miercuri, 21 septembrie 2022

Restricţiile nu funcţionează - versiunea în chineză


Acum două zile v-am povestit despre saltul SMIC - producătorul chinez de circuite integrate - către tehnologia de 14 nm. Acum e momentul unei noi bombe care se numeşte ... MetaX Integrated Circuits. Ştiu, nu aţi auzit nimic despre ei. Sunt complet necunoscuţi, cu toate că se află pe poziţia de a da o lovitură extremă marilor producători de procesoare grafice precum AMD sau Nvidia.

Povestea este puţin mai lungă şi-o rezum pentru cei care nu o cunosc. De ceva vreme SUA încearcă să scoată China de pe piaţa circuitelor integrate, introducând tot felul de restricţii stupide. Între altele, au introdus restricţii la exportul de plăci video avansate către China. În prima fază restricţia a lovit marii producători mondiali de chip-uri grafice deoarece China are o cotă de piaţă uriaşă la nivel global(aprox 40%!). E limpede că marii producători s-au văzut cu businessurile dezumflate. Însă veştile proaste nu se opresc aici. 

MetaX IC, un startup chinezesc, tocmai ce a finalizat designul primului lor GPU(procesor grafic) în tehnologie de 7 nm. AMD şi Nvidia lucrează în tehnologie de 8 nm. Există însă două elemente care deocamdată nu sunt îngrijorătoare pe cei doi granzi: în primul rând, pe moment,  MetaX nu se axează pe procesoarele destinate pieţei de jocuri, iar în al doilea rând, conform declaraţiilor, chinezii vor să acopere strict cererea internă. Unde vor fi folosite GPU-urile MetaX? În primul rând în centrele de date şi în zona calculelor ştiinţifice. E o piaţă destul de mare pentru un startup.  

Ceea ce vreau să vă subliniez este faptul că absolut toate tehnologiile folosite de chinezii de la MetaX sunt de concepţie proprie. Nu au luat nicio licenţă şi nu au copiat nimic de la concurenţii lor, aşa cum am fi tentaţi să credem. Absolut tot e de concepţie chinezească. Singurul lucru pe care l-au luat de la concurenţă au fost inginerii, dar care au plecat de la foştii lor angajatori din raţiuni care n-au de-a face cu spionajul, ci cu politica licuriciului american. 

Primele plăci care vor avea la bază GPU-ul chinezesc vor apărea în 2025(2024 dacă reuşeşte SMIC-ul să-şi pună în practică tehnologia de 7 nm.). Chiar şi aşa, până atunci startupul chinezesc are suficient timp pentru a dezvolta un GPU pentru gaming, ceea ce e o mişcare naturală din poziţia pe care o au acum. Asta ar însemna o lovitură teribilă pentru marii jucători care şi-aşa nu prea se simt bine deloc.

Din tot ceea ce am scris până acum n-ar trebui să înţelegeţi că cei de la MetaX sunt singurii de pe piaţa chineză. Aiurea, cei de la InnoSilicon deja scot o placă grafică(Fantasy 1), însă cu tehnologa licenţiată de la Imagination Tech, unul dintre primii dezvoltatori din lume de acceleratoare grafice. E remarcabil însă că MetaX face totul singură, de la A la Z, beneficiind de ingineri atât de la AMD cât şi de la NVidia! Se crează din nou premisele unei concurenţe chinezo-chineză şi pe această piaţă. 

E încă un domeniu din care se poate vedea că restricţiile americanilor sunt mai mult decât ineficiente. Ele nu doar că nu mai sperie pe nimeni, dar se şi întorc precum un bumerang asupra iniţiatorilor. Fix ca de fiecare dată în ultimii ani. E o lecţie din care se pot trage multe concluzii.

28 de comentarii:

  1. Off-topic , de o saptamana sunt bannat pe telegram , adica nr de telefon si nu ma pot loga. Am trimis in sectiunea "help" mail la ei dar nimic. Nu postez deloc , doar citesc pe unele canale zilnic, A mai patit cineva asa ceva ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum pot să mă deblochez pe Telegram?
      Creați un nou cont Telegram cu același număr ștergând contul actual de telegram pentru a elimina interdicția
      Introduceți numărul dvs. și vă vor trimite un cod de confirmare prin Telegram (nu SMS). - poate fi cel instalat pe desktop
      Introduceți codul. ...
      Deschide Telegram pe smartphone-ul tău și creează un cont nou cu același număr.
      Alăturați-vă grupului dorit.
      29 sept. 2020

      Cât durează interdicția Telegramului?
      Unele pot dura câteva zile, în timp ce altele câteva săptămâni. În acest caz, ar putea fi o idee bună să așteptați să treacă perioada de suspendare. Cu toate acestea, este esențial să rețineți că Telegram poate să nu ridice suspendarea, chiar și atunci când nu a avut niciun motiv valabil să vă suspende contul.

      De ce Telegram ți-a interzis contul + Cum să faci contestație ACUM - https://donotpay.com/learn/telegram-account-banned/

      Ștergere
    2. Multumesc , nu pot face nimic odata ce introduc nr de tel. apare "This phone number is banned" deci nu pot sa sterg contul vechi etc . Ciudat pentru o aplicatie care se vrea o alternativa la alte mesagerii de top ...

      Ștergere
    3. Schimbă numărul și mulțumește celui care ți-a făcut report. Nu știu dacă te iei bann din senin. Dacă ai luat nr nou și a fost al altcuiva raportat acum 3 ani? Nu știu. Dacă nu merg metodele enumerate mai sus nu merge decât alt număr de telefon pe care faci contul, sa primești sms și te loghezi din telefonul tău.
      Sunt mulți care folosesc Telegram dar nu de pe numărul de telefon al telefonului utilizat. Alții folosesc doar pe desktop cu VPN și se loghează de pe numărul bunicii. Ma rog, un pic de imaginație și rezolvi.
      Să vorbești cu ei dacă răspund, dar dacă nu răspund, Ro_Way!
      Dacă mergi de 10 ori la evidența populației și tot nu-ți face buletin ce faci?
      Mergi in audiență la șăf!
      Fă-ți programare la Pavel Durov, e prin Dubai. Într-un concediu rezolvi. E numai bine ca aici plouă ☔ .

      Ștergere
  2. Dle Diaconu ,tocmai ce blogul Karen Smith a fost blocat pentru accesare in numele societatii libere si civilizate occidentale pe care o invoca puzderia de slugi capusate in spatiul public romanesc.Veti urma,poate,dvs si Cristoiu.Cat despre ramasitele poporului roman,sunt ocupate cu muraturile si zacusca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate ca multi dintre noi ne hranim si cu mancare obisnuita, nu doar cu cuvintele emanate de voi pe net. Avem si familii, si animale...
      Poate ca unii ne-am saturat de văicăreala voastra, precum că, repetitiv istoric, ne cade drobul de sare in cap.
      Poate ca unii ne-am invatat lectiile si am decis sa ne mai odihnim oleacă in afara spatiului romanesc, virtual, adica in casuțele noastre-mostenire de la stramosi.
      Poate ca pe unii nu ne mai intereseaza sa aflam conspiratii pentru ca am priceput cum stau lucrurile in Armaghedon.
      Adică, in Armaghedon e batalie intre Bine si Rău, iar toate partile pe care le anal izati voi pe aici sunt de partea Răului. De partea Binelui sunt doar foarte putini si pe aceia nu-i prea găsiți pe net, pentru ca sunt fooooarte ocupati.
      Poate ca ne-am saturat de vaicareala voastra fara solutii...

      Ștergere
  3. Nu cunosc aceste lucruri despre tehnologia informatică,dar, părerea mea,este că,nu aruncați cu pietre, vă rog,toate țările care au investit într-un invatamint de calitate,gen China, Rusia, Corea de Sud,Finlanda,Sri-lanca, și alții, văd roadele investiției în tineri și studiul de calitate.Ai ce semeni!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pare ca oamenii au aceeasi abordare de succes.
    - MetaX a angajat fosti ingineri AMD.
    - Moore Threads a angajat fosti ingineri NVIDIA
    - pentru proiectele pentru nanotehnologii au angajat fosti ingineri TSMC.

    "Last week UDN(opens in new tab) reported that the MetaX engineer team primarily consists of engineers who have previously worked at AMD"
    https://asia.nikkei.com/Business/China-tech/China-hires-over-100-TSMC-engineers-in-push-for-chip-leadership

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta e linkul pentru MetaX
      https://www.tomshardware.com/news/chinas-domestic-7nm-gaming-gpu-should-arrive-in-2025

      Cred ca cursa pentru dominatia in zona AI e totala cum a comentat foarte bine userul "Anonim X".
      Chinezii vor castiga fara drept de apel.

      Ștergere
  5. Legea Amiralității pleacă de la constatarea că există două tipuri de legi de guvernare: legi ale uscatului (ale pământului) și legi ale mării (ale apei). Dar în timp ce legile pământului sunt multe și diferite, există doar o singură Lege a Mărilor. Tocmai de aceea ea este folosită ca numitor comun de către bănci, pentru a controla fluxul banilor și al bogăției lumii. Legea Apei (Amiralității) a fost codificată pentru prima dată de către Republica Venețiană în secolul al XI-lea. Ea se referea la deținerea vaselor maritime și la modul în care se derulează toate afacerile corelate, incluzând aici operațiunile financiare ce erau realizate prin comerțul cu produsele transportate. Legea a fost creată iniţial pentru stabilirea regimului navelor în timpul acostării lor în porturi străine în vederea importului şi exportului de produse şi resurse. Între timp Legea Amiralității și-a extins foarte mult acoperirea și reprezintă astăzi fundația legislației internaționale, având și titulatura de „private law”, adică „legea privată”. Ultima revizuire a legii a fost efectuată în anul 1984. Prin noua definiție, Legea Amiralităţii este corelată acum cu domeniul dreptului internaţional privat ce reglementează relaţiile între persoane juridice. Legea a redefinit puterile guvernelor, pe care le-a echivalat cu afacerile unor corporații.
    Să vedem însă cum şi de ce o lege care a dat naştere corporaţiilor guvernamentale, comerciale şi navale şi-a impus normele şi asupra persoanelor fizice. În acest sens, este necesar să observăm că există o diferenţă colosală între drepturile conferite de Constituţie și cele conferite de legi. Tocmai din acest motiv există un Cod Civil şi un Cod Penal. Codul Civil este asociat drepturilor naturale ale oamenilor, garantate de Constituţia țării, în timp ce Codul Penal se referă la drepturile stabilite administrativ prin legile juridice. Legea Amiralității nu operează pe domeniul Codului Civil, ci reglementează domeniul afacerilor bancare şi comerciale, deci pe domeniul codurilor juridice. Să reținem acum o analogie importantă: când un produs este descărcat de pe o navă şi adus pe un teritoriu străin, acea ţară primeşte în custodie respectivul produs şi certifică recepția prin emiterea unei chitanţe de depozit. Acea chitanţă marchează „data naşterii” acelui produs în custodia ţării respective. Ei bine, ceva similar se operează și cu certificatele de naștere ale tuturor oamenilor! Și vom explica și de ce.

    RăspundețiȘtergere
  6. Înscenarea crizelor de sistem și înrobirea cetățenilor
    O întorsătură fundamentală s-a petrecut în America în data de 9 martie 1933, când statul american, care până atunci era o republică, a intrat în faliment. Acest fapt este în prezent acoperit de un văl gros de tăcere, dar faptul este absolut real și este confirmat de documente oficiale, ce pot fi și acum consultate, de exemplu aici sau aici. Falimentul a survenit în urma marii crize din 1929, numită și Marea Depresiune. În realitate criza a fost pusă atent la cale exact de către bancherii internaționali, la fel ca multe alte crahuri economice care au avut loc înainte și după această dată. Între autorii înscenării s-au numărat bancherii din familiile Rothschild și Rockefeller, Regina și Parlamentul britanic, masoneria din Congresul SUA, Vaticanul și numeroasele loje iezuite. Toți aceștia au furat rezervele de aur și argint ale cetățenilor americani și le-au înlocuit cu „instrumente de negociere a datoriilor”, adică banii tipăriți de Sistemul Rezervei Federale. Furtul a fost ingenios și a aruncat populația în sărăcie cruntă, astfel că oamenii au început curând să ceară guvernului să remedieze problema prin orice mijloace necesare.

    Prin falimentul din martie 1933 guvernul federal al Statelor Unite a fost dizolvat de Legea bancară de urgență, declarată de președintele Roosevelt. Guvernul a intrat în stare de faliment și a devenit insolvabil. Ulterior, prin decizia H.J.R. 192, sesiunea nr. 73 a Congresului, din data de 5 iunie 1933 (vezi documentul), a fost adoptată Rezoluția comună de suspendare a standardului de aur, ceea ce a implicat și dizolvarea autorității suverane a Statelor Unite. Congresul și-a cedat suveranitatea Rezervei Federale, renunțând la autoritatea de tipărire a banilor. Statul american a devenit o corporație deținută de bancheri. Pentru a mai ameliora situația, președintele Roosevelt le-a cerut cetățenilor americani să-și predea aurul în schimbul unor dolari a căror valoare nu mai putea fi garantată în rezerve de aur (dolari care tocmai de aceea nu mai aveau/au o valoare reală).
    Dar asta nu a fost suficient, întrucât datoria statului către bancherii privați era cu adevărat uriașă. Pentru a găsi o oarecare cale de ieșire, guvernul a început să contracteze împrumuturi de la banca înșelător numită „Banca Rezervei Federale”. Acest nume doar lasă impresia că am avea de-a face cu o bancă națională, când de fapt este o bancă non-guvernamentală privată. Trebuie subliniat că Sistemul Rezervei Federale funcționează exact sub patronajul Legii Amiralității, al legilor maritime.

    RăspundețiȘtergere
  7. Lucrurile acestea nu s-au petrecut doar în America. Au avut loc întâlniri secrete în care cartelul bancar internațional a negociat cu toate marile guverne ale lumii. Au fost implementate treptat legi care, pe fondul crizei mondiale, au resetat legile naționale, procedurile financiare și documentele de tranzacție.
    Ceea ce este important pentru subiectul nostru este că în America și în foarte multe alte țări care nu aveau suficienți bani ca să returneze împrumuturile contractate de la bancheri, guvernele au început de atunci să-şi folosească cetăţenii drept garanţie. Ca urmare, sistemul de identificare a cetățenilor pe baza unui tip anume de documente – foarte asemănător cu cel al documentelor de proprietate – a fost instituit rapid în toată lumea. De atunci toate certificatele de naştere, respectiv de căsătorie, au devenit practic… chitanţe de depozit. Nu întâmplător există similarităţi frapante între chitanţele de depozit şi certificatele de naştere. Ambele documente cuprind data eliberării, seria de identificare, numărul de înregistrare sau numărul de recepţie, o descriere a produsului, şi un informator autorizat care să înştiinţeze agenţia guvernamentală competentă.
    Mai este util să observăm că o corporaţie este cunoscută şi sub numele de „persoană juridică”, în timp ce oamenii sunt numiți „persoane fizice”. Șmecheria este că certificatele de naștere au ajuns să fie asimilate ca fiind titluri de stat, adică sunt tranzacționate de stat și li se asociază o contravaloare în bani. Înregistrarea nașterii declanşează eliberarea unui titlu de credit care ajunge să reprezinte un „portofoliu” financiar pentru națiunea respectivă. Practic vorbind, valoarea nașterii noastre, a simplei noastre existenţe, devine o garanție în fața căreia statul în care te naşti achiziţionează credite. Mai multe detalii, explicații și exemple concrete despre legătura dintre numărul certificatului de naștere și piața bursieră găsiți pe site-ul Reality In-Sight. Raman la parerea ca toti americani,occidentali,rusi,chinezi si altii printre care ne numaram si noi fara macar sa intelegem ce ni se intampla ( conducatorii nostri idioti ) sunt pe aceeasi mana ...Pierderile colaterale nu conteaza ...Cred ca se opereaza cu o strategie foarte veche : postulatul lui HEGEL .sI OCCIDENTUL 1/3 din populatie & tarile BRICS sunt controlate ele si cetatenii lor , ca niste corporatii ( suntem pusi ca garantie ptr. toate datoriile create de tari si persoane ) ; LUPTA DINTRE TEZA ( OCCIDENTUL ) SI ANTITEZA ( TARILE BRICS) ...iar de acolose extrage solutia Finala , care va fii acea care este cea mai eficienta. Se pare ca chinezii sunt in momentul acesta in pol poz....Jocul este crud si cat se poate de real !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. BRICSul este format ptr a ne crea iluzia unei antiteze in cadrul unui grandios spectacol.
      Tot ce vezi ca se intimpla este o perdea de ceata pentru mascarea/ lungirea unei agonii, s unei situatii catastrofale in care ne aflam cu totii. Daca nu ne oprim din a face timpenii impotriva dezvoltarii umanitatii, viitorul va fi extrem de sumbru.

      Amza

      Ștergere
  8. S-o luam in ordine. Pe piata de jocuri sansele sunt zero. Pentru a avea succes trebuie ca hardware-ul sa fie sustinut de catre o platforma. Nu vad cine ar face chestia asta.

    Centrele de calcul se bazeaza pe CPU si mai putin pe GPU. Din nou e important ca plaftorma sa sustina hardware-ul. Nimeni nu va face chestia asta. E adevarat, pot exista aplicatii specifice, unde poti sa zice ca o sa construiesti totul de la zero. Insa e foarte scump si ineficient.

    Singura aplicatie care imi vine in minte este crypto. Dar si pentru asta exista hardware specializat. Asa ca strategia chinezilor este ori disperare ori incompetenta crasa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E si crypto si AI si altele. Ne indreptam spre o realitate digitala care va iesi din monitoare si va fi prezenta in toate segmentele vietii noastre.
      Deja colectarea audio deja se intampla prin solutii gen Alexa care asculta non stop. Colectarea va fi tot mai extinsasi procesata industrial.
      Baga lockdown climatic pe New York, toate dusurile si aerele conditionate vor raporta consumul si va fi evaluat fiecare in parte daca e in limitele legale sau nu.
      Infrastructura acestui sistem va fi dictata de procesoarele care au raport performanta / consum maxim.
      Ca si la crypto, ca si la 5G inca nu s-au ales castigatorii pentru ca nu le convine cine a castigat dar in curand cei care decid posibil sa nu mai conteze.

      Ștergere
    2. Posibil sa fie cum zici tu. Sau nu. In nici o varianta nu vad cum o firma din China poate sparge piata actuala de GPU.

      Ștergere
  9. Duminică, Taiwanul a fost lovit de un cutremur cu magnitudinea de 7,2 grade. Cutremurul a fost aproape sigur artificial deoarece a avut loc la o adâncime de 10 kilometri, iar epicentrul său a fost sub imensa bază aeriană din județul Hualien de pe coasta de est a Taiwanului. Armata SUA nu poate rezista, fiind atât de lipsită de fonduri încât soldații în serviciul activ au nevoie de bonuri de mâncare pentru a se hrăni pe ei înșiși și pe familiile lor: https://www.foxnews.com/us/army-suggests-food-stamps-soldiers-battling-inflation

    Deoarece majoritatea țărilor mari exportatoare de petrol din lume sunt membre ale SCO, aceasta înseamnă că întreruperea continuă a aprovizionării cu petrol către UE și SUA va duce la un haos economic și colaps complet.

    Indonezia, un alt producător important de petrol, este probabil să se alăture alianței anti-MK în curând. Potrivit surselor de informații indoneziene, un război civil se declanșează între forțele militare și de poliție. Oficialii serviciilor secrete indoneziene au descoperit „sindicate de jocuri de noroc, prostituție, trafic de copii minori, droguri și tone de bani… Anchetatorii special numiți din afară au descoperit deja sute de milioane de dolari în bănci offshore din Singapore și Hong Kong”. Articolele de mai jos reflectă o mică parte a războiului intern care se desfășoară acolo: https://www.channelnewsasia.com/asia/indonesia-police-inspector-general-ferdy-sambo-suspended-bodyguard-dead-gunshot-wounds-2820001#:~:text=JAKARTA%3A%20Die%20indonesische%20National%20Polizei%20hat%20einen%20unter%20verd%C3%A4chtigen%20Umst%C3%A4nden%20im%20General%20Haus%20erschossenen%20ausgesetzt.

    https://www.thestar.com.my/aseanplus/aseanplus-news/2022/08/22/police-image-in-tatters-as-indonesian-murder-scandal-widens

    RăspundețiȘtergere
  10. ,,Lumea este condusă de patru corporații: Black Rock, State Street Corp., Vanguard Group și FMR deținute de mai multe familii, inclusiv: Rockefeller, Rothschild, Onassis, Kennedy, McDonald, Disney, Bundy, Bush și Collins. Aceste companii și-au făcut avere din traficul de persoane, arme, droguri, prostituție, terorism global și operațiuni false flag. Aceștia fac parte din consiliile de conducere ale Fondului Monetar Internațional, ale tuturor băncilor centrale, ale Băncii Mondiale și ale Sistemului Rezervelor Federale. Ei dețin, de asemenea, giganți din petrol, produse alimentare, farmaceutice, chimice și tehnologice.”

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se vede ca rasa alba trebuie sa dispara-adica Europa, apoi S.U.A., poate si Australia. Ce parere ai de ceilalti? Se va dezvolta India si celelalte din BRICS? Rusia e si ea rasa alba, deci parca ceva nu se leaga. Doar daca sunt mutari ca la sah, si primul cel mai bun gladiator va fi infrant de urmatorul si tot asa.

      Ștergere
    2. Foarte interesante informațiile difuzate mai sus! Ceausescu, bănuiesc, cunoștea aceste informații! Într-un fel, așa se poate explica efortul lui de a stimula, cu orice preț, natalitatea!

      Ștergere
  11. România pare decisă să devină prima țară europeană care să cumpere sistemul israelian antirachetă Iron Dome, anunță publicația Haaretz. Conform presei israeliene, ministrul român al Apărării, Vasile Dâncu, a refuzat să prezinte detalii referitoare la acest subiect, dar a recunoscut că România intenționează să achiziționeze sisteme radar și drone din Israel. Conform MApN, Vasile Dîncu, a vizitat, în perioada 14 - 15 septembrie, sediile unor companii din industria de apărare israeliană, inclusiv cele implicate în dezvoltarea Iron Dome.

    RăspundețiȘtergere
  12. - Si aceste randuri , vor trece ca si toate celelalte....
    Trăim într-o lume, în care oameni ajunși "la călduț", îi învață pe cei din stradă cum să supraviețuiască, iarna, cu un braț de vreascuri.
    Trăim într-o lume, în care, bogații îi învață pe săraci cum să strângă cureaua.
    Trăim într-o democrație, în care votul celui prost și votul celui deștept au aceeași valoare.
    Trăim într-o lume, în care popularitatea contează mai mult decât profesionalismul.
    Trăim vremuri, în care valorile milenare ale omenirii sunt întoarse pe dos, bărbatul nu mai este bărbat, femeia nu mai este femeie, iar mama și tata au devenit Părinte 1 și Părinte 2.
    Trăim într-o lume, în care normalitatea discriminează.
    Trăim într-o lume, în care banul l-a înlocuit pe Dumnezeu.
    Trăim într-o lume, în care este mai important să pari, decât să fii.
    Trăim din iluzii, visăm iluzii, admirăm iluzii cu nasul în telefon, de nu mai vedem nimic, în jurul nostru.
    Negrul este alb, războiul este pace, omul sănătos este bolnav, iar bolnavii se dau drept sănătoși.
    Agresorii garantează pacea.
    Amoralul decide morala.
    Ne mințim, ca să nu rănim.
    Zâmbim, ca să nu plângem.
    La petreceri - cu toți, la greu - singuri.
    Prietenii - la distanță, dușmanii - cât mai aproape.
    Supraviețuim, azi, ca să trăim, mâine, dar mâine nu va veni, niciodată, pentru că este, mereu, azi.
    Mereu absenți. De lângă părinți. De lângă copii.
    Dar prezenți pe rețele spre a fi la curent cu viața oamenilor pe care nu-i vom cunoaște vreodată.
    Trecem pe lângă viață și viața trece pe lângă noi.
    Lucrăm ca să trăim, dar nu ne mai rămâne timp să trăim. Că lucrăm !
    Ni se spune mereu că suntem liberi, dar democrația noastră e-n lanțuri și avem interdicții, la fiecare pas, așa cum n-a mai fost, vreodată, în istoria omenirii.
    Memoria ne-au șters-o.
    Nepoții nu știu nimic despre viața bunicilor. Părinții nu știu nimic despre viața copiilor. Vecinii nu se salută.
    Pandemiile trec, distanțarea rămâne.
    În era twittere-lor, deștepții sunt cei ce rezistă să citească mai mult de două fraze dintr-un text.
    Nu mai avem exemple, reperele au fost șterse.
    Personalitățile au fost anulate.
    Avem influenceri, cu nicul lor merit, de obicei, că reușesc să te influențeze, nimic mai mult.
    Un videoclip de 30 secunde anulează orice studiu științific făcut ani la rând, de asta, vom avea tot mai puține studii și tot mai multe videoclipuri.
    Un copil, cu un telefon în față, câștigă cât cinci ingineri, de asta, vom avea tot mai puțini ingineri, dar tot mai mulți copii cu telefonul în față.
    Bunele maniere nu mai includ cei șapte ani de acasă.
    Oameni nepoliticoși fac politică.
    Oameni care nu știu istorie scriu istorie.
    Oameni care n-au avut o afacere fac traininguri de business, ceilalți fac interviuri.
    Suntem niște sclavi moderni, căci, timpul nu ne aparține.
    Urmăm gloata. Urâm gloata. Adorăm gloata.
    Strigăm că suntem unici, dar desființăm pe oricine iese din gloată.
    Vrem schimbări, dar să fie în zona de confort.
    Trăim, murind, apoi, murim cu regrete că n-am știut să trăim, să alegem, să iubim !
    "Ciudate vremuri". Zicem. Noi. Oamenii. cazacualexandru https://t.me/OmulDinNordForever

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am scris ceva foarte similar in urma cu 20 de ani, dar l-am sters, fara sa-l fi publicat. Stiam de pe atunci ca e inutil, cum bine constati: vor trece ca si toate celelalte...

      Ștergere
    2. Cel mai bun comentariu

      Ștergere
  13. CINE PRODUCE BANII, DETINE PUTEREA
    CINE DETINE PUTEREA, STABILESTE ADEVARUL
    CINE STABILESTE ADEVARUL, CONTROLEAZA TRECUTUL
    CINE CONTROLEAZA TRECUTUL, DETERMINA VIITORUL
    CINE DETERMINA VIITORUL, PRODUCE BANII

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai si unde suntem inclusi noi, poporul, in toata insiruirea asta cauza-efect??
      Amza

      Ștergere
  14. Stimați comentatori, de până la orele 00:01, se vede treaba că articolul scris pe acest blog de Domnul Diaconu, v- a cam căzut greu la lingurică. Pe cinstite, niște domni sunt preocupați cu depanarea telegramului, un domn a cobit năpădit sincer, de tristețe și dezgust față de restul din cea mai rămas din poporul român făcător de zacuscă. Mamă, ce bunătate e zacusca! Mai ales cea preparată în ceaun pe pirostrii sau pe vatră. Mă rog, conform cobirii ( prevestește ceva rău), domnul Dan Diaconu mai are de așteptat. Are onoarea, mai întâi Domnul Cristoiu. Un criteriu o fi vârsta? Nu știm. Bănuim. Mai departe, constat că ați citit textul legați la ochi. Nu- i nimic. Să revenim la articol. Așadar și prin urmare, in timp ce "concurența chinezo-chineză" duduie, poporul chinez tăcând și făcând, noua dezordine mondială, a scăpat busola din barcă. Cerul e negru, noaptea e neagră. Nașpa! Nu- i nimic. Vin extratereștrii! Monica N. - spre publicare. Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  15. Am uitat ce era mai important: din barcă, pe întuneric, noua dezordine mondială, cântă rebegită de frig, Internationala Socialistă. Pentru moment, și-a asumat doar refrenul. "Hai la lupta cea mare/ Rob cu rob să ne unim/Internațonala, prin noi s-o făurim." In barcă e înghesuială și nu distingem cine, ce și cum, dar sigur, la prova se află Șefa SUA. Ce să mai zici! Te umflă "râsul-plânsul". Între ghilimele că aparține poetului Nichita Stănescu.
    Monica N

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)