luni, 3 septembrie 2018

Se reîncing spiritele, tovarăşi!

Cu toate că are un background jurnalistic, cu toate că acesta este un mediu extrem de fertil în materie de aşa-zis „intelligence”, poate cel mai îmbibat de securism, tind să cred că Firea nu e securistă. Nu are profilul necesar şi, chiar dacă securitatea are ca obiectiv recrutarea din toate mediile, cred că recrutarea sa, chiar şi sub forma unei „atingeri nevinovate”(a se citi colaborator-informator) ar fi un risc pe care nu şi l-ar asuma un serviciu responsabil. Ea însă are absolut toate caracteristicile, toate trăsăturile necesare, pentru a putea fi manipulată, pentru a fi transformată într-o păpuşă teleghidată. Iar pionul principal în toată această afacere cred că e bărbată-su, individ dotat cu toate ştaifurile necesare unei cariere „coordonate şi supervizate”.
Firea e doar o ţăţică, o închipuită trăind vise de „mare doamnă”, considerându-se mai mult decât „ajunsă” şi fixându-şi progresiv, precum Dinu Păturică, ţinte ceva mai sus decât nivelul propriei pălării - dar în orizontul imediat vizibil - ţinte pe care le consideră, asemeni oricărui parvenit, chestiuni „de viaţă şi de moarte”. Odată atins pragul, instinctiv ocheşte o nouă ţintă şi trage cu îndârjire, canalizându-şi disproporţionat şi iraţional întreaga energie spre noul target. cum ţinta sa devenise nominalizarea la preşedinţie. Se şi visa „zâna prezidenţială”, această amazoană de Bacău venită să răstoarne toate ierarhiile şi să revoluţioneze ţărişoara.

Pentru un profesionist, Firea reprezintă mediul ideal pentru a punerea în practică a oricărui scenariu. Nu trebuie decât să umbli la cele două „variabile” care-o gâdilă: frumuseţea şi deşteptăciunea. Sunt cele două fire principale care, manipulate corespunzător, îl transformă pe păpuşar într-un veritabil şofer capabil a o „ghida” pe scrufuloasă în orice direcţie doreşte. Iar dacă mai adaugă acestor două fire şi pe cel cu „marea doamnă”, treburile sunt ca şi unse, iar ţinta capitulează necondiţionat.

Ceea ce vreau să vă spun este că ieşirea Firuţei la CEx-ul PSD e strict cântecul de lebădă al luptei ce „va să vie”. Aşa cum veţi constata ceva mai târziu, „accidentul Firea” se va dovedi unul minor din cruntul război care urmează să se încingă în această toamnă. Sunt deja mult prea multe elemente, mult prea multe planuri care, scăpate de sub control, ar conduce la prăbuşirea acelei infame construcţii denumită generic „stat paralel”.

Cu toată campania virulentă şi extrem de costisitoare, Legile Justiţiei mai au doar un pas până la intrarea definitivă în vigoare. De asemenea, legat de acest subiect, hotărârea de la CEx referitoare la înfiinţarea „Autorităţii Naţionale pentru Interceptări” taie definitiv aripile securităţii, forţând intrarea acesteia în litera legii. Orice om dotat cu o minimă inteligenţă înţelege că, din acel moment, cărţile sunt ca şi jucate. De asemenea, previzibila trecere pe tuşă a lui taica Loazăr ar încheia definitiv o perioadă sumbră a justiţiei autohtone.

Apoi avem măsurile economice, al căror vârf de lance este reprezentat de „Legea Offshore”. În momentul în care se va reîntoarce la Plăvan, amânarea adoptării respectivei legi nu va mai fi posibilă şi, în premieră, statul va obţine ceva ceva - cu toate că nu mare lucru - din resursele sale.

Chiar dacă par doar câteva elemente, acestea sunt capabile să detoneze toată construcţia edificată în timpul odiosului regim băsescu. Întreg edificiul s-ar prăbuşi zgomotos, iar urmele lăsate la vedere ar reaglomera puşcăriile autohtone. Asta pentru că abuzurile care s-au făcut sunt atât de mari şi atât de vizibile încât, pus în faţa faptelor şi dovezilor, chiar şi un judecător oligofren(eliberat de protocoale, ce-i drept) nu are cum să nu dea condamnare. Şi pentru că am adus vorba de protocoale, posibilul mecanism de amnistiere a celor care-au avut de suferit din cauza amestecului nefast şi ilegal nu este altceva decât o rupere definitivă a lanţului prin intermediul căreia era controlată justiţia.

Ceea ce vreau să vă spun este că lucrurile nu pot rămâne aşa deoarece sunt interese prea mari. Deja liniile de demarcaţie sunt extrem de subţiri, astfel încât nu se va mai încerca mici măcar salvarea aparenţelor. Se va trage cu bazooka, aşa cum Elţîn a tras cu tunul în Parlament. Accidentul „Firea” e doar începutul, declanşatorul unei lungi serii de evenimente pe care le-am mai trăit. Mai ţineţi minte înfiinţarea UNPR? Iată că Oprea tocmai ce-a fost scos din beleaua penală(penibilă, desigur) şi e gata să lupte din nou de partea „interesului naţional”. Pe partea cealaltă, Ponta trage să înghită haita lupilor tineri din PSD. Prin intermediul unuia dintre ultimele culoare rămase active în Justiţie, Dragnea va fi condamnat exemplar, iar întreaga construcţie la care-a pus umărul se va dărâma. E simplu ca „bună ziua”. Sau, mai degrabă, „noapte bună”.

Nu vă iluzionaţi că avem de-a face cu o fatalitate. În realitate „aşa merg lucrurile”. Somn uşor!

P.S. Aţi remarcat că a început campania publicitară a Digi? Ia luaţi la rând posturile pe care se derulează şi-o să înţelegeţi că acolo unde nu se poate cu ideologia, se poate lucra cu duhul blândeţii banului.

23 de comentarii:

  1. E 100% securista. La cat de multi sunt este greu ca nu s-a gasit un loc caldut si pentru ea.

    Intr-adevar se supraaprecieaza. O va incasa urat de la tov. Dragnea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Si daca se face acelasi joc ca in cazul lui Oprescu?O dam ca independenta sa pacalim nehotaratii si apoi o propulsam la presedintie?

    RăspundețiȘtergere
  3. Firea este o taranca inebunita dupa parvenire si asta a si aratat prin ceea ce-a facut in trecutul ei. Nu-i absolut nimic nou! Mai trebuie sa spun ca tarancile parvenite sint dincolo de orice cosmar!? Cutremurele, inundatiile, uraganele sau eruptiile vulcanice nu pot distruge o natie intreaga, insa, aceste nemernice, au aratat ca pot! Sintem disparuti, dar n-am aflat! Toata taranimea ajunsa in Bucuresti a avut ca unic scop parvenirea prin orice mijloace, indiferent de “pierderile colaterale”. Lipsa totala de caracter, perversitatea, mitocania, lasitatea, minciuna, delatiunea si alte minunate inclinatii de acest gen, au fost etalate in absolut toate imprejurarile in ultimii 73 de ani, dar mai ales incepind cu anii 70, perioada din care s-au aflat in pozitia de-a se promova exclusiv intre ei, cu minunatele consecinte vizibile la tot pasul si care corespund total nivelului de inteligenta si educatie specifice lor. Ce nu stiu aceste creaturi este ca, acum, nu mai sintem in anii 50, iar sistemul actual nu mai are mult, asa ca-si vor primi plata pe care o merita din plin. In marea lor prostie, fac greseala sa se creada elita si, in consecinta, se cred situati inafara problemelor existentiale, pe care le vad rezervate doar stradalilor. Nu-si pot inchipui ca stapinii lor au planuri care nu-i includ intr-un viitor pe care nu-l pot percepe, deoarece nu vor sa vada ca provin dintr-un intuneric vesnic! Cariera lor este una simpla, de supozitor, care are sfirsitul cunoscut.
    Sa le spuna cineva dobitocilor ca “realizarili” nu-i vor putea scapa, niciodata, de absolut nimic! Agenda 21, rebotezata 2030, este aici din 1992! Exista o singura sansa pt aceasta adunatura: romanizarea si respingerea a orice este strain.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cariera lor nu este precum al unui supozitor. Asta o spui tu acum la nervi. Chiar nu este DELOC, si o stii si tu foarte bine. iar in conditiile tarii noastre, "romanizarea" nu are cum sa se materializeze. Ce-i aia sa respingi tot ce-i strain? Incepi sa vorbesti precum un psico inttr-un fil hottor care da in dreapta si in stinga iar la sfirsit ramine singurul "bun" intr-o mare de "respinsi". Nu esti nici chinez si nici indian.

      Ștergere
    2. Ai spus-o chiar tu...- adunatura -

      Ștergere
    3. Adica vrei sa-mi spui ca nu-ti sint clare "beneficiile" aduse de straini si mai vrei?! Vrei o lista?
      Iti dau un exemplu:
      https://www.activenews.ro/stiri-social/Coalitia-pentru-Familie-Ideologia-de-gen-a-patruns-deja-in-scolile-romanesti-intr-un-manual-de-CLASA-A-III-a-micutii-sunt-invatati-ca-poate-sa-te-cheme-Matei-si-daca-esti-fetita.-Mihai-Gheorghiu-Ne-aflam-in-fata-unui-proces-masiv-de-reeducare-152515
      E minunat nu-i asa?!
      Strainii afara! Este f simplu, dar pt asta ai nevoie de un popor, iar acum avem o adunatura de tarani slugarnici, care viseaza doar o cariera de supozitor in funduri vestice, de preferinta, ca doar ii vezi.
      Un exemplu de astazi cu o minoritara din cea mai mizerabila natie:
      https://www.activenews.ro/stiri-politic/Renate-Weber-cea-mai-noua-achizitie-a-ALDE-laude-pentru-Soros-si-critici-pentru-SUA-lui-Trump.-Weber-a-fost-membra-in-grupul-parlamentar-european-care-promoveaza-homosexualitatea-152528
      Romanizarea taranimii se poate face, dar cine sa le explice boilor despre ce este vorba?! Daca ne mentinem asa vin consecintele si n-o sa le placa deloc!

      Ștergere
    4. Bre pretul oricum s-a platit crezi ca e usor sa zici acum... s-a distrus, vandut, privatizat degeaba
      Daca incerci o schema cu nationalizarea vin profesionistii pe propaganda si ti-o dau din scurt 24h pe TV:
      1. Daca nu mergem cu Vestul in mod neconditionat(ca si pana acum) o sa ajungem ca Moldova.
      2. Vreti independenta... pai nu va amintiti cum a fost?
      Si te-a inchis, pentru ca argumentele matale vor fi lungi si complicate iar lumea vrea argumente scurte usoare si percutante.

      Exista un procent insemnat din populatie care a prosperat si doreste sa isi mentina macar acest nivel indiferent de consecinte. Pentru ei vei fi un dusman.

      Solutia nu e strainii afara... ci o atitudine nationalista care sa echilibreze masiv balanta de interese si costuri intre romani si straini. Avem ce invata de la straini... Cu regret dar nu avem un model de dezvoltare si functionare a societatii propriu tot din Vest le copiem. Si sunt si multe alte lucruri de invatat pe zona de afaceri, management, economie, etica muncii...

      https://www.youtube.com/watch?v=eYSHUhiAEjs

      Ștergere
    5. "Cu regret dar nu avem un model de dezvoltare si functionare a societatii propriu tot din Vest le copiem. Si sunt si multe alte lucruri de invatat pe zona de afaceri, management, economie, etica muncii..."

      Nu ai cu cine sa vorbesti si sa rationalizezi. Spune-i unui "roman verde get-beget" despre chestiuni de genul: business reporting, business analysis, business intelligence, PRINCE2, Six Sigma, etc si ai sa vezi ce zice si cate injuraturi iti furi. In realitate romanii sunt la nivel de numaratoare cu randunele si abac. In orice domeniu. Iar acest lucru se poate observa foarte usor la nivel de societate si la nivel de performanta.
      Romanii = poporul lui "lasa ca stiu eu mai bine" si "mu-mi spui tu mie ce sa fac", iar rezultatele se vad.

      Cat despre asa-zisii "nationalisti" si "patrioti", astia sunt atat de idioti incat sunt in stare sa te arunce in Evul Mediu. Pana la urma, daca romanii sunt ei asa destepti si mirificei pe cat se cred, de ce o duc asa rau si indeletnicirea lor de baza este sa-si dea in cap si sa se fure unul pe altul?

      "Exista un procent insemnat din populatie care a prosperat si doreste sa isi mentina macar acest nivel indiferent de consecinte. Pentru ei vei fi un dusman."

      Perfect adevarat si 100% corect!
      Nu toti cei care au prosperat si au reusit sa aibe o viata buna sunt hoti sau au legatura nu politicul si statul. Cunosc foarte multi oameni in aceasta situatie din diverse domenii de activitare, de la simpli tarani agricultoti pana la medici dentisti, IT-sti, etc. Ce facem pana la urma? Ne intoarcem la sfarsitul anilor '40 - inceputul anilor '50 si ii declaram chiaburi si burgheji, adica "bampiri care sug sangele poporului"? E absurd!
      Cei care s-au ajuns furand, sa plateasca. Ceilalti... ce ai mai exact cu ei? Pana la urma ei sunt cei care sustin economia in mod real.

      Ștergere
    6. Nu inteleg atunci cum legi conceptul: "strainii afara" fara sa faci nationalizare. Iar daca incepi procesul ii acuzi de coruptie in procesulde privatizare ca sa poti sa le iei inapoi?!

      Pai au dreptate ca nu folosesc BI ca poti maximiza profitul incalcand legea... daca stii cui sa dai iese mai bine decat sa platesti licente dezvoltare, analize... Era o moda la un moment dat ca intai cumparau terenul si pe urma faceau studiile sa treaca autostrada pe terenul cumparat... Tovarasul Iliescu a recunoscut ca nu citea niciodata informarile zilnice de la SRI.

      De aia uram coruptii dar iubim coruptia.

      Ștergere
    7. 1 Despre nationalizare stiu f bine cum sta problema. N-ai stiut c-a facut-o Mitterrand, cind a ajuns la putere, nationalizind 39 de banci, in 82 si inca ceva concerne. Rothschild era in tren cind a auzit si le-a comunicat francezilor ca vrea sa-i vada unde sint in 6 luni. Le-au crescut datoriile, iar inflatia era pe la 15-20%.
      Cum a procedat Orban in Ungaria:
      https://www.trend.at/wirtschaft/treichl-orban-ebrd-bord-5498351
      Sint metode, dar este complicat sa iesi din situatia actuala, dupa ce taranimea s-a prezentat ca un moloh de prosti slugarnici si fara creier. Nu este deloc simplu sa-ti convingi stapinii, sub talpa carora te-ai bagat singur si nesilit de nimeni, ca esti mai mult decit o primata. Trebuie sa-i cunosti pe vestici si sa-ti fie clar ce ai de facut, iar pt asta ai nevoie de un popor in spate, nu de-o gramada de gaini zapacite, care asteapta sa le fie aruncate ceva graunte.
      Intreaba in Brazilia si vezi ce spun si daca chiar ai ceva de copiat din vest! Cam ce-ar fi de invatat?! Jaful, furturile, coruptia, minciuna si mai ce? Daca vrei sa-ti mearga bine, pe sistem vestic, trebuie sa gasesti altii mai prosti decit tine si sa-i jumulesti de orice se poate. Unde sint aia mai prosti care ar putea ajunge sub papucul taranimii din Romania? Mai exista altii?! Eu cred ca la materia asta sintem incapabili si atunci, daca tot ai vrut vest, accepta fara cricnire situatia de victima, care intra la pachet si in care te-ai manevrat singur, din prostie. N-ai stiut ce inseamna capitalismul periferic si precariatul? Ghinion! Altfel studiati cazul Austriei, care ofera metode de “prospectare” si “valorificare” a terenului locuit de prosti, pe care i-au usuit exact ca pe gaini, dupa ce i-au jumulit la gramada.
      Reprezentantii taranimii retrograde si revansarde au invatat deja lectia neo-marxista, promovata de stapini, ca nationalismul este rau si ajungi in evul mediu, desi, de prosti ce sint, nu stiu la ce se refera, dar trancanesc, pt ca discutiile la margine de sant, pe ulita, le sint scrise in codul genetic si nu se pot abtine. Ca argumente iti arunca timpeniile cu analizele cretine ale vesticilor despre care, dincolo de titluri, nu stiu nimic. Daca tools-urile alea de management sint atit de minunate, de ce-a dat Lehman B faliment? Cum de-au intrat intr-o criza mondiala, cu zeci de mii de miliarde pagube, platite de multime?! Cum de nu le-au produs boilor de la VW suficientre cistiguri care sa elimine necesitatea recurgerii la inselaciunea pe baza de software capabil sa falsifice rezultatul gazelor poluante?

      Ștergere
    8. 2 Cum de-a iesit Malaezia, prima si cel mai putin lovita, din criza de la mijlocul anilor 90, refuzind minunatele solutii oferite de FMI, in baza acelor f destepte tools-uri facute si folosite in vestul luminos, de specialisti gen Jeffrey Sachs care, dupa ce-a distrus un numar insemnat de tari, pe care le-a “reformat”, intrebat fiind despre situatia catastrofala in care le-a adus, a raspuns ca nu si-a inchipuit ca va iesi atit de rau.
      Daca era asa cum afirma reprezentantii, mult prea inteligenti ai taranimii, nu ar fi existat aceasta situatie:
      Fara impozit- Cum jefuiesc concernele statele europene
      Steuerfrei - Wie Konzerne Europas Kassen plündern
      https://www.youtube.com/watch?v=EzOgd7rsQ90
      Se vorbeste despre o suma de peste 1000 de miliarde de € anual!
      Desteptii lumii, de la noul far calauzitor, spre noi culmi de “succesuri”, numit E.U., febletea taranimii, are, ca model de economist, pe f talentatul Joseph Schumpeter. Asta a falimentat cu absolut toate firmele pe care le-a facut si condus dupa minunatele lui teorii!!! Chiar credeti ca o sa va mearga vreodata bine cu sistemul vestic, care n-a salvata pe nimeni de la absolut nici un fel de nenorocire?! Si vreti sa va ia cineva, vreodata, in seama?! Toate cite au fost s-au scris, asa ca, cei care nu stiu pe ce lume se afla, sint singuri vinovati de situatia actuala.
      Tantalaii care trancanesc despre nationalism sa la fie clar ca, la ora asta, fara acei nationalisti din istoria tarii, care au gindit exact ce si cum trebuia, adunatura de astazi ar fi behait la luna cu un turban pe cap sau ar fi guitat frumoasele limbi care pot fi auzite pe linga Romania!
      Sasul va arata prin comportarea lui un dispret total!! Se intimpla deoarece va considera inferiori, pt ca asa v-ati prezentat!
      Sinteti singurii care aveti in frunte minoritari in toate functiile importante cu putine exceptii. Ca sa votezi minoritari sa te conduca cere o mare doza de imbecilism!
      O sa va dea vestul vostru iubit multe cadouri!
      https://theantimedia.com/injecting-rfid-microchips-employees/
      https://www.activistpost.com/2018/08/experts-say-eventually-everyone-will-get-a-microchip-implant.html

      Ștergere
    9. Am avut pe forumul cu pricina o discutie similara in perioada cand Grecia era in criza... Lumea era pro FMI & BM si ca grecii sunt puturosi si iresponsabili si tre sa isi plateasca datoriile. Le-am explicat ca reteta FMI nu a functionat niciodata doar creeaza drame inimaginabile si inutile. Contextul era ca noi inghitisem cuminti galusca de la Basescu cu taierea de pensii si salarii si ca si e randul lor sa stranga cureaua.

      Le-am explicat ca e doar o tehnica clasica de neoliberalism economic... vezi doctrina socului de Naomi Klein si mi s-a raspuns cu linkuri spre unibuc unde se explica ce e liberalismul clasic.

      Deci cam astia is aia de "dreapta"... mai sunt aia de "stanga" care sunt anti pentru ca lor le iese prin ierarhia baronetului local. Nu ai cu cine sa pui in practica o doctrina bazata pe date si rapoarte extrase din realitati obiective. Vezi ala de la meritocratia care e cam tot in zona asta si isi ia numai flegme si nu stie de ce. E simplu pentru ca taberele astea vor sa imparta ciolanul dupa bunul lor plac.

      Ștergere
  4. Chiar nu se poate găsi niciun "bodyguard" informațional/tiv care să ajungă pe lîngă figuri politice de impact? Chiar atît de slab e statul cu adevărat profund, cel pe care statul subteran/paralel îl parazitează?

    RăspundețiȘtergere
  5. Dragnea va fi condamnat exemplar, iar întreaga construcţie la care-a pus umărul se va dărâma.
    Chiar așa să fie! Oare nu poate Dragnea să-și cumpere un pic de imunitate la pușcărie cu gazele din Marea Neagră? Că doar a slobozit cu gurița lui: „am legiferat ca să avem ce modifica prin OUG!”
    Sau pariați că polul de putere european își va impune în cele din urmă voința!
    Eu zic că încă se joacă, meciul UE-SUA nu este încheiat. N-aș cânta prohodul USA! O fi ea în cădere liberă, dar încă n-a ajuns la fund!

    RăspundețiȘtergere
  6. Aaa! Nu prea pot să mi-l imaginez pe Dragnea ca fiind patriotul care merge la pușcărie ca mielul la tăiere știind că a lăsat statului un picuț de mizilic de pe urma gazelor din perimetrele Mării Negre! Și dacă se destramă șandramaua lui Dragnea, nu vin ăilalți la butoane și legiferează și ei cum vor stăpânii lui Werner și Dragnea rămâne cel mai prost din curtea școlii! Și în pușcărie și hulit de popor! Nu cred că degeaba era poreclit „pitbul” pe vremea când era Președintele Consiliului Județean Teleorman. Dacă totuși merge la pușcărie o va face cu dinții înfipți în vreo beregată, nu ca mielul la tăiere!

    RăspundețiȘtergere
  7. Renate Weber s-a dus in ALDE sa-i “reeduce”. Alta plasa care se intinde fraierilor continentului!
    “Renate Weber, cea mai nouă achiziție a ALDE, laude pentru Soroș și critici pentru SUA lui Trump. Weber a fost membră în grupul parlamentar european care promovează homosexualitatea”
    Ca sa vad ce vrea Firea m-am uitat daca Dragnea trebuie sa aiba ceva discutii cu vestici. Si vin ÖMV si Exon. E un standard al lor sa-si puna adversarii la colt, asa ca, atunci cind “negociaza” cu ei, sa aiba “argumente” si “marfa” de schimb. Vesticii sint simpli rau si uzeaza de aceleasi scenarii timpe de f mult timp! Numai romanii nu le vad si nu vor sa le invete, desi sint loviti cu ele de zeci de ani. Aia care le fac jocul vor fi inlaturati la momentul oportun, ca sa nu-i deranjeze cu pretentii sau sa-i aiba la mina. Taranimea nu stie asta! Folosesc tarancile parvenite, deoarece au vazut ca astea n-au scupule si rad totul si pt simple promisiuni.

    RăspundețiȘtergere
  8. Vad a mimoza zice de Dragnea ca taia porci cu statul paralel. Oare are dreptate?!

    RăspundețiȘtergere
  9. Eu nu înțeleg de ce e apărată Firea la A3. Schimba Varanul tabăra?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Probabil n-ai observat cât de lung este spotul publicitar cu Digi de pe A3! Și nici frecvența de difuzare n-ai remarcat-o!

      Ștergere
    2. Pe A3 nu am văzut spotul iar la Digi nu mă uit că nu îmi plac jurnalistii cu epoleți.

      Ștergere
  10. Nu ești atent la reclame! Bravo! Dar aia cu tacheții e simpatică!

    RăspundețiȘtergere
  11. Și la A3 crezi că sunt jurnaliști civili!? Cel puțin unul chiar se autointitulează „analist militar”! În fapt un sinecurist-propagandist al americanilor.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)