luni, 3 octombrie 2022

Front până la capăt


Remarc surprins că, în ciuda „dezastrului de pe front”, Rusia merge mult mai bine în ceea ce priveşte politica internaţională. Poate aţi auzit că a fost respinsă la ONU rezoluţia care incriminează Rusia pentru proaspăta „achiziţie” de teritorii aşa-zis ucrainene. Cum a fost respinsă rezoluţia? Simplu: prin exercitarea dreptului de veto al Rusiei. Ce înseamnă asta e limpede: orice s-ar vota la ONU poate fi anulat de Rusia. De ce? Pentru că aşa funcţionează lumea. Exact cum Rusia se poate opune, la fel o poate face şi SUA.  Există însă un tâlc pe care ar trebui să-l înţelegeţi întrucât n-a fost unanimitate împotriva Rusiei. China, India, Brazilia şi Gabon s-au abţinut de la vot. O abţinere care face mai mult decât un vot împotrivă. 

În Italia a câştigat Meloni. Lăsăm de-o parte poziţia sa pro-americană şi absolut în linie cu narativul ucraienean. Ideea e simplă: de câştigat acolo au câştigat cei care sunt pro-italieni, cel puţin la nivelul discursiv. Să fii pro-italian înseamnă că vrei ca economia să-ţi meargă, vrei să ai în continuare confort, deci te opui politicii tembele a Buxelles-ului în ceea ce priveşte politica energetică. Iar a te pune contra Bruxelles-ului, însemnă a da dreptate Rusiei. Nu-i aşa că e perversă politica? E adevărat că oricând Meloni poate schimba discursul şi-o poate vira spre tabăra Bruxelles-ului, dar asta nu înseamnă că italianul de rând va fi de acord cu asta. 

Un rezultat ceva mai transparent s-a înregistrat în Bulgaria, unde tabăra pro-americană a fost spulberată. Nu total, dar treptat se va dizolva într-o mizerie similară USRi-ului de la noi. Poate mai ţineţi minte când vă spuneam că, indiferent de aşezare, Bulgaria va fi teritoriul de acces al Rusiei către Serbia. Şi, aş adăuga eu, cea care va „integra” Macedonia de Nord. Interesant, nu-i aşa? 

Încă un element interesant: Turcia îşi sporeşte la un nivel nemaivăzut presiunea asupra Greciei. După ce şi-au adjudecat Ciprul de Nord, după numeroase încălcări ale teritoriului marin al Greciei, acum au dat o lovitură radicală, preluând  Zona Economică Exclusivă a Libiei. Mă rog, au închiriat-o. Asta ca plată pentru a-i apăra pe cei de la care au închiriat-o. Nu-i aşa că e interesant? Desigur.

Presiunea pe care Grecia trebuie s-o suporte este imensă, iar Mitsotakis tace mâlc. Nu înţeleg ce joc face, dar situaţia e critică şi, cel mai probabil, în scurt timp va fi şi el eliminat. Alternativa care va veni la putere în Grecia va fi tot una cu accente puternice naţionaliste şi de orientare pro-rusă. Deja populaţia fierbe, iar ataşamentul grecilor pentru ruşi este cunoscut. Ca să înţelegeţi cum stă treaba, vă voi spune că cea mai devastatoare declaraţie a lui Mitsotakis a fost cea în care a spus că Grecia se află în răzbi cu Rusia. Din acel moment e pe tobogan şi e imposibil ca ceva să se mai întoarcă în favoarea sa.

Ceea ce trebuie remarcat este că absolut toate mişcările despre care vă vorbesc vin într-o teribilă criză a Occidentului, care începe să se adâncească vizibil. Se vorbea acum puţin timp despre o disensiune majoră la vârful personalităţilor WEF. Lui Klaus Schwab i s-a reproşat că l-a introdus prea devreme pe deviantul de Harari şi că lumea are o puternică repulsie faţă de declaraţiile sale. Replica lui Schwab a fost acidă: „Oricum nu mai avem timp. Trebuie să încercăm acum sau dacă nu ne va lovi eşecul”. Iată resetul de după colţ. Ce ne promite el?

Până acum eram obişnuiţi să ni se promită că totul va fi bine. În schimb ni se răspunde cu instrucţiuni de genul „e bine să”: e bine să mâncăm viermi, e bine să stăm în frig şi întuneric, e bine să facem duşuri în grup s.a.m.d. Unde e bunăstarea promisă? Ea s-a evaporat, punându-se în locul său o societate în care „e bine să” deoarece „altfel e de rău”! Oare nu dintr-o asemenea societate ne-am luat noi zborul în 1989?

De fapt Schwab are dreptate: finanţele lumii occidentale sunt la pământ. S-a crezut că întreaga planetă va juca sârba pe care-o cântă ei, dar au cam apărut fisurile. COVID a fost doar cântecul final al unei epoci a exceselor dezvoltate pe fondul monopolului tipăririi de bani. Acum însă nu prea se mai pot tipări bani. De fapt, nu doar că nu se pot tipări, ci mai trebuie scoase din circulaţie, la prima strigare, vreo 2/3 din banii aflaţi în circulaţie şi care nu au niciun fel de acoperire. De-aia avem inflaţia. Ea are puterea de a egaliza, dar o are şi pe aceea de a prăbuşi încrederea în monede. 

Şi, pentru că a venit vorba de monede, doar o singură cifră vă va face să înţelegeţi cum stă cu exactitate situaţia. Activele marilor bănci centrale ale lumii au avut o evoluţie fulminantă: de la 5 trilioane de dolari în 2007 s-a ajuns la 29 trilioane de dolari în 2022! Ce-i cu aceşti bani? În mare parte sunt obligaţiuni cu dobânzi negative care au tot fost afişate ca dovad a prosperităţii economice. Niet, va spune rusul: Arătaţi cărţile! E doar o formalitate, dar de dimensiune nucleară. Atât la propriu cât şi la figurat. 

Puteţi limpede înţelege de ce e atât de încrâncenată lupta în Ucraina. SUA şi ceea ce se numeşte pompos „Occidentul Colectiv”, pur şi simplu nu-şi mai poate permite pierderea unei bătălii. Iar bătălia la care asistăm nu e a desculţilor de ucraineni, ci a „Occidentului Colectiv”. Care Occident, cu fiecare zi de război îşi vede puşculiţa din ce în ce mai secată, iar de jucat nu prea se mai poate juca cu imprimanta prin ţărâna monetară.

Jocul e mult mai mare decât pare. Şi de aceea, asemănător marilor partide de poker de pe vremuri, susţinătorii fiecărei părţi stau în jurul mesei cu mâinile pe pistoale. Poate de aceea, în loc să ascultaţi comentariile inepte de la TV ar fi mai productiv să vă întrebaţi pe unde se află submarinul atomic K-329 Belgorod. Întrebaţi-vă întrucât la fel fac şi americanii: se întreabă. Şi se întreabă atât de apăsat încât îl tot caută, inclusiv cu sateliţii. El însă e tăcut, la fel ca Apocalipsa care devine gălăgioasă abia spre final. 

57 de comentarii:

  1. Se presupune ca submarinul K-392 este ascuns pe undeva prin Marea Arctica, unde se pregateste sa testeze o torpila Poseidon (supranumita "arma apocalipsei"). Dat fiind ca torpila poate circula pe sub apa, incarcata cu o mare incarcatura nucleara, pana la 10000 mile fara sa fie detectata, normal ca tot "occidentul colectiv" are fiori pe sira spinarii!

    La cum merg lucrurile zilele astea, ma astept ca America (nu neaparat cu propria-i mana!), sa incerce sa declanseze o explozie nucleara pe teritoriul ucrainei, fie o arma tactica, fie sa arunce in aer vreo centrala nucleara, ca apoi sa dea vina pe Rusia si sa aiba asa pretextul de a incepe razboiul direct cu Rusia. Nu degeaba a zis Putin ca Rusia e amenintata cu armament nuclear de anglo-saxoni!

    Retragerea multor trupe rusesti din teatrul de operatiuni ucrainean, cam in cheia asta o vad si sa dea Domnul sa n-am dreptate, pentru ca cert, romanii vor fi impinsi in prima linie, de americani, poate alaturi de polonezi!

    Clar, America nu-si permite sa piarda batalia asta! Dar nici Rusia! Pentru simplul motiv ca acela care va pierde, va disparea, cel putin ca putere mondiala care sa conteze.

    Putin STIA si STIE la ce s-a inhamat si ca razboiul adevarat, nu e cel cu Ucraina ci cu NATO si, acum intelegem si de ce armamentul rusesc de ultima ora si militarii extrem de bine pregatiri pe care-i are, NU au fost folositi pana acum!

    Rusia joaca extrem de bine calculat, America, la o cacialma pe care mizeaza totul.

    Indiferent de cine castiga, Romania n-o va duce bine. Daca castiga America, ma indoiesc ca Romania va mai exista, ca s-o duca in vreun fel. Daca castiga Rusia, mai exista sanse...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Spuneti ca: "romanii vor fi impinsi in prima linie, de americani"
      Cred ca e prea mult spus "romanii". Cel mult militarii romani vor fi impinsi, fiindca ei sunt singurii care si-au asumat acest destin: de a respecta niste ordine, chiar daca, personal, nu ar fi de acord cu acestea.
      nu vad sa se poata aplica o mobilizare generala pentru romani sa lupte pe alt front decat cel de pe teritoriul national, in scop de aparare a tarii de forte armate inamice.

      Ștergere
    2. Daca nu vedeti posibilitatea mobilizarii in Romania, partiale sau generale, pentru apararea intereselor NATO (sau UE, care cam coincid), pregatiti-va sa fiti surprins!

      Si da, in cazul in care conflictul din Ucraina ajunge la cotele la care a fost destinat, sunt convins ca americanii vor face totul, prin slugile locale care-i servesc, sa foloseasca romanii drept carne de tun pentru niste scopuri care nu ne apartin, in nici un fel! Si ma refer la cetatenii romani in general, nu la cei 5 militari pe care-am primit aprobarea de la americani sa-i mai avem!

      Nu uitati Irak! Pretextul distrugerii tarii aleia, a fost suspiciunea ca ei ar avea arme chimice. S-a dovedit ca n-a fost cazul.

      Ștergere
    3. „Jur credinta patriei mele Romania, jur să-mi apăr Tara chiar cu
      pretul vietii. Jur să respect legile tării şi regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu“

      Asta e juramantul militar!

      Acum, sa-mi spuneti dumneavoastra cum de-au ajuns militari romani, pe teatrele de lupta ale americanilor, in Afganistan, Irak, Siria, etc! Ce "au aparat" ei acolo? Ce treaba avea Patria cu lupta impotriva unor popoare pe care americanii voiau sa si le subjuge?

      Asa, ajung romanii, in corpore, sa moara in abatorul razboiului purtat de americani impotriva rusiei. NUMAI ASA stiu americanii sa-si asigure "suprematia mondiala"! Prin coruptie, santaj, amenintare si pana la urma, prin fortarea oficialitatilor altor tari, sa le faca pe plac!

      Ștergere
    4. Dupa informatiile mele, submarinul K 392 este in drum spre Caraibice cu incarcate cu cca 6 torpile Poseidon, care pot declansa un tsunami de la mare distanta!

      Ștergere
    5. @Anonim X3 octombrie 2022, 15:54
      https://warnews247.gr/category/war-monitor/ukraine/
      Pot lua si alte site-uri. Cum se explica, cum poti explica o relativa tacere pe scara larga asupra participarii Romaniei, eventual a unui posibil razboi? Se tot vorbeste de Anglia, Germania, Polonia luata ca varf de lance, despre noi mai nimic!
      Polonia pare a fi una din tintele principale, despre noi de ce nu se scrie la fel?? Foarte greu afli "sumar" despre heavy equipment in Romania, adica "ofensiva" cu raza mult mai mare de actiune.

      Ștergere
    6. @Anonim 4.10.2022, 10.01
      Ca sa poti vorbi despre ceva, trebuie ca mai intai, acel ceva sa existe. Din punctul de vedere al "occidentului colectiv", Romania nu mai exista, doar noi, bastinasii, ne mai amagim ca avem o tara!
      Daca cu cativa ani in urma, presedintele, primul ministru sau anumiti ministri isi primeau ordinele de la Washington prin intermediul cate unui consilier de-al lor, de rangul 5, a unui ambasador sau a vreunui agent "secret" in pragul pensiei, azi cred ca sunt la faza in care-si trimit ordinele prin Fan Courier sau direct prin posta romana, ca e mai ieftin si nu s-ar justifica vreo cheltuiala pentru a trimite niste ordine cuiva care e gata sa le indeplineasca chiar inainte de a fi ele formulate, indiferent despre ce-ar fi vorba!

      Romania, din punctul de vedere al americanilor, e latrina lor din fundul curtii: ceva al naibii de util dar despre care nu merita sa se faca discutii.

      Privitor la "heavy equipment", ma indoiesc ca exista ceva chiar demn de denumirea asta pe teritoriul romaniei si chiar daca ar fi, nu ar fi sub nici o forma sub controlul romaniei deci... vorbim de pomana!

      Ștergere
  2. Scenariu ,,a ma facon,, este ca rusky nu vor ataca americanzy si nici invers, ci N. Korea, iar ca sa nu fie deranjul irecuperabil va fi in sud sau pe coasta de vest. Iremediabilul va fi intre China si Americanzy. Pana atunci avem teatrul la propriu cu Airanul, dupa Negrila acum Senilul elibereaza o transa de bani catre acesta, alimentandu-i nebunia care a inceput in '78 dar care la final va trage cortina cu fum si oglinzi. Aceasta este era scamatoriei, iar ca in ,,Maestrul si margareta,, toti cei care participa la spectacol vor fi lasati goi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Modelul asta de societate(financiaro-economico-social) e perimat.E bine ca i se canta prohodul.Alternativa exista.Doar sa fim noi pragatiti s-o intelegem si s-o punem in opera.Mafiotii joaca la cacialma.Ceilalti joaca in interesul omenirii.Apocalipsa nu inseamna distrugere totala,ci transformare si revelarea Adevarului.E timpul acum.Transformarea va fi profunda si grandioasa.Nimic nu va mai fi ca inainte.Submarinul o fi fost ,,evaporat'' de fratii nostri mai mari,ca nu cumva astia mici sa foloseasca chibriturile.Deci,ceva nuclear va fi doar la figurat,nu la propriu.Cam intr-o luna,poate,. vor fi ceva ,,artificii'',de sarbatoare,care ne vor marca,pe veci, viata si societatea.Fiti pe faza!E ultima strigare!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu exista inca un model de societate. Americanii vor sa impuna unul la nivel global dar nu le-a prea mers pana acum.

      Arabii, au modelul lor de societate. Mongolii, altul. Occidentalii (nu stiu de ce ne baga din ce in ce mai multi in "clasa" asta pe noi, romanii), altul. Noi, Est-europenii, altul. Africanii, au cateva zeci de modele sociale, functie de zona, trib, conducere, etc. Niponii, altul. Nordicii, altul. Chinezii, altul si indienii, cu totul altul, desi impart acelasi continent.

      Concret si practic, exista tot atatea modele de societati, cate tari sunt!

      O societate se dezvolta pe baza credintelor, experientelor - istoriei de fapt, traditiilor, moralei si legilor unanim acceptate si impuse de membrii acelei societati.

      Schimburile de experienta intre societati, colaborarea intre ele, duc la civilizatie.

      In momentul in care cineva vrea sa schimbe acest curs firesc al lucrurilor, indiferent de motiv, strica echilibrul civilizatiei si asta incearca acum sa faca americanii si sa previna, rusii.

      Noi, NU facem parte din societatea colectiva occidentala si nu aveam ce cauta acolo. Unii au vrut sa ne includa cu forta intr-un loc unde nu aveam ce cauta si s-au gasit lingai cu gramada printre noi, care si-au imaginat ca pot face asta, spre castigul lor.

      Cand ne vom redescoperi, noi romanii, demnitatea de Oameni, bunul simt si forta, atunci vom putea spera sa reajungem pe picioarele noastre. Daca...

      Ștergere
    2. Anonim x, se vede ca nu ai lucrat niciodata intr-o corporatie multinationala. Acolo exista acelasi profil de angajat, ca profil psihologic si ambitie de a parveni, indiferent de nationalitate. Iar corporatiile care, prin sefii lor miliardari, stapanesc lumea, si-au propus ca tot globul sa fie o mare corporatie, ca de fapt adta este marea resetare. Refuzul atasamentului la ,,valorile corporative" reprezinta libertatea pe care intelegem cs o putem pierde, si asta combat de fapt miliardarii, optiunea libertatii si autonomiei oamenilor simpli! Din acest punct de vedere taranul sarac analfabet care creste doua capre si are casuta si peticul de pamant propriu este mai periculos pentru globalisti decat directorul cu vila in rate, bolid de lux si valori in actiuni, acesta fiind astfel mai putin autonom decat saracul exemplificat anterior!

      Ștergere
  4. Excelent explicat; pentru cine vrea sa vada cate ceva despre intelegerea turco-libiana pe parte maritima se poate citi chiar si aici: https://en.wikipedia.org/wiki/Libya_(GNA)–Turkey_maritime_deal

    RăspundețiȘtergere
  5. https://ziare.com/rusia/rusia-mobilizare-submarinul-belgorod-torpila-poseidon-arma-apocalipsei-1764355?utm_source=Breaking_News&utm_medium=Ziare.com&utm_campaign=Email_2022-10-03

    RăspundețiȘtergere
  6. De ce toata lumea vorbeste ca Rusia va folosi arme nucleare ?
    DE CE ?
    CA SA JUSTIFICE UN ATAC preventiv impotriva Rusiei (ala Hitler).
    Asta e motivul.Asta nu e o parere ci o informatie din surse bune.
    DD asta ar trebui sa dezbati cit inca se mai poate.Totul va fi prin surprindere.
    Se cauta legitimitate. Vai de noi !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Vai de noi"...posibil. "Vai de tine"? SIGUR.
      Oare ce lipici straniu are blogul asta de se agata toti "apocaliptii" si dezaxatii :)) ?
      Domnu' DD, sunt 2 variante : matale esti rusofil, sau matale nu esti rusofil. Oricare din variante ar fi, de ce lasi dom'le poarta deschisa la toti speriatii de bombe (chiar la propriu :)). Daca nu esti rusofil, aiuriti ca lamentacul asta incurca. Daca esti rusofil, asemenea "valeleiii" cu ce te ajuta ??
      Daca tot ai pus filtre, pai sa fie filtre. Altfel, ori blogul tau ori o practica de o ora la Balaceanca, tot un drac.
      "Vaii, dar vaiii, dar vaiiii de noi"! "Dar ce ne faceeem ?" "DD, zi-ne", ""Ajuta-ne" ! :)))))

      Ștergere
    2. Dl Radu Tudor ne tot spunea de " amenintarea rusă " de cel puțin 3 ani, pe cand Rusia NU amenința pe nimeni. No comment.

      Ștergere
    3. 'Speriatii de bombe' vor exista mereu in afara de unii pe care nu ii sperie bombele chit ca s-ar da langa ei.
      Asa ca nu exista salvare sau filtrare care sa opreasca frica oamenilor de bombe chiar daca ar vrea unii sa dispara aceasta frica si sa nu auda de ea ca ii deranjeaza.

      Ștergere
    4. @Anonim
      Pregatire pentru un atac steag fals, de categorie nucleara. Chestia asta se gandea chiar ca o continuare a sperietoarei 9-11. Nu a mai fost cazul. "Teroristii" au fost prea inexistenti pe piata ca sa mai pot arunca vina pe ei.

      Ștergere
    5. Domnule Cassius, dumneavoastră sugerați cenzurarea unor semeni de- ai dumneavoastră? Sau ați aruncat așa, o șopârlă, o gulgută? Artă și precizie! Impresionant! Uite, din punctul meu de vedere, " lamentacii" sunt mai valoroși ca dumneavoastră sau decât dumneavoastră. E doar părerea mea. Oricum, știu că puțin vă pasă de părerea mea. Ok.
      Nonica Niculcea

      Ștergere
    6. Doamna Nonica Niculcea,
      Domnul Cassius e un lamentac vechi pe blog si mereu se lamenteaza de ce comenteaza ceilalti comentatori, doar atat face si nimic mai mult, se lamenteaza de ceilalti "vai Doamne ce ne facem?" cand si el face exact acelasi lucru dar la alt nivel

      Ștergere
  7. Replica lui Schwab ...: „Oricum nu mai avem timp. Trebuie să încercăm acum sau dacă nu ne va lovi eşecul”

    Lipsa de timp( pentru acel ceva ce nu va mai fi) ar trebui sa fie foarte ingrijoratoare pentru toti, nu numai pentru cei care se gindesc la viitorul copiiilor lor.
    Schvab nu este doar porta voce a unei gasti de 1% care brusc au capatat o placere sadica sa vada clasa de mijloc creata tot de ei, in austeritate, in timp ce ei isi mentin un nivel nealterat de distractii pe jet-urile si iahturile lor.
    Ceva esential se termina si acel ceva, posibil energia abundenta si ieftina dar si alte aspecte interconectate, este strins legata de tot ceea ce intimpla de doi ani si continua sa se manifeste.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu unul, in ignoranta mea, ma gandesc ca aceasta lipsa de energie brusca ce ne-a lovit dintr-o data are a face cu noi tehnologii secrete care nu pot fi date publicitatii, gen militare sau spatiale, care au nevoie de aceasta enegie si se cauta motive pentru economisirea ei. Dealtfe, stiu ca digitalizarea extrema, aka controlul digital al populatiei, prin calculatoarele si serverele de care este nevoie, are nevoie de multa enegie electrica. Ce stiu din surse sigure, petsoana angajata la centrala electrica a unui baraj din apuseni, e ca au ordin sa lucreze doar la 10% din capacitate, asa cum citeam undeva si ca la Portile de fier nu au voie sa depaseasca 25% din capacitate! Ceva nu se leaga!

      Ștergere
    2. @Ion, ceva clar nu se leaga. Hai sa zicem ca tara nu mai are mari consumatori..marile active au fost rase, insa atunci pe foamea asta cumplita, de ce nu exporta diferenta de 75%.

      Ce se intimpla de fapt?

      Ștergere
  8. "SUA şi ceea ce se numeşte pompos „Occidentul Colectiv”, pur şi simplu nu-şi mai poate permite pierderea unei bătălii."

    Rod Dreher (american crestin-ortodox) crede că Dumnezeu și-a retras mâna Sa protectoare de pe Statele Unite la 11 septembrie 2002. Și, să recunoaștem, evenimentele ulterioare tind să-i susțină afirmația.

    Un articol foarte interesant:

    === 9/11 și destrămarea pânzei drapelului. ===

    În această zi, în urmă cu douăzeci de ani, un semn șocant a apărut în New York. A fost o profeție a declinului?

    https://www.theamericanconservative.com/9-11-and-the-tearing-of-the-veil/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Rod Dreher (american crestin-ortodox) crede că Dumnezeu și-a retras mâna Sa protectoare de pe Statele Unite la 11 septembrie 2002. Și, să recunoaștem, evenimentele ulterioare tind să-i susțină afirmația."

      Creatorul exista si este prezent insa in cazul de fata n-are nici o legatura. Decizia de autodistrugere care-i in plina derulare este a lor si numai a lor , decizie luata strict din motive obiective, in nici un caz asa la voia intimplarii, si de care vom afla tot mai mult in curind.

      Amza

      Ștergere
  9. "Oricum nu mai avem timp." KS se refera la sfarsitul de era/epoca geologica si astronomica. Ei stiu cand va avea loc, in prima instanta, inversarea polilor magnetici (dar nu si a celor geografici) si dupa aceea revenirea cometei Encke (supranumita Nibiru sau Typhon). La asta se refera resetarea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa inteleg ca extinctiile anterioare au avut acelasi motiv-a "scuti" populatiile de "chinuri suplimentare"? Cometele astea cine le trimite cu atata precizie?
      Inversarea polilor, modificarea radiatiei Schumann pot fi compensate cu ceea ce avem pe pamant.

      Ștergere
  10. O portiță de scăpare sar putea să fie în criptomonede, Bitcoin în special. Război mondial între NATO și Rusia sunt convins că va fi, dar nu știu când va începe în modul ,, fierbinte "

    RăspundețiȘtergere
  11. Torpila Poseidon este exact ce trebuie pentru Rothschild, Soros si Rockefeller si pentru linistea intregii lumi

    RăspundețiȘtergere
  12. Anonim X3 octombrie 2022, 16:05 zice: "Asa, ajung romanii, in corpore, sa moara in abatorul razboiului purtat de americani impotriva rusiei. NUMAI ASA stiu americanii sa-si asigure "suprematia mondiala"!"

    Nu sint americani. Americanii si-au pierdut tara de cel putin o suta de ani.

    De pe un alt site. Traducere. (E vorba despre Occident, dar ni se aplică, în mare parte, și nouă.)

    1/3
    Nimic din situația politică actuală cu care ne confruntăm în Occident nu va avea vreodată sens pentru voi dacă nu înțelegeți mai întâi că trăiți sub ocupație străină și că, prin urmare, sunteți supuși regulilor ocupanților. Dacă nu porniți de aici, veți căuta multiple explicații și raționalizări pentru mizeria și neajunsurile societății voastre, ceea ce, în cele din urmă, nu vă va duce nicăieri.

    Vezi si...
    Paul Craig Roberts * September 29, 2022 *
    "Are Jews Again Driving the Western World Into a Fatal War?"
    https://www.paulcraigroberts.org/2022/09/29/are-jews-again-driving-the-western-world-into-a-fatal-war/

    RăspundețiȘtergere
  13. (continuare)
    2/3
    Adevărul este că inamicul vostru nu este interesat de o "victorie" asupra voastră, pentru că a câștigat deja - cu mult timp în urmă, înainte ca majoritatea dintre voi să se fi născut. Acum, toate acțiunile lor vizează un singur scop - umilirea. Umilirea vă răpește umanitatea, voința, motivul pentru a continua să luptați. Umilirea vă ia totul și vă răpește chiar și dreptul de a fi demni de empatie. A fost folosită de fiecare ocupant din istorie și aceasta este interpretarea noastră naturală și primară a înfrângerii. Practica otomană a Kocek-ului este un prim exemplu, similar cu conceptul de "Drag Kids" din America modernă. Kocekii erau o combinație de dansatori, clovni și prostituați; erau tineri băieți nemusulmani luați de la părinții lor și pregătiți pentru a fi obiecte sexuale cu bună știință și animatori pentru turcii otomani. Scopul era ca cei ocupați să ajungă să se gândească: "Dacă permitem să li se facă așa ceva băieților noștri, ce altceva ar mai putea face?". Răspunsul este "orice". Este vorba de dominarea în spectru complet a minților celor cuceriți."

    https://media.gab.com/system/media_attachments/files/117/136/965/original/43e32246668b4c39.png

    RăspundețiȘtergere
  14. (continuare)
    3/3
    Dușmanul vostru nu vrea parade ale mândriei gay pe străzile voastre, travestiți în bibliotecile voastre, penisul fiului vostru mutilat și hrănit cu estrogen de la naștere, părinții voștri morți din cauza opioidelor și a cancerului, fiicele voastre amestecate rasial, friptura voastră înlocuită cu gândaci, în timp ce mass-media râde de voi pentru că propaganiștii din presă cred că acestea sunt în beneficiul tuturor. Ei vor toate astea pentru că știu că voi NU le vreți, dar nu-i puteți opri. Ei vor să vă umilească. Nu există niciun alt motiv. Și exact asta fac.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De fapt, se cheamă batjocură și nu umilire. Umilința este consecința batjocurei.
      Și da, asta fac. Goimii trebuiesc întâi batjocoriți in cel mai infect mod și apoi exterminați.
      Acesta este scopul și planul. Dar nu ei sunt creatorii planului ci cel cei stăpânește fie prin apartenenta
      strict genetica, fie prin subjugare mai mult sau mai puțin consimțită.
      Ceea ce mă frapează este că aproape nimeni nu vede sau nu vrea sa vadă " the big picture". Anume, cauza raului care a fost și este mereu aceeași.
      Atâta vreme cât nu se va înțelege cauza reală și se va fragmenta situatia, nu va exista nici o șansă de reușită.
      Acesta nu este un război și atât. Acesta este RAZBOIUL ultim.
      Și nu omul va decide soarta lui, ci Acela care a fost desemnat să l câștige.
      Omul, oamenii, însă, vor fi cei ce vor participa Intr o tabără sau alta. Și asta le va decide soarta. In rest, puteți face cate analize vreți și de orice fel. Cine nu înțelege că este Acel Timp, va gusta din amărăciunea adevărului la un moment anume. Și chiar nu mai e timp. Timp de vorbărie sterila. Ori înțelegeți miza, ori veți suporta consecințele
      ce v au fost clar arătate Intr o anumită Revelație. Auguri.


      Ștergere
  15. @ 1 Octombrie:
    "Energia nucleara este de fapt cea mai ieftina forma de energie.Mai ieftina si decat gazul rusesc.Europa se poate reactiva rapid si la parametrii maximi repornind centralele nucleare trase pe dreapta de Marea Resetare"

    Incorect!
    Nimic nu este mai ieftin decit combustibilii fosili care insa sunt pe duca.
    Vechea flota de centrale care ard direct U235(0.71% din totalul de Uextras din zacamintele abundente de U238) nu mai pot fi (re)folosite deoarece condamnam viitorul la moarte energetica, U235 fiind singurul tip de combustibil(pe cale de a fi si el epuizat) oferit de Creator care ne va permite sa construim motoarele cu care omenirea anilor 2070-2100, redusa in numar, va muta generarea de energie de pe pamint pe orbita si pe Luna.
    Ceva amanunte aici:
    https://world-nuclear.org/information-library/nuclear-fuel-cycle/fuel-recycling/mixed-oxide-fuel-mox.aspx

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bai stimabile domn citadela,
      ai dreptate tehnic, dar nu si dpdv al narrative-ului oficial.
      Tehnic iți zic si eu ca daca Rusii si Germanii se unesc baga tot restul tarilor in buzunar si ajung hegemon global, lucru știut de toți si temut de toți.
      Americanii deja nu mai suporta prietenia ruso-germana si a bombardat direct conducta de gaz ruso-germana deoarece ii e o frica teribila ca rușii sa se înțeleagă cu germanii sau germanii cu rușii.
      In aceasta ordine de idei, fie ca durează 50 de ani, sau 500 de ani când rușii se vor înțelege cu germanii, americanii vor deveni un fel de Mexic. Crezi ca ei nu știu asta? Tocmai ca după calculele lor știu si eu, si de aceea nemții si rușii trebuie dezlipiți cu forța si ținuți departe deoarece drogul puterii e la alții si nu trebuie sa li se suie la cap din nou.

      Ștergere
    2. Nea citadela,
      Asta cu *U235.....ne va permite sa construim motoarele cu care omenirea anilor 2070-2100, redusa in numar, va muta generarea de energie de pe pamint pe orbita si pe Luna* este pinacle sau Top of the ...Pops ! Soră bună cu *plec departe, plec pe Marte*.
      N-a ridicat nici un muritor piciorul mai sus de centura VanAllen; ba chiar unii au publicat un filmuleț cu o rachetă lansata de pe Pământ care se ...*înfige* în... ceva tare, la 73.000 metri altitudine); conform altimetrului prezentat în filmuleț. O fi The Dome?! O fi Tăria Cerului ?!
      Poate știi mata mai multe...

      Ștergere
    3. Te inseli daca crezi ca exista posibilitatea vreunei prietenie ruso-germana sau vre-o posibilitate. Exista numai parteneriat economic sec si rece cu profituri uriase pentru nemti binenteles(pentru ca la rusnaci este vorba exclusiv de o mina de derbewdei care baga toti banii obtinuti in buzunarele lor. Le intra direct in conturile din vest).
      Ca o paranteza, citeam din memoriile unui general, ca la inceputul atacului nemtesc asupra lor in RM2 pe 21 Iunie '41, Rusia pina s-a dezmeticit despre ce-i vorba(blitcrig de lichidare masiva a populatiei) au mai trecut vre-o doua luni bune, timp n care ei ca dobitocii au continuat sa furnizeze Berlinului materie prima si otel, esaloane intregi de marfare ... pe care evident nemtii aveau ordin sa le evite si protejeze.

      deci nimic nou sub soare... ce vedem acum, a mai fost si in trecut, dar nu facea parte din "narativul oficial"

      Ștergere
    4. @Anonim4 octombrie 2022, 20:46
      "N-a ridicat nici un muritor piciorul mai sus de centura VanAllen; ba chiar unii au publicat un filmuleț cu o rachetă lansata de pe Pământ care se ...*înfige* în... ceva tare, la 73.000 metri altitudine); conform altimetrului prezentat în filmuleț."
      Musk stie asta si toaca banii din alte motive.
      Pamantul e un experiment continuu, cu multe specii aduse, lasate sa se dezvolte si eliminate. N-au voie sa scape, pentru ca programati genetic din start inspre rau, nu trebuie sa contamineze alte planete, eventual in milioane de ani sa cucereasca planete de prin galaxie. Campul de forta are dublu rol: blocheaza "intrarile" si posibilele "iesiri", ambele la nivel fizic, tehnologic.
      Specia om putea fi proiectata in infinitati de feluri, unele rezistente la radiatii, altele fara ADN. S-a ales un tandem: vulnerabilitatea la radiatii, corelata cu centura aia nenorocita.

      Ștergere
    5. Centura aia " nenorocita" nu a fost proiectata sa l tina pe om departe de cosmos.
      A fost proiectata sa i tina închiși pe anumiți răzvrătiți care au încercat să schimbe ordinea cosmică și care au dus lumea la pierzanie.
      Omul e doar victimă colaterală. Mă rog, mai mult sau mai puțin. Că s a dedulcit aproape total de la ispitele exilatilor.
      De asta dintotdeauna i a plăcut tehnologia și nu smerenia.
      Că e mai simplu să apeși niște butoane decât să accepți că nu ești tu buricul pământului.
      Așa se și explică de ce i s a băgat în cap că el, omul, e Dumnezeu și că nu are nevoie să știe de altul.
      Să vă culcați cu Revelația sub pernă și să o citiți și rascititi dacă vreți să știți ce v a urma. Război nuclear nu va fi căci veghetorii, aka zeii cei exilați, nu vor să și distrugă singurul loc în care pot exista. Ca proscriși, desigur, dar pot exista. Să vă pregătiți sufletește pentru întoarcerea zeilor. Vor ieși la lumină că să și ia lumea în primire.
      Să vedem cine le urează bun venit. Pariu că vor fi mulți. Cei mai mulți. Cam în același procent cu intepatii.
      Ăla a fost unul din obiectivele Sa și numere sclavii pe care se pot baza. Mai mult sau mai puțin vii.
      Credeți nu credeți, asta va fi.vAlta cale nu că există.

      Ștergere
    6. Bine zici....la începutul commentului.Focul nuke va curata bună parte de Pamant. Scris este...IT s just a passing fase-PinkFloyd ConfortablyNumb The Wall 1979

      Ștergere
  16. Am mai mentionat aici pe situl d lui DD ca eu cred ca urmatoarea provocare a Sua pt rusi se va petrece in Nord .Acolo armata rusa nu excela in trupe si tehnica datorita neutralitatii Finlandei .Deci in contextul actual acolo e calcaiul lui Ahile pt Federatia rusa .Pt ca Turcia si se pare ca si Ungaria nu vor aproba in parlamentele nationale aderarea la Nato , tarile scandinave vor sa formeze de urgenta o alianta militara (Finlanda Suedia Danemarca Norvegia ) Cu mana lor Sua va scoate castanele din foc .Doar acolo Rusia este mai slaba .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Posibil.Vedeti pe Netcliks filmul SF recent, suedez cred, " Operațiunea Crabul" cu un razboi in Nord.

      Ștergere
  17. Eu sunt curios de chinezi. Ca aia construiesc total aiurea, iar industria va scadea an de an, la fel si populatia.
    Astia cum vor rezista? Se vor inchina Indiei?!

    RăspundețiȘtergere
  18. Daca da rusul cu atomica, e de vis. Asa ecologie nu as fi crezut a fi posibila. Impact imediat.
    Deci cam asta e maximul pe fosili. Bravo lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este aproape imposibil sa detemini "cine-da-in-cine" De data asta poate fi oricine.
      Asa este, o zona uriasa in jurul Cernobilului s-a transformat intr-un adevarat Eden al animalelor care traiesc intr-o armonie perfecta.
      Au aparut pina si turme de vaci salbatice, ceva de neimaginat!

      Amza

      Ștergere
  19. Citii deunazi cate ceva despre politica nucleara americana. In timpul razboiului rece cica(politica asta nucleara) se numea MAD, adica mai pe romaneste distrugere mutuala. Daca rusii dadeau cu bombardeaua dadeau si ei si amandoi erau distrusi. Binenteles ca americanilor nu avea cum sa le convina posibilitatea de a fi distrusi, asa ca au schimbat politica. Acum se numeste Primat Nuclear. Primatul Nuclear ar insemna ca ei sa lovesca primii cu nucleara( numarul de bombe il stabilesc ei - probabil cateva zeci), decisiv, asa incat rusul sa nu mai poata fi cababil de raspuns. Bombele rusilor sa fie distruse in silozuri si cam de altfel cam tot ce insemna Rusia sa fie facut una cu pamantul . Si asa cica s-ar termina toate problemele si totul revine la "normal".
    Americanul are logica lui, rusul la fel are si el o logica (daca ne atacati cu nucleara va atacam si noi) care este evident diferita de cea americana.
    Bun, sa presupunem ca americanii folosesc Primatul Nuclear(ceea ce nu m-ar surprinde deloc) si in locul Rusiei no sa mai apara nimic pe harta, si la fel sa presupunem ca inteligenceul americanesc pune tinte pe toate atomicile rusilor, si rusul nu apuca sa trimita nici o bombardea.
    Dar, ma intreb eu, n-are si chinezul logica lui. N-ar putea chinezul sa zica, "ba , daca astia i-au ras pe rusi, inseamna ca n-au nici o limita, insemana ca ne vor rade si pe noi. Hai mai bine sai radem noi pe ei si dupa aia nu mai are nimeni cine sa comenteze ca noi am ramas cei mai tari."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De israel ai auzit ? nu de alta dar cica au boamba pregatita si indreptatata catre fiecare capitala cat de cat impotanta alumii.Astia ce-ar face, ia zi

      Ștergere
    2. Nu e doar asta, distrugere si gata, ganditi-va ca rusia are printre cele mai importante bogatii si resurse naturale de pe glob, la care jinduiesc toti miliardarii si multinationalele din vest! De asta putin este ferm combatut, ca nu a permis cleptocratiei din vest sa puna laba ieftin pe aceste bogatii! Asa ca nu le foloseste la nimic sa faca iarna nucleara in rusia, caci radiatiile se imprastie in atmosfera si ajung peste tot! Putin nu este atat de nebun, mai degraba biden, in senilitatea lui ar putea apasa butonul rosu, dar fara acordul miliardarilor! Cred ca pana la urma se va opera la inlaturarea lui putin de catre tradatori din jurul lui! Depinde de pret, metoda asta functioneaza intotdeauna!

      Ștergere
    3. @ Ion- Federatia Rusa nu Rusia ! Noroc sau nu , ei detin un teritoriu foarte bogat in resurse ! Dar vezi tu si restul ce aveti o perspectiva a lumii doar din fata PC-ului , bogatia nu e a rusului de nivel mediu, de cel de jos nu mai zic nimic, doar portia de vodka si ceva pita cu jumari ii adoarme interesul rusului de rand de a face ceva mai mult pentru el ! Intre 2003-2005 am fost de 4 ori in Karelia la doar 42 de km de zona Murmansc!Ce am cautat eu acolo ? Ceva foarte scump din Mendeleev ....am luat si am plecat PUNCT

      Ștergere
  20. Document de lucru la BCE: https://www.ecb.europa.eu/pub/pdf/scpwps/ecb.wp2713~91ddff9e7c.en.pdf
    Pe linga bani publici ("cash") si bani privati (depozitele din banci), vor exista "banii digitali ai bancii centrale" (CBDC). Ca sa nu puna lumea banii la saltea atunci cand dobanda la banca e negativa, bancnotele trebuie desfiintate si inlocuite cu CBDC. CBDC va avea noi proprietati, precum data de expirare. Pagina31: "Banii cash nu isi au locul in era digitala... mentinerea lor ar insemna costuri mari, fara beneficii clare." Ce grozavie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Banii digitali sunt visul umed al fiecarui dictator! Imagineaza-ti sa nu poti cumpara paine fara aprobarea bancii, prin acord digital dat prin google sau facebook! Sa nu ti se aprobe sa mergi in concediu, pe motiv ca nu ti-ai platit toate datoriile sau ca nu esti vaccinat cu doza taspe sau sa nu mai poti lucra altceva dupa servici ca nu esti inregistrat pfa! Sclavie mai crunta, fara lanturi, nici nu exista!

      Ștergere
    2. @Ion,
      Ai mare dreptate ca este visul umed al unora, insa cu visul si cu chilotii uzi vor ramine deoarece in conditiile unei populatii occidentale uriase este absolut imposibil. In societati distopice gen "Jocurile Fomei", da, ...dar mai este pina acolo!

      Doar la Bidon acasa ca exemplu, economia de cash subterana este o activitate practicata nu de milioane ci cu RAMIFICARI spre zeci de milioane de rikanei, nu pirliti ci din toate sferele sociale. Gindeste-te putin, ce furie isterica dezlantuiesti daca DOAR faci aluzii la a lasa aceste zeci de milioane, orasele intregi care se bazeaza numai pe trafic de narcotice si alte tipuri diversificat de trafic si coruptie, pe digital-scor-social...este efectiv de risul curcilor.

      Atunci sa vezi "distractie" ...

      Amza

      Ștergere
  21. Am aflat acum cea mai tare stire!

    K-329 este in Marea Neagra si intentia e sa loveasca cu 6 (sase!!!) rachete Poseidon, Insula Serpilor!

    Cel putin, asa zic "analisti militari de rang inalt de la Pentagon"! Asa mi-au zis mie la TV, pe o gramada de posturi si, cum sa minta aia la televizor?!

    Deci, eu zic sa ne tinem bine, ca rusii-s mai mult beti si daca vizeaza Insula Serpilor, cine stie unde trag!

    Am uitat o chestie de detaliu: "Poseidon", e numele unei torpile, nu a unei rachete si dat fiind costul si capacitatea pe care le are (cel putin teoretic), a ataca un obiectiv din Marea Neagra, ar fi cam ca si cum cineva ar incerca sa ucida o musca folosind un aruncator de flacari, in spatiu inchis.

    Dar na, Pentagon are "specialisti"!!

    RăspundețiȘtergere
  22. Am mai spus-o aici și reiau acum(în speranța că n-oi fi iar bannat):vorbele astea ale lui kklausului sunt caracteristice demoni(zați)lor.
    Ei sunt cei care sunt always on the rush, aparent lipsiți de timp. Caracteristica aceasta au imprimat-o societății contemporane.
    Acuma, să ne ierte bro Cassius, că suntem mai slabi de înger decât dânsul, noi ăștia apocalipticii și văicăreții, dar mie îmi place libertatea (relativă) a autorului acestui blog, în a permite și păreri care nu sunt chiar pe track ul blogului. Asta-i frumusețea gândirii libere, că nu-s toate *V-aliniați ! Drepți ! Pentru onor, înainte !*.
    Îi primim lângă lamentările și revelațiile noastre chiar și pe cei care și-au făcut templu din mintea lor-cea mai subtilă și mai veche iluzie.

    RăspundețiȘtergere
  23. Apropo, de degringolada militara a rusilor din Ucraina, care par a nu sti sa foloseasca aviatia impotriva unor tancuri ucrainiene, sunt posibile doua variante: ori rusii sunt ”prostii prostilor” dpdv al Razboiului conventional, ori cedeaza deliberat, la ordine oculte, deoarece fac parte si ei(evident, de cealalta baricada) din planul Marii Resetari!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu, domnule. Nici una, nici alta. Așteaptă iarna. Căci iarna nu i ca vara, nu i așa? Multe se schimba iarna, nu doar temperatura. Și mai e și tactică. Aia care zice că e bine sa creezi dușmanului iluzia că poate câștiga ceva, orice că apoi sa l prinzi in curul gol și cu pantalonii in vine. Și lui Zeze trebuie sa i dai momeala la greu că lui asta i place. Să se umfle in pene. Cum prinzi șarpele in ascunzatoare? Așteptând ul la gaura. In timp ce bagi batul pe la capătul celălalt.

      Ștergere
  24. Hai sa admitem ca se va trage in Insula Serpilor, ar fi minunat. E preferabil sa murim de la iradiere in saptamani, luni, de la caz la caz, decat eliminati sistematic prin alimentatie uie care provoaca sterilitate si cancere in masa.
    De cand cu pandemia si razboiul, invazia cancerelor a disparut, nu? Uie era pe primele locuri, si Romania pe locul intai la morbiditate. In urma cu 7-12 ani nu se posta intr-una despre cancere. Deci fiecare care si-o "lua", asumat sau nu, participand activ sau pasiv la carcinogeneza, era "caz individual", si cum cancerul nu se transmite, nu era problema. Pandemia, razboaiele, iradierea, din contra, par sa loveasca usor usor in nesimtirea si egoismul uman: de la cancere (suferinte individuale), boli diverse, deodata ne trezim panicati pentru ca ceva poate deveni regional sau global.
    Indiferenta nu se schimba peste noapte, si nici individualismul nu apune odata cu soarele. Mai degraba as crede ca se dau avertismente pe toate canelele posibile, despre ce si cum sa facem ca oameni. Noua ordine mondiala, apoi lumile multi-polare sunt minciuni pe masura evolutiilor controlate.
    Cu cat scade populatia globala, cu atat creste presiunea per-individ. Suma presiunilor e aparent constanta, dar de fapt intr-o crestere greu perceptibila.
    Realizati cati au murit si n-au mai prins luxul postarilor? Oare de ce suntem inca vii? (Lasam la o parte sanse, oportunisme, spagi, smenuri si tot tacamul.). N-a tinut cu adevarat de noi sa ramanem vii. Sunt infinitati de "vami" subtile, succesive, deci matematic ni s-au dat sanse peste 0, comparativ cu cei care au murit, pe generatii, contingente.
    Incerc sa combin sociologia (fiind de profesie), cu filozofia, religia, si inca odata, mi se rupe de geopolitici unse "pe paine" cum parca stolojanu incepuse. Odata ce rulez mai multi viitori posibili, ma amuza ideea razboiului nuclear. Va fi nuclear dupa o analiza infernal de complexa (la nivel cotidian) a tuturor celor care iau sau nu atitudine, intr-un fel sau altul.
    Prima concluzie: cu cat suntem mai tenaci in ticalosenii, prelungim calvarul altora, amanand extinctia, ceea ce implica chinuri suplimentare asupra tuturor.
    A doua concluzie: prima concluzie e singura valabila, alte variante nu exista.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)