Dacă e să vedem în termeni reali care-au fost câștigătorii Revoluției, constatăm cu mai mult sau mai puțină stupoare că aceștia au fost securiștii. Acum e simplu de afirmat întrucât evenimentele s-au sedimentat și negura s-a risipit, astfel încât putem avea o imagine clară: cei care l-au trădat pe Ceaușescu au fost și cei care și-au însușit tot. Privatizări frauduloase, furturi nesimțite din bunul - pe vremea aceea - public, încălcări ale legislației și, în general un dezmăț fără limite. Trădaseră și țara era a lor. Un modus operandi perpetuat până în zilele noastre, într-o tragedie absolută pentru noi.
Primul set de furturi a fost cel brutal și pe față(pentru cunoscători): sustragerea fondurilor statului român, aflate în conturi numerice din Elveția. Aici principalii artizani au fost autorizații pe acele conturi(adică deținătorii parolelor) și manipulatorii din spate. Dispărând Partidul Comunist, Securitatea nu mai avea nicio opreliște în a fura întrucât dispăruse „factorul de cenzură” a acțiunilor sale. Asemeni unei vulpi scăpate în crescătoria de găini, Securitatea nu avea aproape nicio limită în acele vremuri care, pentru fraierii din țară, erau „romantice”.
De fapt a existat un ghimpe, anume conducerea politică a țării. Iliescu era gorbaciovist, adică un lider care ar fi vrut să modernizeze comunismul existent, târându-ne în cel mai comunist model capitalist, cel suedez(mă rog, acum suntem în cel mai comunist model neocomunist, dar asta-i altă mâncare de pește). Conform doctrinei lui Iliescu, Securitatea trebuia să se subordoneze statului, iar asta era de neacceptat pentru securiști. Doar că sceptrul era în mâna președintelui! Prima acțiune ostilă a lui nea Nelu a fost trecerea Securității în subordonarea armatei. Chipurile, pentru a o proteja, dar sistemul subteran s-a cutremurat. Uite-așa au apărut dezordinile din ianuarie 1990. Și tot la fel au apărut manifestațiile partidelor istorice împotriva FSN-ului. De fapt ce se întâmplase? Prin venirea lui Soros la București, securiștii de nivel înalt au înțeles că pot continua jaful jucând „cartea americană a lui Soros”(pe crae la Revoluție o jucaseră inconștient). Alegerile, care pentru FSN au fost un succes absolut, au venit la pachet cu tensiuni crescânde între cele două aripi ale moștenitorului de facto al PCR. Așa se distanțează din ce în ce mai vizibil aripa politică grupată în jurul lui Iliescu și aripa securistă în umbra lui Petre Roman. FDSN și FSN. Între timp, pentru a mai calma presiunile, nea Nelu înființează SRI, sperând în subordonarea serviciului secret. Aici apar pentru prima dată cele două Securități: cea oficială, dar subordonată politic și cea rămasă în tranșee sau infiltrată, care-și apăra munții de bani furați. Aceasta poza în „modernizatoarea țării” sub doctrina de dreapta.
1996 avea să consfințească reunirea celor două Securități, sub forma celei de stat, care a ajuns să protejeze așa-zișii „modernizatori”. Apar și primele cârlige în interiorul sistemului juridic, prin intermediul acțiunilor demolatoare ale celui mai toxic și ticălos om politic al perioadei postrevoluționare, Valeriu Stoica. Atunci se deschid larg baierele statului, se fac privatizările pe un leu și se fură efectiv la drumul mare. Perioada dezastruoasă și absolut grețoasă readuce în 2000 PSD-ul lui Iliescu la frâiele puterii și pe el în vârful statului. Neo-Securitatea pare pusă cu botul pe labe, dar era deja prea târziu întrucât avea ramificații în toate instituțiile statului. Atunci, pentru prima dată, autoritățile politice se confruntă cu „neputința”, în ciuda mâinii de fier cu care conducea Năstase. Astfel apar „zone necontrolabile” în mass media, care sunt finanțate de la stat. Pentru a împăca și capra și varza, Năstase ia decizii absolut aberante: taie datoriile PRO-TV și ale Editurii Humanitas, iar pe modelul „pe cine nu lași să moară nu te lasă să trăiești”, cei pe care Năstase îi salvase, l-au sufocat „cu perna” la prezidențiale.
Venirea lui băsescu la putere reprezintă triumful Securității. Doar că aici încep să se împartă apele ca efect a trădării liberalilor de către bețiv. Cadrele active din Securitate încep să se grupeze într-o zonă care preia retorica mai degrabă naționalistă a PSD și care reușesc menținerea Guvernului Tăriceanu până la alegerile parlamentare. 2008 și 2009 reprezintă o perioadă complicată pentru băsescu, confruntat cu pierderea iremediabilă a puterii. Doar că la prezidențialele din 2009 aripa revoltată este umilită după ce Geoană a fost făcut harcea-parcea cu „agenta Melania”.
În paralel însă, în afara celor două grupări rivale din Securitatea de stat, mai apare și-un factor perturbator: Elena Udrea. Pentru a înțelege de ce a înfundat Lenuța pușcăria într-un dosar cusut cu ață albă, trebuie să înțelegeți contextul. Din funcția sa de consilier prezidențial - dar și ancoră a grupării Cocoș care-și propunea să crească economic pe fondul câștigării alegerilor - Udrea începe să miroasă că băsescu este dezinformat de către Securitate. Și, în mod incredibil, își face propriul serviciu de informații, eminamente privat și ultra-eficient. Și uite-așa încep să curgă spre băsescu informații privind modul în care Maior, Coldea și gașca luptă împotriva sa. Mă rog, Maior e băgat cam, aiurea aici întrucât el era doar un alcoolic ținut acolo pe post de lacheu și arestat în totalitate de Coldea. Uite-așa, cele două grupări rivale din Securitate primesc lovituri năucitoare via Udrea. E momentul în care grupările respective se unesc pentru a anihila amenințarea, producând intoxicări pe bandă în rețeaua rivală. Astfel, inclusiv Udrea ajunge să dea din greșeală informații eronate lui băsescu. Iar gruparea „de stat” reușește îndepărtarea Elenei Udrea de la Cotroceni. Însă nu reușește distrugerea relației cu băsescu. După cum bine se știe, Udrea a continuat să-i livreze informații, iar sistemului informațional „personal” al lui băsescu i s-a alăturat și alt jucător „privat”, anume Marian Vanghelie.
Doar că, ceea ce nu au luat în considerare nici Udrea și nici Vanghelie, a fost ticăloșia lui băsescu. Acesta se informa din trei surse, jucând abil cu fiecare dintre ele. Iar apogeul luptei a fost în momentul fotografierii Elenei Udrea cu Alina Bica la Paris. Mișcarea a avut OK-ul Cotroceniului, în ciuda „surprinderii” lui băsescu. Practic de-atunci trebuia înțeles că Udrea a fost sacrificată. De ce? băsescu știa că i se termină mandatul și că este extrem de vulnerabil. De aceea și-a vândut inclusiv familia și prietenii cei mai apropiați pentru a-i fi lui bine.
Uite-așa ajungem la momentul plecării lui băsescu. Impunerea lui Iohannis - mișcare securisto-franco-germană - declanșează „noaptea cuțitelor lungi” în servicii. Gruparea naționalistă este trecută pe linie moartă și se ia decizia eradicării sale totale. Doar că fuga lui Guiță le strică planurile. Acesta dispare în Serbia, unde avea atât investiții, cât și un întreg aparat fidel, cu ramificații până la cabinetul președintelui. Cei din țară se răzbună pe gruparea Udrea-Cocoș, decapitând rețeaua prin presiunile pe care le fac asupra lui Dorin Cocoș(știți doar mizeiile prin care a trecut). La rândul ei, Kovesi îi instrumentează lui Udrea dosarul care, ulterior, o va băga în pușcărie. Și uite-așa, părea că cele două Securități s-au transformat într-una singură, cea de stat, controlată de Coldea și subordonată „trilateralei SUA-FRANȚA-GERMANIA”.
Doar că treburile nu s-au oprit aici. Gruparea revoltată a reușit eliminarea vectorului Kovesi-Koldea din Justiție, respectiv SRI și, odată cu ei, a întregii șerpării coordonate de înghițitoarea Anaconda și Dumbravă. Apar cutremure în Justiție, iar gruparea rebelilor pare a avea un oarecare câștig. Doar că din nou apele se întorc: e instrumentat cazul Colectiv(Plăvanul chiar îi are pe conștiință pe amărâții ăia!), Ponta e zburat și, din nou, aripa rebelă e înlăturată. Dragnea merge doar în virtutea inerției, bazându-se când pe unii, când pe alții și neavând habar în realitate de ceea ce se petrece la spatele său. Așa ajunge în pușcărie.
Care-i situația acum? Aripa revoltată a jucat cartea „Călin Georgescu” în decembrie, dând un șah aproape de mat. Disperarea care a cuprins serviciile e vizibilă la nivelul întregii mass media care a ieșit din tranșee, tunând și fulgerând isteric împotriva „pericolului Georgescu”. În paralel însă s-au purtat negocieri serioase în urma cărora s-a convenit „împăcarea istorică” și impunerea retardatului în fruntea țării. Prețul? Îl vedeți acum: biruri mai mari astfel încât resurse mai mari să fie împărțite cu îndestulare între băieți.
Avem de-a face de-acum înainte cu o singură Securitate? Aiurea, sunt tot două, care trag acum împreună deoarece, probabil, încă funcționează „algoritmul” negociat la Belgrad. Dar, mai devreme sau mai târziu, cu siguranță va exploda din nou conflictul. Elementul cheie este numirea șefilor serviciilor. După acest eveniment vom înțelege dacă negocierea a fost respectată sau, din contră, dacă reizbucnește scandalul.
Ceea ce trebuie să înțelegem este natura „diferențelor ideologice”: în timp ce securiștii clasici protejează firmele lor acoperite, căutând să nu deranjeze exteriorul pentru a-și menține posturile, gașca rebelă luptă pentru interesele pur private și naționalismul lor provine doar din dorința de a se înfrupta cu o halcă mai mare din avutul țării, în detrimentul hoților internaționali. Nimic mai mult: doar lupta funcții vs afaceri private autohtone. În niciuna nu e vorba de români!
P.S. Având în vedere natura informațiilor din acest material, nesusținute de nicio hârtie oficială, ci doar de „intuții” și „zvonuri”, vă rog să considerați întregul articol, ca și întregul blog, o parodie. Nu mai e mult până când vom declara întreaga țară o parodie!
In afara subiectului_1
RăspundețiȘtergereSchimbarea demografica majoră este in logica timpului, ne bate la usa. Modul de a intelege "lumea", modul de a vota urmeaza sa se schimbe in urmatorii 30 de ani. Sa luam in considerare anul 2030 (cea mai apropiata perioada urmatoare), avand mai jos clasele de varsta.
Baby Boomers (1946-1964)
Generația X (1965-1980)
Millennials (1981-1996)
Generația Z (1997-2012)
O scurtă listă a schimbărilor probabile, odată cu schimbarea demografică majoră, un nou model de votanti, o noua orientare:
„Nu"- războiului
Mulți dintre tineri vor vota pentru politicieni care le promit pace. Nu vor dori sa moara in razboaie iscate de bosorogi (asa cum se intampla acum)
si nu vor bani cheltuiti pe arme; mai bine cheltuiti pe bunastarea oamenilor. Oricum sunt generatii comode care nu au avut parte de lipsuri si nu stiu ce inseamna sa te trezesti la "apel" la cinci dimineata.
„Da” impozitelor
Tinerii sunt foarte conștienți de faptul că tehnologia, robotica și inteligența artificială creează cantități imense de bogăție pentru miliardari și nimic pentru ei. Alegătorii mai tineri vor dori să vadă impozite pe avere, impozite mai mari pe corporații și impozite mai mari pentru bogați. (Socialismul devine cu adevărat popular doar atunci când capitalismul face o treabă proastă în a satisface nevoile oamenilor obișnuiți.)
Un Jubileu al Datoriilor
Din punct de vedere istoric, atunci când țările se îndatorează atât de mult ca acum, este obișnuit să aibă loc un fel de Jubileu al Datoriilor. Nu ar nimic surprinzator dacă Milenialii și Generația Z ar începe să insiste pentru modificări ale Legii Falimentului, care să facă toate datoriile să dispară atunci când o persoană declară faliment.
O prăbușire bancară
Chiar și un jubileu limitat al datoriilor ar avea consecințe. Multe bănci ar putea da faliment - chiar și unele bănci mari. Dacă soldul tău bancar este de obicei cu descoperire de cont, aceasta nu este o problemă mare pentru tine. Nu pierzi nimic.
O prăbușire a pieței bursiere
Dacă generațiile mai tinere ar amenința cu adevărat să distrugă capitalismul, ar fi corect să ne așteptăm la o prăbușire a pieței bursiere atotputernică. Dar dacă generația ta nu deține acțiuni, de ce ți-ar păsa?
Si de ce nu luati la socoteala, si generatia aparuta/inceputa dupa 2012?
ȘtergereIn afara subiectului_2
RăspundețiȘtergereO prăbușire a pieței imobiliare
Aproximativ jumătate dintre mileniali dețin propria casă. Pentru cealaltă jumătate - și marea majoritate a Generației Z - proprietatea asupra unei locuințe pare un vis imposibil, si chiar este!
Dacă toate haosurile economice enumerate mai sus s-ar întâmpla, cu siguranță ar urma o prăbușire a pieței imobiliare.
Dacă o prăbușire a pieței imobiliare ar reduce prețurile locuințelor la un sfert din valoarea actuală, aproape oricine cu un loc de muncă cu normă întreagă s-ar putea gândi să cumpere o casă.
O astfel de prăbușire ar reduce prețurile nominale ale locuințelor la nivelul de acum 30 de ani, înainte ca speculațiile rampante să ridice prețurile mult peste așteptări.
Neplată la plata datoriei naționale.
Ramane de vazut dacă generațiile mai tinere vor face acest ultim pas, dar absolut sigur că vor dori să o facă.
În ultimii 30 de ani, octogenarii (bunicutii si bunicutele) care conduc lumea au împrumutat aproximativ un trilion de dolari pe an de la generațiile viitoare. Dacă aș fi un milenial sau un membru al Generației Z, m-aș simți complet înșelat, știind că partea mea personală din datoria națională este de 10-20-30...de mii de E sau de dolari și crește, și că guvernul plătește X Euro sau dolari în numele meu, dobânzi, lună de lună, la nesfârșit.
E ca și cum generația Generația Silențioasă (1928 - 1945) si „Boomers” (1946 - 1964) ar fi avut o petrecere uriașă și te-ar fi pus la cheltuiala cu nota lor de plată de la bar. Dacă in urmatoarea perioada vor exista state care ar intra în incapacitate de plată a datoriilor lor, fiecare fond de pensii ar da faliment instantaneu. O mulțime de bănci ar da faliment.
Dar dacă nu deții nicio obligațiune, nu crezi ca fondurile de pensii vor mai exista când vei împlini 65 de ani și oricum nu ai nimic în bancă, de ce ți-ar păsa?
Adevărata schimbare a puterii demografice se poate intampla peste câțiva ani. Usa este larg deschisa, iar calculele sunt inexorabile. Dacă perspectiva tinerilor care vor transforma lumea politica te sperie, fii conștient că acesta nu este cel mai rău lucru. Cel mai rău lucru este că vor renunța complet la politică și vor ieși în stradă.
O duminica frumoasa tuturor!
Dumnezeule mare! Suntem pe copca, cu flori și cu busuioc!
RăspundețiȘtergereÎn jungla comerțului online, unde fiecare click e o tranzacție cu sufletul, iar reducerile sunt capcane sângeroase, lupta dintre Temu și eMag a devenit un război murdar, condus în umbră de niște securiști digitali fără scrupule. Acești mercenari ai algoritmilor lucrează în tăcere, țesând o pânză de manipulări, minciuni și scheme care ar rușina cel mai viclean trădător. Și adevărul cel mai sumbru? eMag, gigantul românesc, se aprovizionează pe ascuns de pe Temu, vânzând aceleași produse ieftine la prețuri de lux, sub masca „calității autohtone”!
RăspundețiȘtergereTemu e fantoma care te vânează. Securiștii săi, niște hackeri ai dorințelor, îți stalkuiesc fiecare gest – de la secunda în care zăbovești pe un produs până când fugi cu coșul abandonat. Dar nu se opresc aici. Prin reclame care ți se ivesc ca niște halucinații pe orice ecran, îți implantează nevoi inexistente:
- „Ai nevoie de un ceas smart la 15 lei! Livrare express din Hong Kong!”
Recenziile? O iluzie. Stelele? Fabricate. Comentariile? Scrise de roboți cu nume gen „Maria din Guangdong”😹😹.
Pe de altă parte, eMag joacă rolul baronului mafiot al pieței. Securiștii lor, niște psihopati ai profitului, nu doar că-ți studiază istoricul – îți disecă psihicul. Ai căutat o dată un blender? Vei fi asaltat cu promoții la tot ce înseamnă bucătărie, chiar dacă tot ce vrei e un biet mouse. Și tot ei îți vând visele la pachet: „Doar pentru tine, client Genius! Oferta expiră în 10 minute!” Dar adevărul e mai josnic: depozitele eMag sunt pline de mărfuri comandate pe Temu cu 5 lei și revândute cu 50.
Se zvonește că unele echipe eMag operează conturi false pe Temu, prefăcându-se în clienți obișnuiți pentru a smulge furnizorilor chinezi prețuri de dumping.
Un joc dublu, perfid, care transformă comerțul într-o arenă a escrocheriei organizate.
Consumatorul? Doar o pradă. Temu te ademenește cu prețuri de dumping, dar te lasă cu produse care se defectează în 3 zile. eMag te pacălește cu promisiuni de „calitate superioară”, dar îți vinde același rahat chinezesc, la dublu preț.
Singura scăpare? Să nu mai crezi în nimic. Dar cine rezistă când ecranul ți-șoptește: „Doar astăzi! Ultimul produs!”?
Ca tot ai pomenit de astia 2, grija mare la ssd-uri si usb stick-uri, daca e prea ieftin sigur e un fake ordinar si garantat iti vei pierde datele. Am testat asta constient fiind (stick 2gb cu 75 lei parca) si am patit-o cu emag, le-am dat inapoi.
ȘtergereȘi totuși, eu cred că, există și securiști care iubesc această țară, doar că, sunt mai puțini decât trădătorii, și nici nu au ajutorul nostru! Cam așa văd eu!
RăspundețiȘtergereParerea mea e ca lovitura din 89 a fost una din primele (daca nu chiar prima) revolutie colorata. Ce a urmat a fost parte din planul initial idee sustinuta si de "Confesiunile unui asasin economic". Dl Dan cred ca dati prea mare autonomie lacheilor locali. Situatia imi pare cam fara scapare autohtona momentan, suntem captivi si supti ca musca prinsa in plasa si auto-eliberarea este deja imposibila.Doar lupta dintre paiangani ne-ar mai putea salva dar si aia va durea.
RăspundețiȘtergereSintagma ,,Revoluția română" e adevărată numai parțial, prin protestele maselor, din marile orașe, la adresa lui Ceaușescu și comunismului. Termenul corect este schimbarea decisă la Malta. Contrarevoluția s-a produs fulgerător prin sintagma,, securist-terorist". Restaurația devenea o certitudine.
RăspundețiȘtergereCâștigătorul a fost PCR-ul.El nu a fost scos în afara legii. Membrii lui nu erau vinovați pentru drama comunistă, singurul plătitor cu viața fiind cuplul Ceaușescu. Securitatea internă a fost în parte sacrificată dar serviciul extern a rămas funcțional.Statul trebuia fragilizat dar afacerile externe treceau sub controlul beneficiarilor Noii Ordini Mondiale. Din acest moment nu mai vorbim de o fostă instituție ci de destine individuale ale foștilor angajați ai ei. Ei erau utilii concesiunilor din Romania.
Dan, e bun articolul, chiar scris în viteză. Era foarte bun dacă aveai în vedere factorul extern aliniat în spatele Securității, la început ungaria şi URSS, apoi CIA şi Mossad. Soros joacă dublu, că aşa-i şade bine unui agent adevărat.
RăspundețiȘtergereDle Diaconu, sunt în consonanță cu raționamentele expuse de dvs. în textul de autor publicat astăzi. Cu o excepție. Eu cred că la așa-zisa revoluție (NU a fost o revoluție, ci o lovitură de stat dată ca la carte) cei menționați de dvs. au jucat în deplină cunoștință de cauză și cu o pregătire prealabilă de durată (de la înscăunarea gorbaciovistă în URSS, gorbaciov fiind agățat ca agent, de influență, dacă vreți, de către aceași putere care l-a trimis la București pe tovarășul soroș) "cartea americană a lui Soroș" (în fapt NU a lui însuși ci a puterii care-l mandatase, SUA).
RăspundețiȘtergereADENDUM la comentariul meu anterior: pe măsură ce peste odiseea ultimelor alegeri prezidențiale se așează timpul, am sentimentul, din ce în ce mai pregnant, că atât C. Georgescu, cât și G. Simion și N. Dan au făcut parte din aceeași regie. Fiecare cu rolul lui prestabilit: amorsare-dezamorsare, segregare-manipulare, iluzionare-anticipare-banalizare-acceptare ș.a.m.d.
RăspundețiȘtergereIncredibil ce lecție de istorie ne-ați scris, într-o singură pagină 35 de ani de istorie.
RăspundețiȘtergereSincere felicitări!
Am rămas fără cuvinte.
@ vă rog să considerați întregul articol, ca și întregul blog, o parodie
RăspundețiȘtergereParodie? Lasă că știu cine ești
Tu ești mai exact șefa la securiștii din Romania și scri articole că sa ne spui nouă cum "sta treaba$.
Ne antrenezi că sa acceptam tacit situația.
Tu ne-ai spus dedesubturile ascunse, ne-ai arătat unde este adevărul ascuns, ai avut mereu dreptate. Ești cea mai mare sursă de realitate.
Deci doar sistemul însuși poate ști atâtea.
Deci ești sistemul. De fapt chiar conducerea acestuia.
Parodia sunt cititorii.
Nu sunt doar sistemul, ci și cartea de gramatică! :)
ȘtergereAvem la dispoziție cateva metode de supraviețuire.
RăspundețiȘtergere1. Indepartarea de statul roman, fara a ne altera relatia cu tara. Cine nu a inteles pana acum ca sunt doua lucruri diferite, il compatimesc.
2. Investitii destepte. Investiti in pamant, imobile la tara, mici capacitati de productie.
3. Eliminarea pe cat posibil a tertilor - banci, comisionari, intermediari, corporatii. Coborarea nivelului comercial la nivelul primar, daca se poate pana la troc.
4. Rezistenta in grupuri mici - familii si comunitati mici care impartasesc aceleasi valori traditionale.
5. Natalitate. Identitate. Spirit romanesc.
6. Independența! Statul roman a fost pana acum un zapciu prost, abuziv pe care multi dintre conaționali l-au driblat cum au putut. Sprijinti statul roman cand este in interesul Romaniei si sabotati-l cand nu isi slujeste poporul.
7. Tineti volumul sperantei la cote inalte. Pare greu, dar avem obligatia asta. Nu poti da mai departe o tara daca nu crezi in ea. La urma urmei, sa vedem si partea plina a paharului - o tara binecuvântată, o clima deosebita, oameni primitori, nu avem razboaie, grad mare de alfabetizare , etc.
Rezistenta, speranta si unire!
Suntem multi si puternici!
In timpul pandemiei 2020 au fost 2 securitati sau una?
RăspundețiȘtergere