vineri, 21 august 2015

Cum ne-am trezit in comunism(1)

Există de mult timp senzaţia că ceva nu rimează, că în spatele mecanismului frumos văcsuit se ascunde un monstru. Un monstru invizibil, care-şi aruncă otrava pe o cale necunoscută. De fiecare dată când privim lumea avem o senzaţie de déjà vu.

Pentru cei trecuţi prin comunism, diagnosticul e mai simplu de identificat. Şi aceasta pentru că doar cei care au o minimă experienţă a acelei societăţi deţin toate datele necesare unei analize corecte. Cetăţeanului occidental îi este imposibil să înţeleagă ceea ce se întâmplă cu adevărat şi aceasta strict din cauza „lipsei de experienţă”. El vede totul ca fiind o dezvoltare normală a societăţii.

O să încerc să fiu mai abrupt şi să încep cu concluzia: trăim în comunism! Nu, nu e nicio glumă! Dacă Lenin s-ar trezi din mausoleul său şi ar putea să bată străzile Occidentului i-ar trage de urechi pe ruşi din cauză că au rămas în urmă cu implementarea comunismului. Lenin, cel care la începutul secolului trecut a tranzitat Germania într-un tren militarizat, plin ochi cu soldaţi care aveau ordin să tragă în cazul în care ar fi încercat să evadeze, acel Lenin ar fi acum vedeta tuturor televiziunilor, invitatul de onoare al oficialilor şi probabil călăuzitorul mai marilor Europei. Trotski ar fi la fel de mândru de realizările lumii actuale. Singur, Stalin s-ar îndoi de acest model deoarece e cu prea puţini morţi, iar condamnările tribunalelor actuale, chiar dacă se fac la fel de arbitrar ca în vremea sa, durează mult prea mult. „În termeni de eficienţă s-a pierdut mult” - ar spune Stalin.

Înainte de a încerca să mă acuzaţi de „viziune inversată”, aveţi puţintică răbdare şi ascultaţi argumentele. Vom enumera pe rând „stâlpii” societăţii actuale şi vom vedea care le sunt originile. E o arheologie similară unui dosar de cadre din epoca trecută actuală.

O să încep cu cea mai în vogă temă a momentului, anume libertăţile sexuale. După ce Curtea Supremă a SUA a decis(pe ce bază oare?) că homosexualitatea este un drept de bază garantat de Constituţia SUA, lucrurile au luat-o razna. Părinţii naţiunii americane probabil se zbat în mormânt, iar grupările religioase tradiţionale se simt ameninţate cu dispariţia. Totuşi, de unde vine această schimbare radicală de percepţie, această relativizare a unui domeniu reglementat de natură şi dereglementat de om? Originea sa este una cu adevărat sănătoasă. Deutscher Reichsverband für Proletarische Sexualpolitik sau pe scurt Sexpol a fost o organizaţie fondată la Berlin în 1931 de către Wilhelm Reich. La nivel ideologic Sexpol reprezintă o sinteză a ideilor lui Marx şi Freud(mai mult acesta din urmă, aşa cum v-aţi imaginat). Agenda organizaţiei era una cu adevărat „revoluţionară” pentru acele vremuri: abolirea legilor împotriva homosexualităţii şi avorturilor, desfiinţarea familiei tradiţionale prin intermediul parteneriatelor civile(inclusiv temporare), simplificarea procedurilor de divorţ, controlul naşterilor, obligativitatea folosirii contraceptivelor, îndoctrinarea sexuală a copiilor prin intermediul şcolilor s.a.m.d. O agendă largă din care s-au desprins câteva dintre principalele doctrine ale societăţii actuale(feminism, libertate sexuală etc.).

Potrivit unei biografii scrise de cea de-a treia nevastă a lui Reich, întreaga politică a respectivului grup urmărea, în principal, distrugerea totală a Germaniei. Punerea în aplicare a acelei politici era esenţială pentru declanşarea unei crize demografice profunde care ar fi condus la îmbătrânirea populaţiei şi atingerea unui nivel satisfăcător de conformism al societăţii. Vă sună cunoscut cu ceea ce se întâmplă acum?

Doctrina Sexpol a apărut pe fondul ceţos al Republicii de la Weimar, atunci când instaurarea unui stat comunist în graniţele trasate Germaniei prin Tratatul de la Versailles părea iminentă. Pentru omul de azi este foarte dificil de înţeles acei ani deoarece, într-un interval extrem de mic de timp, am avut de-a face cu o precipitare extremă a istoriei, finalizată cu instaurarea fascismului în Germania. 

În URSS, stat comunist prin excelenţă, sexul era practic un tabu, iar ceea ce s-ar putea numi revoluţia sexuală a Alexandrei Kollontai ţinea mai degrabă de emanciparea femeii, neajugându-se niciodată nici măcar în apropierea patului. Aceasta face ca apariţia de atunci a dubioasei unităţi ideologice orientată exclusiv spre sex să pară acum aproape imposibilă. Într-o lume în care, pe ambele părţi ale cortinei în formare, sexul era „inhibat” la nivel oficial(intr-o parte de valorile în jurul cărora gravita societatea preponderent creştină, iar în cealaltă de „moralitatea” pe care trebuiau s-o afişeze tătucii statului comunist) apare o organizaţie obscură care-şi propune programe revoluţionare într-un domeniu care, pe vremea aceea, făcea pe oricine să roşească. Şi mai interesant este că ideile acelei organizaţii comuniste obscure sunt preluate treptat nu de către ţările comuniste ci tocmai de către societatea capitalistă, ajungând în prezent parte din stâlpii de bază ai politicii corecte şi a democraţiei de tip nou.

Într-adevăr sunt multe lucruri de neînţeles în istorie. Cum ar fi spre exemplu Viena anului de graţie 1913 atunci când sub acelaşi acoperiş al oraşului au încăput Freud, Hitler, Stalin, Trotski şi Tito. Deocamdată mă opresc aici. În episodul viitor vom vedea cum, o altă organizaţie obscură pentru omul de rând, ajunge să implementeze marxismul fix în inima societăţii capitaliste. Până atunci vă las să meditaţi la ceea ce se petrece în jurul vostru.

12 comentarii:

  1. Felicitari, sincere !!! De multi ani mi se spune ca am probleme de perceptie, vad ca nu sunt singurul care gandeste contra curentului. Si din cate am vazut pe net, suntem multi, din ce in ce mai multi. Tema imi e sa nu fie si asta o "diversiune", se practica de sute de ani "sponsorizarea" ambelor tabere (sau a mai multor) pentru a controla eficient si dupa "afirmarea" uneia.
    Va mutumesc pentru efortul depus in ultimii ani in scopul .... "reeducarii". Cu stima, o zi buna si un week-end placut !
    GeorgeS

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai devenit extrem de curajos in ultima perioada - felicitari!
    Multi stim ce se petrece dar putini spun lucrurilor pe nume.
    Bine a zis cineva - suntem in dictatura minoritatilor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Noi, ca umanitate, suntem primitivi. Intr-o parte a lumii homosexualitatea e pedepsita, dar e pefect normal sa ai 2-3 neveste. In alta parte a lumii e normala, dar e ilegal sa ai mai multe neveste. Cine defineste normalitatea/legalitatea/drepturile omului? Doar apartenenta la un anumit spatiu geografic? Vorbim in abstract, bineinteles. De ce n-ar fi toate legale? Daca eu vreau sa ma insor cu doi barbati si cinci femei si ei vor la randul lor, de ce ne-ar opri cineva? Pe cine suparam? Pe dumnezeu, evident...si ordinea "naturala". Decisa de cine?

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce e aia comunism ?
    - Under capitalism, man exploits man. Under communism, it's just the opposite.John K. Galbraith
    - Communism doesn't work because people like to own stuff. Frank Zappa
    - For us in Russia, communism is a dead dog, while, for many people in the West, it is still a living lion. Aleksandr Solzhenitsyn
    ......


    Brezhnev was hosting a Chinese minister and the Chinese asked him
    how things were going with the Soviet economy.

    “Let me put it this way,” replied Brezhnev. “ Reagan has 100 advisers and one of them is a spy but he doesn’t know which one.”“Mitterand has 100 mistresses and one of them has AIDS but he doesn’t know which one.”“I have 100 economists and one of them is smart but I don’t know which one.”



    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "homosexualitatea este un drept de bază garantat de Constituţia SUA"

      Exagerat, modificarile legislative se refera la drepturile civile ale partilor, si nu ... un drept de baza ca individ.

      Since July 9, 2015, married same-sex couples throughout the United States have equal access to all the federal benefits that married opposite-sex couples have. Areas affected include Social Security benefits, veterans' benefits, health insurance, Medicaid hospital visitation, estate taxes, retirement savings, pensions and immigration law.

      Se regleaza niste asa zise nedreptati sociale ca dreptul femeilor la vot, drepturilor negrilor, eliberarea din 'sclavie' ... Societatea evolueaza iar sclavia moderna orchestrata de marii papusari trece dincolo de detaliile 'minoritatilor'. Poti sa spui ca e un comunism in care functionam cu aceleasi drepturi ca invidizi ca ale celui mai prost indiferent de culoarea pielii, orientare sexuala etc... redusi la statutul de animale consumatoare, fara alt orizont decat cel imediat, fara idealuri si eroi, decat de mucava. Ca o paranteza, cine si-ar mai imagina astazi o barbarie ca rascoala lui Doja in care multimea furioasa il linseaza pe un mare episcop ? Dar o executie barbara in care esti jupuit de viu de blanzii crestini care obliga la canibalism ?

      Revenind la teoriile sexuale, bati campii. Natura regleaza reproducerea nu placerea. Placerea, ia forme diverse, multe ne-naturale sau perverse - ca parca nu s-a reprodus cineva din sex oral, sau si asta e inventia celor care distrug familia ...

      Iar in ce ne priveste, romani si europeni, traditionali inseamna tocmai asta: crestini, fie in occident, fie in comunism.

      Ideea e foarta buna, doar tema prost aleasa.


      Ștergere
    2. Iarta-ma dar n-am inteles nimic din ce ai spus. N-am priceput daca e bine sau nu sa fim crestini sau daca Rascoala lui Gheorghe Doja a fost ok sau nu...

      Ideea de baza este de pervertire a naturalului (binelui) folosindu-se de placere si, prin asta, de propasire a raului. Raul din legislatia SUA sta bine ascuns tocmai in expresia "married same-sex couples", in caz ca nu s-a inteles. Casatoria este, prin definitie, un act religios, nu unul social, cum crede lumea si se face la biserica, nu la primarie. La primarie semnezi in act care atesta juridic o familie, el tine loc de contract, daca vrei, este o oficializare laica a ceea ce se intampla la biserica. Altfel spus, "precum in cer, asa si pe pamant". Faptul ca juridic se numeste tot casatorie este pentru ca atunci cand ea a fost institutionalizata, nimeni nu s-a gandit ca se va ajunge ca aberatiile si perversiunile sexuale sa primeasca aura normalitatii si legalitatii.

      Casatoria se face intre barbat si femeie. Orice altceva este o aberatie, fie ea si oficiata de un preot. Legislatia poatea sa o numeasca cum vrea, aia nu e casatorie. Legea din SUA nu regleaza nici-o nedreptate sociala ci instituie perversitatea maxima: numeste casatorie (adica un act religios sfant) o mizerie care n-are nicio legatura cu legea lui Hristos. E ca si cum ti-ai face nevoile in altar, Doamne iarta-ma! Asta e raul adevarat. Si e, probabil, doar o parte dintr-un plan mai vast: vezi legalizarea marijuanei, introducerea identificarii de tip RFID, etc.

      Cat despre cruzimea rasculatilor lui Doja, as vrea sa stiu ce-ai face tu daca ai trai macar un an ceea ce taranii aia traiau de generatii. Iar aia care i-au pus pe rasculati sa manance carnea lui Doja, crede-ma, nu erau crestini nici daca si-ar fi tatuat singuri crucea in frunte!

      Doamne-ajuta!

      Ștergere
    3. Si inca ceva: din partea mea, homosexualii n-au decat sa fie homosexuali cat vor ei. Pot sa-si oficieze la primarie ce vor ei, pot sa semneze cate certificate nuptiale au chef si sa "divorteze" ori de cate ori nu li se mai scoala... E treaba lor! Dar sa nu numeasca ce fac ei "casatorie". Sa-i spuna parteneriat, asociere, cum or vrea ei, dar nu casatorie.

      Inca o data, Doamne-ajuta!

      Ștergere
  5. Mă tem că această ipoteză nu rezistă briciului lui Ockham. Cred că e mai natural să presupunem că tămbălăul cu homosexualitatea are drept rol să le creeze hipsterilor și altor spălați pe creier iluzia libertății. Și de asemenea, să distragă atenția de la problemele importante. Cum ar fi șomajul, sărăcia, politica externă a usa, etc.

    RăspundețiȘtergere
  6. Am fost mirat sa vad postate niste comentarii interesante. Intre timp vad ca au fost sterse. Normal...
    Poate domnu' Dan considera ca avem nevoie de aparatori ai adevaratelor valori morale, importati din Rusia.
    http://www.bbc.com/news/world-europe-34006785
    Sa nu uitam ca tot pe acest blog se mai sustin urmatoarele teme, f. dragi Kremlinului:
    - avantajele intrarii in Uniunea Euroasiatica, unde cica Rusia -spre desoebire de Occident - instutie relatii reciproc avantajoase cu toti partenerii
    - despartirea Europei de America (fara sa se pomeneasca faptul ca America a scos Europa din rahat in WW1, WW2, si Razboiul Rece)
    - Romania sa nu tipe la Rusia, ca nu-s motive. Si sa luam cica exemplu de la Polonia (:)) care a semnat nu stiu ce pact/tratat de colaborare pe termen lung cu Rusia. Dupa nici un an de la aceasta "analiza", omuletii verzi isi faceau de cap prin Ucraina, nedezmintind lunga traditie a pravoslavnicei Rusii. Si evident, Polonia se inarma mai dihai ca oricand - probabil impotriva martienilor...:)
    Astept acum invectivele clasice in buna traditie a acestui blog, ca la contraargumente propagandistii nu se pricep. Hai domnu' Dan..fara numar!
    Desigur exista si varianta mai simpla a stergerii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragul meu, ma simt obligat sa-ti multumesc. Fara eforturile tale, uneori chiar disperate, unii oameni care viziteaza acest blog cu regularitate n-ar putea sti cum gandeste cu adevarat un prost.

      Ștergere
    2. @Anonim 22.08.15/11.13
      Amice, inainte sa te arunci in penibil cu afirmatii ratate despre cine a provocat razboaiele mondiale si cine a "salvat" pe cine, aplica dictonul lui IIici Ulianov "mai studiati ,studiati,studiati".
      Vei vedea de unde au venit indemnurile pentru primul mare macel mondial,cine a sustinut cu bani Rivulutia Rusa/bolsevica,cine trage sforile si in ce directii in Statelor unite si in mUE.
      Vei intelege ca Rusia putiniana nu e decat al doilea cap al balaurului-jocul dublu preferat al pupatorilor de cururi de tapi ce tin strans in mana lor aurul si argintul lumii asteia.
      Vezi cine sunt si ce nume au cei din Comitee-ul bancii grupului brics si vei intelege ca jocul lor e sa impinga barca Umanitatii intre Scilla si Caribda;intre Moloh si Baal, ca s-o faca praf.
      Cat despre Polonia, au luat-o in goarna de la ambele parti: Prusia-Germania si Rusia -Urss* (in spatele lor ranjind Sam nasosul), dar tot n-au invatat nimic

      Ștergere
  7. Este pentru prima data cand citesc un articol pe acest portal complet cetos.....nu se face diferenta intre comunism , socialism și totalitarism.....nu se face diferenta intre socialismul umanist al lui Rousseau și doctrina prmergatoare gloabalismului care era internationala bolsevica....nu se vorbeste concret de istorie si de faptul ca MARX si cei care au executat lovitura de stat din RUSIA nu erau rusi ci khazari vorbitori de limab rusa...in continuare evitati sa discutati despre cum s-a preluat controlul bancilor centrale (monopolul tipăririi de bani) in ultimii 120 de ani

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)