În plus, rușii au trecut la operațiuni de pedepsire a responsabililor pentru atentatele desfășurate pe teritoriul Rusiei. Mai mulți membri SBU au fost asasinați săptămâna care se încheie, întorcându-le ucrainenilor teroarea pe care ei căutau să o sădească în Rusia. Cel mai răsunător caz este asasinarea lui ofițerului Ivan Voronich, acoperit britanic în SBU și responsabil pentru proiectarea crimelor săvârșite de SBU pe teritoriul Rusiei. Pare că Rusia și-a activat SVR-ul care acum lucrează la turație maximă pe teritoriul Ucrainei. Abia de-acum putem spune că Rusia se răzbună pentru daunele pe care Ucraina i le-a produs.
Trebuie totuși să înțelegem că ceea ce face conducerea Ucrainei este o crimă premeditată împotriva propriului popor: ei sacrifică țara pentru dorința nebunească a SUA de a rămâne lider mondial absolut. Atacul asupra bombardierelor strategice ale Rusiei este unul care a avut ca scop echilibrarea situației între Rusia și SUA. Cu toate că SUA își marketează bombardierele sale strategice, adevărul este că acestea sunt depășite tehnic și au nevoie de o infrastructură complexă pentru a putea acționa la distanță(reîncărcări multiple de-a lungul traseului și necesitatea apărării avioanelor de refill). TU-160 este singura clasă de bombardiere intercontinentale aflată în producție, fiind de departe o bijuterie a armatei Rusiei. Este vorba de un avion extrem: are o capacitate de încărcare uriașă, de peste 40 de tone, putând transporta 12 de rachete KH-55(1,7 T bucata) cu o rază de acțiune de 3000 km sau 24 de rachete nucleare KH-15, cu rază de acțiune de 300 km. La ora actuală, bombardierul TU-160 este arma supremă. De aceea răzbunarea Rusiei este una radicală, fără să țină cont de ceea ce trăncănește papagalul Trump.
De partea cealaltă, clovnul american își vede secat întreg acordul pentru pământuri rare, pe care îl folosea ca acoperire pentru menținerea ajutorului către Ucraina. Asta dincolo de realitatea că Zelenskyi oricum a vândut de zece ori aceleași lucruri. Înaintarea Rusiei lasă tot acordul fără obiect. Ideea e că, în afara exploatărilor de dincolo de Nipru, Ucraina mai are resurse bogate doar în zona Krivoi Rog - da, acolo unde statul român a îngropat o groază de bani pentru a le da ucrainenilor surse de furt! - și cam atât. De altfel, BlackRock a renunțat la Ucraina, mai precis la gestionarea fondului de reconstrucție. Și-aici avem ceva interesant.
De ce oare s-ar retrage BlackRock, doar știm că niciodată nu fuge câinele de la măcelărie. Între timp, Meloni face forum pentru reconstrucția Ucrainei. Nu e ciudat? Păi dacă era ceva de reconstruit n-ar fi apărut porumbeii păcii din SUA să dea și ei cu bidineaua pe majoritatea dolarilor? De fapt, situația e alta. Statul subteran american l-a înghesuit pe Trump obligându-l să continue războiul. Pentru nulitățile de la Pentagon este un război profitabil întrucât pot organiza mascarade împotriva Rusiei precum cea pe care le-am văzut până acum. De partea cealaltă, Trump își vede ruinat bazinul electoral. Conflictul Israelului cu Iranul i-a împărțit mișcarea MAGA în două, iar Musk, cu recent anunțatul său partid „America”, are capacitatea de a culege cel puțin 2/3 din electoratul lui Trump, anume cel format din întreprinzători independenți și salariați cu salarii medii-superioare. Ca idee, rata de acceptabilitate a lui Trump se prăbușește, ceea ce îi creează probleme inclusiv în managementul propriei autorități.
Iată de ce acum clovnul e obligat să cedeze în fața statului subteran deoarece altfel e mâncat(intrarea în derizoriu a acordului pentru pământuri rare poate fi folosită la modul devastator împotriva sa). De aceea toată inițiativa sa cu pacea se va prăbuși într-un război total în care va băga SUA. Așa că reluarea livrărilor de armament către Ucraina vor continua cu îndârjire sub masca „livrărilor către NATO, care NATO le va da Ucrainei după ce va achita nota de plată către SUA”. Acum ne putem întreba limpede: cum vine asta? Chiar și cel mai prost om știe că NATO=SUA, deci cum poți afirma o asemenea enormitate? Sunt două explicații.
În primul rând acel „cel mai prost om” invocat de mine în paragraful anterior nu este american. Dacă-i american se schimbă socoteala deoarece acolo creierul se diminuează până la dispariție. În al doilea rând, Trump chiar separă NATO de SUA, punându-i pe fraierii care se află într-o alianță benevolă de apărare a SUA să contribuie la greu. Doar că nici cu contribuția de 5% din PIB solicitată de Trump nu se strâng banii. Și-atunci?
Ei bine, BANII CĂTRE SUA SE VOR PLĂTI! De unde? Din activele înghețate ale Rusiei pe care europenii - dobitoci cum îi știm - tot vor să le confiște. Iar acum, cu Trump înghesuit, i-au prezentat „oportunitatea istorică de a câștiga împotriva rușilor cu banii confiscați de la ei”. Ce alt idiot în afara lui Trump ai fi putut găsi să creadă și să accepte o asemenea anomalie? Așadar, clovnul va prezenta eroic cum, spre deosebire de moș Biden care elibera câte 150 mld. $ la fiecare vizită a lui Zelenskyi, el va încasa 300 miliarde de dolari de la „NATO”. Desigur, e un calcul incomplet. Culmea, pentru această acțiune lobby-ul este făcut inclusiv de către democrați care, în acest mod, văd păcălirea lui Trump și tragerea sa în capcana războiului din Ucraina.
Însă o asemenea operațiune - intuită și chiar dorită la Kremlin! - va accelera și mai mult disoluția sistemului occidental de putere. Putin consideră că în urma confiscării activelor blocate rusești, sistemul mondial de plăți se va „regionaliza”, ceea ce este o altă denumire pentru multipolaritate. Însă nu va fi singurul efect! După cum lesne puteți observa, sistemul financiar având datoria SUA ca suport este într-un colaps (încă) abil mascat. Japonia refuză cu obstinație să mai joace rolul de finanțator al SUA deoarece vrea să se concentreze pe propria piață și pe dezechilibrele create de acceptarea tacită a pumnului în gură care i-a fost pus de Occidentul Colectiv și-n urma căruia s-a ales cu „deceniul pierdut”(mai corect spus ar fi cu deceniile pierdute!).
Confiscarea activelor Rusiei va distruge absolut orice urmă de credibilitate a sistemului mondial manipulat de Occident. Precedentul în care unei țări îi sunt confiscați banii absolut arbitrar ridică semne de întrebare din partea tuturor participanților. E suficient să vă uitați ce s-a întâmplat pe piața aurului: după ce Venezuelei i-a fost refuzată repatrierea aurului din motive absolut hilare, marii granguri internaționali(avându-i în avangardă pe cei occidentali!) și-au retras aurul din Anglia și SUA. Iar mișcarea continuă. A fost nevoie ca Marea Britanie să intervină prin serviciile sale de spionaj pentru a opri hemoragia aurului din rezervele sale. La noi, băgarea la pușcărie a lui Dragnea e din același film!
Oricum sistemul mondial al rezervelor Băncilor Centrale e într-o schimbare profundă. Aurul a depășit Euro, iar dedolarizarea continuă într-un ritm alert, în ciuda faptului că alegerea lui Trump încetinise cumva tendința. Ceea ce vreau să remarc este falsul care se strecoară în „evaluările” occidentale. Instituțiile afiliate SUA(FMI, BM s.a.m.d.) estimează valorile „rezervelor în dolari” la 57-58%, ceea ce e fals deoarece supraestimează, considerând anumite fonduri denominate în dolari drept dolari, ceea ce fals! Mai mult, supraestimează „rezervele ascunse” ale unor state(Rusia, China, etc.), considerându-le în dolari, în condițiile în care acestea sunt în aur sau alte mărfuri lichide. Valoarea reală a rezervelor SUA este mai degrabă în jurul valorii de 40%(poate chiar sub), fiind relevată de studii independente care au luat în considerare elemente precum cele enumerate(rezerve ascunse, fonduri suverane, pasive denominate în USD, etc.). Iar când spun surse independente nu mă refer la ONG-uri suspecte, ci la instituții pur occidentale, gen Reuters, Financial Times, Brookings Institute, J.P. Morgan s.a.m.d. Iată de ce putem afirma că piețele așteaptă picătura care să umple paharul, iar Putin a intuit corect că activele arestate ale țării sale pot fi acea picătură care să dărâme dominația occidentală asupra piețelor financiare. Și asta e ceea ce așteaptă deoarece e un preț infim pe care l-ar plăti pentru cutremurarea finală a dușmanului său de moarte.
Doar că mai avem un element la mijloc. Simțind că-i fuge pământul de sub picioare, SUA încearcă acum să dea foc lumii, generând un nou conflict, cel cu China. Inițial Trump propusese jocul în interiorul triangulației clasice a lui Kissinger: atragerea Rusiei în sfera americană împotriva Chinei, astfel încât SUA să obțină totul din nou. Doar că, dincolo de răspunsurile politicoase ale lui Putin, Trump n-a reușit să obțină nimic. Motiv pentru care acum cere Japoniei și Australiei semnarea unui soi de „jurământ de credință” împotriva Chinei. Dorința legitimă a Chinei de a scoate Taiwanul - teritoriu recunoscut la nivel internațional ca fiind al său - de sub dominația SUA echivalează pentru americani cu o declarație de război. Mai mult, de la nivelul Pentagonului au apărut declarații isterice cum că „SUA vor apăra Taiwanul cu orice preț”.
Au oare habar cu cine se pun? La ora actuală China are o putere terestră mai mare decât cea a SUA, o putere navală similară și o putere aeriană mai mică. Doar că aici avem un element care poate răsturna masa de joc: în cazul în care Rusia dă licență de producție pentru ultimele sale generații de avioane, cu capacitatea manufacturieră a Chinei se dă șah mat întregului Occident. Rusia încă ține echilibrul, dar nu se știe cât! Nu trebuie uitat că, din punct de vedere al tehnologiilor militare este cu mult înaintea oricărui competitor, dar i-au lipsit până acum două elemente: disciplina și capacitatea de a scala. Cu disciplina i-a constrâns războiul, iar capacitatea de a scala a fost parțial rezolvată de automatizare. Rusia însă nu poate scala cum și-ar dori în domeniile avansate și cu multe complicații, precum cel aviatic. Aici e nevoie de oameni, nu de mașini și totul e problematic pentru ei. Atragerea Chinei într-un proiect comun s-ar putea dovedi zdrobitoare atât pentru SUA, cât și pentru „aliații săi de strânsură”, precum Japonia sau Coreea de Sud. De aceea nu doar Japonia, ci și Australia au cam dat cu flit dorinței SUA de a le folosi ca proxy, similar Ucrainei. Ceea ce însă nu e o garanție acum, când SUA bate cu picioru-n prag!
Închei aici panoramarea situației actuale. În general suntem obișnuiți să gândim în termeni de tipul „dacă se va întâmpla evenimentul A, vom avea consecința B”. În momentul actual cred că avem o situație diferită deoarece prostia care este dominantă în sistemul occidental de putere va face ca, la un moment dat, să intrăm într-un scenariu nefast de tipul: „se întâmplă în același timp toate evenimentele”. Ei bine, care va fi consecința? Abia aici va începe „noul război al lui Trump”, unul total absurd, generat nu de vreun interes care ar putea servi vreuneia dintre părți, ci de prostia în stare absolută. Partea proastă e că acel război va fi devastator pentru toată lumea, partea bună e că nu va ține mult, iar ceea ce se va tranșa se va tranșa pentru mult timp de-atunci înainte.
Cred că merită discutată situația din Caucaz. Se pare că se deschide al doilea front. Poate face față Rusia unei nou război? Cu ce preț?
RăspundețiȘtergereAcolo va trebui să facă față Iranul, cu sprijinul Chinei și al Pachistanului mai ales, acestea, de subliniat, două puteri nucleare.
ȘtergereAstea s presupuneri. In prezent , direct, nu se ajuta nimeni intre ei.
ȘtergerePoate doar incognito prin usa din dos.
Complotosfera spune că Trump ar fi câștigat miliarde bune în ultimele luni din crypto prin intermediul World Liberty Financial.
RăspundețiȘtergerehttps://www.cbsnews.com/news/trump-family-net-worth-crypto-investments/
Banii din World Liberty Financial provin de la Justin Sun… după care Securities and Exchange Commission a încetat să-l investigheze pe chinez… sau de la MGX-ul familiei regale din Abu Dhabi… sau de la Pakistan Crypto Council dintr-o țară unde bogăția se măsoară în numărul de capre dar locul 9 global în clasamentul crypto adoption conform Chainalysis…
Ăsta o fi prețul lui Trump pentru a o face pe măscăriciul și a semna ce trebuie pentru verii lui. Un soi de spălare de bani prin piața crypto.
—
Cât despre China — The Old China Trade a început la sfârșitul Secolului al XVIII-lea între Imperiul Qing și tânăra formațiune statală feniciană din nordul continentului american.
Ca un exemplu, familia Hathaway (din peerage) a fost unul dintre clienții acestui negoț. Afacerile au mers așa de bine încât unul din familie pune bazele Hathaway Manufacturing Company ce mai târziu a dat Berkshire Hathaway Inc. unde CEO e Warren Buffett.
"tânăra formațiune statală feniciană"
ȘtergereAm scapat de un idiot ca Sandokan, ce batea campii cu alinierea lui Nibiru si a altor astre, am scapat de idiotii cu masoneria si conspiratiile masonice si am dat de alt idiot ce bate campii cu clanurile si conspiratiile feniciene, un fel de anunaki si reptilieni, dar mai umani. Ba nu are nici cele mai elementare notiuni de economie, de antreprenoriat sau de contabilitate-finante-investitii, dar in schimb o ia pe aratura complet si la modul cel mai grav cu teoriile lui abracadabrante despre ce este si cum functioneaza comunismul sau capitalismul si insista sa ne dea lectii de viata si de felul in care functioneaza lumea ca doar "e citit" si "stie el mai bine", nu ca prostii aia care traiesc, lucreaza, fac afaceti si investitii in lumea reala nu in cea halucinogena in care traieste el.
'dar in schimb" o fi notiune elementara?/
Ștergeresi ce ai cu clanurile feniciene??
Acum 50 de ani citeam in Lumea cred un studiu despre un razboi virtual intre Crim-tartaria si ..nu imi amintesc , dar tot un nume fictiv...ideea e ca NU se folosesc nume reale si asta nu e conspirationism, este respectarea cadrului legal si evitarea problemelor de prejudiciere a imaginii
Actuala alianta ruso-chineza este un circumstantiala,contra naturii.
RăspundețiȘtergereRusii si chinezii sunt dusmani naturali,din cauza Siberiei.
Un eventual razboi China-SUA nu mai poate fi castigat de americani,din multiple motive,punctul de no return fiind depasit in acest sens.Dupa ce China invinge SUA,alianta ruso-chineza e istorie.Chinezii vor invada Siberia.
Acesta e motivul pentru care Rusia nu va da niciodata Chinei licente de productie pentru armele ei de varf.
Avand in vedere viteza progresului tehnologic al Chinei,in max. un deceniu,China va fi dominanta si in acest domeniu.
Vedem deja cum retorica diplomatiei chineze s-a schimbat,devenind dura si apasata spre deosebire de tonul neutru avut anterior.
Bă, bați câmpii, să mori Tu!
ȘtergereDupă ce că habar n-ai ce afirmi și o spui după cum îți surâde ție, mai faci și greșeli gramaticale! Învață în plm să scrii!
"Rusia și China sunt dușmani naturali"! Precum cine? Bă zoologie : rușii au cucerit Siberia în 100 de ani, de la Ivan cel Groaznic și până la Romanovi, la sfârșitul secolului 17, au ajuns la Pacific!
Nu era chineză, nici măcar mongola.
China a fost cucerită de mongoli la 1271 și au înființat dinastia Yuan, 1oo de ani, până la 1368.
Or fi avut mongolii Yuanși o parte din Siberia și viitoarea Manciurie, dar China s-a restrâns până la venirea rușilor, în sec 16.
Deci, ca și alții, bați câmpii!
Şi, învață să scrii, mă, inclusiv numele-ți!
Imposibil un război SUA- China! Nu sunt convinsa ca se va deschide un nou front o. Ucraina și Trump va fi obligat sa continue.Sunt multe lucruri interesante în text dar și multe exagerări și invective absolut inutile.Trump a fost trădat de Musk,.mult mai probabil omul sistemului și calul troian din noua administrație a SUA.
ȘtergereTrump NU a fost tradat de Musk.
ȘtergereGanditi, iesiti din concluziile asta de nivel de gradinita de la tv.
Bunastarea Teslei iti spune ceva? ...
Guvernatorul Fed, Waller, își apără bilanțul de 6,7 trilioane de dolari
RăspundețiȘtergereFalimentul federal la orizont - pregătește-te!
Guvernele Occidentale sunt conduse de oameni atat de prosti, incat doar un razboi le mai poate acoperi urmele. Sa curga sange!
Nu mai curge pentru ca s-a umplut de trombe.
ȘtergereTrump are acum si alte probleme majore cu baza sa electorala MAGA dupa incercarea sa actuala de a salva pe pedofilii de pe lista lui Epstein. Nu il crede nimeni si au inceput proprii sustinatori sa il faca praf cu memeuri chiar si pe propria lui retea sociala.
RăspundețiȘtergereCa si in trecut, nervosilor o sa le treaca.
ȘtergereVorbă celebra:
" Bă da voi nu v ati saturat sa va ganditi tot la Epstein?"
Chiar nu aveti si voi o viata? Nu v ati plictisit?:))
Unul din elementele noi ale situației din Ucraina este intrarea Germaniei în conflict ca principal beligerant și o amenințare pe termen lung pentru Rusia.
RăspundețiȘtergereMerz a decis să se concentreze pe militarizarea completă a Germaniei și să o transforme în principala putere militară din Europa. Având în vedere capacitățile industriale ale Germaniei, aceasta este o decizie de importanță majoră pentru ruși, ceea ce-l determină pe bună dreptate pe Lavrov să afirme :
„Acest lucru ne îngrijorează. Deoarece ultimele declarații și acțiuni de la Berlin, Paris și Londra arată că actuala clasă politică, care a ajuns la putere în aceste țări și în multe altele, a uitat lecțiile istoriei, concluziile pe care întreaga umanitate le-a tras sau nu și, în general, încearcă să «incite» Europa la război (și nu la un război hibrid) împotriva Rusiei...”
Cât despre cancelarul german Merz, acesta a făcut remarci „amuzante” în mai multe rânduri. El a afirmat în mod special că principalul său obiectiv era să facă din Germania principala putere militară europeană. Cuvântul „din nou” nici măcar nu l-a făcut să sughită. În cele din urmă, a decis să se dedice militarizării complete a Germaniei, reînarmării pe seama poporului său, pur și simplu să se plimbe din nou pe sub sloganuri naziste pentru a respinge „amenințările provenite din Rusia”.
Istoria se repetă !?!?
Problema e ca de data asta nici nu mai trebuie armata rusa sa se duca pana la Berlin. Pot transforma oricand in 30 de min Berlinul intr-un crater.
ȘtergereTu ai face asta daca ti ai ține banii la Berlin? :))
ȘtergereGanditi!
Cica nu ar fi cea mai mare mina de litiu din Europa si nu este in exploatare comerciala.
RăspundețiȘtergereIn America - de fapt, in tot accidentul colectiv - se deruleaza era "Idiocracy"!
RăspundețiȘtergereTrebuie să fii total sărit de pe fix ca să declari război Chinei. Ăia-s ca albinele: foarte harnici, extrem de mulți și cu niște arme formidabile!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereImpresie gresita.
ȘtergereAu zero experienta reala pe teren.
"În primul rând acel „cel mai prost om” invocat de mine în paragraful anterior nu este american
RăspundețiȘtergereTrump chiar separă NATO de SUA, punându-i pe fraierii care se află într-o alianță benevolă de apărare a SUA să contribuie la greu. Doar că nici cu contribuția de 5% din PIB solicitată de Trump nu se strâng banii."
Corect. Este roman!
Cei mai prosti oameni sunt romanii, mai exact spus. Si nu ne referim doar la cei ce conduc si decid, ci in mod special la milioanele de oligofreni cu bale pe piept care de 35 de ani voteaza, legitimeaza si sustin activ o gasca de hoti si de prosti, exact dupa chipul si asemanarea lor.
Apropo, "afaceri" de genul Bechtel, Patriot, Microsoft, EADS, etc ring a bell cuiva?
Vreti sa stiti de ce le trag acum teapa romanilor francezii cu Mistral-urile si israelienii cu Iron Dome-ul si unele si altele dovedite pe timp de razboi real ca fiind ciurucuri nefunctionale si depasite tehnic din toate punctele de vedere?
Pentru ca s-au convins si ei de faptul ca romanii ca popor sunt extrem de prosti!
Francezii, israelienii si altii si-au dat seama ca armamentul lor actual se incadreaza la categoria JUNK si nu face fata unui conflict armat modern, asa ca au decis sa-si modernizeze arsenalul militar care costa extrem de mult. Pana la faza finala de productie trebuie sa platesti inclusiv cercetarea, dezvoltarea si testarea mai multor prototipuri care este extrem de costisitoare si a fost profund neglijata decenii la rand, crezandu-se superiori pana si-au furat-o grav in freza de la rusi in Ucraina si de la iranieni in Israel. De ce sa faca aceasta modernizare extrem de costisitoare pe banii lor, si sa mai ramana si cu mormanele de fier vechi explozibil pe capul lor atata timp cand pot scapa de mormanul de junk exploziv pe banii extrem de multi platit de prosti si sa-si faca retehnologizarea extrem de scumpa pe banii prostilor care se aleg doar cu probleme si nimicuri nefunctionale?
Au constatat ca apararea aeriana unde tragi zilnic 30 de rachete a 3 milioane bucata contra drone de 10 000 bucata e o chestie nesustenabila. Oricat de eficienta ar fi, cand tu esti in stare sa produci 500 de rachete pe an si tragi 50 pe zi ,patesti ca Israelul. Iti ajung pt. 12 zile, apoi te rogi de inamic sa se opreasca.
ȘtergereSi dronele curg spre tine cu sutele pe zi.
Iar de tancuri poti sa uiti, orice tanc se apropie in ziua de azi macar 20 km de linia frontului si-o incaseaza in primele 10 minute de la multiple drone. Iar de portavioane poti sa uiti si de ele, se duc la fund lovite de rachete supersonice in primele ore ale unui razboi intre superputeri.
"Japonia refuză cu obstinație să mai joace rolul de finanțator al SUA deoarece vrea să se concentreze pe propria piață și pe dezechilibrele create de acceptarea tacită a pumnului în gură care i-a fost pus de Occidentul Colectiv și-n urma căruia s-a ales cu „deceniul pierdut”(mai corect spus ar fi cu deceniile pierdute!)."
RăspundețiȘtergereProblema cu Japonia este alta, nu "datoria americana".
Va spun eu care este problema reala, desi orice om cu ceva cunostinte de economie, competente antreprenoriale si venituri peste medie, ar fi trebuit sa o cunoasca.
Here we go:
La sfarsitul anilor 1800 Japonia era efectiv o tara primitiva ce nu ajunsese sa iasa nici macar in Evul Mediu. Pentru ca nu putea concura in nici un domeniu nici macar la nivel regional au decis sa importe masiv oameni si know-how occidental pentru a se putea moderniza social, cultural si politic si pentru a se dezvolta economic, industrial si militar. Probabil toata lumea a vazut filmul The Last Samurai din 2003, care este exact despre perioada respectiva. Ca fapt divers, doar o mica mostra de influenta occidentala intr-o chestiune pe care unii o considera 100% japoneza si autentica.
https://youtu.be/sQUh5tVWd-E
Cert este ca in cateva decenii cu import de know-how occidental tara s-a dezvoltat enorm pe toate planurile devenind o putere. Dupa al doilea razboi mondial Japonia a ajuns o ruina, dar spre diferenta de era samurailor, acum avea invatamant modern si (oameni de) stiinta, inclusiv tone de ingineri, ca sa nu mai vorbim si de hoarde de oameni cu spirit si cunostinte antreprenoriale, asa ca au urmat cateva decenii de inovare si de dezvoltare economica rapida si masiva. In anii '70 japonezii au inceput sa cucereasa pietele mondiale cu produse fiabile, bune calitativ si ieftine, care incepand cu anii '80 au devenit si inovative, scotand in acest fel de pe pietele proprii produsele occidentale. Problema japonezilor este ca produsele lor incepand cu anii '00 au inceput sa creasca la pret si sa scada la calitate, in ziua de astazi, marea lor majoritate putand fi incadrate foarte usor la categoria JUNK.
In anii '90 toata lumea visa la o "linie audio" Sony sau Panasonic Tehnics. Sau toata lumea visa la un TV Sony Triniton. Eu unul nu mi-am permis un monitor Sony Trinitron, care costa cat o Dacie noua, asa ca mi-am luat un monitor Olivetti de 24 de inci cu tub Sony Trinitron care costa doar doua treimi dintr-o Dacie noua.
Tot in anii '90 am avut telefon monbil o caramida de la Bosch, si apoi mi-am permis telefoanele mobile de la Sony si mai apoi de la Sony Ericsson, care erau la ani lumina fata de Alcatel, Motorola, Bosch, Nokia, etc. Cu exceptia unui Panasonic foarte bun si inovator pentru vremea respectiva, am avut doar telefoane Sony sau Sony Ericsson, ultimul fiind W950 ap0arut prin 2005 cu ecran mare tactil, cu stylus si cu memorie interna de 4GB. O bijuterie, care a mai si costat o avere.
http://tiny.cc/hcap001
Ia uitati-va pe la voi pe acasa si mai intrebati pe la vecini, rude, prieteni: cate produse de MARCA JAPONEZA mai detin? Ca daca ii intrebi cate produse Made in Japan detin, ii injuri de cele sfinte.
La sfarsitul anilor '90, inceputul anilor '00 nu puteai sa mergi pe strada fara sa te lovesti de o masina japoneza, de la cele mici de oras, de genul Mitsubishi Colt sau Nissan Micra, trecand prin cele medii ca Honda Civic, Hoda Accord si pana la cele mari ca Mitsubishi Outlander, Misubishi Pajero, Mitsubishi L200, Honda CRV, Nissan Patrol, Nissan X-Trail etc. chiar si branduri de nisa ca Mazda sau Subaru, plus ca din cand in cand mai auzeai duduind pe strazi cate un Mitsubishi Lancer EVO sau Subaru Impreza WRX (STI), masini de oameni inteligenti, nu de saraci care isi cumparau Golf GTI, Ford Focus RS, Megane RS, etc si nici de prosti elitisti ce baleau la BMW M sau Audi RS pe care plateaau o avere si erau muiti de aia cu Mitsubishi si Subaru, plus ca Nissan Z se batea de la egal la egal cu Porsche, Ferarri, Lamboghini, Maseratti si Aston Martin.
Hmm, ar trebui să studiezi ceva mai aplecat Japonia ca să înțelegi anumite elemente, ca de exemplu:
Ștergere1. Modernizarea Japoniei s-a făcut forțat, translatând ierarhiile aristocratice în clase sociale moderne;
2. Stagnarea Japoniei a venit ca efect al Acordului Plaza din 1985, element tratat în trecut pe blog și amintit aici; anii 90 pe care-i amintești tu sunt ani ai „deceniului pierdut”, în care tu ai perceput Japonia pozitiv, dar ei intraseră într-un declin abrupt. O să-ți dau un singur exemplu: computerele Fujitsu, care în anii 80 concurau cu cele americane, au ajuns să fie achiziționate de Siemens. Declinul economiei japoneze are exact cauzele expuse de mine;
3. La ora actuală cel mai mare producător de mașini din lume e Toyota. Singura firmă care s-a adaptat. Nissan, Mitsubishi, Subaru s.a.m.d. au pierdut în momentul în care s-au opus restructurării propuse de Gohsn.
Și-ar mai fi câteva elemente de discutat, De exemplu anul 1867. Și după ce înțelegi ce s-a întâmplat atunci trebuie să înțelegi inclusiv că japonezii nu sunt deloc de invidiat.
1. Nu conteaza cum si in ce conditii s-a facut, important este ca s-a facut si ca modernizarea a adus cu sine schimbari profunde in intreaga societate.
Ștergere2. Nu ma intereseaza nici un acord sau nici un alt motiv. Eu unul stiu un lucru simplu: in perioada respectiva imi doream produse japoneze si atunci cand mi le permiteam le cumparam chiar daca plateam mult mai mult pe ele decat peproduse similare produse de altii. Acum nu imi mai doresc acest lucru. Ca mine sunt multi alti oameni. Exemplul cu masinile japoneze este foarte usor de inteles pentru toata lumea. Tot ce e de facut este sa te uiti pe strazi si sa faci o comparatie intre 2000 si 2025.
3. In anii '80 si romanii faceau computere, plus multe altele. Nu stiu daca i-a cumparat cineva sau nu, dar stiu ca nu mai sunt. Nu conteaza motivul. Primul meu calculator pe care mi l-am cumparat din bucati in aproape un an de zile si pe care mi l-am asamblat singur, (din bucati il scoteai la jumatate din pretul asamblat) avea in el doar componente de la branduri americane Made in USA si taiwaneze made in Taiwan. Nimic japonez, chinez, european sau romanesc. Nici macar tinicheaua de la carcasa, sau un tranzistor din sursa, sau mouseul, sau tastatura, sau monitorul. Era o racheta pentru vremea respectiva (1996) si a costat aproape cat doua Dacii noi.
4. In ultimile decenii grupul Toyota si grupul VW se bat de la egal la egal pentru titlul de "cel mai mare producator auto din lume". In tot acest timp, eu le incadrez pe amandoua la categoria OVERPRICED JUNK, fara a mai lua in considerare faptul ca peste 50% din ele nu are nimic de-a face cu Japonia sau cu Germania, fiind Made in China. VW are modele fabricate 100% in China la SAIC Motors pe care doar pune o sigla germana si pe care cere pret de Germania. Exact acelasi lucru il va face si Toyota cu chinezii de la BYD.
5. Nu ma intereseaza istoria Japoniei. Ma intereseaza istoricul relatiei dintre portofelul meu si produsele japoneze, care in ultimii 25 de ani este practic inexistent.
"Musk, cu recent anunțatul său partid „America”, are capacitatea de a culege cel puțin 2/3 din electoratul lui Trump, anume cel format din întreprinzători independenți și salariați cu salarii medii-superioare."
RăspundețiȘtergereO miscare extrem de inteligenta.
Pana la urma, intr-o societate moderna, normala si 100% corecta, doar aceste categorii economice si sociale trebuie sa aibe dreptul de vot iar "democratia" si "votul universal" in care voteaza toti dobitocii, saracii, asistatii social si bugetarii trebuie sa dispara, aceasta nefiind nimic altceva decat COMUNISM SOFT, adica tot o utopie si o societate profund disfunctionala unde "proletariatul revolutionar" este majoritar si decide prin vot, ale carei efecte dezastruoase si rezultate nefaste le vedem peste tot in societatea actuala.
https://s3.comisarul.ro/cab80b7a83b73e871936273fd6ea1101.jpg
Sa faceti o postare legata de zvonurile/intentiile BNR de a ne inventaria/evalua bunurile. Presupun ca e o masura disperata de a lua credite de zeci de miliarde "amanetind" tot, dar absolut tot ce este si misca in tara asta. Scopul? Inarmare, donatii catre Ucraina, eliminarea celei mai mici sanse ca romanii sa mai miste vreodata altfel decit e ordinul...
RăspundețiȘtergereSingura soluție, nu se vor primi cei trimiși să recenzeze!
ȘtergereVor să facă o anchetă pe 12000 de case, cel puțin pentru început. Doar tefelistii o să accepte cu bucurie.
ȘtergereRestul urmează învățătura de la sigur și eficient, boala întra pe ușă și iasă pe fereastră.
Nimeni nu te poate obliga sa te lasi interogat de agentii lor. Cine le da macar buna ziua merita sa piarda tot ce are.
Ștergereof Romania cum o fi dar rumanii nu sunt prosti.
Ștergere