marți, 11 februarie 2020

Holera galbenă

Indiferent dacă vor fi sau nu anticipate, urmează patru ani de furie penelistă în care statul și cetățeanul vor fi realmente jupuiți. După ce băsescu a făcut primii pași - lovindu-se de o opoziție destul de dură - a venit rândul ca Plăvanul și gașca lui mizerabilă să ducă la îndeplinire cele mai negre scenarii pentru această țară.


Pregătiți-vă pentru o privatizare a medicinei care va distruge întreg sistemul medical de stat. Mulți spun că e bine, dar când se vor lovi de costuri imense și servicii de doi bani va fi prea târziu. De-aceea le recomand tuturor celor care înțeleg ce urmează să înceapă un plan propriu de economisire pentru sănătate. Mai devreme sau mai târziu veți avea nevoie de acei bani. Nu-mi dau seama dacă vă vor ajunge, dar e mai bine decât nimic.

În ceea ce-i privește pe viitorii pensionari, estimez că măsurile pe care le va lua executivul Iohannis-PNL își vor produce efectele peste aproximativ zece ani. De-aceea, viitorii pensionari ar trebui să-și facă încă de-acum planuri serioase în ceea ce privește viața lor de după pensie întrucât e posibil ca majoritatea covârșitoare să primească o pensie de stat de 50% din salariul minim pe economie. Acești bani vor fi insuficienți traiului de zi cu zi și asaltului fiscalității crescute. Cu siguranță nu vor mai rămâne bani pentru inerentele probleme de sănătate. Iar sănătatea va costa scump.

Probabil cea mai mare mutare va fi privatizarea caselor de sănătate, astfel încât întreaga ecuația a sănătății românilor va deveni afacerea câtorva șmecheri. Dacă vă întrebați de ce tot aduc în discuție sănătatea, vă voi răspunde că e ultimul domeniu cu potențialul cel mai mare de îmbogățire. Insuficienții bani de la Sănătate sunt mai mult decât suficienți pentru croirea unor imperii de carton clădite pe spatele suferinței românului.

Nici pentru cei activi veștile nu sunt îmbucurătoare. Liberalizarea prețurilor la utilități vor crește facturile la valori incredibile azi. Așteptați-vă să plătiți iarna viitoare prețuri duble la gaze și energie electrică, iar apoi, treptat, până la limita de supraviețuire. Statul le va sufla în pânze, astfel încât nu veți avea cui să vă plângeți.

Un alt fenomen cu care ne vom confrunta va fi foamea statului. Supraîndatorarea forțată de peneliști va crea presiuni teribile asupra bugetelor viitoare astfel încât vor fi nevoiți să se întoarcă împotriva populației cu noi biruri. Cel mai ușor de crescut vor fi impozitele pe proprietate. Așteptați-vă aici la un jihad. E și acesta un domeniu în care cei care-au pus ochii pe România vor acționa radical. Aici se va merge în două direcții: loviți vor fi cei care au un apartament sau o casă, adică marea masă a românilor. Se vor introduce impozite usturătoare astfel încât deținerea unei locuințe în proprietate va fi un lux în sine. Paralel, va apărea o nouă clasă de mari proprietari care vor închiria locuințe și pe care legislația îi va scuti de impozite din rațiuni ... sociale. Astfel, statul va face chiria mai rentabilă decât proprietatea, aruncându-și poporul în brațele unor monopoliști de altă factură.

Spun toate acestea nu pentru a vă speria, ci pentru a vă avertiza asupra celor ce vor urma. Mulți cred că ceea ce se clocește acum e ceva simplu, de genul „stăm și cu ăștia patru ani și vedem apoi ce-i de făcut”. Din păcate lucrurile nu stau așa. Absolut tot ceea ce se pune acum pe tapet e ireversibil. După ce-ai stricat sistemul de urgențe va fi imposibil să-l refaci. După ce vei fi golit spitalele de medici buni va fi imposibil să-i readuci înapoi. După ce ai vândut resursele țării unor șmecheri nu te mai poți răzgândi.

Din păcate, toate cele pe care vi le-am enumerat se vor întâmpla pentru că așa trebuie, asta e logica lucrurilor pe care se merge în prezent. Cu o clasă politică trădătoare în integralitatea sa, cu structurile de stat vândute în totalitate, e greu de crezut că se poate realiza ceva în altă direcție. Priviți viitorul în față așa cum este și faceți-vă planurile necesare încă de pe acum deoarece în câțiva ani va fi târziu.

10 comentarii:

 1. Statul roman e falimentar. Ce fac astia nu conteaza.
  Sanatatea e un dezastru si cu privatizare si fara.
  Impozite pe proprietate crescute, cand deja avem 10% din fondul locativ gol?! Slabe sperante sa mareasca mare lucru. Au invatat ca merge pe datorie si cat nu se sparge bula datoriei la aia mari, mai merge si la noi.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Scuza ma pentru observatia la comentariul tau insa vorbim despre tine despre..noi toti nu statul. Conteaza foarte mult daca vor mari impozitele de propietate, si alte taxari...
   De sanatate trebuie sa ne ocupam individual, ca familie, in comunitati de distributie de sfaturi si leacuri populare.
   Nu mai consumati bauturi alcolice. Ele va aduc in pragul spitalului, ele va imbolnavesc si va omoara prematur sau va fac vulnerabili gripelor... La fel este fumatul si obiceiurile proaste alimentare...informatie este destula!
   Luptati pe fronturile la care aveti acces: sanatatea si alegerile personale!
   Ff multi deja o fac....si se vede pe ei.

   Ștergere
  2. Statul e falimentar doar in viziunea neoliberala. Daca nu crezi ca se vor intampla cele de mai sus citeste-l pe Kiyosaki care spune, in esenta, acelasi lucru. Cum e in USA va fi si in Romania, precum si in toata Europa.Sa vada tot romanasul ce inseamna ocupatia americana.

   Ștergere
  3. Sa colecteze taxele si impozitele, inclusiv alea de ni se retin noua pe statele de plata, de la patron, sa taxeze bancile si multinationalele conform Legislatiei Europene si sa opreasca ajutoarele sociale pentru aceleasi banci si multinationale.

   Ștergere
 2. Ce frumos va fi pentru cei cu vile luate pe credit care se cred peste cei ce inca mai locuiesc la bloc in apartamente sub 100 de metri patrati! Cand vor plati impozite de mii de euro pe ani poate isi vor da, in sfarsit, seama care-i treaba cu neocapitalismului si cu liberalismul cu sau fara neo. Naivitatea si prostia te costa imens.

  RăspundețiȘtergere
 3. O populatie nesimtita si puturoasa ,imbalata cu laturi la pahar,cancer la carucioare ,chilotareala televizata si masini puturoase pornite in parcari credeti ca merita altceva?Au avut o singura ocazie in viata sa isi apere credinta si viitorul si au stat acasa ca iste lasi.Credeti ca poporul rroman merita altceva decat propria extinctie?

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Ceea ce ai scris mai sus, se aplica manusa tuturor europenilor INCLUSIV americanilor care sunt totusi oameni crescuti de sute de ani in libertate. Ei de ce oare sunt EXACT in aceeasi situatie, mai mult se sinucid in numar urias si consuma droguri de parca nu mai exista miine.
   Oare nu te legi tu de cine nu trebuie?
   Ce poate face un popor dezbinat in zeci de FELURI impotriva instrumentelor si puterii pe care o are acest grup impotriva lor?

   Ștergere
 4. Vremurile dificile creeaza oameni puternici. Unul dintre noi o sa ia atitudine cand o sa ajunga cutitul la os. Personal,as prefera o dictatura sanatoasa cu nationalizari in masa.

  RăspundețiȘtergere
 5. In treizeci de ani s-a reusit transformarea poporului roman intr-o populatie europeana.

  RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)