luni, 23 ianuarie 2012

Cenzura democratică

În ciuda faptului că demonstrațiile din stradă se desfășoară de mai bine de o săptămână, revendicările protestatarilor încă nu sunt aduse în totalitate în prim-plan. În afara subiectelor politice tratate cu generozitate pe toate planurile(TV, ziare, declarații ale politicienilor, etc.) există un altul care, deși se regăsește peste tot în țară este, cu bună știință, ignorat. Ați înțeles despre ce e vorba? Se numește Roșia Montana, un subiect care este binecunoscut tuturor. Dacă s-ar face un sondaj, probabil că aproximativ 90% din populație ar fi împotrivă. Dar contează asta cumva? Se pare că nu deoarece toți actorii care filtrează mesajele între stradă și public uită să aducă în discuție multitudinea de mesaje clar exprimate împotriva a ceea ce se petrece la Roșia Montană.

Aștept cu nerăbdare ca toată lumea implicată politic să se pronunțe clar, cu subiect și predicat, asupra acestei probleme. Nu de alta, dar, la cum decurg evenimentele, pare că toți au un interes din această afacere. Să fie doar o percepție de-a mea?

Până una-alta, avem și o singură certitudine: Naumovici își face partid. Asta da lovitură!

8 comentarii:

  1. Rosia Montana e un subiect evitat in mod deliberat de catre toti vorbitorii la tv si de toate partidele. De ce oare? Daca trusturile de presa au luat bani de la RMCG, oare si politicienii au luat bani?

    RăspundețiȘtergere
  2. Noooo, politicienii sa ia bani? 16 nave vandute cu 1$ bucata, 130 de oameni cercetaţi, 80 de acuzaţi, nici un vinovat, niciun prejudiciu rezultat. Crezi ca degeaba striga unii "PDL şi USL, aceeaşi mizerie"? E coincidenta ca desi teoretic sunt in opozitie, totusi in doar cativa ani s-au cuplat in toate modurile posibile? PNL + PDL, PDL + PSD, PNL + PSD, UDMR mereu la guvernare? E coincidenta ca la momente importante pentru "stapani" (FMI-UE) gen constitutii noi, intrari in NATO/UE, Rosia Montana, toti se iau mana de mana si danseaza hora cum li se canta de afara? Tara e guvernata de marionete iar presa romana e agentia lor de publicitate.

    RăspundețiȘtergere
  3. nu ai vazut la ciutacu? zici gogoloi pe bat 2012 naumovici-RMGC esti spurcat direct si iei ban ip forever. niste mujici se vand pe o galeata,pelerina,500 mii votul , niste deontologi pe o galeata de aur,o pelerina sa-i apere de cianura si 500 de arginti

    RăspundețiȘtergere
  4. dane,proiectul rosia montana este bagat in sertar...poate pentru totdeauna.cei de la putere nu vor gafa si in momentul acesta.ei practic sunt "pe sarma" acum.
    o intrebare daca-mi permiti:va escalada iranul acest conflict si pietele se vor agita in continuare?sau se va ajunge la un soi de negociere si pietele se vor calma?

    RăspundețiȘtergere
  5. Exploatarea Rosiei Montane e dorita de George Soros , binecunoscut lacheu al Rotschild House.

    George Soros si-a dorit la un moment dat si exploatarea noului zacamant imens de gaze de sist descoperit in Polonia . Guvernul si presedintele Poloniei s-a opus. Au cazut toti cu avionul la Katin. Procurorul militar care ancheta cazul s-a impuscat in 9 ianuarie in cap la conferinta de presa dupa ce a vorbit ceva despre onoarea militara .
    Noul guvern i-a concesionat lui Soros exploatarea gazului.

    Ce sperante aveti voi ca Soros nu va exploata aurul si mai ales titanul,cobaltul si uraniul de la Rosia Montana ?

    RăspundețiȘtergere
  6. ca fapt divers, George Soros se opune exploatarii; fundatia lui Soros " Open Society" a declarat deschis ca sunt impotriva exploatarii; nu vreau sa il scuz, e si el unul din greii elitei financiare criminale din varful piramidei capitaliste mondiale, dar de data asta nu ai nimerit-o anonimule; cei implicati ca actionari principali sunt John Paulson (unul dintre cei mai avuti moguli din USA), Kaplan si Steinmetz. Oricum nu putem stii cu adevarat ce se afla in spatele acestei companii, pt ca este inregistrata ca off-shore in Barbados, pt a scapa de ochii curiosilor. Oricum, e clar ca are multe treburi murdare de ascuns, ceeea ce e logic pt o corporatie miniera; acestia au mai fost dati in judecata si au pierdut multe procese in tarile pe unde au exploatat mine si unde au lasat in urma un dezastru si o poluare de nedescris; au de platit daune imense pe care insa nu le-au onorat; actioneaza dupa principiul "dai lovitura si fugi"; exploateaza crunt si fara nici un respect pt mediu si viata localnicilor, transfera profiturile si apoi dispar, fara a raspunde juridic si moral pt paragina lasata in urma. Rosia Montana e cel mai grav caz de coruptie din Romania post-decembrista.

    RăspundețiȘtergere
  7. George Soros se opune exploatarii de catre RMGC. Pt. ca vrea sa o exploateze el .

    RăspundețiȘtergere
  8. Cel mai grav caz de coruptie? Inca nu. Cel mai grave au fost Petrom si imprumutul FMI.

    Soros joaca de obicei pe ambele culori, orice se intampla are oricum de castigat.

    Dar e mai putin important cine ce vrea de la noi, talhari in costume si asasini economici vor exista mereu. Important e de ce marionetele noastre sunt cele mai corupte din zona. Cum am ajuns sa sarim in 4 labe la orice fluier occidental. Asta e grav.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)