sâmbătă, 6 octombrie 2007

Topul pensiilor private - etapa I

CSSPP a dat publicităţii rezultatele primelor raportări bilunare privind aderarea la fundurile de pensii private(situaţie pe care o aveţi sintetizată mai jos, în ordinea descrescătoare a numărului de membri). Ultimele poziţii sunt reprezentate de fondurile care nu au depus raportarea(Atenţie! Acest lucru nu înseamnă că aceste fonduri nu au încă aderenţi).

Nume

NR

ING FOND DE PENSII S.A.

247.420

AVIVA SOCIETATE DE ADMINISTRARE A UNUI FOND DE PENSII PRIVAT S.A.

64.622

GENERALI FOND DE PENSII S.A.

31.003

INTERAMERICAN SOCIETATE DE ADMINISTRARE A UNUI FOND DE PENSII PRIVAT S.A.

28.132

ALLIANZ-TIRIAC PENSII PRIVATE SOCIETATE DE ADMINISTRARE A UNUI FOND DE PENSII ADMINISTRAT

26.948

AIG FOND DE PENSII S.A.

20.773

BRD FOND DE PENSII S.A.

20.130

OMNIASIG PENSII-SOCIETATE DE ADMINISTRARE A UNUI FOND DE PENSII ADMINISTRAT PRIVAT S.A.

6.574

OTP FOND DE PENSII S.A.

6.160

BT AEGON FOND DE PENSII S.A.

2.033

BCR ADMINISTRARE FOND DE PENSII S.A.

1.955

BANCPOST FOND DE PENSII S.A.

874

PRIMA PENSIE FOND DE PENSII S.A.

791



AG2R FOND DE PENSII SA


KD FOND DE PENSII S.A.


MARFIN - FOND DE PENSII SA


MKB ROMEXTERRA FOND DE PENSII SA


Primele patru poziţii nu prezintă nicio surpriză. După cum era de aşteptat, cei care au avut cel mai inteligent mesaj au câştigat. ING are cel mai mare număr de agenţi şi s-a bazat pe notorietatea numelui. AVIVA, prin achiziţionarea Certinvest a făcut o mişcare interpretată pozitiv de către specialişti şi de către piaţă. Generali s-a evidenţiat prin faptul că administrează un fond cu un grad de risc mai ridicat decât celelalte, iar Interamerican prin faptul că în primii doi ani nu percepe comision, ceea ce reprezintă din start un avantaj. De asemenea, pentru Interamerican, mesajul transmis prin intermediul campaniei, acela că în Olanda sunt lideri(atac inteligent la ING) cred că a avut un efect foarte important.
Marea dezamăgire a acestui clasament o reprezintă, din punctul meu de vedere, AG2RO. Mă aşteptam ca acest fond să raporteze rezultate record deoarece, pe de o parte, sunt susţinuţi de o organizaţie sindicală foarte puternică, iar, pe de altă parte, au anunţat o strategie interesantă de investiţie. Dezamăgitoare sunt şi poziţiile fondurilor de pensii administrate de către BRD şi BCR. Părerea mea este că BRD a pierdut extrem de mult din cauza campaniei. În ceea ce priveşte BCR, cred că aici lucrurile stau rău de tot. 1995 de aderenţi reprezintă extrem de puţin pentru BCR. Nu ştiu care va fi rezultatul restructurării, dar cred că, până acum, cei mai mulţumiţi de restructurarea BCR sunt concurenţii.
Reîntorcându-ne la pensiile private, voi remarca numai că timpul nu e pierdut. Aceste rezultate reprezintă doar prima raportare. Să nu uităm că mai sunt destui oameni care trebuie să adere. Oricum, pentru următoarea raportare estimez o creştere surpriză pentru AG2RO şi MKB Romexterra Fond de pensii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)