marți, 20 septembrie 2022

Proiectul Marelui Israel European


Proiectul „Marelui Israel” European, pe teritoriul actual al Ucrainei, este gândit de fostul ambasador al SUA în Israel via Atlatntic Council. De aceea l-aţi auzit pe Zelenskyi  „ciripind” prin mai referitoare la acest subiect.  


Autorul proiectului, Daniel Shapiro, este un personaj interesant. Ca să înţelegeţi mai bine situaţia, după ce şi-a terminat mandatul de ambasador, Daniel Shapiro a rămas în Israel unde a devenit ... consultant pe probleme de securitate. Între altele, el a lucrat la mizerabila companie NSO, creatoarea sistemului de spionaj Pegasus. Cu toate că, din punct de vedere al SUA el este acum un agent străin, Shapiro este un element de bază al Atlantic Council, unde redactează „planul” pentru Ucraina. Este interesant de ştiut „evoluţia” personajului deoarece veţi înţelege ceva mai multe spre sfârşitul articolului întreaga poveste.


Proiectul propus, din ceea ce rezultă de la nivelul declarațiilor, pornește de la două premise false, anume că Israelul actual este auto-sustenabil și că economia sa este una extrem de performantă. Cu toate că pentru cei care cunosc ceva mai de aproape Israelul falsitatea afirmaţiilor este transparentă, majoritatea publicului poate fi încă păcălită, chiar dacă vaccinarea în masă din timpul pandemiei a arătat adevărata faţă a acestei ţări. 


Israelul nu e nici pe departe auto-sustenabil. Țara este eminamente subvenționată de către SUA. Din punct de vedere militar, SUA pompează sume imense în Israel. În ceea ce privește economia, sunt date ca exemplu „succesele vibrante” ale unor startup-uri din Israel care au ajuns cunoscute în toată lumea. Părerea mea - ca un observator atent al fenomenului - este aceea că „fenomenul startup” israelian este o altă formă de a trage bani din SUA şi de aiurea. Să vă explic.


Majoritatea covârșitoare a startup-urilor din Israel au ca acționari și finanțatori firme din domeniul apărării statului. Fără doar și poate, Mossadul este cel care controlează peste 99% dintre startup-urile tehnologice. Multe dintre acestea sunt umflate cu pompa, vânzând, vorba zicalei, „piei de cloșcă”. Se listează la bursă de unde sunt cumpărate la prețuri fabuloase de companii cunoscute sau de către „investitori privați”. Apoi, majoritatea acestor companii minunate se diluează în entităţi mai mari, „pierzându-şi urma”. Ei bine, principalii beneficiari ai prețurilor piperate cu care se vând aceste companii sunt fix companiile din structura de apărare a statului Israel, cu Mossad-ul în frunte. Cu alte cuvinte, preţurile fabuloase încasate pentru startup-urile vândute ajung tot în bugetul de apărare al ţării, fiind o formă de contribuţie mascată, astfel încât fondurile guvernamentale americane alocate Israelului să se păstreze într-o limită decentă şi să nu atragă atenţia publicului.


E cât se poate de simplu de înţeles că Israelul nu este auto-sustenabil, în ciuda investiţiilor masive care se fac acolo. Remarcăm, într-adevăr, o diferenţă de la cer la pământ între Israel şi vecinii săi. Infrastructura e dezvoltată, există o bună ocupare a forţei de muncă, un nivel de trai excelent. Însă tot „paradisul” de acolo n-ar fi posibil fără subvenţiile masive pe care statul Israel le primeşte continuu.


O altă minciună este cea a democraţiei israeliene. Ţara e extrem de departe de democraţie, cu toate că oficialii săi o clamează peste tot. În realitate avem o structură puternic militarizată, foarte aproape de o dictatură militară şi un regim de apartheid aproape pe faţă, remarcat chiar şi de Amnesty International. 


Însă,conform declaraţiilor lui Zelenskyi, tocmai componenta militară este cea pe care o vede el aplicabilă Ucrainei. Susţinea el că „oameni ai forţelor armate şi de securitate se vor regăsi peste tot, până la nivel de supermarketuri şi cinematografe”. Modelul, aşadar, este unul identic cu cel israelian. Nu o democraţie - aşa cum pretinde UE că apără - ci un fel de dictatură militară în care „ordinul se execută şi nu se discută”.  


OK, este acesta un model sustenabil pentru Ucraina? Evident că nu! Uitați-vă cât e Israelul și cât e Ucraina. Cine naiba ar avea atâția bani să subvenționeze un stat mamut precum Ucraina? Nimeni, evident! Însă proiectul merge înainte.


SUA şi UE bagă masiv bani în Ucraina, subvenţionând aventura inconştientă a clovnului de la Kiev. Chiar şi noi am ajuns să trimitem acolo, în disperare, combustibil scos din rezerva de stat. Reţineţi însă că sumele care sunt acum pompate cu generozitate, sunt sume de supravieţuire, adică undeva sub minimul necesar. Chiar şi aşa, aceste sume realmente au subjugat bugetele celor două puteri „garante”. 


Închei prin a vă reaminti că acelaşi proiect care se pune acum pe tapet a fost gândit înainte de Primul Război Mondial, fiind, de altfel, unul dintre declanşatorii reali ai acelui conflict. Atunci proiectul a fost abandonat din cauza lipsei de finanţare, dar a rămas undeva în „inconştientul planetar”. De aceea până acum pare a nu se fi schimbat mare lucru în „strategiile” de luptă. Sper totuşi ca nebunia actuală să nu degenereze într-un nou Război Mondial. Dacă se va întâmpla, cu siguranţă, va fi ultimul!

12 comentarii:

  1. Nu este, totuși, și articolul confirmă, doar o "aventură inconștiența a clovnului de la Kiev"! Clovnul e doar un personaj vizibil într-o treabă care e pusă la punct de alți oameni și alte structuri decât cele strict ucrainene!

    RăspundețiȘtergere
  2. Pai v-am întrebat despre asta la aniversare unde a-ți răspuns la majoritatea mai puțin mie. Nu știu dacă se va numi Israel, și dacă va fi atât de mare sa nu poată fi gestionat. Nu degeaba dansau perciunatii. Evreii sunt de 2 feluri sefarzi, cei adevărați din orient și turcomanii kazary sau evrei askenazy cei din zona Volga, U avut un stat candva, se numea Kazaria. Au vrut crearea acestui Israel și în zona Moldovei prin fhiserlandurile din vremea lui Eminescu, sau mutat aici cu acordul lui Braunovici zis Băsescu, la ultimul recensământ erau un milion 200mii de etnici care nu seau declarat apartenenta la nici o etnie. Informații referitoare a publicat domnul Ion Coja, și a mai vb Radu Theodoru. Probabil sunt înțeleși cu Putin și cu americanii, după ce vor omori ați maimulti etniciromanipolonezilituanieniin special tineri, pana vor mai emigra câteva milioanerusii își vor trage părțile estice, ceva polonezii, noi nu avem cum și ce mai rămâne va fi un stat de tip Israel pt ca știu ca Israelul de azi nu va rezista într-o mare de arabi, iar mutarea unora de acolo se va face într-un context artificial creat prin forțare asa cum au procedat și în anii 40 când putini erau dispuși sa plece într-o aventura în Palestina, cine va fi noul bau bau? Nu știu poate Iranul

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Kazarii evrei e un mit conspiraționist milenar. 😹 Aia erau doar un trib turcoman. Dar a rămas teoria înlocuirii evreilor cu turcici in Europa de un mileniu. Întrebarea era cine a început și copt teoria asta acum un mileniu? .

      Ștergere
    2. In urma cu un mileniu omenirea era mult mai avansata ca acum si cunostea diverse tehnici de control,manipulare, vindecare cu cristale, orgoni si alte blablauri folosite si acum in diverse grupuri. Grupuri ce fac aceeasi greseala ca in Atlantida: vindeca omul de din afara lui. In timp ce recomandarea adevaratilor spirituali este sa se faca din interior, incepand cu propriile straturi informationale. Dupa ce faci asta, nu vei pretinde niciodata ca esti tamaduitor sau vraci, pentru ca știi ca nu poti intra in iadul celorlalti ca sa te bati cu demonii lor.
      Asa ca...grupurile care au gresit atunci gresesc si acum, iar virusul informational inoculat atunci in Creatia primordiala este prezent si activ si acum. Adica, ni se vând gogosi cu damf de spiritualitate.
      De aceea spunea Iisus ce spunea...Dar cine avea urechi sa asculte? Mintea e trufasa si se crede capatul universului. Desi nu este decat o bariera intre noi si Lumină.
      Asa ca nu te mira de mintea celor ce virusau programul Creatorului atunci. Pe vremea aceea erau urieșii. Tu esti o furnica ce nu poate vedea mai departe de 1cm in viitor. Ei vedeau departe si actionau in consecinta, pentru ca sclavii umani sa nu se poata elibera din Matrix. Cu cine si-ar mai face francmasonii si alti nebuni ce se cred rasa superioara muncile? Cine le-ar mai umfla buzunarele consumand si invartind roata comerciala? Cine ar mai umfla conturile bancare?
      Francmasonii de acum nici macar nu-si dau seama ca sunt doar umbrele uriesilor de odinioara. Umbla printre noi cu nasurile pe sus crezandu-se initiati. Desi, initierile lor nu mai au putere. Au ramas doar formele fara fond ale unor simboluri odinioara puternice. Gen pentagrame si restul.prostiilor cu care se joacă masonii de acum prefacandu-se a implini niste ritualuri antice.
      Ei, aș! Ritualurile lor sunt niste fâsuri de snobi ce nu se simteau bine printre săracii si incultii de noi si au plecat cu sorcova dupa cuiburi de pupeze vechi.

      Ștergere
  3. Confruntarea dintre Rusia și națiunile occidentale, care se dezvoltă din 2014, a escaladat într-o confruntare activă cu începerea operațiunii militare ruse în Ucraina,

    Asimetria dintre adversari este uriașă, în special dezechilibrul dintre forțele și capacitățile de care dispun. Pe baza acestui fapt, SUA și aliații săi și-au stabilit obiective mult mai radicale decât strategiile relativ conservatoare de izolare și descurajare utilizate față de Uniunea Sovietică. De fapt, ei se străduiesc să excludă Rusia din politica mondială ca factor independent și să distrugă complet economia rusă.

    Cea mai importantă dintre aceste sarcini de politică externă mai largi nu este răsturnarea ordinii mondiale centrate pe SUA prin orice mijloace și cu orice preț (eroziunea acesteia se datorează unor factori independenți, dar un succes rusesc în Ucraina ar fi o lovitură dureroasă pentru SUA la nivel global. hegemonie) și, bineînțeles, nu o întoarcere în valul acestui ansamblu în condiții mai favorabile, ci construirea consecventă a unui nou sistem de relații internaționale împreună cu țările non-occidentale și formarea, în cooperare cu acestea, a o nouă ordine mondială și promovarea ei în consecință. Trebuie să lucrăm la această sarcină acum, dar va fi posibil să acționăm pe deplin numai după un succes strategic în Ucraina.

    Natura de parteneriat a relațiilor ruso-chineze este principalul lucru care distinge pozitiv actualul „război hibrid” împotriva Occidentului de cel rece anterior. Deși Beijingul nu este un aliat militar oficial al Moscovei, parteneriatul strategic dintre cele două țări a fost caracterizat oficial ca mai mult decât o alianță oficială. Cel mai mare partener economic al Rusiei nu s-a alăturat sancțiunilor anti-ruse, dar companiile și băncile chineze sunt profund integrate în economia globală și se tem de sancțiunile SUA și UE, limitând astfel posibilitatea de interacțiune. Există înțelegere reciprocă între liderii Rusiei și Chinei, iar oamenii celor două țări sunt prietenoși unul față de celălalt. În cele din urmă, Statele Unite consideră ambele țări ca adversare - China ca principalul său competitor și Rusia ca principala amenințare actuală.

    Provocarea cu care se confruntă Rusia nu are echivalente în istoria noastră. Nu este doar că nu mai avem nici aliați, nici măcar potențiali parteneri în Occident. Comparațiile frecvente cu Războiul Rece de la mijlocul și sfârșitul secolului al XX-lea sunt inexacte și destul de dezorientate.

    Dacă contradicțiile dintre SUA și China se agravează, Rusia ar trebui să fie pregătită să sprijine Beijingul politic, precum și să îi ofere pe o scară limitată și în anumite condiții asistență militaro-tehnică, evitând în același timp participarea directă la conflictul cu Washingtonul. Deschiderea unui „al doilea front” în Asia este puțin probabil să ușureze în mod semnificativ presiunea Occidentului asupra Rusiei, dar va crește dramatic tensiunea în relațiile dintre Rusia și India.

    RăspundețiȘtergere
  4. "Pe Președintele României nu îl alege poporul, se alege într-un context mondial"
    https://www.youtube.com/watch?v=eIUO-F8Ries

    RăspundețiȘtergere
  5. https://www.cotidianul.ro/ucraina-un-israel-mare-si-un-portavion-american-la-granita-rusiei/
    Coincidenta?

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu știu ce să spun.Multumesc lui Dan că a pus informații Interesante,care pun pe tapet un alt punct de vedere,ascuns,din fundul iadului.Este adevărat că ideile dinainte de primul război mondial,se regăsesc acum,de exemplu: Catalonia, Țara bascilor, Irlanda, Iugoslavia,Cehia și Slovacia,Teritorii din Balcani, Grecia și Turcia, Ucraina cu vecinii, Ungaria cu vecinii,etc.Par ca niște probleme,dosare, dintr-un sartar,care sunt scoase cînd vine momentul,sau cînd sunt bani..... Mă întreb iarăși,ca omul,de ce să conspiri acum, pentru a băga dosarele într-un sertar știind,sau sperind, că cineva,peste 100,200 de ani,sau 1000,va rezolva dosarul....!

    RăspundețiȘtergere
  7. "Cine naiba ar avea atâția bani să subvenționeze un stat mamut precum Ucraina?"

    Deocamdata nu e vorba de subventie cit de pradare:
    "Trei mari multinaționale americane au cumpărat 17 milioane de hectare de teren agricol ucrainean. Acestea sunt Cargill, Dupont și Monsanto (care este oficial germano-australian dar cu capital american). Printre principalii acționari ai acestor trei companii se numără Vanguard, Blackrock, Blackstone. Cinci la sută din terenul agricol ucrainean a fost achiziționat ulterior de statul chinez."

    " fiind, de altfel, unul dintre declanşatorii reali ai acelui conflict."
    Putem citi mai multe pe aceasta tema? O sursa, un link?

    RăspundețiȘtergere
  8. The Roundtable #21: Suzie Dawson, John Kiriakou, Ray McGovern
    https://www.youtube.com/watch?v=TqRitpA92Ws

    RăspundețiȘtergere
  9. www.youtube.com/watch?v=h-YlBqWb95s

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai intai se incearca intr-o tara ca sa testeze reactia populatiei. Daca nimeni nu caraie, masurile se extind si in celelalte.

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)