vineri, 7 octombrie 2022

Chestiunea internă


Un preot gonflat avea oarece relaţii cu o enoriaşă. Aia, din raţiuni de gelozie, s-a dus la procuratură reclamând că „părinili o violează”. „Băeţii” din spate s-au ocupat pentru a pune pe tapet scandalul mediatic şi ţuşti, din tufiş, a sărit o ditamai nebunia. Alte enoriaşe - pasămite mânate de acelaşi diavol al geloziei - s-au trezit şi ele c-au fost violate repetat. Şi, pe măsură ce erau violate, se întorceau la locul faptei, probabil pentru a-i arăta ele ticălosului că sunt capabile să mai înhaţe încă un „veol”. Iată setupul unui tragicomic #metoo mioritic. 

N-am de gând să apăr în vreun fel moralitatea respectivului preot. Părerea mea e că individul era dus cu capul. Ştiu, îmi vor sări mulţi în cap să-mi spună că „era o capacitate”, că vorbea frumos şi atâtea alte aberaţii. Acestea nu-s argumente, dragii mei! Realitatea e că individul acela era dus cu pluta! Nu pot găsi o altă justificare pentru care un slujitor al Bisericii să transforme altarul în bordel.

Să trecem mai departe. Un deputat banal, despre care nu auzise nimeni, a participat la nişte orgii homosexuale. La început se lasă cu o plângere penală. Imedial, aceiaşi „băeţi” instrumentează scandalul mediatic. Cu toate că ăla era un deputat oarecare - repet, era un nimeni! - e prezentat ca „teolog”. Să-mi fie iertată opinia, dar teologi, din câte ştiu eu, sunt doar trei, respectiv Ioan Evanghelistul, Grigoie de Nazians şi Simeon Noul Teolog. E drept că în ultima perioadă s-a democratizat noţiunea şi au fost definiţi drept teologi învăţători care au avut un rol important în sintetizarea spinoaselor probleme ridicate de Teologie. Spre exemplu, la noi, teolog l-am putea numi de regretatul părinte Dumitru Stăniloe. Nu poţi numi însă teolog pe orice neica nimeni de pe stradă!

Denumirea de teolog acordată respectivului deputat drept teolog a fost o operaţiune extrem de bine gândită, menită a continua scandalul Visarion Alexa. Şi uite-aşa s-a ventilat povestea „teologului” pentru ca apoi să fie adus în prim plan un individ cu mai multe doage sărite, dar care împrăştie acuze în stânga şi-n dreapta. Studiindu-l, nu-i greu să observi că e teleghidat. Fiecare dintre ieşirile sale au fost pregătite. Prima puţin mai superficial. Cea de-a doua, de la Gâdea, a fost pregătită puternic. Se vedea clar că i se făcuse training, având răspunsurile de dinainte preparate. Cum îşi dai seama de asta? Simplu: când e scos din scenariu, omul o ia pe arătură, iar asta s-a văzut cât se poate de clar. Mai mult, nu şi-a putut ascunde meteahna şi i-a uşurat pe ăia de la Antena 3 de un smartphone. Deh, probabil ca „drepturi de autor”.

Ce trebuie să înţelegem din toate acestea? În primul rând, trebuie să fim conştienţi că scandalul e abia la început. Vom mai vedea multe asemenea scandaluri. De ce? Pentru că s-a dat ordin pe unitate să se detoneze Biserica. S-a văzut câtă putere a avut în timpul scandalului COVID un singur ierarh care s-a opus nebuniei. Nu vreau să-l idealizez pe Presfinţitul Teodosie, dar atitudinea sa a fost una care a ajutat imens la oprirea nebuniei politicii COVID. Ştiu că după acea poveste Teodosie şi-a făcut duşmani puternici la vârfurile puterii bisericeşti şi mai ştiu, de asemenea, că acea grupare nu e străină de individul telecomandat care aruncă zoaie în Teodosie. Dar să lăsăm chestiunile acestea aici pentru a înţelege câteva lucruri importante.

Din punctul de vedere al Bisericii oamenii se împart în două mari categorii: credincişi şi necredincioşi. Credincioşii adevăraţi sunt foarte puţini. Cei care se cred „credincioşi în sufletul lor”, „credincioşi de acasă” sau care „cred într-un dumnezeu propriu”, toţi aceştia, în realitate, nu sunt credincioşi. De asemenea, mai e o categorie, anume cea a intelectualilor. În marea lor majoritate, intelectualii sunt nişte imbecili neterminaţi, care au o impresie extraordinară despre sine şi care infectează publicul cu viziunile lor strâmbe. Intelectualii, cu toate că majoritatea covârşitoare sunt efectiv analfabeţi din punctul de vedere al credinţei, ajung să aibă opinii ferme despre Dumnezeu. Opinii care, de cele mai multe ori, sunt atât de ridicole încât te pufneşte râsul. Nu-i de mirare că intelectualitatea a apărut ca „rasă” după Revoluţia Franceză. Termenul este destul de vag definit întrucât intelectual e atât un inginer agramat cât şi un membru al Academiei. 

Fiecare „scandal religios” este perceput diferit de grupurile anterior menţionate. Pe credincioşi îi interesează strict credinţa lor şi, de cele mai multe ori, nici măcar nu ajung să afle despre „scandalurile care împart societatea”. Gălăgia de fapt e făcută de necredincioşi care se situează ba de-o parte, ba de cealaltă. Argumentele, în ambele cazuri, sunt aberante. De fapt, ceea ce s-a întâmplat, privind atât din punct de vedere laic cât şi religios, n-ar trebui să-i afecteze decât pe cei implicaţi. De aceea cei care cred nici măcar nu dau atenţie acestor prostii. Şi din punctul de vedere al societăţii actuale situaţia e similară. Niciodată cineva nu va extinde acuzele de pediofilie, preacurvie sau promiscuitate asupra întregii tagme a brutarilor, patiserilor sau spălătorilor de maşini din cauză că vreunul care exercita respectiva meserie a fost prins într-o ipostază dubioasă. De aceea scandalul e unul efectiv inventat. Trebuie să răspundă individual fiecare individ care a încălcat legea şi punct!

Aşadar, întreaga nebunie e de fapt o prostie fără seamăn. O prostie însă atent instrumentată. Ea trebuie să abată atenţia oamenilor de la problemele majore cu care ne confruntăm şi, de asemenea, să nu mai permită ca prostimea să mai aibă pe viitor încredere în vreun lider bisericesc. De fapt aici se dă războiul. Şi ar mai fi o dimensiune.

Americanii plănuiesc o remodelare a Europei bazându-se pe dorinţele conservator-naţionaliste ale oamenilor. Au nevoie de asta deoarece, până la prezidenţialele americane, trebuie să inventeze naţionalistul statului adânc pe care să-l opună lui Trump. Laboratoarele secrete din SUA livrează pe bandă lideri aşa-zişi naţionalişti care, de fapt, nu-s nimic altceva decât nişte păpuşi care interpretează o poezie menită a-i păcăli pe proşti. Cam la fel s-a procedat cu anti-sistemul când au ieşit politicieni precum Tsipras sau păpuşile amorfe din 5 Stelle, Podemos sau Ciudadanos şi care, odată ajunşi la putere, au dezamăgit. La fel se întâmplă şi acum.

Iar pentru a înţelege că am dreptate, v-aş aminti discursul buruienos al lui Eduard Hellvig. De când naiba s-a transformat securistul globalist în naţionalist? La prima vedere discursul e naţionalist, dar dacă intraţi în detalii veţi vedea fracturile care ne sugerează o clasică operaţiune sub acoperire în desfăşurare. Iar discursul lui Harry Potter de la SRI e doar o petardă menită a da startul unei „noi politici”. Staţi să vedeţi ce de sforăitori cu „ţărişoara-n suflet” vor apărea. Unii despre care nimeni n-a auzit nimic, care n-au făcut nimic, dar pe care, aşa brusc, i-a apucat dragostea de ţară. Îi puteţi detecta simplu: toţi sunt anti-biserică şi cu „slava ucrainîi” în suflet. 

59 de comentarii:

  1. Trebuie sa aparam biserica asa cum e, pentru ca alternativa e degenerare si putregai moral! Este poate singura institutie care ne mai pastreaza o farama din caracterul national. Eu impart oamenii in doua categorii: care sunt pentru spitale si care sunt pentru catedrale! Cum dau de unul cu "vrem spitale, nu catedrale" l-am trecut pe lista neagra automat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stai linistit. Biserica nu e Dumnezeu. Dumnezeu nu are nevoie sa-L aperi tu. Religiile se vor prăbuși si ele la Marele Final. Din motive de bani castigati vorbind in Numele Lui Dumnezeu fara a-si face bine munca. 2000 de ani de spalare religioasa pe creier au patruns in ADN-ul oilor. Adevarul este atat de departe de oamenii amagiti religios si politic, incat ai inceput sa crezi ca focul e soarele.
      Ma uit la voi...Nu sariti de fund in sus cand inca un copil a fost abuzat sau vândut, dar sariti ca arsi in apararea bisericii. Stii ce inseamna asta? FARISEISM. Oamenii sunt la fel de farisei ca si la Prima Venire. Nu s-a schimbat nimic pentru ca oamenii nu muncesc ca sa-si schimbe sufletul. Prefera sa cumpere indulgente de la preoti. Adica, este ca si cum iti speli doar hainele, nu si hoitul denumit trup. Si puți, dar umbli cu nasul pe sus in haine albe.

      Ștergere
    2. Exista doar o singura biserica, sfanta, soborniceasca si apostoleasca , “ asa cum e” nu are de a face cu biserica, ci cu noi, corpul! Ea a fost si este sfanta , soborniceasca si apostoleasca, aur lamurit in foc, lumina din lumina! Sa ma iertati!

      Ștergere
    3. @Anonim 7octombrie 2022 11:48. Am înțeles. Tu te încadrezi în categoria intelectualilor despre care a făcut vorbire Dan Diaconu in acest text.

      Ștergere
  2. Va urmaresc postarile de cava vreme si va spun sincer, e placut ca exista si cateva voci care nu canta in corul propagandei. Care au argumente si vorbesc de fapte reale, despre care corporatiile media nu amintesc vreodata.
    Multe articole au fost , normal, despre razboiul din Ucraina. E foarte trist ce se intampla acolo, e aproape un razboi fratricid. Totusi, odata inceput razboiul, putem presupune ca Rusia vrea sa il si castige.
    Vroiam sa va intreb ( e drept, cam fara legatura directa cu articolul de azi) cum va explicati cateva lucruri, care par extrem de ciudate:
    -Desi e cat se poate de public ca vin foarte multe arme pe calea ferata, rusii nu le-au bombardat inca si nici nu dau vreun semn ca vor incerca. Armele alea omoara multi soldati rusi.. Sunt doar cateva linii feroviare care fac legatura cu vecinii de la vest. Pot fi reparate relative repede dar pot fi bombardate inca si mai repede..
    -La inceput au fost declaratii foarte clare ca cei din batalionul Azov sunt nazisti, ca impuscau prizonierii rusi s.a.m.d. si ca vor fi judecati ca atare. Acum chiar si liderii Azov care au fost capturati au fost eliberati (sigur, a fost un schimb de prizonieri) …
    -Cum de nu au fost atacate centralele electrice sau substatiile electrice (cateva, bine alese, ar fi fost deajuns) asa incat “ sa stinga lumina in partea adversa”. Practic, la aproape 7 luni de la inceperea invaziei, infrastructura ucrainiana (current, apa, gaze, termocentrale) e in mare parte neatinsa. Daca era altfel, tipau gazetele ca din gura de sarpe ca ”uite ce face Putin”. Au fost doar cateva atacuri –limitate-in septembrie si amenintari oficiale ca ar putea urma si altele. Cu toate ca atacuri de tipul asta nu au efecte imediate pe front, au efecte foarte directe si rapide in tot restul teritoriului care sustine trupele de pe front. Americanii au folosit cu succes si fara jena tactica asta de mai multe ori…

    Centralele electrice, substatiile de transformare si caile ferate sunt tinte cat se poate de mari si de fixe. Si rusii spun ca au multe rachete…

    Spuneati intr-un articol ca sunt cateva chestii in razboi care vi se par inexplicabile. Nu stiu daca va gandeati la astea. Totusi, vedeti vreum motiv logic pt (in)actiunile de mai sus?

    PS: Credeti ca dupa explozia conductelor Nord Stream va urma si explozia conductelor norvegiene?

    Va doresc mult succes si numai bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Armele tb sa ajunga pe front. 1) daca nici nu ajung aia o sa inceteze sa trimita - scopul este sa dezarmeze si Vestul nu numai Ukr si 2) acolo rusii le testeaza cel mai bine - sunt unele cu care nu s-au mai confruntat si acum gasesc ac de cojocul lor - de asta si totul la relanti - se imbuntatesc din mers plus ca inca lucreaza la o supraveghere aeriana de calitate la care nato le da clasa si i-au pus de multe ori in avantaj pe ukr.

      Azovistul e o scursura umana. Castigi mai mult recuperand un luptator patriot decat tragandu-i aluia un glonte-n cap. Are si justitia rostul ei dar nu cu costul suferintei propriilor militari (fara astfel de schimburi multi nu s-ar mai intoarce s-au pur si simplu nu ar mai fi luati prizonieri daca "n-au valoare").

      Pana acum au incercat sa nu-si antagonizeze populatia si sa fie vazuti mai degraba ca salvatori decat agresori. Asta este cea mai buna strategie pe termen lung astfel incat sa instaureze un regim pro-rus care sa intre pe orbita Rusiei. Nu exclud sa fie si alte interese. Sunt filme cu evrei care acum se duc in Ukr. Ce stiu ei si nu stim noi? Cine-i trimite acolo? Sunt familii intregi cu barbati, femei si multi copii. De asta nu cuceresc Odesa? S-au inteles sa depopuleze Ukr dar sa n-o distruga tocmai bine pentru cei care urmeaza sa vina?

      Ștergere
    2. Sintem foarte multi cei care nu intelegem ce se intimpla in Ucraina. Eu am renuntat sa-mi mai bat capul fiindca pe tema asta, fara informatii din interiorul cercului lui Putin, se poate doar specula. Sint prea multe nonsensuri. Eu, unul, nu inteleg cum isi permite Putin sa bage in fiecare luna cite o mie de soldati rusi in pamint si alte citeva mii in spitale fara sa-i pese si fara sa se gindeasca ca isi risca propria piele. Mai si pretinde ca totul decurge conform planului. Faptul ca ucrainienii morti si raniti sint de zece ori mai multi nu e o scuza.

      Nava amiral din Marea Neagra scufundata: nici o riposta.

      Conductele Nord Stream sparte de americani: nici o riposta.

      Localitati de pe teritoriu Rusiei bombardate: nici o riposta.

      Mercenari englezi (despre care se zicea ca vor fi executati) eliberati.

      Apoi, volumul comertului cu SUA, citeam zilele trecute, creste si-nfloreste in ciuda "sanctiunilor" si vorbelor mari si grele de la Washington, District of Corruption.

      Eu il ascult de ani de zile pe Putin vorbind, raspunzind la intrebari, dind interviuri si am constatat in mod repetat ca tipul e extraordinar de informat si de inteligent. Si cit se poate de decent. Si ca nu minte. Si ca nu are mintea pervertita de neomarxism, progresism si alte aberatii ideologice occidentale.

      Dar ce face in Ucraina incepind din februarie (dupa ce n-a facut nimic vreme de 8 ani) nu pot sa inteleg. Am tot sperat ca are un plan, ca joaca sah... dar deja situatia a inceput sa puta insuportabil. Oamenii ii mor pe front, iar el participa la serbari aniversare si spectacole insignifiante prin Moscova. Daca labareala asta continua, baiatul nu mai apuca Craciunul.

      Ștergere
    3. "E foarte trist ce se întâmplă acolo, e aproape un război fratricid" ( cine l-a provocat? )
      Cumva, v- ați răspuns singur, dacă faceți abstracție de propagandă.
      "Americanii au folosit cu succes și fără jenă tactica asta de mai multe ori..." - De ce?
      " ...cu succes și fără jenă..."
      Fără jenă, da. Cu succes...
      Al naibii succes!
      Nonica Niculcea

      P.S. Cu permisiunea domnului Dan Diaconu, precizez faptul că eu nu am răspuns la întrebări. Doar am punctat câte ceva. Nu-mi sunt adresate mie și oricum nu cunosc răspunsurile.

      Ștergere
    4. Domnule Anonim 22:45,
      1) Ați ajuns la concluzia că " suntem foarte multi, cei care...," in urma unui recensământ, sau, așa, ați comandat dumneavoastră un sondaj de opinie, prin piața Matache?
      2) Ei, în interiorul cercului domnului Putin, e cam greu spre imposibil să ai cârtițe. Zic și eu.
      3) Ștergeți- vă lacrimile de crocodil și mergeți mai departe, senin, cu pași domoli prin viață, fără să mai purtați de grijă Președintelui Rusiei.
      4) Vă întreb respectuos, unde ați urmat cursurile de Arta actorului?
      Multă sănătate, vă doresc!
      (Nonica Niculcea)

      Ștergere
    5. Anonim 22.45. ..Intre timp,
      Podul lui Putin aruncat on aer, nici o riposta.

      Ștergere
    6. @22.45 Apăruși iar, Gurane ! Te produsăși ca Dorotheea sau Angela p alte plaiuri ale netului bloggerist, dar acu Nonica îți dădu noi aripi pe a lui Dan-Căpitan-de Plai-Internaut blogg.
      Cât o mai fi cursul Euro-Leu mâine ?!

      Ștergere
    7. Curs euro/leu la 10.10.2022:
      4,9395 lei
      Curs euro/rublă rusească:
      61,28 ruble
      Curs dolar american/ rublă rusească: 63,19 ruble
      Cu plăcere! Onoarea este de partea mea, Anonim 09.10.2022, 08:06
      😉

      Ștergere
    8. Am prezentat și cursul rublelor rusești raportate la euro/ dolar, că eu încasez la final ruble.
      Jumi/ juma primesc mai întâi în euro/dolar. Apoi transform in ruble și sunt în câștig. Adică eu gândesc în perspectivă, zice mai sus mentionata.
      Mai și glumim, ce naiba!

      Ștergere
  3. Privitor la ideea "laboratoare naționaliste" intrăm într-un impas de orientare.
    Inițial s-a crezut (nu fără temei) că Trump însuși reprezintă o inginerie pseudo-naționalistă (fațada justificativă a unui macaz la paradigmă). Acum, tu vii și spui că "alții" elaborează, pentru a-l depăși pe Trump. Deci îl cauționezi pe "blond" ca fiind autentic ?
    Refluxul identitar incipient în Europa (fragil și incert) a primit sprijin de peste ocean, instrumentat de Steve Bannon și structura "The Movement". Cei din Suedia, Italia, Ungaria, Polonia, au fost toți cooptați în lansarea refluxului (sunt date certe, întâlniri, înțelegeri publice, chiar festiviste).
    Pe ce te bazezi pronosticând că opozanții nasc alternative ? În fiecare stat UE există doar 1 (una) grupare politică suveranistă (cel puțin aparent). În logica ta ar reieși că sunt mai mulți păpușari pe aceleași marionete.
    Conchid : ori curentul conservator e jucaria lui Trump (și nu a subteranilor) ori însuși Trump e un produs subteran. Nu poate exista, logic, "curentul suveranist Trump" vs "curent suveranist deep-state". Căci nu există atâtea "piese" pe tablă cât să justifice existența a două "jocuri".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu siguranta, Trompete este un produs subteran. A fost dresat nonstop timp de10 ani in "Za Aprentis" pentru a deveni eficient in circoteca si caterinca de strada perfect pentru a mima opozitie. Mai mare panarama ca asta nu cred ca exista...ca si meloana macaronarilor care zici ca i georgescu dar cu un aplomb mai zdravan...scoli serioase de teatru, nu gluma.

      Ștergere
    2. Vii cu o aripa noua fabricata care ia suflul celei originale. Ce-i greu de inteles?

      Noi avem USR si AUR - una pe stanga, una pe dreapta ca asa se joaca fata. N-am gasit alta rima ...

      Ștergere
    3. Anonim 12.13 : Îți sunt recunoscător pentru contra-argumentația exhaustivă :) Acum tabloul îmi e mult mai clar :))

      Ștergere
    4. Dacă nu există piese le vor inventa, așa cum au inventat 27 de genuri sexuale.
      Bag mâna in foc ca dacă de maine decid sa înființeze meseria de politician și să aibă acces la ea doar cei care demonstrează ca au peste 100k urmăritori , de mâine toți influențatorii vor fi în partide.
      Iar cei care au sub 100k urmăritori să fie la pușcărie.

      Ștergere
    5. @Hayde - Pentru un batrin gamer ar trebui sa stii ca intotdeauna pe tabla mai sint si chestii hidden. Just think.

      Ștergere
    6. Corect.

      O observație - Bannon a apăsat pe pedala conservatorismului catolic, turneul său în Europa de mobilizare în jurul așa-zisului naționalism economic (prezentarea pentru lumea anglo-saxonă, cred că în cercurile din Italia a fost mai dur) s-a axat pe Italia, Franța și Belgia, din cîte știu.
      Mesajul public pentru SUA și UK diferă, dar substratul catolic, preferința sa, rămîne, nu l-a ascuns și de acolo se pot deduce anumite direcții
      .
      Acum ținta s-a modificat, DeSantis e văzut ca principala amenințare. Nu cred că are mare importanță ce sfori se trag în Europa, jocul se decide în SUA.

      Ștergere
    7. În sfârșit un comentariu pertinent (ca majoritatea ce le-ați mai scris, dle. @autnocens). De acord cu amprenta catolică - e singura bornă religioasă luată în calcul de "Movement" (ptr. americani ortodoxia e periferică, percepută doar ca nuanță exotică ).
      Asupra tracțiunii lui DeSantis mai aștept până să mă pronunț. Nu are alonja lui Trump, deci nu riscă a-i sufla (încă) rolul de mascul Alfa :))
      Sunteți printre (foarte) puținii comentatori de aici care merită atenție. Dacă doriți aprofundarea acestei discuții, vă stau la dispoziție pe platforma ce o puteți găsi indicată la profil.

      Ștergere
  4. Felicitări domnul Dan . Intru adevăr scandalurile din Biserică scoase de servicii in media au ca rol determinarea acesteia să nu se opună la o eventuală intrare în război a României. Cu privire la pr Visarion Alexa acesta nu a fost niciodată în duhul Bisericii ci a Mass Mediei ,desfrânatei, căreia i-a slujit cu multă râvnă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu ce sa intre in razboi Romania ?
      Dumneata realizezi ridicolul afirmatiei facute ?

      Ștergere
    2. 4:55
      Carne de tun ca ucranienii in urma nenumaratelor victorii repetate s-au cam terminat.

      Ștergere
    3. Daca incep sa fie antrenați pe afara, e clar. Daca nu, nu.

      Ștergere
    4. Anonim 8 octombrie 2022 , 04:55, vă rog, dacă se poate, să dezvoltați întrebările postate, dacă nu cumva sunt doar retorice.
      Cu ce să intre România în ...
      Păi cu cine și cu ce?
      Uite, de exemplu, există doritori.
      Eu îi rog să meargă la războiu', individual, pe persoană fizică, în calitate de mercenari cu contract. Le dau Ăia de îi angajează, toate cele de trebuință.
      Cine ar fi doritorii?
      Dl. Ciucă de Nasiriah, dl.Iohanis de Jermania și altă șefime cu ștaif. Drum bun, cale bătută, domnilor. Însă, eu le urez să le vină mintea la cap, minte care momentan, staționează în zona "profundorului" sau a dosului din dotarea lor și pe ultima sută de metri să se dea cu poporul său pe lângă popor. In felul acesta, au șanse reale să scape mai eftin.
      Bine, eu nu le garantez nimic.
      A.A.

      Ștergere
  5. "Staţi să vedeţi ce de sforăitori cu „ţărişoara-n suflet” vor apărea."
    Rares Bogdan?
    Ake

    RăspundețiȘtergere
  6. Scandaluri gen circ au tot fost. Ideea e asa ca sa fie clar: romanii nu vor renunta niciodata la Bunul Dumnezeu. Ca sa fie clar

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La Bunul Dumnezeu au renuntat romanii când nu au mai respectat nici legile bunului simt si nici legile omeniei.
      Biserica nu e " Bunul Dumnezeu". A devenit lupul ce tine oile in țarc si le manipuleaza dupa bunul plac.
      Se spune ca preotii si judecatorii vor fi trimisi in cercurile cele mai joase ale iadului. Pentru puterea pe care au avut-o si pe care au folosit-o strâmb. Va veni o zi in care preotii curati se vor separa singuri de cei murdari. Nu vor mai suporta sa fie in acelasi sistem cu coruptii, adica cu anticristii.

      Ștergere
  7. DD, eu nu neg rolul bisericilor prin istorie. Fără credință nu am fi iesit nici pana acum din peșteră. Dar ma deranjeaza ca Biserica sare ca arsa de cate ori presa scoate mizeria tămaiata de sub pres. Sa-ti fie clar, Iisus nu a venit pentru ca mii de intermediari sa se interpuna intre om si El. De ce crezi ca au trecut 2000 de ani si noi tot in razboaie si certuri? Tocmai pentru ca pana la Dumnezeu iti croșetează mintea prea multi " salvatori" si fiecare iti vinde interpretarea proprie despre Dumnezeu, Iisus si sfinti.
    Un bob zăbavă: e sfarsit de ciclu cosmic si Iisus va repune totul in ordine. Va fi Judecata dreaptă. Ca sa nu ne mai certam intre noi, sau ridiculizam reciproc cand ne credem fiecare cu un cap mai sus decat ceilalti.
    Despre preoti se stie cel mai bine la țară. Nici nu ai idee! Unii joacă poker si-si cheltuie banii in amantlacuri, alții au afaceri banoase din comertul in altar. Altii au fost ciripoi la secu dând pe tava securistilor din " taina spovedaniei".
    Biserica se va prabusi daca nu-si face singura curat in casă. Dand astfel putere celor ce chiar vor ca noi sa nu mai credem in Dumnezeu.
    Preotii sunt si ei tot oameni si reflectă ca niste oglinzi poporul pe care il pastoresc. Asa ca...sa nu mai sara in sus BOR când iese mizeria de sub preș. Preotii nu sunt mai presus decât Dumnezeu.
    E o vorba despre evrei:" Isi arata ochiul roșu ". Adica, se lovesc singuri ca sa ne poata acuza pe noi toti de antisemitism. Citeste Vechiul Testament si o sa afli ca si crestinii se inchina tot la zeul sangeros al evreilor. Daca s-ar fi inchinat la Iisus, nu ai vedea nici trufie de alesi la crestini, si nici razboaie fratricide.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Biserica nu va cădea niciodată, este creată de Iisus și este veșnică!

      Ștergere
    2. Parerea ta, Marius.A mea este ca, fiind creatie umana, se adapteaza mereu.Ceea ce poti verifica istoric, pana azi.

      Ștergere
    3. 1.41
      Nu-ți mai face templu din mintea-ți, bro !
      *...și pe această piatră Voi zidi Biserica Mea, iar Porțile Iadului nu o vor birui pe ea !*

      Ștergere
    4. @@@IQ100, nu este părerea mea, este REALITATEA; că dumneata nu vrei să o accepți, te privește;dar de JUDECATĂ nu scapă nimeni!

      Ștergere
  8. Stiti sigur ca Teodosie/Mache e curat?!Singurul care a luat atitudine ferma a fost Ambrozie.Restul...tacere asurzitoare.Trei exemple.1.Cu doua urechi atente,eu l-am auzit pe Daniel ,pe radio Trinitas,spunand la un moment dat: ,,de preferinta,sa vina cei vaccinati,, -intr-un pelerinaj.2.In noaptea de Inviere 2022,la Craiova,cu restrictiile ridicate,singurii ,care aveau botnite,au fost ...preotii.Si 3:Ce a zis Ban...escu intepatul,purtator de vorbe frumoase,despre vaccin?Pe cine invita la TV Trinitas?Concluziile le trage fiecare...Biserica se va restructura, din temelii...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, se va restructura, dar nu in directia care speri tu. Directia dezvoltarii materialiste a luat sfirsit prietene. Pe linga altele, marea resetare include si un aport fenomenal al bisericii. Catedralele uriase construite recent in Est stau drept marturie ca resetarea este rupta din invataturile Evangheliilor. Altfel, marionetele, premergatorii... nu s ar mai fi deranjat.

      Biserica va avea o contributie esentiala in formarea noii gindiri, rationale. Numai de noi depinde cit vom suferi daca nu imbratisam noua viziune evanghelica a NT. via resetarea societatii cu noua axa BERLIN-MASKVA-BEIJING.

      Ștergere
    2. Biserica nu are nevoie de restructurări, ci slujitorii ei sunt nevrednici. Orice "restructurare" aţi vedea, nu va fi decât o pervertire şi o pregătire a terenului pentru sosirea lui antihrist.

      Ștergere
    3. Evanghelismul este intoarcerea la iudaism.Parerea mea dupa cateva zeci de ore în care am facut audiență la Radio Vocea Evangheliei si , respectiv, Vocea Sperantei.Din care 50-70% ascultarea textelor din Biblie.In care 90% au fost VT. Ar mai fi si o declarație publica, recenta istoric, a unui PM israelian despre coabitarea cu creștinii " nu doar" cei evanghelici.Si ar mai fi si viața si activitatea primului evanghelist, Luther, dar acolo am "date insuficiente" și nesintetizate/ analizate.

      Ștergere
    4. @1.38 Ai făcut Bingo ! Fie și numai studiind numele de *botez* pe care i dau copiilor lor, concluzia la care ai ajuns e la dispoziția oricui. Luterul a fost gidean infiltrat; mină detonată în corpul schismaticilor ktolici de călcătura papismului.

      Ștergere
  9. Ukraine War Planned YEARS AGO Documents Reveal
    https://www.youtube.com/watch?v=oVjPh-8JMJQ

    RăspundețiȘtergere
  10. Daca ar veni Iisus astazi in Romania,credeti ca ,,fariseii''l-ar recunoaste/simti?Dupa doua mii de ani,s-a schimbat ceva?Din cauza copacilor(dogme),nu se vede padurea(Iubirea)!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Recunoasterea LUI va veni prin noua serie de minuni. In caz contrar singur se va include in ceea ce chiar EL a proorocit cind zicea: "Vor veni multi hristosi inaintea mea..." si cum ar veni aia va vor face capul cit o banita cu promisiuni de tot felul...
      Din acest motiv clar, este nevoie ca El sa faca minuni grupa mare cit cuprinde in fata tuturor.

      Ștergere
    2. Anonim7 octombrie 2022, 13:01
      ..." Sunt filme cu evrei care acum se duc in Ukr. Ce stiu ei si nu stim noi? Cine-i trimite acolo? Sunt familii intregi cu barbati, femei si multi copii. De asta nu cuceresc Odesa? S-au inteles sa depopuleze Ukr dar sa n-o distruga tocmai bine pentru cei care urmeaza sa vina?"

      Stai calm omule. Sutele de familii efreiesti ultraortodoxe sunt cu copilasii lor in PELERINAJ anual la mormintul unui mare sfint din regiunea hazara! Nu fac altceva decit sa se roage zi si noapte pentru toti.
      Este foarte bine ce fac! N-ai tu treaba. Macar sa fi tu asa de credincios, devotat lui Iahve cit sunt ei.

      Ștergere
  11. Este evident ca se incearca detonarea Bisericii dar nu ar fi prima data, asta se intampla oricum de 2000 de ani. Acum atacul insa e mult mai concertat si mai violent pentru ca lumea s-a imbecilizat complet. E nevoie ca oamenii sa ramana fara repere in aceste vremuri post adevar in care traim. Insa nu vor reusi pentru ca cei care il marturisesc pe Hristos il vor marturisi indiferent ce incearca scenaristii acestor vremuri, insa e clar ca sunt vremuri de cernere.

    RăspundețiȘtergere
  12. https://www.youtube.com/watch?v=no2eYyHRT6o

    I se surpa fundamentul nisipos de conducator cu "tarisoara-n suflet" a lui Victoras OrBanica. Trebuie conform normelor Bruxelesti sa continue distrugerea sistemului de invatamint(printre multe altele ca noi toti) si lumea cu zecile de mii au iesit in strada sa-l prezinte lumii in adevaratele lui culori de KKo.

    Bine le zicea Hristos:

    "Din FAPTE ii veti cunoaste"....nu de la kktv

    Amza

    RăspundețiȘtergere
  13. Se pune la cale înflăcărarea sentimentului naționalist pentru a pregăti polimea de război, pentru a-i da motivatie sa lupte. Romanu de azi rămas încă în România e scârbit și trădat de clasa conducătoare, de cei din jurul lui și cu câteva excepții sărac așadar nu are pentru ce sa lupte.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Care polime? Aia trecuti de 45 de ani si care n-au facut armata? Ii vor scoate apti medical pe toti, indiferent de probleme de sanatate?

      Ștergere
    2. Pentru carne de tun nu se ține cont de vârstă ori de sănătate;vor fi obligați cam 80% dintre bărbații României să se ducă la moarte;cei 20% vor fi cei care sunt în cărucior, în baston, la pat, interlopii, mafioții, masonii, judecătorii, politicienii, primarii, ambasadorii, etcetera.
      În prima serie vor fi cei care lucrează în cadrul Armatei.
      În a doua serie vor fi cei până în 35 de ani.
      În a treia serie vor fi restul.
      Iar asta se va întâmpla într un interval foarte scurt (câteva săptămâni).
      Vom vedea în Primăvară ce va mai fi.

      Ștergere
  14. Pe de o parte, vasta matrice de putere globală corporativă susține un viitor înfricoșător de mecanicist, digital și controlat algoritmic. Un viitor dominat de impulsuri de unde electromagnetice 5, 6 și 7G înarmate care alimentează „Orașe inteligente” bazate pe rețea de control, care urmează să fie locuite de locuitorii țării lipsiți de drepturi.

    Pe de altă parte, se ridică un nou val de conștientizare care îl consideră pe om sacru și mediul său ca pe un dar de neprețuit, care are nevoie de o formă cu totul nouă de administrare benignă și de bun simț, care conține valorile adevărate și la scară umană ale ecologiei reale.

    https://luminaadevarului.com/2022/10/07/carol-al-iii-lea-adevarat-rege-sau-slujitor-al-globalistilor/

    RăspundețiȘtergere
  15. O alta chestiune care ne afecteaza si pe noi luat de pe saitul colonelului Chireac, transferul de date personale : https://www.dcnews.ro/transferul-de-date-personale-din-uniunea-europeana-catre-sua-aprobat-printr-un-ordin-semnat-de-joe-biden_890169.html . Ne vinde curva de ursula ca la Ojdula.

    RăspundețiȘtergere
  16. Roata se întoarce.
    Înapoi in Comunism.
    UE va deveni comunistă?
    Tu române vei mai putea trăi in comunism!?!??? Chit că este chiar de tip nou, comunismul progresist. Sau cum zic chinezii, democrația comunistă, ori democrația socialistă Ha-ha-ha

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Tu române vei mai putea trăi in comunism!?"

      Da ma, chiar si miine. Mai rau decit acum pentru mine nu poate fi. Sap canale 5 zile pe saptamina si primesc in mina fix 1700 lei. Norocul meu de boschetar este ca m-a lasat un baiat sa am grija de casa lui care-i in paragina, ca n-are bani sa o renoveze si ii platesc doar ce consum in camera mea, apa, gaze, lumina. Asa divortati sau singuri ca mine sunt milioane. Toti prietenii mei sunt saraci si tot ce ne putem permite in timpul liber este sa mai bem o bere si sa fumam. Pe timpul impuscatului lucram la sonde de titei.

      Ștergere
    2. @Anonim8 octombrie 2022, 03:18 - Nu te cred.

      Ștergere
    3. Anonim " 10:20", de ce nu îl credeți pe Anonim "03:18"?
      Pare credibil ceea ce afirmă. Ce nu vă convine? Felul în care se exprimă, faptul că scrie corect din punct de vedere gramatical, ortografic și ortoepic?
      De data aceasta, nu-mi voi semna zicerea, intenționat. Tot semnând, începe să mi se aplece de numele meu. Va rămâne, așa, doar între anonimi. Doar bine vă doresc. De ce? Pentru că " numai bine" începe cu o negație. Cu stimă, 😉❤️😉

      Ștergere
    4. Ca-ntotdeauna A., esti inconfundabila, de milioane!

      Ștergere
    5. @
      Anonim9 octombrie 2022, 00:50
      1. Tot ce te depaseste, aparent, intra in categoria A. Angela, parca, si cred ca e inventia ta, nici nu exista.
      2. O postare la ora 00:50 denota in anumite cazuri, in care te inscrii cu succes, in sindromul obsesiv-compulsiv. Sigur nu ai sotie, copii, probleme umane, si nici alt servici in afara de postari.
      3. Dupa stilul in care scrii, ca ultimul kkt, sper ca nu esti ala care-l acuza pe un coleg ca e schizofrenic bla bla bla. Ar fi ca harbul care rade de oala sparta. Sunt 45% sanse sa cunosti expresia asta, inteligentule! Cum am calculat, te las sa gandesti, ca tot esti superior si nu consumi mult.
      4. Ca de obicei, nu confirmi si nu infirmi nimic, ci mimezi un profil de retardat. Mirajul se sparge cand or sa ti-o traga superiorii.

      Ștergere
  17. Corect
    DL Helwig parcă (?) spunea o poezie. FĂRĂ intonatie. Seamănă cu seful sau, care intoneaza greu si fals.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)