duminică, 2 iunie 2019

Pentru voi, scumpii mei tefeliști!

Să nu v-aud că-mi spuneți că viața nu e frumoasă! Ba e chiar mult prea frumoasă! Știu, dragi tefeliști, în clipa asta mă priviți strâmb. Doar eu sunt ăla cu „ciuma roșie”, ăla care-a pierdut, căruia i-ați dat cu maiul în cap la alegerile acestea. Sunteți nedumeriți?

Păi cum să nu fiu fericit atunci când vă văd tremurul ăla nestăpânit pe sub tricou? Cum să nu fiu fericit când văd că din toate idealurile voastre v-a rămas doar speranța? Știți ce-mi zicea în copilărie un golan care măsluia zarurile la barbut? Că șmecherii rămân cu banii iar proștii cu speranța. Așa e, dar voi încă nu v-ați prins. Nicio problemă, vă explic eu cum stau treburile. Nu de alta, dar mi-e să nu vă înecați în propriul scuipat de-atâta nedumerire.

Erați voi, ăștia din justiție, atât de îngrijorați de soarta „statului dă drept”? Erați, cum să nu! Urlați din toți rărunchii aberații și vă raliați „poziției ambasadelor”? Logic, doar voi erați împotriva „infractorului Dragnia”. Păi și-acum de ce stați în impas? V-a cam nedumerit declarația lui Răreșel, acest înger chel al taberei învingătoare? E logic, dragii moșului, o să v-o tragă adânc. Și știți de ce? Pentru că toată retorica aia cu statul de drept nu era despre voi, ci despre ei. Aveau nevoie de victoria asta pentru a pune lucrurile pe făgaș, recte instituția procurorului independent, care se „autofinanțează”. N-au nevoie de DNA care s-a dovedit o investiție mult prea costisitoare și de-a dreptul scandaloasă. Au nevoie doar de câțiva „campioni” pe care să-i folosească împotriva „corupților” - a se citi politicienilor care le încalcă interesele. De-aceea, în scurt timp se vor șterge la fund cu tot personalul nefolositor și vor lucra doar cu „independenții lor”, adică ăia care dau acum cu limba. Iar voi, restul masei, veți rămâne în mizerie, adică așa cum meritați. Doar nu credeați că p-ăia îi doare-n cur de violuri, criminali, abuzuri s.a.m.d. Aiurea, bre, îi doare fix de bănuțul lor și-atât!

O altă specie îngrășată bine de PSD-ul lui „Dragnia” a fost bugetarul. Ăstora nu le-au crescut doar salariile, ci și cururile, nesimțirea și infatuarea. La vot, marea majoritate au fost „dă driapta”. Probabil de-aia Banca Mondială finanțează un program de e-governance care-și propune să reducă aparatul bugetar cu până la 80%! Eu cred că e bine și sunt chiar bucuros că toți acei viitori șomeri vor lua contact cu vibrația reală a pieței muncii.

Să trecem acum la alți stimulați de la Buget: IT-iștii. Nu cred că a existat specie mai radicală anti „ciuma roșie” decât ăștia. Ei au viralizat toți viermii guranieni, mareni, etc. S-au cățărat toți nemernicii pe valul creat de ei. Și, drept mulțumire primesc ceea ce merită: Ludovic Orban spune că nu e oportună menținerea reducerii impozitelor pentru ei. Marfă, zic eu, chiar dacă teoretic asta mă afectează în vreo două dintre firmele mele. În fapt, îi va afecta pe oamenii mei. Însă, e o alinare: tăierea asta se face pentru a permite ajutorarea companiilor. Cu alte cuvinte, se ia de la săraci și de dă la bogați, lucru care, sincer să fiu, n-are cu ce să mă afecteze. Sunt fan!

Despre corporatiști nu spun mare lucru. Pentru ei nu se vor schimba prea multe întrucât sunt deja cu lanțul la beregată. Dar, chiar și-așa, e loc de mai bine. Ce pregătește „puterea dă dreapta” cot la cot cu FMI? Hai, chiar nu v-ați prins? Vă spun tot eu: flexibilizarea pieței muncii prin extinderea la infinit a contractului de muncă pe perioadă determinată. Și, ca să fie cu adevărat „dă dreapta” vom asista la o permanentizare a contractelor de muncă pe termen scurt; întrucât  nu mai ești limitat la un număr de contracte consecutive pe perioadă determinată, probabil se vor înmulți ca puricii contractele pe o săptămână cu prelungire „dacă vrea șăfu”. Și uite-așa, ne vom întoarce la perioada capitalismului incipient în care ești plătit săptămânal. Dacă nu cumva ca zilierul. Eu cred că „se merită”.

Ce să vă mai spun, dragii mei. Văd că tremurați și vă încurajați gândindu-vă că dracu' n-o fi atât de negru! Luați d-acilea că e din plin! Și, ca să vă mai răscolesc liniștea, vă voi mai spune că nici nu veți mai putea corecta greșeala pe care-ați făcut-o. Nu, nu veți îndrepta lucrurile votând PSD la următoarele alegeri! Ăsta e un monstru care a simțit că „societatea se mișcă” și-acum o dă cu PSDragnea, „independența justiței” și alte asemenea aberații. Așa că, dacă-i veți vota tura viitoare vă veți afunda și mai rău. 

Și-o să vă mai spun o chestie. Eu unul nu-s nici bugetar, nici asistat social, nici pensionar și nici afaceri cu statul nu fac. Sunt pe picioarele mele. Și ca mine mulți dintre cei care au votat „ciuma”. Nu-s spitale? Oricum nu beneficiam de ălea de stat. Nu-s doctori? La particular vor fi întotdeauna! Se mișcă treaba nașpa? Nicio problemă, mă descurc. Să vă văd însă pe voi! Probabil unele măsuri cretine mă vor lovi, dar doar marginal. Pe voi însă, acești slujitori ai muii vă va lovi din plin. Deja simțiți că ceva umed vă flutură pe la bot? Știu, e nasoală senzația, dar atunci când ieșeați voi în piață precum vitele la păscut pentru a preamări muia nu vi s-a spus că, până la urmă, cei care urmează s-o ia sunteți voi. Lasă că aflați acum și asta vă va face liberi.

Știu că vă va fi imposibil să citiți atât, dar vă reamintesc ceea ce mi-a spus maestrul meu de barbut: „șmecherii rămân cu banii iar proștii cu speranța”. Șmecherii în mod sigur își vor lua banii, doar d-aia au băgat bănuțul în toate jivinele propagandiste. Voi descurcați-vă cu speranța!

16 comentarii:

  1. Pai si bancile vor sta asa cu mana in san? Ca ei nu dau credite daca nu esti pe determinat. Sa se loveasca ei smecherii intre ei?

    RăspundețiȘtergere
  2. O sa vina mult mai rau decit l-ai scris si decit pot gindi ei, cu mintea lor putina! Ei sint programati ca masa de manevra inca de pe vremea bunicilor si nu aveau cum sa-si afle menirea decit daca ar fi ascultat ce au altii de spus, dar mindria lor aberanta ii impiedica sa faca acest lucru. Stapinii ii vor duce inapoi in drumul vacii, acolo unde i-au si tinut, iar sasul lor, oricit de prost, stie f bine acest lucru pe care- l arata in atitudinea lui batjocoritoare la adresa romanilor, care nu vor sa vada ca, de peste tot, lipsesc tocmai romanii. Se vor balaci in consecinte catastrofale in urmatorii 5 ani, lucru pe care stapinii il anunta in gura mare, in mod public, in toata presa. Nu, lumea asta nu este doar o goana dupa telefoane si petreceri si, daca n-au stiut, vremea in care vor fi siliti sa afle este mai aproape decit a fost vreodata!

    In harta se vede un singur popor inconstient si incapabil sa vada despre ce este vorba:
    https://www.lemonde.fr/les-decodeurs/article/2019/05/28/carte-la-progression-dispersee-des-partis-souverainistes-au-sein-de-l-union-europeenne_5468624_4355770.html?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR3HWrBrAh63MVrZ4wwRijAkqEwAIeNvJ_H-i8yYK8SqcOB4qlM6RhAfIGc#Echobox=1559046752

    Liviu Pleșoianu, atac la premierul Viorica Dăncilă: ”PSD e un partid capturat acum. Ați predat cu arme și muniții acest partid! V-ați predat acelui stat paralel care vă face să vi se dezlege brăcinarii și să rămâneți fără izmene”

    Nu exista nici o tara in care soros sa aiba in brate toate structurile si partidele! Pina si armenii protesteaza impotriva lui!
    “Proteste anti-Soros în Armenia: se cere interzicerea Fundației
    Sediul Fundației Soros din capitala Armeniei a fost încercuită de poliției pentru a proteja de manifestanți.”

    O carte, dar pot da mult mai multe pe acest subiect:

    Fassadendemokratie und Tiefer Staat: Auf dem Weg in ein autoritäres Zeitalter Taschenbuch – 21. August 2017
    von Ullrich Mies (Herausgeber), Jens Wernicke (Herausgeber), Jörg Becker (Autor), Daniele Ganser (Autor), & 13 mehr

    RăspundețiȘtergere
  3. Avem, din nefericire, aceiasi mentalitate ca pe vremea lui Alexandru Lapusneanu.
    Istoria se repeta pentru cei fara memorie.. norodul e satisfacut cu "capul lui Motoc" actualizat azi cu "Dragnea la puscarie".
    Asta e soarta noastra... efectul de turma funtioneaza si azi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Felicitări pentru analizele realiste și pertinente. A bate șaua să priceapă iapa, dar iapa are nervii varză. Ecanatii și spalatii pe creier reacționează ca oile, doar că pe oi le conduce măgarul, ciinii și ciobanul (pentru a lega articolul precedent), dar ciobanul are un șef, șeful depinde de altul să vinda brinza și carnea, altul vinde, dar altul face prețul și ia toți banii. Și totul în circa oilor...

    RăspundețiȘtergere
  5. Edit:
    Pai si bancile vor sta asa cu mainile in san? Ca ei nu dau credite daca nu esti pe edeterminat. Sa se loveasca smecherii intre ei?

    RăspundețiȘtergere
  6. Pr. Arsenie Boca spunea ca Romania va fi asa de distrusa ca nu va mai reprezenta interes pentru nimeni. Poate ca tot raul spre bine! Macar cu atat sa ne alegem, din mila Domnului!

    RăspundețiȘtergere
  7. Interesant articolul din le monde. Suntem singura țară din UE, cu populație numeroasă, care nu are un partid naționalist românesc cu reprezentare la nivelul țării. Și la capitolul ăsta suntem în urma timpurilor.

    RăspundețiȘtergere
  8. „șmecherii rămân cu banii iar proștii cu speranța” si inca o vorba interesanta (mi-a spus-o bunicul cand eram mic si e valabila si azi si in toate timpurile), potrivita in special in campania electorala "Desteptul promite si prostul trage nadejde".

    RăspundețiȘtergere
  9. Viirorul despre care tefelisti nu stiu nimic, dar pe care chiar ei il fac posibil:
    Chris Hedges: Sacrifice Zones of America
    https://www.youtube.com/watch?v=IZEdPnSbRjc

    RăspundețiȘtergere
  10. https://www.dailymail.co.uk/news/article-2184246/Americas-dangerous-city-Camden-New-Jersey-39-people-murdered-year.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Totusi astea sunt stiri vechi din 2012. De cind a venit la putere domnul MAGA( make Amrica great again) cica totul este super-curge miere si lapte peste tot, copiii merg la scoli profesionale, nu mai platesc taxe, fabricile s-au intors in oras...asa sa fie?.

      Ștergere
  11. Citat din Petre Ţuţea: „Am stat 13 ani în temniţă pentru un popor de idioţi”.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E hai sa nu exageram, nu a stat inchis pentru nici un popor ci pentru problemele lui personale complexe,... care or fi fost alea, deoarece nici asta nu stim sigur pina nu vedem pe hirtie ce si cum.

      Ștergere
    2. Sigur ca da, Petre Tutea si toata florea intelectualitatii romanesti, ca si toti protii, militarii si toti ceilalti romani, toti au fost inchisi pentru problemele lor personale... cu comunismul, desigur probleme complexe, de constiinta si printipii. "Conform Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania, in timpul regimului comunist, in Romania au existat 44 de penitenciare principale si 72 de lagare de munca fortata destinate detinutilor politici in care au patimit peste 3 milioane de romani dintre care 800.000 de oameni au murit."(https://www.crestinortodox.ro/religie/temnitele-inchisorile-comuniste-romania-125530.html)
      Amice ori te-ai ratacit pe aici ori esti ratacit inca in tranzitie cu mintea. Desigur poti astepta sa vezi pe hartie "ce si cum" de la "forurile superioare" - poti incerca la Consiliul Natinal Pentru Combaterea Discriminarii, sigur au ceva despre Tutea - sau poti studia putina istorie, din aia adevarata.

      Ștergere
  12. Cred ca vor primi m...a cu zambetul pe buze si vor pupa la sfarsit mana celui care o da, vor spune "bogdaproste boierule " ,ce bine ca ne ai onorat cu aceasta " atentie". La nivelul asta ii vor aduce!
    Ceea ce s a aplicat la europarlamentare a fost un test pentru presedentie si parlamentare.La locale nu stiu cat le va iesi schema dar per general va " da bine" unde trebuie. Consider ca s a pus eticheta de colonie pe fata, nu se mai umbla cu fineturi si dictatura deabia acum incepe! Greselile pe care le au facut, protocoalele,derapaje de genul acesta nu se vor mai intampla.Ele doar vor fi mai bine ascunse, vor umbla in coduri dupa bunul plac si vor pedepsi orice dizident exemplar ,astfel incat teama,linistea si dictatura justitiei vor face toata treaba. Va fi numai lapte si miere, sclavii vor primi regulat cate o " atentie" gen sunwaves,electric,leustean la liber...freedom everywhere la cheltuit pe carduri de credit , ppastilute,vaccinute cu forta ca prostii nu stie ce e bine pt ei si ..totul bine si frumos! Saracii sa moara, pensionarii la fel..afaceristii romani faliment ca ,nu...face bine la ieuropa...ce sa ne mai dorim? Va iesi cum trebuie!

    RăspundețiȘtergere
  13. Romanii si vestul:

    Charlie Chaplin - Factory Work
    https://www.youtube.com/watch?v=DfGs2Y5WJ14

    Charlie Chaplin - Sweet Home "Modern Times"
    https://www.youtube.com/watch?v=lfE35fz5dZ8

    Charlie Chaplin - Modern Times - Dream House
    https://www.youtube.com/watch?v=Q8HyRVgVG_Y

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)