marți, 25 octombrie 2022

Îmbrăţişare până la sufocare


Mai ţineţi minte vizita babetei Pelosi în Taiwan? Sigur că n-aţi uitat-o. Cel mai mult mi-a plăcut modul în care toată mişcarea tefelistică de la noi s-a mobilizat să împărtăşească simpatie faţă de gestul imbecil al unei nulităţi octogenare care s-a apucat să calce în picioare nişte realităţi vechi de când lumea. 

Că Taiwan e China e deja statutat în toate tratatele. Inclusiv SUA recunosc acest lucru. Că o anumită parte a Taiwanului nu vrea în China, e şi asta tot o realitate. Taiwanezii însă, dacă nu vor să se trezească boschetari peste noapte, trebuie să-şi bage minţile-n cap şi să înţeleagă care le este locul pe această lume. Altfel, riscă să se transforme într-un haos din care nimeni nu va mai înţelege nimic. 

Refuzul Taiwanului de a negocia cu China vine pe filieră americană. Americanii le promit că-i apără de chinezi. E ca şi cum i-ai promite unui copil răzvrătit că-l aperi de părinţi. Ştim bine că în 99.999% din cazuri, în final, cel care pierde e copilul. La fel se întâmplă şi acum.

SUA propune Taiwanului să producă arme americane pentru propria sa apărare. Poate suna just din partea unui stat care vrea să se apere de „tătucul său opresiv”. Doar că mişcarea a stârnit furia Beijingului care spune apăsat că asta va conduce la represalii. Mai ales acum, după Congres! Iar represaliile în mod sigur vor fi militare. Ei bine, aici intervine din nou fratele cel mare de la Washington care se declară îngrijorat. Îngrijorat pentru soarta Occidentului colectiv, desigur, nu pentru insularii din Taiwan pe are oricum nu dau niciun ban. 

Poate vreţi să ştiţi cauza îngrijorării. Păi e simplă: cică dacă ar avea loc un conflict China-Taiwan, producţia de chipuri ar suferi teribil, iar Occidentul nu-şi permite aşa ceva. De aceea SUA vine cu o propunere: ca TSMC să-şi mute activitatea în SUA. Frumos, nu-i aşa? Sunt însă vreo câteva chestiuni care nu rimează deloc!

Aproximativ 40% din PIB-ul Taiwanului este realizat de industrie, din care o halcă imensă o reprezintă producţia de chip-uri. Aproape 60% din PIB este realizat de servicii şi doar în jur de 1% de către agricultură. Este însă un element mai puţin cunoscut, anume acela că serviciile care au un procent atât de mare din PIB-ul taiwanez sunt asociate industriei acestei ţări. Astfel, zona industrială are un efect de pârghie asupra celei a serviciilor. Asta înseamnă că dacă dispare producţia de chip-uri de acolo, e posibil ca încă vreo 30% din PIB - cel asociat serviciilor - să se volatilizeze. Înţelegeţi cât de mare e impactul?

Cu aceste cifre în faţă putem vedea limpede de unde vine „iubirea americană”. De fapt, ţara aia care-i o imensă formă fără fond, caută cu disperare să se reindustrializeze, forţându-i pe cei pe care-i controlează să se mute acolo. 

Criza produsă de situaţia din Ucraina - generată tot de SUA - a avut ca efect picajul economiilor UE şi, suplimentar, o imensă migrare a firmelor europene în SUA. Campioana absolută a mutării în SUA e Germania, ale cărei firme îşi părăsesc ţara mai ceva ca imigranţii italieni de la sfârşitul secolului XIX şi începutul secolului XX. Nu e ciudat?

SUA îmbrăţişează Europa împingând-o în război cu Rusia pentru a-i fura companiile şi a o face dependentă de mult prea scumpele şi problematicele hidrocarburi americane. În timp ce-n Europa începe să bântuie spectrul foamei, în SUA pare că economia se peticeşte binişor cu noii veniţi. Acum a venit rândul Taiwanului. Propunerea similară îmbrăţişării pitonului este ca SUA să le dea nişte arme ineficiente în schimbul unei hălci a industriei semiconductorilor. Arme care vor inflama China, iar pe măsură ce situaţia se va inflama, tot ai multe companii taiwaneze îşi vor căuta refugiul în ... SUA.  

După cum bine se ştie, Daniel Chang, fondatorul TSMC, i-a spus franc lui Nancy Pelosi că încercarea SUA de a-şi revitaliza producţia de chip-uri va eşua. Într-adevăr, iniţial TSMC a fost de acord să discute cu autorităţile americane deschiderea unei investiţii în SUA, cumpărând chiar şi un teren pentru dezvoltarea investiţiei. Însă, în momentul în care s-au discutat chestiunile financiare - incluzând ajutorul pe care statul american era dispus să-l dea - taiwanezii au ieşit pe un minus absolut şi a renunţat(nu mai vorbim că sumele propuse de SUA au aproape zero şanse să fie) plătite. De altfel nu doar taiwanezii au renunţat. Inclusiv cei de la Intel - care practic sunt obligaţi de evoluţia pieţei să-şi schimbe tehnologia de lucru - nu au fost interesaţi de o investiţie în SUA, blocând planurile iniţiale. 

Dând timpul înapoi şi constatând dezastrele produse de război, stau să mă gândesc ce-ar spune un ucrainean onest despre cum ar fi arătat acum ţara dacă s-ar fi implementat Acordul de la Minsk. În mod sigur nimeni nu şi-ar fi făcut probleme legate de un sezon rece în care nu mai e nici căldură, nici energie, iar sunetul dureros al sirenelor se aude de pretutindeni. 

Taiwanul ar trebui să-şi ia soarta în mâini şi să negocieze cu Beijingul. Altfel, acceptând îmbrăţişarea criminală a americanilor, se vor transforma într-un deşert fără miză, iar cei care vor suferi vor fi, desigur, oamenii simpli. Orb să fii să nu observi! 

20 de comentarii:

  1. Procedura de decuplare economica a Asiei:

    " În august, SUA au adoptat CHIPS and Science Act, care includea o investiție de 50 de miliarde de dolari în industria internă a semiconductoarelor din America. Combinat cu noile controale, acest lucru echivalează cu ceea ce a fost descris drept „o nouă politică a SUA de sugrumare activă a unor segmente mari din industria tehnologică chineză – strangulare cu intenția de a ucide”. Implicațiile acestui lucru sunt de mare anvergură.

    Obiectivul declarat al noilor controale din SUA este de a limita capacitatea Chinei „de a cumpăra și de a fabrica anumite cipuri de ultimă generație utilizate în aplicații militare”. "


    https://theconversation.com/clampdown-on-chip-exports-is-the-most-consequential-us-move-against-china-yet-192738

    RăspundețiȘtergere
  2. "E ca şi cum i-ai promite unui copil răzvrătit că-l aperi de părinţi. Ştim bine că în 99.999% din cazuri, în final, cel care pierde e copilul."

    Nu și în țările civilizate (ex.: Norvegia), nu există "copil răzvrătit" ci doar părinți abuzivi și nu știu dacă-ți dai seama ce ai scris, încearcă să analizezi puțin.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Se vede de la o posta ca n-ai nici familie si nici copii
      BB

      Ștergere
    2. https://web.archive.org/web/20220410205608/https://qz.com/1545736/suing-your-parents-for-being-born-has-philosophical-support/

      Însă tipul ăsta are:

      https://invidious.flokinet.to/watch?v=QXqjmIIhIrY

      https://www.youtube-nocookie.com/embed/QXqjmIIhIrY

      Ștergere
  3. Un fragment de articol care merge ca uns pe post de comentariu subversiv.

    Problema României este că încearcă să copieze tot ce vede la alții, uitând că există și alte aspecte de luat în calcul. Noi, în situația în care ne aflăm, trebuie să ne raportăm la sursele pe care le avem, la condițiile pe care le avem, și să facem cumva să le dezvoltăm… NOI să le dezvoltăm, nu să vină alții să ne repare țara (tot pe banii noștri, pentru că suntem incapabili să facem câțiva kilometri de autostradă sau pasaje și multe alte probleme cu care ne confruntăm noi, nu ei). Noi, în loc să contribuim la dezvoltarea țării noastre, am preferat să plecăm în alte țări și să le dezvoltăm pe acelea sub pretextul (destul de corect, dar nu în totalitate) că acele țări oferă mai mult decât ne oferă România, că România este o țară corupta. Uitați probabil de corupția din Italia, care este cu mult peste Romania și la care chiar și compatrioții noștri contribuie.

    Deși am ajutat ani și ani la rând la dezvoltarea altor țări, fie mergând să lucrăm acolo fie lucrând din România la corporațiile altor țări și făcând cumpărături în centrele comerciale ale altor țări, cumpărând produsele fabricate în alte țări, noi nici până în ziua de azi nu am fost acceptați în spațiul Schengen. Aveam pe vremea lu’ Tovarășu’ industrie de ne invidia lumea. Mare parte din ce folosim și cu ce ne mândrim astăzi a fost la ordinul lui Ceaușescu pe care îl înjurăm. Avem metrou? Da. Avem blocuri? Da. Avem Transfăgărășanul? Da. Băi, e bine că le mai avem și pe astea! Pentru că pădurile, pământurile și până și amărâta de Dacie, au fost preluate de străinii pe care-i tot admiram.

    Ce vă explic aici este doar o mică parte din ceea ce s-ar putea face pentru a avea o țară ca afară, sau măcar pe aproape. Dacă v-aș spune că omul care v-ar putea băga în cap idei adevărate de business și politică este chiar domnul Sorin Ovidiu Vîntu o să mă înjurați, cum de altfel îl înjurați și pe dânsul spunând ca este un infractor. Însă acest infractor este singurul care spune lucrurilor pe față. Dar întrebarea mea este: Câți politicieni au furat și sunt plini de dosare penale? Câți dintre ei sunt infractori în toată regula, deși sunt liberi? Măcar domnul Sorin Ovidiu Vîntu și-a executat pedeapsa, și-a recunoscut și fapta. Dar restul pozează în sfinți care plâng noaptea ca nu pot oferi poporului un ajutor, că mare parte din români trăiesc în condiții mizere, pe salarii sau pensii mizere, că părinții sunt plecați afară la tot felul de munci pentru străini și își lasă copiii singuri acasă. Sau „alții” care plâng la televizor de dorul familiei, însă trebuie să își servească țara ca niște adevărați patrioți… Bă mă lași?

    Acum o săptămână chiar am lăsat următorul comentariu la un video al domnului Vîntu:
    [....]


    (https://www.cristoiublog.ro/tefelist-pesedist-securist-comunist-si-alte-etichete-partea-1-tefelistul/)

    RăspundețiȘtergere
  4. Arme ineficiente care inflamează China? Cum vine asta?

    RăspundețiȘtergere
  5. Pentru ca atunci când suntem anemici în reactii si în raspunsuri nu vom reusi sa luptam în mod efi­cient si cu forte aproximativ egale, noi având arma binelui, cu cel care este puternic în rau. La o fiinta care este puternica în rau trebuie sa i se poata opune o fiinta puternica în bine. Daca nu sunt macar la ega­litate, atunci cel care este foarte puternic în rau va învinge. Cred ca stii, de altfel, ca în multe situatii de-alungul istoriei au fost cazuri de acest gen, în care un tiran sau un despot a reusit sa nauceasca milioane de oameni, pe care mai apoi i-a determinat sa actioneze în mod aberant, asa dupa cum dorea el. Daca bunatatea nu este dublata si de putere launtrica, astfel încât sa devina o bunatate eficienta, ea nu se aseamana atunci cu bunatatea lui Dumnezeu. Mai curând as putea spune ca este o stare lamentabila, în care multi chiar ar putea sa zica despre cel care o manifesta ca este "prost, de bun ce e". în astfel de situatii, persoana care este buna, dar totusi slaba din punct de vedere aurie si al fortei ei interioare, se va simti cumva "turtita", mica si aproape insignifianta în fata fortei debordante a opo­nentului ei, orientat din pacate catre influenta malefica. Poti sa recunosti atunci acea persoana slaba si neputincioasa dupa starea specifica pe care o mani­festa; de multe ori ea da din umeri si spune, consi­derând ca este o scuza pe deplin justificata: "Eu sunt mic, nu am ce face, trebuie sa ma supun". si chiar se supune, desi ceea ce face este împotriva vointei ei. Ea nu se poate opune eficient celui care este orientat malefic pentru ca aura ei energetica este mica si ane­mica. Prin aceasta vreau sa spun ca ea nu are înca destula forta benefica pentru a se opune cu succes pre­siunii realizate de adversar, care este malefic.

    RăspundețiȘtergere
  6. nicolae.ciuca@senat.ro, 
    pm@gov.ro,
    csat@presidency.ro, 
    cancelarie@presidency.ro,
    cabinet.presedinte@senat.ro
    cabinet.presedinte@cdep.ro
    emb_ro@mfa.gov.ua
    consul_ro@mfa.gov.ua
    infobuch@state.gov
    bucharest@mid.ru
    bucharest@dks.ru
    consulatulrus@mail.ru
    president@ep.europa.eu
    comm-rep-ro@ec.europa.eu
    Bjoern.SEIBERT@ec.europa.eu

    Cc:
    diana.iovanovici-sosoaca@senat.ro
    dumitru.coarna@cdep.ro
    mihai.lasca@cdep.ro
    ciprian.ciubuc@cdep.ro
    anamaria.gavrila@cdep.ro
    daniel.rusu@cdep.ro
    danut.aelenei@cdep.ro
    nicolae.roman@cdep.ro
    francisc.toba@yahoo.com

    VREM PACE!

    Poporul român vrea PACE!
    Divizia 101 aeropurtata- ofensiva a USA sa PLECE din România!

    70% din populatia României este nevaccinata anti-covid pentru ca nu a avut incredere in recomandarile politicienilor!
    Actuala clasa politica NU ne reprezinta!
    Vrem PACE!

    Doamne Dumnezeule Atotputernic si Maicuta Domnului, ajutati-ne!

    RăspundețiȘtergere
  7. "Însă, în momentul în care s-au discutat chestiunile financiare - incluzând ajutorul pe care statul american era dispus să-l dea - taiwanezii AU IEŞIT PE UN MINUS ABSOLUT ŞI A RENUNŢAT"

    Acelasi lucru este valabil si pentru productia in Europa.
    Dupa cum am mai spus intr-un comentariu la un articol anterior, imbecilii marxisti nu pricep nici daca le desenezi cu creioane colorate!
    Viitorul civilizatiei europene si nord americane este unul singur: COLAPSUL SOCIO-ECONOMIC!
    Asta este tot ce merita marxistii: JEG SI SARACIE!

    Viitorul prosper va fi in Asia! Tari ca Filipine, Indonezia, Malaezia, Tailanda, Vietnam asteapta ivestitorii cu bratele deschise sa-si mute/deschida afaceri/fabrici bazate pe inteligenta scazuta si medie la ei, iar tari ca Japonia, Coreea de Sud, Taiwan, Hong Kong si Singapore au oferte speciale pentru afacerile/productia bazata pe inteligenta/pregatire medie si inalta.

    Dupa cum am mai spus in acelasi comentariu la articolul anterior, temelia marxismului si a utopiilor egalitariste este in religii, in infectiile iudaice. Acolo apar pentru prima oara bazaconiile cu "fiecare dupa puteri, fiecaruia dupa nevoi", "iubeste-ti aproapele", "intoarce si obrazul celalalt", "da-i cezarului ce e al cezarului", etc.

    Migratia economica s-a facut vreme de milenii si se va mai face in continuare. Aceste fapte sunt binecunoscute si documentate in istorie. De ex este cunoscut si documentat felul in care negustorii din Bizant isi luau familiile si fugeau pe capete in tarile arabe, preferand chiar sa plateasca "jizya", doar ca sa scape de "binefacerile" kybutz-ului crestin-ortodox-marxiste din Imperiu.

    NU EXISTA bazaconii ca "datorie fata de tara", "contract social" sau "egalitate"!
    Ete colea sa: "Germania, ale cărei firme îşi părăsesc ţara mai ceva ca imigranţii italieni de la sfârşitul secolului XIX şi începutul secolului XX"

    https://www.armstrongeconomics.com/world-news/capital-flow/using-global-capital-flow-heat-map/

    https://www.armstrongeconomics.com/world-news/corruption/grasping-the-future-unfolding-before-our-eyes/

    https://www.armstrongeconomics.com/world-news/sovereign-debt-crisis/pending-black-swan/

    ...


    Marxismul este o boala mintala grea. In timp ce unii sunt in cadere libera si mai au putin pana se infig in cap,
    https://www.armstrongeconomics.com/international-news/germany/civil-unrest-grows-over-energy-inflation/
    https://www.armstrongeconomics.com/markets-by-sector/energy/energy-rationing-arrives-in-america/

    altii incep sa-si linga ranile:
    https://www.armstrongeconomics.com/international-news/politics/sweden-will-not-meet-agenda-2030/

    RăspundețiȘtergere
  8. După cum se vede, după prostie, " orbirea" e cea mai răspândită boala in lumea asta. De ce vine, doar Dumnezeu ne poate feri. Că noi ne ducem direct cu oiștea n gard. Așa i când ești un popor imbecilizat. Fiindcă nu exista alt vinovat decât poporul asta de larve cu ifose care doar știe să pretindă că alții sunt vinovații. Alții, adică exact aia pe care i au pus ei în fruntea țării și pe care i tolerează cu o indolenta sinucigașă. Sincer, lumea asta cretinoidă, toată lumea, se va trezi doar și numai când asupra ei se va abate nenorocirea cea mai crunta.
    S au învățat cu îmbuibarea și nu concep cu nici un chip că niciodată nu a fost și nu este un drept natural acela de dispune de tot și de orice. Sclavii vor învăța cu forța unde le este locul. Adică exact unde le a fost mereu chiar daca au trecut prin experimentul îndestulării. Cine nu realizează că timp de zeci, chiar niște sute de ani, omenirea a fost supusă la doua experimente aparent diametral opuse , este chiar orb. S a testat și s a concluzionat că specimenul biped nu este capabil sa și folosească nici conștiința, nici liberul arbitru in sensul de evoluție societala. Dimpotrivă, individul involuează din toate punctele de vedere până la nivelul de larva, atunci când trăiește îndestularea. Toate capacitățile atât fizice cât și intelectuale tind sa fie direcționate către involuție de un creier abulic prin lipsirea de stimulii instinctului de autovonservare, cât și conștiința, care devine laxa și permisiva, fiind calibrata pentru a produce maximum de satisfacție cu minimum de efort. Așadar, după indelunga
    observare și analiza, s a trecut la faza restructurarii, recalibrarii din mers. Și asta se face. Daca nu iese cum vor, vor șterge și civilizația asta de acum cum le au șters și pe altele. De data asta prin foc. Punct. Restul sunt detalii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Scurt si la obiect. Felicitari ! Daca imi permiti as completa:

      “De ce vine, doar Dumnezeu ne poate feri”
      Dumnezeu nu i va feri pe toti, ci doar pe cei ce cred in El cu adevarat. Iar ‘fereala’ nu inseamna neaparat lasatul in viata pamanteasca, unde am fost lasati cu liberul arbitru - cel mai mare DAR si in acelasi timp ISPITA ISPITELOR.
      Ortodoxia autentica treateaza cel mai complex si complet subiectul. Ce ar mai fi de adaugat?!

      Cu alte cuvinte:
      Involutia cere si conduce la purificarea (salvarea) speciei prin cernerea turmei mici CREDINCIOASE (sanatoase mental/sufleteste/spiritual) de restul majoritatii cazute (pervertite…SATANIZATE).
      Valabil pentru toata omenirea, de la acest moment, in asteptarea potopului (prin foc de data asta). Este profetit, vizionat, trait de omenire. Exista urme. Deci din perspectiva mantuitoare, acest razboi este o binecuvantare. Va fi un dat / dar dumnezeiesc. Creatorul este si actioneaza ca un sistem imunitar DIVIN.

      Ștergere
    2. Foarte interesant!

      Ce n-am inteles, e cine sunt aia care "au testat", cine sunt aia care "au observat", care "au analizat" sau care "vor sterge"? In naivitatea mea, daca zici ca "aia" fac chestiile astea de zeci, chiar sute de ani, ma gandesc ca nu te gandesti nici la zei, nici la extraterestrii, nici la vreo gashca din unul dintre universurile paralele.

      Dar am inteles clar din cele afirmate ca prostii, desi au si creiere si tot ce le trebuie ca sa gandeasca si sa discearna, de fapt sunt doar victimele "alora". ei nevand nici un fel de vina!

      Intrebare de prost: daca "Toate capacitățile atât fizice cât și intelectuale tind sa fie direcționate către involuție de un creier abulic prin lipsirea de stimulii instinctului de autovonservare", de ce naiba cainele meu nu e presedintele romaniei sau macar prim ministru, ca la el, instinctul de autoconservare e la top, dincolo de orice altceva??

      Ștergere
    3. @Experimental,
      "Va fi un dat / dar dumnezeiesc"
      Usor de zis, extrem de greu de acceptat pentru oricine chiar si pentru profeti. (David, Ilie) si chiar si Mintuitorul nu s-a lasat prins CIND il cautau cei ce voiau sa-i ia gitul.(Nu mor caii cind vor ciinii!)
      Daramite noi care n-avem nici un habar daca suntem PLASATI pe lista BUNA indiferent de cit de smeriti ne credem.
      Amza

      Ștergere
  9. In loc se ne spui care e treaba prin China.
    Cu Taiwan sau fara, tot aia e. Populatia la vale, increderea scade. Astia cand sa aiba un rol mai mare, isi dau cu stangul in dreptul. Rusii oricum nu contau, sa speram ca macar indienii fac treaba buna. Au si pm in uk :)

    RăspundețiȘtergere
  10. https://www.youtube.com/watch?v=Eaps-PySt9o
    Cel mai recent interviu cu domnul doctor in stiinte social-politice Alexander Dughin. Un interviu socant prin duritatea declaratiilor referitoare la cauza centrala a "impotentei" rusesti... dar si fascinant. Traducerea in romana se acceseaza si se seteaza in Settings.

    RăspundețiȘtergere
  11. China .
    Ajutată militar de Rusia ,soră și frate pe filon mongol .
    Ajutată de Ceaușescu ,financiar...
    Lăsată să se îngrașe din intelighenția bogată _americană ,samd.
    Nu vrea astă indolentă , minunată chină să mai des ceva înapoi .Păcat .
    Întrebarea ADEVĂRATĀ / problema _ NU dacă China va conduce Lumea , ci , Chine ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu Chine va conduce, ci "Oare a mai trăit cândva un om atât de minunat și complet,precum AH?! Popoare ale Pamantului, alegeti-l ca domn și dumnezeu al vostru și el va va....pe toți!!!
      Plus 1260 de zile dupa acel moment și apoi Konec filma.

      Ștergere
  12. Simpla preluare:
    Aplicații în cazul Taiwanului: către un american Dien Bien Phu?
    Acesta este motivul pentru care, și fără prea multe erori, putem anticipa în mare măsură un Dien Bien Phu al flotei SUA Pacificului împotriva Taiwanului. Explicații.

    Știm că americanii au fost sinofobi până la ultimul grad de mult timp. Ei au fost în special cei care au inventat „răul galben” în urmă cu mai bine de un secol, rusofobia fiind pentru ei doar un virus târziu din Europa de Est. Totuși, reiese că neoconservatorii americani tocmai au suferit o înfrângere foarte grea la ultimul congres al PC-ului chinez care a văzut eliminarea – manu militari – a coloanei a 5-a occidentaliste.

    Războiul din Taiwan este practic declarat și este important ca SUA să-l înceapă înainte ca China – potrivit acestora – să fie pregătită pentru el. Să-l liniștim pe cititorul covidist și ucrainean de la bun început, două războaie – unul împotriva Rusiei, celălalt împotriva Chinei – nu pot înspăimânta bătaia Casei Albe, dimpotrivă. Prin urmare, va exista foarte repede provocarea din partea SUA (Blinken a început), apoi rapid o ascensiune la extreme în mass-media acută, apoi amenințarea cu desfășurarea flotei Pacificului, apoi desfășurarea acesteia, apoi...

    Și tocmai în acest moment China, arătând atunci o slăbiciune aparentă gravă, ar putea, de exemplu, să declanșeze în mod oportun lansarea - să visăm puțin - a vreo 10.000 de drone ieftine deoarece atunci va fi vorba de shahed 136 sinicizate. Împotriva a 200 de barcase aproape imobile în mijlocul oceanului și acoperite – după cum știm acum – cu tehnologie inutilă, navalul american Dien Bien Phu este aproape asigurat în aceste condiții. Statistic, cel puțin o treime vor fi scufundate și în principal portavioane. Se știe de multă vreme că niciunul dintre acești monștri nu poate rezista unui atac combinat al dronelor care roiesc. Dar aroganța SUA fiind ceea ce este, doar sancțiunea cea mai aspru simțită – adică în mass-media – ar putea pregăti mintea oamenilor pentru însăși ideea – horresco referens – de probabilă înfrângere.

    Poți simți fantomele marilor și micilor cârmaci zvârcolindu-se de aici.

    RăspundețiȘtergere
  13. Se vede ca nu cunoasteti in cazul de față istoria taiwanezilor. Acolo se afla o populatie de anticomunisti chinezi din generatie in generatie. Practic pe Insula Formosa s-au refugiat odinioara toti luptatorii anticomunisti tradati de americani. Problema e ca la ora actuala insula are o pozitie strategica langa singura ruta comerciala chineza necontrolata de americani, deci pt. chinezi este de o importanta vitala.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)