joi, 7 februarie 2008

Isărescu cel viteaz

Dornic de a ieşi pe sticlă, Isărescu a ţinut o conferinţă de presă în care ne-a repetat aceleşi lucruri pe care le tot auzim din partea BNR: că e o situaţie temporară, că ne vom reveni, că "second round effect"(asta, împreună cu "vremea turbulenţelor" ne arată cât de provinciali suntem) s.a.m.d.

Subiectele netratate de al nostru "croitoraş" sunt: situaţia creditelor neperformante din sistemul bancar autohton(începe să ardă), efectele unei crize imobiliare(se apropie!) şi, mai mult decât atât, ce se va întâmpla în cazul în care vom avea un nou an agricol slab. Să nu uităm că tot optimismul domnului guvernator se bazează pe previziunea unui an agricol bun (de-aceea ni se tot spune că inflaţia va creşte până la jumătatea anului după care va scădea). Dacă prin primăvară vom avea inundaţii ne garantează domnia sa că euro nu va sări de 4 lei? Oricum acum pare a se îndreapta vertiginos către acea valoare.

Dincolo de previziunile optimiste ale unora, în continuare cred că lucrurile nu stau deloc bine(nu uitaţi că anul trecut Libocor făcea previziuni de continuare a scăderii euro faţă de leu). Iar celor care citesc acest blog nu le recomand decât multă atenţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)