miercuri, 20 februarie 2008

Asia şi 100+. Urmează Europa

În urma agitaţiei create pe piaţa petrolului, unde barilul a trecut de 100$(mai precis 100.01, preţul de închidere de ieri de la New York), bursele asiatice au început să cadă. MSCI Asia Pacific a căzut cu 0.9%, iar Nikkei 225 cu 0.8%. Cele mai afectate de cădere sunt companiile producătoare de maşini (Toyota a înregistrat o cădere cu 2.2%) pe fondul temerilor privind scăderea cererii de automobile. De asemenea, companiile de utilităţi au cunoscut cea mai mare scădere din ultima perioadă: Tokio Electric Power, cea mai mare companie de utilităţi din Asia a căzut cu 1.3%, iar Kansai Electric Power Co. - al doilea producător japonez de electricitate - a căzut 2.3 procente.
Pentru astăzi, cred că vom asista la un declin al burselor europene şi, probabil, lovitura cea mai mare o vor încasa producătorii de automobile.

4 comentarii:

 1. Astept sa vad daca va fi asa.

  RăspundețiȘtergere
 2. Lasa ca e bine asa. S-ajunga si 500$/baril. Poate asa s-or mai potoli toate razboaiele si tampeniile din lume

  RăspundețiȘtergere
 3. nu prea gandesti andrei... daca ajunge la 200 (nu 500) chiar crezi ca numarul razboaielor va SCADEA ?

  RăspundețiȘtergere
 4. andrei, SUA e dependenta de aceasta resursa, nu cred ca va fi asa cum spi tu

  RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Din păcate aceasta este singura metodă pe care am găsit-o pentru prevenirea spamului și descurajarea comentacilor de profesie.