vineri, 28 octombrie 2022

Sarabanda păpuşilor


Giorgia Meloni a venit căţărată pe un program puternic naţionalist. După sufocantul Draghi, care pus în practică absolut toate demenţele globaliste, discursul lui Meloni şi al aliaţilor săi era fix ceea ce voiau să audă italienii. Sătui să fie călcaţi în picioare, sătui de măsuri aberante, oamenii aveau speranţa că a venit momentul unui răsunător abandon al politicilor strâmbe în favoarea reinstaurării treptate a normalităţii. Doar că avem dea face cu o întrebare extrem de jenantă.

Cât de independentă poate fi o ţară hiper-împrumutată? Ce mai poate să spere cetăţeanul unei asemenea ţări? De fapt aici se pune marea întrebare. Iar răspunsul vine cât se poate de clar dacă ne amintim de fulminanta cucerire a puterii din Grecia de către Tsipras şi de dezamăgitoarea sa evoluţie. De fapt, după ce a ţipat la toţi liderii europeni ai momentului, Tsipras s-a transformat peste noapte în căţelul lor. Mulţi au uitat episodul referendumului, când cetăţenii Greciei au ales chiar să părăsească UE pentru a se pune în aplicare politicile promise de Tsipras. A fost, probabil, cea mai evidentă păcălire a electoratului unei ţări, în condiţiile în care poporul a votat tot ceea ce i s-a cerut. Tipras, cu toate atuurile în mânecă, „şi-a amintit” că de fapt e o păpuşă teleghidată şi a abandonat lupta la momentul potrivit, punând în aplicare politicile Bruxelles-ului şi ditrugându-şi ţara. La ora actuală Grecia e o colonie financiară, incapabilă să mai facă ceva fără avizul „stăpânirii”.

Vă voi mai reaminti că în toată politica Greciei nu a existat decât un singur personaj onest: Yanis Varuofakis, fostul ministru de Finanţe al lui Tsipras. Varoufakis a fost singurul om din istoria recentă a Greciei şi a lumii care i-a tratat pe ticăloşii oculţi exact aşa cum ar fi trebuit. Mai mult, a găsit o soluţie ingenioasă de supravieţuire economică în condiţiile în care ticăloşii ar fi declanşat stihiile financiare asupra Greciei. Varoufakis, nici mai mult nici mai puţin, a croit un plan care permitea  guvernului să emită bani independenţi prin intermediul sistemului Ministerului de Fiananţe. Este singurul om de pe planetă care a avut un asemenea curaj, arătând cu degetul cât de fragile sunt, în esenţă, lanţurile financiare ale lumii de azi. E cu atât mai hazlie situaţia cu cât Varoufakis e un comunist sadea, produs al şcolii de gândire a ticăloşilor din spatele banului. 

Reîntorcându-ne la Italia, constatăm limpede că Meloni e o copie fidelă a lui Tsipras. Acelaşi limbaj radical din timpul campaniei, domesticit brusc după alegere. Şi, dacă analizăm mai bine, constatăm că şi Meloni e priponită la ţăruşul SUA, la fel ca Tsipras. Grecul fusese susţinut de păduchelniţa comunistă a lui Soros, în timp ce Meloni se învârte în jurul grupării mafiote Aspen. Nu-i nevoie de alte argumente pentru a înţelege de ce comportamentul blondei este cel pe care-l vedem. 

OK, idealizând puţin, poate ar fi cazul să ne întrebăm ce s-ar fi întâmplat dacă la putere ar fi venit oameni cu adevărat oneşti, nu păpuşi tragicomice precum cele pe care le tot vedem? Ar fi putut acei oameni să răstoarne munţii? Mi-e teamă că răspunsul e negativ. De altfel, după cum veţi vedea în continuare, viaţa e grea chiar şi pentru teleghidaţi.

BCE a htărât să majoreze dobânda de intervenţie pentru a mai opri deprecierea monedei europene şi pentru a încerca să lupte din punct de vedere tehnic împotriva inflaţiei. E o iluzie: până când Europa nu va avea din nou acces la sursele ieftine de energie ale Rusiei, orice discuţie despre stoparea inflaţiei e o simplă bârfă de babe. A nu se înţelege de aici că mişcarea BCE nu trebuia făcută. Ea era obligatorie, doar că, prin aceasta, nu se rezolvă mare lucru. De altfel totul capătă o notă hazlie. BCE e asemenea unui spânzurat care are în mână un cuţit. Teoretic, prin tăierea funiei se asigură că scapă de sufocare. Doar că funia e doar o parte a problemelor sale întrucât, în realitate, spânzuratul nostru era legat de vârful unui zgârie-nori, iar tăierea frânghiei echivalează cu căderea sa în gol de la o înălţime de câteva sute de metri. Astfel, cu siguranţă că nu va muri sufocat, ci instantaneu când va face cunoştinţă cu asfaltul. 

Cunoscând structura bilanţului BCE, cu înţelegeţi că imaginea pe care am prezentat-o nu e deloc exagerată. BCE face mişcări disperate pentru a supravieţui, doar că astfel, în căderea sa, îi trage şi pe ceilalţi. Degeaba urlă Meloni în disperare că solvabiitatea ţării sale devine din ce în ce mai ipotetică. În realitate Italia nu mai era solvabilă de mult timp. Şi nu doar Italia. Urmează, în ordinea datoriilor, Portugalia, Spania şi Franţa. La fel vor fi şi ele târâte, deoarece politica BCE de salvare implică sacrificarea economiilor componente. Există soluţii de ieşire?

Dacă cineva ar mai apela la Varoufakis, probabil că acesta i-ar prezenta pe o jumătate de coală de hârtie întreaga strategie, care nu-i deloc complicată. Fără doar şi poate aceasta funcţionează, doar că în loc de păpuşi la conducere trebuie să se afle oameni. Oameni are ar trebui să înţeleagă că, dincolo de rigorile financiare ar trebui să treacă şi prin nişte rigori ale bombardamentelor şi invaziilor „prieteneşti pentru restabilirea ordinii”. Mai găseşti pe undeva oameni? - asta e întrebarea. Aţi auzit cumva că Putin sau Xi sau chiar excentricul Kim ar avea de gând să facă o mişcare în direcţia pe care o luase Varoufakis? Nu-mi spuneţi că n-ar avea putere! Ei, alături de echipele lor de conducere, au putere absolută în statele respective. De ce n-o fac? Asta-i întrebarea, iar răspunsul deja e dedus.

26 de comentarii:

  1. Bunele familii de elită italiene care controlează acum Italia se împacă acum cu RUSIA și primesc petrol. MILIONARII foarte foarte bogați din ITALIA au preluat controlul regimului ITALIAN după ce s-au înfuriat din cauza armelor biologice aruncate asupra lor mai întâi în UE în 2020 (de fapt iarna 2019). Moartea familiilor și copiilor lor și pierderile de miliarde în 2 ani au provocat un front unit pentru a dărâma Cavalerii de Malta de la VATICAN. Multe se vor întâmpla în toamna anului 2023(?), deoarece Italia va avea o comunicare directă deschisă și o DECLARAȚIE la nivel mondial cu privire la corupția lui OBAMA și a Deep State (DS) legată de sateliții VATICANULUI și interferența serviciilor de informații în alegerile americane furate din 2020. DS din Franța și Anglia ar trebui să aibă mai multă expunere în curând. Toate regimurile globaliste ale Europei vor cădea, inclusiv clica satanică de la Bruxelles în frunte cu bestia Ursula.

    RăspundețiȘtergere
  2. PUTIN/RUSIA continuă să acapareze ONU, NATO în bucăți cu mișcări strategice folosind petrolul, gazele, livrarea de ARME și tăierea energiei electrice la sistemele bancare centrale din UCRAINA la sute de bănci (nu este raportat în MSM). Rusia livrează Turciei sisteme de rachete Grad. TURCIA, care are cea mai mare forță militară în interiorul REGIMULUI MILITAR NATO după SUA, a început acum să se retragă din NATO în liniște. Cu Turcia care face afaceri cu China în sprijinul sistemului lor financiar BRICS (intenționează să adere public în 2023), NATO, ONU este în haos în această chestiune, deoarece TURCIA va părăsi NATO și va deveni în ALIANȚĂ cu RUSIA și armata CHINEZĂ.

    RăspundețiȘtergere
  3. Continuarea COLAPSULUI NATO – ONU este legată de operațiunile de spălare de bani ale statului profund din UCRAINA, care au fost instalate încă de la sfârșitul anilor ’60 de către kazarii Rothschild / CIA, în timp ce RĂZBOIUL și atacurile cibernetice specifice asupra băncilor și serverelor centrale continuă să se înmulțească, noua rundă de atacuri rusești a blocat peste 1100 de orașe din Ucraina și a întrerupt operațiunile sistemelor bancare ale statului profund din țară.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum NATO – ONU ( DEEP STATE, CABALA,. DAVOS, etc.) a început să colapseze, aceștia încearcă să organizeze lovituri militare în mai multe țări de pe glob, așa cum au încercat recent cu CHINA dar operațiunile lor au eșuat (după cum a confirmat și Ben Fulford în ultima sa actualizare), iar XI a arestat și executat sute de oficiali de rang înalt. XI a menționat: ,,Furtuna asta este foarte periculoasă”.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da-ne detalii despre epurarile chinezesti, daca le ai...sau taci!

      Ștergere
  5. @DD "Aţi auzit cumva că Putin sau Xi sau chiar excentricul Kim ar avea de gând să facă o mişcare în direcţia pe care o luase Varoufakis? Nu-mi spuneţi că n-ar avea putere! "
    "în loc de păpuşi la conducere trebuie să se afle oameni. "

    Noi suntem marfa. Poporul este noua marfa. Noua lume care trebuie cucerita. Pentru ca se poate, pentru ca un grup restrans cum ar fi un guvern devine anonim cand ia din popor tot ce are nevoie acel grup.
    Tehnologia smart din pandemie a facut posibil ca in spatele institutiilor sa stea oameni vesnic afiliati unor interese de grup si sa isi faca afacerile lor pe banii statului, iar dupa legile gravitatiei cand Ali Baba si cei 40 de hoti dau iama in visteria statului, candva totul va cadea. Sistemul desi mare si gigantic raportat la o familie sau un individ, este totusi fragil.
    Dar poate ca asta se doreste, prabusirea intregului sistem financiar modnial bazat pe dolar, bazat pe datorii si dobanzi infinite care nu se pot plati niciodata.
    Probabil au gasit un sistem nou elctronic care le va permite sa nu mai cada sistemul. Nu stiu, o moeda unica globala cum era Globo.

    RăspundețiȘtergere
  6. @Anonim26 octombrie 2022, 18:40
    @Laurentiu27 octombrie 2022, 10:57
    :) Interesant... Sa judeci toata lumea de azi ca un meci intre "pandemici" si "razboinici"... E ceva diferit, ce sa zic, desi nu stiu daca s-ar explica chiar totul.
    De ex, "climatistii" cu ce tabara voteaza? :))



    "războinicii" Biden si Hunter cu terenuri in Ucraina si garanți ai împrumutului la plata datoriilor Ucrainei la Rotschild au probabil ordin sa se distrugă lent si încet infrastructura, ceea ce din februarie pana luna asta nu s-a întâmplat, dar acum se întâmpla, deci si războiul e proiectat pe termen lung, si restabilirea Ucrainei printr-un Plan Marshall de reconstrucție.
    Dar cum a ajuns bovidul din laboratoarele din Ucraina in Italia? Înseamnă ca tot Biden si războinicii au dat marfa pe care "pandemiștii" WEF au pus la cale procedurile Arafat. Ceva nu se leagă ca Putin a început războiul si pandemia s-a încheiat brusc. Ca a continuat si continua si azi, si mâine, dar nu are vehementa din 2020-2021. Deci cine cu cine s-a certat? Este clar ca "pandemicii" sunt certați cu "războinicii" si cred ca la mijloc sunt "climatiștii". Ei au footoot tot meciul planetar. "climatiștii" au început sa o dea pe mâncat insecte, amprenta de carbon, închidere ferme olandeze, maeștrii guru ai solului, etc...dar nu vad nici o reacție la câtă poluare se face de la bombardamente sau câtă risipa se fac prin detonare armelor, deci "climatiștii" sunt prieteni cu "războinicii". Înseamnă ca pe "pandemici" ia footoot "climatiștii".
    Doar o părere personala la speculații.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) Foarte amuzant,
      Un plan Marshall ar fi posibil doar cu energie ieftina si abundenta. Daca asa ceva mai exista, in primul rind si l ar fi aplicat lor , pe Hudson river, nu kajbecilor cazaci pe care nu dau doi bani.

      Ștergere
    2. "Pandemicii" sunt in coltul de box.
      Disperarea e la cote maxime, li se prabusesc toate narativele si esueaza in toate obiectivele propuse. Criza de tantrum de ieri a slugii A'rahat in fata stapanilor din Bruxelles e de fapt criza in care se afla Davos. Isi recunoaste public neputinta, invins fiind, in ciuda zelului de care a dat dovada in procesul de depopulare, de o mana de 'conspirationisti' pe care ii ridiculizeaza.
      O alta dovada a disperarii cartelului e scrisoarea senatorului democrat american catre Fed, plina de argumente false, santaj emotional si amenintari voalate. E cel putin a doua interventie publica (ilegala) in politica Federal Reserve, cu 2 saptamani inainte de alegerile din Congres si cu o saptamana inainte de sedinta FOMC.
      Sarlatanii de la Davos sunt in acea situatie extrem de periculoasa in care sunt in stare sa dea foc lumii ca sa nu piarda. Au calcat in picioare legi, Constitutii, si-au subordonat guverne, institutii asa-zise democrate, au umilit intreaga planeta iar acum totul se naruie. O ancheta federala in 19 state americane scoate la iveala escrocheria ESG. Iar la Bruxelles se pun tot mai multe intrebari cu privire la escrocheria v@'cci'nurilor co'vid in timp ce rata mortalitatii creste accelerat.

      https://www.youtube.com/watch?v=2jTgDj7uiX8

      Ștergere
  7. EU Ursula, seize not freeze. Boris: Cultural Learnings of America. 30 DEMS retract peace letter. U/1
    https://www.youtube.com/watch?v=T2iGLFdDjik

    RăspundețiȘtergere
  8. Într-unul dintre rarele lui momente de lirism, Vladimir Ilici Lenin le-a făcut proletarilor, în 1921, următoarea promisiune: înființarea de veceuri din aur pentru toată lumea, odată cu instalarea la putere a comunismului pe plan global, când respectivul metal va fi fost lipsit de orice valoare. Dublu simbol: spațiile cele mai triviale ale societății comuniste vor fi fost din acea clipă la fel de luxoase ca palatele burgheziei. Dar, mai ales, clasa muncitoare avea să se elibereze călcând pe încarnarea însăși a rapacității umane, blestematul aur ale cărui legături cu analitatea au fost subliniate de către Freud. Socialismul avea să se comporte mai bine decât capitalismul, în același timp descalificându-l. Detaliu picant: în 2014, femeia de afaceri americană Kim Kardashian și soțul ei, rapperul Kanye West, și-au instalat în reședința lor din Los Angeles veceuri din aur pentru modesta sumă de 550 000 de dolari. Iată că Lenin a fost auzit, dar nu tocmai de cei la care se gândise el. Banul face parte din categoria falselor certitudini. Fiind cu adevărat proletarul existenței, pe cât de necioplit, pe atât de împovărător. Pare ceva de la sine înțeles, cu toate că rămâne un mister aflat cu totul la vedere. Cuvântul în sine conține o minunată ambiguitate: în franceză, amintește de metalul care a servit multă vreme la confecționarea monedelor. Despre ban nu se poate spune nimic fără a afirma și contrariul: e totodată mizerabil și nobil, ficțiune și realitate. Desparte și leagă între ei oamenii, sperie și când e din abundență și când lipsește. E un bine care face rău, un rău care face bine.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cele dintâi monede, datând, după cum ne spun istoricii, din mileniul al treilea înainte de Christos, în Ur, erau bătute cu efigia lui Ishtar, zeița fecundității și a morții, bizară dualitate. Banul este jargonul comercial universal prin excelență, inteligibil peste tot: fiecare îl poate mânui, oricare i-ar fi limba, religia, îl poate converti instantaneu din străfundurile deșertului până în insulele cele mai îndepărtate. În primul rând, implică încredere. La Roma, primele monede aveau o legătură nemijlocită cu proprietarii lor, de creditul de care aceștia se bucurau. În ziua de azi, desprinse de etalonul lor în aur, au valoarea conformă cu sănătatea națiunilor care le emit. Haloul lor este amprentat de sacralitate, întrucât încarnează un popor sau o comunitate precisă. Banul spune o dublă poveste: cea a stăpânilor care-i strivesc pe cei excluși de la bunăstarea eternă mulțumită mijloacelor lor financiare. Cea a oprimaților care se eliberează de apăsarea stăpânilor grație independenței monetare. În primul caz, este o putere care înrobește; în cel de-al doilea, o putere care eliberează. Acesta-i este și echivocul: când este condamnat, se naște dorința de a-l apăra; când este apărat, se naște dorința de a-l ataca. La fel ca sexul, își depășește înțelesul, generează o multitudine de sinonime care, însă, nu indică niciodată cu adevărat ce înseamnă: mălai, biștar, lovele, pițule, parai, mangoți, marafeți, gologani. Și asta-n toate limbile. Banul nu este numai o unitate de măsură și o rezervă de valori ci, mai ales, barometrul dorințelor noastre. Măsură a tuturor pasiunilor, a ajuns patima absolută în care se reflectă celelalte. Contrar sensului comun conform căruia ar fi uniformizat lumea, i-am dat culoare cu sentimentele noastre. Viciile cărora le este asociat, cupiditatea, invidia, avariția, existau și înaintea banului, dar de fiecare dată pare a le amplifica. Entuziasmul, ca și sila pe care o suscită sunt și ele simptomatice. Ceea ce fascinează este statutul banului de creatură scăpată din mâinile făuritorului său, care se întoarce împotriva lui, vlăstar discret devenit tiran furios. A vorbi despre bani înseamnă de fiecare dată a vorbi despre tine însuți. Am fost scutit de rana sărăciei: după o tinerețe plină de greutăți, părinții mei au ajuns la o oarecare relaxare materială, pentru a aluneca mai apoi în datorii. Drept care au început să-și drămuiască cu atenție orice bănuț, suportând amărăciunea decăderii sociale. Moartea i-a ajuns într-o stare de aproximativă mizerie. Cât despre mine, trecând de la o nepăsătoare sărăcie, din vremea studiilor, la o intermitentă prosperitate, am trăit multă vreme ca un greier, sigur că soarta îmi va dărui mereu dovezi de generozitate, că drepturile de autor nu erau salariu, ci un prinos.

    RăspundețiȘtergere
  10. Banii oferă unica valoare cu adevărat de preț din această lume: timpul, inepuizabila lui abundență. În privința asta, sunt eliberatori. Când lipsesc, existența se reduce la un prezent etern, care ne ține ca-n pușcărie. Am făcut întotdeauna diferența dintre banii pentru pâinea cea de toate zilele și viața ca atare. Uneori cele două s-au suprapus, fără a mă feri, totuși, de obligațiile muncii pentru a avea ce pune pe masă. Îmi aduc aminte cu nostalgie de vremea aceea care a ținut până la patruzeci de ani, în care banii mi se păreau ceva neglijabil. Dacă erau, cu-atât mai bine, dacă nu, mă descurcam eu cumva. O minunată dezinvoltură mă scăpa de problemele materiale, câtă vreme puteam să explorez lumea, să-mi lărgesc orizonturile, să mă feresc de platitudine. Fericită tinerețe, îndelung prelungită, când linia de demarcație nu era între necesar și superfluu, ci între necesar și esențial. Esențialul: mistica lecturilor, călătoriile în Asia, în India, discuțiile înfierbântate, angajarea politică, prieteniile supuse exigenței, experiențele fără limite, iubirile nenumărate și, mai ales, posibilitatea de a-mi trăi pasiunea, scrisul. Îmi place să cred că banul a ajuns o grijă odată cu vârsta, cu teama de lipsuri, cu traiul într-o societate care l-a pus în centrul preocupărilor sale: sfârșitul anilor lirici și ai războiului rece, revoluția conservatoare a lui Thatcher și a lui Reagan, care a făcut ca lumea occidentală să pătrundă într-o perioadă de trezire din beția iluziilor, a celebrării materialiste a realului ca atare. Ciclu care este pe cale de a se estompa de când asistăm iarăși la o nouă confruntare violentă a diferitelor viziuni asupra lumii. A îmbătrâni înseamnă a aluneca încetul cu încetul în ordinul calculului, al relicvei. Totul ne este numărat, zilele se împuținează. Timpul nu mai înseamnă abundență, ci devine avertisment. Totuși, pentru mine luxul suprem, chiar și acum, nu stă nici în mașinile frumoase, nici în apartamentele vaste ori în casele de vacanță, ci în perspectiva unei vieți de student perpetuu, până la o vârstă înaintată. Viața de student: improvizație cotidiană, gustul pentru plimbările fără țintă pe toate străzile, opririle îndelungi prin cafenele, detașarea afișată, indiferența față de onoruri, de funcții, de șmecheriile simbolice cu care oamenii se bucură să se acopere pentru a exorciza anii care trec. Într-un cuvânt, iluzia absurdă, dar necesară, de a începe în fiecare dimineață o nouă existență. Întotdeauna am preferat libertatea seducției puterii, servituților unei cariere. Și dacă mă simt privilegiat, atunci este vorba despre un privilegiu pe care mi l-am dăltuit eu însumi. Nefiind vreun moștenitor norocos ori vreun afacerist, nu am fost niciodată suficient de bogat pentru a uita de bani, nici atât de sărac încât să nu-mi mai pese de ei. Banul este, prin urmare, o făgăduială care caută o undă de înțelepciune. Expresia trebuie înțeleasă în două moduri: este înțelept să ai bani, este înțelept să fii interesat de ei. Banii ne constrâng să mediem în permanență între ceea ce ne dorim, ceea ce putem și ceea ce se cuvine. Căci transformă orice om în filosof, chiar împotriva propriei sale voințe: a gândi corect înseamnă în egală măsură a învăța să cheltuiești corect și pentru sine și pentru celălalt. Moneda este un revelator indicând meschinul, risipitorul, avarul, invidiosul care se trădează și numai băgându-și sau nu mâna în buzunar. Când vine vorba de bani, nimeni nu se simte în largul lui: cei care cred că-l detestă îl idolatrizează în taină. Cei care îl idolatrizează îl supraestimează. Cei care se prefac că-l disprețuiesc se mint pe ei înșiși. Entuziasm problematic, reprobare imposibilă. Așa de complicată e problema. Dar dacă înțelepciunea nu constă în a ataca tocmai subiectul care pare tuturor simbol al nebuniei, la ce-ar mai fi bună filosofia?

    RăspundețiȘtergere
  11. Cum „Mâncați cei bogați” a devenit strigătul de adunare pentru generația digitală

    RăspundețiȘtergere
  12. Oameni?Dacă ar exista astfel de Oameni în Italia,singura chestie care ar ave-o de făcut ar fi preluarea prin forță a puterii,pentru că altfel nu se mai poate,naționalizarea resurselor(alea,câte or fi),ieșirea din UE,revenirea la moneda națională și începerea reconstrucției economice.Chinuitoare,groaznică într-adevăr pentru popor dar în folosul poporului la un moment dat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sentimental e ok !Dar ca dupa alti ani sa vina iar o forma de ciuma unionista europeana sau globala mai bine nu! Sa ii lasam sa isi rupa capul in veacul care vine !

      Ștergere
  13. Incet incet te apropii de adevar chiar si tu.

    RăspundețiȘtergere
  14. Deci Putin e parte din marele meci, cu biden cu xi ca sa doboare suprematia Rothschild ilor si asa sa scape si trezoreria usa de ticalos

    RăspundețiȘtergere
  15. Dacă toți oamenii s-ar scălda în abundență, s-ar sătura curând de plăcerile vieții. Numai lipsurile îndeamnă la muncă și incită dorința.

    RăspundețiȘtergere
  16. Declinul occidentului este prea vizibil puternic de neoprit sa se mai poata gasi o solutie. Midterms o sa fie un semnal clar sau inceputul sfarsitului pentru Babilon? Toate imperiile au cazut, dar asta de acum o va face cel mai zgomotos cu putinta. Toti care s-au crezut atotputernici, cu armata, tehnologii, finante, networking etc au fost ingenuncheati definitiv. La fel se va intampla si cu astia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ingenunchiati de cine?! De aia carora le scade populatia si nici migranti nu atrag? Zici ca-s ciumati. Acum fac si spectacol, sa se prinda lumea mai bine.

      Ștergere
  17. Atat sunt in stare, doar atata fuck:
    jocuri de noroc/ghinion!

    RăspundețiȘtergere
  18. Eu cred, părerea mea, este că totul este ciclic,ca în natură, totul se schimbă aparent și totul se transformă.Au fost imperii bazate pe o personalitate,Alexandru Macedon, Carlo Magno,Atila, și alții,cum au murit,adio Imperiu.Asa este și acum,cum urcă unul cu ambiție,vrea să fie stăpânul lumii, cînd se boșorog este, și crapă, Imperiu se rupe în firimituri, așa că fraților,peste trista idee de stăpânul lumii,se așterne praful iar popoarele ramin!

    RăspundețiȘtergere
  19. Spune oamenilor ceea ce vor sa auda , nu ceea ce trebuie sa auda . Si atunci ii poti folosi ca masa de manevra ! Oamenii au nevoie de iluzia fericirii si libertatii , dar unii se pot bucura doar de LIBERUL ARBITRU , adica sa aleaga o varianta din OFERTA ! ALTII au parte de o singura OFERTA dea lungul vietii asa e experimentul ....

    RăspundețiȘtergere
  20. Varoufakis e un tip foarte destept si priceput cand e vorba de analize. Solutiile lui insa desi par logice nu respecta rigori impuse de realitatile politice mai ales. Mai simplu spus tipu e un prea visator intr-o lume de tip foarte cinici.

    Tsipras e un fel de Ponta la noi care s-a predat pentru a-si pastra si scaunul.
    Ca umilinta sa fie maxima a fost pus sa faca ceea ce stapani isi doreau.

    Esenta problemei e una simpla, nici o populatie nu vrea libertate / suveranitate daca asta presupune reducerea prosperitatii.
    Toti se vor agata de sistemul care le promite o prosperitate pe credit indiferent de consecinte atat timp cat sistemul respectiv livreaza.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)