joi, 26 septembrie 2024

Schimbarea doctrinei nucleare a Rusiei


Ieri, Putin a anunțat schimbarea doctrinei nucleare. Este cea mai masivă modificare operată și, în același timp, cea mai mare amenințare împotriva dușmanilor Rusiei. Prin noua inițiativă Rusia sugerează că a ajuns la capătul răbdării în ceea ce privește jocul proxy făcut de SUA și NATO în Ucraina. Abia acum înțelegem disensiunile grave care s-au manifestat la vârful puterii americane, între nulitățile din echipa Biden(Sullivan, Kirby etc.) și Pentagon. 

Fără doar și poate, pe la Pentagon mai există ceva materie cenușie, care materie cenușie în zona Casei Albe nu mai e nici măcar raritate, ci o infracțiune. Orice analiză militară dezvăluie un adevăr crâncen, acela că nu te poți juca prostește cu o putere nucleară. SUA s-a jucat aberant cu ambele rivale - China și Rusia - iar acum culege fructele amare ale unei intrări într-un halou necunoscut. 

Conform noii doctrine, Rusia anunță că își rezervă dreptul de a ataca nuclear orice țară care furnizează tehnică militară care facilitează atacurile în interiorul Rusiei. Asta a provocat emoții profunde la nivelul autorităților occidentale. Chiar dacă n-o arată, factorii de decizie simt transpirații reci pe șira spinării întrucât Rusia „a dat cu sec”. O problemă de-a occidentalilor e dată de faptul că armamentul respectiv deja există în Ucraina, astfel încât, dacă vreunul de-acolo se apucă să ignore restricțiile țării-sursă, nulitățile care-au aprobat transferul se vor trezi într-un scenariu nuclear. Englezii și francezii sunt, din acest punct de vedere, într-un mare rahat. Iată de ce nulitatea Macron se zbătea să deschidă discuția despre o normalizare a relațiilor cu Rusia. 

Nu este foarte clar ce echipamente a deplasat Germania în Ucraina. Anumite surse vorbesc despre un transfer secret de Taurus, după ce de la Casa Albă anumiți funcționari au anunțat că dau acceptul Ucrainei să lovească ținte din interiorul Rusiei. Dacă e adevărat și dacă acele rachete vor fi folosite, va fi jale. 

Mulți consideră că Rusia nu va fi cea care va ataca nuclear deoarece îi este frică. O prostie mai mare decât asta n-am mai auzit. Cum îți poate fi frică atunci când ai cel mai mare arsenal nuclear și, în același timp, cel mai modern? Mai mult, la prima nucleară dată, cred că se va așterne o liniște tenebroasă în tabăra occidentală. Cu siguranță nimeni nu va riposta nuclear deoarece asta înseamnă sinucidere. SUA, cel mai probabil, vor merge pe circul specific, gen Consiliul de Securitate al ONU, mass media s.a.m.d. și vor face paradă cu deplasări de rachete sau de echipament militar. Cu siguranță NU va riposta nimeni deoarece riposta înseamnă moarte. Abia atunci, toate nulitățile se vor trezi din letargie și vor cerși negocieri. Rețineți acest pasaj deoarece este cât se poate de important.

Marea întrebare este: „Cine anume va fi prostul care-o va încasa?”. Dacă situația din Ucraina se complică, sunt sigur că va fi un prost, o șa care să fie bătută pentru a pricepe iapa. Nu putem ști în acest moment, doar că există ceva care mie personal îmi dă un sentiment neplăcut. 

Viorel Manole, șeful PATROMIL(Asociația Patronală Română a Producătorilor de Tehnică Militară), vorbea cu detașare despre cooperarea industriei autohtone de apărare cu cea ucraineană. Aparent pare un business bun: Ucraina este o piață de desfacere imensă în acest moment și deține niște tehnologii care ar putea împinge în sus înțepenita noastră industrie de apărare. Doar că, în spate, se ascunde cu totul altceva. Vreți să știți care-i povestea reală? 

Bombardamentele rusești au afectat nu doar infrastructura energetică a Ucrainei, ci și pe cea a producției militare. Dat fiind faptul că e din ce în ce mai riscant să produci ceva acolo, Ucraina ia în considerare extinderea industriei sale militare peste graniță. E lesne de înțeles de ce. Pare că, dintre statele vecine, doar România a răspuns pozitiv. Nu am habar dacă treaba s-a parafat la nivel oficial, dar e clar că băiatul ăla nu ieșea să vorbească aiurea-n târg, Mai mult, citate din interviul său au fost preluate de presa internațională, semn că treaba e deja pe un făgaș favorabil. 

Viorel Manole vorbea despre o fabrică de drone la Tecuci. Iar de-aici treaba devine cu adevărat critică. Aveți idee cu ce anume au aruncat în aer ucrainenii cele două depozite de muniție ale rușilor? Cu drone. Presupunând că acea fabrică se va face și Ucraina va lovi cu drone de la Tecuci în interiorul Rusiei vreun obiectiv care să-l scoată din sărite pe Putin, care credeți că va fi reacția? Oare nu suntem candidații ideali pentru ca Putin să bată șaua ca să priceapă iapa? Dacă în cazul unui atac asupra Londrei te gândești că ar putea fi consecințe, în cazul unui atac asupra României treaba va fi mult mai simplu de tranșat întrucât nici naiba nu-și va pune pielea la bătaie pentru noi.

Chestiunea la care trebuie să ne gândim este legată de interesul nostru direct. Am văzut în mai multe rânduri în acest conflict tentative jenante de-ale Ucrainei pentru a ne băga în război. De la plasarea unor obiective în proximitatea granițelor noastre - cu gândul că vor scăpa rachete sau drone rusești peste graniță - și până la filmări cu muniție și echipamente militare românești „scăpate” pe canalele se social media. Actuala „propunere” - care, în realitate, este un interes strategic de-al Ucrainei - este o capcană care ne poate costa imens. De ce oare nu fac asta polonezii, doar ei sunt mult mai determinați în anti-rusism  decât noi? Culmea, din același interviu, înțeleg că se eliberează chiar și fonduri europene pentru investițiile ucrainene din România. 

Pot înțelege interesul celor din industrie de a face un salt calitativ, mai ales în condițiile în care, din punct de vedere al tehnologiei militare, Ucraina este cu ani lumină înaintea noastră. Trebuie însă să înțelegem contextul în care ne aflăm. Se vede limpede că întreaga operațiune din Ucraina s-a fâsâit, iar cabinetele occidentale nu știu cum să mai paseze cărbunele fierbinte dintr-o mână în alta. Fiind forțați de situația schimbării doctrinei nucleare a Rusiei, trebuie să se izoleze cumva de problemele de acolo. Pe de altă parte, dacă lasă Ucraina cu fundu-n baltă riscă să aibă probleme majore pe plan diplomatic deoarece Occidentul a fost cel care a împins Ucraina la blocarea negocierilor de pace cu Rusia, într-un moment în care nu ar fi pierdut niciun teritoriu. Acum, cu țara ciuntită, cu infrastructura făcută praf și cu o grămadă de morți și răniți, niciun om politic de la vârful Ucrainei nu mai poate da înapoi decât dacă „întoarce armele”, dând vina pe Occident pentru tot dezastrul de acolo. În cazul în care Zelenskyi pică, înlocuitorul său - dacă-și va dori vreun viitor politic - fix asta va face. Va juca jocul întoarcerii armelor pentru a-și asigura suportul popular și pentru a putea semna o umilitoare pace cu Rusia. 

Personal sper să nu vedem momentul detonării înfiorătoarelor arme nucleare și, dacă o fi să fie, cel puțin să nu fie pe noi sau în apropierea noastră. Sunt vremuri complicate, pe care prostia factorilor de decizie le complică și mai rău. 

41 de comentarii:

  1. Pai si donarea sistemului Patriot nu a fost act de tradare ??? Gata, s-a fasait, trecem la altceva ???

    Ne meritam soarta de lasi atunci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine e la coducere in Rusia zic ca e constient ca nu a fost decizia Romaniei si doar s-a executat ordinul

      Ștergere
    2. Ne meritam soarta de colaboratori intimi ai nazistilor/"elitelor" .... cu "initiativa" .... canibala!

      Ștergere
    3. Doru.

      Nu colaboratori, ci slugi obediente. Sau robi, după cum se zice în Buna Credință.

      Ștergere
  2. Marioneta tradata, isi va trada marionetistii .... ca sa-si salveze "inocenta"! 🤣🤣🤣

    RăspundețiȘtergere
  3. Ai putea considera și ipoteza unui conflict nuclear dorit, urmărit și provocat de (h)elitele demente care sunt în capula masa Colectivilor. S-ar explica astfel absolut iraționalele acțiuni ale Colectivilor, de provocare continuuă a Ursului, în speranța lor demonico-nebuneask k Ursul va ieși la atac nuke.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din aceasta ipoteza pe care o lansati (conflict nuclear dorit - adaug eu: dorit de ambele/toate partile implicate) eu inteleg ca toate detaliile sunt deja cunoscute si stabilite "la milimetru": numarul si coordonatele tintelor, numarul si atributele socio-antropologice ale victimelor umane (pe categorii: morti, raniti, iradiati), valoarea pagubelor materiale si cea a reconstructiei necesare, etc.
      Cel putin asa ar judeca o minte tehnica: in termeni de management al proiectelor, daca vine vorba de conflicte militare "urmarite, provocate". Nu stiu insa cum judeca o minte de strateg militar, si cu atat mai putin o minte de Rockefeller (si restul capilor clanurilor suprastatale, globaliste.)

      Ștergere
    2. Cei autoridicati la rang de elite își doresc cu ardoare un foc nuclear peste Europa și America de Nord, provocând cel mai mare deținător de arme nuclare la o primă mișcare. Dacă reușesc, bifează un alt punct de pe agenda lor nebunească--distrugerea habitatului rasei albe creștine.Venind apoi cu soluția *salvatorului*: o singură omenire-un singur împărat-un singur zeu.

      Ștergere
  4. Cu alte cuvinte, dacă Rusia este atacată folosind rachete cu rază lungă de acțiune furnizate de Statele Unite, ea are capacitatea de a folosi arme nucleare tactice împotriva țintelor ucrainene și americane. Ceea ce demonstrează că rușii luptă împotriva întregului colectiv de țări din Vest și NATO, care pompează în mod activ în Ucraina arme și finanțe. Și mai demonstrează încă un lucru: acela că planul Washingtonului de-a lovi infrastructura strategică a forțelor nucleare și a silozurilor de lansare, una dintre țintele probabile fiind formațiunea de rachete Kozelsk din regiunea Kaluga, este REAL. Desigur, presa mioritică n-a dezbătut subiectul, părându-i-se neinteresant.
    Altfel, Putin NU schimba doctrina, o lăsa exact așa cum a fost și anume: Rusia putea folosi arme nucleare doar ca răspuns la o lovitură similară. Se pare că răbdarea liderului de la Kremlin s-a epuizat, renunțând să mai traseze interminabile „linii roșii” și trecând la acțiune. Îi doresc succes!

    Că decizia Rusiei ne-ar viza și pe noi, asta s-ar datora nu doar lingăilor de la putere ci și nepăsării populației mioritice al naibii de rusofobe. Că aici ne poziționăm, la acest capitol, crezând că vine NATO (precum apelul la 112) cu Art. 5 al său de rahat și ne apără de ruși. NU mai are nicio șansă idioților (la organizația asta criminală mă refer), dacă vor fi folosite arme nucleare strategice și NU tactice!!! Cam așa stau lucrurile babuinilor: atunci când vor fi folosite arme nucleare strategice, există trei valuri de atacuri.
    Primul val include rachete pe bază de siloz - rachete intercontinentale grele, precum și sisteme mobile de sol și rachete mobile de tip Yars.
    Al doilea val va folosi rachete lansate de pe mare care lovesc ținte pe uscat.
    Al treilea val implică utilizarea bombardierelor care folosesc rachete de croazieră cu rază lungă de acțiune cu focoase nucleare. Aceste trei valuri oferă o abordare cuprinzătoare a descurajării nucleare strategice și a înfrângerii adversarilor. Voi cu scutul de la Deveselu veți muri! În gând! Spor!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu cand o sa se inteleaga odata ca art.5 din Tratatul NATO ofera doar POSIBILITATEA interventiei militare in sprijinul unui stat membru atacat, nu si OBLIGATIA. DACA va ajuta, cand si CUM este la latitudinea fiecarui membru.

      Ștergere
    2. Putin a declarat adineaori, ca va lovi nuclear nu doar - precum si neaparat - in replica, ci va lovi nuclear si cu alta motivatie ...

      Ștergere
  5. Ar fi o prostie din partea Rusiei sa-si imputa aerul in curtea lor. Doar daca asa e scenariul. Cum sa dai cu nucleara in tziganie mai pretene, doar pentru niste tiganii ? Aide Bree!
    Fereasca Dumnezeu !

    RăspundețiȘtergere
  6. Pacat de limbaj. Probabil ca informatiile, daca nu sunt stimulate de catre Rusia, sunt bune, dar prezentate asa... arata foarte putina obiectivitate. De fapt, cunoasteti vreun ziarist, vreun jurnalist, vreun canal de informare neutru? Ori suntem deja toti judecatori, critici, influenceri, politicieni, fotbalisti de tribuna... Care este sensul acestui limbaj?

    RăspundețiȘtergere
  7. România, țap ispășitor pentru marile puteri nucleare.
    Ați sesizat foarte bine acesta aspect.
    O rachetă in Parlamentul României va face pace între docitoace.
    Așteptăm secvența.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Voi fiind cine dragă? Românii?

      Că dacă da, atunci așteptați ca proștii propria distrugere și soluții salvatoare genocidale de la Sfântul Putin de la Răsărit în loc să-i luați de voi de gât pe trădătorii ce-și bat joc de voi și vă bagă în războaie. N-o să vină Putin să-ți facă ordine în casa ta dacă tu ești prea comod și ignori jegul în care te scalzi. Iar dacă vine, o să radă tot, și jegul și pe tine cu el.

      Asta-i valabil și pentru restul europenilor și pentru americani, robii conduși și vrăjiți de ăia din paranteze.

      Ștergere
    2. Romania nu e "tap ispășitor".
      Romania şi-a dorit și doreste cu ardoare acest lucru.
      Romania in mod oficial și dedicat este aliat al Ucrainei din 2022 iar din iulie 2024 are tratat separat (!) de securitate cu Ucraina (pe persoana fizica, nu NATO).
      In plus, este țara de la granița cu campul de luptă, de unde pleaca tot și se coordonează tot pe fronturile din Ucraina (sud și est).
      Și va fi prima țară vizata si ca un prim avertisment pentru tarile mari. Un exemplu.

      Ștergere
    3. Exagerezi...Nu suntem un obiectiv de rang întâi.Dar o urecheala zdravănă tot vom incasa, ca prea mult am lătrat la Urs, asmutiti fiind de Vulturul Cu Gat Alb.

      Ștergere
    4. Anonim 13.58,

      ai dreptate. Sunt inca multi romani (fosti si actuali nazisti revansarzi) "asumati"!
      Oficiali ai statului. Care imping Romania orbeste impotriva Rusiei.

      Ștergere
  8. Toata presa si mediul online 95-99 la suta servesc propagandei americane. Deci NU adevarului. Americanii dupa ce isi vor face planurile cum vor, atunci nu se va mai regasi Romania in interesele lor. Asa au procedat si cu altii anterior.
    In Romania din 89 incoace Securitatea a sadit in plan social rusofobia la cote uriase, pentru ca ei au avut mereu razboaie cu rusii.
    Ce imi pasa mie ce planuri are Securitarea Sri si Mai?! Eu nu vreau sa fiu carne de tun si sa mor ca prostul pentru interesele marsave bolnave ale lui Rotschild Rockefeller Schwab Soros etc.
    Eu slujesc lui Dumnezeu pentru ca asa sunt botezat. Pentru ce ne spala pe creier Securitatea sa urim pe unii si pe altii ca sa ne incolonam la interesele lor tributare meschine?!
    Slujim doar lui Dumnezeu si neamului in care ne-am nascut si vom fi judecati!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bună asta. Nu-i slujești pe vrăjitori, ci doar pe zeul lor.

      Ștergere
  9. hiroshima, actualmente populatie 1.2 milioane, deci un razboi atomic limitat nu e chiar sfarsitul lumii per global, va fi insa cumplit pt cei din zona respectiva, cei care vor muri instant vor suferi cel mai putin. asadar, daca esti mare smeker intr-un buncar atomic, departe de lumea dezlantuita, poate fi rentabil un asemenea eveniment.

    RăspundețiȘtergere
  10. Cred ca la urma, Rusia isi va lua in sfera sa de influenta si in BRICS, vechile state din Trat de la Warsovia. Asa ca nu cred ca va da cu vreo nucleara in Ro, mai ales ca-i afecteaza si pe sarbi, bulgari sau unguri, cu care sunt prieteni. Si nici distanta de Rusia nu e prea mare... Va da la o distanta mai mare...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu cred, nefiind singurul de aici, ca suntem fr@ierul perfect. Cu acordul tacit sl Accidentului Colectiv , si nu de ieri de azi..
      De aceea exploatarea " nesustenabila" , la epuizare, a resurselor si biotopului, lipsa investitiilor majore in infrastructura sau educarea/ instruirea copiilor si tineretului.
      Colonia ro-mânia, povestea unei morti anunțate.

      Ștergere
    2. Definire meseriașa! Cu respect!

      Ștergere
  11. "Trebuie însă să înțelegem contextul în care ne aflăm. Se vede limpede că întreaga operațiune din Ucraina s-a fâsâit, iar cabinetele occidentale nu știu cum să mai paseze cărbunele fierbinte dintr-o mână în alta"

    Doar atat:
    https://chiazna.ro/2024/09/neutralitate-nu-inseamna-elvetia/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://chiazna.ro/2024/09/cand-vor-zbura-nuclearele-se-pregatesc-rusii/

      Ștergere
  12. Pradoxal, dar o explozie nucleara (sau una traditionala de aceeasi magnitudine) va oferi tuturor partilor ocazia unei iesiri onorabile din acest razboi (asta daca isi doresc cumva acest lucru, bineinteles).
    Sa zicem ca Occidentul colectiv isi doreste sa iasa, dar cum ar putea sa faca asta acum ?! Ar fi o mare rusine si o decredibilizare totala.
    Asa, cu nucleara in bot, vor spune ca rusii sunt nebuni, ca nu vor face pasul de escaladare, vor ingheta conflictul ca in Cipru sau Corea, se va ridica evident o Noua Cortina de Fier si aia e.
    Ukrainienii la fel, vor zice uite ne-am fi batut pana la ultimul ptr a aduce Crimeea la loc, dar nu se poate cu nebunul.
    Rusii vor semna fericiti pe teritoriile pe care le au acum si gata.
    Si pana la urma nu stiu de ce lumea se teme asa de tare de o nuclarea. Japonezii au primit DOUA, si uite ca orasele s-au reconstruit si toata lumea traieste fericita, sunt cei mai buni prieteni
    ai americanilor azi. Deci poate si rusii vor deveni best friends cu americanii, mai stii ?, si nu vom avea nici o Cortina de Fier.
    Contrar opiniei generale, teritoriul bombardat este in continuare locuibil, fall-out-ul nuclear este minor. Nu ma credeti ? Faceti o vizita la Hiroshima si Nagasaki.
    Pe de alta parte Cernobil si Fukushima sunt nelocuibile si asa vor fi multe sute de ani inainte. Doar ca acolo nu a explodat o bomba, ci a fisit un reactor.
    Nuclear, ce-i drept, dar un reactor nu e o bomba, ca asa si Romania ar avea 2 bombe nucleare la Cernavoda, nu ?
    Scopul unei bombe este sa provoace caldura si unda de soc, aproape tot materialul fisionabil este transformat astfel.
    La explozia de la Cernobil si Fukushima materialul nuclear NU a fisionat total, e bine mersi acolo. Ce a bubuit au fost niste cazane de aburi, care au darmat cladirea si au expus acel material. Asta e cu totul altceva.
    Acum acele reactoare nucleare "ard" incet asa ptr sute de ani. Pe cand bomba nucleara "arde" intr-o fractiune de secunda.
    Ca Pamantul poate deveni nelocuibil in WW3, iarasi e altceva, sunt bombe si bombe, unele tactice, altele strategice. Cu alea tactice vrei sa razi un oras, dar apoi
    sa te muti acolo, ca nimeni nu vrea sa cucereasca un teritoriu nelocuibil, care ar mai fi scopul ?! Si oricum o bomba e una, iar o mie sunt mai multe, deci sa nu comparam mere cu pere, desi
    ameele cresc in pomi fructiferi.
    Am scris cam mult, dar concluzia e ca de la o nucleara te mai refaci, nu e sfarsitul lumii nici pe departe, ar fi muuuult mai grav ar fi sa explodeze centrala de la Zaporoje sau Kursk.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foarte,foarte corect. Chestiunea e ca rationamentul a fost sigur facut si de cele doua tabere si, asa fiind, inclin sa cred ca nucleara va fi folosita,ca singura solutie de iesire din conflict. Problemele ramase ar fi : cine incepe primul si unde .Rusii au rezolvat partial problema, alegand sa inceapa ei ( in anumite conditii) Acum depinde cine le va fi partenerul. Franta si Germania au dat semne ca nu doresc.Raman SUA si Anglia. Clasic.

      Ștergere
  13. Indiferent daca am fost sau nu de acord cu donarea Patriotului lasitatea de care am dat dovada ne va face sa platim.

    RăspundețiȘtergere
  14. Un fapt pe care aericanii nu vor sa-si aduca aminte despre cum i-a ajutat Rusia:
    Rusia a fost cea care a salvat Uniunea în timpul Războiului Civil American, în timp ce și-a trimis marina la San Francisco și New York, când Anglia și Franța erau pe cale să intre în război de partea confederaților, de când Londra a creat Confederații. . Franța se afla deja în Mexic, făcând o mișcare de vârf de suliță pentru a-și aproviziona Confederații și pentru a deschide un teatru din Pacific și pentru a crea un port în California. Anglia a strâns deja 11.000 de soldați și a crescut staționat la granița lor cu Confederațiile de Nord, acum numită Canada, gata să deschidă un teatru de nord pentru a îndepărta trupele Uniunii de la Confederația de Sud, apoi pentru a ataca blocada navală a Uniunii. Uniunea ar fi fost complet distrusă și anexată de acele două mari puteri, lăsând Confederaților să existe fie ca stat marionetă al Londrei, fie să fie readuși pe deplin în stâlpul Imperiului Britanic. Londra deja curta (amenința/mituia) alte țări pentru a se implica, cum ar fi Spania, în timp ce Rusia era în discuții cu Prusia pentru a se alia în cazul în care Londra urma să intervină. Văzând toate acestea, țarul Alexandru al II-lea a scris o scrisoare reginei Victoria în care spunea „Dacă intri în acest război, va fi un casus belli pentru războiul total cu Imperiul Rus”. Scena a fost pregătită pentru primul război mondial și Rusia a oprit-o. Există, de asemenea, un memorial în San Francisco pentru sutele de marinari ruși care au coborât de pe navele flotei asiatice care au murit în timp ce ajutau orașul să stingă un incendiu care amenința să-l distrugă în timpul războiului.
    Flota rusă a amenințat și Shell porturile australiane, împreună cu alte colonii britanice din Pacific, dacă Marea Britanie i-ar ajuta pe confederați. O navă de război confederată a petrecut mult timp în apele australiene și a fost susținută de publicul australian, unii chiar s-au angajat ca membri ai echipajului. Această navă de război confederată a pus talia flotei americane de vânătoare de balene din Pacific și se spune că a tras ultimul foc din război. Numele navei a fost numit CSS Shenandoah. Predarea sa a fost la Liverpool, Anglia, unde era staționat comandantul confederat Bulloch. Bulloch a fost șeful spion al Confederaților și principalul intermediar pentru Londra, Montreal și Richmond. El a fost puternic implicat în finanțarea sudului cu banca britanică și a furnizat sudului navele sale de război, deoarece cele mai multe dintre ele erau fabricate de britanici. Era bun prieten cu cei care au redactat Constituția Confederată foarte discriminatorie și cu cei care mai târziu aveau să creeze „Clanul”. El a fost, de asemenea, puternic implicat în asasinatele lui Lincoln și ale membrilor cabinetului său. El a fost, de asemenea, unchiul președintelui Theodore Roosevelt (din partea mamei sale, desigur) și Teddy l-a apreciat foarte mult și a învățat multe de la el încă de la o vârstă fragedă. Teddy i-a spus „Unchiul Jimmy”. De aici a venit Teddy Roosevelt ideea pentru „Eff Bee Eye”, pe care l-a modelat aproape exact din „Em Eye Five” din Londra. Rusia a ajutat, de asemenea, Thailanda (Regatul Siam) să-și mențină suveranitatea de a fi complet împărțită/anexată de britanici și francezi în aceeași perioadă. Însuși cuvântul Thai (ไทย) înseamnă „om liber” în limba thailandeză, ceea ce este parțial pentru a le mulțumi rușilor, deoarece ar fi putut ajunge să fie o colonie sau o parte a unei alte țări/colonie dacă nu pentru intervenția lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rusia nu a trimis nici soldati nici ajutoare materiale in Razboiul de Independenta. Nici daca ar fi vrut nu ar fi putut, Rusia nu a avut niciodata o flota maritima, despre ce vorbim ?! Ca tarul a vorbit una alta cu regina, cu mesagerii sau prin porumbei de primea raspunul dupa 2 saptamani, asta nu inseamna nimic iar regina in mod clar nu a dat 2 bani pe mesajul tarului din moment ce a continuat asediul.

      Ștergere
    2. @ 09.42
      Inceaca sa mai treci pe la o biblioteca poate nimeresti una chiar din greseala dar nu una cu povesti nemuritoare pentru copii. Daca esti de la tara este mai greu dar nu imposibil.
      Iti doresc succes!

      Ștergere
    3. Era vorba de Razboiul civil (1861-1865) nu cel de independenta (inceput in 1776)

      Ștergere
  15. Spuneți că Ucraina este la ani lumină față de noi în tehnologii militare. Întreb și eu: și la ce le-a folosit? În țara lor, populație aptă de luptă nu mai găsești, oamenii s-au prins și nu vor să moară pentru niște aventurieri tembeli. Și bine fac!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La ce ne folosește nouă? Ce-mi pasă la ce le folosește lor? Te încălzește cu ceva ce fac ei?
      Nouă ne folosește să ne dăm seama unde ne aflăm noi in Europa, nu in UE.
      Europa nu e doar UE. UE vrea sa fie Europa dar mai există și Ua, Ru, Tu etc..in Europa.
      La ce ne folosește că suntem la coada tehnologiilor militare?
      Că R.S.R. era un vârf al tehnicilor moderne din anii 80 și eram avansați, iar acum am ajuns o țară africană in Europa.
      Acest trend se observă în Paris unde e plin de corturi pe străzi și africani. Parisul zici că e Cairo in 2024. Nu recunosc Parisul de acum 7 ani. Nu mai există.
      La fel nu mai există România de ieri.
      Și Ucraina e altfel, mai mică. E plină de occidentali.
      Și după război Toate investițiile străine merg in Ucraina nu in România.
      In Romania merg investiții europene pentru Ucraina.
      Acum vă înțelegeți locul oferit României de UE?
      România nu a avut nevoie de URSovietS și nici de UEuro să îi zică locul în lume.
      Dar acum locul ne este dat să nu sărim din el.





      Ștergere
  16. https://www.gsp.ro/gsp-ro/esports/john-healey-marea-britanie-recrutare-gamer-armata-757700.html

    Asta-i culmea!
    Vor mai exista "civili"?
    Da, dar extrem de putini/rari.
    Occidentul Colectiv isi indeamna populatia ca sa se inroleze masiv intr-o "societate belicoasa", care isi castiga "existenta-moartea" dupa Modelul Hibrid Civil-Militar sau Militar-Civil Arabo-Israelian Terorist!

    RăspundețiȘtergere
  17. Condusi de bestiile, cretinii, tradatorii si slugoii damboviteni, tot ceea ce ne mai lipseste este sa jucam ruleta ruseasca sau balena albastra la nivel de neam! Partea buna ar fi ca, in cazul unor lovituri nenucleare ale rusilor asupra bazelor americane de pe teritoriul Romaniei, slugoii si criminalii astia autohtoni sa ajunga in situatia sa piarda controlul in Colonie, iar romanii sa se revolte in masa si sa le faca felul acestor bestii! De altfel, sunt si profetii in acest sens!

    RăspundețiȘtergere
  18. Rusofobia a ajuns un cult în Occident.
    In SUA este deja temă de casă.
    Se discută în contradictoriu de doi ani.
    Toți au argumente.
    Hai sa luăm poziția României și nu alta.
    Nu mă interesează ce cred ungurii, bulgarii, ucrainenii, rușii, moldovenii sau alte naționalități.
    Înțeleg, suntem anti-Rusia din cauza bunicilor care au suferit mult din cauza rușilor.
    Dar noi știm o lecție de viață legată de ruși.
    Nu te pune cu rusul că dacă te pui devine prost și apoi te face și pe tine mai prost că el.
    Asta e lecția care o explic tuturor curajoșilor.
    Eu sunt un fricos asumat.
    Și nu voi adopta retorica antiruseasca.
    Eu respect rușii și dacă îi respect mă respectă și ei.
    Daca vin și-mi violează nevasta tot nu adopt antirusismul. Mă iau și mă car.
    Fug. Dau pârjol și p'aci ți drumul.
    Curajoșii zic de mine că dacă ne vedem in unitate pe mine mă împușcă primul ei, nu rușii că sunt fricos asumat. Adică prudent. Dacă mă împușcă îmi fac un serviciu. Mai bine mort decât să dau ochii cu rușii pe front. Am curaj să mor, dar nu am curajul ăsta nebun promovat azi de a te lua Kombat cu rușii.

    Hai ba fratele meu lăsați mă cu greșelile rușilor alea istorice.
    Nu ați înțeles Rusia.
    Rusia poate repeta Toate greșelile istorice de câte ori vrea și voi tot umblați cu rigla și compasul.
    Rusia nu mai da doi bani pe instituțiile internaționale, sunt ale "hegemonului" wannabe.
    Rușii pot fi atât de ticăloși încât se pot bate cu toți din lume și îi învinge.
    Și dacă mărșăluiesc toți pământenii către Rusia, Rusia ii va învinge.
    Și asta nu pricep curajoșii.
    Daca le și zici asta deja e cam trădare, că îi iubești pe ruși.
    Nu îi iubesc pe ruși, va spun realitatea care voi o ignorați cu intenție ca sa aveți curaj.
    De ce nu acceptați că Rusia face ce vrea, când vrea, nu va cere voie la nimeni și va bate de va dar capacele oricând.
    Și nu mergeți iar în trecut că Afganistan și alte de-alea îs fumate. Vorbim de 2024 și viitor.
    Oricâte argumente aveți foarte curajoase ignorați absolut epic regalitatea reală: rușii fac ce vor și nu pot fi învinși.
    Și dacă nu pricepeți o să pricepeți când o să îi porniți cu adevărat și Putin va fi asasinat de ei, de ruși și apoi va toacă pe toți.
    Puțin îi ține în frâu pe ruși.
    Altul în locul lui deja ardea toată Europa. Nu glumesc.
    Pentru că nu îi știți pe ruși.
    Vorbiți de ei că sunt barbari. Și etc..
    Dar nu înțelegeți cat de barbari sunt până nu ii porniți.
    Acum că Rusia a pornit deja se vede: sancțiunile sunt in beneficiul lor național. Și-a repornit industria de război. Și acum pornesc Toate.
    Rusia a intrat în Toate cursele de înarmare și spațiale și a câștigat mereu.
    Și mereu va câștiga.
    Așa că prefer sa respect rusul și să fac pace. Curajoșii vor fi morții de mâine.
    Repet ideea pe care idioții nu vor să o priceapă decât morți: Rusia învinge mereu și face ce vrea ea nu ce vor alții.
    Daca nu înțelegeți asta nu a-ți citit nici istorie nici nimic de ruși decât baliverne.
    Că nu vrea cineva de pe pământ să existe o țară că Rusia e o problemă a idiotului. Din cauza acestor idioți avem războiul acesta.
    Rusia există și va exista mereu pe când ei vor dispărea într-o clipă.
    Legat de ruși iar ce nu înțeleg toți idioții este că rusul este cel mai ticălos om apărut pe planeta noastră.
    Dar e ticălos dacă îl pornești.
    Cum rusul stătea bine mersi și se giftuia, idioților le-a venit ideea să îi zgandareasca.
    Acei idioți vor fi morți mâine și rusul va merge înainte.
    Visul lui Napoleon Bonaparte te spală pe creier.
    Rusia e altă civilizație.
    Și ce vouă vi se pare greșit și rușilor linse pare corect e din cauza cutumelor voastre culturale de europeni americanizați.
    Rusul e un ticălos care îți va viola nevasta dar doar dacă îl inciți să o facă.
    Tu nu crezi că o poate face și o face.
    Și dupaia plângi că te-ai prostit, adică prostituat in fața rusului.
    Rusu trebuie lăsat în bârlog ca ursul.
    Acum suportați consecințele că l-ați împușcat.


    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)