luni, 17 octombrie 2022

Ultimele mişcări pe Frontul din Est


Urmează ceva uriaş în Ucraina” - spune Gonzalo Lira, preluat în masă de canalele de nişă care încearcă să prezinte obiectiv situaţia de acolo. Însă americanul are trăieşte în estul Ucrainei nu face de fapt nicio dezvăluire. E suficient să te uiţi la mişcările masive de trupe şi echipament pentru a înţelege eforturile excepţionale. 

Rusia atrage şi Belarusul în conflict deoarece de pe teritoriul acestei republici se pot da atacuri facile asupra nordului şi vestului Ucrainei. De altfel, mulţi bănuiesc că ruşii nu vor ataca prima dată Kievul, ci vestul Ucrainei, pentru a tăia definitiv legăturile terestre cu Polonia şi România. Ceea ce vom vedea în perioada următoare este absolut fabulos din toate punctele de vedere. Nu doar mobilizarea excepţională de forţe şi echipament care se vor dezlănţui asupra Ucrainei, ci şi amplitudinea extremă a reacţiei şi manipulările care sunt puse la cale. 

Pe modelul dezinformărilor din Siria, în Ucraina se pregătesc campanii masive de dezinformare. Dacă mai ţineţi minte, la un moment-dat au apărut pe youtube „imagini cutremurătoare” cu atacurile chimice pe care le-ar fi instrumentat Al Assad asupra propriilor cetăţeni. Treaba părea foarte bine dramatizată, doar că artizanii înscenării au făcut o eroare fundamentală care v-a fost prezentată pe blogul meu: au încărcat clipurile video cu o zi înainte de prezumtivul atac, făcându-se efectiv de rahat. De data aceasta, la Kiev se fac dramatizări cu efectele unui prezumtiv atac nuclear rusesc. De fapt se înregistrează materialul brut pentru a se da apă la moară armatelor NATO care caută cu orice preţ să se implice în conflict. Iată aşadar ultima strategie de apărare a lui Zelenskyi(supervizată, desigur, de stăpânii săi englezi): va urla din toţi bojocii că a fost atacat cu arma nucleară pentru a permite NATO să intervină. De altfel, dacă veţi urmări cu atenţie, obsesia oficialilor NATO de a comenta ceea ce se va întâmpla în cazul în care Rusia utilizează arma nucleară sugerează limpede ce are să se întâmple. Rămân totuşi surprins de amnezia americanilor care par a-şi fi şters din memorie atacurile barbare cu bombe cu uraniu sărăcit pe care le-au aruncat cu disperare asupra Serbiei şi a Irakului. Ei, ce mai contează adevărul atunci când maşinăria uriaşă de propagandă este pusă în acţiune?

De partea cealaltă, ruşii urmăresc utilizarea unei arme şi mai teribile. Se aude că planurile sunt nu doar militare, ci şi politice. După bombardare şi ocuparea zonelor, ruşii vor să genereze referendumuri după tipicul celor organizate în republicile rusofone. De data aceasta, „la cererea” cetăţenilor şi a noilor autorităţi instalate, la referendumurile locale cetăţenii vor fi întrebaţi dacă doresc autonomia faţă de Ucraina sau unirea cu vreuna dintre ţările învecinate. Este foarte interesant ce decizii vor lua polonezii şau noi în condiţiile în care referendumurile din zonele istorice ocupate de Ucraina vor da drept dorinţă a cetăţenilor trecerea la patriile mamă. În ceea ce-i priveşte pe unguri nu-mi fac nicio problemă. Atât vă semnalizez că prin birourile ocupate de zapciul Aurescu s-a pus la punct o strategie perversă şi deosebit de periculoasă pentru noi: într-o trădare fără precedent în istorie, Ministerul nostru de Externe vrea să pareze susţinând că Nordul Bucovinei ar aparţine de drept nu României, ci Republicii Moldova, aruncându-i din nou pe românii noştri de acolo într-o negură istorică. Ca să nu mai vorbesc că printr-o asemenea acţiune se va statuta că teritoriul Republicii Moldova nu mai este recunoscut de România ca teritoriu al său de care-a fost deposedată. Aşa cum am spus de multe ori, nu sunt un fan al unirii cu Republica Moldova din cauza situaţiei complexe de acolo şi, mai ales, a ostilităţii populaţiei locale în ceea ce priveşte o asemenea perspectivă. Însă asta nu trebuie să ne facă pe noi să renunţăm la adevărul istoric, anume că România a fost deposedată de acel teritoriu printr-o mişelie a istoriei.

Revenind la situaţia din Ucraina, absolut toate sursele sunt de acord asupra faptului că Putin nu mai vrea o negociere asupra situaţiei de acolo, ci caută o înfrângere totală, cu capturarea şi judecarea lui Zelenskyi pentru crime de război, după care întreg spaţiul Ucrainei va fi atomizat pe model iugoslav. Este cumva o replică istorică dată NATO şi SUA. Rămâne să vedem amploarea conflictului. De asemenea, urmează să constatăm dacă NATO va alege să se implice direct în conflict, ceea ce ar putea genera un al treilea război mondial. 

51 de comentarii:

  1. Stii ce ? De data asta as vrea sa te cred. Daca pe rusi ii detest (insa istoria ma forteaza sa-i si respect), pentru mizerabilii ucraineni n-am decat dispret. O eventuala partajare UA mi-ar bucura un numar lung de zile ;)
    Dar sa fim seriosi. Dupa ce au schimbat de atatea ori comandamentul trupelor, dupa ce au schimbat repetat strategia (in comprimare, nu extindere) potentialul rusesc e din ce in ce mai indoielnic.
    Stiuu, stiuuu, amatorii de obiele ivanesti de pe aici nu concep, Ruskia e viata lor. Pana in prezent insa, rusii nu au impresionat cu nimic, au putut lua doar zonele unde intr-adevar erau asteptati, dar si alea cu greu.
    In fine, vedem. Risti sa dai pronostic pe durata estimarilor tale ? Ca sa putem vb mai clar la expirarea profetiei.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://invidious.flokinet.to/watch?v=jte3jQRhuUQ

      3:33: "я из города буча"

      https://invidious.flokinet.to/watch?v=otU_XrUpLNQ

      Ștergere
    2. Era "Я з города Буча", care pare să fie în ucraineană, dar eu oricum nu știu nici rusă nici ucraineană.

      Ștergere
    3. E clar. Dupa cum te exprimi esti un copil de vreo 30ish de ani, care a crescut cu rambo si alte filme americane de serie B, nu ai citit mai mult de cateva articole de stiri pe internet. Ai mentalitate de fatuca de stiri, care nu sunt impresionate decat de ceva mare. Crezi ca marile puteri actioneaza ca sa impresioneze ? Rezultatul insa o sa te afecteze.

      Ștergere
    4. Era rusă (până la urmă am intrat la y****be).

      Ștergere
    5. Salutari din Kazahstan insotite de acorduri din drimba ...si unde avem mincare, gaze si petrol girla pentru toti!
      https://www.youtube.com/watch?v=yzSKQjkMM7w

      Ștergere
    6. Cassius nu-i baiat rau, chiar rezonabil, dar din nefericire face parte din generatia crescuta pe filme gen Predator, unde conceptul de a invinge un guzgan in desisul junglei sau in aglomerarea urbana, presupune demolarea intregului oras sau arderea intregii paduri tropicale. Well, ghinionul tau, ivanestii de care vorbesti nu gindesc asa.
      BB

      Ștergere
    7. https://www.youtube.com/watch?v=FPXLk4w_5jE

      Ștergere
    8. @Matei, concret, pentru ce ii detesti pe rusi? Cu exemple, daca se poate...

      Ștergere
  2. Mai, draga! Daca e sa fie dupa profetii, nici nu vreau sa ma gandesc cum va fi, cand va veni cea destinata tie. Memento mori, papusel!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Baga, baga ! Tu ori esti pacient nou, ori tratamentul cu tranchilizante ti-a deschis nou apetit psihedelic.
      Oare n-ati prins ca vorbeam cu @DD ? Sa punem predictia la test, nu mai e mult pana la final de an. Si adaug - NU m-ar deranja sa aiba dreptate.

      Ștergere
    2. Daca ai fi scris asa ceva in engleza, de la un IP din UK sau US (chiar ascuns in spatele unui VPN sau TOR), la ora asta ai fi fost deja luat in custodie.

      Dar intr-o tara in care totul e permis, fiindca nimic nu conteaza, merge si-asa... cit timp nu ameninti pe cineva din mafia conducatoare.

      Curajul de a ameninta cu moartea in scris, pe internet, il au fie psihopatii de rind, fie psihopatii din serviciile criminale secrete.

      De cite ori vad astfel de securisti cretini, simpatia mea pentru rusi mai creste cu o gradatie.

      P.S. Cred ca mai exista o a treia categorie de suspecti in cazul de fata: mozaicarii disperati ca le scapa Ucraina printre degete. Ii stiu foarte bine: cind simt ca le fuge pamintul de sub picioare devin isterici, ameninta cu moartea, urla ca lupii la Luna.

      Ștergere
  3. Sa fim seriosi, americanii nu si-au sters nimic din minte, legat de porcariile facute de ei! Dar au convingerea ca ei sunt "supremi" si de aia, lor le e permis totul, oricat de mizerabil ar fi. La ei, ipocrizia are valentele unei calitati superioare, nu e un defect, doar "restul lumii" e sanctionabil cand mananca cacat.

    Interesanta teoria cu impartirea ucrainei post-conflict iar ceea ce se presupune ca ar face guvernul romaniei in situatia asta, via Aurescu, e cat se poate de credibil, daca tinem cont de faptul ca cel mai mare dusman al romaniei e propriul sau aparat de stat.

    NATO (America + furnizorii ei de carne de tun), ESTE implicat direct in conflict, inca de dinaintea inceperii lui, asa ca in privinta asta, nu prea mai avem ce vedea. OK, poate sa vedem daca va recunoaste deschis asta! Ce ramane sub semnul real al intrebarii, e daca se va ajunge la un nou razboi mondial sau nu si, daca mai apucam, sa vedem si care vor fi coordonatele acestui nou razboi si in ce masura ne va afecta pe noi (pentru ca sigur ne va afecta puternic)!

    Problema cea mai mare pentru Romania, e aceea ca, cu cat conflictul din Ucraina se prelungeste, cu atata tara noastra va fi mai secatuita de propriile resurse (de la cele naturale pana la cele industriale, financiare si umane), transformandu-se din ce in ce mai rapid intr-un soi de portavion american/NATO indreptat impotriva rusiei, care sa serveasca interesele demente ale unor psihopati cu pretentii de "elite mondiale".

    RăspundețiȘtergere
  4. SUA si Rusia au acelasi tel in Ucraina ...pacat ca rusii mor ca prostii fie deo parte sau alta...in numele unui nationalism precar si ambiguu care le-a fost inoculat cu buna stiinta de maestrii ai manipularii mondiale ...Totul pentru bani ( vanzare de armament ) si testarea armamentului la scara planetara...Uneori lucrurile/faptele cele mai simple sunt adevaruri pure...problema este ca noi nu le vedem...din pacate deoarece avem o psihologie competitiva...situandu-ne deo parte sau alta ...Intodeauna mi-am pus intrebarea de ce Dumnezeu oare poporul rus este pus mereu la incercare ...fiind sacrificat de fiecare data ? Uitati-va la revolutia din octombrie 1917 ? si acum la fel...Raspunsul binenteles il gasiti singuri deoarece este usor de gasit ..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Uitati-va la revolutia din octombrie 1917"
      Ne uitam Doni, dar nu cred ca vedem aceleasi fenomene. Tu vezi un sir lung de sacrificii umane. Istoricii insa, asa cu bune si rele, vad crearea urseseului, in spatele si sub protectia caruia s-a ridicat LUMEA a 3-a. Aici nu vorbim exclusiv despre Africa si Asia, America centrala si cea de Sud, China, si Coreea, ci si de Bulgaria, Ungaria si Romania care ar fi fost calcata in picioare si tinuta la un nivel strict agrar de iobagi inconjurati de tone de balegar. Proiectul urssee intre timp a fost inchis, insa telul suprem de ridicare a amaritilor lumii a ramas. Priviti la China, India, etc

      Deasemena sa nu uitam ca obiectivul central, de virf pentru umanitate este faptul ca prin ridicarea lumii a 3-a, Proiectul visului umed elitist numit "Miliardului de Aur" a fost lichidat. Pina si mizeriile alea de pietre"Guidestones" din statulGeorgia au fost facute bucati.
      Amza

      Ștergere
    2. @ donisroi....pe modelul ce tara frumoasă ( ca anul trecut) pacat ca e locuită, dar rezolvăm noi, cei alesi pentru asta.

      Ștergere
  5. Atât de mult aș vrea să tac, dar nu mai pot.
    Întrucât, sunt cetățean român, trăitor pe aici, pe undeva, am și eu dreptul la opinie.
    Măcar atât, deocamdată.
    Deci, domnule Cassius, ce atâtea aere superioare pe capul dumneavoastră?
    Ce să credeți?
    Vreți, cumva, să organizăm și pariuri, cum fac, pe undeva, niște unii oameni, prin diverse țărișoare. Ăia care organizează lupte cu cocoși.
    Detestați?
    Eu nu-mi detest nici cel mai aprig dușman. Dovedit, nu așa, că mi se pare mie. Cu urmări " nasoale" pentru mine.
    Nu m- am concentrat pe ură, am depășit momentul și mi-a fost bine.
    E ușor să comentezi de pe margine.
    Clar, aflăm ce se întâmplă pe teren din surse . Unii au surse meseriașe, verificate in timp.
    Alții, ca dumneavoastră, se dau șmecheri .
    Să nu vă supărați că spun direct, ce gândesc.
    E mai cinstit așa.
    Nu sunt avocatul nimănui .
    Domnul Dan Diaconu, se descurcă singur. De atâția ani, v- o fi învățat.
    Nu știu. Zic și eu.
    Auzi la dumnealui!
    Vrea pronostic. Glumiți, desigur!
    Succes!
    A. A .


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dumneavoastra va luati de Casius? Aoleu! Pai nu stiti cine e? E miezul din dodoasca! E cel care face sa rasara soarele de la vest si sa apuna la est. Este sughitul lui Zeus pe pamant! Este sageata muiata in sangele celor care nu sunt de acord cu trendul nemernican! Este cotorul sfintelor carti ale ue. Este atat avocatul cat si judele lui @DD. El il iarta, el il ocaraste si tot el apare si dispare, cand vrea fibra lui de occidental.
      Dar nu-i nimic... O sa vedeti cum se va pogora asupra dvs mareata retorica a lu' Casius. Praf va va face acest mirobolant comentator, urmas al oratorilor .... Al oratorilor.

      Ștergere
  6. Explicatie :In opinia mea, există de 3 feluri de Imperii:
    Imperii clasice. Persia, Roma, China, azteci, Egipt.
    O civilizație care își extinde teritoriul prin război, religie, colonialism comercial. Acesta a încorporat terenuri sub controlul direct al Mitropoliei, dar au fost pe deplin integrate ca o singură unitate pentru dominiul lor.
    Imperii coloniale. Belgia, Anglia, Spania, Japonia.
    Acestea s-au extins pe teritorii îndepărtate în căutare de resurse și monopoluri comerciale.
    În funcție de caz, acestea ar putea fi pe deplin integrate ca terenuri metropolice ca Spania, cu viceregele care au fost la fel ca statele și locuitorii cetățenilor spanioli, sau regiuni complet exploatatoare, fără nici un control politic local, nici drepturi native, cum ar fi Kenia, Uganda, Hong Kong, în cazul în care localnicii au fost subumani fără drepturi și o elită a trăit în apartheid cu putere absolutistă jefuind posesia pentru a alimenta dezvoltarea metropolei.
    Imperii neo-colonialiste. SUA, URSS.
    Nu trebuie să anexeze noi teritorii și nici să preia controlul direct asupra coloniilor. Ei își exercită și își impun controlul asupra altor state printr-un amestec de putere moale și dură.
    Nu este nevoie să colonizăm o țară, să o ocupăm și nici să o preluăm direct.
    Un Imperiu Neo nu irosește resurse controlând direct alte teritorii. Asta este scump în hardware și soldați și sfârșesc rău cu revoluții, războaie de independență și genocid, cum ar fi SUA descoperite în Filipine care transportă masacre pentru a reduce la tăcere rezistența filipineză.
    Într-un Imperiu Neo, ai lăsat alte teritorii să se autoguverneze și să facă ce vor, atât cât respectă un set de reguli care sunt de interes și poți avea acces la resursele lor.
    SUA are anumite elemente în toate clasificările pentru imperiu:
    Ca imperialism clasic, SUA s-au extins agresiv împotriva Mexicului, Spaniei, băștinașilor și Canadei. Și pentru a fi corect, de asemenea, pașnic de cumpărare Florida, Louisiana, Alaska.
    Dar ceea ce contează pentru noi este că în secolul al 19-lea SUA a fost un imperiu clasic pur în expansiune.
    Din cele 13 colonii inițiale, Statele Unite au colonizat spre vest, au măcelărit băștinașii, au dus o invazie de neoprit a Mexicului furând jumătate din teritoriile acestei țări din Texas în Nevada și California, au purtat un război cu Canada britanică și și-au stabilit granițele în bariere convenabile care au împiedicat apariția amenințărilor la frontieră.
    Ca imperiu colonialist, Statele Unite au anexat Regatul Hawaii prin forță, colonizându-l și apoi impunând prin forță militară suveranitatea SUA asupra unui stat independent.
    Mai târziu, SUA au purtat un alt război pentru a se alătura puterilor coloniale, de data aceasta împotriva imperiului spaniol acum slab și în descompunere. Luând Puerto Rico, Guam, Filipine.
    După aceea începe primul război mondial și epoca Imperiilor Coloniale începe etapa finală.
    Interesele SUA s-au mutat împotriva colonialismului, deoarece nevoile lor comerciale în expansiune au necesitat piețe deschise și acces liber la resurse în întreaga lume.
    Se întâmplă al doilea război mondial și Imperiile Coloniale sunt distruse, cu excepția SUA, care poloneză este imaginea prin acordarea de autoguvernare a coloniilor ca alcătuiesc în timp ce deține controlul suveran și militar. Apoi continuă să demonteze amenințările rămase la adresa dominației sale globale, imperiile engleză și franceză, care se face folosind eforturile de decolonizare ale ONU.
    De atunci, SUA a devenit cea mai dominantă putere de pe pământ și se transformă într-un Imperiu Neo:
    SUA nu anexează teritorii. După al doilea război mondial teritoriile sunt înghețate asupra suveranității deținute de națiunile care au semnat încorporarea lor la ONU.

    RăspundețiȘtergere

  7. SUA își folosește puterea economică masivă ca instrument de control asupra lumii.
    Dolarul american a fost impus unilateral ca monedă mondială de facto. Ca economie majoră și deținător al principalelor companii petroliere și comerțului dolarul domină lumea.
    Dependența de dolarul american permite economiei SUA să controleze indirect economiile și guvernele altor țări. Politicile SUA afectează lumea și le pot modifica în mod obișnuit pentru a viza anumite zone.
    SUA domină sistemul financiar bancar internațional cu dolarul, companiile și legile sale.
    SUA își folosește puterea soft din mass-media, filme, muzică, obiceiuri. În acest fel își arată cultura față de lume, o influențează și creează un sentiment de apropiere în întreaga lume, facilitând comerțul și relațiile.
    SUA devine exportatorul de arme mai mare. Vânzările de arme sunt foarte controlate și condiționate. SUA stabilește un rang de clienți, eliberând tehnologia după bunul plac, așa cum li se potrivește și limitează utilizarea și dispunerea sistemelor americane. Nu puteți utiliza, modifica sau vinde arme din SUA fără autorizație SUA.
    SUA preferă să nu dea transfer tehnologic și că statele client depind de companiile americane. În acest fel, țările au dependență de piese de schimb, iar SUA pot folosi cooperarea militară ca instrument de presiune, putând în cele din urmă să dezactiveze întreaga armată doar prin oprirea rezervelor de rezervă și a asistenței tehnice.
    SUA au creat o rețea de organizații și tratate care leagă țările din întreaga lume de anumite reguli și condiții care limitează alte țări să facă lucruri care nu sunt în interesul SUA sau își pierd preferințele și cooperarea cu acestea, provocând mari probleme țării care îndrăznește.
    Țările cu politici independente care susțin puterile concurente ale SUA sau nu favorizează companiile americane sunt de obicei "educate" printr-o serie de presiuni politice și economice pe care numai SUA le pot face.Dacă
    nu funcționează, SUA tind să încalce suveranitatea altor țări prin medierea alegerilor lor, finanțarea opoziției, înarmarea teroriștilor și sprijinirea gherilelor sau loviturilor de stat. Toate la niveluri diferite, în funcție de interesele și nevoile fiecărui caz în parte.
    Cele mai multe dictaturi africane și latine au avut loc în acest fel, la fel ca multe războaie civile și primăvara arabă etc. Pentru cei care vor spune că este o minciună, CIA a declasificat arhive despre alegerile de la mijlocul anului, finanțarea gherilelor, paramilitarilor și loviturilor de stat între 1950 și 1995 în America Latina.

    RăspundețiȘtergere
  8. În cele din urmă, SUA vor recurge la invazii ilegale unilaterale ale țărilor suverane fără aprobarea ONU pentru a răsturna guvernele, pentru a-și impune interesele, pentru a proteja dominația dolarului sau pentru a favoriza companiile americane să câștige drepturi de exploatare, reconstrucții și vânzări de arme.
    Cu toate acestea, Pax Americana după al doilea război mondial este perioada cea mai pașnică din istoria omenirii, cu cele mai puține conflicte și decese.
    Politicile neoimperiale ale SUA au reconstruit Germania, au făcut Coreea de Sud și Japonia țări dezvoltate și au împiedicat comunismul în America Latina.
    Înapoi la întrebare. Statele vasale sunt state independente care sunt câini de paza și se supun imperiului.
    În conformitate cu această clasificare am putea pune Anglia, care urmează SUA la fiecare conflict și reprezintă interesele SUA în Uniunea Europeană de lucru împotriva intereselor europene.
    Din punctul meu de vedere orice țară care găzduiește o bază militară cu forțe americane este un stat vasal. Nu contează cât de independent este guvernul lor. Forțele străine de pe teritoriul acelor tari sunt o declarație de supunere și dependență.
    Aliatul este o țară care împărtășește interese și lucrează împreună pe picior de egalitate, spunând nu atunci când nu se potrivește propriilor
    interese și nu cedează presiunilor. Un aliat este respectat.Aceasta ar fi Franța care s-a opus invaziei americane din Irak în 2003, nu găzduiește forțele americane și a părăsit comanda NATO atunci când interesele lor au fost să nu lupte împotriva URSS și să negocieze un pact bilateral de neagresiune asupra forței armelor nucleare. Daca va uitati bine SUA se asemana izbitor de mult cu Rusia...parca ar fi conduse de aceleasi structuri...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta se intampla . Germania, Franta, Italia, Canada( nu mai vorbim de tari gen Romania) au conducere obedienta 100% Statelor Unite. Nu le trebuie alte invazii ... Invazia este in derulare...

      Ștergere
    2. “Din punctul meu de vedere orice țară care găzduiește o bază militară cu forțe americane este un stat vasal. ”
      FedRusa are o baza militaraNato la ei pe teritoriu, in caz ca nu stiati, in Nikolaevsk, parca.
      Orice conflict intre cele doua puteri este exclus din start, deoarece la fel ca si in Siria sunt intelese intre ele si tot ce fac si vedem este sa rezolve in mod colectiv doar niste sarcini de asamblare a noii lumi Neo, ca din notita tehnica de la IKEA:), intradevar in mod dureros pentru cei mici si obiditi, dar altfel nu se poate.
      Amza

      Ștergere
    3. Franta? Glumesti? Poate exclusiv in timpul lui DeGaulle, mai tirziu, adio, ling pantofii rikanilor...iar acum sunt bitch-ul lor, copii de mingii la fel ca tot UEul. Se va vedea si mai clar in curind.
      BB

      Ștergere
    4. Baza militara nato in Rusia ?
      Premiul 1 pt -tupeu
      -depasirea lui
      Pinochio
      Vezi poate aude Putin ce scrii pe aici, eu in locul lui te as lua putzin la intrebari

      Ștergere
  9. Romania este condusa de Erev Rav, asa ca va face cele mai proaste alegeri prin acesti nemernici.Russia va angrena toata Europa impotriva lor, in max. 10 ani vom avea o alta arhitectura europeana. Se poate asta fara rasboiu ?

    RăspundețiȘtergere

  10. Este evident este faptul ca fascistii globalisti, doresc sa joace o piesa de teatru (absurd) de ex. cea cu nucleara, este usor de banuit din moment ce conducerea Ucrainei este formata din oameni din Show Busines.
    In ceea ce-l priveste pe Domnul Goldstein, cel numit si "ala micu cu trabucu", este si normal ca el sa tina de partea kazarilor, adica a neamului din care face parte, si astfel este evident si motivlul pentru care Bucovina evreieasca sa revina Rep. Moldova, care este pe calea kazarizarii, si astfel se corecteaa si "accidentul istoric" de trecere a Bucovinei austriece prin Romania, la fel ca si pretentia absurda a Romaniei asupra Rep. Moldova, pentru a carui eliberare de sub turci, romanii nu a luptat niciodata, tot asa cum acelasi popor roman nu a luptat niciodata pentru propria sa eliberare, si nici pentru independenta, asa cum au luptat ungurii, IN FIECARE GENERATIE, (cei drept fara succes, dar totusi au luptat) si aceste lupte ale lor pentru independenta, au dus la recunoasterea natiunii maghiare, ca fiind natiune egala in drepturi cu habsburgii, in ceea ce s-a numit "dualismul austro-ungar"!
    Istoria Romaniei este bazata exclusiv pe "accidente istorice", pentru ca nu poti avea o tara dodoloata, fara sa fi luptat niciodata pentru ea, si ai obtinut-o doar prin manariile bazate pe "accidente istorice" (ca de ex. Raboiul Crimeei pierdut de rusii care i-au alungat pe otomani de pe teritoriul actualei Romanii, care au fost obligati sa se retraga de pe acest teritoriu ca urmarea a Tratatului de la Paris in anul 1856.
    Si astfel No Mans Landul de pe acest teritoriu, ramas fara stapani, a fost "manarit" de Bismark, care fiind in razboi cu Austria, dorea un teritoriu german la gurile Dunarii, si a cautat sprijinul Frantei pentru acest plan, propunand un rege care avea si sange francez, (nepotul marelui Buonaparte), fiind si nepotul Kaiserului Germaniei din familia Hohenzollerilor, si astfel "s-a nascut" Romania dintr-un accident istoric impus de Bismarck.
    Adevarul este acela ca romanii nu au niciun merit pentru obtinerea tarii lor "dodoloate", pentru ca au iesit in 1917 din Marele Razboi, care s-a terminat in 1918, recunoscandu-se ca invinsa vezi Pacea Rusinoasa de la Buftea.
    Asa ca Romania Mare, nu a fost obtinuta pe campul de lupta prin victoria eroica a armatei romane, ci prin lupta invingatoare dusa in cearceafuri de tanara si frumoasa regina a Romaniei, care i-a invins la pat pe toti bosorogii care au incheiat pacea de la Trianon, (cu un orgasm) bineinteles in contul si favoarea frumoasei regine de neam angluz, care era si nepoata renumitei Imparatese Victoria si astfel Romania a devenit dodoloata, exact prin ceea ce Dvs ati numit "miselii istorice".
    Firea oamenlor, deci si a romanilor, are o curioitate aparte, si anume acea de a nu apreciaza o cucerire obtinuta usor, si astfel se expica faptul ca generatia ,actuala renunta la tara si la Patrie, asa cum arunci o pereche de chiloti rupti.
    Si revenind la Ucraina, in contextul actual cand SUA sta sa-si deie duhul, iar UE este condusa catre auto-distrugere de niste tradatori si niste nulitati corupte, scena finala a autodistrugerii UE va incepe dupa Congresul P.C. din China, unde se va hotari sprijinul Rusiei impotriva dusmanului comun = SATANE OCCIDENTALE = tarile NATO). Iar lupta impotriva Satanelor va fi condusa de alianta numita SCO = Sanghai Cooperation Organiation, sprijinita de 75% din tarile planetei, satule de imperialismul criminal hamurican.
    Satanele occidentale, nu au alta sansa de supravietuire, decat aceea sa opreasca razboiul din Ucraina, asa cum o va impune Putin, si sa-si amane planul Marelui Raboi Mondial repriza a 3-a, pentru alte vremuri istorice mai prielnice planurilor lor de subjugare a planetei, ca daca se ajunge la raboiul mondial dorit de Satane, nu vor mai exista nici ele satanele, si nici planeta pe care ei doresc sa o stapaneasca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Un ungur si obsesiile lui...asa-i, Gergely?

      Ștergere
    2. Bre punkt g, invatasi istorie cu ciocciolina?

      Ștergere
    3. Mai repede unguro-suedezo-ovreio -american...

      Ștergere
  11. Dacă prognoza ta se adeverește, @DD, cel mai straniu fapt ar fi coincidența de viziune SUA - Rusia privind partajarea Ucrainei. Scenariul fragmentării artificialului stat ucrainean a fost avansat de Stratfor încă de prin 2009. Unica deosebire ar fi că inițiativa partajării ar aparține Moscovei (ceea ce i-ar îngădui păstrarea unui ascendent).
    În final harta ar arăta similar cu predicțiile polonezului Brzezinsky (alea vechi de prin anii '90). Rusia păstrează un bazin etno-geografic strict cu rusofoni, în timp ce SUA împinge cordonul sanitar pe Nipru. Că nici proiecțiile americane nu pretindeau că Rusia dispare, ideea strategică era ca Vestul să avanseze și mai mult în perimetrul fostei URSS - fapt ce s-ar împlini, chiar dacă noia "cortină" va fi pe Nipru.
    Unica necunoscută ar mai rămâne controlul pe Odesa.
    Destul de bizară convergența de proiecții (ce mi-a sărit în ochi încă din vară, cu "harta Medvedev").

    RăspundețiȘtergere
  12. SUA a impiedecat comunismul și în Europa in perioada războiului rece. Sursa : Daniele Ganser "Operațiunea Gladio" - codusa sub egida CIA, fara cunoștiința guvernelor din Europa de west.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Du-te băi de aici...cine a finanțat pe bulanul Ulianov *să ducă rivuluția* în Pietrograd, dacă nu onor grăsanii Străzii Zidului?!
      Da* pe musiu adolf cin* l-a ațâțat *să fac Reich!, Reich!, Reich!*?! Tot aceeași. Da* pe ăsta de cânta cu scula la pian , cin* l-a zămislit ca pulitician?!
      The answer, my friend, is blowing in the wind....

      Ștergere
  13. Cand so termena tot haloimasu, o sa vorbiasca tata lumea Lashon Hakodesh. Nasulia mare va fi in Asia Pacific si Hamerica. Cand o sa inceapa vindeti repede toti paraii.
    Atata tot.
    Vsio.

    RăspundețiȘtergere
  14. Beware of Nuclear False Flag Blaming Russia
    https://www.unz.com/kbarrett/beware-of-nuclear-false-flag-blaming-russia/

    RăspundețiȘtergere
  15. Donisroi, am o întrebare pentru tine: în ce limbă scrii sau dacă măcar îți (re)citești comentariile?

    RăspundețiȘtergere
  16. "bombe cu uraniu sărăcit" nu sunt armament atomic .... U 238 nu este radioactiv ... , nu fisioneaza ...
    E drept ca metalele grele sunt in general toxice... dar per total U235 este doar greu ...
    Ghita Bizonu'

    RăspundețiȘtergere
  17. Hai sa lansez o ipoteza. Si timpul va demonstra daca am sau nu dreptate. Putin si Zelensky sunt intelesi intre ei demult, din 2019, de cand micul actoras a devenit presedinte. Razboiul, nu e razboi, e operatiune speciala. Lucrurile vor tergiversa, este in interesul Moscovei. Din februarie si pana azi am asistat la tot felul de miscari de trupe, s-au anexat teritorii de catre Moscova, care ce sa vezi, nici nu le apara prea bine. Operatiunea continua dezlanat, se va intinde si anul viitor, daca cumva americanii nu provoaca o nenorocire. Am ajuns la americani. Biden e o marioneta senila, nu degeaba pseudo-razboiul se desfasoara fix cand e el presedinte, si nu Trump, care are creier dar si coaie. Europa e condusa de idioti, care o vor duce spre faliment, mai rapid decat credem azi. Totul e in interesul rusilor, al chinezilor si in general al blocului estic. Ce va urma? Treptat, o anexare totala a Ucrainei ( pe care zele deja a vandut-o, pe bani buni). Si nu doar Ucraina, ci multe tari ex sovietice vor dori sa se reuneasca cu Rusia - de nevoie, de foame, etc. Chinezii privesc de la distanta si se bucura, India și ceilalti din BRICS sunt avantajati. Iranul incearca sa se bage, Turcia ajuta ambele parti voios, de asemenea Israel ( va vinde arme la greu tuturor, dar nu-s prosti s-o declare). Ucraina si-a trimis oamenii bogati si capabili departe de zonele afectate, deocamdata se distreaza in Europa. Daca americanii vor face vreo idiotenie si vor lansa ceva nuclear - suntem pierduti. Daca treptat interesul pentru Ucraina se stinge, lucrurile vor evolua cum am spus mai sus.. Romania este in zona de interes a americanilor, iar astia nu vor ezita s-o dezmembreze la nevoie. Vom vedea ce ne rezerva viitorul. Oricum, Zele si l-a asigurat pe al lui. In caz de doamne fereste, va disparea rapid din peisaj, cu sumele fabuloase deja protejate in alte colturi ale lumii. Sa vedem cum va traversa Europa iarna..si sper ca gogomanii de la Bruxelles si Washington nu fac vreo tampenie majora, care sa ne arunce pe toti in iad.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)))N-am mai citit demult o sinteza asa de simpatica a evenimentelor din jur. Cred ca ai fost foarte silitoare in liceu. Intradevar Trump este foarte coios! Se vede dupa el, dar si dupa zimbetul sagalnic a MALAniei:)) El aduce un pic a Elvis Presley care daca prindea batrinetea si nu se droga ca un idiot ar fi semanat leit cu Donaldu.
      Cecilia

      Ștergere
    2. Teoriei Blatului chiar se încadrează la conspirații. Nu poți produce dovezi credibile. Spune asta familiilor celor uciși salbatic. Și dacă ar fi existat presupusa înțelegere de Blat, a expirat când s-a confiscat averile oligarhilor ruși, uciderea fiicei lui Durghin, explozia podului Crimeea etc...
      Banca Rusiei nu crede in blat, altfel lăsa să pice rubla si vindea pe dolari. Deci Banca te contrazice cel mai direct.


      @Daca treptat interesul pentru Ucraina se stinge

      Gabriela, Ucraina e o fetiță virgină care vrea 6ex, nu babă să i se stingă interesul. Abia a apărut pe scena internațională și e vedetă cu talent.

      Ștergere
    3. Multe nu sunt ceea ce par. Ce se vede la tv din razboiul civil din Ucraina nu e realitatea. Informati-va direct daca aveti de unde. Putin joaca un joc prea subtil pentru multa lume.

      Ștergere
    4. Subscriu.Adica nu m a dus capul la toate ce le ziceți, dar imi miroase a făcătură. Semnalez o singura " ciudatenie". Why the f... rusii nu bombardeaza strategic depozite de combustibil/ cai ferate/ drumuri /centre logistice cu armament occidental , LA LIVRARE???Așteaptă sa le fie tocate trupele???

      Ștergere
  18. O remarca la care as dori sa va ganditi : din surse foarte credibile am observat ca tot profitul obtinut in Japonia se duce in SUA...Tot profitul din Coreea de Sud se duce in SUA...poporul coreean munceste pe branci cate 12-18 ore /zi ,fiind cele mai mare consumator de alcool din lume... La fel se intampla si in Japonia...Japonia fiind tara cea mai indatorata din lume ...dar nu la bancile din afara ci la Banca lor Centrala...Cine detine Banca Centrala ? De ce aproximativ toate profiturile din aceste doua tari se duc in SUA ? Germania ...cam la fel ! si lista poate continua...Corea de Nord ...Rusia si China...Lumea asta este un experiment si este condusa dupa calcule foarte precise in care razboiul este unul dintre ele ...

    RăspundețiȘtergere
  19. O stire care confirma informatiile alarmante din articol:
    China Orders Evacuation Of All Citizens Still In Ukraine, Sparking Escalation Fears
    https://tinyurl.com/32xd794e

    RăspundețiȘtergere
  20. Anonim14 octombrie 2022, 12:13
    "Ce te face sa crezi ca voi mai intra vreodata in hipermarket-uri?"

    12:13
    Ceva imi spune ca vei reveni la ele. Poate faptul ca magazinele mici satesti de unde-ti procuri de-ale gurii( ca doar nu stai numai pe zacusca din beci) vor da faliment?

    RăspundețiȘtergere
  21. E limpede ca NATO a primit ordine clare de la papusarii oculti sa atace Rusia intr-un razboi conventional! Oare, NATOfletii astia chiar cred ca rusii sunt atat de tampiti, incat sa intre intr-un astfel de razboi impotriva tuturor statelor NATO in care nu au nici o sansa, atunci cand poseda cel mai mare arsenal nuclear, cele mai performante rachete intercontinentale, arme anti-satelit, arme cu puls electromagnetic si de bruiaj electronic, adica tocmai acele arme strategice, care reprezinta totul intr-un razboi total de anihilare?

    RăspundețiȘtergere
  22. Sunt de acord ca e posibil să se comunice astfel de mesaje, ele însele propaganda, perdea de fum care sa ascundă realitatea.

    Scenariul e pe cât de imposibil pe atât de improbabil. URSS a colonizat masiv toate regiunile :
    - Din Galitia , 5 mil de polobezi su fost mutări in Polonia noua, fostele regiuni germane de unde au plecat 15 mil de germani. In Belarus au mai rămas vreo 0,8M dar in Ucraina nici de sămânță.
    Rezultatul unui referendum ar fi unirea fu Rusia nu cu Ucraiba.
    - ungurii au fost la fel de minoritari in Transcarpatia precum in Transilvania, niciodată mai mult de 25% azi circa 10%.
    Rezultatul pe întreaga regiune nu are cum sa fie unirea cu Ungaria.

    - Bucovina și Odessa au la rândul lor populație românească foarte redusă.
    E adevărat, crearea unei regiuni Ismail in Bugeac, mutarea voluntara a romanilor din Transnistria și din restul regiunii Odesa doar in Bugeac ar aduce ponderea romanilor la circa 60% dar e complicat.

    In Bucovina , singura soluție este transferul regiunii la o alta țara, niciun referendum nu poate fi favorabil romanilor. Matematic, dacă toți românii de pe teritoriile fostei URSS, fără Moldova si Ucraina, ar fi aduși în Bucovina, si dacă am ceda o treime între Prut si Nistru de la Hotin înspre Verhovina, am reuși sa avem un teritoriu cu 60% populație românească.
    In sudul Transcarpatiei, la sud de Tisa , pana la Ceremus mai avem sate românești care ar putea fi înglobate României , a fost o eroare in 1918.

    In fine, e un scenariu dar fără vreo șansa de realizare, cred ca e doar fum.

    RăspundețiȘtergere
  23. In ultima perioada ia amploare strategia "CNP-uri pentru refugiatii ucrainieni".
    https://www.national.ro/social/romania-strategie-de-lobby-pentru-angajarea-in-tara-a-asiaticilor-si-africanilor-776742.html

    Im cazul in care nu cunoasteti povestea:
    https://www.national.ro/social/apatrizii-si-imigrantii-mufati-la-sistemul-de-sanatate-romanesc-756584.html

    https://www.national.ro/social/liberalii-insista-orice-ucrainean-poate-obtine-rapid-cetatenia-romana-756766.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multi or fi cripto ucrani.Daca le am incurcat socotelile cu Basarabia dupa WWI , isi trag dobândă Ro si Ucr.

      Ștergere
  24. Cred ca D.D. a omis poate neintentionat un alt actor de pe "scena":Israelul ; acesta chiar are planuri de relocare in caz de urgenta majora in Orientul apropiat a propriei populatii si planul cu UKR e mai vechi; nu degeaba a cumparat Rothschild din datoria suverana a Ukr si detine mare parte din Ukr; Israel a spus ca se va implica in conflict daca acesta escaladeaza din partea Rusiei, si daca intervine Israelul cu arma de top asa zisa "raza mortii" - un fel de proiectil care topeste instantaneu avioanele si rachetele inamice nu mai face Rusia nimic; arma aceasta a fost prezentata la un targ de armament in 2018 sau 2019, nu mai retin exact.Nu stiu daca Putin are vreun as in maneca sa santajeze Israelul sa nu se amestece, poate doar sa nationalizeze marile averi facute de etnicii evrei in Rusia in anii 90, asa zisii oligarhi (80% din ei sunt etnici evrei daca nu mai mult).Oricum tot interesul evreilor este si in SUA si NATO

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A... esti in urma, Ceasca o avea din '68, arma asta cu ,,laser frate,, ,o stie orice taran.

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)