miercuri, 28 septembrie 2022

Un sabotaj terorist


Imaginea din stânga a fost postată ppe Twitter de fostul ministru de externe al Poloniei, Radosław Sikorski. Este, cred, extrem de simplu de înţeles cine-i în spatele sabotajului monstruos care, practic, a rupt forţat Germania de gazele ruseşti. Întâmplător sau nu, actul de sabotaj a fost efectuat fix în ziua în care polonezii inaugurau conducta lor de gaze cu norvegienii. 

Mai e însă o coincidenţă despre care nimeni nu spune nimic. Pe data de 25 septembrie, la ora 22:43, la 40 km de o zonă de impact şi la 25 de km de următoarea zonă de deterirare a Nord Stream se afla iahtul polonez Copernicus. După această apariţie, semnalul de identificare a navei a fost oprit, iar el a fost repornit pe 26 septembrie la ora 14:34, în apropierea portului Vladislavovka. 

E interesant de înţeles cine s-a mai plimbat pe la „locul crimei”. Din fericire, în ziua de azi e puţin probabil să mai mergi pe pământ, în aer sau pe apă fără a lăsa urme. Aşa constatăm că, în apropierea zone de sabotaj terorist, s-a aflat nava militară americană USS Kearsarge. Acum, după cum se poate vedea şi în imaginea inserată, au adus-o chiar lângă zona cu pricina, probabil pentru a putea acoperi eficient urmele. 

De asemenea, tot ca o coincidenţă, avem locaţia elicopterelor americane MH-60S care-au decolat de pe USS Kearsarge şi care, strict întâmplător, în data cu pricina au trecut fix peste zonele unde au fost înregistrate exploziile. Să vă mai spun şi că respectivele explozii au fost efectuate profesionist, sub acoperire, astfel încât să se distrugă doar conducta? Ca să nu mai vorbim că la bordul lui USS Kearsarge se află trei drone submarine Snakehead, a căror ultimă testare s-a făcut în luna august a anului curent. 

Şi nu se poate să nu amintim în acest context despre exerciţiile făcute de scafandrii Royal Navy fix în zona insulei Bornholm. Nu-i aşa că e frumos? Prea coincid toate!

Iniţial prostovanii - precum acel inconştient ex-ministru polonez - au salutat actul de sabotaj, dar semnalele primite de la stăpânii lor i-au mai calmat. Dincolo de diferendul SUA-Rusia în ceea ce priveşte Ucraina, atacul asupra infrastructurii energetice este un act terorist. Practic, statul care a sponsorizat aşa ceva poate fi calificat fără probleme ca stat terorist. Probabil din această cauză americanicanilor le-a cam îngheţat şampania în pahare şi le-au ordonat sclavilor lor din Europa să facă „ciocul mic”. 

Însă cum poţi face „ciocul mic” în condiţiile în care ştii că CIA a avertizat Germania asupra iminenţei unor atacuri asupra infrastructurii de gaze din Marea Baltică. Sau că, la începutul confruntării din Ucraina, Biden a ameninţat Rusia că va distruge Nord Stream? Iată întreaga operă pusă în practică. Acum, adevăraţii criminali au băgat capul sub pernă, dar în scurt timp vom avea imaginea cât se poate de clar documentată. Însă nu va fi nicio furtună întrucât prostovanii sunt ţinuţi în lanţ şi-şi acceptă condamnarea fără a protesta. Asta e lumea de azi!

37 de comentarii:

  1. Greu de spus, în acest moment, cine a efectuat sabotajul.
    Logica ar fi "cui prodest", însă aglomerarea de interese, ba coincidente, ba divergente, naște un carambol al premiselor ce îngreunează raționamentul.
    Primii suspecți sunt americanii, cunoscută fiind îndelunga lor aversiune față de duplexul North Stream.
    Dar și rușii au de câștigat, nu chiar paradoxal. Se ajunsese la penibil cu inventarea, de la lună la lună, a "defecțiunilor tehnice" ce justificau stoparea livrării. Exploziile oferă acum rușilor plauzibilitate în intenții, pe ideea "noi chiar voiam să redeschidem, dar acum...nu se poate".
    În această logică cred că putem folosi și principiul "terțului exclus". Căci teoretic și Polonia / Ucraina / balticii detestau conductele, însă e foarte puțin probabil ca ei să fi acționat fără voie de la "stăpânire".
    Opinez că, dacă pagubele sunt totuși minore, ușor reparabile, atunci implicarea e rusească. Dacă americanii își asumau riscul uriaș de a se compromite în ochii aliaților UE, atunci distrugerea ar fi fost maximă.
    Care ar fi noima să te compromiți major pentru o pagubă minoră ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine te-a informat ca este minora paguba?

      Ștergere
    2. Am scris "daca", deci e prezumtie teoretica.
      Daca e majora, atunci prevalează varianta cu vina SUA.
      Ce nu s-a înțeles ?

      Ștergere
    3. Stie de la el de pe saitul de rusofobi. Din poza e o paguba minora ?

      Ștergere
    4. Adversarii gazoductului, mai ales ţările din Europa de Est, resping atât Nord Stream 1 cât şi 2 fiindcă văd în aceste conducte un puternic instrument de politică externă.
      În opinia lor, Rusia urmăreşte astfel să ocolească Polonia şi Ucraina, prin care a tranzitat până acum foarte mult gaz rusesc spre Occident.
      În timpul administraţiei Trump, şi SUA vedeau în conducte un instrument strategic al Rusiei. Dar Biden a manifestat mai multă deschidere faţă de poziţia favorabilă a Germaniei ceea ce nu ofera suspiciune americanilor, cât europenilor.
      După acesta logica singurii asupra cărora nu cade suspiciunea ar putea sa fie sabotorii, și în acest caz este posibil Ungaria, mai ales ca nu are flota pe mare, nu va fi bănuită niciodată.
      Dar adevărata suspiciune aparține celor care pot repara conducte și doar germanii pot face asta rapid.
      Deci germanii au sabotat conducta!!!! - mai ales ca au declarat ca dacă nu o vor repara în următoarele 72h, conducta se va dezintegra și nu va mai putea fi repasata niciodată, decât sa faci una noua.

      https://youtu.be/_qA_vDS1SHU

      Ștergere
    5. Ce se-ntampla acum imi intareste perceptia ca intre SUA si Rusia exista o intelegere clara...pe seama martafoilor...O observatie am totusi : chiar asa de penibili ca sa nu zic prosti sunt ceilalti occidentali ? De fapt cred ca nici macar nu are importanta cine a facut-o : americanii sau rusii...

      Ștergere
    6. Nemtii afirma ca Ns1 este deja inutilizabil .Cat de tampit sa fi ca sa ti distrugi o investitie de cateva miliarde .D le Hayde matale orice s ar spune tot cu "ursu"simpatizezi .Nu ar trebui sa confunzi beneficiile traiului occidental cu politica Sua .Risti sa patesti ce a zis Kisinger,vis a vis de prietenii Americii

      Ștergere
    7. Nici dacă ar fi vrut Rusia să saboteze conductele în acea zonă, nu ar fi putut pentru că acea zonă este controlata în totalitate de către NATO și SUA. Zona de exclusivitate a Suediei și Danemarcei.

      Ștergere
  2. Ei vedeti, va spun de cateva zile inainte de incident ca Germania va face pasul catre America impreuna cu Urss ul ! Incepe sa para plauzibil este ? Si cand te gandesti ca Ue Nato se vor desfiinta pt. ca strainii au lasat Romania sa se ocupe de problema ...Si s a ocupat, a venit pandemia, razboiul, criza etc Nici ,,problema'' nu se stie daca mai poate remedia ceva !
    Schimbati-l pe Johannis, fortat
    Desfiintati Politia locala
    Lucrurile se vor indulci, nu va mai luati dupa serviciile romanesti, in cazul de fata-i depasite, ASCULTATI-MA.
    L.M.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Anonim28 septembrie 2022, 10:55
      Sa desfiintam politia locala? Hai sa-ti spun cum stau unele treburi. Securistii aia pe care i-as f*** sunt mai activi ca niciodata. Pe vremuri era minciuna ce faceau.
      Dau un exemplu exagerat de elocvent. Intr-o parcare din spatele blocului, lumea arunca sacii menajeri in pubele. In 30 secunde, maxim un minut apare automat un "boschetar" care deschide exact pubela unde ai aruncat gunoiul. Deci de undeva te vedea. Apare problema: unde statea/stau camuflati? Sub masini, ca pisicile? In scari de bloc? In scari de bloc nu merge, nu apuca un boschetar adevarat (nu informator nenorocit ca aia camuflati ce cauta prin gunoaie) sa stea in scara minute, si o batrana din servicii cheama imediat politia. Am inceput sa analizez toate punctele, eventual vreun unghi mort unde ar putea sta, zilnic, ore pe zi. Stau in...apartamente! Pazind pe geam ca multi altii. E diviziunea muncii. Unii la geam, altii cu usa apartamentului mereu deschisa (sic!), vara, iarna, nu conteaza. Ca sa auda cand pleci, vii, cate persoane pleaca samd. Chiar cunosc un turnator de profesie, umbla pe la pubele si nu numai, imbracat in costumatie standard-un trening ultramurdar si ponosit, buna acoperire sa para un biet boschetar care cauta si el de ale gurii. Am observat mai departe...astia nu iau nimic din pubele, doar scotocesc! Adica control la sange. Input-output. Input e ce cumperi, primesti, output e ce arunci. As putea dezvolta subiectul, n-are rost sa provoc un kkt care sa ma intrebe: "Si ce asa importante lucruri ai de ascuns, daca te temi?" O intrebare tipic subversiva, cu 2 tinte: 1. a ascunde ceva, adica nu avem dreptul la viata privata, e o iluzie, si 2. a te teme-adica o abordare pervers-psihologizanta, care sa submineze psihologic individul, simtind ca va fi imediat acuzat de mania persecutiei. Am inventariat toate tehnicile securistilor, ba unor tampiti le-as da si idei, ca prea repeta placi vechi, uzate!
      Asa ca...vise cu desfiintarea politiei locale, sau a vreunor forme de control. N-ai vrea sa stii cat de cruda e realitatea. Si cate obiective sunt...unul dintre ele fiind colaborarea servicii-mafie imobiliara, deposedarea oamenilor de apartamente prin orice mijloace.
      Cine vrea sa viseze, mult spor.

      Ștergere
    2. 17.22, daca ar fi vorba de pungile tale de gunoi, e simplu, le scotocesc; or vor sa vada exact ce si cum faci ori vor sa te innebuneasca cu tratamenfe de acest fel, sa te faca sa ti ascunzi pana si prezervativul...Razi si tu de ei cum poti...
      Pol.locala nu apartine statului roman, asta ma deranjeaza...Eu am mai ridicat o data pr.acestei mil.straine in urma unui conflict, cu un local care vroia sa mi faca flagrant pt dare de mita, astfel aratand ca el este curat nu cum spuneau unele reclamatii despre el( am aflat ulterior ) atunci parte din locala rutiera s.3 au facut luni de instructie ca la scoala militara, batzaiau dela flotari genoflex si salturi , pusi de un mare saf care mi a zis totodata sa le dau pace ca aduc bani la buget.
      Ei, vazand comp.lor care zi de zi, devine tot mai obraznic, cer iarasi, hotarat , desfiintarea pol.loc +suspendarea lui Johannis care m a deceptionat si care merita asta !
      Nu ma adresez Romaniei, care e prea proasta si neputincioasa ci acelora care pot...Daca o vor face, castiga.
      As putea sa ma ocup eu, personal, dar nu am, nu fac si nici nu o voi face, chiar daca ce atac eu nu poate fi aparat ce apar eu nu poate fi atacat !
      PS cu imobiliarele e simplu : un notar un avocat si un judecator...Dar astea sant minoritati chiar daca au impact mare, vezi borduriada- orice guvern ar fi fost de la Videanu incoace, s au oprit bordurile ?
      NU ! Chiar si acum la mag. Unirii pe aleea taxiurilor, se borduriaza grupa mare ! Care criza, care energie, care democracy ?!? Bordurili sa traiasca !

      Ștergere
    3. @Anonim28 septembrie 2022, 17:52
      Fain comentariu. Like!

      Ștergere
    4. @Anonim29 septembrie 2022, 11:07
      Daca aruncam in pubela geamantane de prezervative (ca in bancul ala cu Bula care se inrola in armata), nu i-ar fi interesat prea tare. I-a interesat mai degraba la ce nivel am ajuns cu electronica, cu ce ma ocup mai exact. Am si invitat pe cineva in balcon sa vada ca nu fac termonucleare pe genunchi, cum se spune.
      N-am probleme cu ei, sunt deasupra unui general SRI care numai romanesc n-a mai ramas. Am vrut sa intru in servicii, dar in cateva minute am analizat toate riscurile posibile. De la tradare (a poporului, nu auto-sabotare) involuntara pana la a deveni miel de sacrificiu. Insa discut cu securisti pe probleme tehnice, la obiect, de la fotovoltaice pana la protectia locuintei. Daca merita un eletric fence sau nu.
      https://postimg.cc/gallery/PqChBb6/58a93cd6
      Cu din astea ma jucam acum 13 ani. Vreo 270uA avea secundarul HV la un tv A/N, cam 1mA la alea color. Monitoarele CRT scoteau mai mult. Dar cu mA incarci lent un cond ca asta https://postimg.cc/6yQM3f5C
      Asa ca am bobinat secundare HV de 30...50kV cu sarma de 0.25 si de 0.3. Limitat de dimensiunile miezurilor de ferita "U". 135nF la aproape 30kV imi bubuiau timpanele cand faceam scurt. Cu ce pot gasi in prezent, iese totul inmultit cu macar 10. Coil guns pot face, daca as vrea, insa nu renteaza. Joaca asta cu medium voltage (pana intr-o suta de kV e medium voltage pentru mine) a avut ceva urmari. Cand ating portiere, carucioare din marketuri etc apar sparks de pana la 5mm, vizibile, si care pisca rau. Pana si cand dau mana cu cineva, curentez. Din motive de precautie, iau o moneda de 50 de bani pentru a distribui curentul pe o suprafata mai mare si "incerc" diverse obiecte inainte de a pune mana. Pe zeci de kHz m-am "inseriat" cu un bec de frigider de 15W si l-am aprins binisor. Skin effect. Nu simteam nimic, dar pielea se albastrise de la ionii de potasiu. Am facut multe experimente, deci e normal ca sacul menajer sa fie verificat.
      Cum sa nu atragi atentia cu asa ceva:
      https://postimg.cc/gallery/QjFCB6s/87309c59
      Am batut la putere optica stalpii de iluminat public. Cam 7000lm amber.
      Cred ca sunt atipic; nimeni nu discuta electronica, despre incalzirea de la iarna, costuri, despre alimente, provizii, conservarea lor...Incep sa ma simt ca pisica aia neagra din Matrix, care mergea in reluare.
      Americanii si nu numai, se pregatesc pentru SHTF. In retarditatea noastra ii credem apocaliptici, dezaxacti. Ei insa se pregatesc (cei care pot), -au timp sa citeasca mii de comentarii lungi; daca ar face-o, ne-ar clasa ca natie de schizofreni, autisti, rupti de realitate.
      Cand citit comment-ul meu, observati ce anume va atrage mai mult atentia si de ce? Ce va scapa? Constientizati-va reactiile emotionale.

      Ștergere
  3. Inca un semn că Nord Stream nu trebuia construit. Bani aruncați pe geam.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da* da ce monșer, tușește da la gaze eftine da la ursi??! Ia d*alea scumpe da la HaleatuStratejik,în timp ce mai pui un palton pe tine în bloaka da beton, cu muhera care striga Baah, nu mai clantani asa tare,ca nu pot sa dorm Firea-i da coma sa fii !!!

      Ștergere
  4. Asa or spune si rusii,multe n-ar fi trebuit construite

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa spun si chinezii care culca sute de complexe de locuinte din orasele lor fantoma.

      Ștergere
    2. Si nu au dreptate?

      Ștergere
  5. părerea mea strict personala este ca nu americanii au ras conducta, ca polonezii! am dedus asta din știrea de mai jos, adică cel putin asta zic nemții ca polonezii sunt de vina și chiar dacă americanii ar fi făcut-o cum sugerează @DD, nu e adevarat! tot polonezii vor fi de vina!!:

    Baltic Pipe este un proiect strategic de infrastructură cu scopul de a crea un nou coridor de alimentare cu gaze pe piața europeană. Gazul urmează să curgă prin conductă spre Polonia.

    Varșovia - Oficiali guvernamentali din Polonia, Danemarca și Norvegia au deschis noua conductă de la Marea Baltică, Baltic Pipe. Gazele naturale urmează să circule prin ele din Norvegia prin Danemarca până în Polonia. În același timp, în Germania și Danemarca au continuat căutarea cauzei a trei scurgeri în conductele Nord Stream de sub Marea Baltică.

    „Era dominației rusești pe gaz se apropie de sfârșit – o eră marcată de șantaj, amenințări și constrângere”, a declarat marți prim-ministrul Mateusz Morawiecki, la inaugurarea simbolică a stației de compresoare a Baltic Pipe din Goleniow, lângă orașul-port polonez Szczecin. O nouă eră a suveranității și libertății energetice începe acum. Este vorba despre securitatea energetică, dar și despre securitate într-un sens mai larg: arătând că solidaritatea poate face continentul mai sigur.

    Ramura lungă de aproximativ 900 de kilometri
    „Aceasta zi marchează un pas geopolitic crucial pentru noi toți”, a declarat premierul danez Mette Frederiksen. Ministrul norvegian al petrolului și energiei, Terje Aasland, a subliniat că președintele rus Vladimir Putin a vrut să divizeze Occidentul, dar nu a reușit să facă acest lucru.

    Baltic Pipe este o ramură de aproximativ 900 de kilometri de la ruta existentă Europipe II, care merge din Norvegia prin Marea Nordului până în Saxonia Inferioară. În viitor, gazele naturale norvegiene pot fi transportate și spre est prin conducta baltică. Linia se conectează la conducta existentă la vest de Danemarca în Marea Nordului, apoi duce la continentul danez și mai departe prin Marea Baltică până în Polonia. Costurile de construcție pentru proiect se ridică la 1,6 miliarde de euro. Operatorul de rețea polonez Gaz-System și compania de stat daneză Energinet au contribuit în cea mai mare parte la aceasta. Energinet este responsabil pentru operarea generală a sistemului de electricitate și gaz din Danemarca. Baltic Pipe a fost finanțat cu 250 de milioane de euro din fonduri UE.

    Gazul este programat să curgă prin conductă de la 1 octombrie. Operatorul polonez de gaze PGNiG se așteaptă ca cel puțin 6,5 miliarde de metri cubi de gaze naturale să curgă în Polonia în anul viitor.


    Polen, Dänemark und Norwegen eröffnen Ostsee-Pipeline

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Excelent comentariu. Coincidenta momentelor Baltic Pipe / North Stream nu poate fi ignorata, prea se potriveste ca o mănușă.
      În cazul acesta înclin mai degrabă pe varianta "mâinii" americane, și văd că proiecția "poloneză" a lui George Friedman prinde contur tot mai concret.

      Ștergere
  6. Taman pe dos. Un avertisment pentru gazoductul Norvegia - Polonia.

    RăspundețiȘtergere
  7. Dupa Dulghima, North Stream.Exista o filosofie bolnava conform careia "unii" pot face orice si sacrifica ( pe ) mai " putin " ca sa se castige mai "mult". Din pacate , imi cer scuze, am uitat cine si cand a initiat aceasta filosofie si cine o implementeaza in lumea (post)moderna.

    RăspundețiȘtergere
  8. Un indiciu indirect asupra autorilor este ca la Orbena 3, hadea si compania zic ca rusii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. FacheNiuza lu* Hadea...

      Ștergere
    2. "Perplexed are the ways of the Lord", cum ar zice un lord englez , onorabil cetățean al " Perfidului Albion". Napoleon Bonaparte l-a poreclit așa, nu eu. Orbena 3 cântă pe nas în " Corul robilor" , ca să fie dirijorul mulțumit. Spor la cântat! Nonica Niculcea

      Ștergere
  9. On Nord Stream Pipeline Apparent Sabotage And Theory On Who Is Responsible
    https://rumble.com/v1lsx4u-darren-beattie-on-nord-stream-pipeline-apparent-sabotage-and-theory-on-who-.html

    RăspundețiȘtergere
  10. Concluziile sunt aşa stranii pentru că se pleacă de la ideea, falsă, că gazul din Rusia poate fi tranzitat doar doar prin NS 1. NS 2 nu a fost niciodată folosit. Doar că gazul poate veni din Rusia aşa cum venea pînă în 2015 – prin Belarus-Polonia sau via Ucraina – Slovacia – Cehia. Conductele sunt acolo. Aşa că marii cîştigători, din o grămadă de perspective sunt Polonia, respectiv Ucraina şi nu în ultimul rînd, S.U.A. Ca o mică paranteză, nu e prima dată cînd se încearcă sabotarea NS1, este însă pentru prima dată cînd reuşeşte. În noimebrie 2015 a fost descoperită, pe conductă, la o verificare de rutină, o dronă defectă, din cele folosite pentru dezamorsarea minelor cu o cantitate de explozibil. Drona a fost îndepărtată de marina suedeză. Se pare că nu au reuşit să închidă cutia Pandorei care s-a deschis cu asasinarea Dughinei. Din nefericire sunt pe cale să afle că jocul ăsta se joacă în doi. Eu, în lumina celor de mai sus, tentativa de sabotaj din 2015, a atentatelor repetate din Donbas şi Lugansk, a atentatului asupra Dughinei, a declaraţiei rapide cu care au ieşit cum că ruşii au fost cei care au sabotat, cred că au fost ucranenii cu sprijin polonez şi american. Din nefericire pe scara aia cu 12 trepte care premerg conflictul nuclear tocmai s-a mai urcat o treaptă. În plus jocul ăsta se joacă în doi.

    RăspundețiȘtergere
  11. Sabotaj sau nu, terorist, ne-terorist, aveti solutii personale, de prima mana? Hai sa lasam strategiile globale, ca vad ca blestemata asta de vara-toamna nu se mai termina, si tot cald e, si e usor de postat. Pipe is down, so go on!
    Sau faceti ca in bancul ala cu 2 betzivani care se laudau, si unul il invitase pe celalalt in mareata lui vila. Uite ce vila mare am! Si uite ce holuri, saloane. Si cand ajung in dormitor, nevasta "vilosului" era in pat cu unul. Si betivanul cu vila ii zice celuilalt: stii, tipul ala din pat sunt eu! Dedublare si schizofrenie pura...asta e maratonul la care v-ati angajat?
    N-a trecut nimeni de scoala primara? Profesorul intreaba, elevul raspunde? Vi se dau mii de "teme". Unii vorbesc ca niste mori stricate. Chiar v-ati facut cu totii provizii de mancare, apa si altele pentru cativa ani? Zeci de tone de apa nu puteti depozita la bloc, si nici la casa daca nu aveti rezervoare. De mancare nu intreb, banui ca ati pus accent pe faina si nu pe orez. Cu incalzirea stati bine: fie aveti bani garla, fie nu va pasa. Diferenta dintre cele doua situatii se rezuma la doar cateva luni de viata in plus sau in minus.
    Aveti osciloscoape? Multimetre? Puteti masura diverse consumuri, la nivel de miliamperi? Stiu...apa, curentul, gazul nu se vor opri niciodata, garantate de stat. Alte tari au crezut la fel si au luat-o in mana.
    Am proiectat cap-coada sisteme off-grid pe fotovoltaice, am facut sute de calcule. Iese de 3-4 ori mai ieftin sa-ti proiectezi propriul sistem off-grid decat sa iei kit-ul pe care ti-l instaleaza.
    Warning: incep sa cred intr-una din ideile eugeniste care spunea ca cei mai inteligenti si adaptabili vor supravietui. E partial adevarat, dar e un adevar in asta.
    Cand vad turme de comentarii, ma intreb ce profesie au oamenii astia? Cat de stabile, cat de sigure? Odata ce viitorul pare relativ asigurat pe cativa ani, inteleg dileme alde cine a sabotat conducta.
    Intr-adevar lumea trebuie sa se termine, si milioane de comentatori trebuie sa moara. Aveti internet la dispozitie, cu banda mare, la pret minim posibil, ca sa va vaicariti si sa comentati. Am intalnit persoane care nu-si vedeau de gravele probleme personale obsedati de "soarta tarii", de parca panica lor continua ar fi ajutat la ceva. Unii au murit in panica, chinuiti de grijile altora.
    Comment inutil, veti proceda la fel, mai departe, pana incepe urgia. Si pentru voi prima urgie nu e sa vi se taie gazul, ci internetul.
    Se pare ca nu intelegeti nimic din nimic, oricat de ultra-informati ati fi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Presupun că ţie ţi-a crescut un sistem de litografiat în pod şi că ai o rezervă impresionantă de acumulatori. Indiciu - cînd o să înceapă urgia ghici care case or să fie printre primele călcate de bandele de tîlhari ? Nici nu or să fie greu de găsit. În scenariul cel mai rău îţi sugerez să te deplasezi în apropierea unei ţinte considerate strategice, vaporizarea instantanee este de preferat la ce o să urmeze. Iar comentariile alea pot fi în grămezi, liste nesfîrşite... , turmele se referă exclusiv la animale, vezi dex.

      Ștergere
    2. @Anonim30 septembrie 2022, 14:35
      Am ceva scule, de la nightvision la camere cu vedere termica. De la lasere care pot orbi atacatorii (comanda reglabila 0-5V PWM) pana la butelii mai mici, mai mari. Propan, oxigen...O sursa de 100kV si 1-2kW o pot face in cateva ore, cap coada. Adica un mic upgrade la electric fence. Am si detectoare de radiatii, deci ma pot termina singur mult mai usor, n-am nevoie sa astept efectele.
      Esti destul de informat in domenii, ma mira ca crezi/speri in vaporizare instantanee. Nu va fi. Inca suntem la nivel de tatonare despre alea tactice, fie cu scop de intimidare/negocire, fie date la altitudine, pentru un EMP.
      Cat despre talhari, nu-mi fac griji din minim 2 motive: fie ii pot combate, fie inchei treaba rapid. Spray-uri paralizante am o geanta. Drept "fumigene" pot folosi accu lipol (de zeci de Ah la 12V) intepati si aruncati rapid. Am testat multe. Aruncatoare de flacari? Sper sa nu fie nevoie. Cat despre pistoale, impusc musca in zbor. Camera de poligon e de groaza, cat de ciuruita e. Cutite am facut din platbanda de otel, polizate si slefuite pana la luciu. Cand ai 8-10mm grosime, astea bat asa-zisele cutite de vanatoare. In caz de ceva pot pleca pe geam sau pe/prin usa. Pot felia usa cu diverse scule, sau decupa betonul si scoate usa metalica intacta. Am toate sculele de autodescarcerare posibile. M-am si cronometrat cat mi-a luat sa trec printr-o usa metalica solida, nu din alea intre 500-1000lei. Ca niciodata nu e suficient, stiu.
      Nu tin cu disperare la viata, dar nici n-o voi da usor. It's a fact.
      E razboi, primul pas e inchiderea oricaror comunicatii pe o perioada de minim 6 luni. Ar fi bine daca lumea s-ar decupla de la internet, televizor 6 luni. E imposibil.

      Ștergere
    3. Vă mulțumesc! Într-adevăr, utile informații. Noroc că nu mă pierd cu firea atât de ușor. Situația este critică. Probabil că " Umbrele" pot fi în stare de orice. Dar, se întâmplă ca și umbrele să aibă umbrele lor. Ține de fizica cuantică! "Sîc umbrelor!" Așadar, până una alta, să ne păstrăm calmul. Dacă nu îți este frică de moarte, nu îți este frică de viață. Minunăția asta de planetă nu poate fi , chiar așa, la cheremul unor plecați cu sorcova. Mai veghează și alții din nevăzut. E păcat, mare păcat de viețile care s- au pierdut și se pierd, atât acum cât și altă dată. Să fim însă, optimiști realiști.
      ( Nonica Niculcea)

      Ștergere
    4. Și încă ceva, poți trăi frumos fără internet. Nu e imposibil de renunțat, dar, totuși, aș tânji după acest blog: Trenduri Economice

      Ștergere
    5. @Anonim1 octombrie 2022, 13:26
      Internetul e util in multe cazuri, si chiar necesar. Citesc mult, inclusiv review-uri, teste facute de altii inainte de a cumpara ceva, de exemplu un BMS pentru acumulatori LiFePo4.
      https://postimg.cc/gallery/r8Nw6hx/a1ebdc2d
      https://postimg.cc/75J4VFqn Aici a fost una dintre dileme. Cablurile tip auto, cu litze groase pot fi usor sertizate. Cele de sudura au multe litze, subtiri, n-as garanta ca stau bine presate in papuc. Ideal ar fi contact cupru pe cupru, dar sunt posibile probleme de oxidare in timp. Fludorul insa are rezistenta electrica mult mai mare decat cuprul, deci nu e aliaj de umplutura intre diametrul interior al papucului si cabluri de curenti mari. Solutia a fost doar sa dau rezistenta mecanica, fara a lasa bolte de fludor care oricum nu intrau, nepolizate. Papucul a intrat greoi, batut cu ciocanul. Apoi sertizarea prorpiu-zisa.
      https://postimg.cc/z3pqXwdK Am citit topicuri despre cum sa fixezi BMS de ceva. Unii o dadeau cu coliere, altii cu cleiuri care se topeau de la caldura. Le-a fost greu sa scoata 4 suruburi, si sa fileteze cu tarozi de 3 in radiator. Varianta mea permite "service", se poate dezasamba usor totul. Citesc despre teste cu diverse bus bars/conexiuni intre acumulatori. Unii iau tzeapa cu "brass", diverse aliaje. Le pot face din teava Cu de instalatii, stransa in menghina si batuta la ciocan, macar stiu ca e cupru. Variante sunt multe.
      Am 20 si ceva kWh in acumulatori, din care 10 isi merita banii, sunt high discharge etc. Pot locui si intr-o duba, n-am pretentii. Si o pot electrifica bine incat cine atinge tabla sa zboare. Pot implementa si curent constant, ca uneori e mai uscat, alteori mai umed...n-as vrea turma de borfasi s-o matur in fiecare dimineata. High voltage de putere mare din 12-24V presupune ceva mai multa munca; pentru simplificare iau un invertor de 1-2kW, ii culeg tensiunea redresata din secundar, inainte de H-Bridge, pacalesc protectia, si de acolo plec cu un flyback de cel putin zeci de kV. Stiu cand e bine ca "nulul" sa fie legat la impamantare si cand nu.
      Spuneam ca am proiectat sisteme off-grid. N-am precizat ca la mine proiectare inseamna sa gandesc tot felul de posibilitati. Unii depind de un singur MPPT, altii au invertor solar hibrid cu MMPT inclus. Pot incarca acumulatorii in 4-5 moduri posibile, chiar si fara necesarul BMS. Am multe scheme salvate si modificate dupa nevoi.
      Die trying!

      Ștergere
    6. @Anonim1 octombrie 2022, 13:26 P.II
      Unii au mers la urgente ca le-a intrat o aschie in ochi, eu mi le scot cu migala. Altii s-au dus ca le-a intrat ceva in deget. Eu fac incizie cu precizie chirurgicala (nu degeaba am lucrat zeci de ani cu cuttere), scot spanul si n-am treaba. Durerea nu e o problema.
      ...si visam la o lume post-apocaliptica, in care furnizorii de servicii vor disparea, si in sfarsit meseriasii ca mine vor avea o utilitate. Din nefericire nu va fi asa din cel putin 2 motive: 1. la noi facerea de bine...corelata cu specula/santaj/negocieri dure/gasti care preiau local puterea in caz de SHTF, si 2. Europa, incepand cu noi, va zbura din schema. Daca punctele 1 si 2 n-ar exista, unii ar afla ca sunt un ne-idiot foarte util. Am facut multe inovatii, am construit chestii military style desi nu parea sa fie cazul-alde acumulatori waterproof. Mare parte din proiectoarele mele led erau waterproof, cu radiatoare ultradimensionate. Regula a fost, de la radiatoare, cabluri, tranzistori, sa triplez cel putin, valoarile medii. Probabil unii nu stiti, dar durata de viata e estimata conform unor conditii de laborator rareori intalnite in practica, alde 25 grade Celsius, constant.
      https://postimg.cc/gallery/233YHCw/c30132cf Proiectata si realizata de mine, in aproape o zi. Doar cantul a fost apicat in comanda; gaurile de 5 si de 6, cele pentru balamale, asamblarea a tinut de mine. 2m inaltime, 5.2m lungime, pare simplu. De ce-a durat aproape o zi? Pentru ca facusem comanda de pal, apoi mi-am rupt mana dreapta, si hopa a venit masina de transport. Cu mana in ghips a trebuit sa car toate placile alea, sa dau gauri, sa le asamblez. Sunt 3 corpuri dinstincte, unite. Am avut de taiat si la pendular, printre altele. Cum planeitate nu prea avem in blocurile comuniste, a fost dificil sa compensez prin diverse, alde placaje de 5mm pentru a asambla la mm cele 2 corpuri mari. Care, neavand "manere", au fost destul de greu de ridicat de pe parchet. Partea din mijloc a fost ancorata in beton cu dibluri mari, la fel si celelalte 2. Cativa coltari, cateva dibluri nu costa mult, si nu e drobul de sare, dar totusi ce te faci in caz de cutremur, daca mobila cazuta iti blocheaza usa de la sufragerie? E vorba de timpi, nu de solutii, ca solutii am. Cu mana rupta dadeam gauri cu aceeasi precizie. Poate pe altii deja ii doare aratatorul de la rotit scroll-ul de la mouse! Am descarcat si TIR-uri cu 10 tone marfa in cateva ore, mai trebuia sa si cladesc la inaltime tot mai mare baxurile...Poate unii cred ca doar m-am "distrat" cu electronica, tamplarie, instalatii sanitare. Muncesc fizic zilnic. Cand impusc muste, e relaxare cronometrata. Mi se rupe, din nou, de toti profesorii in politici internationale, de expertii care stiu ce si cum va fi. Au timp (prea scurt) de irosit.

      Ștergere
    7. @
      Anonim30 septembrie 2022, 14:35
      De la 0.14...0.16uSv/s si respectiv vreo 4.5uSv/24h luna trecuta, doza s-a dublat, acum am 8.44uSv/zi si cred ca va fi in crestere. Resetez cronometrul si alertele zilnic, pe ambele contoare Geiger–Müller. Sa tot traga! Si alea tactice, si cu "pastile cu iod". Intr-un razboi mondial de exterminare, inceput cu vaks-urile, acum au "tratament" pentru radiatii. Chipurile glanda tiroida ar fi afectata. Restul corpului ce face, genetic vorbind? Iodul distribuit va fi alta forma de vaxx, pentru a elimina restul supravietuitorilor; nu degeaba au inceput propagandistic reclamele subversive: ca e greu de gasit, ca nu mai e, ca guvernul sua a pus monopol samd.
      Au unii impresia ca in cele mai dure momente, salvarea consta in a minimaliza sansele de cacer tiroidian? Hai sa facem rand la vaxx, acum hai sa facem rand la tablete cu iod, aceasi schema.
      De ce naiba ar mai putea crede cineva, in prezent, ca toate guvernele care si-au dat mana sa-si extermine propriile popoare (care nu-s de fapt ale lor) se screm sa ne salveze de radiatii? Nici nu vreau sa stiu compozitia chimica a pilulelor-minune. Daca altii au memorie de peste, e treaba lor. Cei care au scapat de vaxx vor ajunge, unii dintre ei, in buncare improvizate, si li se va da doza letala, cu pretextul "radiatiilor".
      Parca niste decenii o tot trageau cu suprapopulatia. De cand s-au hotarat sa ne salveze pe toti? Pilulele astea seamana cu "costumele anti-radiatii". Retardul echipat corespunzator se simtea superior. Cati au murit, cine mai stie?

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)