joi, 21 iunie 2012

Diferit despre cazul Năstase

Cu toate că sunt unul dintre cei care l-au urât sincer nu fac parte din marea gașcă a stupizilor care se bucură de condamnarea lui Năstase. Și, evident, nici pentru tentativa de sinucidere. Un sentiment pe care ar trebui să-l aibă și tembelii care jubilează nătâng. Până la urmă Năstase este un om învins. Un exemplu pentru cei care se consideră atotputernici sau nemuritori. Istoria, dragii mei, merge de multe ori pe traiectorii nebănuite.

Dincolo de încrengăturile procesului nu voi cădea în capcana interpretării deciziei pentru că pur și simplu nu mă pricep. O să remarc însă vreo câteva lucruri pe care eu le consider adevăratele elemente care-l incriminează pe Năstase(nu obligatoriu penal). Voi începe cu Oprea, Gabriel Oprea, servilul său slujitor, cel pe care băsescu îl numea „șeful mafiei personale a lui Năstase”. Ce-a făcut Oprea? A întors patriotard armele formând oastea de adunătură care a întors rezultatul alegerilor în favoarea lui băsescu. Pe Miky Sp. vi-l mai amintiți? A întors și el armele și s-a scos doar cu o condamnare cu suspendare. Dar de Octav Cozmanca va mai amintiti? Chiar dacă nu vă vine să credeți, omu' și-a găsit cuib în același partid care a pus bazele dictaturii băsiste din România.

Hai să facem un scurt exercițiu și să ne reamintim cum arăta presa în vremea lui Năstase. Mai țineți minte ce presiune teribilă era? Practic toată presa era aservită, deontologii de-atunci blocau articolele critice, iar opiniile contra existau doar în câteva surse. Evenimentul Zilei era un campion al pupincurismului, iar Andronic un fel de aghiotant credincios al lui Năstase. Mai țineți minte scandalurile de-atunci? Mai țineți minte ceva din aroma acelor vremuri?

Și-acum să revenim în prezent. Avem o dictatură crâncenă a unui individ care reușește să controleze tot ce mișcă, indiferent că e vorba de presă, economie, justiție s.a.m.d. Campionul pupincurismului și al propagandei anti-Năstase se numește ... Evenimentul Zilei, care este condus de ... hai că știți voi. Presa nu numai că e controlată, e de-a dreptul inundată. Media electronică a învățat, dincolo de manipularea prin text, manipularea prin comentarii. În timp ce în articol se mimează o brumă de jurnalism, în zona comentariilor se dă drumul linșajelor, acuzelor rudimentare, injuriilor, propagandei de cea mai joasă speță. Un cititor care încearcă să-și exprime un punct de vedere e anihilat eficient cu invective de o armată disciplinată, plătită „la comment” și care are reguli stricte de operare și remunerare. Pe partea așa zisei societăți civile, întâlnim, între altele, diverse găști infecte care urlă animalic în timp ce se îndoapă din bani publici. Totul până la marele stăpân, nimeni n-are voie să se lege de el. Doar de-acolo vin bănuții, acolo e lumina. Vi se pare că trăim realitatea anilor '50 sau a dictaturilor sudamericane? Probabil aveți dreptate. Și, pentru ca tabloul să fie complet, aflu că propagandiștii de top gen Turcescu, Lăzescu s.a.m.d. au fost făcuți colonei ai armatei române. Aceștia, alături de trepăduși gen Pinalti sau Negoiță și de o groază de alte nume sinistre. Da, am ajuns să trăim într-un veritabil regim al coloneilor, al organului de forță implementat peste tot în societate. 

Oare de unde a început toată nebunia stimate domnule Adrian Năstase, unde se află rădăcinile actualei stări de fapt? De unde a început nebunia controlului, de unde a început jocul de-a dictatorul? Cine a forțat prelungirea mandatului președintelui, cine i-a adus pe siniștrii ăștia la butoane? Cine s-a jucat primul de-a serviciile dându-i idei unui descreierat? Știu, probabil băsescu ar fi procedat la fel și fără un precedent dată fiind originea lui dubioasă, însă întrebarea rămâne. Știu că pe vremea aceea nimeni nu se gândea că vom ajunge prizonierii unei asemenea subordonări a societății față de securitate. Dar acele „jocuri nevinovate” au constituit fundația pe care un nebun a construit ceea ce avem acum. Experiența ne învață că excesele unei guvernări sunt preluate de cei care urmează sau, mai neaoș spus, că cine sapă groapa altuia cade el în ea. Probabil ceea ce se întâmplă acum cu Năstase se va întâmpla peste ceva vreme și cu băsescu. 

Mi se pare trist. Poporul a prins gustul sângelui, al spectacolului ieftin și superficial. E mai satisfăcut de suferința altuia decât de propria-i bunăstare. Capra vecinului e ridicată la rang de monument național și mergem din rău în mai rău. Felicitări, băsescu! E momentul tău de glorie. Oamenii trăiesc rău, dar au parte de zoaie în public, de tabloidizare și îndobitocire. Economia nu merge deloc, dar avem circ din belșug. Sper să scăpăm cât mai repede de tine și, mai mult, trăiesc cu speranța ca cel care-ți va urma va avea înțelepciunea de a nu continua acest joc tâmpit. Ești un individ sinistru, de câteva ori mai sinistru decât a fost Năstase. Pe vremea aceea credeam că nu se poate mai rău. Din nefericire realitatea ne-a demonstrat că atunci când e vorba de rău nu există limită.

P.S. Să nu uit esențialul. Mulți consideră că partea bună a condamnării lui Năstase constă în radicalizarea clasei politice. Spun ei că dacă s-a spart gheața(indiferent dacă a fost vorba de un abuz sau nu) vor urma alte procese răsunătoare ale pedeliștilor care au spoliat economia, ale lui băsescu și ale aghiotanților săi. Fals! Justiția nu se face isteric, în fața camerelor de luat vederi, ca la circ și în funcție de partidul de la putere. Justiția se face calm, la rece, fără spectaculos ieftin. E nevoie însă de independența acelei instituții, de eliberarea și nu de subordonarea ei.

36 de comentarii:

  1. Am un dubiu cu privire la EZV. Daca imi aduc bine aminte, la EZV, pana cand ziarul a fost cumparat de Ringier, in 2003, director a fost Cornel Nistorescu iar ziarul a fost un bastion al luptei anti Nastase.
    Cu stima,

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corecta observatia. Ma refeream la perioada de dupa plecarea lui Nistorescu si apoi a lui Turturica, cel care a mai facut pentru scurt timp ceva opozitie la EVZ(daca nu ma insel tarasenia s-a petrecut cu vreo 6-8 luni inainte de caderea lui Nastase).

      Ștergere
    2. In toamna 2004, EVZ si Romania libera erau singurele ziare care nu-i cantau in struna lui Nastase. Turturica si echipa au plecat in 2005.

      Ștergere
    3. Extras din "about-ul" lui Turturica(de pe site-ul RL):
      "Înainte de a se alătura celui mai longeviv ziar din România, a condus redacţia săptămânalului “Prezent” şi a fost redactor-şef al cotidanului “Evenimentul Zilei” (2000-2004)."
      Nu exclud o eroare de-a mea, dar tin minte ca au fost probleme la schimbarea de actionariat. De altfel, cumpararea EVZ a fost interpretata ca fiind o actiune a lui Nastase.

      Ștergere
  2. lasa-ma cu basescu , e un proces politic ... iar ne intoarcem de unde am plecat ? circ avem pentru ca populatia e proasta si voteaza in functie de asta , dar justitia e alta treaba , nastase si-a meritat soarta la fel cum poate si-o va merita si basescu daca va fi condamnat in viitor !

    RăspundețiȘtergere
  3. Bulina rosie este doar o picatura intr-un ocean. Jurnalismul nu incepe si nu se termina cu evz. Sa arati cu degetul doar spre ei arata mult subiectivism. Ce i-a impiedicat pe restul sa fie "imaculati, deontologi si verticali" a.i. sa nu observam partizanatul lor?

    Revenind la Nastase, nu inteleg de ce trebuie puse etichete pe cei care isi manifesta intr-un fel sau altul sentimentele fata de ceea ce i se intampla acum. Eu, unul, m-as fi asteptat sa le zica organelor (sic!) sa ii numere oole, in stilu-i caracteristic. Nici macar nu a fost in stare sa duca la bun sfarsit actul suicidal. Asta arata cat de slab este pentru un om "cu atatea functii".

    Si nu in ultimul rand, sistemul care il mazileste acum, este acelasi caruia ii punea bazele acum multi ani de zile si il consolida la inceputul anilor 2000.

    Cat despre bunastarea poporului, contributia acestuia in luarea deciziilor importante a fost insignifianta. Privatizarile pe un euro nu le-a facut poporul, contractele nu le-a semnat poporul.

    Gustul sangelui este un efect, nu o cauza. Circ au facut si au vrut, atunci si publicul reactioneaza pe masura.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Cat despre bunastarea poporului, contributia acestuia in luarea deciziilor importante a fost insignifianta. Privatizarile pe un euro nu le-a facut poporul, contractele nu le-a semnat poporul."

      Da, dar poporul a fost cel care a tolerat toate aceste marsavii. Alte popoare au atitudine, al nostru nu prea.

      Ștergere
    2. Mergi un pic prea departe cu rationamentul. Exista justitie care ar fi trebuit sa imparta dreptatea si politicieni care sa nu conceapa legi strambe. Cica asa merg lucrurile intr-o democratie. Pai atunci, daca ne facem noi dreptatea, ce nevoie mai e de democratie?

      Ștergere
    3. Ai inteles gresit. N-am zis sa le dam in cap politicienilor. Alte popoare au reusit sa faca o adevarata presiune asupra politicienilor lor, astfel incat acestia nu-si mai permit sa calce stramb fara sa plateasca. La noi se cam trece totul cu vederea. In Germania, cand un ministru a fost prins plagiind cateva fraze, a demisionat. La noi, premierul, care a plagiat pagini intregi, afirma ca daca a gresit, renunta la titlul de doctor, ca nu tine la el si nici nu-i aduce avantaje materiale iar de demisie nici nu poate fi vorba. Uluitor. Asta e diferenta, ca la noi se poate sa furi si sa-ti indeplinesti mai departe sarcinile de servici. Presiunea publicului tinde spre zero. Doar in urma unor rafuieli precum cea dintre Nastase si Basescu se mai ajunge la o condamnare.

      Ștergere
  4. Nu inteleg de ce i se pune lui Natase in spate toata perioada 2000-2004, nimeni nu-l spanzura pe Boc pentru 2008-2012, ba chiar e reales primar. Nu inteleg de ce toti ii pun doar lui privatizarile in spate, ca ele au trecut prin parlament si au fost votate in unanimitate.

    Nu-i iau deloc apararea, doar ca a-l acuza doar pe el de anumite lucruri denota o limitare mintala extrema. Nastase e un lup batran si schiop, muscat in mod teatral de actualul lup alfa pentru a mentine controlul haitei. De aici pana la bucuria iepurilor pentru "problemele" din haita lupilor, e cale lunga. Ca iepure, mi-as face chiar griji ca manevrele lupilor nu au semne bune deloc pentru prosperitatea iepurilor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Inainte de a fi lup schiop Nastase a fost si el lup alfa. Cine-i de vina ca nu a muscat, teatral sau nu, pe altii prinsi la inghesuaiala? Si a avut ocazii ...
      Ai citit printre randuri, eu nu i-am pus in carca lui Nastase privatizarile, am spus doar ca nu le-a facut poporul :). Deocamdata lupii si iepurii coabiteaza impreuna. Pacat ca iepurii nu realizeaza ca sunt mult mai numerosi decat lupii.

      Ștergere
  5. băsescu vrea să acopere printr-un scandal (cu un subiect) mai mare scandalurile legate de proprii lui băsiști (udrea, vicleanu, boc, etc.), nu ați înțeles încă? Și și-a pus trepădușii (sub acoperire unii, alții deja trâmbițe asurzitoare) din presă să contratace: ba cu plagiatul lui ponta, ba cu năstase, ba cu becali, ba cu dandiaconescu... Totul e o mascaradă a politrucienilor (care, indiferent de partid, ori sunt ei evrei, ori au consilieri evrei) sub vânzoleala căreia, criminalii de la putere adaugă lanț după lanț poporului român.

    RăspundețiȘtergere
  6. Felicitari! Intr-adevar cam asa este insa putini sunt cei care au curajul sa vorbeasca.

    RăspundețiȘtergere
  7. Stai un pic, de ce plagiatul lui Ponta e o lucrare de trepadusi? Mie imi pare plagiatul lui si al altora destul de clar (parca era si-un site in .ro care se ocupa f. clar de asta)

    Sunt de acord in schimb ca acum si-o trag pe nevazute si pe toate canalele big time :), cu metoda de manipulare de rigoare: incearca sa creeze un scandal mic, dar pe care-l folosesc de petarda si caruia-i cresc dimensiunea prin mega-expunere mediatica. Ma tem ca in poza de fata ori realitatea bate filmul, ori e doar o mascarada mediatica si-un teatru de scena f. bine pus la punct & desfasurat. cu media asta e exact ca la film: pana nu se duce X sa-l vezi cu ochii tai, e mai greu sa si crezi :)

    @Dan: bun articolul, ca de obicei (eu ca si in alte comment-uri de-ale mele, ii dau si cu feedback-up pozitiv :)), sa vezi ca se apreciaza in mod real ce faci, fara pupinkurism)

    RăspundețiȘtergere
  8. Sincer, am impresia ca lucrurile au scapat putin de sub control. In cazul lui Nastase, cred ca s-a dorit doar tinerea lui in sah. Acum s-a deschis cutia Pandorei si cred ca multi simt fiori reci pe sira spinarii, cu Basescu in frunte... Acum se incearca un fel de damage control dar nu prea functioneaza.... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aceeasi impresie o am si eu. Deja totul s-a transformat intr-un razboi deschis. Bine razboi a fost tot timpul si mai peste tot pe unde a fost basescu(primarie gurvern), dar pana acum a fost unul mocnit. Cum naiba ma sa-l faci colonel pe fostul primar al clujului stiind ca era anchetat de DNA. Stie cineva ce beneficii au tovarasii colonei?

      Ștergere
  9. Acum bat un pic campii si ma intreb daca Nastase nu a fost sacrificat de ai lui. Condamnarea asta a picat tocmai la timp, ca sa eclipseze scandalul plagiatului lui Ponta. Nimeni nu se astepta ca Nastase sa fie condamnat. O sa ziceti ca termenul era deja cunoscut, inainte chiar de a incepe scandalul plagiatului. Da, era cunoscut, dar nu si verdictul. Totusi, Nastase a fost condamnat in guvernarea Ponta. Mie, Ponta, imi lasa impresia unui om fara scrupule. Poate gresesc.

    RăspundețiȘtergere
  10. Le doresc tuturor celor care au furat/vandut tara si isi bat joc de ea si de noi sa ajunga unde merita. Nu au decat sa isi dea la coaste mai pe fata sau pe ascuns. Istoria a dovedit ca fiecare isi ia plata desi toti se cred invincibili la un moment dat. Ar trebui insa profitat de moment si daca un Zelea Codreanu, Maniu sau Tutea mai exista printre noi ar trebui sa faca un pas in fata.

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte pertinent ce ai spus Dane. Vinovatii suntem noi romanii si mai cu seama cei care comentam confortabil din fotoliu. Daca am fi avut cojones toate caricaturile astea care se preumbla in fruntea tarii nu ar fi fost nimic mai mult decat ceea ce sunt cu adevarat, o haita de tractoristi, chelneri palmasi de CAP care intre timp s-au spalat pe picioare au invatat sa foloseasca apa calda si parfumul si-au cumparat doctorate diplome si facultati fara numar si ne-au ars in stil fanariot. Ce este gretos este sistemul creat inceput de Nastase si adus de Base la rang de arta, colonei generali servicii peste tot, daca stau bine sa ma gandesc, pe vremea lu Ceasca cred ca eram mult mai putin controlati. Sper macar ca aceste gasti jegoase de capuse si de pupincuristi sa se ia la tranta big time si po`te pe mormanul de rahat ce va ramane din ei cand vor fi terminat sa se sfasie sa renasca in sfarsit constiinta nationala si o noua generatie de oameni politici curati si onesti sa acceada in sferele puterii ,poate e doar un vis, dar vreau sa sper, pentru asta m-am intors de unde eram plecat pt. ca ma doare sa vad cum se pise toti pe tara asta si nu fac nimic. Si sunt surprins, exista viata in societatea romaneasca sanatoasa, sunt inconjurat de oameni onesti care se zbat, care au idei si care vor sa faca ceva. Cand miscarea asta va iesi la suprafata cred ca multi isi vor da seama ca se poate si altfel.
    Nu pot sa ma abtin totusi, cand esti colonel esti colonel :)))) Nu-i asa Tuciurescule si MRU-ule? Papagali opariti, ati fi putut avea totul, dar v-ati facut carpe si l-ati copiat pe descreiaretul care va hraneste. La cat mai multe dezvaluiri.

    RăspundețiȘtergere
  12. Invins de Timur Lenk (Timur Schiopul), Baiazid Ildirim fu inchis intr-o cusca si expus in aceasta postura fiilor sai.
    Aceasta este soarta pe care Adrian Nastase a incercat , se pare, s-o evite.
    Similitudinile nu se opresc aici.
    Ca si Baiazid, A. Nastase fu un iubitor al luxului si opulentei orientale.Gurile rele spun ca si a altor practici orientale.Isi petrecu anii domniei sale asemeni unui Pasa iar Romania fu aproape modelata pe profilul unui sultanat.
    Invingatorul sau, Traian Basescu avu, ca si Timur Schiopul, o hiba fizica.Daca lui Timur i se spunea Schiopul, lui Traian i se spunea Chiorul.
    Ca si alter-ego-ul sau, (gurile rele severiniene ii descopereau si o ascendenta comuna cu a lui Timur), Traian isi petrecu anii domniei sale ca un Han, fiind la fel de necrutator si pustiitor cu potrivnicii sai si tinuturile lor.In timpul domniei lui, Romania fu aproape modelata in profilul unuii hanat.
    De la sultanat, la hanat.Un fragment de destin oriental marcat de lupte fara crutare bazate pe tactici de stepa.

    RăspundețiȘtergere
  13. Foarte subiectiv articolul.Asa ne raportam toti la Basescu, pro sau contra.
    Mai bine sa-l suspende odata, si sa terminam cu ura asta.Parca am fi etnii diferite care ne batem pe acelasi pamant.
    Daca unul are o idee buna , de bunsimt, cei contra o desfinteaza imediat ca asa e regula.
    o sa fie in continuare mult circ, paine mai deloc.

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu cred ca Parlamentul ar trebui sa se pronunte daca trebuie sa faca sau nu puscarie Adrian Nastase. Asa ar fi democratic. Lucrurile ar deveni clare - ca in cazul reprezentarii Romaniei la UE. Parlamentul este reprezentantul poporului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta e o duda. De separarea puterilor in stat ai auzit?

      Ștergere
    2. :)Te-am adus unde vroiam :)

      Pai in cazul reprezentarii Romaniei la Bxl unde Parlamentul s-a reunit ca sa se pronunte in favoare lui Ponta - nu a fost duda?

      Dar faptul ca Primul Ministru si lideri marcanti ai partidelor aflate la guvernare insinueaza sau spun direct ca acest dosar este politic - nu este o duda?

      Dar amenintarile lui Ponta la adresa procurorilor (facute pe vremea cand era in opozitie dar totusi lider al opozitiei si parlamentar) - nu sunt o duda?

      Ștergere
    3. Stau si ma gandesc serios cum pot fi unii atat de prosti. Ce legatura are sula cu prefectura? Una e ingerinta intr-un act al justitiei si alta e o decizie in legatura cu reprezentarea tarii. Dar voi astia de la propaganda sunteti alesi dupa cantitatea lipsa de creier.

      Ștergere
  15. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  16. @dan: constant la articolele critice cu privire la oranjgutani si maimutza-alfa sunt 9 voturi la inutil sau daca subiectul e prea sensibil mult mai multe (probabil IP-uri din aceeasi clasa :D )
    Felicitari. Daca ai 9 ciudati care raspund de blogul asta inseamna ca deranjezi ceva, nu gluma.
    On-topic: Nastase impreuna cu toti parlamentarii din vremea aceea trebuia sa raspunda pentru mizeriile legate de vanzarea tarii catre straini, nu pentru bacsisuri ca termopane, matusa Tamara sau trofeul clitatii.
    Dar poate justitia si procuratura o sa-si ia revansa la lotul urmator cand ii va scutura pe Basescu&comp pentru ce au facut rau nu pentru gainarii. Sper!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si asta era un subiect important. Daca cel care a privatizat Petrom-ul e vinovat doar pentru Trofeul Calitatii, ceva termopane si o matusa atunci inseamna ca a fost un monstru de corectitudine. :-)

      Ștergere
  17. "avem o dictatură crâncenă a unui individ care reușește să controleze tot ce mișcă, indiferent că e vorba de presă, economie, justiție s.a.m.d."

    Din cate stiu eu principalele canale de informare pe sticla sunt anti-Basescu. Trag cu tunul in el: grupul Intact, apoi Realitatea TV si Romania TV. Si de acolo se informeaza 80% din populatie, chiar nu te gandi ca populatia sta toata pe net.

    La TVR este director un ziarist care spala cu Basescu si companie pe jos de cativa ani de zile. Banuiesc ca o sa fie si el controlat de Basescu.

    In parlament USL are majoritate si face cam ce vrea. Guvernul e la USL si el si face cam ce vrea (12 ordonante de urgenta intr-o luna).

    In CCR USL-ul are 4 numiti, PDL-ul tot 4, iar UDMR-ul 1. In CSM sunt mai multi numiti de catre PSD, PNL si UDMR decat de PDL. Curtea de Conturi e condusa e Vacaroiu.

    In primii 300 de bogati ai Romaniei plaua cu oameni marcanti din sau legati de PSD, PNL sau PC.

    Unde e, frate, dictatura aia crancena, "care reușește să controleze tot ce mișcă"? Nu cumva doar in capul tau?

    A, a inceput justitia sa bage la bulau oameni gen Nastase si Vantu. Cam putin pentru o dictatura. Si ceva imi spune ca meritau. Si Petrescu ala de la PNL, primul parlamentar la bulau si Muresan, fostul ministru taranist la agricultura. Si primarul ala PDL-ist de la Valcea. Si chiar si Solomon de la Craiova, care doar a facut o pauza, caci tot acolo o sa ajunga, mai ales acum, fara nicio proptea politica.

    Eu zic ca ne miscam si nu e rau. Si ca e bina sa vina pe lista asta si de la PDL, ca sunt si acolo ceva dosare: Apostu, Falca, ex-Solomon (la data arestarii era in PDL), Ridzi, Pasat, etc. Si sa mai vedem ce e pe teava: Voiculescu si Mazare.

    Si frate, daca maine o sa fie judecat Basescu sau Udrea sau Videanu sau cine vrei tu si trec prin toate instantele si nu pot sa se apere cum trebuie, atunci la bulau si cu ei.

    Orice cap de bizon mare prins pe perete e bine-venit. Instaureaza frica. Frica de a fura. Pai daca si ala mare a intrat la bulau, poate ca ar fi bine sa imi fie frica si mie sa fur. Sa fiu mai cu grija, sa fur mai putin, sa nu ma bag unde frige, etc

    Fara capete mari puse in panoplie nu se va misca niciodata nimic. De ce s-ar opri cineva din furat daca stie ca nu pateste nimic?

    Ma rog, sunt pasiunile astea politice care vad ca orbesc pe unii: sa il aresteze pe X, ca nu e de-al meu, dar sa nu il aresteze pe Y. Ba sa ii aresteze pe toti, daca e cazul. Si de undeva trebuie inceput si rupt lantul lui Iliescu: "hai sa ne avem ca fratii, acum furati voi, acum furam noi, si toata lumea mucles,ca avem de unde fura, vivat democratia mexicana"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intr-adevar, traim in cea mai buna dintre lumi, dar sunt ticalosi d-astia ca mine care mananca rahat. Mi se pare corect!

      P.S. Ai idee cum s-au pierdut interceptarile alea in dosarul Udrea-Cocos-Alro? Lasa, nu te chinui sa raspunzi! Admira-l in continuare pe marele judecator Zegrean!

      Ștergere
    2. Asteptam cu interes dosarele lui basescu, draga'stolo, udrea, bideanu, pinalti si toti libidinosii aia portocalii.
      La brutariiiieeeeee !!!

      Ștergere
  18. Bine ca nu a murit. Adica pana la urma tragedia a fost evitata. SUntem alturi de familia Nastase in aceste momente grele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cine suntem? Noi, voi? Spitalul Floreasca unde-si organizeaza maine familia Nastase conferinta de presa?

      Ștergere
  19. Imii dau seama ca am uitat era nastase. Care a fost oribila. Iar era basescu o intrece. Fosti trepadusi de-ai lui nastase: oprea, lazaroiu, cristoiu sunt vajnice slugi de-ale lui basescu. Absolut gretos.
    Sper ca atat cei mentionati mai sus: micky spaga, oprea, cozmanca cat si udrea, basescu, boc, videanu sa isi dea mana. In puscarie.

    RăspundețiȘtergere
  20. 1. Justitia trebuie sa-i judece SIMULTAN pe toti coruptii odata. Altfel e nedreptate.
    2. Justita 'se face calm, la rece, fără spectaculos ieftinla rece', eventuial undeva pe Marte. Ca asa s-a procedat si in celelalte state europene cu coruptii lor.

    Right or wrong?

    RăspundețiȘtergere
  21. De procurorul Panait - Dumnezeu sa-l ierte - isi mai aduce aminte cineva?

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)