sâmbătă, 11 iulie 2020

Bleonț, PNL și ce trebuie să înțelegem din asta

1. Explicația pentru femei

Vezi un tip plin de tupeu și cu discurs. Pare a avea imaginație și determinare. Când vorbește totul pare posibil. Pare masculul alfa. Dar ceva îți spune că n-ar fi totul OK, că e ceva care se ascunde în spatele poleiului. Însă le vezi pe celelalte vrăjite de el și-ți spui că a fost o părere, că omul e OK. Uite câte lucruri spune și cu câtă hotărâre!

Îl vezi că se uită spre tine și te uiți și tu la el. Se uită a doua oară și ești conștientă că l-ai prins în mrejele tale. Se fâstâvcește când te abordează - alt punct minus de care nu ții cont. Tu-l ajuți înțelegătoare și restul sunt chestiuni secundare. Treptat, vă apropiați unul de celălalt. Chiar dacă ai îndoieli, mergi înainte, încurajată de invidia pe care-o citești la celelalte.

Și vine momentul cel mare. Ajungeți amândoi în spatele perdelelor, vă sărutați pasional, vă apropiați, vă atingeți, atmosfera ia foc. Luminile se sting magic, îl simți din ce în ce mai aproape.

În trei minute magia dispare. Ești cam disperată de penibilul situației. Știu, nu ești de vină! De unde să știi c-o are mică? Și, după ce că e mică, mai e și rapidă. Dezamăgirea e cât casa.

Abia atunci constați că e un papagal. Că vorbește doar vorbe goale și că n-a realizat absolut nimic în viață. Însă toate acestea ar fi trebuit să le observi de dinainte, doar era vizibil de la o poștă. Chiar vreo câteva prietene ți-au atras atenția, în timp ce tu ai crezut că-s invidioase. Nervii se urcă la maxim.

Măcar știi să faci cafea bună?” - îl întrebi categoric. Asta însă nu rezolvă nimic. Ai fost păcălită și-ai pierdut degeaba o căruță de timp cu papagalul.


2.
Explicația pentru bărbați

A intrat între voi pentru că s-a pus pe bune c-o prietenă de-a prietenei/soției tale. Pare un tip OK, spune glume bune când ieșiți la bere, iar prietenii tăi l-au acceptat. Cu toate acestea e ceva deranjant. Cum naiba de n-are un anturaj al lui și s-a legat de voi ca râia de om? În plus, după două beri începe să cam abereze. Sare calul și-ți cam strică cheful.

Prima dată ignori, a doua oară ignori. A treia oară ți se pare că e exagerat să le spui amicilor cu care ieși la bere. Ei par a-l accepta. Culmea e că, de o vreme încoace, face tot felul de bancuri nefăcute pe seama ta. N-ai probleme cu bancuri mai deșănțate din partea prietenilor tăi, dar ăsta te cam deranjează cu tupeul lui. Îți cam crește tensiunea când îl vezi așa. Iar chestiile devin din ce în ce mai contondente de la o zi la alta.

Iată-te într-o bună zi, din nou la restaurant cu amicii tăi. E și el acolo, ca păduchele-n frunte. Începeți din nou: mai o întâmplare, mai un banc, mai o bere sau un vin. El se-ncinge și iar bagă șarje cu bancuri de rahat la adresa ta. Ai cam luat ceva la bord. Ieși puțin pe terasă să-ți revii. Apoi simți că trebuie să te duci la WC. Intri și-l vezi pe el, chircit în fața unui pisoar. Îți amintești că soția/prietena tocmai ce ți-a spus că prietena ei i-a dat papucii fraierului. Și brusc, te simți și eliberat.

Îl iei de guler și-i spui: „Te bag în pizda mă-tii, papagalule!”. El tremură și-i cad pantalonii în vine. Atunci observi că are o gânganie mică pe post de puță. Și-ți sar nervii și mai tare pentru că înțelegi tot mecanismul. Prostul te jignea din cauza micii sale obsesii. Îți vine să râzi, dar îi dai un șut în cur și-i spui că-l omori dacă-l mai prinzi. Și rămâi în baie să te speli pe față și să-ți revii.

Când te-ntorci la masă ceilalți îți spun că ăla te-a bălăcărit și-a plecat fără să plătească. Mai mult unul dintre prietenii tăi își ia inima-n dinți și te întreabă ce-ai avut de-ai insistat atâta cu adusul ăluia în grup. Înțelegi că prostul te-a păcălit, dar e prea târziu. Ți-a mâncat atâtea zile încât ești și mai disperat.


3. Morala sau explicația pentru toată lumea

Pentru mine, intrarea lui Bleonț în PNL a fost ca o iluminare. Tot ce înseamnă dreapta „corectă politic” de la noi are ca personalități emblematice oameni cu puța mică. Sau muieri atât de urâte sau atât de proaste încât li se citește frustrarea în fiecare mișcare, în fiecare respirație. PNL-ul actual e format din vechii PeDeLiști. Îl mai țineți minte pe boc? Câtă frustrare putea să aibă ăla? Frustrare pe care și-o revărsa asupra întregii țări. Tot ceea ce-nseamnă dreapta românească îmi pare o haită de strâmbi. Că-s strâmbi fizic sau strâmbi interiori, tot una-mi e. Indiferent ce-ar vrea să facă, fac prost. De ce? Pentru că toată viața lor n-au făcut nimic. Poate râdeți la poveștile de la punctul 1 sau 2, dar ele au o nuanță tragică atunci când simțim că, în mare, de fiecare dată un politician ne-o trage exact la fel.

Mi-aș dori să nu mai constatăm „când e prea târziu” c-am făcut greșeala. Au trecut zece ani cu greșeala numită băsescu, iată-ne încîă zece ani cu greșeala Iohannis. Cât aveți de gând să mai greșiți, oameni buni? Nu vedeți că vă trece viața, că vă e mâncată de frustrații cu puțe mici?

18 comentarii:

  1. am o intrebare pt voi, poate un pic off-topic. Ne place sa ne informam si sa incercam sa intelegem ce si cum. Intrebarea este daca voi stiti pe cineva care, in urma explicatiilor din ziare/situri/prieteni a fost capabil sa-si schimbe opinia?
    sa recunoasca ca a gresit, ca poate nu a fost bine informat, si sa se schimbe 180?
    mai clar, chiar credeti ca oamenii se pot schimba? (eu cred ca nu, din pacate). Adica nu stiu nici un caz.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E un exercitiu inutil si incorect.

      Nu poti convinge pe nimeni de nimic, toti ce poti face e sa iti exprimi punctul de vedere si vii cu argumente pentru a il sustine. Restul se cheama manipulare si va fi oricum suprascrisa rapid de mass media.

      Daca asta inspira pe altii nu depinde de tine.
      Pana la urma raportarea noastra e una subiectiva

      Ștergere
    2. Stai linistit(a). Nu esti un caz singular. De 4 luni de zile lupt cu morile de vant iar acum a devenit intr-un fel, main-stream. Partea frustranta, cum zici si tu, este ca nici un om cu care ma contraziceam in trecut nu a avut decenta sa-mi recunoasca "da, ai avut dreptate".

      Este o chestiune de mandrie. Oamenilor nu le place sa li se spuna ca-s prosti. Dar o lupta-i viata, deci te lupta !

      Ce nu rezista sub cruce, nu-i Adevar.

      Ștergere
    3. Da. Eu am inceput ca increzatoare, credula in tot ce ni se livra oficial. De fapt am fot convinsa prin filmulete de pe youtube (gen chinezul ce cade secerat pe strada sau video-ul postat de M. Salvini cu convoiul de camioane miliare ce carau morti) si prin graficele alea frumos colorate, cu "aplatizarea curbei infectarii" si poate, mai ales, m-a influentat acea declaratie anonima cum ca in Italia, medicii deja aleg pe cine "sa salveze" prin ventilatie mecanica si pe cine nu. In timp insa, mai citind (inclusiv site-uri straine), urmarind ce spun medici ce mi-au castigat increderea, mai observand, mai gandind si in final simtind pe pielea mea, m-am convins ca lucrurile nu stau deloc asa cum ni se prezinta oficial si da, mi-am schimbat opinia fata de cea avuta prin martie-aprilie cu 180 de grade.

      Ștergere
    4. Eu am halit pe tava tot ca un prunc voinic. Ba chiar ma apucase panica și frica de biohazard. Ma proiectam în filmele alea din Rezident Evil. Virusul este peste tot. La mine în curte. Pe alee. La magazin la Lidl ma ustura ochii și credeam ca e covidu, PNA cnd un prieten a râs de mine și zicea ca e de la clor prea mult. Cică io zis un alt prieten ca băgau de 4 ori mai mult clor decât normalul.
      Bă sincer atunci mo apucat nedumerirea, da i-am dat pace.
      Eu trăiam un film de biohazard.
      Cam 2 săptămâni am crezut, apoi am văzut ca nu sunt buldozere care sa ia morții de pe străzi. Și de acolo e propagandă, filmul și hipnoza s-au rupt.

      Ștergere
  2. Cine vrei sa facă ordine în țară când încă nu a avut loc un proces al odiosilor comuniști și colaboratori ai securității.
    E o reparare istorica în sufletul nostru trebuie făcută.
    Pana atunci suntem adormiți de secret service.
    Din anii 70 Institutul de Psihiatrie făcea experimente de modelare socială și au instrumentat prima revoltă anticomunistă.
    Acum toți ăștia sunt ingineri sociali, miliardari în offshore, cu firme de comisionare a afacerilor și noi murim de foame.
    Am 49 de ani, nu am reușit să-mi cumpăr o casă, lucrez de când ma știu, pe vremea lui Iliescu numai la negru, nu ți se făcea contract, nu am nimic la pensie 7 ani. M-am angajat apoi la stat cu chiu cu vai. În 6 ani de stat am înțeles cum funcționează tot mecanismul birocratic. Mie mi sa părut o alta România. De la viata aia de zilier pe vremea lui Iliescu, la viata de birou la stat. Acum bag de mai bine de 15 ani pe șantier. O jumate de an în Austria și m-am lecuit.
    Da numa și numa am lucrat și nimic nu am reușit sa adun. Și că mine mulți. Toți cunoscuții mei. Dacă ai job la oraș e bine. Dacă stai la țară ești zilier. Am adus un italian la mine la țară. Sa cerut la baie. Iam arătat fundul Curții. A zis ca și ei aveau WC afara exact la fel acum 50 ani.
    Am rămas înapoiați. În tara asta doar supraviețuim.
    Nici cei cu bani nu o duc ușor. Asa credeam când eram tânăr.
    Dar ei se chinuie mai mult ca mine.
    Sănătate sa aveți.
    Singura noastră putere e sa alegem bine de unde cumpărăm, ce cumpărăm și când votezi sa nu te iei după vorbe.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. - "Cine vrei sa facă ordine în țară când încă nu a avut loc un proces al odiosilor comuniști și colaboratori ai securității. E o reparare istorica în sufletul nostru trebuie făcută."

      Nu are cine. Aceiasi comunisti si securisti inpreuna cu familiile si cu copiii lor conduc astazi Romania.
      Asta este unul dintre motivele pentru care eu nu dau doi bani pe Romania si pentru care am emigrat si mi-am luat alte cetatenii.

      - "Acum toți ăștia sunt ingineri sociali, miliardari în offshore, cu firme de comisionare a afacerilor și noi murim de foame."

      Intradevar au multi bani, dar chiar miliardari nu sunt. Banii multi se fac extrem de greu, iar acesti indivizi neavand educatia, experienta si inteligenta necesara este putin probail sa fi facut miliarde. Astia care inca o ard prin Romania au cateva milioane pe care le sparg pe masini, restaurante de lux, costume de firma si niste taraturi ordinare pe care le tin pe post de amante. Unul ca Radu Breceanu care s-a retras si stabilit in Elvetia se zice ca ar fi reusit sa fure 250 milioane de dolari. Ma indoiesc de aceasta suma.
      Cat despre ingineria sociala... Ma faci sa rad. Prostii astia care traiesc din furturi de la stat nici nu au auzit de "primitivi" ca Gustave Le Bon sau Edward Bernays, ca sa nu mai vorbim de tehnicile moderne de manipulare.

      - "Am 49 de ani, nu am reușit să-mi cumpăr o casă, lucrez de când ma știu, pe vremea lui Iliescu numai la negru, nu ți se făcea contract"

      Asta este gresala ta. Ai acceptat tot felul de oferte dubioase. Eu am lucrat doar 1 an angajat legal in doua firme la privat dar nu mi-a convenit sa lucrez pentru altul si am pornit in afaceri pe cont propriu.
      In afara de acest lucru ar fi trebuit sa inveti sa-ti adminisrezi si sa-ti investesti banii.

      - "nu am nimic la pensie 7 ani"

      EU NU PLATESC NIMIC LA PENSIE.
      Este o schema Ponzi falita.
      Tu si altii ca voi care va pasa de pensie ar fi trebuit sa va faceti contracte individuale de CONTRIBUTIE FACULTATIVA direct cu casa de pensii. In cazul asta, munca la negru v-ar fi avantajat ca nu iti mai confisca statul aiurea 50% din salariu si puteai sa-ti platesti la pensie cat vroiai tu.

      https://www.cnpp.ro/web/guest/contributii
      https://www.cnpp.ro/web/guest/contributii-facultative
      https://www.cnpp.ro/stagii-de-cotizare

      - "Acum bag de mai bine de 15 ani pe șantier."

      Trebuia sa te recalifici mai de mult timp.
      Multe persoane isi schimba meseria si cariera pe timpul vietii.
      https://bit.ly/2DyKn00
      https://bit.ly/2Dt2Z1f
      etc.

      - "O jumate de an în Austria și m-am lecuit."

      Ai renuntat prea repede. Trebuia sa mai incerci. Fie in Austria, fie in alte tari, fie in alte domenii/meserii.

      - "Da numa și numa am lucrat și nimic nu am reușit sa adun. Și că mine mulți. Toți cunoscuții mei."

      Povestea clasica!
      Nu stiti cum sa va aministrati, sa va investiti si sa va inmultiti banii.
      Treburile aste nu se fac la intamplare si dupa ureche. Este o stiinta, iar baza este contabilitatea si finantele.
      Mergi la un curs de contabilitate sa afli ce sunt activele, ce sunt pasivele, care este difernta dintre cheltuiala si investitie, ce este fluxul de numerar ce este si cum se alcatuieste un bilant contabil, etc.

      - "Nici cei cu bani nu o duc ușor. Asa credeam când eram tânăr. Dar ei se chinuie mai mult ca mine."

      Uite un om onest care spre diferenta de altii in ciuda saraciei in care se zbate, nu da vina pe altcineva pentru nereusitele lui si realizeaza ca banii grei nu se fac batand din palme si nici nu e o chestie de noroc.

      - "Am rămas înapoiați."

      Exact.

      - "Singura noastră putere e sa alegem bine de unde cumpărăm, ce cumpărăm și când votezi sa nu te iei după vorbe."

      Salvarea este individuala nu de grup.
      Salvarea este educatia, NU VOTUL.
      Mergi la un curs de contabilitate si apoi gaseste-ti alt domeniu de activitate si recalifica-te.
      Chiar daca acum ai 49 de ani si nu detii nimic, nu e prea tarziu. Poti sa te schimbi si poti sa iesi din saracie.

      - "Sănătate sa aveți."

      Si tie.

      Ștergere
    2. Daca contribui facultativ pot cumula pensia din Romania cu pensia din alt stat sau contribui degeaba?

      Ștergere
    3. Multumesc de raspuns, omule! Inca sper ca mai am o sansa!

      Ștergere
  3. O sinteza excelenta despre naratiunea pandemiei COVID
    https://www.youtube.com/watch?v=ry0az0-zGUA

    RăspundețiȘtergere
  4. Sigur pesedei au drambe mari la cate nefacute au produs. Daca articolul vizeaza un alt tip de management politic, atunci mai avem de asteptat ca acum sunt doar putzulici pe scena.

    RăspundețiȘtergere
  5. E o parabola sau bleont asta chiar exista?

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu m-ar mira ca in fruntea statului sa se afle un simplu impotent. S-ar explica multe.

    RăspundețiȘtergere
  7. "Istoria favorizării torţionarilor şi asasinilor Securităţii de către magistraţi e lungă şi tristă. Mai nou, a lungit-o regretabil o judecătoare care şi-a motivat aiuritor achitarea torţionarilor ucigaşi ai lui Babu Ursu.
    Potrivit judecătoarei Curţii de Apel Bucureşti, Mihaela Niţă, uciderea sub regim comunist a deţinutului Gheorghe (Babu) Ursu, omorât după ce fusese închis şi torturat pentru că ţinea un jurnal virulent anticeauşist şi protestase repetat împotriva tiraniei, ar fi fost, chipurile ”neintenţionată”.

    Moartea lui ar fi fost, conform ei, un soi de (nefericit) deznodământ accidental al acţiunilor ”excesive, particulare, conjugate” ale mai multor persoane, dintre care unele (ofiţeri de miliţie şi un asasin turnător şi bătăuş, autor de delicte de drept comun) au fost condamnate definitiv. Iar vinovăţia celorlalte, în speţă a securiştilor aflaţi la pupitrul de comandă al acestui asasinat s-ar fi ”prescris”.
    Aşa reiese din motivarea scandalosului ei verdict de achitare a celor doi ofiţeri ai serviciului secret comunist. "
    (Deuche welle).


    ASTA E GUVERNUL DIN UMBRĂ al româniei, foștii torționari și asasini ai securității.
    Acești asasini conduc din umbră mișcările Plavanului și ale oricărui guvern roman.
    Au jurat credință sa omoare și sa ucidă orice roman care se ridică sa ajute poporul.
    Toți parlamentarii și guvernanții și ministerele sunt infiltrate de agenții asasinilor. Au sifoane peste tot.
    Acești asasini și torționari conduc rețelele de prostituție, trafic, droguri și pregătesc lovitura mortală a economiei românești. Sunt băgat în afaceri dubioase cu mafia rusa, mafia din armata americana, și Băsescu vindea arme rebelilor. Am avut președinte care a vândutarme și este considerat pe piața o sursă. Nimeni nu are un tupeu atât de jegos ca Băsescu decât când vinzi arme. Basescule nu uita ca ca și Mugur Isărescu va veni vremea ta și cei plăti.
    Acești asasini au făcut politica României în ultimii 30 ani.
    Când ajungi la putere din om politic acești asasini vin la tine, îți pun pistolul la tâmplă și îți omoară familia dacă nu faci cum spun ei. Inclusiv la Băsescu I sa pus pistolu la cap. Deaia avem marionete. Pentru ca Plavanul asculta ordine, nu conduce, nu e lider, e jigodie.
    Te miri ca unii care au fost condamnați și au aflat cu o zi înainte și au fugit peste graniță.
    Conducerea României a ajuns pe man au or oameni forte prosti, se vede din felul lor de organizare, dar criminali. Ei chiar te omoară dacă nu le execuți ordinele.
    Deci nu trăim în democrație, trăim în Omerta. Pile Cunoștințe Relații.
    Intrebare: cum vrei sa schimbi conducerea asasinilor?
    Cum sa dai jos de la putere niște asasini?
    Cum sa alegi un președinte care sa nu se intimideze?
    Cum sa ai un partid neinfiltrat de asasini?
    Torționarii ăștia ne torturează de 50 ani.
    Dacă nu se desființează securitatea în România, vom trăii tot sub papucul asasinilor care în lumea asta moderna se vede ca sunt niște ratați și prosti organizați ca dau rateuri mari.
    Sunt bătrâni, din vechea garda și lumea noua le scăpa de sub picior.
    Asa ca lovesc cu ce știu ei mai bine.
    Asa ca dacă nu dam jos asasinii din umbră, oricine va veni la putere ii se va pune pistolu la cap și va face ce zic ei.
    Doar poporul se poate ridica împotriva asasinilor.
    Nu exista economie adevărat, noi suntem conduși de asasini economici care se numesc romani trădători de nem și limbă.
    Serviciul de securitate roman a aparat interesele altor cetățeni cu bani, care nu sunt romani, subminand economia României chiar ucigând afaceri și oameni. Torționarii României au alungat toată populația sparanghel ista peste graniță ca să ce?

    RăspundețiȘtergere
  8. "Istoria favorizării torţionarilor şi asasinilor Securităţii de către magistraţi e lungă şi tristă. Mai nou, a lungit-o regretabil o judecătoare care şi-a motivat aiuritor achitarea torţionarilor ucigaşi ai lui Babu Ursu.
    Potrivit judecătoarei Curţii de Apel Bucureşti, Mihaela Niţă, uciderea sub regim comunist a deţinutului Gheorghe (Babu) Ursu, omorât după ce fusese închis şi torturat pentru că ţinea un jurnal virulent anticeauşist şi protestase repetat împotriva tiraniei, ar fi fost, chipurile ”neintenţionată”.

    Moartea lui ar fi fost, conform ei, un soi de (nefericit) deznodământ accidental al acţiunilor ”excesive, particulare, conjugate” ale mai multor persoane, dintre care unele (ofiţeri de miliţie şi un asasin turnător şi bătăuş, autor de delicte de drept comun) au fost condamnate definitiv. Iar vinovăţia celorlalte, în speţă a securiştilor aflaţi la pupitrul de comandă al acestui asasinat s-ar fi ”prescris”.
    Aşa reiese din motivarea scandalosului ei verdict de achitare a celor doi ofiţeri ai serviciului secret comunist. "
    (Deuche welle).


    ASTA E GUVERNUL DIN UMBRĂ al româniei, foștii torționari și asasini ai securității.
    Acești asasini conduc din umbră mișcările Plavanului și ale oricărui guvern roman.
    Au jurat credință sa omoare și sa ucidă orice roman care se ridică sa ajute poporul.
    Toți parlamentarii și guvernanții și ministerele sunt infiltrate de agenții asasinilor. Au sifoane peste tot.
    Acești asasini și torționari conduc rețelele de prostituție, trafic, droguri și pregătesc lovitura mortală a economiei românești. Sunt băgat în afaceri dubioase cu mafia rusa, mafia din armata americana, și Băsescu vindea arme rebelilor. Am avut președinte care a vândutarme și este considerat pe piața o sursă. Nimeni nu are un tupeu atât de jegos ca Băsescu decât când vinzi arme. Basescule nu uita ca ca și Mugur Isărescu va veni vremea ta și cei plăti.
    Acești asasini au făcut politica României în ultimii 30 ani.
    Când ajungi la putere din om politic acești asasini vin la tine, îți pun pistolul la tâmplă și îți omoară familia dacă nu faci cum spun ei. Inclusiv la Băsescu I sa pus pistolu la cap. Deaia avem marionete. Pentru ca Plavanul asculta ordine, nu conduce, nu e lider, e jigodie.
    Te miri ca unii care au fost condamnați și au aflat cu o zi înainte și au fugit peste graniță.
    Conducerea României a ajuns pe man au or oameni forte prosti, se vede din felul lor de organizare, dar criminali. Ei chiar te omoară dacă nu le execuți ordinele.
    Deci nu trăim în democrație, trăim în Omerta. Pile Cunoștințe Relații.
    Intrebare: cum vrei sa schimbi conducerea asasinilor?
    Cum sa dai jos de la putere niște asasini?
    Cum sa alegi un președinte care sa nu se intimideze

    RăspundețiȘtergere
  9. Penalii aka Ciuma Galbena(partidul lor) au fost intotdeauna ai stangii socialiste si niciodata ai dreptei nationaliste sau conservatoare.Vedeti ce spunea Eminescu despre ei inca de acum 140 de ani.
    Nu jigniti adevarata Dreapta, care a fost asasinata politic incepand cu vechiul partid conservator(prim ministru impuscat) iar mai apoi, sugrumata si arsa de Jandarmerie si Siguranta; decimata de Securitate in inchisorile comuniste; otravita iradiata sau lovita cu masini de noua veche everlasting sereitate.

    RăspundețiȘtergere
  10. https://youtu.be/C7u4af_qnbU

    RăspundețiȘtergere
  11. Păi de ce e asociată, obligatoriu, bărbăția cu un penis mare și testicule așijderea când ea are de a face cu calități ce țin de partea nevăzută numită, generic, suflet?

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)