Între 2020 și 2024, România a cumpărat arme în valoare totală de aproape 30 mld$(29.14 miliarde, mai precis). E vorba de ceea ce e documentat transparent, posibil ca valoarea reală să fie mai mare. Cu toate că există o lege a offset-ului, aceasta a fost ocolită mai mereu pentru a se achiziționa junk-uri tehnologice americane. Dacă mai țineți minte, România A FOST OBLIGATĂ șă achiziționeze patru instalații Patriot, cu banii înainte. După ce sosiseră abia două în România, dintre care doar una era operațională, Plăvanul și capii armatei au decis s-o doneze Ucrainei deoarece așa li s-a ordonat.
La momentul respectiv s-a spus că SUA vor da gratis altă instalație Patriot României. Doar că recent s-a publicat că SUA a aprobat VÂNZAREA unei instalații Patriot către România. Așa cum am mai spus, la modul teoretic, banii pentru această instalație sunt acoperiți de niște fonduri externe, furnizate în principal de Inițiativa „Immediate Action on Air Defence”. Dar ROMÂNIA ESTE PARTE a iniţiativei, ceea ce înseamnă că noi dăm bani acolo, iar Ministerul Apărării Naționale a refuzat să publice suma cu care a contribuit. Nu m-ar mira ca acea sumă să fie identică cu prețul echipamentului „donat”.
De ce vă spun toate acestea? Păi e simplu: Ministerul Apărării Naționale este unul dintre cei mai mari risipitori au Bugetului. România a ajuns unul dintre nababii Europei în termen de achiziții militare. Suntem pe locul patru, după Ucraina(care e cel mai mare cumpărător din lume), Polonia și Germania. Știți care e problema? Că absolut nimic din ce-am achiziționat nu e util. Avem flote de avioane expirate moral, incapabile nu să facă poliție aeriană, dar nici măcar să participe la manifestările de 1 Decembrie!!! Apărarea antiaeriană e doar pe hârtie întrucât urmează să ne fie livrate echipamentele la Paștele Cailor. Cu toate că avem o deschidere generoasă la Marea Neagră, noi nu avem flotă. Cred că nu considerați flotă jegurile ălea care abia se mai țin pe linia de plutire. Asta în timp ce la Mangalia bate spectrul falimentului.
Știți care e diferența dintre noi și polonezi? Ăia au băgat, într-adevăr, bani serioși, dar au o armată adevărată, se pot lupta cu oricine întrucât și-au făcut achiziții coerente. În plus, armata a contribuit la dezvoltarea țării întrucât armele s-au cumpărat prin programe offset sau, mai nou, prin contracte industriale de transfer tehnologic. Să vă dau un exemplu: achiziția de F-16 efectuată de Polonia în 2003 s-a făcut printr-un contract offset de 6 mld. $, adică 145% din valoarea contractului! Înțelegeți despre ce e vorba. La noi, băsescu a achiziționat niște janghini expirate cu banii jos. Acum, Polonia face altceva: cumpără arme, dar cu contracte industriale de transfer tehnologic. Astfel, devine o putere în domeniul PRODUCȚIEI de arme, transformându-și armata într-un business în sine. Nu mai vorbesc de faptul că țara are o armată extrem de pregătită, capabilă să se bată de la egal la egal cu oricare dintre vecini. Noi? Nu știu dacă le rezistăm bulgarilor. Mă rog, opinia mea e că nu le-am rezista nici kosovarilor dacă ar veni ceva mai supărați pe noi. Noroc cu sârbii că sunt între noi și ei!
Lăsând gluma la o parte, ceea ce trebuie să realizăm e un lucru chiar mai crâncen: BANII CU CARE MApN ACHIZIȚIONEAZĂ ARME, nu doar că adâncesc gradul nostru de îndatorare, dar SE DUC DIRECT ȘI ÎN DEFICITUL DE CONT CURENT. E o chestie pe care jigodiile evită să v-o menționeze. Așadar, cu toate că suntem în rahat, Ministerul Apărării face în așa fel încât să fie siguri că ne scufundă și mai rău în rahat.
Nicio țară din lumea asta - dacă nu e în război - nu achiziționează arme fără să treacă de câteva ori banii ăia prin economia națională. E normal să se întâmple așa: armele sunt scumpe, iar războiul puțin probabil. De la 1945 încoace am plătit generații întregi de militari absolut degeaba. OK, așa se face, n-ai cum să nu ai armată. Și, la o adică, îți faci o armată ca să ai o asigurare că nu ești fiul ploii pe lumea asta. Însă, când vine vorba de înarmare, nu te apuci să cumperi ca berbecul, ci faci circuite economice în țara ta. Dezvolți aici, inclusiv segmentul de armament. România era unul dintre cei mai mari exportatori de arme pe vremea lui Ceaușescu. Se bătea cu granzii mondiali. Acum? Fabricile de armament sunt în faliment, iar berbecii de la Ministerul Apărării Naționale o fac pe nababii, achiziționând armament cu exceptare de la legea offset-ului.
Poate vă imaginați că bat eu câmpii, că n-am habar despre ce vorbesc. Ca să înțelegeți competențele de la vârful MApN, o să vă dau un exemplu banal din pandemie. Pentru că era criză de măști, s-a luat decizia investirii de bani într-o linie de producție de măști și, ca să fie treaba treabă, au pus armata să supervizeze noua unitate de producție. Linia a fost achiziționată, dar n-a produs nicio mască deoarece ăia au cumpărat o linie suspectă, fără serviciile de instalare și n-au fost capabili s-o pună pe picioare. Cu toate că a costat un ochi din cap, n-a produs nicio mască! Ați uitat de „afacerea” asta? Vă dați seama: dacă pentru niște amărâte de măști, adică o bucată de material plastic prinsă cu elastice n-au reușit să facă nimic, la ce naiba competențe să te aștepți?
De altfel, treburile cam put pe-acolo. Ați văzut scandalul cu individul ăla de la achiziții care s-a trezit brusc colecționar de artă. Probabil că acela este doar un mic vârf al aisbergului. La câți bani se duc aiurea, la ce decizii halucinante se iau, e clar că armata e noua sursă de bani pentru corupții noștri. Altfel nu s-ar mai achiziționa produse absolut aberante contra bani dați înainte, ca la curve!
Cei care-au citit istorie știu bine că Primul Război Mondial ne-a prins cu armele de la 1877, asta în ciuda sumelor gigantice cheltuite pe înzestrarea armatei. Până să înceapă Al Doilea Război Mondial, jigodia de Carol al II-lea a furat cu înarmarea de am ajuns în sapă de lemn, iar când a început Războiul, bietul soldat român s-a luptat cu pușcoacele de la Primul Război Mondial. Ceea ce vreau să vă spun e că asta e boală veche de-a noastră. Dar ceea ce s-a întâmplat după Revoluție e strigător la cer. Avem o armată infernal de scumpă, incapabilă să facă ceva. Și-aici, desigur, nu-s vinovați soldatții sau cadrele inferioare, ci mahării din MApN, care-au transformat instituția într-o mafie a achizițiilor care riscă să ne scufunde financiar.
Acum, CSAT-ul convocat aberant de Bolovan, a luat decizia să ne împrumutăm pe 40 de ani ca să ne înarmăm. Aici e o șmecherie muult mai mare. Jigodiile ăstea sunt de fapt pionii Franței. Inițiativa ReArm Europe e una care își propune să reînarmeze Europa cu arme produse local. „Păi ce-i rău în asta?” - veți întreba. Doar ne-am săturat să luăm junk-uri americane. Păi e o problemă deoarece cel mai mare producător european de arme este Franța, și cum aici și-a pus pionii pe poziții - iar ultimul gogoman abia așteaptă să fie numit în funcția supremă - e limpede de unde vom cumpăra armele. Să ne înțelegem: Franța e falită și caută cu disperare zone din care să-și tragă seva. După ce-au fost dați afară din Africa, ne-au găsit pe noi ca proști. Puțini știu, dar România acum este sub stare de ocupație franco-americană. Comandamentul NATO de-aici este condus de Franța. Cu alte cuvinte, ne-au ocupat fără ca noi să ne opunem. Iar jigodiile urlă-n gura mare că bazele NATO ne ajută. La ce ne ajută, mă? Să fure Macron mai mult de-aici?
Ideea e că armele franțuzești nu doar că sunt depășite moral, dar sunt și deosebit de proaste. În India e un scandal monstru după ce pakistanezii le-au făcut praf Rafale-urile cu avioane chinezești de veche generație. Norocul indienilor a constat în bateriile S-400 care le-au dat jos, fără efort, avioanele și rachetele pakistanezilor. Dacă ar fi avut și antiaeriană de la francezi, acum erau fiii ploii. Despre „fiabilitatea” armelor nemțești am avut exemple la greu în Ucraina. Tunurile autopropulsate, care puteau trage doar zece proiectile, după care aveau nevoie de pauză de o jumătate de oră, au ajuns de râsul netului. La fel și tancurile Leopard pe care le marketaseră ca „invincibile” și-au ajuns bătaia de joc a rușilor.
Suplimentar mai e o șmecherie la mijloc. Comisia Europeană e decisă să atace legislația offset-ului din statele membre pentru că cică ar afecta competitivitatea. Cu alte cuvinte, vor să le deschidă nemților și francezilor un front industrial care să le alimenteze economiile căzute la pământ. Deci nu doar că urmează să achiziționăm niște jafuri de arme disfuncționale, dar ne vom trezi că plătim și-aici, ca la americani, banii înainte. Hoție pe față!
Înțelegeți așadar care e misiunea lui Bolovan? Și-acum, probabil, înțelegeți limpede de ce e atâta bătălie pe scaunul prezidențial: dacă reușesc să-și pună acolo interpusul, creditul pe 40 de ani se ia și ajunge la ... maica Franță, care, la schimb, ne va umple țara cu jafurile lor cărora le spun arme. Înțelegeți cât de rău am ajuns? Cel puțin, pe vremea lui Biden eram conectați oarecum direct la SUA. Acum am ajuns să fim plasați pentru slugărirea slugii. Ceva extrem de înjositor.
Ceea ce a făcut Bolovan în CSAT se încadrează lejer la înaltă trădare. Cum la înaltă trădare se încadrează absolut toate achizițiile de arme care au eludat legea offset-ului. Acestea au fost aprobate în CSAT, contrar intereselor țării. De aceea primul lucru care ar trebui să se facă la Apărare ar fi un audit al capacităților de apărare ale României raportat la banii cheltuiți până acum. Și după asta, toți cei responsabili, trimiși la zdup.
E o corupție atât de endemică în țara asta încât, doar din construcția de pușcării putem să ne asigurăm o creștere sustenabilă a PIB-ului pentru următorii zece ani. Știu, e o glumă, dar e o glumă amară. Dacă stai să te apleci și să studiezi observi cum prin fiecare por al acestei țări au ajuns să se scurgă sume infernal de mari spre șmenarii externi. Care ce fac? Ne dau ideologi, tembelizatori și tembeli contra bani reali. Cum să nu te duci de râpă ca țară?
După ce că îs și scumpe a dracu transportoarele ale ce lea cumpărat se mai și scufundă . Dar , de . Îs aliniate la standardele nato . Care standarde ? Alea ale interesului financiar . Cine cîștigă ? Ca de obicei alții . Nici cel puțin ue nu cîștigă cît cîștigă americanoidu . Luați , luați cu pită .
RăspundețiȘtergereCorect
ȘtergereLa ARME cetateni !
RăspundețiȘtergereF E L I C I T A R I pt. articol !
RăspundețiȘtergereSubscriu 110% cu ceea ce spuneti !
Nu pot sa trec peste felul in care acest Bolojan a anuntat,pe un ton asertiv si impunator,ca ministrul Apararii a fost desemnat sa se ocupe de acest credit luat pe 40 de ANI !!!! Si mai e si chestia cu "Coalitia celor dispusi"...
Cind si cine ne-au intrebat pe noi,cei care vor trebui sa plateasca imbecilitatile astea,DACA SINTEM SAU NU DE ACORD sa intram in schema asta propusa de Micron si Ursula?!Ei decid peste capul nostru si noi trebuie sa consimtim,nu?!
Sistemul te foloseste in doua feluri:
Pe timp de PACE,te exploateaza,iar pe timp de RAZBOI ,te sacrifica si in ambele situatii EL castiga si TU esti cel care deconteaza !
Turul doi,INAPOI !
Problema nu e neaparat ca mai cumparam ceva, ci ca ne echipam pt razboaiele trecutului. In Ucraina nu mai misca un tanc si o masina fara sa fie lovite multiplu de drone in primele 10 minute. S-a ajuns sa fie loviti individual soldatii cu drone direct in transee. Si noi zero in domeniu.
RăspundețiȘtergereAșa e...Ia priviti acest scurt material_https://www.youtube.com/watch?v=WIJ9r3-lqCE...
ȘtergereDronele sunt armele deja PREZENTULUI, capabile să impiedice constituirea unei minime grupări de atac la o distanța de până la 100 km, deci dincolo de raza imediată de acțiune a artileriei sau infanteriei motorizate. ghidate prin supraveghere aero-spațială, sunt de neînvins; mai ceva ca binomul tanc-avion în rm2.
Corect, si nu numai noi, mai toti sunt zero in domeniu. Acum se invata/testeaza alaturi de IArtificiala care baga la bibilica.
ȘtergereEchipamente "noi", OHA, nu exista inca.
Că sa fim riguroși: România a plătit 7 complexe de rachete sol aer și a primit 4 din care 1 operațional. A donat unul Ucrainei și va cumpăra un alt complex din SUA. In alta ordine de idei, neoperațional nu e echivalent cu nefuncțional. Tehnic, complexul este funcțional, dar nu e operațional din motive de încadrare, mentenanță, etc.
RăspundețiȘtergereDin cauza dronelor devin și Patrioturile inutile. Te suprasaturează cu un atac de câteva zeci-sute de drone la 10 000 de euro bucata care sosesc toate deodată și tu ai 64 de rachete în baterie care costa 3 milioane bucata. Iar SUA e in stare să fabrice câteva sute pe an.
ȘtergerePoți să uiti de baterie după 2-3 atacuri, că sau nu scapă sau termina rachetele din depozit.
Ai dreptate ,suntem exact in situatie celor 2 razboaie mondiale .Numitorul comun este PNL
RăspundețiȘtergereE foarte bine asa!Daca am fi precum Polonia am fi buni de mersa la razboi in Ucraina. Asa cum suntem acum ... praf ... nu avem ce sa facem in Ucraina...fara arme ... fara soldati ... E perfect setup-ul existent!
RăspundețiȘtergereAsta dacă presupui că obiectivul războiului ar fi să câștigăm ceva. Dacă obiectivul nedeclarat este să se vândă arme și să se mai reducă și mai mult din populația de români, atunci suntem într-o condiție excelentă.
ȘtergereAsa spune o profetie ,ca la al treilea măcel mondial, România nu va participa, din doua motive:va fi extrem saracita și lovita puternic de cutremur.
ȘtergereDacă în adevăr, prin vicisitudini neterminabile, ne-am chinuit ca neam în războaie, în mizerii, neavând nici timp de a ne cultiva, nici liniştea de a ajunge la bun trai, pentru a ajunge în urmă la asemenea rezultate, de a vedea Caradalele şi Pherekyzii, străinii aceştia, răţoindu-se, fără merit şi fără compensaţie, în demnităţile publice şi formând pătura menită a escamota încet – încet din mânile rasei române moştenirea ei istorică atunci în adevăr la ce ne mai şi permitem luxul unui stat propriu?
RăspundețiȘtergereDin acest punct de vedere, dureros şi crud ca orice cunoaştere de sine însuşi, poate fi cineva un foarte bun român şi totodată un foarte rău patriot. Unui român adevărat i-ar putea fi atât de scârbă de aceste adunări încât să prefere un guvern străin onest, care să asigure dezvoltare morală şi materială a rasei române, unui guvern pretins naţional, compus din tot ce Orientul a avut mai infect şi mai netrebnic. Tot astfel popoarele din Austria preferă absolutismul, cu toate rigorile lui inevitabile, liberalismului dominant al pseudogermanilor galiţieni, cari dictează la Viena şi a pseudomaghiarilor din Buda.
Dar ziarul francez ne citează războiul. Iată vorba mare care se aduce ca mijloc de convingere, precum advocaţii cei răi ai Copiilor de pe natură citează pe Ştefan la început, pe Mihai la coadă în procese comerciale. Ce are – a face una cu alta?
Ţăranul din Vrancea, de la Vaslui, s-a bătut cu calităţile înnăscute rasei lui din timpi strămoşeşti. Guvernanţii din Bucureşti l-au tratat însă cu calităţile înnăscute rasei lor, l-au lăsat să moară de foame şi să degere de frig în câmpiile Bulgariei.
Pe când adevăraţii viteji, pe care îi acopere ţărâna, zăceau în căderea ninsorilor şi sub stoluri de corbi rotitori, într-o nespusă părăsire, vitejii reversibili şi guvernanţi din Bucureşti destupau sticle de şampanie în onoarea mironosiţelor de strade şi berării cari împluseră pe-atunci capitala. Erau ctitori d-nia lor de aşezăminte de bună cuviinţă.
Nu ni se mai citeze războiul. Nicicând deosebirea dintre rasa autohtonă şi cea venetică nu s-a dovedit mai pe faţă decât atunci. Nicicând puterea de sacrificiu a populaţiunii istorice n-a fost mai mare, mârşavele spoliaţiuni ale Mihăleştilor şi Chiriţopolilor mai numeroase, mai inumane, mai vrednice de marele cordon al Sfintei Cânepe.
Nu e timpul, nu e locul de-a vorbi de toate cîte s-au petrecut în vremea războiului.
Dar va suna şi ceasul în care se va face lumină şi asupra conferinţelor de la Livadia şi asupra regimului de foame şi de mizerie la care-a fost supusă oştirea noastră.
1 ianuarie – 31 decembrie 1881
Koreea de Nord este printre singurele 15 țări din lume care produc nave maritime de război. Ultima fregată construită, care este o bijuterie a științei și tehnologiei militare și un monstru în ce privește mărimea specifică categoriei sale, a fost realizată într-un timp record, în câteva luni de zile. Noi, sub conducerea înțeleaptă pe care o avem mergem tot în jos. Și dacă va fi pus Mucușor președinte ne vom duce în picaj și cu mare viteză.
RăspundețiȘtergere"Axa Răului":
RăspundețiȘtergereChina-Rusia-Coreea de Nord-Iran, vor eradica în scurt timp - mai mult sau mai puțin violent - Imperiul Global/Satanist/Iudeo-Masonic!