marți, 17 septembrie 2024

Intrăm în zodia ruletei rusești


Cei care cred că păcăliciul de la Kiev spune ceva din capul său, se înșală amarnic. Respectivul idiot util este bun doar să-și joace rolul și să-și tragă banii din prestație. Inclusiv corupția sa - care e subiect real și public - e o parte a scenariului pe care-l joacă pentru a acoperi spatele celor care-l păpușează. Spun toate acestea pentru a le fi clar tuturor că, atunci când Zelenskyi a cerut arme cu rază lungă de acțiune pentru a lovi Rusia, în fapt n-a făcut-o el, ci puterile din spate care-l manipulează. Așadar, declarația lui Zelenskyi nu a fost altceva decât recitarea unui comunicat occidental de escaladare a conflictului.

Acesta este și motivul pentru care Putin a răspuns personal acelei provocări într-un mod care nu prea mai lasă loc niciunui echivoc. Și, de aceea întrevederea dintre Biden și Keir Starmer, în urma căreia se programase declarația belicoasă a eliberării acelor arme, s-a încheiat fără comunicat. Treburile sunt mai mult decât evidente: dacă occidentalii ajung să arunce cu rachete cu rază lungă de acțiune din Ucraina, înseamnă că rușii sunt proști. Altfel n-ai cum să-i cataloghezi. 

Însă, în ciuda optimiștilor, întrunirea dintre Biden și Starmer, chiar dacă a fost una fără comunicat, a stabilit o foaie de parcurs pentru livrarea acelor rachete Ucrainei. De altfel, probabil ați văzut că se încearcă normalizarea atacurilor pe teritoriul Rusiei, la început prin intermediul dronelor și a altor construcții artizanale ale Kievului, dezvoltate însă cu deplin suport occidental. E introducerea care e menită a introduce treptat alte arme, din ce în ce mai perfecționate, după modelul fierberii bvroaștei. 

Dacă e să-l ascultăm pe Serghei Riabkov, adjunct al ministrului de Externe, SUA și Anglia ar fi comunicat încă de sâmbătă OK-ul lor formal Kievului. Asta înseamnă că, în ciuda liniștii de la finalul întâlnirii anglo-americane, s-a luat decizia escaladării, totul bazându-se pe o presupusă teamă a rușilor de a începe un război singuri împotriva tuturor. Doar că nu e chiar așa. 

Cu toate că mulți se așteaptă ca Rusia să nu atace atace nuclear deoarece ar da apă la moară isterizării media și a condamnării pe la ONU și pe la celelalte organisme controlate de deep state-ul american, chestiunea stă puțin diferit. Cu alte cuvinte, Rusia n-ar avea curaj să folosească „armele terminatoare”, astfel încât golanii își pot face de cap prin intermediul păcăliciului ucrainean. 

Elementul greșit de la care au pornit este acela că Rusia nu ar mai avea decât alternativa nucleară, ceea ce este fals. În realitate, în arsenalul rusesc, față de armele folosite acum în Ucraina, există un întreg arsenal convențional de nouă generație care este ținut strict pentru utilizarea într-un conflict la scară. De aceea nu ați văzut decât câteva rachete mai evoluate, iar acestea au fost lansate strict pentru testare.

Probabil vă gândiți la ceva complicat, revoluționar și absolut nou. Nu despre asta e vorba. În termeni militari treburile sunt mult mai simple: ca să câștigi trebuie să transporți până în punctele nevralgice ale adversarului o cantitate de explozibil suficientă pentru a-i provoca daune majore. Adversarul, pentru a se apăra, trebuie să împiedice acel explozibil să ajungă în punctele sale strategice. La asta se reduce tot. Să vedem cum stau lucrurile. Rușii sunt capabili să provoace explozii masive la distanță utilizând ca transport rachetele hipersonice. Explozibilul de nouă generație pe care-l pot împacheta are capacitatea de distrugere aproape la fel de mare ca și încărcătura nucleară. Așadar, Rusia e capabilă să provoace daune majore cu explozibil convențional de nouă generație. Singura problemă pe care o au este aceea că un asemenea exploziv pot folosi doar în Europa. Teoretic, pentru țintele aflate mai la distanță, precum SUA, unica opțiune de acum a rușilor este cea nucleară și aceasta pentru că actualele rachete intercontinentale sunt strict opțiuni de ultimă măsură. Din acest punct de vedere, în cazul unui atac total al Rusiei, e posibil ca Europa să fie cruțată de un eventual atac nuclear. Pentru SUA pare a nu exista altă „soluție”. Poate dopar dacă sunt adevărate informațiile despre noua generație de rachete hipersonice rusești cu raza de acțiune de peste 4000 km. În acest caz, SUA ar putea fi atacată din Estul Îndepăratat cu exploziv convențional(nu aduc în discuție atacul cu avioane sau cu submarine deoarece, acelea sunt opțiunile secundare, menite a „regla” situația acolo unde bombardamentul inițial nu a funcționat așa cum fusese prevăzut). 

Sunt doar scenarii pe care le facem. Ceea ce este mai rău este că, în premieră, un oficial rus a vorbit despre atacarea României în cazul în care situația escaladează. În mod normal, atât prin prisma inutilului scut, dar mai ales prin aglomerarea de la Kogălniceanu, România este o țintă. Desigur, nu vom fi atacați în prima fază, dar cu siguranță în valul doi - după ce marile capitale europene vor gusta praful exploziv - ne va veni rândul. Iar asta e cea mai proastă veste pe care o putem avea. Sper să fiu eu prea pesimist pentru vremurile pe care le trăim.  

Dincolo de presupuneri însă, este cât se poate de clar că Occidentul a trecut de la poker la ruleta rusescă în Ucraina și nu e deloc bine deoarece, în toată ecuația respectivă, e clar că vom avea un mort. 

13 comentarii:

  1. Bun! Atunci să fie de la Cotroceni sau din Victoriei sau din şparlament.

    RăspundețiȘtergere
  2. Va apreciez foarte mult toate analizele politice, care sunt mult peste nivelul analizelor care circula in mass media romaneasca, si tot asa o apreciez si aceasta analiza.
    Eu imi aduc aminte de amenintarile lui"Putler" adresate mega-hitleristilor de la Washington, mesaje in care le transmiteaacestora, ca acest razboi mondial, planuit, organizat, finantat dar si starnit de ei, va incepe pentru prima data in istoria lumii, pe continentul american prin atacarea SUA cu arme atomice.
    Semn ca pina si rationalul Putin, a inteles ceea ce stia orice prost, si anume ca acest razboi, (care in curand va fi declarat) isi are cauzele peste ocean, si orice conducator rational, si Putin este unul dintre acestia, cauta sa combata cauzele si nu efectele.
    Aceasta ma face sa cred ca razboiul nuclear va incepe deasupra SUA, si doar ca raspuns si in Rusia, dar nu si in Europa, (probabil cu exceptia coloniei germane, care detine arme nucleare americane, care pot constitui o amenintare americana directa impotriva Rusiei).
    Atat Putin cat si Lavrov au dovedit ca le este clar faptul ca tarile din UE, sunt vasalele Americii, si ca atare nu are niciun rost sa distruga Europa intr-un razboi atomic, pentru ca vor ramane in veci-vecilor, vecinele Rusiei.
    Asta nu exclude ca Rusia sa distruga cu mare prioritate, cu arme non-nucleare, tocmai bazele militareamericane si NATO din apropierea de granitelor ei, de ex. cele din Polonia si Romania.
    Parerea mea este ca acest fapt nu va mai putea fi evitat nicicum, pentru ca am ales si reales mereu, numai hotii si tradatorii, care la comanda SUA au actionat mereu impotriva intereselor poporului roman, si astfel in curand va urma momentul cand vor urma consecintele de inevitat ale alegerilor noastre, din ultimii 30 de ani.

    RăspundețiȘtergere
  3. „Teoretic, pentru țintele aflate mai la distanță, precum SUA, unica opțiune de acum a rușilor este cea nucleară și aceasta pentru că actualele rachete intercontinentale sunt strict opțiuni de ultimă măsură.” Știu că rușii au o armă strategică hipersonică, Avangard, un planor care coboară din spațiu cu 27 Mach. Și fără explozibil o astfel de armă, numai prin forța cinetică, poate provoca pagube enorme. Mai există și submarinele care pot ataca, folosind rachete hipersonice Zircon, obiective din afara Europei.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ideea unui război convențional între Russia și țările Uniunii Europene atâta timp cât există vectori nucleari americani, britanici și francezi pe continent și în Turcia mi se pare imposibilă. Chiar dacă ar începe ar degenera într-un război nuclear.

    RăspundețiȘtergere
  5. Parea mea este ca rusii vor ataca prima data UK.

    RăspundețiȘtergere
  6. Din procesul de fierbere a broastei cel mai fierbinte punct a fost atacul de la Kursk. Pe langa faptul ca au vrut sa vada cate afronturi mai suporta rusii fara sa atinga Europa, au vrut sa inoculeze publicului ideea ca daca se poate la Kursk se poate si mai departe

    RăspundețiȘtergere
  7. Lansarea rachetei Angara cu sateliți militari la bord, de la Cosmodromul Plesetsk, este o indicație clară că Armaghedonul este pornit.
    Nu se mai poate opri decât cu o declarație pacifistă sau de pace, din partea SUA.

    RăspundețiȘtergere
  8. Urmaresc blogul dinaintea pandemuiei, si apreciez articolele si analizele...nu simt nevoia sa comentez decat rar si punctual.Urmaresc si canalul de Telegram , fara a avea un cont(nu am telefon smart)....sau urmaream , deoarece link-ul de pe blog nu mai poate fi accesat.Ati limitat accesul doar pentru utilizatorii cu cont Telegram? sau cineva va cenzureaza?
    spre exemplu https://t.me/s/RVvoenkor poate fi vizualizat si fara cont...

    RăspundețiȘtergere
  9. Sar putea ca in toata aceasta conjunctura sa avem doi morti nu unul singur.... In caz de escaladare nucleara, ambele tabere vor fi spulberate complet, impreuna cu.... intreaga civilizatie. Politicienii vestici, inca mai cred in incompetenta lor ca Rusia blufeaza. Nu Rusia nu blufeaza, va merge pana la capat, va fi a doua care va folosi nuclearul, dar va fi prima care va lovi.... cu vreo ora inaintea vesticilor, "gratie" rachetelor supersonice. Oricum, toti vom pierde in caz de... Datorita acestor viteze supersonice a armelor, timpul de raspns si de analiza a datelor de estimare a situatiei in caz nuclear, este undeva estimat la cam.... 6 (sase) minute, de cand conducerea unei tabere a primit alarma nucleara pana la hotararea de a raspunde. Asta va da posibilitatea ca erorile sa creasca asimptotic in ce priveste raspunsul, mai simplu spus, in caz de alarma se va actiona reflex, pe... negandite. Timpul nu permite ca in urma cu cateva zeci de ani deliberari de ordinul orelor....

    RăspundețiȘtergere
  10. Enuntul “Sa I se permita Ucrainei sa foloseasaca rachetele cu raza lunga pentru … “ este menit sa induca in eroare deoarece U craina nu poate folosi aceste rachete. Enuntul correct este ca “SUA sau alta tara sa atace in numele Ucrainei sau daca doriti la rugamintea Ucrainei tinte in interiorul Rusiei:” Aicea suntem., In ultima vreme au fost o reuniune la Ramstein, o reuniune NATO, apoi sefii externelor anglo americane au fost la Kiev, apoi liderii s-au intaknit la Capitolui sa vada ce si cum cu rachetele. In final – nimic. Nu ii banuiesc pe acesti lideri ca ar fi domnisoare sfioase de pansion si nu au curaj sa comunice. E clar ca un ceva puternic i-a blocat. Cat timp acel ceva ramane neschimbat , razboiul din Ucraina va ramane in Ucraina. O ultima idee, cred ca daca Occidentul colectiv voia un razboi extins l-ar fi putu crea oricand – nu de motive inventate se duce lipsa.

    RăspundețiȘtergere
  11. Acest război este o mizerie ! Cunoscându-și senilitatea avansată și afacerile fiului in UCR s-a retras mizerabil din Afganistan și a vrut să declanșeze un atac asupra regiunilor autonome aflate sub tutela Rusiei ! Putin s-a prins și precipitat,a atacat primul! Cu 120000 de oameni adunați de peste tot, atacă o
    armata de 600000 ,pregătită și înarmată de SUA și UK+ slugile lor pichineze din Europa! Pt a ataca,raportul de forțe trebuie sa fie de 3/1
    in oameni,avioane,tancuri, artileriei,aparatura electronică și de război electronic și informatic in favoarea atacatorului ! Războiul lui Putin a fost cât mai soft posibil ,dovada fiind numărul destul de mic al victimelor civile ! S-au lovit elemente de infrastructură care contribuie direct la efortul de război al UCR ! In 1991 nu s-a ținut cont de istoria acestor ținuturi,de datoriile UCR fata de Rusia și de componenta demografică a părții estice a UCR! Este un război căutat cu lumânarea de SUA,cat mai departe de ei ! Mondializarea acestuia ar aduce mari beneficii SUA(aflată într-o situație economică disperată )și UK(idem SUA) cu sacrificarea teribilă a Europei,UCR și vecinilor acesteia !

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)