vineri, 17 iunie 2011

Tinutul cui?


Poate că băsescu, boc şi restul piticilor actualei puteri ar trebui să explice care e rolul pe care-l joacă în toată nebunia provocată de tâmpenia cu regionalizarea. Nu de alta, dar puzzle-uri din mega blatul făcut de ei încep să iasă la suprafaţă. Aveţi mai jos un exemplu. O hotărâre de guvern care este semnată de boc şi blaga şi care aduce pentru prima dată în istorie Ţinutul Secuiesc la nivel oficial. Poate explica piticul incompetent ce reprezintă acest act semnat de el?

12 comentarii:

 1. mai Dane!
  dar Tara Barsei exista altfel decat ca o denumire geografica...informala?
  Dar despre Dobrogea, Banat, Moldova?
  sa mai terminam prosteala asta si sa eficientizam odata administratia. E mult mai usor sa administrezi/controlezi 8 regiuni decat 41 de judete.
  tu daca ai fi CEO sau chairman ai vrea sa ai 41 de directorasi sau cativa manageri.
  si apoi aruncam vina tot pe presedinte si pitici daca treburile merg naspa in teritoriu.
  bravo!

  RăspundețiȘtergere
 2. Perfect !!! Haide sa avem o regiune si un conducator suprem ! E bine asa ?

  RăspundețiȘtergere
 3. @Anonim2:

  N-ar fi o idee rea ;).

  New York: 20mil locuitori, 1 primar si 51 de consilieri.

  Macar parlamentul daca l-am reduce nu la 51 ci la 102, am elimina o buna parte din sursele de coruptie (evident corelat cu privatizarea a tot ce inseamna companii de stat).

  RăspundețiȘtergere
 4. @MariusCC
  Orasul New York n-are 20 de milioane,poate doar daca se mai muta acolo vreo 12 mil de romani...

  RăspundețiȘtergere
 5. Se invart in mormant inca o data cei ce au luptat pentru tara asta si de la aceste comentarii "patriotice"...sa vindem , de fapt de ce sa mai vindem hai sa 'incredintam' ca avem faima de oameni "blanzi si buni" si sa fim globalisti sa fim de ai lui soros!

  RăspundețiȘtergere
 6. ma speriati fratiorilor...

  RăspundețiȘtergere
 7. Cred ca sunteti victima unei confuzii. Stema aceea e mai veche3, iar "Tinutul Secuiesc" la care se face referire este cel care a fost in evul mediu, cand in Transilvania existau diferite comitate, regiuni. De exemplu Tinutul secuilor, Tara Barsei (cu un statut special pentru sasii de acolo), comitatul Fagarasului, Tinutul Sasilor cu capitala la Sibiu etc.

  Nu vad care e problema, doar o noua diversiune.
  Sau vrea cineva sa spuna ca nu au existat in Transilvania in evul mediu judete (comitate) si teritorii precum cel sasesc, secuiesc, districtul Hategului, Fagarasului etc?

  RăspundețiȘtergere
 8. "Orasul New York n-are 20 de milioane,poate doar daca se mai muta acolo vreo 12 mil de romani".
  Corect, statul(nu orasul) NY are cam 19 milioane la o suprafata mai putin de jumatate din cea a Romaniei.

  RăspundețiȘtergere
 9. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 10. vargas: As avea rugamintea sa-mi spui cand a fost atestat documentar Tinutul Secuiesc(sub acest nume). Comentariul ti l-am taiat din cauza de proslavire basista.

  RăspundețiȘtergere
 11. http://ro.wikipedia.org/wiki/Ținutul_Secuiesc

  Asa e, ortografia e politica.
  Cat despre calificativul dusmanos de "proslavire basista"... 20 de ani de libertate si degeaba :)
  Evident, de data asta definitiv, te-ai mai ales ...fara un unic.

  RăspundețiȘtergere
 12. vargas: Ti-am cerut un lucru simplu: prima atestare documentara a asa zisului Tinut Secuiesc. In cazul in care vrei sa sugerezi ca articolul din wikipedia reprezinta prima atestare documentara, comentariul tau ar avea un oarecare sens.
  Altfel, link-ul catre Wikipedia nu e decat un raspuns pe care l-ar fi putut da un copil de clasa a V-a.
  Realitatea este ca in istorie nu a existat niciodata un teritoriu delimitat care sa se numeasca Tara Secuilor. Dar, desigur, pentru asta e nevoie sa te informezi si din alte surse, nu numai din materiale de propaganda ale prostovanilor portocalii.
  In ceea ce priveste "pierderea unicului" ma simt profund afectat, mai ales ca, din vizitele tale imi asiguram traiul de zi cu zi. Prietene, esti prost? Iti reamintesc un lucru simplu: pe tine nu te costa nimic in timp ce pe mine ma costa timp. De ce trebuie sa te regret eu?

  RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)