În februarie 2010, UDMR a depus o inițiativă legislativă pentru regionalizarea României, conform căreia țara ar trebui să treacă de la cele opt regiuni de dezvoltare a țării la 16 regiuni grupate în cinci macroregiuni. La momentul respectiv, croitorașii din PDL se băteau electoral cu pumnii în piept că așa ceva este inacceptabil. Într-adevăr, a fost atât de inacceptabil încât iniţiativa a trecut pe şest de Senat, prin acceptare tacită. Conform acestei iniţiative, harta României ar arăta cam aşa:
Într-adevăr, harta nu arată ca prima deoarece lipseşte Basarabia, cedată între timp URSS. În ceea ce priveşte Ardealul de Nord, sau Macroregiunea V, harta propusă de UDMR şi trecută de Senat, este identică cu cea din 1940. Circarii actualei puteri probabil se vor grăbi să vorbească despre iredentism, xenofobie şi alte aberaţii. Din punctul meu de vedere, asistăm la prima etapă a dezintegrării României, în urma căreia nu ştiu dacă va mai rămâne mare lucru din graniţele actuale. Dar despre celelalte variante revendicate, probabil vom mai avea timp să vorbim.
De obicei asemenea lucruri se fac pe bani grei, motiv pentru care mă întreb simplu cam care e partea lui Băsescu la acest blat. Vă garantez că e vorba de bani grei!
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergereCu aceeasi parere de rau, iti confirm ca iti apreciez foarte mult temele economice! Foarte mult!
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergereCat de patetici sunt basistii. Marfa. Ma tin vigilent, imi aduc aminte de politrucii < 1989. Troli tristi.
RăspundețiȘtergereVoi ati vazut romani uniti? Eu am vazut: uniti la bagatul maini in sacul cu bani. In rest nu ne unim de loc.
RăspundețiȘtergereNoroc cu dl. Antonie Iorgovan ca avem o constitutie care ne asigura unitatea.
Sunt curios de ce se vrea acum modificarea constitutie. Intodeauna exista un motiv spus si N nespuse.
Asta confirmă o ipoteză, despre care am scris de cel puţin cinci ani: anume că Ungaria mizează pe eşecul UE. De fapt, lucrează pentru el. Şi vrea să creeze condiţiile refacerii Ungariei Mari, în momentul în care graniţele Europei se vor recompune, după alt algoritm şi alte criterii. Dacă ne uităm la compoziţia etnică, în euro-regiunea cu pricina maghiarii sunt uşor majoritari. Ghici ce se va întâmpla în cazul unui referendum! Şi acordarea dublei cetăţenii face parte din acest plan.
RăspundețiȘtergereBăieţii au avut, timp de aproape un secol, o obsesie, pe care au transformat-o în proiect naţional: revenirea la situaţia ante-Trianon. Obsesia noastră o ştii prea bine, şi priveşte capra vecinului.
Ca să-ţi pese de stat, trebuie ca şi lui să-i pese de tine, cetăţean. Ei bine, ceea ce face Băsescu de şase ani, cu metodă, este să ne facă să urâm statul, să nu ne mai pese de el. Şi nu ne mai pasă! Presupun că, şi dacă se duce dracului statul, nimeni nu va mişca un deşt, ba, mai mult, vom ţopăi de bucurie. Ce motive avem să regretăm dispariţia României? Ce ne leagă de ea?
În plus, ce prieteni mai avem, să ne susţină cauza? A rămas cineva ne-pizduit de Iubitul nostru Conducător? Mai vine cineva la Bucureşti şi din alt motiv decât acela de a cere să plătim ce datorăm firmelor din ţările respective? Ştii de câte ori a fost în afara ţării Boc anul trecut? În trei ţări! Din care doar UNA era membră a UE: Bulgaria!
De fapt, la ce să te aştepţi de la o populaţie spălată pe creier, îndobitocită de sărăcie, fără valori şi fără lideri, care supravieţuieşte, nu trăieşte?
conform recensamantului din 2002 pe etnii, in judetele mentionate situatia este urmatoarea:
RăspundețiȘtergere3.869 mil loc din care
2.462 mil romani (63.62%)
1.198 mil maghiari (30.95%)
0.146 mil tigani (3.78%)
si altii.
Sa nu uitam ca numarul tiganilor poate este mai mare in realitate, dar in general in aceste judete ei se inregistreaza ca maghiari.
Dupa d-voastra, situatia este chiar asa critica? Eu cred ca nu, mai ales ca in chiar mijlocul acestei zone romanii domina autoritar.
Mentionez ca sunt din zona respectiva.
In rest, om trai si om vedea!
Constant.
numai bine
Anonim: Mie mi-au rezultat mai putini maghiari in regiunea specificat, dar nu despre numar e vorba, ci despre revigorarea unor teze aberante ale trecutului. Oricum lucrurile astea nu se rezolva prin referendum, ci prin impunere.
RăspundețiȘtergereCee ce nu inteleg este de ce maghiarii nu numai ca nu reusesc sa iasa din logica anilor '90, dar, mai mult, se agata aberant de chestiuni perimate. Cu toate ca romanii au depasit aceste mentalitati, maghiarii si reprezentantii lor din Parlament merg pe aceeasi mana moarta a nationalismelor ieftine. Surprinzator e ca gasesc parteneri de blat, ceea ce e ingrijorator.
La blat participa toata clasa politica, pentru ca nu am auzit ca opozitia sa introduca un alt proiect, cu alta configurare.
RăspundețiȘtergereAr putea forma o regiune de centru cu Sibiu, Brasov, Covasna si Harghita, si atunci zona cu maghiari ar fi distribuita in doua regiuni.
Argumentul este ca regiunile alungite fac dificila deplasarea cetatenilor de la periferie la resedinta de regiune.
Si in sud sunt doua regiuni alungite, cand mai bine ar fi fost trasate de la Carpati la Dunare.
Eu intr-un fel inteleg de ce maghiarii, si aici ma refer la UDMR in special, se agata de aceste chestiuni. Este singurul lucru care ii uneste pe ei, visul autonomiei. Altfel, sunt si ei destul de divizati, si pentru a-i tine uniti, UDMR-ul se bate mai mult sau mai putin (vizibil) pentru lucrurile care ii solidarizeaza pe maghiari. Eu cred ca UDMR-ul se ghideaza dupa vorba "spune-i la om ceea ce vrea sa auda, macar din cand in cand".
RăspundețiȘtergereOricum eu nu cred ca PDL-ul ar face o greseala prea grava, pentru ca atunci ar iesi pe usa din dos a istoriei, tinand cont si de baza lui din Ardeal. Ar fi ca si cand si-ar taia craca de sub picioare.
Mai departe, uitandu-ma pe harta propusa, mi se pare destul de prost gandita. NU prea vad ratiunea configurarii centurii dunarene, e aberanta de-a dreptul. In mod normal orice organizare ar urmari ca zona sa fie cat mai "dodoloață", nu o fasie lunga de 400-500km si lata de vreo 60.
In rest, om trai si om vedea!
Constant.
Carl Schmitt: trebuie sa ai imaginea dusmanului ca sa ai o societate.
RăspundețiȘtergereUDMR daca nu mentine imaginea romanilor de dusmani ai maghiarilor, n-ar avea motiv sa existe ca formatiune politica, n-ar intra in Parlament nici macar in vizita.
Deceneu: Pai nu trebuie introdus un alt proiect pentru ca deja exista o structura cu opt regiuni. Practic, initiativa UDMR a modificat impartiarea regionala agreata cu UE din vremea lui Nastase.
RăspundețiȘtergereNimic nou:)
RăspundețiȘtergereDaca pentru consolidarea a 10 judete intr-unul singur si comasarea a jdemii de posturi bugetare (cu economiile de rigoare) este nevoie de resuscitarea unor teme nationaliste aberante pentru secolul 21, atunci da, sa resuscitam, sa comasam si apoi sa lasam temele sa cada in uitare cum am mai facut de cateva ori de la revolutie incoace.
RăspundețiȘtergerein cazul unui razboi, macelarirea catorva sute de mii de romani si gonirea catorva milioane spre sud, ar rebalansa situatia etnica; razboiul schimba multe; observatia dumneavoastra e geniala
RăspundețiȘtergere"Cee ce nu inteleg este de ce maghiarii nu numai ca nu reusesc sa iasa din logica anilor '90, dar, mai mult, se agata aberant de chestiuni perimate. "
RăspundețiȘtergereUniatii se agata bine noi santem orbi, orbi rau.
>anume că Ungaria mizează pe eşecul UE.
RăspundețiȘtergereNu neapărat pe eşecul UE la modul general - ci pe un eşec al actualei funcţionări a instituţiilor europene ( ceea ce nici nu prea e aşa de greu de imaginat deja :( ).
Cred ca ar fi utila si mentionarea celui care a descoperit coincidenta ...
RăspundețiȘtergerehttp://www.youtube.com/watch?v=LA7C2QTFn5c