duminică, 30 octombrie 2022

Un Twitter şi mai multe semne de întrebare


Descălecarea lui Musk la Twitter a adus sentimente pozitive printre multele voci blocate de reţeaua socială. De asemenea sunt mulţi care susţin că astfel s-a spart un buboi prin care deep-state-ul controla lumea şi că, iată, acum se dă drumul la libertatea informaţiei. Pare interesant. Atât de interesant încât chiar şi subsemnatul şi-a deschis un cont pe Twitter, doar că la momentul acesta lupt să-l recuperez întrucât, după doar o postare, mi-a fost blocat pe suspiciunea „că n-aş fi om”. Mă rog, probabil îl voi debloca şi-o să vă dau detaliile. Însă până atunci cu totul alta este discuţia. 

Elon Musk a plătit o sumă nebunească pentru Twitter. Pentru 44 mld. $, Musk a cumpărat o companie cu venituri totale de 5 mld. $(în 2021) şi cu perspective incerte. A plăti de nouă ori veniturile este OK în unele cazuri, însă analiza trebuie să se bazeze pe stadiul în care se află compania. Dacă era o companie tehnologică la început de drum, cu o tehnologie originală sau dacă era o companie de alt tip, dar matură şi cu o piaţă certă, probabil că preţul ar fi fost justificat. Însă Twitter e o struţocămilă: o companie tehnologică matură, adică are ce e mai prost dintre cele două modele anterior prezentate. Fiind matură, pe tărâmul IT se consideră că tehnologia sa poate fi considerată deja învechită, fără mari perspective de evoluţie. Mai mult, vă voi mai spune că Musk a plătit pe Twitter un multiplicator mai mare decât dacă ar fi cumpărat oricare alt concurent de-al lui Twitter, ceea ce ridică serioase semne de întrebare. 

Însă nebunia absolută vine tot de la vechimea tehnologică a companiei proaspăt achiziţionată de Musk. După cum bine ştim, există o dinamică a dezvoltării reţelelor sociale: după ce se atinge vârful, urmează declinul. La Twitter vârful pare a fi fost atins de mult. Situaţia e similară şi la Facebook. Ambele companii sunt într-o perioadă de declin în care, încet şi sigur, li se erodează baza de clienţi. Pentru a se salva, Facebook investeşte puternic în Metaverse, proiect de la care, cel mai probabil, vom vedea zburând capul lui Zuckerberg. Ca să nu mai vorbim că Meta(Facebook), având un multiplicator mai mic decât investiţia lui Musk, deţine şi Whatsapp şi Instagram! O spun doar pentru comparaţie. Care ar fi însă scăparea pentru Twitter?

Teoretic, ridicarea restricţiilor şi eliberarea dreptului la cuvânt ar putea aduce un aflux de noi membri. În condiţiile în care restricţiile de pe Facebook au ajuns de-a dreptul absurde, Twitter ar putea recupera o groază de noi membri. Poate părea un plan bun, însă, repet, totul se petrece pe o piaţă în declin. Publicul tânăr nu prea mai stă pe Facebook sau pe Twitter, preferând mai mult TikTok sau porcăriile similare. Publicul îmbătrânit, rămas pe reţelele sociale tradiţionale nu mai face vânzările tinerilor şi nici nu oferă o perspectivă mai mare business-ului. Deci o altă incertitudine. 

Dar staţi că veştile proaste nu se termină aici! Există o încetinire teribilă în dinamica publicităţii pe reţelele sociale. Anul acesta creşterea a fost de doar 3.6%, ceea ce echivalează aproape cu o frânare. Iar drumul până la o adevărată recesiune pe această piaţă e cât se poate de vizibil, mai ales în condiţiile în care există variante mult mai directe decât învechitele reţele sociale. 

Punând cap la cap, înţelegem lesne că Twitter se află într-o fundătură şi că preţul plătit, oricum am da-o e de-a dreptul nebunesc. De altfel asta se vede limpede în condiţiile în care Musk a început un linşaj în masă acolo, urmând să dea afară 75% dintre angajaţi. Siuaţia e de-a dreptul hazlie întrucât, până la achiziţie, Twitter era criticată pe motivul că nu e capabilă de o retenţie corespunzătoare a angajaţilor. Iată că Elon demonstrează că nu retenţia era problema!

Însă e cât se poate de clar că nu astfel se vor rezolva problemele. Singura salvare a Twitter ar putea fi introducerea unei tehnologii superioare. Poate chiar integrarea sa cu reţeaua de sateliţi a lui Musk, astfel încât să se reuşească transmiterea de mesaje direct, punct la punct, fără mijlocirea serverului. Ar fi, probabil un serviciu de mesageria care ar suscita inclusiv interesul mediului corporate, de la care se pot scoate o groază de bani. Însă rămâne totuşi întrebarea: „ce anume l-a determinat pe Musk să dea o asemenea sumă de bani pe o companie problematică în loc să pornească de la zero respectiva reţea”?  Nu-mi spuneţi că baza de clienţi întrucât, în economia unei asemenea dezvoltări, actuala bază de clienţi nu valorează nimic.

23 de comentarii:

  1. Poate Twitter s-a schimbat, dar nu în întregime:
    https://t.me/ScottRitter/493
    https://t.me/ScottRitter/503

    RăspundețiȘtergere
  2. Posibil că acest titlu explica cu cine e înfrățit Elin Musk
    https://www.activenews.ro/stiri/Oroarea-din-Carpati.-Elon-Musk-aduce-la-Castelul-Bran-elita-cenzurii-mondiale-Big-Tech-si-ideologiei-de-gen-miliardari-homosexuali-si-vedete-pro-trans-pentru-o-petrecere-exclusivista-de-Halloween.-Twitter-Google-Facebook-si-PayPal-la-Dracula-177071

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Incearca pe toate caile sa distruga toate tarile crestine, sa nu se mai pomeneasca numele Domnului si Dumnezeu Iisus Hristos.

      Ștergere
    2. Musk și Thiel plănuiesc în România digitalizarea Romaniei si diminuarea bugetarilor la maxim.
      Se va digitaliza foarte repede Romania.
      Au nevoie sa dea afara cam toti bugetarii.
      Pe politisti i-a footooot cel mai rau, multi isi dau demisia. le-a pus sa dea amenzi, dupa care le-a pus sa le plateasca tot ei.
      Pe profesori i-a footoot in pandemie cu scoala online incat azi aproape ca copii cred ca nu mai au nevoie de profesori.
      Pe pompieri i-a footoot cu Smurd si le-a diminuat puterea.
      Si acum acestia doi ataca Birocratia Din Romania, ultima piedica a globalistilor de a globaliza lumea.
      Dupa ce vor invinge birocratia romaneasca atunci si abia atunci lumea e posibil sa devina alor.
      De ce e asa importan sa distruga aparatul birocrtaic din Romania si cei 1,3 milioane de bigetari?
      E foarte important pentru ei!
      Voi stiti ce inseamna 1,3 milioane d ebugetar cu salarii la stat?
      Insemana foame pentru globalisti, aomeni care intretin pe ei si familiile lor, deci undeva la 5 milioane de romani si care inca nu lucra pentru corporatii si o duc foarte bine si regeste. Ceea ce nu e bine pentru globalisti.
      Globalistii ataca Bugetarii Romaniei. Asta se intampla.
      Nu ma credet, dar deja vad in viitor cum plageti dragi bugetari si incerc sa va avertizez, dar oricum degeaba.
      Asta e adevarul care il ignorati:
      Bugetarii romaniei sunt fix carnea de tun de care au nevoie Globalistii sa reuseasca urmatorul pas in cucerirea Rusiei.
      Totul se ascunde sub sintagma Digitalizarea Romaniei.
      Adica Romania va fi condusa de I.A. nu mai e nevoie de 1,3 miloane de salariati de la buget.
      Ca au descoperit globalistii ce bogatie este PIB ul Romaniei si il vor sa il fure ei, nu bugetarii.
      Deci, Digitalizarea Romaniei, Bugetarii afara la munca ca vreti o tara ca afara, si cucerirea Rusiei. Momentan cuceresc Romania, suntem ocupati de 101 Forta ONU de pacificare. Si planuiesc cucerirea Rusiei. Bugetarii Romaniei efectiv incurca cucerirea Rusiei. Nu se poate cu ei, isi dau seama de manevrele de ce nu merge tara asta, si vor sa o faca functionala. O sa vedeti ca tot aparatul de stat romanesc va fiu e schimbat in nici 3 ani. Musk și Thiel plănuiesc în România digitalizarea Romaniei si diminuarea bugetarilor la maxim.

      Ștergere
  3. Intr-adevar, in spatele acestei miscari e altceva decat o simpla tranzactie comerciala. Chiar speram sa aflu de la tine ceva care sa ma faca sa inteleg aceasta schimbare de la Twitter......

    RăspundețiȘtergere
  4. Ia uite că ți-ai pus și poză, credeam că ești mai bătrân. Am văzut că ai corectat greșelile despre care ziceam în mesajul care nu se vede aici:

    https://trenduri.blogspot.com/2022/10/accelerari-tehnologice.html

    Și mi-am găsit și eu o greșeală în subtitrarea celui de-al III-lea filmuleț din pagina pe care am menționat-o acolo (nu știu dacă te-ai uitat), pe care bineînțeles că, de asemenea, am corectat-o.

    RăspundețiȘtergere
  5. CZ de la Binance a contribuit si el cu 500 de milioane de USD la aceasta achizitie.
    Ceea ce inseamna ca un sistem de plati - si probabil nu doar cu DOGE coin va fi implementat la un moment dat, potentand extrem de mult aceasta platforma.

    RăspundețiȘtergere
  6. Poate fi pe mai multe niveluri, ca de obicei...
    De ce nu ar fi si o plata inapoi, catre cei ( deep state ) care i-au permis sa ajunga unde este ( dincolo de bunicul sau tehnocrat eugenist canadian, etc. )

    RăspundețiȘtergere
  7. Eu sunt convins ca Musk e doar un lup in haine de oaie si un alt "pion alb" al
    Ocultei, scos la inaintare de catre aceasta, prin ordinul de preluare a lui Twitter, cu scopul de a recupera jumatatea de americani conservatori adepti ai MAGA, care migrasera spre Telegram si spre alte retele de socializare, care nu practica cenzura marxista precum o fac Twitter, Facebook, Instagram,Whatsapp, si care astfel ar fi scapat de controlul si supravegherea pe care o faceau retelele pe care le-au parasit! De altfel, nu poate exista pe Glob, care sa apara aproape de nicaieri si intr-un timp relativ scurt, sa faca suta de miliarde de dolari, decat daca in spatele lui se afla papusarii Ocultei!

    RăspundețiȘtergere
  8. Inca o dovada ca bugetarii Romaniei vor fi dati afara in suturi

    https://www.national.ro/social/dispare-politia-rutiera-se-pregateste-lansarea-marelui-big-brother-778615.html

    RăspundețiȘtergere
  9. Frate Ultimul R., tu asta numesti mobilizare?, citeva sute, poate o mie, doua, care stau la cafele la sosea? Cimitirizarea, ca asta i de fapt, presupune sute de mii, milioane, urmate de alte zeci de milioane. Ce urmeaza, sau deja e in derulare clar este de atritie, golire, curatare a ecosistemului de-parazitarea umana, redare inapoi naturii, planetei mama, Gaia

    RăspundețiȘtergere
  10. "Elon Musk a plătit o sumă nebunească pentru Twitter. Pentru 44 mld. $, Musk a cumpărat o companie cu venituri totale de 5 mld. $(în 2021) şi cu perspective incerte."

    Businessul lui Musk NU este constructia de autoturisme, ci data mining-ul in vederea prelucrarii AI & ML, domeniu in care Tesla este leader pe piata auto! De aia la bursa actiunile Tesla valoreaza mai mult decat actiunile BMW!
    Asa ca nici achizitionarea Twitter NU are legatura cu social media si/sau free speech-ul ci tot cu data mining-ul in vederea prelucrarii AI & ML.

    https://www.youtube.com/watch?v=WX2SWUMt_fk
    https://www.youtube.com/watch?v=vcu2YUCa0lA
    https://www.youtube.com/watch?v=VUhKTngpd8c



    "La Twitter vârful pare a fi fost atins de mult. Situaţia e similară şi la Facebook. Ambele companii sunt într-o perioadă de declin în care, încet şi sigur, li se erodează baza de clienţi"

    Ia ghici care este modelul de business real al Twitter?
    Ia ghici care este modelul de business real al Facebook?
    Ia ghici de ce investeste masiv Fuckenberg in Metaverse si ce implica acesta?



    "Publicul tânăr nu prea mai stă pe Facebook sau pe Twitter, preferând mai mult TikTok sau porcăriile similare. Publicul îmbătrânit, rămas pe reţelele sociale tradiţionale nu mai face vânzările tinerilor şi nici nu oferă o perspectivă mai mare business-ului. Deci o altă incertitudine."

    Pai da, publicul tanar se ineaca in bani si cumpara in draci, de nu mai fac companiile fata sa le vanda lucruri utile si valoroase, iar bosorogii aia ai dreaq, nu vor sa mai cumpere toate mizeriile, inutilitatile si ineptiile "smart" vandute anual de tot felul de sarlatani.
    Nu e ca si cand sarantocii tineri isi dau ultima letcaie din buzunar, sau chiar fac credite pentru tot felul de mizerii "smart", tatuaje si mai ales "experiente", iar oamenii maturi ar vrea sa primeasca ceva valoare si respect in schimbul banilor lor!

    Apropo, ia ghici care este modelul de business real al TikTok?
    https://www.youtube.com/watch?v=5UooWpC4yJs



    "înţelegem lesne că Twitter se află într-o fundătură şi că preţul plătit, oricum am da-o e de-a dreptul nebunesc"

    Atata timp cat nu luam in calcul si nu puem pe primul loc data mining-ul NU INTELEGEM ABSOLUT NIMIC!



    "Poate chiar integrarea sa cu reţeaua de sateliţi a lui Musk, astfel încât să se reuşească transmiterea de mesaje direct, punct la punct, fără mijlocirea serverului."

    Pai da, hai sa-l integram in sateliti, ca e al dracului de util, nu in autoturismele Tesla, in reteaua proprie de incarcare baterii si in viitoarea tehnologie "smart home" unde e absolut inutil pentru data mining! Pune Twitterul pe sateliti si inventam "telefonul fara fir"!

    RăspundețiȘtergere
  11. "Pregateste- te sa stai în bunker."


    Nenea25 octombrie 2022, 19:21
    "Avem si asa ceva.Am fost prevazator ."

    Si care-i ala, pestera Muierii, Scarisoara, salinele, beciul casei? :))

    RăspundețiȘtergere
  12. https://saccsiv.wordpress.com/2022/10/30/video-151-de-morti-dupa-o-busculada-de-halloween-la-seul/

    Apropo de retele sociale unde s-a dat strigarea pentru adunarile sataniste...

    Analizati detaliile special prezentate in reportaj!
    Foarte multe victime sacrificate sunt cu PICIOARELE GOALE. Oare de ce s-au descaltat. De fapt ce faceau INTRE EI tinerii desculti, mascati si cu unghii negre. Ce ritual bestial isi serveau unul altuia?
    Lucrurile au inceput sa capete aspecte absolut infricosatoare, demonice, iar tinerii peste tot in lume sunt virful de lance!

    "Invata-voi pe cei fara de lege caile Tale si cei necredinciosi la Tine se vor intoarce."
    Clar, inca nu suntem acolo...dar intr-un final, de nevoie, vom fi!"
    Amza

    RăspundețiȘtergere
  13. Pretul ti se pare tie nebunesc. Musk isi permite un astfel de lux. La o avere estimate de 200 si ceva de miliarde, probabil ca a facut praf 20 de miliarde. Asta gandind simplist. Pe de alta parte musk detine doua afaceri spacex si tesla care se bazeaza masiv pe afacerile cu statul - masinile electrice pe subventii iar spacex se bazeaza pe nasa, etc. Prin twitter isi intareste afacerile, platformele sociale fiind noile ziare. Dai in musk, iti da cu twitterul in cap. Iti suspenda contul sau te ia peste picior si s-a dus cariera ta politica. Asa ca pentru o suma modica (pentru el), Musk si-a intarit masiv afacerile.

    Omul chiar are viziune, compara-l cu bezos, care a cumparat washington post, un ziar pe care de disparitie. Sigur bezos a platit mai nimic, dar s-a ales cu un rahat fara valoare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Are fix, viziunea curului!
      La fel ca Becali!
      Toată familia!
      Nu individual! Că nu s a născut niciunul geniu ca Eminescu!

      Ștergere
  14. Bună seara.Care o fi ghidusia de la Bran??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Au venit sa le haleasca Vampirii de Transilvania sangele

      Ștergere
  15. Baza de clienti e pentru gradi ! Teoretic e Musk ,practic nu ..... in Twitter! La nivelul acela hartiile reprezinta un alt tip de problema ...banii adica ! Musk nu e de capul sau ori cat de geniu ar vrea unii sa il statueze ! Intrebare simpla pentru o seara de duminica .....daca vroia putea sa ramana eminamente secreta petrecareala de la Bran ? Da putea , dar nu a vrut decat sa ofere firimituri si subiecte de barfa ! Ce a vrut defapt si de ce Romania .....nu poate fi doar un favor pentru Ovidiu Toma ....noi doar spculam !

    RăspundețiȘtergere
  16. Îmi aduc aminte că un tânăr chiar a avut probleme din cauza la TikTok, Cristi parcă îl chema...

    RăspundețiȘtergere
  17. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)