sâmbătă, 24 aprilie 2010

James Randi show

Înainte de a cumpăra o carte despre cum sa devii miliardar în cinci minute sau un curs despre strategiile oculte care-ţi garantează castiguri nelimitate la bursă, e bine sa asculţi sfaturile unui sceptic precum Randi. Cu toate că exemplele prezentate se mulează pieţei americane, nu este greu de găsit echivalentele mioritice ale acestora.

3 comentarii:

  1. Tare mosul, are mare dreptate in ce spune, atat despre vrajitorie, cat si in cazul homeopatiei, care este acceptata ca remediu medical de catre un numar surprinzator de insi.

    Iata un scurt documentar despre vrajitoarel autohtone:

    http://www.youtube.com/watch?v=yDU8g72_rXQ

    RăspundețiȘtergere
  2. Dane, hai sa o luam metodic. Ce crezi ca ti se intampla tie dupa moarte ?

    Nu vorbim de corpul care dupa cum stim e format din atomi ce se vor recombina si vor ajunge in floricelele care-ti vor creste pe mormant.

    Ci de constiinta. Chestia aia pe care se zice ca plantele si animalele nu o au, dar de care se pare ca unii dintre noi beneficiem. Constiinta de sine.

    Crezi ca dispare si ea ? Pentru ca unii au fost obinuiti sa creada asta. La fel cum am fost obisnuiti sa credem ca un ochelar e un ochelar si un microfon e un microfon... ;)

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce voiam sa spun mai sus ? Ca e simplu sa ramai ignorant. Sa spui de exemplu ca toti economistii sunt niste sarlatani.

    Pentru ca Madoff, Blankfein sau Bernanke umbla cu niste minciuni muult mai mari decat cei care se dau persoane spirituale, dar profita pe urma credulilor.

    Cam asta mi se pare ca incearca sa sugereze mosuletul respectiv. E simpatic el asa, are si oarecare dreptate. E multa lume naiva pe planeta asta, asa ca se leaga si el de sarlatanii de care poate sa se lege.

    Sunt curios de ce nu l-a aruncat si pe papa in aceeasi galeata daca tot s-a apucat de treaba. Ca si la biserica se vand astfel de "promisiuni" fara acoperire materiala si pe care nu le poti asigura.. la AIG... ;)

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)