joi, 19 noiembrie 2009

O divergenta interesanta

După atâta amar de vreme de mers umăr la umăr, Nikkei şi S&P 500 par a se despărţi într-o evoluţie aproape în oglindă. O imagine extrem de interesantă.


4 comentarii:

  1. http://www.cnbc.com/id/34040009

    Nu de mult am mai lasat un comment la unul din posturile tare cu privire la marea discrepanta intre evolutia bursiera si somaj.

    Inca unul care confirma graficele mele din Google/finace

    RăspundețiȘtergere
  2. Radu V: Imi amintesc de comment-ul tau anterior. Foarte corect! E clar ca somajul va influenta mai devreme(eu cred ca a inceput deja) sau mai tarziu si evolutia bursiera. Nu ai cum sa vorbesti de recuperare cu somaj record.

    RăspundețiȘtergere
  3. O lectura excelenta (proaspat descoperita):

    How Did Economists Get It So Wrong?
    By PAUL KRUGMAN
    Published: September 2, 2009

    http://www.nytimes.com/2009/09/06/magazine/06Economic-t.html

    Un articol despre Keynesianism, despre neoclasicism, despre monetarism, despre neoclasicism, despre scoala de la Chicago, despre Great Depression, Great Recession, despre efficient market hypothesis, baloane, piete financiare.

    A se folosi http://www.bugmenot.com/view/nytimes.com pentru a evita creerea unui cont. Exemplu de user/pass: fullysicktimes/fullysicktimes

    RăspundețiȘtergere
  4. @Marian: Sau poti sa iti stergi cookie-urile create de nytimes in browser.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)