sâmbătă, 18 februarie 2012

Alethea

E bine de ştiut ce ne aşteaptă. Pattern-ul de până acum a fost practic identic. Urmează confirmarea finală, însă atunci va fi foarte târziu!

18 comentarii:

  1. 17 ani de demonstratii pasnice si "democratice" si inca mai au cianura in pahare. =))

    "Democratia" pare forma perfecta de control a polulatiei. Miscarile de tip legionar incep sa fie singura solutie viabila.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai sa nu aberam! Intotdeauna trebuie sa ne pastram calmul si, mai ales, sa incercam sa scoatem ghilimelele de la notiunea de democratie..

      Ștergere
  2. Ai o alta solutie? Nu te-ai convins pana acum ca protestele pasnice nu rezolva nimic, autoritatile ignorand populatia, masinaria corporatista mergand mai departe? Ce solutii legale le mai raman oamenilor din zona aia sa nu fie otraviti? Pune-te in pielea lor, sa presupunem ca zilnic ti se pune in apa bauta un gram de cianura ca sa se mareasca tezaurul unei banci centrale. Ce solutie alegi:
    a) te plimbi cel putin cativa ani prin tribunale;
    b) protestezi cu pancarte, faci petitii si imparti fluturasi;
    c) abandonezi tot ce ai si incepi viata de la zero in alta parte;
    d) te opui fizic acestei crime cu premeditare a carei victima esti, prin dreptul fundamental la autoaparare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. castigi in tribunal asa cum a facut ala din focsani impotriva bcr. si bcr era aparata de o companie de avocati foarte buni,celebri si puternici. dar daca ai dreptate pana la urma castigi. sa pui mana pe un ciomag e la indemana oricarui babuin

      Ștergere
    2. @andrei, esti offtopic cel putin: ala din Focsani pierdea niste bani, tu-ti pierzi sanatatea si viata daca bei cianura. Orice proces impotriva RMGC e sortit esecului pentru ca prin coruptie, pardon, lobby isi dau cum vor legile, vezi transformarea RM in "zona industriala". In conditiile astea tu bei mai intai otrava si apoi ii dai in judecata? Adica mergem pe principiul idiotic "celalalt obraz", nu? Mama ei de religie crestina care i-a tampit pe toti...

      Ștergere
    3. @anonim
      de acord cu tine, si cu atitudinea ta; regimurile nu s-au schimbat niciodata pasnic, nici o revolutie nu s-a facut (din pacate) calm, ci cu arma in mana/ cu rezistenta si cu lupta; aici e vorba de "care pe care", "ori noi, ori ei". Nu snt de acord insa cu solutia ta ref. la legionarism, aici esti intr-o iluzie. Insa ai circumstante atenunante, caci esti bine intentionat. citeste putin despre anarhism si vorbim mai tarziu. Si nu cadea in capcana in care cad toti, manipulati de mainstream media corporatista, care iti spun ca anarhismul e "haos". Iar partea cu tribunalele e o gluma proasta, asta ca sa-ti dau dreptate inca o data. Pai aia de la albunrus Maior ce vor sa salveze rosia Montana si se lupta cu RMGC de vreo 12 ani , au anulat in instanta de vreo doua ori certificatele de urbanism ale exploatarii; si ..ghici ce? autoritatile publice le-au emis altele noi :))) asa ca, luptandu-te in tribunale, intri in jocul lor, al sistemului; ok, pe moment, pt a amana o catastrofa, orice masura e binevenita, si tribunalul, dar nu asa va ceda guvernul, ci doar prin presiunea strazii.

      Ștergere
    4. @originar, nici macar protestele violente nu mai sunt o solutie pentru ca dupa lovitura de stat din '89, serviciile sunt mai puternice decat oricand, protestarii vor fi demonizati imediat (huligani, suporteri violenti, etc) de presa guvernamentala (adica toata) iar represaliile dure ("bagati saitul de cultura in duba").

      Nici gand pe mine sa sustin anarhismul. Anarhia nu e o forma de "guvernare" pe termen lung ci doar o scurta perioada de tranzitie spre ceva. Prin "miscari de tip legionar" ma refeream la lupta directa anti politicieni corupti. Adica orice autoritate locala sau nationala care semneaza vanzarea tarii si a vietii cetatenilor ei, sa stie ca desi scapa de orice pedeapsa juridica pentru ca au si Justitia in buzunar, totusi nu va scapa de judecata populara. Stiu, suna oribil, dar in circul asta numit "democratie" (si iar il supar pe Dan) ori joci dupa metoda lor ori esti calcat in picioare.

      PS: stii care-i principalul motiv pentru care nemtii sunt (sau se straduiesc sa para) atat de corecti? Pentru ca daca ar afisa macar 1% din coruptia de la noi, extrema dreapta ar intoarce tara pe dos. Si lista de tari cu proteste regulate poate continua. Unde duc doua decenii de zero revolte si 100% supunere? Vedem in jurul nostru.

      Ștergere
  3. http://smokingcoolcat.blogspot.com/2011/11/despre-rosia-montana.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Oricat am protesta, oricate petii vom semna, proiectul tot se va face. Din nefericire. rgmc-ul nu va pleca decat alungat cu Molotoave.

    RăspundețiȘtergere
  5. violenta fizica e singura cale pentru a opri jefuitorii de genul asta.
    legionari, comunisti, anarhisti, conteaza mai putin etichetele.
    trebuie sa aratam curaj si hotarare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ... si eventual sa mutam tara undeva prin centrul Africii, nu-i asa? Asta ca sa ne incadram mai bine in peisa!

      Ștergere
    2. nuuu doamne fereste nu asta am vrut sa zic :)

      doar ca pentru a obtine o pace favorabila (reasezarea conditiilor jocului in termeni rezonabili pentru pulime), e necesar mai intai un razboi serios.

      razboi nu neaparat in sensul clasic, ceva in genul revoltei din 89 ar fi suficent.
      doar ca in loc de 2 executii, ar fi necesare vreo cateva sute.

      Ștergere
  6. Care ar fi solutia ta Dane? Vad din acest film ca pana la urma s-au otravit si n-au reusit nimic nici cu proteste, nici cu procese castigate, cu nimic.
    Sa recurgi la crima iar nu e o solutie, asa cum faceau legionarii cu cei corupti. Care e deci solutia pentru a fi opriti? Ca aici vad ca au fost expuse ambele parti. Deci ce de facut pentru a nu ne otravi, in cazul nostru? Asta la Rosia Montana. Dar la gazele de sist? Ca si despre alea se aude numai de bine iar noi le permitem tuturor sa faca ce vor in tara asta. Da-ne tu solutia. Asa mi se pare corect - de vreme ce nu esti de acord cu nici una din solutiile prezentate, sper sa ai alta la indemana, dar una care chiar sa functioneze inainte sa fie prea tarziu!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. @Anonim 10:30AM
    Solutia?
    La reactia poporului:
    http://www.ecomagazin.ro/eco-terorism-in-numele-salvarii-planetei/
    ...O reactie a guvernantilor:
    http://www.ecomagazin.ro/pentru-o-curte-penala-interna%c8%9bionala-a-mediului/

    RăspundețiȘtergere
  8. Dan, nu ai mai pomenit de Baltic Dry Index care e la minime istorice sau f aproape de valoarea pe care a experimentat-o dupa falimentul Lehman...

    RăspundețiȘtergere
  9. RMGC nu prezinta nici o credibilitate....decat manipulare


    Este foarte ciudata insistenta lui Gabriel Resources prin care face o campanie agresiva plina de promisiuni in asa fel in cat ne face sa parem prostii prostilor pentru ca nu vrem sa acceptam acest proiect pentru binele nostru.
    Gabriel Resouserces (principalul actionar RMGC) nu are nici o experienta in exploatarea aurului (ma asteptam sa fie o companie cu experienta in acest domeniu cu exploatari similare pe care le opereaza deja) este doar un vehicul de investitii prin care incearca sa vanda o poveste ...pielea ursului de sub padurea transilvaniei...si se pare ca au reusit sa atraga ceva bani pentru aceasta poveste.... De 10 ani singura lor activitate este sa cheltuie banii pe campanii publicitare prin care sa vanda mai departe sperante......eu cred ca ei nu au nici un interes sa se aprobe demararea proiectului...pentru ca atunci vor avea o problema , chiar trebuie sa inceapa sa realizeze promisiunile avansate.....sau in cel mai bun caz pentru ei o noua campanie va reusi sa atraga alti prosti pe bursa care sa investeasca in aceeasi poveste fara nici o finalitate concreta.
    o scapare pentru ei ar fi sa vanda proiectul unor exploratori verosi care sa nu-si mai asume niciuna din promisiunile actuale.(la fel ca in materialul de mai sus).

    Pana atunci beneficiaza de orice informatie venita din ro pentru a manipula cotatia bursiera http://www.mining.com/2011/08/31/romanian-president-gives-gabriel-resources-stock-a-16-kicker/

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)