vineri, 10 august 2012

Politice

Un curtean disperat că lovitura de stat pe care a pus-o la cale are și sincope ne ține lecții zilnice de aruncat și mâncat rahat. Cu toate că nu vrea s-o arate, e cuprins de disperare. Asta însă n-ar trebui să-i liniștească pe adversarii săi deoarece individul respectiv reacționează cel mai bine atunci când e disperat. A demonstrat-o încă din vremea în care incendia un port pentru ca, după câteva minciuni grosolane și falsificări de probe, să se acopere și s-o șteargă englezește golănește. Acum este fix în acea stare de tensiune, benefică pentru el și dezastruoasă pentru noi, o stare în care e capabil să dea ordine precise, clare și radicale. Iar efectele se văd cu ochiul liber.

Procurorii Luluței atacă nebunește. După ce n-au fost capabili interesați să rezolve până acum contestațiile depuse încă de la alegerile prezidențiale trecute, iată că la strigătul de disperare al curteanului s-au înfoiat și au ridicat ilegal buletinele de la BEC. Mai mult, s-au coborât la chestiuni de-a dreptul hilare, interogându-le pe manechinele lui Mazăre deoarece au fost zărite în chiloți la vot alături de acesta. Cică fantele de Constanța s-ar face vinovat de „instigare la vot”, o vină care l-ar face până și pe un analfabet să râdă cu lacrimi. Dar procororii Codruței sunt colțoși și extrem de dedicați muncii lor; atât de dedicați încât au anunțat că se vor constitui comisii rogatorii pentru interogarea bichinistelor(sic!)  care n-au apucat încă să declare vajnicului organ al statului cum le-a injectat primarele constănțean cu dor de vot. Aveți habar câți bani se aruncă în aceste investigații cretine? Desigur mult, dar, cine știe, poate cu ocazia asta s-o reuși să se facă o legătură cu cazul Elodia și-mpușcă și procuratura noastră doi „epuri” dintr-o lovitură.

Tot sub imperiul ordinelor piratului suspendat, pe la Curtea Constituțională e jale! Cică una bucată judecător a făcut-o lată transmițând ilegal o erată către Monitorul Oficial. Erată care, nu-mi dau seama cum, suna de parcă i-o dictase marineru' cu o seară înainte. E o chestie cu iz penal, dar procororii lu' Luluța n-are ei timp d-astea pentru că e ocupați cu sportul olimpic numit umeri-craci cu referendumul. Un sport care n-are decât o singură regulă: „nu contează bă ce zice proștii ci ce arătăm noi, 'vă-n creer dă derbedei!”.Și, în spiritul olimpic al aceluiași sport, judecătoarea de pe feisbuci se afișează relaxată și endependentă alături de Udrea, altă blondă cu simpatii marinărești, la concertu' lu' dom' Colonel. Curat neutralitate, frățioare! Să vorbești de neutralitate la Curtea Constituțională e ca și cum ai vorbi de funie în casa spânzuratului. Păi care să fie bre neutrii? Petre Lăzăroiu(care-ai zis bă Ceaușescu?) care l-a curățat pe mariner ca la Nufăru'. Sau mărețul Zegrean, președintele oficinei cu pricina, cel care și-a pus în slujba patriei toată esperiența sa de bejeatemist politruc? Hai să fim serioși! Asta cică e instanța supremă în stat! Parcă îmi vine să strig „Haoleu marinare, ce mai comicării făcuși!”.

Lăsând glumițele la o parte constatăm cum, încet și sigur, comedia se transformă în tragedie cu față de lovitură de stat sud-americană. Dar șmecheria tre' să pară democratică, iar curteanu știe să le aranjeze pre toate. Mai un val de critici prin presa internațională la adresa lu' Ponta care cică trage să sufoce democratura cu perna, mai o țărancă la menopauză mugind în Consiliul Europii  că cică e deranj mare dacă pleacă ultimu' democrat din România s.a.m.d. Cu un desant irațional de eficient în interior și cu unul grasomeg plătit în exterior calea către reluarea ilegală a foncției e destul de lină. Acum, că mai sunt prostovani care se lasă impresionați de tremurul de mână sau de voce asta e altceva. Emoțiile alea se îneacă ușor, exact ca gheața în tărie. 

Ar mai rămâne un singur element neacoperit. O nimica toată de vreo șapte meleoane jumate' care votară contra lu' curteanu'. Știu bre c-o să spui  că ăia erau niște proști, da' încă de când cu Lăpușneanu știm că e nasoală cu axioma „proști da' mulți”. Atât de mulți încât s-ar putea ca, în lipsa lui Moțoc, să nu se sature decât cu pielea de mariner pusă pe dos. E o chestie la care ar cam trebui să te gândești pentru că a mai fost unu' care a încercat marea cu degetul. Iar la tine, cronometrul a început deja să ticăie. E aproape toamnă!

7 comentarii:

  1. Te pui cu atletul democratiei care tuna si fulgera de la el din curticica. Nu te pui ca nu ai cum. Trebuie sa fii basist fanatic sa nu vezi cine este personajul de fapt. Sunt siderat, shocat ca basistii nu striga in gura mare ca s-a masluit hotararea curtii. Of... am uitat cand jmenuieste corcodel justitia in folos personal e stat de drept cand vor altii sa puna mana e lovitura de stat. Poate, poate scapam totusi de aceasta belea. Oricum vad ca nu o mai zice pe aia cu euro care creste din cauza ca nu mai deschide el sticlele la Cotroceni.

    RăspundețiȘtergere
  2. Poezii Românești

    Marin Sorescu - Trebuiau sã poarte un nume

    Băsescu n-a existat.

    A existat numai o tara frumoasa
    La o margine de mare
    ...
    Si, mai ales, au existat niste oameni simpli
    Pe care-i chema : Mircea cel Batrîn,
    Stefan cel Mare,
    Sau mai simplu : ciobani si plugari,
    Carora le placea sã spuna
    Seara în jurul focului poezii -
    "Miorita" si "Luceafarul" si "Scrisoarea a III-a".

    Dar fiindca auzeau mereu
    Latrînd la stîna lor cîinii,
    Plecau sã se bata cu tatarii
    Si cu avarii si cu hunii si cu lesii
    Si cu turcii.
    ...


    Acest tînar cu ochi mari,
    Cît istoria noastra,
    Trecea batut de gînduri
    Din cartea cirilica în cartea vietii,
    Tot numarînd plopii luminii, ai dreptatii,
    ai iubirii,
    Care îi ieseau mereu fãrã sot.

    ...

    Si niste pasari ori niste nouri
    Care tot colindau pe deasupra lor
    Ca lungi si miscatoare sesuri.

    Si pentru ca toate acestea
    Trebuiau sã poarte un nume,
    Un singur nume,
    Li s-a spus
    Băsescu.

    RăspundețiȘtergere
  3. Poezii românești

    Anton Pann - Mortul înecat

    ...
    Ș-a vrut să treacă o punte,
    Să meargă la schit pe munte,
    Purtătorii cînd pîșiră,
    Picioarele își greșiră
    Și cu mort cu tot îndată
    Căzură în rău dodată.
    Cei vii sta să se cufunde
    Și mortul sălta prin unde.
    Iar cei din apă afară
    La vii nici nu să uîtară,
    Ci-ncepură guri să facă :
    -Săriți, că mortul să-neacă !
    ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Este furtuna perfecta :-) Trebuia sa se ajunga si aici. Cam tarziu, sincer ma asteptam inca de anu' trecut, dar tot e bine si acum."Rumanii" vor fi trecuti prin foc si sabie in toamna/iarna asta.

    Prevad o toamna pe gustul meu, iar de iarna nu mai zic nimic.... Haideti baieti ca puteti, cu sabiile pe masa. Base incepe tu primu' si vedem cum raspunde face carlanu'.

    Ce-mi place .... e perfect.

    RăspundețiȘtergere
  5. Gasesc foarte interesante articolele tale pe orice tema, mai putin cea de politica interna (pentru ca sunt orientate exclusiv intr-o directie).
    Nu sunt basist, postac platit sau mai stiu eu ce. Il injur de ceva ani si eu pe Basescu.

    Si totusi nu pot sa nu vad toate derapajele USL-ului din ultima vreme.
    Chiar nu ai nimic sa le reposeszi? Cand vine vorba de subiectul USL, esti in "silenzio stampa".
    Tare as vrea sa vad un articol critic si la adresa lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. E ca si cum i-ai cere martorului sa faca referire si la invectivele adresate de un cetatean cu pometele rupt de rozeta cu care a fost lovit de cel pe care-l critica... martorul.

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)