duminică, 27 octombrie 2019

Popor şi populaţie

Sunt oameni pe care-i simţi aproape instantaneu că sunt români şi în care ştii că poţi avea încredere. Oameni care respiră româneşte într-un mod atât de natural, fără pic de falsitate şi fără a încerca să amplifice cumva acest lucru. Îi găseşti pe unde te aştepţi mai puţin, atât pe vârful unui multe cu turma de oi cât şi la conducerea unei companii sofisticate. Adevăraţii români sunt distribuiţi uniform pe toată suprafaţa acestei ţări. Şi, repet, absolut totul e natural în comportamentul lor, fără urmă de falsitate sau îngâmfare. Aceşti oameni formează ceea ce numesc eu poporul român.


Există însă şi un balast masiv format din elemente degenerate. Îi recunoşti fără efort. Sunt uşor de isterizat, rudimentari indiferent de studii, reacţionând violent, încruntaţi tot timpul şi negativi. N-au mare lucru în cap deoarece nu gândesc niciodată cu propriul cap, ci cu al altora. Indiferent de limbajul pe care-l utilizează sunt nişte carcase. A încerca să-i provoci la o discuţie logică e pierdere de timp. Când li se termină argumentele livrate de propaganda care-i manipulează, o dau pe muie, încep să urle isteric, se tăvălesc pe jos şi fac circ. Ţi-e jenă că te afli în proximitatea lor şi ţi-e ruşine că şi ei sunt români. De altfel, văzându-i aşa, fără nicio rădăcină, te şi întrebi dacă într-adevăr sunt români. Ei îşi clamează găunos patriotismul, sunt vocali şi caută să te acopere. Din nou, când le spui că ceea ce susţin s-ar putea să prăbuşească ţara şi că tocmai ei vor suferi, dau indiferenţi din umeri şi-ţi spun pe un ton nonconformist că „asta e, dacă se duce totul de râpă plecăm în altă parte”. Aceşti dezrădăcinaţi, încruntaţi, degeneraţi, într-o majoritate covârşitoare isterici, fac parte din ceea ce numesc populaţia românească.

Reţineţi vă rog diferenţa covârşitoare dintre popor şi populaţie. Din popor face parte cel care se uneşte, se coagulează, îl caută pe celălalt pentru plăcerea de a fi împreună, de a-şi împărtăşi trăirile. Din populaţie face parte individul rudimentar, lipsit de complexitate, haoticul, schizoidul, degeneratul. Omul cu bun simţ, care-şi ştie limitele şi care are o aplecare către a-l asculta pe celălalt face parte din popor. Dimpotrivă, cel care bate cu pumnul în masă, cel care în loc de argumente vine cu urlete pentru a-l acoperi pe celălalt face parte din populaţie.

Mai este un instrument care poate fi folosit pentru a identifica grupul din care face parte un individ: liderul pe care şi-l alege. Cei care intră în categoria populaţiei sunt fascinaţi de alogeni. Nu-i niciun rasism aici, e doar o chestiune care ţine de logică. Populaţia nu are (sau şi-a inhibat) rădăcina. Alogenul, genetic are un comportament de venetic, de „pasăre călătoare”, simţindu-se la fel oriunde. El n-are rădăcină şi din această cauză devine element aspiraţional pentru degeneratul din corpul populaţiei. Astfel, într-un mod aproape natural, populaţia împinge în faţă un alogen deoarece visul celui care face parte din corpul amorf al populaţiei este libertatea de mişcare a alogenului. De partea cealaltă, poporul se simte bine în proximitatea unuia care sugerează stabilitatea, trăinicia. Dacă un râu iese din matcă şi inundă o localitate, cel care face parte din popor caută să construiască un dig, în timp ce reprezentantul populaţiei caută să fugă.

Din păcate, educaţia care le este impusă copiilor noştri e una ticăloasă, având ca unic scop tăierea rădăcinilor şi transformarea lor în unelte aruncate în maldărul populaţiei. De-aceea generaţia tânără e atât de lipsită de sens şi degenerată. Este, desigur, în primul rând vina familiilor din care provin acei copii. Părinţii, care nu şi-au dat seama de crima care se face sub ochii lor, stau acum şi se uită cruciţi la copiii cu care nu mai găsesc un limbaj comun.  Îi privesc cu îngrijorare simţindu-i ca aparţinând populaţiei, dar se liniştesc gândindu-se că celor mici le e bine acolo unde sunt. E fals, nu le e bine! Le e rău, dar ei nu mai conştientizează asta. De-aia sunt atât de încruntaţi, de-aia nu le mai convine nimic şi devin violenţi.

Părerea şi credinţa mea este aceea că, indiferent de vicisitudini, de încercările ticăloase şi de vremuri, poporul nu moare, găsindu-se destui oameni care să prefere să nu îngroaşe masa grobiană a populaţiei. De altfel, pare că nici nu e o alegere conştientă, poate că e vorba de o genetică specifică sau de altceva. E o adevărată plăcere să constaţi că mai sunt oameni ca tine şi de-aceea vă spun că lupta nu va fi pierdută niciodată. Poporul acesta din care simţim că facem parte rămâne, indiferent de vremuri şi duşmani. Până la urmă aici e marele nostru câştig şi ceea ce ne face să ştim că pentru noi va exista întotdeauna speranţă. Rămâneţi în rândul poporului şi separaţi-vă de populaţie!

17 comentarii:

  1. Foarte frumos spus! Va multumesc pentru simplitatea si totusi profunzimea ci care ati spus-o!

    RăspundețiȘtergere
  2. Așteptam un asemenea text necesar. Era mare nevoie de spuse clare, de o imagine puternică. Și de speranță. Nici prea multă, autoamăgitoare, nici prea puțină, folosită ca nadă de către alogeni pentru a face disperarea mai mare după. Speranța adevărului repetat, a legăturii reale, cînd știi că are cine să-ți prindă brațul pentru a te ajuta să te ridici dintr-o înfrîngere. Mulțumesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. https://www.breitbart.com/europe/2019/10/26/un-flies-first-planeloads-of-somalis-syrians-germany-romania/

    RăspundețiȘtergere
  4. Romanii sint minoritari de f mult timp in propia tara, sufocati de marea de patriotii vestici, deci sint deja separati de slugoii idolatrii. Nu-i vad renuntind la prostiile lor si intorcindu-se la valorile romanesti, mai ales ca n-au habar de ele si nici nu le pasa.
    Sint in stare sa suporte orice si nu vor recunoaste niciodata c-au luat plasa cu vestul iubit, despre care nu stiu nimic, decit ca cine nu vorbeste laudadiv despre "tarili civilizate, ie cu rusii".

    https://www.businessmagazin.ro/actualitate/presa-internationala-mii-romani-asteapta-zilnic-marginile-metropolelor-italia-fie-luati-munca-negru-cateodata-patronii-platesc-deloc-spun-ne-suna-maine-auzi-18254655

    Singurii pe care-i mai gasesti prin vest, care cauta munca la negru, sint doar romanii! Au fost si unguri, polonezi, sau cehi, dar nu i-a prins 1995, pe cind romanii pot fi gasiti si-n 2019.

    Afinitatea lor fata de propiul popor si tara este zero! Soros are cei mai multi adepti in Romania.
    In prostia lui desavirsita, un userist sustinea ca rusii ne-au invatat nationalisti. Daca miine ar fi un referendum pt parasirea E.U. cite voturi s-ar stringe? Cred ca nici 10%. Ei n-au fost in stare sa-si sustina familiile, dar tara si natia nici atit! Prin tot ce-au facut in ultimii 30 de ani si-au transformat tara intr-o fictiune geostrategica spre folosul altora. S-au intimplat nenumarate nenorociri la care nimeni n-a scos nici macar un sunet. Si acum isi vor alege sa fie condusi de minoritari care nu sint in stare sa vorbeasca in nici un fel de limba, asa cum se intimpla cu sasul pus vataf, care-i trateaza ca fiind si acum cei din drumul vacii si dupa cum vedem nu au nimic de spus.
    Putem sa speram, dar asta nu inseamna ca se va schimba vreodata situatia de astazi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iesirea din UE, buhahahahaha! Esti chiar inconstient, Romania sa iasa din starea de imprumut cit cuprinde si cit poat duce....hahahaha, hai ca eu aduc fringhia, cine aduce sapunul?
      Chiar si englezii, in trecut cel mai puternic imperiu, si tot se coiesc daca sa iasa sau nu din sacul de bani la liber a UE deoarece ii va frige, si i va costa extrem de mult sa plateasca pensiile si salariile din buzunarul lor.

      Ștergere
    2. Recomand macar incepand de la minutul 60...
      https://www.youtube.com/watch?v=JDJfKI4J7IQ

      Ștergere
    3. Aveti perfecta dreptate, noi romanii am ajuns o mica minoritate in tara noastra, ceilalti fiind o masa de slugi.

      Ștergere
    4. Anonim28 octombrie 2019, 23:14

      Nu va vreau iesiti din E.U ca sa va luati plata pt ce-ati facut! Oricum la inconstienta, lasitatea, lipsa de demnitate si de minte de care suferiti nu sinteti in stare sa iesiti din starea de slugarnicie in care va complaceti, pt ca atit puteti voi, patriotii vestici.

      https://www.activenews.ro/externe/Analiza-Gatestone.-Efectul-catastrofal-al-imigratiei-asupra-civilizatiei-occidentale-Tara-care-sufera-cel-mai-mult-de-pe-urma-fundamentalismului-si-terorismului-islamist-Franta-trece-printr-o-uriasa-transformare-care-ii-afecteaza-insasi-fiinta-nationala-156644

      https://newsday.ro/raport-devastator-pentru-merkel-germania-a-risipit-zeci-de-miliarde-de-euro-pe-carca-migrantilor/

      O sa platiti si voi pt ei!

      https://www.activenews.ro/externe/Suedia-se-face-pres-in-fata-migrantilor-in-timp-ce-un-important-om-de-afaceri-avertizeaza-Ne-indreptam-spre-un-razboi-civil-din-cauza-strainilor-158559

      https://www.activenews.ro/externe/Suedia-Un-rapper-emigrant-din-Nigeria-indeamna-negrii-sa-impuste-sa-inrobeasca-si-sa-ucida-oameni-albi-157974


      Toate astea si mult mai multe vor veni ca plata si pt voi! Trebuie sa primiti tot ce v-ati dorit, asa ca va urez succes! Toate sint inevitabile!

      Trandafirul Galben29 octombrie 2019, 06:11

      Nu-i poti vindeca de prostie si slugarnicie. Lasa-i ca vor plati! Nici nu-si inchipuiesc prin ce vor trece, in mod meritat! Aia care cred ca pt ei nu-i valabil, deoarece ii vor proteja stapinii sau pt ca au bani sau functii, vor avea o mare surpriza, pt ca nu stiu cu cine au de-a face.
      Regretele nu-i vor ajuta, deloc! Vad ca i-au plasa de 30 de ani, cu toate si tot nu invata nimic, asa ca-si merita timpurile care vin asa cum vor veni.




      Ștergere
  5. La ce demografie are Romania, nici nu mai conteaza cat e popor si cat e populatie. Directia e clara.

    RăspundețiȘtergere
  6. Aveți dreptate domnul Dan. Am avut posibilitatea să lucrez în aproape toate județele României. Sunt romini și populație rominesca. Îi intilnesti și în Europa. Ce spuneți am observat de mulți ani. Eu cred că atunci cind totul pare pierdut apar ei cei adevărați pentru a repara, sau mai bine spus pentru a marca direcția normală a legii firii și a bunului simt. După care se retrage și vin iarăși profitorii, venetici, trădătorii să iasă în frunte ca păduchele. S-a intimplat de multe ori în istoria noastră. Așa că, cred eu, nu trebuie să ne pierdem speranța.

    RăspundețiȘtergere
  7. Părerea mea e sa vedem și istoria din vechiul testament a poporului ales, cel ce a îndurat exilul din cauza apostaziei și a decăderii generalizate.
    Ma ingrijoreaza comparația, peste 20 mil avorturi oficiale? peste 5 mil români imigranți - suntem teatru de război?

    RăspundețiȘtergere
  8. Cred ca bataliile crancene purtate in ultimul timp sau, mai exact, rezultatul lor ne-a oferit un moment de respiro... nuca de prin locatie fiind prea grea de spart pe o analiza cost beneficiu, cred ca pentru nitel timp suntem in "piua"... dar poate sunt eu beat, drogat sau idealist...

    RăspundețiȘtergere
  9. Articolul asta atinge o fibra foarte sensibila despre Neamului Romanilor. As zice ca rezoneaza profund cu una una dintre povestile noastre fundamentale... Miorita.

    Ciobanasul e poporul e constient de situatie si merge mai departe... Povestea nu este despre un tip care in urma unei informari devine nervos sau panicat si care se apuca sa ii lucreze preventiv pe ceilalti pentru a se salva si razbuna. Monologul ciobanasului releva o deplina intelegere a situatiei, e atitudinea poporului in fata istoriei: constienta continua.

    Pe partea ailalta ungureanul si cu moldoveanul is populatia. Ei sunt pe combinatii.. fac orice sa iasa banu, uneltesc, calca pe cadavre ca sa prospere.
    Ei opereaza doar pe interese pentru ca nu au valori.

    Atitudinea ciobanasului foarte des e asimilata cu o pasivitate iresponsabila. Pe orizonturi e timp scurte asa este dar pe termen lung lucrurile sunt ceva mai subtile si capata alt sens cand punem in balanta cu o alta alegere istorica a poporului evreu intre fiul lui Dumnezeu Iisus si Barabas.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cred ca este cel mai bun articol al dvs.
    Va citesc de mult timp. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  11. Super performanta reusita de taranimea parvenita, retrograda si revansarda! Au reusit ca ungurii si sasii sa ne conduca pe toti! Cea mai rusinoasa zi din istoria neamului romanesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca le taie pensiile subventiile la utilitati si salariile tot pe alde Dragnea da vina ca a generat greaua mostenire.

      Si aia la corporatii cand ii restructureaza tot pe PSD o sa injure cand ies pe usa afara ca nu au creat infrastructura.

      Doamenele cu spitalul oncologic vad ca deja fac mai multa politica decat spital. O ard ca e privat pe baza de donatii si apoi merg la stat sa le dea bani de aparatura :))

      Ștergere
    2. Este clar ca ai dreptate! Taranimea n-a dat vreodata dovada c-ar avea macar mintea unei gaini, fie ea si zapacita!

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)