miercuri, 15 iulie 2020

Am un vis

Am un vis, Plăvane: e iarnă, o iarnă ploioasă, urâta ca vremea din Germania-ți. O iarnă de-aceea insuportabilă, în care gerul îți pătrunde nemilos prin hainele umede, făcându-te să tremuri. Trece puțină lumină prin norii de plumb și vântul bate șfichiuitor. E decembrie, 1 Decembrie. Suntem pe un câmp desfundat și în față e un perete de beton cu tencuiala sărită. Undeva, într-un colț se vede un copac tremurându-și crengile zgribulite în bătaia vântului. Ne e frig, dar frigul trece întrucât știu că urmează să se facă dreptate. Stau undeva, în lateral, la o distanață de zece metri de perete. În stânga e perete, în dreapta sunt soldații. Soldați tineri, cu uniformele impecabile. Ei sunt eroii zilei, cei care-au capturat tâlharii.

Cu toți așteptăm tremurând de emoție. Undeva, în clădirea al cărei zid îl vedem e procesul. Marele proces pe care oamenii îl privesc cu emoție. Se transmite în direct. De undeva de dincolo de zidurile garnizoanei se-aud voci cerând să se facă dreptate. Sunt mulți oameni, din ce în ce mai mulți, iar vocile li se amestecă într-un mod ciudat cu șfichiuirile vântului. La un moment dat cineva-mi spune:
- Gata, s-a terminat! Îi aduc aici.

Și nici nu termină de spus și te văd pe tine, Plăvane, înaintând lent, îmbrăcat cu un palton care-ți stă țeapăn ca un cosciug, cu o cușmă așezată asimetric pe cap. Lângă tine e Pușcalău căreia paltonul nu reușește să-i acopere tot curul imens. În spatele tău e Orban, cu Turcan, cu Neluțu, cu Grindă și cu toată floarea penelistă. Sunteți toți acolo, e un șir imens. Mergeți toți țepeni, probabil din cauză că aveți mâinile încătușate la spate. Militarii care vă însoțesc vă arată locurile. Tu, Plăvane, te retragi mai în spate, dar căprarul e nemilos. Trebuie să stai în față! - îți spune acesta. Și te împunge cu baioneta până îți ocupi locul desemnat.

Se face liniște. Sunteți toți aliniați. Se strigă „Foc!” și țăcănitul armelor de foc face dreptate. Apoi e tăcere. Urmează celelalte loturi de trădători. Toți avem sentimente împărțite, dar știm că e o operațiune strict sanitară, în care paraziții sunt eliminați.

Acesta a fost visul meu, Plăvane. Și mă tot întreb de ce oare nu s-ar îndeplini?

35 de comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Vise, vise...dar cauzele sunt faptuitorii, destul de reali, si inca in viata, si traiesc bine mersi...trai pe vatrai, precum corbii...

      Ștergere
    2. Ce este oare omul fara un vis? Chiar de este imposibil, cine stie? Dumnezeu dispune...

      Ștergere
  2. Dane, ce-ai fumat aseara inainte de somn ?
    Ai grija sa nu patesti ca ala de vrea moartea lui Raed, pe facebook !!
    Intr-o zi Dumnezeu va face dreptate. I-a venit sfarsitul lui Ceasusescu care a fost un patriot, va veni sfarsitul si plavanului care este un tradator.
    Visul tau se poate implini numai daca se lumineaza cineva din SRI, altfel NU !

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe prostu si analfabetu de Ceausescu, care a condus popo'u, l'au impuscat tot rusii pe care i-a platit din greu, in produse, ca sa-l tina la putere, in schimb ce la rumani le zicea ca este independent, nealiniat si alte prostii. Apropo vad ca nu prea are lumea coraj sa deie ,,like''. MUCLES.
    Apropo si pe vremea aialalta s-au cumparat fiare, in cantitati incomensurabile, ar fi buna o paralela.
    Io zic sa traiasca toti cat vrea si cum vrea Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
  4. https://www.orange.ro/info/news/mediafax/article/2970380
    https://www.mediafax.ro/marius-tuca-show/valentin-stan-la-marius-tuca-show-cand-e-bine-e-datorita-lui-orban-si-iohannis-cand-e-rau-e-din-cauza-lui-marius-tuca-19421312

    https://www.facebook.com/gheorghe.piperea/posts/3290992030966399
    https://www.facebook.com/gheorghe.piperea/posts/3291254577606811
    https://www.facebook.com/gheorghe.piperea/posts/3292080010857601

    https://www.facebook.com/gheorghe.piperea/posts/3292713230794279

    RăspundețiȘtergere
  5. Visez că sunt tânăr soldat...

    RăspundețiȘtergere
  6. si daca opresti economia pib-ul tot creste ;))
    https://www.agerpres.ro/economic-intern/2020/05/15/romania-cea-mai-mare-crestere-economica-anuala-din-ue-in-primul-trimestru-din-2020--506180

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://www.facebook.com/gheorghe.piperea/posts/3288428447889424

      Ștergere
    2. E o mână invizibilă care o reglează din pix. Mă rog... din taste.

      Ștergere
  7. Am mai vazut asta in istoria recenta de 100 de ani este posibil nu va mirati

    RăspundețiȘtergere
  8. "Bravul" si "mirificul" popor mioritic...
    "Specialistul" lu' Peste Prajit cu apucaturile lui Mengele, face declaratii pe saitul "geniilor aitiste" ale lu' Sulea Spataru' care nu au fost in stare sa implementeze "s-ul" in http:
    http://epochtimes-romania.com/news/sef-de-spital-conspirationistii-si-negationistii-sa-raspunda-penal-din-cauza-teoriilor-lor-mor-foarte-multi-oameni---303336

    https://en.wikipedia.org/wiki/HTTPS

    PS. Se pare ca aitistii aia ramasi prin Romania, sunt cei refuzati de Bill Gates si de Microsoft. Probabil ca nu vorbesc destul de bine limba romana.
    https://www.zf.ro/prima-pagina/cine-sunt-romanii-de-la-microsoft-3048191
    https://www.victorkapra.ro/2016/09/marturisesc-cum-s-nascut-legenda-romana-doua-limba-vorbita-la-microsoft/

    Si "cireasa" din varful tortului:
    https://www.bizbrasov.ro/2020/07/16/ing-le-cere-clientilor-sa-justifice-de-unde-au-bani-iar-cei-care-refuza-se-pot-trezi-cu-conturile-inchise-fara-notificare/
    https://www.observatorulph.ro/shopping/2575665-un-prahovean-s-a-trezit-cu-contul-inchis-de-la-bcr-pentru-banii-castigati-din-constructii-in-spania

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dacă n-ai înțeles cît de puternic, inteligent, sofisticat e mesajul Mioriței, asta e, dar puțin respect pentru sutele de mii de români căzuți în luptă doar în cele două războaie mondiale ai putea avea. Fie doar și pentru că poți să emiți liber judecăți de valoare greșite acum. Dacă ai cunoaște istorie, ai intra în pământ de rușine. Nu te lua după fente proteviste sau imbecilitățile ticăloase de tip Boia & co, nația asta a avut oameni de curaj, eroi, martiri, minți luminate și brațe tari. Și o să mai aibă. Acum trăim o pagină neagră din istorie însă m-aș mira să fim la sfîrșitul ei. Chiar de ar fi așa, mulți dintre înaintași nu merită insulta de a fi considerați niște lași, niște troglodiți, pentru că nu au fost deloc așa. Dacă contemporanii nu se ridică la nivelul lor, nasol pentru noi, cei de acum, să-i lăsăm pe alții care au fost mai buni decît noi în pace, cu respect, măcar prin comparație.

      Ștergere
  9. Legea Vaccinării forțate a fost deja dată, a fost camuflată in Legea Carantinării:
    https://www.facebook.com/adrian.singurov/posts/3759324237417608

    RăspundețiȘtergere
  10. Ei nu merita glontul, ci funia. In trecut domnitorii romani pe talhari ii spanzurau.

    RăspundețiȘtergere
  11. https://environmentalprogress.org/big-news/2020/6/29/on-behalf-of-environmentalists-i-apologize-for-the-climate-scare

    Asta s-a plictisit sa mai minta lumea pt jigodiile soros si compania de paduchi!

    RăspundețiȘtergere
  12. https://www.youtube.com/watch?v=kgzWqhLNOj4

    ______
    revolta si lupta cu furca, toporul sau pusca = imbecilitate absoluta.
    bagajele si emigrarea definitiva = inteligenta maxima!
    https://www.youtube.com/watch?v=dXOKtjK36Sc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Absurd! Luptă de oriunde, din interior și din afară! Luptă până la victorie! Luptă cu înțelepciune!

      Ștergere
    2. Cum poate fi fuga de luptă o soluție inteligentă indiferent de situație și pentru durată nedeterminată?

      Ștergere
  13. O întrebare. Voi cei care comentați după margine vă auziți ce spuneți? În anonimatul din care atacați, nu vă este rușine? Dan Diaconu are citeva idei și sunt părerile lui personale. Dar asa să judecați o persoană pentru felul în care gideste, să îl puneți la zid? Eu am un nume, nu,, anonim,, Domnule Dan continuă munca și crucea pe care ai ales-o. Tot ce scrii se înmulțește cu 10.

    RăspundețiȘtergere
  14. https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politistii-capata-mai-multa-putere-cand-pot-intra-in-locuinte-fara-acordul-proprietarului-1048174
    https://www.cristoiublog.ro/diversiunea-revine-apocalipsa-si-a-facut-efectul-a-fost-promulgata-legea-carantinarii-numarul-infectarilor-poate-sa-scada/

    RăspundețiȘtergere
  15. Și Cealacu ce merită? Una zice, alta face... Ce spuneți despre Don Marcel?

    RăspundețiȘtergere
  16. https://ro-ro.facebook.com/gheorghe.piperea/photos/a.876736265725333/3301126129952989/

    https://www.worldhealth.net/news/why-everyone-was-wrong/

    RăspundețiȘtergere
  17. Un vis, de vis!
    Curajos visul asta; sper cu tarie sa mai avem dreptul la a visa in aceasta tara (in sensul de a nu ne "trezi" cu diverse chestii negative la adresa celor care au "imaginatia" si cujarul de a-l rosti).

    RăspundețiȘtergere
  18. O sa moara iliescu si basescu natural, iar tu iti pui problema de plavan...

    RăspundețiȘtergere
  19. Oricum ar fi genu asta de oameni vor dispărea într-o societate digitala.
    Dar pana când lumea se trezește vor fi la putere oameni analfabeți tehnologic.
    Nu exista nici o campanie adevărat contra corupției.
    Suntem într-o tara bananiera ca vreți ca nu.
    În ziua de azi un adolescent poate sa își fac campanie electorala mai bine ca un politician analfabet fără 100mii de euro.
    La noi nu doar ca politicienii sunt analfabeți tehnologic. Sunt anlfbeti legislativ, analfabeți juridic, mai analfabeți ca Elena Ceaușescu.
    De 30 de ani ne conduc tot felul de Elene Ceaușiste care aveau un dinte împotriva tătucului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lumea digitală va avea elitele ei ce se vor folosi de interfețele analfabete amintite pentru a le putea sacrifica în cazuri că vor mai putea exista revolte sau pentru a se deculpabiliza ele însele așa Cum ni se prezintă nouă anticorupții occidentali!

      Ștergere
  20. Doamne ferește să trăiască plăvanul cât Iliescu!

    RăspundețiȘtergere
  21. Am putea spera la un site pentru Platforma Națională ?

    RăspundețiȘtergere
  22. Aștept cu interes un nou articol despre situația actuală pe plan mondial sau național, despre cele 80 de miliarde de vise sau despre orice altceva! Sunt 6 zile de când aștept un articol nou...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu ai auzit de concediu?, Vacante?
      Stai calm si mai lectureaza si din alte parti!
      Uite iti scriu eu un update super-concis la situatia interna si internationala:
      Treaba e oabla si cacacioasa rau si "va fi mai rau inainte sa fie mai bine"( D.Trmp)

      E timpul sa "scapati de achizitiile materiale cit mai repede"( Elon Musk)
      E timpul sa vindeti'
      Nu cumparati, asteptati!
      Scapati de datorii cit mai repede!

      Ștergere
  23. Vine banu... cu meleardele!!!
    http://stiri.tvr.ro/aproape-80-de-miliarde-de-euro-pentru-romania--investi--ii-in-infrastructura--in-spitale--in---coli---priorita--ile-trasate-de-anali--tii-economici_866315.html

    Crezi ca lumea are timp de platforme nationale? Toti e profesionisti lucreaza doar pa banu gross.

    RăspundețiȘtergere
  24. Visul ar trebui să fie despre românii care își iubesc țara, nația, limba, istoria și sunt determinați să lupte cu toate mijloacele și pentru următoarele 100 de generații pentru ca țara, nația și limba să propaseasca! Acest vis va fi coșmarul care va ucide fără pluton de execuție orice plavan sau joia ar incerca să ajungă la conducerea țării și nației!

    RăspundețiȘtergere
  25. totul este PETROL VS. INFORMATIE.
    Este prima data in istorie cand informatia a devenit mai valoroasa ca petrolul.
    Covidu e un produs al informatiei capabil sa bata petrolul. Au facut intre ei un pariu si informatia a castigat.
    Intr-o societate bazata pe petrol ai nevoie de miscare, de turism, masinile si avioanele sunt furnicar.
    Noii stapani au preluat controlul prin informatie.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)