joi, 20 octombrie 2022

De ce ceilalţi vor învinge?


Nu prea am mult timp azi, de aceea voi fi foarte scurt. Însă exerciţiul pe care vi-l propun este unul interesant, fiind legat de articolul de ieri al lui Dughin. Aşadar o să facem o mică întoarcere în timp pentru a stabili cum de-a fost posibilă instaurarea comunismului?

Mulţi vorbesc despre o conspiraţie. Fără doar şi poate au fost mai multe conspiraţii, nu doar una. Însă, în ciuda conspiraţiilor rămâne întrebarea privind mecanica întregii operaţiuni. Cum de-a fost posibil ca într-o ţară imensă să se instaureze un aparat atât de opresiv, pentru ca apoi sistemul respectiv să se întindă pe jumătate din lume? E o întrebare simplă care are nevoie de ceva mai multe explicaţii decât simpla invocare a unei conspiraţii.

Din punctul meu de vedere a fost, în primul rând, o capcană raţională, un joc al inteligenţei din care nu puteai să ieşi decât terfelit şi cu toate opiniile modificate. Înainte de a se instaura comunismul(de fapt socialismul), duelurile raţionale erau câştigate în masă de către comunişti. În ciuda faptului că, din punct de vedere politic, mişcarea comunistă era marginală, în zona intelectuală lupta era tranşată. Iar câştigarea duelului era bazată pe o strategie de-a dreptul banală: cum poţi susţine supremaţia unei clase sociale(burghezia) defavorizând întreaga societate?  Cu toate că marxiştii susţineau la rândul lor o singură clasă politică - proletariatul - intenţia lor transparentă de a extinde această clasă la întreaga societate te lăsa fără replică. Prin egalitatea tuturor se obţinea justiţia ultimă, înfrăţirea oamenilor şi eliberarea acestora de orice constrângeri. Libertate, egalitate, fraternitate. Cum să te poţi opune ca burghez - deci adept al tembelului slogan - unei mişcări care promite ducerea respectivului slogan la desăvârşire?

Ani de-a rândul această stratagemă banală a devastat minţi, transformând oameni rezonabili în îndoctrinaţi cu ochii roşii, gata de sacrificiul suprem pe altarul proletariatului. Aşa au apărut opere de artă care-au prezentat victoria finală a „societăţii ideale”. Mult înainte de a simţi fizic prezenţa comunismului, am trăit în vecinătatea sau în interiorul său pe teritoriul intelectual. De aceea, în final, instaurarea „societăţii fericirii” a devenit doar o simplă formalitate întrucât lupta era deja câştigată. Orice prostovan care trebuia să pară ceva mai inteligent îmbrăţişa câteva slogane ale propagandei şi-şi asuma ideologia care, fiind simplistă în esenţă, prindea de minune la proşti. 

Aţi mai văzut pe undeva schema aceasta? Cu ceva timp în urmă, un amic american îmi mărturrisea plin de obidă dilema sa: „cine-s ăştia care apar din interiorul unor cluburi suspecte şi ne expun opiniile lor simpliste, dar care sunt prezentaţi pretutindeni ca mari oameni, ca vizionari sau, de ce nu, ca genii?”. Vorbea despre globalişti pe vremea în care erau nişte ţuţeri marginali. 

Vorbea Palada la un moment dat despre cum stătea treaba cu bursele Fundaţiei Soros. Pe vremea aceea orice tânăr visa să meargă să vadă lumea. Aplica orbeşte la orice bursă care i-ar fi finanţat călătoria şi şederea într-unul dintre „paradisurile capitaliste”. Bursele Soros se dădeau destul de uşor. Făceai cam ce-ţi doreai, dar la sfârşit trebuia să faci o lucrare despre subiectul bursei. Care subiect, sincer, nu prea interesa pe nimeni. Cam care erau subiectele? Libertate, feminism, societate deschisă, democraţie, justiţie, drepturi ale minorităţilor s.a.m.d. Făceai referatul fără tragere de inimă, deoarece astfel îţi asigurai şansele unor noi ieşiri într-o vreme în care o asemenea aventură era destul de scumpă pentru oricine. Apoi venea o nouă oportunitate: nulităţile cele mai mari erau racolate să lucreze în instituţiile păduchelniţei. Ajungeau şefi de proiect, „proprietarii de ONG-uri cu nume pomposase”, erau citaţi în articolele altor nulităţi s.a.m.d. Mai ţineţi minte ce dezamăgire a fost proasta aia de Guseth la momentul audierii? Dorea postul de Ministru al Justiţiei şi nu avea habar despre puterile în stat. Iată „noua intelectualitate”.

Însă, ideologia simplistă a lovit din nou cu pseudo-capcană raţională: „cum poţi să te limitezi la grija şi protecţia unui singur popor, când noi ne gândm la întreaga umanitate?”. Veninul rezultat din falsa dilemă „mereu câştigătoare” l-am tot văzut în lumea aşa-zis intelectuală. Triumful său e din ce în ce mai vizibil în noile creaţii omniprezente pe Youtube, Facebook, Twitter, Netflix etc. Ca să înţelegeţi mai bine, citez din articolul de ieri al lui Dughin: „Dacă luăm un eveniment viitor probabil ca un eveniment care s-a întâmplat deja, vom câștiga timp, ceea ce înseamnă că vom câștiga putere. Un alt lucru este că acest lucru s-ar putea să nu se întâmple. Da, și se poate, dar uneori eșecul așteptărilor nu este critic, iar invers, o prognoză confirmată, luată ca un fapt împlinit dinainte, oferă avantaje enorme”. 

Nu mai insist deoarece puteţi intui ce urmează.

33 de comentarii:

  1. Tare reflecția, puțini vor prinde esența.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ne aflam la apogeul fascismului, in toata splendoarea sa: state subordonate complet corporatiilor, creditorilor sai (mari investitori, bancheri) asa-numitelor "piete libere" (a se vedea doar cel mai recent caz din UK, cand "pietele" erau cat pe ce sa rastoarne guvernul).
    Discursul ecologist si sexual al corporatiilor nu le transforma din fasciste in socialiste. In prezent fascistii se ascund dupa discursuri de extrema-stanga pe care un socialist serios le ignora.
    George Orwell a fost un socialist serios ce avea in vedere distributia avutiei astfel incat sa se reduca inegalitatile, devenit galopante in prezent.
    Bizareriile ecologiste si sexuale aduc doar deservicii cauzei socialiste care vizeaza distribuirea echitabila a avutiei.
    In SUA, cel mai fascist stat din prezent, aceste inegalitati sunt cele mai mari.
    China este egalitarista si socialista prin cultura sa.
    In Europa, socialistii si sindicalistii din Franta sunt ultima speranta, doar ei protesteaza fata de situatia in care a ajuns Europa sub conducerea marionetelor fasciste de la Bruxelles.

    RăspundețiȘtergere
  3. Burghezia a fost aliata socialistilor doar initial, cand adversarul comun era aristocratia din secolul XIX. In prima parte a secolului XX, burghezia ajunsese deja la putere si era sustinatoarea fascismului, din aliati, acum, burghezii isi simteau pozitia si privilegiile amenintate de proletariat, respectiv socialisti.
    E greu sa pretinzi ca intelegi si cunosti cauzele fenomenelor sociale globale. Cum a fost posibila instaurarea comunismului? Dupa cum o dovedeste istoria, a fost posibila cu ajutorul fortei si armelor: situatia si starea proletariatului era extrem de precara, iar clasele sociale dominante burghezii si aristocratii nu erau dispusi la concesii, dimpotriva, asa ca proletarilor care nu aveau de pierdut decat o viata mizera nu le-a ramas decat sa lupte efectiv cu arma in mana. In China razboiul civil dintre socialisti si fascistii sustinuti de americani a durat peste 20 ani, pana cand fascistii s-au retras in Taiwan.
    Cam asta e istoria, un lung sir de lupte pentru putere si dominatie. Ca proletar mi se pare absurd sa imbratisezi ideile fascist-corporatiste promovate de burghezi si noua aristocratie.

    RăspundețiȘtergere
  4. https://youtu.be/KKrJfkxSYe8

    Explozii LIVE la sediul FBI din Washington DC

    RăspundețiȘtergere
  5. "cum de-a fost posibilă instaurarea comunismului?"
    Prin promovarea in functii de conducere a retardatilor, a sociopatilor, a subcalificatilor, a incompetentilor si a tuturor sarantocilor absoluti care neavand nimic, normal ca doreau initial "egalitatea" adica imparteala averilor celor ce au, apoi au renuntat la egalitate si au dorit toata averea atat a persoanelor fizice cat si a natiunii/tarii doar pentru ei.

    Uitati-va doar la cuplul Ceausescu: doi analfabeti absoluti cu 3-4 clase, necalificati, care aveau pretentii unul de "presedinte" de tara, "comandant suprem" si ce plm mai balmajea pe acolo, iar celalalt avea pretentii de "cecetator doctor docent" si "savant de renume mondial". Astia doi i-au saturat pe prosti, pardon, pe proletari, pardon, pe idioti utili, pardon, pe poporul muncitor de egalitate socialista: ei traiau in lux absolut, iar prostimea facea foamea in frig si in intuneric.

    Problema se pune ca sunt unii oameni atat de foototi in cap si de ratati economic care nu inteleg nici daca le desenezi cu creioane colorate. De aia inca ii plang pe socialisti, de aia inca promoveaza si sustin orice aberatie de egalitate sociala, sau mai nou de justitie sociala si de aia industria si productia se muta in Asia si capitalurile in offshore.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte bine spus de perioada comunismului.
      Problema e putin nuantata cand e vorba de socialism. Capitalism cu populatie in descrestere nu prea merge. Ar fi o deflatie continua cu mari probleme de alocare a capitalului. Ori se incearca un subterfugiu, ori capitalismul va mai fi posibil cativa zeci de ani prin Asia de Sud si prin Africa, asta daca tarile respective reusesc sa faca o piata functionala, ca multe au probleme cu modul de guvernare.

      Ștergere
    2. Inteligentule, uita-te doar la sri si sie, doua institutii chipurile cu abordari de organizatii ce imbratiseaza valori democratice , dar in fond sunt unitati represive securiste si profesional sunt vai mama lor, care sunt conduse de doi giganti purtatori de dovleac! Uita-te la Ciuca abia leaga cateva cuvinte, uita-te la Dancu un infatuat praf pe domeniul lui, uita-te la Bode un dezastru, uita-te la cine vrei tu din guvernul actual, la oricine, la Aurescu marele diplomat! E dezastru in aparatul de stat din Romania, e jale, nu ai cu cine, rar ici colea cativa buni, dar putini! Romania se taraie de azi pe maine, asta e realitatea! Lasa creioanele colorate si ifosele de analist sociolog, ca nu cunosti nimic din halul in care se misca aparatul de stat, inclusiv pe creetinii aia cu justitia si preventia in gura, de la politie si asistenta sociala, niste tortionari pe bani publici! E jale in Romania, abia se mai taraste totul!

      Ștergere
    3. "Capitalism cu populatie in descrestere nu prea merge."
      Vorbesti prostii.
      Pornesti de la premisa falsa a ceva ce nu a existat, nu exista si nici nu va exista vreodata: cresterea infinita! In viata reala TOTUL ESTE CICLIC!


      "Ori se incearca un subterfugiu, ori capitalismul va mai fi posibil cativa zeci de ani prin Asia de Sud si prin Africa, asta daca tarile respective reusesc sa faca o piata functionala, ca multe au probleme cu modul de guvernare."
      Daca vorbesti de ghetouri ca Bangladesh, Myanmar, etc. sau de foste lagare comuniste ca Laos, Cambogia, Uzbekistan, Kirgstan si alte "stanuri", ai dreptate, in rest nu ai nici cea mai mica idee despre ce vorbesti si vorbesti prostii. Nimeni nu se inghesuie in tarile mentionate mai sus si in altele similare sa-si deschida firme sau sa-si mute fabrici, dar in altele da, incepand cu Turcia, care spre surpinderea multora se afla peste 90% localizata in Asia si terminand cu tari ca Indonezia, Malaezia, Tailanda, etc. ca sa nu mai vorbim despre Coreea de Sud, Japonia sau Taiwan, sau de Singapore si fabrica lui personala Johor Bahru. Plus ca... de prosti se ingramadesc unii oameni sa-si deschida firme in locatii ca Hong Kong, Labuan sau Singapore.


      Citeste si plangi:
      "The top drawing factors for ultra rich individuals to migrate to Singapore are political stability, economic stability, a plethora of business-friendly incentives, tax efficiencies, modern infrastructure, a pro-business environment, a strong legal system, a higher standard of living and an advanced healthcare system, among others...
      Singapore is also the first preference for several HNIs in other parts of Asia as they provide a reliable infrastructure for wealth preservation. Furthermore, Singapore is a preferred choice for digital entrepreneurs and family offices owing to its easy access to world-class financial advisors...
      Some of the fastest growing sectors in Singapore in 2022 include banking & finance, Software & Technology, Healthcare, manufacturing, Artificial Intelligence, Data Science & Analytics, Biomedical & Biotechnology, Mental health, Tourism & Hospitality, and Digital & Internet Marketing."

      https://intuitconsultancy.com/millionaires-are-on-the-move-to-singapore-the-country-ranks-3rd-in-attracting-high-net-worth-individuals/

      mai mult:
      https://www.scmp.com/magazines/style/news-trends/article/3187496/where-are-millionaires-moving-2022-high-net-worth
      https://www.channelnewsasia.com/commentary/singapore-billionaires-saverin-brin-dyson-dalio-family-offices-339196
      https://www.outlookindia.com/business/why-mukesh-ambani-and-other-billionaires-are-setting-up-family-office-branch-in-singapore-dubai-news-229156
      https://www.ft.com/content/aa94441e-c1cb-4ac2-9b7c-59152d679c59
      ...

      Ștergere
    4. @ Anonim 21 octombrie 2022, 22:21
      Felicitari!
      Ai reusit sa demonstrezi cu succes ca faci parte din acea categorie de romani "speciali" care sunt incapabili sa inteleaga un tezt simplu!

      https://www.edupedu.ro/analfabetismul-functional-din-romania-depaseste-50-si-aceasta-nu-este-cea-mai-mare-problema-a-sistemului-educational-din-romania-cercetatorul-dacian-dolean/

      https://ro.wikipedia.org/wiki/Analfabetism_func%C8%9Bional

      Ștergere
  6. Sigur, ne place sa ne gandim "grande"! La societate, civilizatie, Univers. Dar accesul la oricare din astea, este (sau nu), posibil DOAR plecand de la individ. Si atata timp cat individul e neglijat, nici grupul din care el face parte, nu poate avansa!

    Eu scriu anumite nume, cu litera mica, nu din viteza, nu din nestiinta dar, pentru ca asta e felul meu de a-mi arata dispretul pentru persoanele care poarta acele nume. Ma refer la "societatea omeneasca", pentru ca "omenescul" e cel ce ne diferentiaza de pesti, cai, plante, pietre, e regnul din care facem parte. Nu folosesc notiunea de "societate umana", pentru ca umanitatea e o calitate, nu o caracteristica. Cainele meu, e mai uman decat multi dintre cunoscutii mei si e suficent de inteligent pentru a nu profita de cele peste 80 kg pe care le are si de forta fantastica pe care o poseda, pentru a face rau. E alegerea lui dar asta nu-l face membru al societatii omenesti ci doar uman, in sensul in care noi am definit umanitatea.

    Ce vreau sa spun e ca imi doresc sa fie luati in consideratie indivizii vs societate in ansambu, familia vs ONG-uri cu viata la comun, intelegerea vs turnatorie, demnitatea vs prostitutia de orice fel.

    Comunist? Poate. Om? Sigur! Jumatate din viata, mi-am trait-o in comunismul romanesc, alta jumatate in capitalismul romanesc cu iz de tradare. Pe vremea cand majoritatea comentatorilor de pe blog, abia se nasteau, in 1989, eu deja aveam 2 copii si ca ofiter de aviatie, raspundeam de o mica parte a apararii idiotilor care dupa 25.12.1989, s-au aruncat cu capetele in putul "democratiei" occidentale, fara sa judece o secunda urmarile.

    In sfarsit, "de ce ceilalti vor invinge"? Simplu: noi nu contam si oricine ar fi "ceilalti", noi n-avem cum castiga nimic!

    Si nu contam, pentru ca la nivel individual, am ales sa nu contam. Am ales mereu "raul cel mai mic" si niciodata binele. Ne-am lasat momiti de micile "atentii" pe care ni le dadeau reprezentantii unui partid sau a altuia, fara sa ne gandim ca nici un partid, nu ne poate reprezenta interesele noastre, dat fiind ca fiecare partid, isi are propriile interese. Pentru ca am ales sa credem ca "democratia", atata cata poate fi ea, nu exista in afara partidelor politice, ceea ce e o minciuna sfruntata! Pentru ca am acceptat sa ne rupem de la gurile copiilor nostri, ca "reprezentantii" sa-si poata dota copii lor cu Lamborghini, cu care sa ne ucida copii nostri, pe trecerile de pietoni. Pentru ca am acceptat ca scolile noastre sa se transforme in institutii de alfabetizare si nu in institutii de invatamant! Pentru ca... mii de alte argumente!



    RăspundețiȘtergere
  7. Iti explic eu simplist !Numarul inregimentatilor face tot timpul diferenta ! Nu vreau sa ii numesc prosti , desi am facut-o ! Sunt roboteii care stiu ca , confortul emotional -digestiv e asigurat de statul de drept ! Prosti , dar multi Maria Ta ! Cat timp stomagul e alimentat , tine vrajeala !

    RăspundețiȘtergere
  8. Azi, am avut 2 dosare penale la o curte de apel. Cat am stat in sala, cele 12-15 cauze discutate, inclusiv ale mele, au avut aceeasi soarta: amanare pentru dupa 17.11.2022, pentru a astepta raspunsul ICCJ pentru rezolvarea unor chestiuni de drept (e vorba de aplicarea celor doua Decizii CCR - 297/2018 si 358/2022, pe prescriptie). Numiti asta o tara normala?

    Stiu, majoritatea spun ca nu-i intereseaza justitia, ca ei sunt corecti, cinstiti, isi vad de treaba! Da, asa si e, pana cand corectul, cinstitul si ala care-si vede de treaba, trece strada pe undeva unde nu e zebra! Sau pana cand vecinul ii zice ca gardul lui, e pus cu fata invers. Sau pana cand ajunge la divort. Sau mostenire. Sau... orice!

    Justitia, prin legile care exista, controleaza tot, de la nastere, pana la moarte. De la emiterea certificatului de nastere, pana la emiterea celui de deces.

    Ce ai atins en passant draga Dan, zilele trecute, e de fapt poate cea mai importanta tema posibila pentru un blog si pentru generarea unor discutii. Cu ce final? Habar n-am, sincer! Poate pentru a arata realitatea de azi, din Romania, celor care inca se cred a fi la vreun adapost in fata abuzurilor unui Stat care a deviat de la functia lui de aparator al cetateanului, spre cea de asupritor al lui.

    Scrierile lui Dughin sunt superbe pentru cei care deja au formata constiinta de sine si un nivel al educatiei suficient de inalt ca sa-l inteleaga. Problema e ca romanul de rand (ca si rusul de rand, de altfel), n-au posibilitatea de a intelege ce spune el cu adevarat si de aia, nu cred ca-si are locul o discutie pe temele lui, intr-un blog destinat celor cu intelegere medie.


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. D-le Anonim X, chiar daca aveti dreptate in exposeul Dvs., ultima fraza, totusi, desconsidera cititorii d-lui D. Diaconu...

      Ștergere
    2. Imi cer iertare, n-am vrut sa sune asa cum de fapt, a sunat. Realitatea pe care o puteti constata si singur, e ca mult prea multi amesteca realitatea zilelor pe care le traversam, cu religia, extraterestrii sau alte bazaconii care chiar nu-si au locul intr-o discutie pretinsa a fi bazata pe concret.

      Dar da, n-am nici o scuza si inca o data, imi cer iertare. Chiar nu am vrut sa jignesc pe nimeni si nu am realizat la momentul in care am scris, ca de fapt, afirmatia mea e jignitoare...

      Ștergere
  9. https://r3media.ro/avocatul-poporului-si-aur-au-depus-contestatii-la-ccr-pe-tema-schimbarilor-din-legile-justitiei/

    RăspundețiȘtergere
  10. SF= Science Fiction, fictiune stiintifica, imaginatie literala bazata pe cunostiinte stiintifice. Ceva posibil dar in principiu, nu chiar azi, bazat pe cunostiintele stiintifice pe care deja le avem

    Sirianul Lucian de Samosata, care imagina calatorii temporale la vremea lui (anii100 e.n.), care includeau si Romania de azi, Otto cel Mare, care pe la 900 e.n., prevedea revolutia industriala, Ibn al Nafis, care in scrierile lui, prin 1200 e.n prevedea caderea imperiului bizantin, Campanella, Bacon, Kepler sau Godwin pe la 1600, Swift sau Voltaire prin secolul XVIII, Jules Verne, Samuel Langhorne Clemens (Mark Twain- "Un yankeu la curtea regelui Arthur", de exemplu), plus o cohorta intreaga, toti meritand sa fie mentionati, in secolul XIX... Printre pionieri, fratii Arkadii si Boris Strugatski, Isaac Asimov, Mihail Bulgakov sau Ivan Iefremov...

    Dughin, este un vizionar de genul lui Tolstoi, poate nu la profunzimea lui dar sigur mai bine informat (azi), care nu face decat sa exprime o teorie a existentei omenirii, filtrata prin posibilitatile lui de intelegere si de discernamant. Un om inteligent, sigur! dar departe de a fi vreun guru (nici nu pozeaza in asa ceva si nici nu cred ca-si doreste asta)

    Ideea e ca incet, incet, exista o suprapunere de planuri, pe care unii o vedem, altii o ignora ca nefiind parte din cotidianul lor, desi e! SF, devine realitate.

    "Les seigneurs de la guerre" a lui Gerard Klein, desi despuiata actiunea de elementele hi-tech, devine realitatea noastra.

    Lumea fratilor Strugatski, din "Picnic la marginea drumului", devine incet, locul spre care ne indreptam.

    Cat ne mai trebuie, romanilor, ca sa ne trezim? Poate in locul actualului imn national, facut special pentru adormitii eterni, avem nevoie de ceva mai puternic, care sa evoce vulturii sau ursii sau rasii sau zimbrii, pe care inca ii mai avem!

    Nu suntem slabi pentru ca suntem slabi, suntem slabi pentru ca suntem lenesi si delasatori. "Nu lasa pe maine ce poti face azi, lasa pe poimaine!" astia suntem noi! Daca mai vrem sa existam, trebuie sa schimbam asta. Sau poate nu vrem si... asta e!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dughin nu este niciun vizionar, ci doar un om foarte citit, inteligent si bine informat, care cunoscand istoria, a inteles planurile lui Bismarck, reluate de parintele geo-politicii moderne, ofizerul german pe nume Karl Haushofer, idei pe care le-a preluat si acest Dughin, dar mai ales cancelarul german Gerhard Schröder care a incercat sa le puna in practica, fapt pentru care americanii l-au facut "sa piarda" al doilea mandat si in locul lui au pus-o pe agenta lor (zicea chiar Helmuth Kohl) Angela Merkel

      Ștergere
    2. "Dughin nu este niciun vizionar, ci doar un om foarte citit, inteligent si bine informat, care cunoscand istoria"

      Acest lucru inseamna ca este educat academic, iar educatia acdemica NU ESTE ECHIVALEBTA CU INTELIGENTA.

      Acest individ este needucat academic, dar ESTE INTELIGENT:
      https://www.gazetaromaneasca.com/observator/comunitate/de-la-sapa-intr-comuna-din-galati-la-performante-gastronomice-italia-profesor-de-pizza-la-italieni/

      Aceasta individa este educata academic dar NU ARE TREABA CU INTELIGENTA:
      https://www.businessmagazin.ro/actualitate/povestea-femeii-care-in-romania-era-profesoara-cu-doua-facultati-iar-acum-este-maturatoare-in-italia-vezi-de-ce-a-fost-nevoita-femeia-sa-plece-din-tara-16472051


      Capisci?

      Ștergere
    3. Robi, Ai uitat de Anhela e fosta komsomolocika din DDR colega cu Puțin

      Ștergere
  11. https://www.youtube.com/watch?v=GBzDtPoxIXE

    RăspundețiȘtergere
  12. Interesante puncte de vedere,dar eu continui să mă întreb, așa ca prostul,ce îi face pe ăștia care programează revoluții și războaie cu o sută de ani înainte să se întâmple, fără ca ei să trăiască să vadă ce au conspirat!Eu cred că nu sunt oameni,nu știu din alte planete, entități diabolice,dracul,nu știu.Este nevoile de o viziune fantastică de a gîndi și a pune planul în aplicație pe aceste perioade lungi de timp.Poate trăiesc în alte dimensiuni,sau universuri paralele,sau călătoresc în viitor. Cum poți face ca toată lumea să rezoneze și guvernele să execute toate în același timp deciziile lor? Iar despre Ceaușescu, așa analfabet cum era, ne-a făcut independenți financiar, economic și energetic și suverani, ceea ce acum nu mai suntem!Nu am trăit bine,am făcut frigul și foamea,dar să vedem raul minor. Să fiți sănătoși!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. marius,
      Indiferent in ce punct a ajuns in89, nu ar fi fost de lunga durata... I s-a comunicat clar, ca trebuie de urgenta sa se dea la o parte pentru ca totul urmeaza sa fie lichidat.
      Exista o faza si in Matrix, unde Neo ajunge cu naveta lui deasupra norilor, in libertate, doar pentru o gura de libertate, urmata de o revenire in tromba inapoi in iadul masinilorAI
      (daca scriu mai mult nu va fi publicat)

      Ștergere
    2. Sau pur si simplu fac parte dintr un grup "ultra patriot" care si a dezvoltat si transmis intre generatii o strategie ...eficienta de comanda si cucerire.Bazata pe slabiciunile omenesti : frica, lacomie, hedonism,
      dorinta de control/ putere. Impiedicand alte neamuri sa faca acelasi lucru, prin distrugeri de carti, eliminare fizica/"întoarcerea" de elite, controlul educatiei tineretului, (v. Scoala de la Franckfurt) razboaie, standarte duble, etc.Stategie ajunsa pana in vremurile moderne sub forma de "Protocoalele, pardon, Directivele NKVD pt.Europa de Est".

      Ștergere
    3. Ceausescu NU ne-a facut independenti pe noi, ci entitatea Romania, la care, e adevarat, formal eram actionari. Cu toate acestea, uzufructul acestei entitati, dividendele ei sa zicem, erau impartite intre niste baieti destepti. Alti baieti destepti, din structuri mai smechere si cu posibilitati mai mari, i-au prins in lesa pe baietii destepti din corporatia Romania si au preluat-o si pe ea, pe corporatie. A fost joaca de copii pentru ei sa indeparteze micul actionar de la masa....

      Ștergere
  13. Mulțumesc celor care mă v-or lua în tărbacă,neologism, și vor matura cu mine!

    RăspundețiȘtergere
  14. https://veilofreality-com.translate.goog/2022/05/24/covid-vaccines-consequences-on-the-soul-spirit-and-life-after-death/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=ro&_x_tr_hl=ro&_x_tr_pto=wapp

    VACCINURILE COVID – CONSECINȚE ASUPRA SUFLETULUI, SPIRITULUI ȘI VIEȚII DUPĂ MOARTE

    RăspundețiȘtergere
  15. capitole:
    Introducere și declinare a răspunderii
    Rudolf Steiner, Antropozofie și cercetare suprasensibilă
    Observații suprasenzoriale asupra persoanelor vaccinate [studii de caz]
    Schisma în comunitatea de sănătate și sănătate alternativă
    Efectele detaliate ale vaccinărilor corona asupra constituției ființelor umane
    Trei tipuri de ființe/entități care obțin acces prin vaccinul COVID
    Vindecarea spirituală și cum să contracarăm efectele adverse ale vaccinării
    Studiul suprasensibil al vaccinurilor
    Urmașii autoritari și zombificarea umanității
    Smulgerea sufletelor și invazia „extraterestră” prin corpurile noastre
    Spiritele soratice ale transumanismului: capcana conștiinței
    Este posibil să absorbiți aceste spirite intruzive fără vaccinări fizice reale?
    Cum să te protejezi de spiritele adverse intruzive
    Efectele medicinei alopate și ale medicamentelor psihiatrice în viața de apoi
    Daune cauzate de vaccinul corona în viața de după moarte
    Situația nu este fără speranță – importanța de a se angaja în marea lucrare

    RăspundețiȘtergere
  16. Premierul britanic Liz Truss și-a anunțat demisia după numai 44 de zile, cel mai scurt mandat guvernamental din istorie. Liderul britanic s-a aflat în centrul unei controverse legate de mini manevra fiscală, care a inclus o reducere pripită a impozitelor și care a determinat-o să demisioneze. Primul care a părăsit funcția a fost ministrul Trezoreriei, Kwasi Kwarteng.

    RăspundețiȘtergere
  17. La intrebarea Dvs retorica, trebuie avut in vedere faptul ca o clica de bancheri khazari sionisti au descoperit ca ideologia khazarului Karl Marx, se potriveste ca o manusa, planurilor lor de stapanre a lumii, exact asa cum o sustine si sfintele scripturi ale acestor sionisti. Prin urmare planuirea si apoi aplicarea comunismului a inceput la modul serios cu cca 150 de ani in urma, si a inceput sa fie impus atunci cand acesti bancheri au primit dreptul de a avea tiparnita de dolari (numita FED) si avand aceasta, ei au putut finanta Marele Raboi, care prin indatorarea tarilor, le aducea profituri uriase. Si astfel a inceput practic impunerea planurilor lor de globalizare comunista, care in repriza 1 numita si WW 1 trebuia sa distruga marile imperii pentru ca acetea prin puterea lor puteau impiedica globalizarea adica comunismul lor al miliardarilor.
    Ca poligon de incercare a fost folosita Rusia ramasa fara tzar in care marii bancheri ai lumii, l-au trimis (cu un vapor plin cu dolari), pe masonul lor de incredere numit Leo Davidovici Bronstein = Lev Trotzki, cel care la fel ca Soros astazi, impartea atunci dolari celor care participau la demonstratiile in care se raspandeau ideile marxist-comuniste ale marilor bancheri miliardari, care de atunci doreau globalizarea, adica sa devina stapanii lumii.
    Dar cum Trotki era evreu kazar, si acestia nu erau iubiti in Rusia fost tarista, a fost adus pentru functia de presedinte, rusul Vladimir Ilici Ulianov = Lenin, un ziarist care impartasea ideile comunist globaliste ale marilor miliardari.
    Mai pe scurt comunismul a pornit de la acesti bancheri care aveau pe mana lor tiparnita de bani, si tot ei sunt cei care astazi au raspandit ideile comuniste in randul tinerilor, pentru a se ajunge la ceea ce vedem astazi, adica impunerea prin dictatura fascista a comunismului globalist cu absolut toate mijloacele, fie ele crize financiare, fie ele pandemii medicale, fie prin razboaie mondiale dar toate acestea printr-i tiranie fascista!

    RăspundețiȘtergere
  18. Îmi aduc aminte bine de "proasta" de Guseth. Făcută plăcintă în comisie, master chef doamna Cătăniciu. Vă invit să îi urmăriți doamnei Cătăniciu prestația din comisia specială pentru Legile justiției. În fața "domnului" Predoiu. Mai avea un pic și își cerea scuze că există. Grija cu care își alegea cuvintele, teama să nu supere cumva, da' știți, domnu', eu doar întreb, eu nu afirm, să mă asigur că am înțeles... mi-au produs o silă infinit mai mare... De abia când vom înțelege motivele atitudinii "doamnei" Cătăniciu vom înțelege și sursa hăului din care a fost extrasă. De cea mai... joasă speță. Rule of Low.

    RăspundețiȘtergere
  19. Va salut,

    Nu stiu daca ati citit cartile domnului Cornel Dan-Niculae sau ale domnului Virgiliu Gheorghe...
    Asta cu arta memoriei si succesul comunismului o gasiti in trilogia domnului Virgilui Gheorghe, are citate din Fericirea ca obligatie si din Ion P. Culianu "Magie in Renastere 1484"...
    Despre doamna Guseth, doamna Pralong, Mirel Palada, mai multe detalii in "Societatea Civila".
    Alta recomandare ar fi Pamfil Seicaru, Dosarul unei tari satelit.
    Numai bine.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)