joi, 27 martie 2008

Războiul telefoanelor 2


I
eri s-a petrecut un fapt istoric pentru telefonia din Romania. Prin achiziţia Proton, cel mai mare distribuitor al Orange, Vodafone a aplicat o lovitură sub centură "partenerului de duopul". O lovitură extrem de dureroasă pe care Orange a contracarat-o anunţând că a încheiat un parteneriat cu un alt distribuitor care are un număr aproximativ egal de puncte de distribuţie cu cel al Proton.

Ceea ce aminteam într-un articol anterior, anume că acest an va fi exploziv pentru piaţa de telecomunicaţii, se pare că a început în forţă. Nimeni nu se aştepta ca Vodafone să atace frontal, iar violenţa cu care mişcarea a fost făcută anunţă, în scurt timp, un război al preţurilor. Şi aceasta pentru că piaţa de telefonie a evoluat de la "viitorul sună bine" la "show me the money". Dacă în urmă cu câţiva ani oamenii erau fascinaţi de telefonia mobilă, acum acest miraj este de mult dat uitării. Există din ce în ce mai mulţi posesori a 2-3 telefoane mobile şi 1-2 posturi fixe, iar în scurt timp aceştia vor decide să-şi optimizeze costurile cu comunicaţiile. Atunci vom asista la o luptă nebună pentru conservarea cotei de piaţă în care, aşa cum am mai spus, avantajaţi vor fi ofertanţii serviciilor integrate(telefonie, televiziune, internet).

Urmează să vedem ce se va întâmpla în continuare întrucât atât RDS(care se dezvoltă tăcut) cât şi Romtelecom(care duce un război de gherilă) continuă să crească. Cred cu tărie că în scurt timp vom asista la o luptă pentru UPC.

2 comentarii:

  1. Razboiul preturilor nu poate decat sa ne bucure pe noi utilizatorii de rand.

    Legat de noul partener cu care a incheiat contract Orange, este cumva un fost partener Vodafone ?

    RăspundețiȘtergere
  2. SI VODAFONE A PIERDUT GERMANOS-UL.
    ACUM SE RAZBUNA P EORANGE :)

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)