PIB-ul României în 1988 era de 53.6 mld. $. Întrucât la începutul lui 1989 nea Nicu a anunțat că a terminat-o cu datoria externă, putem considera că aveam împrumuturi zero. În același an, prețul aurului era de 287.45 $ pe uncie(prețul de închidere). Prețul actual al aurului este de aproximativ 2500 $ pe uncie, adică de 8.7 ori mai mare. Ceea ce înseamnă că, în termeni actualizați, PIB-ul României din 1988 era de 466.32 mld. $ în bani actuali!
Conform datelor Băncii Mondiale, PIB-ul României pe 2023 a fost de 351 miliarde $. Asta înseamnă că acum, după mult prea înțeleapta aderare la UE&NATO, suntem cu 25% sub PIB-ul din 1988! Și nici nu e de mirare, având în vedere faptul că în deceniul 9 am avut de-a face cu o distrugere programatică a economiei Românești, iar ceea ce s-a reconstruit s-a făcut doar ca „element dependent de o entitate externă”, astfel încât o decuplare bruscă ar fi un adevărat dezastru pentru noi. Cu alte cuvinte, stăm nu prost, ci extrem de prost, reușind contraperformanța ca în decurs de 36 de ani să scădem cu 25%!!! Iar acum practic suntem fără nicio șansă de a ne așeza pe picioarele noastre.
Probabil, unul care a trăit și-n epoca Ceaușescu va avea o observație: cum se face că atunci oamenii abia își luau o mașină din producție internă, iar confortul familiilor era mult redus(de ex. la nivelul de electrocasnice s.a.m.d.). Aici avem două observații. În primul rând, dacă facem o comparație ar trebui să o facem la nivelul de atunci atins de Occident, cu care ne comparam. Fără doar și poate, occidentalul o ducea mai bine, având acces la tehnologii mai avansate decât noi. Un exemplu sunt mașinile, care în Românioa rămăseseră la nivelul anilor 70. Apoi electrocasnicele, care în Occident își începuseră explozia, în timp ce la noi se cam limitau la mașini de spălat și ceva electrocasnice mici, față de abundența occidentală. Cu toate acestea, putem face comparația inclusiv cu ceea ce avem acum. Dar pentru aceasta trebuie să ne uităm la structura datoriei externe.
În 1988 România avea de primit peste 5 mld. $ din diverse credite acordate țărilor în curs de dezvoltare. Asta înseamnă că aproape aveam sume împrumutate de vreo 10% din PIB(situația e voit neclară întrucât mare parte din datorii au fost anulate pe șpăgi de guvernanții României postrevoluționare, ultimul caz fiind cel al anulării datoriei Irak-ului de către băsescu).
În prezent România are un grad de îndatorare de aproape 60% din PIB. Imaginați-vă că Ceaușescu în 1988 ar fi băgat în capriciile populației doar sumele pe care le avea de primit. Asta ar fi însemnat nu doar rezolvarea problemelor alimentare(care oricum n-ar fi existat dacă Ceaușescu n-ar fi fost sabotat de către Securitate), ci și o bunăstare incredibilă a românilor. Cei care au trăit în acea perioadă știu bine situația: oamenii aveau bani, dar nu exista oferă suficientă. Astfel, prin redirecționarea producției la intern și prin pornirea importurilor, situația ar fi fost echilibrată extrem de ușor. Doar că au existat mai multe elemente care au făcut imposibilă revenirea: trădarea Securității, incompetența aparatului de partid, anchilozarea regimului și, nu în ultimul rând, un Ceaușescu cu o sănătate șubredă, incapabil să ofere o soluție de succesiune viabilă. Înțepenirea lui Ceaușescu în soluția „mereu mai târziu” Nicușor - soluție respinsă de majoritatea covârșitoare a populației, în ciuda activării sale la Sibiu, unde a arătat o preocupare deosebită față de problemele reale - a făcut ca întreaga lume să înțeleagă că trebuie să aștepte mai întâi să dispară Ceaușescu pentru ca apoi să vadă ce e de făcut. Tocmai de aceea, planul de trădare cu lovitura de stat în urma căreia să vină la putere Ion Iliescu a fost acceptat de toți factorii de decizie, a căror trădare a fost cumpărată extrem de ușor.
Ceea ce trebuie să înțelegem este că, din punct de vedere fundamental, suntem realmente în rahat. Nu mai avem o industrie de sine stătătoare, întrucât majoritatea covârșitoare a „centralelor” investițiilor din România sunt în afara țării, astfel încât o rupere fără un plan premergător s-ar dovedi dezastruoasă. Veți spune, probabil, că nu mai există nicio șansă să ne rupem pentru că noi nu vrem. Din partea noastră da, dar din partea lor? Asta e întrebarea pe care nu și-o pune nimeni.
Privind de la nivelul continentului, observăm că economia Europei a ajuns una marginală. Mașinăria economică germană zace în ruină, în timp ce Franța e o mizerie. Cei doi lideri ai economiei europene sunt într-un dezastru absolut, dar nerecunoscut - în sensul în care țin în continuare coada sus. Ca să înțelegeți situația, vă voi spune clasamentul PIB-ului raportat la puterea de cumpărare din 1990: SUA, Japonia, Germania, Italia, Franța, China, Brazilia, UK, India. Același clasament în 2023: China, SUA, India, Japonia, Rusia, Germania, Indonezia, Brazilia, Franța, UK. PIB-ul BRICS(doar al membrilor fondatori, nu și cel al aderenților) este mai mare decât PIB-ul G-7. Europa este undeva la coada clasamentului, trăind doar în virtutea inerției și nefiind capabilă să-și mai revină fără o restructurare din temelii a întregii sale structuri politico-economice.
Revenind la noi, tocmai aici e problema majoră sau „buba mare”, cum spun copiii: suntem într-o alianță pierzătoare, dar fără absolut niciun fundament și înglodați în datorii. Mai mult, partenerii noștri americani ne sug în disperare, căutând să fure cât mai e de furat acum, pe ultima sută de metri. Și, drept mulțumire, mai avem și securea războiului deasupra capului pentru care l-au trimis pe Prostănac în misiune.
Ce se va întâmpla cu noi? E greu de imaginat, dar la nivel politic și al statului profund ar fi trebuit să existe planuri de avarie. Există aceste planuri? În afară de cel al cedării României în mâinile globaliștilor lui Schwab nu mai există niciun alt plan. Asta e realitatea pe care nu v-o spune nimeni!
Date fiind fundamentele pe care le avem, dar și perspectivele sumbre, este, cred eu, clar pentru toată lumea că întreaga clasă politică de după 1989 este responsabilă pentru acest jaf inimaginabil. Am mai făcut un calcul în trecut din care rezulta că ceea ce am plătit Imperiului Otoman împreună cu ceea ce le-am dat rușilor în perioada în care am fost sub ocupație e o nimica toată față de cât ne-a jefuit doar SUA în așa-zisele tranzacții cu armament și FMI-ul cu ajutorul solicitat de băsescu la ordinul stăpânilor săi occidentali. Dacă punem în balanță toate furturile efectuate programatic, „cu legea în mână”, obținem niște valori amețitoare. Chiar și pedeapsa capitală aplicată tuturor factorilor politici de la Revoluție până acum, ar reprezenta o nimica toată în termeni de plată a pagubelor.
Nu știu cum vom ieși din fundătura în care ne-am băgat, dar știu sigur că atât de rău n-am fost niciodată în istorie. Și dacă vi se pare că trăiți decent, gândiți-vă că decența asta pe care o clamați acum va fi blestemată de generații întregi care, chiar dacă în prezent sunt nenăscute, sunt condamnate la sclavie pentru a „compensa” jaful inimaginabil executat sub privirile noastre tâmpe.
Excelentă analiză.
RăspundețiȘtergereExact!
ȘtergereDa, exact așa!
RăspundețiȘtergereNe cumpără " unii" datoria suverană, după modelul Ucrainei.
RăspundețiȘtergereCorect politic si anti defăimare cred că se zice "alții ".
ȘtergereEste adevarat ca intreaga clasa parazită (politică) este responsabila pentru distrugerea României si a Românilor însă, acesta este rezultatul lipsei de gândire critică, a ignorantei şi nepasarii noastre. Oare nu toti suntem la fel de responsabili precum parazitii carora le-am dat țara pe mână? Ei nu ar fi putut face nimic daca poporul ar fi gandit, s-ar fi unit si ar fi actionat.
RăspundețiȘtergereAveți, din păcate, mate și dureroasă dreptate!
ȘtergereCine sa gandeasca? Gloata care la votat pe Iliescu in 91? Suntem prosti facuti gramada, iar multi dintre noi s-au tiganizat, ca slugi, hoti si tradatori de neam si frate am fost din totdeauna. Tot cu gloata de atunci defilam si acum, nu s-au schimbat foarte mult lucrurile. Iar pe hotii si curvele astea de la conducere, i-as ucide precum turcii pe brancoveni.
Ștergere18:20
ȘtergereÎn sfârșit cineva care știe adevărul istoric.
Anonim 18.30 primul: stai linistot ka licul tău! Si gloata mai mica , de a votat cu Ratiu sau Campeanu, tot niste AGENTI GLOBALISTI a votat.Idem, cei un bulion de lobotomizati care au iesit să aplaude un degenerat din nastere.
ȘtergereIdem,sutele de mii de tefelei care salvau Ro de Dragnea. Idem, sutele de mii de diasporeni care votau pe bune cu Joha.
Să avem răbdare. Vestul își cântă cântecul de lebădă. Apropos de Agenda 2030. Hai, că mult nu mai e. O să pice ca WTC. Pentru că suntem legați ombilical de ei, o să cădem și noi, dar pentru că cădem de la o înălțime mică, vom supraviețui. Precum reptilele in urma extincției de acum 60 miliarde de ani. Că de 2000 de ani, valahii/românii se tărăsc pe pământ.
RăspundețiȘtergereCadem de la o inaltime mai mica ... bine spus
ȘtergereNici o tara nu a avut cresterea Romaniei. De aceea am fost luatzi in vizor. Trist
In principiu, asa ar sta lucrurile, doar ca eu unul cred ca sunt totusi revizuibile pe ici, pe colo, mai ales prin partile esentiale. Astfel eu nu cred ca putem raporta bogatia, sau pretul muncii unei natiuni doar la pretul aurului( si cu atat mai putiun a unei valute) Bogatia reala si stabila tine mult de structura PIB-ului. O casa, sau un avion, sau o racheta, sau un tanc ar trebui-la aceiasi calitate-sa constituie aceiasi valoare, dar raportand cursul rublei la dolar, ar rezulta ca rusii le fac aproape pe degeaba.sau ca nu le fac deloc, neavand cu ce. De aici si PIB-ul lor mizerabil ( calculat in dolari, dar nu si in realitate ) La fel ar sta lucrurile si cu PIB-ul Romaniei din 1988. Ar trebui, ca sa putem face o comparatie adecvata, sa folosim o medie amortizata, dar coeficintul de amortizare pare imposibil de calculat decent.
RăspundețiȘtergereInsa, este adevarat ca omul nou ( in sfarsit realizat ) prefera mai degraba sa traiasca prost, dar sa fie prezentat ca traind minunat decat invers.Este un salt ce s-a facut intr-o singura generatie "gratie" lumii virtuale in care traim. Dar, decat sa traiasca nemultumit, mai bine multumit, nu ? Cat despre plata datoriei externe, eu nu mi-as face probleme. In ziua de azi nu mai exista creditori ( reali ), ci doar debitori reali. Toate statele sunt datoare, toate firmele sunt datoare si toata populatia este datoare.Este un mister cine si cum poate credita o lume intreaga, inclusiv SUA cu sume de negandit altadata. Este limpede ca nu ne aflam in paradigma clasica si ca banii sunt doar mijloc de plata ( o plata de tip nou, ca sa zicem asa ) fara a mai fi o valoare in sine- si ca deci nici datoria nu mai e datorie si nici plata-plata.Dreptul la indatorare-deci la existenta-este distribuit de undeva ca un fel de recompensa. Asa fiind, urmasii nu o sa se stinga platind si, practic, nici n-ar avea cum nici daca s-ar declara sclavi.Nu stiu cum o sa iesim din asta. In mod clasic, doar printr-o explozie, dar nu mai suntem in modul clasic.
Singura tara care nu are datorii este SUA. Pe hirtie au datorii dar in realitate sint IOUs. Pot sa emita dolari (IOUs) cit vor ei si se vor gasi fraieri sa cumpere, cel putin ptr viitorul apropiat… Tarile BRICS stau pe un munte de dolari si momentan nu-si pot permite un crash al dolarului.
ȘtergereSuper tare observatiile.... ( cea cu compararea PIB-ului in tancuri si avioane si cea cu plata datoriei...)... Adaug si eu o observatie.... toate aceste datorii au fost generate de sistemul bancar si de sistemul contabil prin care o Banca pt orice leu depus in banca poate genera 100 de lei credit.... avand in vedere ca in ultimii ai cam toti banii atat cei ai persoanelor fizice cat si cei ai persoanelor juridice au fost trecuti pe conturi curente - imaginativa cat de mare sa facut "galeata fara fund" din care bancile pot acorda credite....iar aici discutam de datorii scriptice ( in hartii) si nu de datorii faptice bunuri palpabile....Cred ca intr-un fel sau altul o sa fie cum zicea cineva mai sus, noi nu o sa o patim rau - pt ca o sa cadem de la o inaltime mica dar aia MARII ( gen US, FR, GR) probabil ca o s-ar putea sai doara curu de la cazatura..... al ce nivel al datoriilor au ei....
ȘtergereSunteti intr-o eroare imensa. Nu statul emite moneda, ci Federal Reserve, care este o entitate privata. SUA imprumuta bani de la Federal Reserve, iar cei care detin FR nu se stie ce intentii au pentru viitor.
ȘtergereEu nu ma intrebam cine emite moneda.Ma intrebam ( si ma intreb) cine este atat de bogat incat sa crediteze intreaga lume.Pentru ca TOATA lumea traieste pe datorie.State, firme, populatie. Daca se opreste creditarea toti sunt in faliment. Inclusiv cele mai tari firme. Atunci inseamna ca banii sunt doar un fel de adeverinte ( sau un alt mijloc administrativ) pe care cineva le distribuie- sau nu. Nu le distribuie-esti terminat.
Ștergere@a
ȘtergerePai nu trebuie sa fi bogat ci doar sa fi piua întâi la tipărit în draci. Și sunt foarte bine incotopeniti mondial.
Sistemul $us este cel mai stabil si asigurat din istoria lumii.
Este moneda cea mai solicitata din istorie de către toate tarile lumii.
De aceea tiparnița nu se va opri niciodata. Este proptita bine e apa și uscat și cu o circulație dinamica asigurata din toate partile.
Amin!
RăspundețiȘtergereRevii din nou la Ceausescu... dincolo de calitatile si defectele lui, in anii de "glasnost" Ceausescu putea lua alte decizii in favoarea noastra si a Romaniei. El nu numai ca nu le-a luat ci, dimpotriva, a accentuat regimul de dictatura personala ! De parca odata eliberat de sub "jugul" Moscovei, in sfarsit poate sa fac tot ce isi doreste... Si dupa 1984 s-a vazut ce isi dorea !
RăspundețiȘtergereNea Nicu nu putea lua alte decizii in88-89.
ȘtergereLui ca și tuturor președinților din CAER I s a făcut o propunere de către mesagerul de atunci din zona, Gorby, pe care n o putea refuza și anume sa se retragă în Iran. Căpos cum era n a acceptat și o ținea p-a lui.
Toti ceilalți președinți, bulgarul, cehul, polonezul, rdg-istul au murit linistiti de bătrânețe la ei acasă, cu familia în jurul lor. In schimb Boul nostru paranoic nu și nu, cu coada pe sus.
Ar fi putut sa iasă și el la plimbare precum pensionarii sa facă cu căruțul cumpărături la Kaufland.
Ma refeream la decizii stric legate de politica interna cand, asa cum zicea si Dan putea da drumul la importuri, putea reface niste echilibre, in sfarsit, putea slabi politica de austeritate... dar nu a facut-o...
ȘtergereCeausescu era prizonier inca din anii '80. Probabil ca pe final s-a prins si el, dar era deja bolnav si izolat. Inclusiv Cabinetul 2 era agent al "alora". Ce sa mai speri? Aa, foarte important: prin el, eram si noi prizonieri.
ȘtergereDa, este sinistru, dar împrumuturile nu au fost făcute prin referendum, așa deci nu sunt 100% legale. Iar banii primiți au înadins cheltuiți pe prostii și furați cu scopul de a ne menține în decădere
RăspundețiȘtergereRomânia postdecembristă este o reușită. Jeffrey Sachs et comp. trebuie să fie tare mândri de opera lor.
RăspundețiȘtergereDe ieșit, vom ieși cu siguranță din fundătură. Cu toții ieșim într-o zi.
Cât despre generațiile următoare, vor fi atât de schimbate socio-psihologic prin modificările economice actuale încât pentru ei va fi o normalitate sa plătească aerul tras în pieptul lor mândru de român.
Nu iau apararea „vandutilor ” din ziua de azi si mai ales nu cred in datele oficiale care sunt masluite mai puternic decat in zilele lui Ceausescu. O fi fost puternica industria lui in anii 85-89 dar asta nu a insemnat nimic pentru populatie. Pana la urma cei alesi trebuie sa urmareasca bunastarea alegatorilor si comunismul se autointitula cea mai evoluata forma de democratie. Dar nu a fost asa , putin ma interesa PIB-ul Romaniei atunci (sunt un traitor al momentelor respective) cand nu gaseai nimic in magazine, cand nu aveai curent, benzina, nu mai vorbesc de bunuri de utilizare in gospodarie, cand lucrai 12 ore, sambata , duminica (aveai noroc ca sa ai o zi libera in alta zi a saptamanii dar de cele mai multe ori si aceea se lucra cateva ore). Aveai bani doar pentru ca nu aveai pe ce sa-i cheltui , si doar relatiile te ajutau sa mai gasesti cate ceva. Tin minte cand colegi se duceau la Bucuresti cu trenul si veneau cu valizele pline de salam caci prin tara era un lucru de lux. In schimb era ceva ce occidentul a schimbat in rau catastrofal, omenia , ajutorul intre oameni, credinta si dorinta de a face bine. Adica a aparut „ochiul dracului” cum se spune in termeni populari, banul care face si desface totul. Nu stiu ce va urma dar nu visez nicicum la vremurile de atunci, problema ca vremurile de acum se deterioreaza tot mai mult constrangerile ideologice sunt de alta natura, inca se mai poate discuta relativ liber impotriva lor dar „trendul” e rapid spre epoca de atunci dar cu alte motivatii. Apropos eu consider (traind vremurile actuale) ca cea mai mare greseala a lui Ceausescu a fost frica de informatie, cele 2 ore de televiziune de propaganda zilnica a fost o greseala majora, le trebuia televiziuni gen Protv sau Antene cu programele de astazi cu manipulatorii de astazi cu politica adaptata la momentele de atunci si supravietuia pana la adanci batraneti.
RăspundețiȘtergereCeea ce a omis autorul in acest articol(evident, fara intentie) sunt facilitatile sociale incredibile pt acele vremuri de care au beneficiat romanii: bilete de tratament pt 18 zile la preturi derizorii(fiind subventionate de stat), sisteme de educatie si de sanatate gratuite si destul de perfomante(spre deosebire de astazi, cand te si mai omoara in spitalele devenite crematorii sau fabrici ale mortii, iar "scoala romaneasca scoate tampiti" pe banda rulanta- vorba unui clasic in viata, spusa la betie, atunci cand oamenii spun involuntar adevarul), apartamente primite de la stat, si multe alte gratuitati sau subventii pt activitatile cultural-educative! Asa ca, propagandistilor pro-UESS de astazi sa ia toti cate-o UE groasa cu un "m" inainte, ca sa se sature de idolul lor!
RăspundețiȘtergereNimeni care trăiește și cheltuiește peste posibilitățile sale nu poate afirma că o duce bine atâta timp cât cea mai mare parte a cheltuielilor sunt realizate din împrumuturi. Datornicul este sclavul celui care l-a împrumutat. Dacă împrumuturile s-ar face doar în modul „primești 500 și îmi înapoiezi 600 în 6 luni” atunci nu ar fi chiar atât de rău. Dar în momentul în care ți se pune condiția „pe perioada restituirii împrumutului nevastă-ta se culcă doar cu mine iar tu devii sclavul sexual al măgarului meu”, treburile se complică. Pentru că așa sunt impuse libertatea avortului, căsătoria (religioasă) între persoane de același sex, educația LGTBQR... în grădinițe, vânzarea pe nimic sau predarea bogăției naționale în mâinile străinilor, cenzura, etc. toate având denumirea liniștitoare de „reforme”. Adică, dacă umbli gol pușcă pe stradă se numește că faci reformă nu doar că te-ai împrumutat la FMI. E corect?
RăspundețiȘtergereAsa este. Si poate mai rau. Sunt unii care au ramas in gandirea Europei "Libere". In 1990 Romania avea o baza de lansare extraordinara: datorie zero, nivel de educatie ridicat, economie functionala, resurse proprii la toate capitolele, dar ce s-a ales din asta ?
RăspundețiȘtergereEconomia proprie este ca si inexistenta, corporatiile capuseaza totul si fac jocurile pe piata (a se vedea mai inainte de toate: energia), partea cea mai activa si dispusa la eforturi din populatie a plecat in strainatate, datoria externa a ajuns la 60% din PIB (suntem aproape in faliment ca Grecia) si suntem slugile celor care ne exploateaza: SUA, NATO si UE.
E o situatie crunta din care este foarte greu de spus cum s-ar putea iesi.
Doamne apara-ne !
eram la marginea greșită a Europei unde nimeni nu a vrut sa investeasca.
ȘtergereEconomia "funcțională" tinea toata populatia ocupata, dar producea rebuturi si chestii nedorite de piata internationala si chiar locala. Problema e ca angajații aia care aveau productivitate scăzută trebuiau plătiți.
Imi amintesc cum, am primit de la parinti ca răsplata pentru premiul întâi o punga întreaga de dulciuri din China.
La noi, Cibo Brasov mai producea rebuturile alea cu umplutura si 5 ani mai târziu.
Hainele erau de 2-3 modele, la fel si electrocasnicele, etc...
Sa nu mai zic de industria energofaga, obiceiul de a lua in traista ceva de la fabrica
Exista tari cu 200% din PIB care o duc onorabil (Japonia). De altfel, toate tarile din G7 au datorii de peste 100% GDP. Grecia are datorii guvernamentale de 160% din PIB. Problema apare cand nu mai poti plati dobanzile si atunci dispar si aia dispuși sa te împrumute sau cer din ce in ce mai mult. Cu datorii de 200% din PIB si dobanzi de 10%, eventual in scadere economica practic nu ai de unde sa finantezi 20% deficit doar ca sa rostogolesti datoriile.
🙃 👳 👫👫, 🎖 🏭 & 🐹
RăspundețiȘtergereOF IMBECILE RULERS, MILITARY SUPPLIES AND HAMSTERS
✍️ Written by Oscar Nanni of Oscar_news, a primarily Italian language channel ✍️
✍️ Very lightly edited by Hikaru Kitabayashi ✍️
Gently, so gently, this year, August left us. Summer weather is not entirely over yet, but from Europe only bad news arrives.
After certifying that Europe has contributed to financing the Ukrainian Nazis with 43.5 billion dollars, Borrell, vice president of the European Commission, a man with death in his eyes and the brain of a hamster, declared:
"By the end of August, the EU delivered to Kiev 700 thousand 155 mm shells instead of the million promised by March"
In addition to this abomination, the sagacious Borrell also declared Europe's willingness to train 15,000 Ukrainian soldiers, always assuming that the Ukrainian Nazi criminals manage to find that many. Now, they are kidnapping Ukrainian "volunteers" when they go shopping or walk their dog, The supreme cocaine addict, Zelensky, needs cannon fodder desperately.
However, EU training of soldiers will not take place on Ukrainian soil but in a neighboring country. Borrell, though, did not explain which one. After all, if they were trained on Ukrainian soil, the Russians would blow the EU trainers up, too.
I would like to point out that the 155 mm shells donated by Europe to Nazi Ukraine are the ones the Ukrainians use to bomb supermarkets in Donbass, to bomb civilian homes and Russian schools, despite the ban on using them against Russia expressed by "beautiful souls" like Meloni who is still convinced she counts for something.
I know for sure that the people of Europe do not want war against Russia, unlike the rulers of the countries of Europe, who can't wait to taste the arrival of a Russian Kinzhal or Iskander.
Well, I'm not a European leader. From Borrelli to von der Leyen, they are my enemies, the enemies of peace between peoples and the servants of the United States who, through the war in Europe, want to remain at the helm of their predatory capitalist, colonial, system together with the English-speaking nations and the Zionists.
It is now that the people of Europe must make their voices heard, to reverse the course that will lead Europe to crash into the Russian bear. Soon, it will be too late.
👉 Join Global Depth and Oscar_news to boost your TG Feed
Telegram
GLOBAL DEPTH from HK
This channel aims to unite interested individuals from around the world in an attempt to connect the dots. Subscriber participation is always welcome.
Nea Dane nu mai rasuci cutitul in rana cu vremea lui Ceausescu. au fost cateva chestii nasoale si atunci si mie mi-a placut aceea perioada, dar nu pot intelege tradarea noastra de acumcare este mult prea perseverenta.
RăspundețiȘtergereRomânia își va reveni când se întorc ăia 10 milioane de români din exil înapoi în țară. Dar cat timp o duc bine in putredul Occident nu-i împinge nimic să vină înapoi la mai bine. Aștept și eu să cadă Mărul putred și să văd pe fiul rătăcitor in sfârșit acasă.
RăspundețiȘtergere,, ...problemelor alimentare(care oricum n-ar fi existat dacă Ceaușescu n-ar fi fost sabotat de către Securitate)" - poate scrieti un articol pe aceasta tema, ar fi interesant.
RăspundețiȘtergereCe spui tu este o vrajeala. SUB NICI O FORMA nu ar fi riscat securistii bunastarea lor( bani, vile, Snagov, excursii in Vest(o data la doi ani), mancare, partide de vanatoare, ursi, mistreti, vara la Olimp, Neptun, accesul la curve selecte, samd) pentru a bloca accesul populatiei la alimente. Este efectiv de rasul curcilor!. Ei, ca orice viitori milionar$ in pregatire, care se respecta, asteptau calmi, stiau ca razmerita nu de jos va porni ci DIN AFARA la comanda(ca peste tot in CAER cu f. mici diferente de timp, si al fel ca si cu "boala moderna" din 20-23), asa ca nu conta cat de mult era sucarita pulimea mamaligara prost imbracata si infometata( mamaliga nu explodeaza EVER) . Mai nou GRETA THumberg, prin ce imbracaminte poarta( hudiuri ponosite) ne arata cum o sa fim imbracati in curand.
ȘtergereLA ORDINUL ACELORASI MILIARDARI Glb-listi in ROmanica se testa CU MARE ATENTIE PE DETALII, foamea si reactia pulimii la austeritatea care se pregateste ACUM.
Cică Ceașcă ar fi făcut o vizită fără alai la niște alimentare și văzând pustiul a turbat de furie și a convocat imediat tovarășii responsabili. Securiștii abili aveau pregătită replica: toarșu, se face speculă și d-aia nu e alimente! Propunem să cartelăm ca să nu se mai facă speculă. Și tăntălăul a pus botul.
ȘtergereO singura vizita neanunțata?! Ar fi trebuit sa meargă incognito-numai cu trei gărzi de corp și cu primul ministru, zilnic in câte o zona, pana la aflarea Adevărului. Iar pe cei care l-au mințit mereu, sa-i scurteze de un cap...Dar era slab în asemenea acțiuni.D-aia "l-au mâncat Corbii"-sa pricepeți ce zic.
ȘtergereTurcia intentioneaza sa se alature grupului de tari BRICS si, potrivit unor surse, a depus deja cererea de aderare, relateaza Bloomberg, care citeaza surse bine informate.
RăspundețiȘtergereRomânia,rămâne consecvent spânzurată de occident
”Turcia a cerut oficial sa se alature BRICS – un grup de tari in curs de dezvoltare, deoarece incearca sa isi consolideze influenta globala si sa stabileasca noi legaturi dincolo de aliatii occidentali traditionali”, a relatat ziarul.
Buna ziua!
RăspundețiȘtergerePe mine ma doare sufletul citind toate acestea, desi pricep putin din cifrele expuse. Dar pricep ceea ce se intelege printre randuri si din paragraful ultim ce contine concluzia....ca si expresia "sub privirile noastre tampe".
Nu stiu daca se mai poate face ceva, chiar si in anii `90 ai sec trecut nu cred ca se putea schimba ceva. Populatia era deja superfericita ca avea acces liber la lumea de vis a Occidentului. Dupa 2000, poate multi au inceput sa realizeze ce se intampla, dar era cam tarziu. Si de fapt, nu stiu daca chiar se mai poate face ceva. Politica internationa, de fapt, politica impusa de Occident, a pus stapanire pe toate aspectele exisetntiale si pare ca nimeni nu o poate opri. Pana nu-i opreste cineva sau ceva pe cei ce imping aceasta politica criminala, nici in Romania nu se poate face ceva benefic pentru popor si tara. Expansiune Statelor Unite, respectiv NATO trebuie oprita, ingradita....dar cine sa o faca ? Rusii? Deocamdata sunt ocupati sa-si protejeze granitele lor. China? Astia cred eu ca au planurile lor, reusind mai bine sa stopeze expansiunea agresiva a Statelor Unite.....Pentru Romania, deocamdata are in fata o perioada de asteptare pentru a se vedea ce directie o ia politica criminala care a distrus, nu numai Romania noastra, dar si lumea-ntreaga.
Pentru toti cei care acuza nostalgia atunci cand se aduce vorba de vremurile pre-89, am o singura tema de gandire: o familie cu sot, sotie si doi copii traia decent cu un salariu; astazi o familie formata doar din sot si sotie nu reuseste sa traiasca decent cu doua salarii.
RăspundețiȘtergereAdevarat spus! Inainte manarea putina, de negasit, parca era mancare! laptele doar la stivla azi e la pet. Apa minerala Lipova era doar la sticla, azi mancam din pet! Sa multumim azi Securitatii SRI cum a ajuns Romania si ca ne-a globalizat! mai face Rog Anton niste experimente...
ȘtergereDin fundatura nu ne poate scoate decat pierderea razboiului de catre globalisti, noi avand si norocul sa fim aprope de conflict! Cum se observa ca noi suntem neimportanti pentru Imperiul Globalist aflat in prabusire, pare ca suntem deja cedati. Imperiile in cadere renunta treptat la periferie. Si faptul ca suntem pusi sa cedam tot Ucrainei, ca ramanem descoperiti, e semn bun, aratand ca globalistii nu sunt interesati sa apere zona, urmand sa se retraga pe alte pozitii mai importante pentru ei.
RăspundețiȘtergereAia e legea. Între timp au publicat pe saitul Senatului textul legii și voturile.
RăspundețiȘtergereTextul legii pentru donarea bateriei Patriot: https://www.senat.ro/legis/PDF/2024/24L468FS.PDF
Reiese că omul a mințit (și-a și șters postul) pentru că AUR a fost singurul partid care a votat CONTRA donării Patriotului. În schimb jivinele trădătoare PSD+PNL+USR+UDMR au votat pentru, generând dintr-un foc un prejudiciu de 5 miliarde la bugetul de stat!
https://www.senat.ro/VoturiPlenDetaliu.aspx?AppID=A52812FC-8474-4C87-850F-41CDA42D4C7E&Cod=26375&Data=2024-09-02
De ce e jefuit un popor?
RăspundețiȘtergereCum se lasă jefuit un popor?
Pe vremea lui Ceaușescu ne jefuia statul comunist.
Astăzi ne jefuiește statul capitalist și pe lângă stat ne jefuiește corporații internaționale și alte state că Ucraina.
În comunism aveam un singur hoț.
Astăzi avem pe Ali-Baba și cei 40 de hoți.
Unde sunt comorile României?
De ce nu beneficiază poporul?
Cine e poporul? E destinat ca poporul să fie mereu o slugă?
De ce taxează bisericile mai nou?
De ce taxează statul?
De ce alte state că Ucraina taxează statul
Sigur, în parte aspectele privind România le consider reale, dar fără o privire succintă asupra contextului internațional înțelegerea este deformată.
RăspundețiȘtergereÎn primul rând, căderea abruptă a sistemului politic din care făcea parte România a determinat scoaterea sa rapidă de pe piețele din Asia de Sud -Est, țările arabe și restul Africii, chiar și atunci când produsele erau competitive (tractoare, vagoane marfă, utilaje petroliere, retele de înaltă tensiune...), spațiile respective rămânând exclusiv în altă sferă de influență. Acest considerent nu i se poate imputa Romăniei, ci numai lipsa de predicție începând cu sfârșitul lui 1987. Cei din conducere țării nu întruneau masa critică pentru schimbare astfel încât evoluțiile de după 1989, mă refer strict la cele economice și în parte sociale, ar fi fost altele.
În al doilea rând piața internă a fost ținută la minim deliberat în detrimentul celei externe.
În al treilea rând, deși era de anticipat o astfel de situație, sub diferite motivații se puteau proiecta soluții complexe de atenuare.
În al patrulea rând, dar nu și ultimul, privatizarea a fost aproape un eșec, care a condus la dispariția un mari producători competitivi pentru o piață internă în mare nevoie.
Am rabdat foame si frig si am stat la cozi lungi cind eram copil. Ceausescu dadea bani imprumut la alte state, bani cadou. Stia olteanul zgircit ca era mai rau pentru Romania decit depresiunea din 29. Incerca omul sa dea bataie fara nici un Dumnezeu. Comunistt te faceau erou al muncii socialiste pe burta goala. Dupa 89 am fost cuceriti de aceeasi gasca de perciunati care ne au adus comunismul.
RăspundețiȘtergere