sâmbătă, 17 aprilie 2010

GS Bomb


Acuzaţiile aduse de SEC geniilor de la Goldman au avut efectul unei bombe. Absolut toate practicile dubioase ale bancherilor grupaţi în probabil cea mai toxică instituţie financiară din istorie erau cunoscute, iar pe acest blog am atacat majoritatea informaţiilor importante referitoare la acest caz. Ceea ce contează însă este faptul că SEC, agenţia guvernamentală responsabilă cu reglementarea financiară, a depus o plângere oficială împotriva Goldman, deschizând practic drumul unor acţiuni viitoare. 

Nu am timpul necesar dezvoltării acestui subiect(încă nu sunt complet aclimatizat :-)) ), aşa că, pentru acest week-end, vă propun să urmăriţi câteva clipuri pentru a înţelege cum a perceput media de peste ocean această ştire. Desigur, în perioada care urmează vom avea destul timp pentru a discuta pe îndelete acest subiect.





5 comentarii:

  1. Intrebarea de 1000 de puncte este daca e inceputul sfarsitului Caracatitei sau isi va pierde doar 1-2 brate si va dispare intr-o perdea de fum?....bursele tot cautau de ceva vreme un motiv de scadere...a fost Bernanke parca cu declaratia privind echilibrarea bugetului si majorarea taxelor la un moment dat, dar n-a prea contat....ce zici Dane, e inceputul pull-back-ului?

    RăspundețiȘtergere
  2. too little, too late.
    raul deja a fost facut.

    RăspundețiȘtergere
  3. cristian dogaru: e greu de spus... Daca se merge mai departe cu investigatiile nu au cum sa scape Morgan, Citi, BofA etc. Adica o situatie similara celei de la inceputul crizei.
    In ceea ce priveste pietele, nu cred ca acesta va fi bolovanul care le va destabiliza. Poate vom avea parte de o corectie, dar care se poate constitui in baza pentru o noua crestere. Deja banii falsi incep sa isi faca simtita prezenta...
    MadMax:Niciodata nu e prea tarziu...

    RăspundețiȘtergere
  4. SEC a indraznit sa se ia de zmeul zmeilor. Speram sa n-o musamalizeze peste weekend.

    Meditam.. in urma zilei de azi. Cum ca ar merita totusi luate niste actiuni la GS.

    Daca se repliaza si se scot, va urma o crestere bunicica. Daca "this is it" si se duc la vale, oricum e game over si pentru restul baietilor veseli.

    Dar mai ca ar merita sa pierzi niste bani daca in schimb ajungi sa vezi caracatita moarta... ;-)

    RăspundețiȘtergere
  5. plîngerea sec a fost facuta pt a masca faptul ca s-a dat în vileag implicatiile sec în afacerea madoff si standford, astfel s-a reusit înca o data sa se deturneze atentia pietei iar oficialii americani si sec si sec sa iasa basma curata.
    pentru cît timp ?

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)