duminică, 9 octombrie 2022

Când ne va veni rândul, tovarăşi?


Jack Keane, general american cu patru stele şi fost adjunct al şefului Statului Major al SUA, s-a dezlănţuit la Fox News în ceea ce priveşte situaţia din Ucraina. E o informaţie greu de digerat, aproape mi-am dat palme întrucât n-am putut să cred că ceea ce a spus e real. Să vedem însă citatul şi comentăm după:
„Unii republicani pun la îndoială corectitudinea cheltuielilor noastre de astăzi, inclusiv pentru Ucraina. Dar avem un buget al Apărării de peste 6 trilioane de dolari. Am investit firimituri în Ucraina, doar 66 de miliarde pe an. Este doar 1,1% din buget. Și avem beneficii disproporționat de mari. Care este scopul SUA? Am reuşit să să creăm un adversar serios pentru Moscova la granițele Rusiei, ceea ce ar trebui să împiedice conducerea rusă să ducă o politică de influență în Europa de Est, în special în țările fostei URSS. Acest lucru va cauza eşecul lui Putin în a-și realiza ambițiile, cum ar fi, de exemplu, preluarea unora dintre fostele republici sovietice. Și, dacă asta s-ar întâmpla, iar Rusia ar ocupa încă o fostă republică a URSS, atunci NATO ar începe un război. Amploarea acestui război ar fi mult mai mare decât ceea ce se întâmplă acum. Și pericolele armelor nucleare ar fi mult mai mari. Iar consecințele unui astfel de conflict sunt complet de neînțeles și nu sunt evidente pentru niciuna dintre părți. Aceasta este ceea ce am evitat în timpul Războiului Rece, un război convențional între două puteri nucleare. Prin urmare, o astfel de investiție, în special în ucraineni, care luptă împotriva Rusiei pentru interesele Statelor Unite, este una deosebit de profitabilă”.

În primul rând citatul este deosebit de util pentru întreaga prostovănime tefelistă care răspunde cu prezent oricărei aberaţii care-i vine pe filiera occidentală. Treziţi-vă, micuţilor, după cum puteţi observa, desculţii ăia din Ucraina nu luptă pentru libertate, democraţie şi alte rahaturi cu care propaganda v-a intoxicat creierul, ci strict pentru SUA. Mă rog, cei care au urmă de creier înţeleg că în realitate lupta nu e pentru SUA, ci pentru alţii. Dar nu mai dezvolt acum.

Ar trebui însă să ne atragă atenţia un alt element, anume gânditrea de tip „militar cu cap de tablă” a generalului american. În ecuaţia sa, pierderea este de doar câteva zeci de miliarde de dolari, ceea ce e fals. De fapt, dacă punem în balanţă şi deteriorările teribile produse întregii economii mondiale, atunci cu totul altfel stau treburile. Într-adevăr, SUA se poate lăuda că a câştigat ceva. Acum europenii se aprovizionează cu hidrocarburi de la ei, iar firmele nemţeşti migrează către SUA deoarece preţul energiei de pe Bătrânul Continent deja e o insultă directă adresată bunului simţ. 

Însă, în fapt, treburile nu stau chiar aşa. Conflictul din Ucraina şi sabotajul conductelor au cauzat o obligaţie teribilă pentru SUA. Se vede de altfel cu ochiul liber că au ajuns să-şi vândă petrolul din rezerve pentru a nu exploda situaţia în Europa. În ceea ce priveşte gazele, deja nemţii au început să ţipe că preţul e mare şi n-ar fi de mirare să vedem cum, în scurt timp, americanii vor subvenţiona preţul pentru europeni. De aceea „victoria” pe care o clamează America o armă cu două tăişuri. Până acum europenii ascultau de americani, dar consumau pe bani proprii gazele ieftine ruseşti. Acum, europenii trebuie ţinuţi în cârcă deoarece altfel vor da buzna la ţarul de la Moscova pentru a cerşi milă. Şi naiba ştie cât va mai funcţiona socoteala întrucât populaţia oricum e nervoasă. 

Un alt aspect e dat de preţurile energiei care-au explodat şi-n America de Nord. Chiar dacă unii au impresia că acolo e bine, treaba e complicată. Şi, ca să subliniem adevărata problemă, încep să se vadă cu ochiul liber fisurile din sistemul financiar american. Toată lumea urlă nervoasă la FED deoarece o operaţiune normală în lupta cu inflaţia - anume creşterea dobânzii de intervenţie - riscă de deterioreze întreaga economie. De aceea deja mulţi urlă că FED-ul trebuie să înceteze şi, în locul intervenţiei sale să se adopte un control strict al preţurilor. Cei mai în vârstă ştiu bine cum stătea treaba cu mercurialul stabilit la centru în vremea comunistă. N e hazliu că acum „capitaliştii progresişti” - care de fapt sunt nişte comunişti mai proşti decât ăia de pe vremuri - s-au gândit că au descoperit „piatra filosofală” a problemelor economice? Nici n-au habar de consecinţele devastatoare pe care-o va produce propria lor prostie. Toate acestea, puse cap la cap, ne dau o altă imagine despre adevăratele costuri ale războiului. Şi încă nu le-aţi văzut pe toate!

În final vă voi mai da o ştire, anume imbecilitatea lui Dîncu, care-a ieşit într-un interviu pentru a spune apăsat că el consideră că românii îşi vor apăra ţara! Despre ce e vorba? De fapt Dîncu ne sugerează transparent că după ucraineni urmează ca noi să luptăm pentru americani. Iar interviul este unul menit a ajunge la urechile stăpânilor săi de la Ambasada SUA. Sunt tare curios ce opinie are tefelimea care, în câteva săptămâni, va intra să lupte „pentru democraţie şi libertate” direct cu frigul. Sunt tare curios, idioţii îştia vor merge la război pentru că aşa le spun Mândruţă, Tapalabă, CTP sau mai ştiu eu ce alţi propagandişi abjecţi? Părerea mea e că nu, dar cert e că, prin camerele din dos ale puterii, deja se dau asigurări partenerilor din diverse „partenereate” că „România e pregătită”. Iată şi un alt înţeles al discursului robotic rostit de „patriotul” Hellvig.

Aşadar, dacă vreţi să adresaţi vreo întrebare autorităţilor, eu cred că cea mai potrivită ar fi cea referitoare la promisiunea lor că, după ucraineni, urmează să se lupte şi până la ultimul român. Ei, cum vi se pare? Dacă jigodiile vă vor spune că e o aberaţie, că nici nu se pune vorba de aşa ceva, poate-i întrebaţi şi de ce acum luptă de partea Ucrainei în loc să se asigure că România are o poziţie neutră? Ştiu, nu vă vor răspunde, dar e bine să ştim dinainte ce ni se pregăteşte!

66 de comentarii:

  1. Phoenix - Nebunul cu ochii inchisi (Live @ Sibiu 2010)
    https://youtu.be/WtOMc0uP4IQ

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai căutat mult până ai găsit cea mai proastă versiune? Oricum, părerea mea e că singurul de la Phoenix care s-a ocupat cu muzica e Erlend Krauser:

      https://invidious.flokinet.to/watch?v=prgqUTvk2LM&t=2010s

      Ștergere
    2. Mulțumesc de link apreciez si iți dau dreptate, nu am căutat deloc, am preluat de pe FB, am ascultat si calitatea este superba

      Ștergere
  2. @D.D.
    "Dacă jigodiile vă vor spune că e o aberaţie, că nici nu se pune vorba de aşa ceva, poate-i întrebaţi şi de ce acum luptă de partea Ucrainei în loc să se asigure că România are o poziţie neutră? Ştiu, nu vă vor răspunde, dar e bine să ştim dinainte ce ni se pregăteşte!"
    As putea da multe exemple in societatea asta fu**** in c** in care se gasesc turbat de multi bani pentru multe, la polul total opus acelor "multe" fiind problemele reale. Deci au bani, personal, sculament sa vaneze si ultimul fraier, din orice vagauna, fie ea si pe munte. Pana la ultimul om/barbat. Cu femeile se rezolva rapid, zboara rapid din apartamente. In plus, nu reprezinta un pericol de razboi civil, lupta fizica, traim in tara in care pana si barbatii sunt paraditi, lipsiti de forta, exceptii fiind cocalari care trag la fiare, tatuati din cap pana in picioare. Nu vor fi luati aia cu trenul, nici cadre militare superioare. Desi cu antrenament si experienta, aia vor "coordona" din buncare, supervizati de baietii nato care conduc povestea.
    Atat la ucri cat si la rusi, incorporare egal vaks; nu se stie pe teren de la ce/cum se va muri-e cel mai perfect mijloc de a ascunde efectele, nu mai trebuie saci negri, familii care cer autopsii oricum inutile. Iar romanii sunt printre cei mai putin vacsi, au prea multe proprietati, nu degeaba s-a facut recensamant si nu degeaba datele pleaca la uie, sua, si in alte tari. Planul include fiecare locuinta ocupata de romani, in parte. Tara n-o vor distruge fizic.
    Nu vor fi nucleare "mari", nu e nevoie. Razboaie mici si multe, killbox-uri, da. Sau cum spunea un nene, ucraina e gaura neagra care consuma lumea. Stelele cele mai apropiate dispar primele, si masa gaurii negre, si asa imensa, creste si mai mult.
    Drone iraniene, mii de rachete...nu e nici un razboi, ci trenuri ale mortii spre un loc de executie. Stiu care, in tara ramanand, barbati de varsta eligibila, vor avea orgasme peste orgasme despre cate mii de romani au mai murit azi. Ura lor fata de popor e ancestrala. Bine ca structurile noastre de putere le-o sug pan' la plasele, ca niste tarfe care gem fals ca sa-si merite banii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce ati vrut sa spuneti cu "Femeile [... ] zboara din apartamente."?

      Ștergere
    2. Nu stiu daca ai observat, dar sunt foarte multe blocuri aproape nelocuite. Cum n-am muscat momeala ca ucrainienii doar tranziteaza Romania, ca nu prea au ce face aici si vor tari mai bogate, n-am muscat-o nici pe aia ca proprietarii de apartamente nu le inchiriaza ca sa nu le strice chiriasii apartamentele. O gramada de raspandaci au lansat peste tot ideea ca ucrii nu se vor muta in Romania ci doar tranziteaza. Pentru ei si pentru altii se elibereaza apartamentele.
      Jocul guvernului privind costurile la energie deocamdata subventionate e o gluma. Subventionate pana in martie? Adica atunci cand vin grosul facturilor? Cand lumea va trece de la 3 camere la 2 si apoi la una. Cand cei cu o camera vor vinde de nevoie, si vor sta cu chirie maxim cativa ani (ipotetic; lumea nu va exista peste ani)?
      Se precipiteaza toate, nu doar razboiul. Imigratia e masiva in Romania, li se dau si bani unora, si proprietati luate pe nimic, in urma executarilor silite. Odata ce barbatii mor in razboi, dispar sursele de venit care si asa, daca luam 2 venituri pentru intretinerea unei locuinte, sunt incredibil de mici. Ultimii vor zbura pensionarii, pentru ca sunt tinta usor de eliminat, fara eforturi. S-au dinamitat industriile, agricultura, s-au vandut terenuri, resurse naturale, si au ramas resursele umane. Populatia neaos romaneasca va disparea prima de pe glob, in totalitate. Cum s-a si spus, aici vor ramane smenari, cocalari, politicieni, forte de ordine care se vor folosi de puterea acordata pe fond de lege martiala, si vor participa si ei masiv. Daca vor avea vreo urma de mustrare de constiinta, nu conteaza; se ocupa zecile de mii de nato aflati aici, sa termine treaba.

      Ștergere
    3. "vor ramane smenari, cocalari, politicieni, forte de ordine"

      Nu inteleg , dar astia nu sunt si ei romani neaos? Sau sunt extraterestri?

      Ștergere
  3. Ma bucur pentru acest articol. Realitatea este diferita Fata de ceea ce vedem la TV. Tara noastra trebuie sa fie neutra. Bugetul apararii sua e o insulta adusa lumii muncitoare. Pe cine apara aia? Nu pe cel biet sarac. Dupa primul razboi Mondial trebuia sa fie pace si prosperitate. Un Hitler rasist adica ramura din rasismul britanic si american a divizat Europa. dupa aceea tot din cauza creierului lui Hitler infectat cu racism Tara noastra a pierdut teritorii care trebuie sa se alipeasca Romaniei din nou. Aceeasi elita conducatoare e la butane. Tiparitorii privati de bani fac legea.

    RăspundețiȘtergere
  4. Esti un nebun cu ochii inchisi cum zice Phoenix.
    Si astept sa se implineasca profetia arsenieiasca cum ca Casa Poporului va primi o racheta de la Rusia, si abia atunci am sa ma simt iar ca Revolutia din 89 sa vad cum lumea pune mana topor, si pe furca si merge la lucru prin Bucuresti vanand pe toti cei care azi se cred briciul lui ariciu ala de la kiev. Garantez ca daca noua ni se intampla ce s-a intamplat in Crimeea de maine toti politicienii au capatanele infipte in sulitele lui Vlad Dracu. Romanii oricand se pot declara urmasii lui Vlad Dracula si sa isi faca dreptate. Vlad Dracu era din Ordinul Dragonilor opus ordinului masonic si dusman de maorte cu ei. Asa ceva nu are nimeni, nici americanii, nici rusii, nici nemtii, numai noi si chinezii. De aceea chinezii ne considera fratii lor mai mici din Europa ca suntem Dragoni. Si se va activa doar in ultimul moment ca natiune, cand va simti ca vom disparea ca natie. Om fi noi mamaliga, dar cand vad mamaliga din jur prind curaj!
    Asta vreti sa fim o natiune care dispare in neantul viitorului? Ucraina nu exista in viitor ca natiune de sine statatoare cu propria ei etnie. Ucrainienii sunt rusi!
    hai sa ne batem si noi moldovenii cu ardelenii si muntenii cu banatenii, apoi schimbam ca sa intelegi ce se intampla.
    La ce dracu sa te bagi in gura lupului rus? Garantat ca vom scapa de romanii aia cu minte de tabla cand se va incepe razboiul in Romania.
    Toate profetiile au spus de acest razboi, si ca rusii, ungurii vor sari pe noi, si ca vom fi aparati.
    Ce nu stie nici americanii, nici rusii este ca in Romania exista un sistem defensiv antic de aparare si in caz de rachete balistice se activeaza scutul din Bucegi care are lasere. E vechi de 55mii de ani si abia astept sa il vad in actiune, moment in care nu se mai pot ascunde tehnologiile extraterestre si se va incheia razboiul imediat.
    Asa ca eu nu merg la arme, ca avem scutul din Bucegi, sa il folosesca pe ala.
    Garantat romanii nu vor merge la razboi.
    In schimb vom face o revolutie "colorata" in care vom da jos politicienii corupti si sefii din securitate corupti. Ne vom folosi de alti politicieni corpupti pe care ii asmutim impotriva celorlalti politicieni corpupti si vom arunca ceva in mijlocul lor sa vedem cat de prosti sunt sa se sfasie intre ei.
    Ei crede ca viitorul le apartine, ha-ha-ha. In viitor va asteapta moartea si disperarea. O sa va amintiti de anu 2022 cand erati mari si tari si lingeati fundurile celor care va bagau mita in buzunart.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. chiar asa greu ar fi de moderat cazurile patologice? mie sincer imi e rusine ca cititor de ani de zile al acestui blog sa mai citesc sectiunea de comentarii. in loc de discutii cu oameni cu preocupari similare, gasesti la fiecare postare numai schizofrenici cu lasere din Bucegi si iminente apocalipse.

      Ștergere
    2. Domnule ,asa iti descoperi poporul ..

      Ștergere
    3. @Anonim14:55- Despre doleanta dvs . nu stiu sa zic prea multe ! Dar in noul PNRR oare sunt prevazute spitale noi de psihiatrie ? E nevoie ! Numarul nevrozelor e in continua crestere ! Iar, depresia imbraca mai multe forme !

      Ștergere
    4. Bre, Anonim 9 octombrie 2022 14:55, vă garantez, că fără dumneavoastră, acest blog nu pierde nimic, dimpotrivă. Auzi la dumnealui, " îmi e rușine". Fii domne bărbat, nu te mai rușina așa, ca o domnișoară ipocrită, la care Nu e de fapt Da, un fel de fals pudibondism. Știți, constat că excesul de bun simț dăunează grav sănătății. Nu degeaba se spune că trebuie să ai măsură în toate. Ca fapt divers, există un oraș din Moldova, așa mai spre Dunăre, care colcăie de ucraineni. Și nu din aceia buni. Dacă le- ati vedea fețele și unora cefele, nu v- ați mai miorlăi. Nu am nimic cu nimeni, dar băieții ăștia nu seamănă cu niciun mardeiaș de- al nostru. Au figuri aparte. Nu pot trece neobservați. Pot fi ușor identificați și săltați. Bine, nu fără motiv. Ce mama naibii prășesc pe aici prin România. De ce nu se duc in țărișoara lor cea oropsită, să lupte pentru ea, sau mă rog pentru alții. Parcă mai contează. S- au deschis granițele în primăvară și au intrat în țară, cine? Ne poate răspunde cineva?
      Da. Ne poate răspunde, că doar pentru asta sunt plătiți din bani publici. Au și ei o fișă a postului, anexă la contractul individual de muncă.
      Da, ne aflăm pe un blog serios, dar și tare in același timp. Nu e pentru domnișori sau domnișoare, domni sau doamne slabi de înger, cu pretenții intelectuale. Ce au făcut " telectualii" cu carte, s- a cam văzut. Praf și pulbere!
      Pentru cuvântul" schizofrenic" ar trebui să vă cereți scuze, chiar și așa, ca anonim. Că ar putea să fie încadrată în genul SF, asta e cu totul altceva. Și dacă e adevărat?
      Nu vreau să dezvolt acum, câte " minunății", ascunse profanilor, țin de domeniul SF- ului.
      Și dacă există, stați liniștit, domnule cu schizofrenicii, nu pot fi folosite decât pentru apărarea acestui pământ. Și-au mai rupt unii gâturile sau gâții, prin munții Bucegi. Au fost aruncați cât colo!
      Tanti Aglaia

      Ștergere
    5. " In schimb, vom face o revoluție " colorată", in care vom da jos politicienii corupți și șefii din securitate corupți. Ne vom folosi de alți politicieni corupți, pe care îi asmuțim împotriva celorlalți politicieni corupți și vom arunca ceva în mijlocul lor, să vedem cât de proști sunt să se sfâșie între ei." Genial! Absolut genial!
      Anonimul cu schizofrenicii, nu e de nasul matale. E pentru bărbați adevărați și nu numai. Pot participa și doamnele, gen Vitoria Lipan, cu resteiul. 🙃😉
      Tanti Aglaia

      Ștergere
    6. Tante Aglae laserele i mici fata de ce alta arma avem; iar ala de rade e din tara de li se topira elicopterul la Bucegi si arse altul in Sibiu.

      Ștergere
    7. "Când mama turtă mi-a trimis,
      Din mult săraca noastră casă,
      Am rupt-o-n două și ti- am zis:
      Șezi, frate, gustă de pe masă!

      Tu mi-ai răspuns că sunt țăran,
      Mi-ai zis străin, la mine-n casă,
      Că nu port nume de roman
      Și nu-s din casta ta " aleasă"

      Din noaptea temniței îți scriu
      Cuvinte cu-ascuțiș de coadă,
      Tu, mort străin, vei ști că-s viu
      Și sunt român la mine acasă."

      Ștergere
    8. Corectez :
      "Din noaptea temniței îți scriu
      Cuvinte cu-ascuțiș de coasă,
      Tu, mort străin, vei ști că-s viu
      Și sunt român la mine acasă.''

      Vă mulțumesc!

      Ștergere
  5. Bugetul armatei USA in 2022 aprobat de congres este de 722 miliarde. Cifra enuntata de respectivul general este complet gresita. O tara cu economia complet distrusa nu poate sustine un razboi modern. In Ucraina deja nu mai lupta armata ucrainiana. Cat timp poti plati mercenari cu 2000 dolari pe zi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Când ai tiparnița de dolari, poți plăti oricât-oricui, că nu dai de la tine.

      Ștergere
    2. Atata timp cat dolarul e moneda de referinta tiparesti cat vrea muschiul tau, dat fiind ca sunt inca multi prosti pe lumea asta ,dar ei sunt necesari ! Fara prosti lumea cum e astazi nu ar fi existat! Nu toti pot fi lideri , nu toti pot fi anteprenori, nu toti pot intelege mecanismele oranduirii! Deci e nevoie de masa de manevra pentru ca cei INTELIGENTI sa isi atinga SCOPUL ! Cand ti-ai atins SCOPUL de ce mai iti trebuie sa pastrezi acea masa ? Pentru NIMIC ! V-au spus-o in repetate randuri ca REDUCEREA POPULATIEI e prioritara ,iar voi inca mai credeti ca e joc de glezne!? Atunci spor la alergat prin meandrele lumii iluzorii!

      Ștergere
  6. 1- Ca sa se poata adresa vreo intrebare autoritatilor romane, ar fi necesar inainte de toate, ca acele autoritati sa existe. Cum in Romania nu este cazul de asa ceva, tara noastra neavand vreun fel de autoritati nationale ci doar autoritati reprezentand statul de ocupatie, orice eventuala intrebare ar trebui pusa direct americanilor. De altfel, “autoritatile” romane neavand rol de decizie ci doar de executare, nici n-ar sti sa dea raspuns vreunei intrebari, deciziile fiind in cu totul alta parte!

    2- Romania deja “lupta impotriva, pentru interesele Statelor Unite”! Am ales formularea asta oarecum aiurea, pentru ca Romania lupta pentru interesele SUA, nu numai cu Rusia dar si cu Romania, UE (atunci cand interesele acesteia nu sunt dictate de la Washington), cu China, cu Germania, cu Franta, cu Tarile Arabe, cu Africa, cu extraterestrii, cu atlantii si in general, cu oricine nu e manat de servirea intocmai si la timp a intereselor americane! Si lupta cu atata abnegatie, incat romanii se arunca in fata gloantelor “inamice” pentru apararea intereselor americane, chiar inainte sa-si dea americanii seama ca au vreun interes in lupta aia!


    3- Romania ESTE in lupta cu Rusia, de partea intereselor americane, din momentul in care s-a milogit de stapaniii ei sa ocupe degraba, militar, intreaga Romanie si sa foloseasca teritoriul nostru (??) national drept placa turnanta pentru armamentul american SPRE Ucraina si pentru produsele ucrainene, in special agricole, DINSPRE Ucraina spre Europa (in principal).


    4- Una din caile pe care America le va folosi pentru a slabi presiunea pe propriile resurse si rezerve energetice si de combustibili fosili, va fi aceea de a lua pe gratis TOATE aceste resurse existente in Romania si a le da pe bani buni, tarilor dezvoltate din UE, lasandu-ne pe noi si in frig, si pe intuneric si fara hrana. Din moment ce aia iau de aici totul pe gratis, orice profit ar obtine din asta, va insemna “pe bani buni”, asa ca nu conteaza cu cat vor vinde ei ce iau pe de-a moaca, de la noi! Astfel, inca o data, Romania isi va arata profundul si infinitul atasament pentru “valorile americane”, sacrificandu-se pentru binele stapanirii. Ca pe langa asta Romania va sacrifica si vietile catorva zeci de mii, sute de mii sau milioane de romani pe “altarul democratiei americane”, in lupta SUA pentru suprematia mondiala, e doar in ordinea fireasca a lucrurilor in contextul asta, asa incat nu inteleg de ce ne mai plangem de asa ceva!

    RăspundețiȘtergere
  7. Exista o mare multime de naivi care spun ca Romania inca se mai poate trezi, inca mai poate deveni independenta, inca-si mai poate recastiga suveranitatea, inca... multe! Realitatea e ca “ceasul al doisprezecelea” a batut pentru Romania, in urma cu aproape 33 de ani, cand a avut prima si unica sansa sa devina un stat cu adevarat democratic, suveran si independent. Chiar daca nu cu claritatea de astazi, eu unul, am vazut inca din anul 1991 care va fi parcursul tarii noastre si catre ce ne indreptam, cand Romania a ales sa pupe cururile americane in problema dezmembrarii Yugoslaviei, in loc sa procedeze in situatia aia, cum a procedat Ceausescu in 1968, cand ceva similar au incercat sa faca rusii, in Cehoslovacia. Macar sa ne fi delimitat de actiunile americane si sa nu le sprijinim, daca de mai mult nu ne simteam in stare!

    A urmat participarea noastra la actiunile americane in Irak, Afganistan, etc, peste tot unde americanii aveau “un interes national” de-al lor (de jaf si dominatie). Participare care a fost atat de “legitima”, incat militarii romani de pe acolo, au avut statutul de mercenari in slujba americanilor, pentru ca prevederile nici unui tratat nu indicau ca romanii ar trebui in vreun fel sa-i sprijine pe aia in vreo actiune de ocupare a unui teritoriu strain!

    In ce ma priveste, desi sunt trecut de 60 de ani, daca va decide careva ca trebuie sa ma duc la razbel impotriva rusilor pentru apararea intereselor americane, va asigur ca voi reusi eu cumva sa gasesc un beci cat mai mare, plin cu rachie si potol, unde sa ma baricadez pentru a astepta sfarsitul ghiftuit si linistit (eventual si beat).

    Cu toate astea, EXISTA totusi cu adevarat o sansa pentru romania, de a redeveni ROMANIA: fie sa castige net Rusia in confruntarea actuala (ceea ce ne-ar aduce in siajul ei rupandu-ne de America, asta fiind “raul mai mic”), fie ca America sa dispara ca putere mondiala si sa-si piarda si capacitatea, si interesul si cheful de a se mai ocupa de Romania (asta fiind “binele” pentru noi, daca vom reusi sa nu ne lasam prinsi in mrejele germaniei, frantei, sau altei “mari puteri” in locul SUA)!

    Pana atunci insa, pana cand va castiga o parte sau alta, tot ce urmeaza, e destul de previzibil pentru noi, indiferent cat de ascunse ochilor sunt intentiile tactice si strategice ale rusilor sau ale americanilor in contextul actual geo-politico-militar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @"fie ca America sa dispara ca putere mondiala ... sa nu ne lasam prinsi in mrejele germaniei, frantei, sau altei “mari puteri” in locul SUA)!"

      Conform noilor norme WEF, nu una ci TOATE marile puteri vor inceta a mai fi puteri(elitismul lor va fi automat desfiintat).

      A CONTINUA sa fi o mare putere = a fi un mare consumator inutil de resurse care-s pe terminate De aici rezulta un NONSENS in noua etapa de dezvoltare a umanitatii)

      Asta-i directia, focalizarea suprema in urmartorii ani. Totul este deja demult declarat, documentat, bine articulat chiar de noul rege la ultimul WEF. Totul este sa si intelegi ce spune.

      Asadar, ne indreptatm cu pasi rapizi spre Marea Simplificare care va atrage, dupa ceva imbulzeli inerente( in vest), o noua reorganizare sociala planetara.

      Amza

      Ștergere
  8. Asa cum Rusia a intrat in Ucraina, la fel o poate face si Polonia cu Belarus. Cea mai mare capcana pentru Romania este legata de mirajul unificarii cu rep. Moldova. Tinta celor care au declansat acest conflict in zona este transformarea Romaniei in Valahia (Ungaria si Bulgaria vor iesi din Nato, daca situatia devina tensionata in SUA dupa 8 noiembrie): Moldova se alipeste rep. Moldova (Moldova mare), Dobrogea merge la Bulgaria si Banatul la Serbia, Transilvania catre Ungaria. Asta daca nu ne declaram acum neutralitatea (chiar si in contextul Art. 5), dat fiind ca frontierele in zona noastra devin fluide. Si tarile baltice au o parte din populatie care vorbeste limba rusa, si acolo se poate face referendum la fel ca in Donbass/Luhansk. Transnistria si Gagauzia vor fi recunoscute de catre Moscova ca state independente, mai ales cand vor ajunge in Odessa (probabil in noiembrie).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @Sandokhan excelenta profunzime a analizei dvs. Nu am inteles clar pasii sau atapele trasate de dvs.
      Totusi daca ajung rusii in Moldova prima data si fac referendum acolo?
      Dupa aceea Dobrogea apartinea turcilor nu bulgarilor, de ce sa se alipeasca la Bulgaria? Actele sunt facute pe Turcia.
      Dupaia Transilvania mereu a dorit sa fie stat independent, nu supus ba Ungariei, ba Romaniei, Ba Austrie, ba Rusiei etc...
      La fel si banatul a dorit oarecare independenta sau sa i se dea inapoi teritroriile din Serbia ca ar avea revendicari unele voci banatene.
      Bucuresti nu stiu ce sa zic, tot mai mic incepi sa fi!!!!
      Facem pariu ca la finalul acestui razboi din cauza incompetentei actuale clase politce capitala nici nu va mai fi vreodata la Bucuresti!
      Si va dura cam 50 de ani sa ii doara ca nu mai au capitala la Bucuresti!

      Ștergere
    2. "În cea ce ma priveste, desi sunt trecut de 60 de ani, daca va decide careva ca trebuie sa ma duc la razbel impotriva rusilor pentru apararea intereselor americane, va asigur ca voi reusi eu cumva sa gasesc un beci cat mai mare, plin cu rachie si potol, unde sa ma baricadez pentru a astepta sfarsitul ghiftuit si linistit (eventual si beat)."

      E maxim! Prin Ardeal, sunt beciuri generoase, cu de toate,
      numa bunătăți! Pălincă, autentică, afinată, slană, cârnati, salamuri de casă. Apropo de salam, prima dată când s- a întâmplat să ajung in Ardeal, a fost cu ocazia susținerii examenului de admitere la o facultate din Cluj Napoca. M- am cazat la un cămin din Complexul Studențesc Hașdeu.
      Eu venind din sudul țării, nu eram familiarizată cu dialectul local.
      Colega de cameră îmi prezenta verbal conținutul pachetului cu alimente. Pe lângă nelipsita slană și două rude de salam.
      Două rude de salam!?
      M-a văzut nedumerită și m- a lămurit: două batoane de salam. Aha!

      Ștergere
  9. Informatia a aparut pe 07.10.2022 in https://srbin.info/ro/svet/za-svega-66-milijardi-dobili-smo-ukrajinu-koja-se-umesto-nas-bori-protiv-rusije/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://video.foxbusiness.com/v/6313258525112#sp=show-clips

      Ștergere
  10. De compatimit rusii, care lupta de "dragul" oligarhilor. Ei castiga moarte, oligarhii isi protejeaza influenta si chiar mai adauga ceva prin Donbas.
    A ajuns ortodoxia sa fie pentru razboi impotriva altui stat ortodox. Si uite asa continua decaderea.
    Nimeni nu le spune la fraieri ca sunt carne de tun, iar statele implicate si chiar cele din Europa de Est devin azile de batrani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rusii nu lupta de "dragul" oligarhilor. E ceva mai complicat:

      1. In anii lui Lenin, jidovii bolshevici i-au jefuit pe rusi de absolut tot ce aveau, statul sovietic devenind singurul proprietar: industrie, agricultura, transporturi, comert, sanatate publica, invatamint, arta, cultura - TOT, ABSOLUT TOT - a devenit proprietate de stat. Ceea ce li s-a dat rusilor in schimb a fost un salariu de subzistenta cu care statul ii tinea in lesa.

      2. Dupa 3 generatii de spalare de creiere, cind toti fostii proprietari din Imperiul Rus erau deja morti, jidovii democrati, republicani, neoconi etc. din America, nepotii jidovilor bolsevici din Rusia lui Lenin, au prabusit/falimentat statul sovietic, au pus un idiot (Eltin) in fruntea statului, l-au inconjurat cu consilieri jidovi din America, l-au mituit, l-au pacalit si au inceput sa privatizeze in draci la pret de seminte de dovleac (jidovii consilieri fiind vinzatorii, iar jidovii locali, finantati de jidovii anglo-americani - cumparatorii) toate proprietatile valoroase ale fostului stat sovietic, niste fosti salariati sovietici (functionari obscuri de prin ministere), devenind peste noapte miliardari in dolari.

      3. Apoi a aparut entitatea Putin-FSB (nationalistii rusi treziti din pumni), care i-a pus la plata pe jidovii deveniti oligarhi. Cei care s-au opus au ajuns in puscarii sau au evadat in Anglia, SUA, Israel. Unii au scapat cu viata, iar altii, cei cu gura prea mare, au fost sinucisi. In 20 de ani entitatea Putin-FSB a repus Rusia pe picioare spre iritarea vizibila (turbarea, in cazul unora ca Nuland) a jidovilor din intreaga lume.

      4. Ceea ce vedem acum in Ucraina e o inclestare intre crestini (in prima linie fiind ortodocsii) si jidovii care, folosindu-se de puterea SUA, ar vrea sa-i extermine sau macar sa-i readuca in sclavie pe rusi si sa le jefuiasca bogatiile naturale.

      5. Daca rusii vor fi invinsi in acest razboi decisiv pentru crestinatate, va fi vai de Europa crestina (o submultime tot mai mica a Europei multiculturale).

      Ștergere
    2. In Rusia singura minoritate care s-a dublat in ultimii 10 ani este cea musulmana.
      Eu nu inteleg povestile nationalistilor care sustin Rusia. Probabil se imbata cu apa tece.

      Ștergere
  11. UE va face alianta cu Rusia intr-un final . Legat de ce a spus Dancu trecuie pus exact la C...R. (U). Momentul mobilizarii in Romania , desi unii zic ca nu va fi asa ceva, va porni dezastrul. Pentru ca romanii vor alege in final , decat sa fie spulberati de rusi in mod cert, sa-si dea viata in tara spulberand gastile din politie, jandarmerie, armata etc. Cine e atat de prost sa se duca la moarte in Ucraina pentru americani? Pacat ca romanii sunt conmsiderati atat de inepti. Nu va fi asa cum spera EI. Hai domnu Dincu ia incepe recrutarile....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Citez:
      ,,Cine e atat de prost sa se duca la moarte in Ucraina pentru americani? Pacat ca romanii sunt considerati atat de inepti. Nu va fi asa cum spera el. Hai domnu Dincu ia incepe recrutarile....''

      Tot ăia care sunt ,,altruiști'',ăia de au fost la sinucidere, pardon, la vaccinare că le moare bunica, soția, amantul și cârnatul!
      Și sunt mulți;chestia e că în ,,bunătatea''lor ăștia ne vor trage și pe noi ceilalți care nu vrem să fim carne de tun.
      Măscăriciul ăla de dâncu știe că are pe cine să se bazeze;altfel nu ar fi ieșit la înaintare cu o asemenea declarație;mult numai este și vom fi puși în fața alegerii;anul ăsta scăpăm, la anul nu știu ce va mai fi!

      Ștergere
  12. "Morgenthau Plan"...jew Morgenthau! Putin a fost/este/ramane pupilul minune a lui Kissing-E.R.. Reactia de avocat a nonagenarului care incă mai are trecere...cam pune la meditatie...
    BIDEU care reprezinta SUA...UR-SULA ( cine a ales-o Dumnezeu stie ) care reprezinta EU... Zele ( cel rau in traducere ukra) care reprezinta UKRAINA..Putin care reprezinta RUSIA...XI care reprezinta CHINA...toti sunt pe aceasi mana in detrimentul pulimii din tarile lor care mor pe capete...si nici macar nu stiu cine le este DUSMANUL...iar popoarele sunt conduse fie de neghiobi fie de ticalosi de cea mai joasa speta ...

    RăspundețiȘtergere
  13. 6 aprilie 1917: America declară război Germaniei cu o largă majoritate în Congres.

    INTERVIUL LUI CHURCHILL DIN THE NEW YORK ENQUIRER

    William Griffin, editorul ziarului The New York Enquirer, a declarat în fața Congresului că Sir Winston Churchill a fost cel care a făcut acest comentariu într-un interviu cu el, la Londra, în august 1936 (declarație sub jurământ, Congressional Record, 21 octombrie 1939, vol. 84. p. 686.).

    Iată ce a spus Winston Churchill - potrivit The New York Enquirer - în 1936:

    "America ar fi trebuit să-și vadă de treburile ei și să nu se amestece în Războiul Mondial. Dacă nu ați fi intrat în război, Aliații ar fi făcut pace cu Germania în primăvara anului 1917. Dacă am fi făcut pace, atunci nu ar fi existat colapsul din Rusia urmat de comunism, nu ar fi existat colapsul din Italia urmat de fascism, iar Germania nu ar fi semnat Tratatul de la Versailles, care a adus nazismul în Germania. Dacă America ar fi rămas în afara războiului, aceste "isme" nu ar fi măturat astăzi continentul european și nu ar fi dărâmat guvernele parlamentare - iar dacă Anglia ar fi făcut pace la începutul anului 1917, ar fi salvat viețile a peste un milion de britanici, francezi, americani și alții."

    https://greatwar.nl/frames/default-churchill.html

    RăspundețiȘtergere
  14. https://uploads.disquscdn.com/images/eecc9b9d5f8298f54e02a7aad98a699828d8a4555b0033fcb63d3a86bfbf78ab.png

    https://twitter.com/FBNHistory/status/1577800623457964032

    https://media.gab.com/system/media_attachments/files/117/489/036/playable/32ae4331c517aa81.mp4?_=2

    https://media.gab.com/system/media_attachments/files/117/441/185/playable/ef404364386c457a.mp4?_=1

    RăspundețiȘtergere
  15. Bun articol!Am să mă repet....Am 51 de ani,deci posibil rezervist, după ăștia, aștept să fiu înarmat, și vă asigur că găsesc citiva nebuni să cucerim parlamentul,guvernul și blonda de la Cotroceni....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai 51? Multi inainte! Eu doar 46, n-am facut armata, dar tot posibila carne de tun. Conteaza ce facem, nu ce gandim sau/si scriem. Mai ancorat oleaca, mi-am pregatit propria extinctie, prin 3 metode. Explozie daca vin la usa, pastile daca ma iau de pe strada, si a 3-a metoda e clasificata. Mai bine pleci peste granita in tari care n-au rasa alba preponderenta, si revii cand/daca e cazul. Ca "evadezi" din puscaria nato si ajungi in alta mai mare, e alta poveste, riscuri asumate. Recrutorii romani vor muri in maxim 4-5 luni, apoi miile de agenti nato de aici vor continua recrutarea fortata. De ce credeai ca avem nato aici, pentru antrenamente? Sunt echivalentul azov-ului de peste granita.

      Ștergere
  16. Nu stiu daca stiti, dar actiunea operatieSpeciala a Rasiei a luat sfirsit imediat dupa referedumuri, la 30 sept, au incetat orice manevra, au inchis pravalia, desi inca mai fumega din loc in loc. Acum doar isi consolideaza noua granita, practic isi ling ranile. Nu stiu de unde atita agitatie in jurul acestui subiect?

    Amza

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect ! Războiul este gata! Over! Concluziile:
      1 - regimul de la Kiev, în conformitate cu orice definiție a termenului, este unul eminamente terorist.
      2 - "Pe moment observ că rușii n-au luat măsuri. E bizar. În mod normal, până la momentul actual, ar fi trebuit ca întreaga Ucraină să fie înecată în bombe. Efectiv nu înțeleg ce anume se întâmplă acolo. Prea mare imobilitate. E incompetență sau blat?"(https://ddwall.blogspot.com/2022/10/podul-crimeeiupdate.html)
      3 - Nu e blat, războiul terminat, gata!
      4 - Amza ai dreptate ! O sa vezi! Doar ca lumea încă nu își da seama deoarece se urla mult la TV. Dar nu va mai fi război. S-a încheiat tot. Rusia a atins obiectivul, acum e in apărare.

      Ștergere
    2. Amza, razboiul abia acum incepe.
      Operatiunea s-a incheiat acu incepe Marele Razboi de Aparare a Patriei.
      Ucraina e vazuta de rusi ca stat terorist prin manevrele CIA cu care escaladeaza situatia.
      Cum rusii vor un regim care sa nu le faca problema singura optiune e sa inlocuiasca slugile alorlalti cu slugile lor.
      Daca se inchide terenul de joaca pe acolo se deschide in Moldova si vom avea sansa sa luptam pentru fratii nostrii..




      Ștergere
    3. Rusia tocmai ce le-au plătiți polițele pentru podul din Crimeea in dimineața aceasta… au nimerit chiar și biroul actorasului ăla asa ca sa le arate probabil ca dacă vor îl pot elimina oricând.

      Ștergere
    4. Domnu Amza, matale maică, grăiești așa, ca un Oracol. Oracolul din Dămăroaia s- o dus, fie- i țărâna ușoară, că deh, așa e creștinește. Bine, nu am vrut să zic, grea.
      Dumitale, să- ți dea Dumnezeu sănătate și mulți ani înainte.
      Trezviți-vă, maică, din mahmureală. Uite, eu mai bătrână oleacă și mai de la țară, aș putea să dau în bobi și să spun câte-n lună și în stele.
      Dar, s- ar chema că mint lumea sau mai ca la oraș, că manipulez.
      Tanti Aglaia

      Ștergere
  17. Pentru ruși, nu e o noutate ce spune acest Jack Keane. Știau, că nu sunt așa naivi. Faptul că trâmbițează pe față, nu- i face mai puternici pe îngâmfați, ci denotă faptul că sunt disperați. Au probleme interne. SUA e divizată și o paște un război civil. Rămâne de văzut, pe unde va scoate cămașa oncle Sam.
    NN

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu cred ca cei care conduc vor avea tupeul sa dea arme si sa ceara saracilor romani sa mearga la razboi, iar daca o vor face s-ar putea sa aiba o mare surpriza! De ce sa merga amaratii la razboi! Ce sa apare, Averile, salariile de mii si zeci de mii de euro, pensiile nesimtite, vilele si limuzinele de lux ale celor care conduc, inflatia de peste 15%?! Ce au facut cei care conduc pentru cei peste 30% din cetatenii romani aflati sub pragul saraciei si cei peste 40% copii saraci? I-au obligat sa plece din tara pentru a asigura o bucata de paine familiilor! Asa cum au fost goniti de saracie 3-4 milioane de romani, la fel vor pleca inca 3-4 milioane daca suntem bagati in acest RAZBOI CARE NU NE APARTINE! Daca rusia ne declara razboi, NATO NU va putea evita MOARTEA cetatenilor romani DISTRUGERILE si PAGUBELE materiale si economice!! In ce priveste obligarea batranilor cu varste de pana la 63 de ani de a se prezenta la arme cu incalcarea Constitutiei, asta arata TICALOSIA CONDUCATORILOR care scot la pensie militari si politisti la 40-45 ani dar vor sa bage batranii de 63 ani in prima linie! Cetatenia este o facultate la care oricare roman poate renunta fara a fi nevoie de vreo aprobare in acest sens !!! Nu fiti inconstienti, nu impingeti cetatenii sa faca acest lucru!!! Realitatea este urmatoarea, desi aveam energie proprie si eram pe locul 3 in europa la rezervele de gaz, care acopereau consumul intern si exportul, le-au vandut/dat pe nimic impreuna cu petrolul, aurul, izvoarele de apa, terenurile agricole, si lemnul din paduri, au distrus industria, agricultura, turismul, si acum avem cel mai mare grad de SARACIE din ue cu peste 30% din populatie, cea mai mica putere de cumparare, ne batem la ultimul loc la salarii cu bulgaria, pretul la gaze si energie s-a dublat, platim gaz si energie la pret de 3-4 ori mai mare decat germanii care au salariul minim cam de 7 ori mai mare decat noi, nu avem apa calda si caldura, PRETURILE LA ALIMENTE SI PRODUSE DE BAZA AU CRESCUT CU 50-100%, inflatia a depasit 15%, suntem mai indatorati decat oricand in istoria Romaniei la CELE MAI MARI DOBANZI din ue ( Subminarea economiei nationale!)! Facem atac de cord sau ne sinucidem cand vin facturile la utilitati cu sume mai mari decat venitul unui om normal...Cresterile pensiei si salariului minim impreuna cu masurile pe care se fac ca le iau, nu acopera nimicdin aceste cresteri si sunt pur simbolice! In 2014 Romania era INDEPENDENTA ENERGETIC, TRADATORILOR!!! Statul Roman se chinuie sa taie toate subventiile si ajutoarele romanilor saraci spunand ca nu are fonduri, insa mufeaza la banul public si subventioneaza marile companii (farcmaceutice, de armament) din bugetul statului, adica din taxele si impozitele platite de cetatenii saraci! Mai ticalosilor care va faceti ca guvernati, dormind in parlament vi s-a urat cu binele, sa traiti ca in occident pe spatele nostru, avand salarii de mii/zeci de mii de euro, vile mari si plimbandu-va in limuzine platite de popor, cat timp credeti ca mai rezista poporul roman pana la un nou 1989?! Cu resursele pe care le are, daca nu ar da altora resursele si materiile prime, poporul roman ar putea fi independent energetic si alimentar si ar putea sa aiba un nivel de trai mai ridicat decat cel elvetian cu conditia sa nu fie fi condus de niste tradatori !!!
    CONSTITUTIA ROMANIEI
    Art. 55 – Apărarea ţării
    (1) Cetăţenii au dreptul şi obligaţia să apere România.
    (2) Condiţiile privind îndeplinirea îndatoririlor militare se stabilesc prin lege organică.
    (3) Cetăţenii pot fi încorporaţi de la vârsta de 20 de ani şi PANA LA vârsta de 35 de ani, cu excepţia voluntarilor, în condiţiile legii organice.
    Art. 47 – Nivelul de trai
    (1) Statul este OBLIGAT să ia măsuri de dezvoltare economică şi de protecţie socială, de natură să asigure cetăţenilor UN NIVEL DE TRAI DECENT.
    Numai dupa ce statul isi va indeplini propria obligatie, isi vor indeplini si cetatenii obligatiile lor !

    RăspundețiȘtergere
  19. Românii NU le vor apăra averile deștepților de 33 de ani încoace.

    RăspundețiȘtergere
  20. Sa mori tu...ce mi-a oferit Romania ca sa mor pentru voi?coruptie,deznadejde,ati indatorat si copiii nenascuti,mi-ati dat un job ?o casa?jegurilor....v-ati facut pensii speciale si v-ati marit salariile in timp ce 80%din populatie este la talpa de jos.....si astea sunt doar cateva exemple,daca ar fi sa enumar toate as da netul peste cap....mergeti voi burtosilor

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect, dar ce faci in cazul in care patrula care te racoleaza nu este impresionata de discursul tau si simplu te i-a pe sus, in timp ce vecinii se uita si doar dau din cap. Te vei linisti instantaneu!

      Uite-te in jur...La EST de noi un sfert de milion de zmei au fugit mincind pamintul in republicile invecinate.

      Ștergere
  21. https://epochtimes-romania.com/news/dincu-se-declara-convins-ca-romanii-si-ar-apara-tara-in-caz-de-razboi---335558

    Dîncu se declară convins că românii şi-ar apăra ţara în caz de război


    In războiul cui? Sa apăram interesele cui? Sa murim pentru cine? Mulți daca ar avea o arma in mana v-ar împușca pe voi pentru ca voi sunteți dușmanii noștri.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. @"Mulți daca ar avea"...
      Tu crezi ca ei au facut scoala de prosti...si te-ai gasit tu ala smecher?
      Ei gindesc inaintea ta cu cel putin 3 mutari...iar in top de tot, gindesc toate miscarile cu 100 de ani inainte. Asa a fost mereu!

      Amza

      Ștergere
    2. Domnu Anza, vă rog, la care "ei", vă referiți? Eu sunt așa, mai de la țară. Nu am prea multă școală, adică nu posed diplomă de doctor în ceva...
      Dumneavoastră sunteți, poate mai titrat, mai școlit, mai intectual sau cine știe chiar doctor în ceva, așa încât, vă rog să mă luminați și pe mine.
      Care ei, domnule? Cumva, Sfinții Părinți?
      Tanti Aglaia

      Ștergere
  22. Recitind discursul dl.Jack Keane, mi- a atras atenția, în mod special, următoarea frază: " Și, dacă asta s- ar întâmpla, iar Rusia ar ocupa încă o fostă republică a URSS, atunci NATO ar începe un război."
    Ups...
    "o fostă republică a URSS" - la ce fostă republică se referă ? La Moldova, oare?
    La Moldova de peste Prut?
    Discursul este deosebit de cinic. Se încadrează perfect în registrul "bubulilor".
    P.S. Faptul că mai scriu câte ceva pe aici, îmi dă o stare de bine. Mă simt un om liber. Tânăr și liber!
    NN

    RăspundețiȘtergere
  23. Patriotismul este ultimul refugiu al unei jigodii.
    Acesta este motivul pentru care nationalismul este promovat din ce in ce mai mult, peste tot in europa, dupa ce asa -zisul globalism si-a expus desuurile jegoase la copii. Motivul este sa se rupa cat mai mult din puterea Germaniei.
    Lipsa de cerere care se creaza este o alta metoda de Morgenthau plan.
    La noi nisa nationalista tinde sa fie ocupata de hAur, unde si-au gasit refugiul niste mari ,,patrioti,,. Va fi aglomeratie mare pe usa patriotarda, incurajata puterea unita, pentru a fi trimisa in abis.
    Nu te uita la ce se vorbeste, uitate prima data cine vorbeste.
    Nu va lasati pacaliti, oricum o sa fiti, macar incercati.
    Rusii zic ca romani lupta in Ucraina, cati din ei se mai intorc vii sau morti ?

    RăspundețiȘtergere
  24. Freamat de nerabdare sa ma recruteze! Patru incarcatoare de 32 plus unul in arma ...stiu cum si unde am sa le folosesc!Astept de 30 ani asta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stai linistit, munitia de razboi o vei primi cand vei fi la sute de km departare de Bucuresti, fix inainte de a ajunge pe linia frontului (in transee)! Crezi ca "ei" sunt chiar atat de prosti?

      Ștergere
    2. Serios, ia mai gindeste te.
      Tu in afara de lopata ptr sapat n ai sa vezi altceva, chit ca astepti de 30 de ani. Astia nu s prosti.

      Ștergere
    3. Glumesti! Crezi ca se va da munitie reala? Stiu toti ce s-ar intampla.

      Ștergere
    4. Nu cred ca vor da munitia de abia in transee. si chiar si asa, dupa prima saptamana, in momentul cand primele mame vor iesi smulgandu-si parul din cap pe strazi, atunci va porni macelul in Romania! Eu nu cred ca vor mobiliza romani. Nu cred ca exista populatie mai frustrata ca noi oriunde in europa si poate chiar in lume! In occident degeaba au protestat sute de mii la un miting ca nu stiau ce sa faca. Daca la Bucuresti ar fi fot 300 000 la un protest, se termina tot.

      Ștergere
  25. Sunt deja dusi pen vo 45000 de coco pe an, inclusiv mobilizatii din russia sunt platiti pentru asta, mai putintel asa, ei nu sunt dedulciti de tot inca.
    Cineva trebuie sa plateasca pentru apararea lumii libere, asa ca o face tata lumea, USA , ue, si restul amaratilor prin infelazie.

    RăspundețiȘtergere
  26. Jack Keane doar un „militar cu cap de tablă” ?!!!
    Hm ..... Inaintea lui unu Smedley D. Butler general- maior r, a recunoscut ca intreaga lui cariera a fost o cariera de muscleman (pe vrema aia nu insemna culturist ci bataus) : "

    Am ajutat ca Mexicul, în special Tampico, să fie sigur pentru interesele petroliere americane în 1914. Am ajutat să facă din Haiti și Cuba un loc decent în care băieții de la National City Bank să colecteze venituri. Am ajutat la violarea a jumătate de duzină de republici din America Centrală pentru beneficiile Wall Street. Dosarul de racket este lung. Am ajutat la purificarea Nicaragua pentru casa bancară internațională Brown Brothers în 1909-1912 (unde am mai auzit acest nume înainte?). Am adus lumină în Republica Dominicană pentru interesele americane în materie de zahăr în 1916. În China, am ajutat să am grijă ca Standard Oil să-și ia drumul nederanjat.
    ".
    in cartea sa War is a racket.

    Ori ce ne zice contemporanul nostru ? Investitia in razbiul din Ucraina este una deosebit de profitabilă!
    Ca el cand scrie pierderi se refear la cheltuielile SUA nu la pagiubele altora! Care pagube pot si castiguri SUA (ceva in genul candva era o regie nationala care producea tugari Carpati Azi nu mai este si eu fumez Pall Mall . Deci a castiugat British American Tobacco!)

    RăspundețiȘtergere
  27. Si eu sunt de parere ca ar fi un dezastru mobilizarea si inarmarea romanilor. Inainte de a ajunge la orice rusi, ucraineni, etc, se va porni un razboi civil infricosator de se vor opri si aia cu razboiul din ucraina(si nu numai) sa se uite ingroziti la Romania!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce o fi asa de greu de inteles, ca in afara de lopeti ptr sapat GROPI altceva nu primesti.
      Din nou...
      Tu-i crezi chiar asa de prosti? In cazul asta esti naiv.

      Ștergere
  28. TROMPETE AMERICANE, CONDUCĂTORII FRAUDULOȘI, ODIOȘI AI ROMÂNIEI , MEMBRI AI SISTEMULUI MAFIOT MONSTRUOS, SE FAC VINOVAȚI DE ÎNALTĂ TRĂDARE! ABERAȚII SUNT EI! ROMÂNIA AU VÂNDUT-O ȘI O VÂND EI PE BUCĂȚI , ÎI SUBMINEAZĂ SECURITATEA NAȚIONALĂ, ÎN FIECARE ZI COMIT GENOCID ÎMPOTRIVA POPORULUI ROMÂN, ÎI SUBMINEAZĂ ȘI-I DISTRUG ECONOMIA, PRIN SUSȚINEREA CONFLICTULUI MILITAR DIN UCRAINA ȘI ZGÂNDĂRIREA PERMANENTĂ A RUSIEI SE FAC VINOVAȚI DE ÎNALTĂ TRĂDARE ȘI DE SUBMINAREA INTEGRITĂȚII TERITORIALE A ROMÂNIEI PLUS MULTE ALTE CRIME! DE FAPT ȘI DE DREPT PRIN CRIMELE LOR MULTIPLE ÎMPOTRIVA ROMÂNIEI ȘI A NOASTRĂ, A ROMÂNILOR EI ȘI-AU SEMNAT SINGURI SENTINȚA DE CONDAMNARE LA MOARTE ȘI URMEAZĂ EXECUTAREA LOR! AUTORITĂȚILE ODIOASE, TRĂDĂTOARE ALE ADMINISTRAȚIEI DE STAT DIN ROMÂNIA , ADERAREA UCRAINEI LA N.A.T.O, TREBUIAU SĂ O CONDIȚIONEZE DE RETROCEDAREA TERITORIILOR ROMÂNEȘTI PE CARE UCRAINA LE STĂPÂNEȘTE SAMAVOLNIC! CA SĂ-ȘI JUSTIFICE ÎNALTA LOR TRĂDARE EI SUSȚIN CĂ ACEASTA AR CONSTITUI UN,,,PRECEDNT! CE SĂ MAI VORBIM ! CÂND EI VÂND ROMÂNIA LA BUCATĂ CUM SĂ LE PESE DE REUNIREA ȘI REÎNTREGIREA ACESTEI ȚĂRI A NOASTRE CÂND EI O VÂND TOATĂ! PENTRU ACEASTA CONSIDER CĂ ESTE NECESAR CA SĂ CONSTITUIM GRUPURI DE LUCRU PRIVIND REUNIREA ȘI REÎNTREGIREA ROMÂNIEI, SĂ CEREM NOI ROMÂNII, PREȘEDINTELUI, CONGRESULUI ȘI CAMEREI REPREZENTANȚILOR DIN S.U.A. ATÂT PRIN E-MAILURI, SCRISORI DESCHISE, VIZITE LA AMBASADELE AMERICANE DIN TOATĂ LUMEA, LOBY ROMÂNESC ÎN S.U.A. PENTRU REÎNTREGIREA ROMÂNIEI CA SĂ OPREASCĂ LIVRAREA DE ARME UCRAINEI, SPRIJINIREA TERORISMULUI DE STAT DIN UCRAINA, TERORISMUL DE STAT DIN UCRAINA UNDE NU SUNT NUMAI UCRAINENI CI ȘI RUȘI, ROMÂNI ȘI ALTE NAȚIONALITĂȚI, SĂ NEGOCIEZE IMEDIAT CU RUSIA OPRIREA IMEDIATĂ A CONFLICTULUI MILITAR DIN UCRAINA , ȘĂ CONSTATE NULITATEA PACTULUI RIBENTROP-MOLOTOV DINTRE GERMANIA NAZISTĂ PRIN HITLER ȘI RIBENTROP ȘI RUSIA COMUNISTĂ PRIN STALIN ȘI MOLOTOV , ANULAREA CONSECINȚELOR ACESTUI PACT CRIMINAL PRIN CARE U.R.S.S. A FURAT TERITORII ÎNTREGI DE LA VECINII SĂI , INCLUSIV DE LA ROMÂNIA, RETROCEDAREA IMEDIATĂ ȘI NECONDIȚIONATĂ A ACESTOR TERITORII ISTORICE RUSIEI, ROMÂNIEI ȘI ȚĂRILOR VECINE, DIN COMPONENȚA UCRAINEI UNDE AU AJUNS DUPĂ DESFIINȚAREA U.R.S.S. TERITORII PE CARE UCRAINA LE STĂPÂNEȘTE SAMAVOLNIC DEOARECE PACTUL NAZISTO-COMUNIST CRIMINAL RIBENTROP-MOLOTOV PRIN CARE ELE AU FOST FURATE ȚĂRII NOASTRE ȘI VECINILOR A FOST ANULAT, FAPT CONFIRMAT DE PREȘEDINTELE RUSIEI, VLADIMIR VLADIMIROVICI PUTIN CARE A DECLARAT CĂ URSS A FĂCUT "GREȘELI ISTORICE" BA CHIAR AR FI PROPUS UNUI PREȘEDINTE AL ROMÂNIEI ,REUNIREA CU ACESTE TERITORII FURATE ȘI ÎNSTRĂINATE DAR CUM ROMÂNIA A AVUT ȘI ARE LA CONDUCERE NUMAI TRĂDĂTORI, REUNIREA ȚĂRII ÎNCĂ NU S-A FĂCUT, RETRAGEREA IMEDIATĂ A TRUPELOR NATO DIN ROMÂNIA PRIN CARE S.U.A. NE ÎNCALCĂ CONSTITUȚIA ȚĂRII, INVIOLABILITATEA FRONTIERELOR NOASTRE NAȚIONALE, INTEGRITATEA ȘI SUVERANITATEA ROMÂNIEI , DEMNITATEA ROMÂNILOR, STOPAREA JEFUIRII RESURSELOR ROMÂNIEI ȘI PE ORICE CALE DE CĂTRE S.U.A.! LE CER S.U.A. CARE CONDAMNĂ HOLOCAUSTUL ÎMPOTRIVA EVREILOR PE TOATE CĂILE SĂ SE PREOCUPE ȘI SĂ REUNEASCĂ ROMÂNIA ÎN VECHILE FRONTIERE ALE VECHIULUI REGAT! CU DUMNEZEU ÎNAINTE! INIȚIATOR PETRU BUDEANU

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)