O să scriu acum câteva lucruri care să rămână mărturie în ceea ce privește SUA. Nu de alta, dar cei care mă dușmănesc cel mai tare în acest moment nu sunt degenerații anormali, ci, culmea, trumpiștii radicali. Motivul e simplu:n ei au impresia că Trump e un zeu, iar eu le arăt că omul nu prea are creier în cap. Mă rog, chiar și-n aceste condiții, poate că discuția nu ar fi avut loc dacă „nava” pe care-o conducea Trump era una solidă. Însă tocmai de-aici începe discuția cu adevărat. Inclusiv când îl criticam pe ramolitul de Biden, o făceam prin prisma fragilității enorme a conglomeratului american. Acum, trumpiștii se comportă de parcă n-ar mai exista acele pietre de moară care trag America în jos. Nu, dragii mei, Trump nu e un vrăjitor ci, așa cum vom vedea, un individ mult prea simplist în gândire(asta în cazul în care există gândire în tărtăcuța aia a lui) care nu face nimic altceva decât să accelereze declinul SUA. Dar să nu ne mai abatem de la subiect, ci să intrăm abrupt în problemă.
Luna martie a anului curent a fost una bună din punct de vedere macroeconomic pentru SUA. Deficitul bugetar a fost mai mic cu o treime decât cel din anul anterior. Inclusiv dacă-l raportăm la venituri, ajungem la 43%, ceea ce reprezintă un succes absolut. Veniturile au crescut cu aproape 11%, iar cheltuielile au scăzut cu peste 7%. Să mai spun și că pentru aprilie se așteaptă un excedent bugetar de vreo 200 mld. $? Pff, păi asta înseamnă că totul merge ca uns! Cum de-mi permit să spun că „Trump e varză”? Oare nu înseamnă că varza sunt eu și cei ca mine care-au ales să-l hulească pe omul care, iată, mișcă acea imensă mașinărie?
De fapt, răspunsul e negativ. Ceea ce am reprodus în paragraful anterior sunt elemente extrase din comunicatele oficiale, cele care par a funcționa exact ca-n perioada lui Biden. Nimeni n-a spus mai nimic despre luna februarie. De ce? Pentru că în februarie a fost un deficit bugetar record, de 306 mld. $ din cauză că o parte a cheltuielilor lunii martie au fost plătite în februarie. E o inginerie extrem de atent planificată, iar asta ne arată că Trump se pricepe la potlogării mai bine decât ramolitul Biden. Inclusiv „previzibilul succes” din aprilie e unul inginerizat întrucât vom avea de-a face cu colectări de impozite record aferente activelor care au avut un 2024 extrem de bun(umflarea balonului bursier). Cu alte cuvinte, majoritatea „succeselor” lui Trump vin din excesele trecutului(odioasa moștenire). Dar, „the big picture” ne spune altceva. Deficitul bugetar de la începutul anului fiscal(adică din 24 octombrie!) este de 1.3 trilioane, față de 1.07 trilioane în aceeași perioadă a anului anterior. Putem spune că avem de-a face cu un efect al ultimei perioade de putere a lui Biden? În principal da, dar asta nu înseamnă că de-aici vom deduce că politicile lui Trump sunt câștigătoare. Mai degrabă, poziția echilibrată ar fi cea de incertitudine în ceea ce privește așa-zisele efecte. Doar că, personal, mă mențin puternic negativ și-o să vă explic de ce.
Tarifele vamale sunt, așa cum am mai spus, un subiect greu. Cei care au cât de cât atingere cu fiscalitatea știu cât de dificil se implementează. Simpla schimbare a tarifelor produce o undă de șoc în sistemele statului. De obicei acestea se implementează în luni de zile. Ce-a făcut Trump? În două săptămâni a schimbat tarifele vamale de trei ori. Mai avem și-un discurs halucinant de-al său care sună cam așa: „Vă spun, aceste țări mă sună ca să mă pupe în fund. Mă roagă, îmi spun „Vă rog, domnule, suntem gata să facem o înțelegere!”. Cerșesc la modul literal!”. Hai să înțelegem: dacă tu, ca om, ai auzi că cineva a vorbit astfel despre tine, te-ai mai întâlni cu acel cineva? Să fim serioși, un asemenea grad de rudimentaritate nu am mai văzut până acum. Problema e că omul nostru nu e atât de puternic pe cât pretinde că este. Dovada că dinspre China i s-a spus ferm că nu ține șarada. Chinezii au urcat și mai mult tarifele vamale, iar întreaga tevatură îi va exploda în cap lui Trump. Nu știu dacă ați văzut episodul în care Trump spunea că se va înțelege cu „prietenul lui, Xi Jinping”. Păi ce-ai făcut, bre? Acum ești frate cu chinezul?
Am văzut, în schimb, ieșirea lui Peter Thiel care, într-un podcast, spunea că atâta timp cât costurile de producție sunt mici, nu are sens să reinternalizezi acele industrii. Imediat mi-a venit în minte transportul acela halucinant în care Apple a adus din China sute de tone de telefoane înainte de cutremurul tarifar al lui Trump. În plus, le-au ordonat celor de la Foxconn să facă urgent o fabrică în India, cu toate că încercările anterioare ale taiwanezilor au fost eșuate. Va prelua India producția din China? Aiurea, nu! De fapt, Apple vrea să facă ceva cam banditesc, anume să activeze fabrica indiană doar dacă se vor permanentiza sancțiunile. Din ceea ce se vorbește, fabrica Foxconn din India va fi una mică în care, dacă treburile se vor adânci, vor fi importate componentele semi-asamblate în China, astfel încât să se dea impresia producerii în India. Ce e asta? O simplă optimizare fiscală. Am făcut paranteaza ca să vă arăt că treburile se cutremură. Ieșirea lui Thiel arată o teribilă incertitudine. Dacă până acum toți, la unison, spuneau că vor aduce industria înapoi, acum treburile s-au schimbat. Mai e însă ceva.
Toată nebunia începută de Trump semnalizează că SUA nu mai e o țară. Înainte, schimbarea președinților nu avea absolut niciun impact în ceea ce privește business-ul internațional. Dolarul tocmai din motivul acesta a ajuns moneda dominantă: se bălăcăreau ăia în campania electorală, dar banul rămânea cât de cât ban. Chiar și-așa, într-un secol, dolarul s-a transformat în hârtie igienică. Doar că a fost o transformare lentă, previzibilă și, aș adăuga eu, cu consimțământul celorlalți tovarăși internaționali.
Ce spun cei care mă critică? „Trump e un geniu: va devaloriza dolarul și astfel datoriile SUA nu vor mai reprezenta nimic.”. Wow! Știți ce e surprinzător? Că asta nu vine din capul sec al vreunui susținător frenetic de-al lui Trump, ci din actuala zonă de putere americană. OK, ce transmiți tu printr-un asemenea slogan unui deținător de datorie americană? E simplu de înțeles: faptul că urmează să-l tragi pe sfoară. Frumos, nu-i așa? Iar ăla ce trebuie să facă? Să spună „Da, să trăiți!” și să te caute să te pupe-n fund - dacă e să folosim limbajul lui Trump? Chiar credeți că oamenii sunt atât de proști?
Aș vrea să vă spun că Trump a făcut pentru dedolarizare mai mult decât au făcut Biden, Putin și Xi împreună. Știu, nu mă credeți, dar din episoadele pe care le-am văzut, SUA s-au transformat într-o țară absolut impredictibilă în condițiile în care stabilitatea este esențială menținerii statutului dolarului ca monedă de rezervă. Însă, dansul grotesc al lui Trump în ceea ce privește tarifele vamale, prin continuarea imperturbabilă a confruntării de către chinezi, a semnnalizat și altceva, anume o deja vizibilă fragilitate a SUA. Ce-a făcut chinezul? În termeni pokeristici se spune că „a dat cu sec”, moment în care cacialmistul american a rămas cu chiloții în vine. Credeți sau nu, episodul nu se termină aici și-o să vă explic imediat de ce.
Absolut toate semnalele pe care le avem ne arată că SUA va intra într-o recesiune extrem de gravă în acest an. Este și motivul pentru care chinezii n-au mai cedat. Ei știu ceea ce urmează și, mai mult, știu că e o chestiune de timp până când nu vor mai vinde mare lucru acolo(sau vor vinde doar produsele extrem de ieftine, pe care americanii le vor importa în disperare). De ce? Pentru că sărăcia va fi atât de mare încât nu vor mai avea cui să vândă. Toată viața lui, Trump s-a învârtit printre speculatorii imobiliari, domeniu bișnițăresc, cu marje nesimțite de profit. Trump a știut instinctiv să speculeze egoul prostovanilor. De aceea toți proștii lumii fac coadă la Mar-a-Lago, plătind sume obscene pentru o pospăială de servicii premium cu un dress code menit să-i impresioneze pe țărani. La nivel de țară, problemele sunt altele, acordarea mașinăriei făcându-se mult mai fin. De unde să știe Trump că doar crescând cu 5% tarifele poți provoca o furtună globală? Pentru el totul se judecă prin prisma șmecheriilor obscene din lumea bișnițarilor de case. Ăia sunt obișnuiți să-i păcălească pe proști vânzându-le iluzii despre statut, fericire sau mai știu eu ce alte rahaturi. Apariția sa acum, într-un moment extrem de complex, nu-i altceva decât semnalul căderii ireversibile.
De fapt, ceea ce vom vedea în perioada următoare va fi o spirală deosebit de perversă: lumea va fugi de pe dolar, fapt care va cauza căderea SUA, fapt care va cauza o fugă și mai mare de pe dolar s.a.m.d. O să las acum, pe final, câteva cifre pe care, probabil, le vom discuta începând din toamnă. SUA probabil va avea la sfârșitul lui aprilie rezerve de cash de aproximativ 500 mld. $. Declanșarea recesiunii(probabil prin iunie) va impune cheltuieli masive pentru a ține corabia pe linia de plutire. Cât? Sub 1 trilion nu se poate discuta, dar eu cred că va fi mai mult. Fără doar și poate, în iulie vom asista la circul privind ridicarea plafonului de îndatorare al SUA, iar când se vor face calculele toți vor constata cu stupoate că deficitul bugetar a sărit de 3.5 trilioane! Vă rog să notați asta, o vom mai discuta cu siguranță!
Știți care e cel mai așteptat lucru acum în SUA? Inflația. Asta că tot am vorbit despre „trumpiștii cei deștepți” care pledează pentru devalorizarea dolarului. Mai multe studii arată că suntem în fața celor mai mari așteptări inflaționiste din anii 80 încoace! De fapt, ceea ce se observă este că, pe fondul scăderii vechii inflații, se formează un nou val inflaționist care va lovi radical fix atunci când politicienii tembeli de-acolo nu se vor aștepta. Ceea ce e interesant e că mediul de business este conștient de noul val și dacă e conștient mediul de business, cum credeți că sunt finanțatorii SUA, cei care văd cu adevărat „the big picture”?
Pun punct aici, repetând întrebarea din titlu, cu răspunsurile de rigoare. Cum se va dedolariza lumea? Prin căderea SUA. Cum va cădea SUA? Prin dedolariazare. Iată tabloul pe care-l vom vedea din ce în ce mai clar!
S-a creat axa Washington - Roma - Moscova - Beijing. Aceasta axa va demola actualul sistem financiar mafiot global. Trump nu-i bătut în cap ci doar acționează într-un mod greu de descifrat chiar și pentru voi, cei care vă pricepeți. Sănătate îți doresc.
RăspundețiȘtergereDedolarizarea e o poveste de adormit prostii. In afara regiunii Euro, care e doar un muzeu in aer liber, in ce isi vor tine celelalte tari rezervele valutare? In moneda din Botswana?
RăspundețiȘtergereDacă ai avea habar pe ce lume te afli, ai înțelege și ce e cu rezervele.
ȘtergereDe ce nu-mi explici tu, daca esti asa de destept?
Ștergere@Anonim, pai eu tot asta fac de atâta amar de vreme, dar mereu se găsesc deștepți ca tine care „îmi dau peste mâini”.
Ștergere"in ce isi vor tine celelalte tari rezervele valutare?"
ȘtergereIti reformulez eu raspunsul lui DanD. pe care nu l-ai inteles.
Raspunsul este: CARE REZERVE?
Intelegi aluzia?
Pentru binele nostru al celor saraci si umiliti, speram totusi ca Superbogatii care se afla in acelasi conundrum(dilema existentiala) sa tot amane digitalizarea"Maruntisului".
Altfel suntem TOAST,... cum zic ei!
Poti afla singur: la nivel elementar din "Banii intr-o singura lectie "- Gavin Jackson (ed Publica 2022 cap 2, pg.61/Rolul bancii centrale-rezerve).
ȘtergerePosibil sa ai dreptate si intrebarea mea este: te bucuri sau nu de evolutia anticipata de tine ? Azi, America (cu imensele ei pacate trecute, prezente si viitoare) ii mai tine in frau pe alde Macron, Starmer, Mertz etc. Daca va cadea America, realizezi ce bucurie va fi pe lideii europeni ? Sa vezi atunci politici woke, cancel culture, cenzura si ... Ucraina ! Stiu ca nu e bine si nu trebuie sa ne bazam pe America pentru a ne rezolva problemele, dar daca popoarele nu se revolta (ex: Romania (Calin Gerogescu), Franta (Marine Le Pen), UK (cenzura care se instaureaza acolo), Germania (votarea de catre vechiul parlament a modificarii Constitutiei pe probleme de indatorare plus problema imigrantilor)) atunci repet, din pacate - azi ! - America trumpista e singura speranta ca liderii europeni nu o vor lua razna (de tot !) !
RăspundețiȘtergerePăi de ce m-aș bucura? Sau de ce m-aș supăra? La fel curge timpul...
Ștergerecand va cadea SUA, Macron, Mertz sau Starmer crezi ca vor mai fi la butoane? SUA in cadere va trage UE dupa ea
ȘtergereIn principiu ai dreptate....eu ma gandeam ca daca rezista cativa ani mai tragem si noi putin aer in piept...
ȘtergereSperanța voastră e...tot laSarmatele lui vlady ca să facă Cancel --nu Culture, ci NorthA&NorthE.Altii nu se mai pot baliga în zama rotsildienilor, a kalergistior, a progresistilor de orice culoare-dupa-voma ar fi ei....Nuke save the Queen!
ȘtergerePopulatia Europei trebuie sa fie cea care se opune liderilor europeni care au luat-o razna. Credeam ca doar copii mai cred ca salvarea vine din exterior.
Ștergere“Deificarea” lui Trump e aidoma “nebuniei” din tema blogului anterior: spalare pe creier si incapacitatea unora, a unora foarte multi, de a privi lucrurile, atat in esenta lor cat si in ansamblul lor. In esenta lor, pentru a intelege motivele actiunilor si in ansamblul lor, pentru a intelege si de multe ori, pentru a le prevedea afectele. Normal ca Trump e un speculant! Nici n-ar putea fi altfel si in calitatea lui de speculant hiper-capitalist, il doare-n cur de “stabilitatea lumii”, de suveranitatea cuiva, de “democratie” sau de ceva normal. La el, totul se rezuma la bani, la cat mai multi bani pentru el si ai lui si atat!
RăspundețiȘtergere“Sigur ca alegerile trebuiau anulate, ca asa au decis conducatorii tarii. Noi, avem o democratie reala, unde libertatile ne sunt pe deplin asigurate si legile sunt respectate!”
“Trump e un geniu, e farul calauzitor al democratiei mondiale si el va salva America si intreaga lume”
Ambele propozitii, in care realitatea e exact invers fata de cum e prezentata, pe care le aud pana la saturatie inca de la sfarsitul anului trecut, imi arata ca e cel putin naiv sa mai avem vreun fel de sperante in ceva mai bine. Cu diferitele variatii de rigoare, ideile de genul asta sunt propagate cam peste tot prin UE, aratand ca majoritatea oamenilor, pur si simplu nu-s capabili sa lege intre ele doua idei in mod logic, ca ratiunea lor e varza si ca totul e propaganda. Culmea, am senzatia ca pana si cei care stau in spatele propagandei asteia idioate, au trecut de faza in care credeau in ea si au ajuns sa fie convinsi ca lucrurile stau exact asa cum le-au denaturat si le prezinta ei!
Din ce in ce mai des ma gandesc ca planeta asta are nevoie imperioasa de Inteligenta Artificiala, macar pentru ca astfel, sa nu dispara in curand, de tot, inteligenta de pe Terra!
Revenind la tema de azi, as face observatia ca pe noi, n-ar prea trebui sa ne afeceteze nici intarirea nici caderea americii, nici taxele lui Trump.
Schimburile comerciale dintre Romania si SUA, sunt practic nimic si putinele asemenea schimburi existente, afecteaza cel mult niste firme straine de aici, care au ca singur merit ca asigura cateva locuri de munca, prost platite si hiper-taxate, unor cetateni romani, in rest sugand din plin atat din resursele tarii, cat si din forta locala de munca.
In contextul asta, ma tem ca azi, fiind aici o delegatie americana, principala tema de discutie sa nu cumva sa fie cedarea a si mai multe resurse si suveranitate, de catre Romania, catre America, in schimbul a cine stie ce promisiuni fantasmagorice si fara finalitate, in corul de aplauze ca va urma actiunii, din partea cretinilor decervelati care populeaza tara asta, pozitia tarii noastre de potential camp de lupta cu Rusia ramanand neschimbata!
In principiu, ma doare-n cot de ce face Trump sau Xi sau Putin, ce ma intereseaza cu adevarat, e ce se intampla cu Romania si daca/cat mai poate rezista in fata agresiunilor, si externe si interne, de tot felul.
IN GOD WE TRUST, unde mai este ?
RăspundețiȘtergereCat de jos va cadea $, apleaca-te si ridica-l. Sa nu crezi ca momentul acela cu disparitia ca moneda de rezerva a venit, nu inca. Cand o sa vezi 3vro la jumate din $ sa stii ca Germania va coti la 360grade, dar in spirala nu cum zicea Analeana. Normal ca $ nu va mai fi o moneda de rezerva, pentru ca lumea se imparte altfel, dar mai dureaza cel putin un deceniu. Ingrijorati-va de 3vro si leut pana atunci.
Net-ul e mare si parerile diferite....."
RăspundețiȘtergereSă trecem o secundă prin narațiunea mainstream. Războiul comercial dintre SUA și China nu a fost NICIODATĂ despre „comerț echitabil” sau „protejarea locurilor de muncă americane”. Asta e minciuna hrănită cu lingura pe care vor să o înghiți. Adevărul? Aceasta este o decuplare economică la viteza luminii - o luptă disperată pentru a rupe TOATE legăturile cu China înainte ca războiul inevitabil să izbucnească.
Gândiți-vă: de ce SUA ar aplica brusc tarife de 145% la bunurile chinezești**, știind foarte bine că iPhone-ul dvs. va costa 2.500 de dolari sau vehiculul dvs. electric de neobținut?** Ei. Nu. Îngrijire. Pentru că nu este vorba despre tine. Este vorba despre restructurarea întregului lanț global de aprovizionare înainte ca bombele să cadă.
Elitele știu ce urmează. Ei se întrec pentru a aduce industriile critice precum cele farmaceutice, mineralele pământurilor rare, microcipurile și tehnologia militară înapoi pe pământul SUA. De ce? Pentru că atunci când va începe adevăratul conflict - și va începe - ei nu vor să se bazeze pe China pentru antibiotice, baterii sau componentele care alimentează dronele și rachetele noastre.
Aceasta nu este speculație. Uitați-vă la forța bruscă pentru „relocare”, Legea CHIPS și panica asupra dominației semiconductoarelor din Taiwan. Taiwan este firul de călătorie. Când China face mișcarea, SUA trebuie să fie pe deplin autosuficiente, sau jocul s-a terminat.
Și pentru cei încă adormiți: acest război va face ca cel de-al Doilea Război Mondial să arate ca un loc de joacă. Două superputeri cu arme nucleare, lanțuri globale de aprovizionare în ruine și un câmp de luptă digital care ar putea prăbuși internetul, rețeaua și sistemul financiar peste noapte. Elitele nu se „pregătesc” – sunt PREGĂTITE. Stocurile, securizarea buncărelor și asigurarea supraviețuirii lor în timp ce noi ceilalți ne luptăm pentru resturi.
Treziți-vă, oameni buni. Războiul comercial este Faza 1. Faza 2 este cinetică. Ceasul bate. Marca. Mele. Cuvinte.
Ce industrii critice credeți că se străduiesc să securizeze? Și cât mai rămâne până la primul „incident” din Marea Chinei de Sud?"
Anul asta! 2025:
Ștergere"It's the End of the World - Woke - as we know it!"
Exact asta este, decuplarea celor 2 tabere dpdv economic ca pedecesoare a ww3
Ștergere..."ei nu vor să se bazeze pe China pentru antibiotice, baterii sau componentele care alimentează dronele și rachetele noastre."
ȘtergereSi cui ma rog, or sa le vandaChina, carei piete, inapoi Botswaneilor?
Am si eu o intrebare simpla : cum dracu se-ntampla ca la aproximativ 100 de ani se produce ceva pe care economistii o numesc resetare globala ( 1820-1829,...1929-1933,...2025-2029)...Stati linistiti totul este sub control...cei ,, care conteaza ,, au toate parghiile sa rezolve problema...Trump este bagat ca paduchele in frunte sa joace un anumit rol...asa cum celalat presedinde al Americii din perioada 1928-1932 ( Hubert parca se numea si care intamplator era tot om de afaceri...)...America si celelalte tari nu sunt conduse de cei care se afla la conducere ci de altcineva mult mai sofistificat...chiar si China...Imaginati-va doar ca o societate ca Black Rock care are un capital social ce aprox.300 miliarde de $ administreaza un fond de investitii de cca 3,78 trilioane de $ ( cu drept de vot in adunarea generala a actionarilor...cred ca acum este mai mult...) Lumea este condusa de corporatii iar in final se va produce dictatura corporatiilor iar votul tau va fi echivalentul banilor pe care ii detii in cont...
RăspundețiȘtergere( 1820-1829,...1929-1933) comparativ cu cea de acum,...2025-2029)2030 s-au produs din motive FUNDAMENTAL diferite.
ȘtergereCea de acum, are un motiv particular, fara precedent istoric si care va crea schimbari fundamentale fara posibilitatea intoarcerii la ceea a fost inainte, sau a continuarii "de unde s-a rupt firul" a progresului material(trai neneaca), inainte de declararea acestei perioade la wef.
Declaratiile varfurilor lumii din 2020 -2023 le gasiti pe net, oficiale
Aceasta nu este nici un postulat si nici parerea mea sau a vre-unui diletant ci o analiza si planificare detaliata pe ramuri de dezvoltare sustenabila in cadrul STRICT OBIECTIV AL UNOR CONDITII DATE cu care se infrunta omenirea la modul cel mai serios.
Incepand cu anii 90 diverse grupuri de specialisti au format o comunitate uriasa si diversificata care incearca sa ne scoata la liman cu pierderi minime!
Intrebari?
Da! Tu ești Marmota?!
Ștergere"Toată viața lui, Trump s-a învârtit printre speculatorii imobiliari, domeniu bișnițăresc, cu marje nesimțite de profit. Trump a știut instinctiv să speculeze egoul prostovanilor... Ăia sunt obișnuiți să-i păcălească pe proști vânzându-le iluzii despre statut, fericire sau mai știu eu ce alte rahaturi."
RăspundețiȘtergereSi in Romania este exact la fel. Lumea este plina de prosti elitisti incapabili sa gandeasca rational ce reactioneaza si iau decizii doar in urma unui stimul emotional. Daca nu ai ceasul, parfumul, poseta, masina, casa... X nu ai "statul social" adica nu esti "cineva".
In domeniul imobiliar autohton s-a obsesrvat foarte usor si clar ca lumea este plina de prosti intergalactici o data cu infantilii aia de la Certeze, cu tiganii din satele tiganizate si cu "investitorii" ce au transformat toate maidanurile pline de buruieni si maracini in niste ghene imputite si le-au ridicat la rang de "statiune" de la Vama Veche pana la Fundata si Ranca, asa ca nu va mai mirati cand hoarde de prosti isi iau tepe colosale cand "investesc in imobiliare" asa cum sunt prostii aia elitisti care isi ingroapa banii prin firme de genul Nordis, ce reprezinta peste 90% din sectorul imobiliar mioritic, care cumpara coverci din materiale ieftine in Cucuruz Rezidence sau prin diverse "statiuni", sau care "dau izmene pe calator" cumparandu-si proprietati imobiliare prin Dubai, desi ei nu vorbesc engleza si nici nu au calcat vreo data prin Emirate, decat in concedii la all inclusive impreuna cu alti Romani prin Turcia sau Grecia.
Peste tot in lume cei mai usor bani se fac pe seama prostilor si cu cat marjele de profit sunt mai mari, asa cum sunt imobiliarele, cu atat mai bine!
Asa arata prostia intruchipata specifica oamenilor fara creier dar "cu statut" care "sunt cineva":
https://youtu.be/xaJ-sAClhaU
https://youtu.be/11LeVTBh5sw
https://youtu.be/OjwFHeKXv0Y
https://youtu.be/j2SH-6jYnYE
https://youtu.be/pLgsBD5_h0U
https://youtu.be/FeX5L59REhk
etc.
vs:
https://youtu.be/5HDDZGErrkc
https://youtu.be/03U7H8ma3L8
https://youtu.be/gOvdrkzR8cQ
Înțeleg ca America are multe bube și poate ai dreptate, timpul ne va spune. Dar China, când o sa critici și Imperiul Celest? Sau acolo e totul lapte și mire? Vrem sa vedem și partea cealaltă a monedei.
RăspundețiȘtergereAi fost în China până acum? Dacă nu, accept orice discuție cu tine, dar numai după ce mergi acolo.
ȘtergereDavide,
ȘtergereNicăieri în lume nu curge doar lapte și miere.
Dar, ar putea curge totuși mai mult.
De-aia și critică domnul Dan:
ca să poată să curgă, de la cel de la care așteptăm cel mai mult ca să facă asta, și care ne promite asta in modul deșănțat!
Dane, nu se poate sa crezi in libertate intr-un mod utilitarist, pentru ca atunci economicul va dicta intotdeauna limitele libertatii.
ȘtergereAsta e sofismul materialismului dialectic, pentru ca pleaca de la premisa ca libertatea omului este pur economica.
China pare un sistem seducător care isi justifica legitimitatea și autoritatea prin progresele economice. Dar Omul e mai mult de-atat. Omul nu e doar o marfa cum spunea Marx, care isi vinde forta de munca. Omul e o ființa Simbolica, ce semnifica si da semnificatie Libertatii!
https://ziare.com/tehnologie/china-procesor-1-nanometru-1934694?utm_source=Breaking_News&utm_medium=Ziare.com&utm_campaign=Email_2025-04-11
RăspundețiȘtergereAnonim 14:54,
RăspundețiȘtergereDragul de tine!
Ce frumos și limpede, ai prezentat îndobitocirea omului, de către *seamănul" sau!
Cand soarele "apune" sau "rasare", nu-i chiar asa.
RăspundețiȘtergereNu inteleg de ce unii comentatori isi permit sa te "apostrofeze"; sa-si faca ei insisi o platforma unde sa-si expuna "punctele de vedere", sincer - cum sa-i dai peste "nas" lui DD, cand tu, esti nimeni, stai acasa, in fotoliul tau si bagi "de vina".Pe bune, nu este bine asa!Cred ca astia au izmenele cu galen in fata si maro in spate.
RăspundețiȘtergereSi totusi unde sunt vestile proaste? Dedolarizarea e buna. Caderea MIC e buna. Definancializarea economiei e buna. Spargerea bulei imobiliare e buna.
RăspundețiȘtergereTrump e un presedinte care stie jocul glonalistilor si ,arw si vointa si inteligenta si determinarea de a da Americii gloria pe care s avut-o inainte de a fi schimnata pe wokism si tembelism de globalisti(comunisti).Stou ca esti suporterul comunostilor si de aia iti plac chinezii!America va fi cecafost si mai milt decat atât!Vivat U S.A.!
RăspundețiȘtergereNici un imperiu odată prăbușit nu s-a mai ridicat.Nmrnk e in acea faza.Mai studiază.. Istoria.
ȘtergereSistemul a dat-o in bară, sigur urmează re-anulare alegeri
RăspundețiȘtergereDin cate am înțeles până la urmă nu Georgescu a fost problema ci Lasconi de aceea s-au anulat
Acum totul e pariat pe Nicușor
Articolul are și un comentariu pertinent:
15.04.2025 10:50
Asta numesc eu dovadă olografă nu "dovezile" CCR-ului cu imixtiunea rusă sau albe idioțenii în genul, Călin Georgescu agent rus. Să îmi pună în față CCR-ul un astfel de document din care reiese clari implicația lui Călin Georgescu în afaceri rusești și atunci îi cred. Dar un astfel de document nu există și a trebuit inventat. În stil de amatori, cei drept dar trebuie neapărat să-i credem pe cuvânt. Eu unul, nu-i mai cred nici să-i văd murind. Ducă-se cu "dovezile" lor!
https://www.activenews.ro/opinii/SRS-Nicusor-Dan-turnator-la-Securitate-cu-acte-Sorin-Rosca-Stanescu-publica-documentele.-NOTE-INFORMATIVE-de-POLITIE-POLITICA-196500
Asta da anti-detonare! 🤣🤣🤣
Conform Constituției și legii nr. 370/2004 pentru alegerea președintelui României, Dominic Fritz nu are dreptul de a alege și nici nu poate candida la alegerile pentru președinția României, atâta vreme cât nu a dobândit în mod legal cetățenia Rommâniei.
RăspundețiȘtergereÎn această situație, cum ar putea avea domnul Dominic Fritz dreptul de a se implica direct în campania electorală pentru alegerile prezidențiale, semnând documente care țin de procesul electoral pentru alegerea președintelui?
(Patrick Andre de Hillerin)
Activitatea bancară s-a transformat dintr-un serviciu, care să faciliteze bunul mers al economiei productive, într-un parazit care a preluat controlul asupra politicului și economiei. Statul național și-a pierdut unul din principalele atribute ale suveranității prin externalizarea controlului asupra propriei monede către carteluri de bănci private. Statul a continuat să acționeze ca asigurator de ultimă instanță pentru activitatea frauduloasă de producție monetară a băncilor comerciale și altor instituții private de credit.
RăspundețiȘtergereAcest aranjament neoficial a creat o economie financiară supra-națională, care depășește în magnitudine și influență capacitățile oricărui stat, fie el și lider mondial. Pe timp de pace, sistemul bancar folosește privilegiul unic de a produce valoare bănească din nimic și a absorbi o parte însemnată a efortului muncii celor care produc și consumă bunuri și servicii. Pe timp de război, activitatea de creditare e continuată prin îndatorarea statelor, care iau locul pieței de consum prin producția de armament și distrugerea de bunuri și vieți...visul de aur al celor care conduc lumea...
Este motivul pentru care nici măcar Donald Trump nu mai are la dispoziție propriu-zis un stat suveran, ci un stat supra-îndatorat, cu cele peste 36,5 trilioane de dolari ca datorie publică. Iar el ca politician nu e foarte interesat de recuperarea nici măcar simbolică a suveranității americane sau de reformarea sistemului bancar. Lucruri cvasi-imposibile, dar oricum mai aproape de un conducător al Americii, decât al altei țări.
Sint unii care spun ca US NATIONAL DEBT ar fi $160 de trilioane, nu $36 de trilioane, cifra vehiculata de oficiali. (Each Taxpayer's Share: $ 993,000)
RăspundețiȘtergerehttps://www.truthinaccounting.org/about/our_national_debt
Domnule Dan, va rog sa-mi explicati si mie un lucru pe care, ca profan ce sDomnuleunt nu-l inteleg, dar bunul simt ma face sa caut un raspuns. Tot se vorbeste ca toate tarile lumii sunt indatorate. Dilema mea este cui sunt indatorate? Cine are atata amar de bani incat sa crediteze tari intregi? Citeam pe un site conspirationist ca imprimeria de bani a SUA ar fi privata ( cine e stapanul) si ca fiecare ban printat si intrat in piata este de fapt datorie. Schema asta explica daca este adevarata, poate ma puteti lamuri mai bine! Sarbatori pascale cu Lumina!
RăspundețiȘtergereIa la răsfoit arhiva acestui blog și vei afla multe răspunsuri și întrebări pe care nu stiai sa le pui...Succesuri!
Ștergere