joi, 14 februarie 2008

Al doilea avertisment pentru piaţa imobiliară

După Coface, Dinu Patriciu prevede o cădere a pieţei imobiliare, iar aceasta s-ar datora, în principal, pieţei globale: "Romania este parte a pietei globale si ea nu are cum sa scape influentelor evolutiilor din aceasta piata. Ori, criza lichiditatilor din sistemul financiar mondial duce la extragerea lichiditatilor din economiile inca fragile, cu viteaza mai mare decat din oricare altele. Un simptom al acestui exod de capital este caderea bursei, iar urmatorul domeniu in care s-a investit foarte mult in ultimii ani si din care fuga capitalului se va face simtita este, cu siguranta, imobiliarul. Este vorba, in acest caz, despre o logica absolut fireasca si de necombatut".

Subiectul a mai fost tratat în blogul nostru, însă, la momentul respectiv, mulţi s-au declarat sceptici. Acum, când euro face o pauză în drumul "victorios" către 4 lei, există o mulţime de indivizi foarte vocali având ca principal argument creşterea continuă a preţurilor pe segmentul imobiliar. Rămâne să vedem, dar viitorul îmi va da dreptate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)