sâmbătă, 8 februarie 2020

Adevărul despre stat

Nu știu dacă ați auzit, dar ambasadorul SUA - ăla de la care mulți așteptau „eliberarea” - tocmai ce-a spus la Craiova că România are nevoie de lideri vizionari precum Iohannis și Orban. Înțelegeți așadar ce înseamnă vizionarism în gândirea individului proaspăt înscăunat jupân în colonie: supraîndatorarea țării pentru cadorisirea grasă a companiilor din sfera de influență a licuriciului. În țări normale, asemenea „vizionarism” se rezolvă în fața plutonului de execuție.


Nu ne mai miră astfel de comportamente deoarece, din păcate, nu ne aflăm în fața primei trădări naționale prezentate pe post de mare trăsătură de caracter. Mai țineți minte vremurile în care hienele istorice PNȚ-PNL, alături de securiștii de rit nou din PD(ajuns PDL și acum PNL) au pus țara pe butuci în perioada 1996-2000? Când vindeau ei „pă un euro” absolut toată industria autohtonă ajunsă, în final, subiect de tranzacționare la bursele de fier vechi? Mai țineți minte cum proiecta băsescu încă din 1998 vânzarea întregii țări unor dubioși? Puțină lume știe că vânzarea Petrom - care atunci era categorisit ca „gaură neagă a economiei” - a fost inițial asumată de către băsescu și guvernul de dinainte de anul 2000. Practic atunci s-a pus la cale cea mai mare tâlhărire a României care nu s-a încheiat nici azi.

Se vorbea în acele vremuri de „companii energofage”, care nu-și mai au rostul în economia modernă de azi. Mai țineți minte separarea producției de distribuție la companiile energetice, de scindarea în trei a CFR-ului și alte asemenea ghidușii economice care n-au făcut nimic altceva decât să mărească numărul directorilor numiți politic și să crească jaful la cote exponențiale? Asemenea „companii energofage” sunt campioane în țările estice care au știut să le păstreze. CEZ-ul cehesc a ajuns jupân peste aproximativ 30% din distribuția românească de energie. PKN Orlen - echivalentul Petromului din Polonia - e în continuare o companie integrată și a reușit practic să acapareze state întregi sau hălci semnificative din piețe importante. Ei fac legea în Polonia, Slovacia și Statele Baltice, au cote semnificative în Cehia și au intrat puternic în Germania. MOL-ul unguresc a cucerit Balcanii, iar în România e jucător important. Cele două companii nu beneficiază de niciun gram de resursă naturală, dar asta nu le-a împiedicat să aibă o dezvoltare excepțională, în timp ce Petromul se diluează într-un OMV care, la așa-zisa privatizare, era un jucător minor.

Probabil numele KGHM Polska Miedź nu vă spune nimic. Este o multinațională poloneză dezvoltată pe structura fostei companii de nimerit din comunism. La ora actuală KGHM Polska Miedź are operațiuni majore în Polonia, Canada, SUA și Chile, dar și pe alte piețe mai puțin semnificative ca importanță. Mai țineți minte când vă spuneau că mineritul autohton e o gaură neagră, că minerii trebuie să dispară și alte asemenea aberații? Iată că acum, cu tehnologia distrusă, nu mai suntem capabili să ne exploatăm bogățiile subterane în timp ce pe la noi au ajuns să se perinde toți golanii și aventurierii planetei dornici de tunuri facile. Așa ajungem să cedăm pe o nimica toată bogății inestimabile. O performanță demnă de un stat african, de o colonie bananieră.

V-am dat exemplele de mai sus ca să înțelegeți de ce polonezii, ungurii,cehii și ceilalți care caută să stea cât mai bine pe picioarele proprii, sunt relevanți la nivel politic, în timp ce noi suntem gunoiul Europei pe care urinează orice terchea-berchea. Fiți siguri că niciun ambasador american nu l-a făcut pe președintele Cehiei „vizionar”. Evident că nu. Ba, unul dintre ambasadorii mai nesimțiți ai SUA s-a aflat aproape de a-și luat zborul din Cehia în momentul în care a făcut comentarii aberante referitoare la participarea președintelui la comemorarea victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial. Și, dacă n-a fost dat afară din țară, oricum nu i-a mai călcat piciorușul prin cabinetul președintelui, exact așa cum i se transmisese public.

Păi cine de la noi ar avea curaj să-i spună licuriciului că bate câmpii? Evident nimeni deoarece imediat ar fi anihilat de desantul gurnalistic pentru ca apoi să intre în scenă „profesioniștii” din serviciuri alătură de ăia din justiție pentru a-l face perdaf pe bietul cetățean care ar îndrăzni să spună adevărul.

Din păcate asta e realitatea statului român prost construit încă de la înființarea sa. Treburi care în alte țări ar fi de neimaginat, aici au parte de un firesc care te scoate din minți. Cum e aia ca șefii serviciilor secrete să fie medaliați de ambasade străine sau ca oficiali din justiție să beneficieze de același tratament? Cum e aia ca ambasadorii unor țări străine să vinăși să bată cu pumnu-n masă în Parlament împotriva unor legi? Cum e aia ca niște multinaționale scăpătate - ca să nu spun că devenite multinaționale pe baza achizițiilor cu cântec de aici - să șantajeze statul că „nu știu ce nu fac” dacă nu-s scutite de impozit? Totul, absolut totul e cu fundu-n sus.

De-aceea repet mereu că nu se poate rezolva absolut nimic până nu dărâmăm statul actual. Statul român nu e român, așa cum nu e națională nici Banca Națională a României. Ambele construcții își arogă statul național servind însă cu totul alte interese. Știu că-mi veți spune că e imposibil, dar decât să vă lamentați explicați-le logic tuturor celor cu care interacționați că frauda numită „statul român” ne suge sângele de mai bine de 100 de ani. Și că dacă vrem să facem un stat cu adevărat românesc atunct trebuie să abandonăm instituțiile metisate ale actualului stat și să le înlocuim cu unele puse cu adevărat în slujba cetățeanului.

Dacă vă întrebați de ce se fură, iată că aveți și răspunsul: în condițiile în care statul român e un organism de jefuire a țării în favoarea puterilor străine care-l manipulează, de ce n-ar participa la jaf cei care fac parte din el și care-s plătiți pentru asta? Mai ales în condițiile în care, cu cât jefuiești mai mult de la ai tăi(e un fel de-a spune întrucât ăștia n-au fost niciodată de-ai noștri!), cu atât îți rămâne mai mult și ești considerat mai vizionar. Iată, în sfârșit, dezolantul tablou complet!

23 de comentarii:

  1. Asa este, cu precizarea ca in vechiul regim (zis comunist) statul avea accente romanesti puternice. Problema cu statul nostru e ca dupa 89 a fost condus de lasi. Nu s-a reusit anterior lui 89 crearea de politicieni demni, dovada fiind cum a fost parasit de toti presedintele atunci cand a fost clar ca marele licurici din acel vremuri a hotarat mazilirea. Cauzele acestei stari de lucruri sunt mai vechi si au plecat cam de pe vremea domniei lui Constantin Brancoveanu cand elita romaneasca de atunci a renuntat sa mai lupte, acceptand orice ocupant daca li se lasa viata si averea.

    RăspundețiȘtergere
  2. Salut, am fost dezmoșteniți de către ai noștri și așa am devenit curve prin anii 2000. Ce să aștept de la străini când ai mei îi ajută să mă violeze ? Doar speranța că sula nu va fi prea mare și puțină vasilină :) Numai bine

    RăspundețiȘtergere
  3. "Suspendarea e gata!
    Iata suspendatul!"

    În aceasta clipă dragilor, îl vad pe domnul KLAUS IOHANNIS ,PRESEDINTELE ROMÂNIEI, care statea la o masa într-o incapere normala,probabil o masa in familie, deoarece era imbracat lejer,cu o camasa alba descheiata la gât ,si fara cravata.
    PRESEDINTELE ROMANIEI,cred ca se uita la un ecran TV, căci intr-o clipă,cu ochii atintiti undeva mai sus de nivelul la care statea, se clatina de pe scaunul sau, si cade pe mana stanga, pe-o parte, la aflarea vestii de pe ecranul TV.
    Era uimit de ceea ce vedea si auzea,si chiar ca ramasese ca la dentist. Adica ,cu gura intredeschisa." Maria Gheorghiu - blog Dumnezeu exista

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu te-ai saturat sa ai atata dreptate cu articolele tale?
    Statul roman fiind o gasca de psihopati care o conduc tara, face din cetatenii ei niste handicapati. Daca ma crezi 9700000 de romani sunt plecati din tara unde nu este razboi ca in Siria, iar cei ramasi ar vrea si ei sa traiasca normal dar nu se poate.
    Scopul elitei mondiale este pamantul romanesc fara romani.
    Nu exista nici un obiectiv pozitiv pentru roman decat in afara tarii.
    Statul roman sunt 1500000 de bugetari si asistati sociali care nu vor pleca deloc. Mai au de plecat 8, 5 milioane de romani si atunci va fi pace in statul roman.
    Adevarul ultim in Romania este acesta: tu cand pleci?
    Nici o tara din lume nu a avut exodul romanesc fara razboi? Doar romanii au fugit din tara lor.
    Statul roman nu te vrea. Nu te iubeste. Nu iti da nimic. Iti ia totul.
    Statul roman e facut de analfabeti functional si uman. Statul roman e handicapat. Statul roman e plin de ura si ticalosie si ne abuzeaza zilnic si ne violeaza toata viata.
    As vrea sa am o parte de viata care sa nu fie abuzata si violata de Statu roman. Voi gasiti?
    Statu roman e condus de psihopati. Orice vede la TV ce ipocrizie au politicieni, cum ai vrea sa moara toti si cum ii blesteama romanii pe toti politicienii de o sa le ajunga 10 vieti ca sa nu uite ce au facut din romani si Romania. Vor plati toti unu si unu. Nu scapa nici un securist imputit si nici un politician infect. O sa ii caut si o sa plateasca toata hotia. Acum nu am cum, dar dupa ce vine doamna cu coasa pe la ei, o sa ii aduca la locul de tortura. Ei vor credea ca scaoa dupa ce mor. Haha. Dupa ce mor vor inceoe ei sa plateasca cu viata lor. Haha.
    Ce nu inteleg toti despre romani e Miorita.
    Romanul isi ia razbunare in viata de apoi. Statul roman la fel. Cand nu va mai exista.
    Transilvania va fi data Austriei. Moldova va fi data Ucrainei care va intra in UE. Si din Oltenia vor face o tara a tiganilor. Romania va ramane doar in Bucuresti, oras independent.
    Declar moartea statului roman. Declar stare de urgenta internationala. Chiar stare de urgenta cosmica. Rog orice civilizatie inteligenta sa apara la Parlamentul Romaniei si sa dizolve prostia numita statu roman.
    Statu roman inseamna bani europeni fraudati, a dormi prin canale, a muri in spitale, a te lefai pe banii functiei fara risc, a obosi ca Mazare duoa ce ai furat.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma distreaza ce dus rece si-au luat prostovanii care sperau ca gata: s-a schimbat idiot-in-chef s-a schimbat politica ussa.
    Pai asta nu trebuie sa-si scoata si el inzecit banii "investiti" in campania cifulitului? Astia nu au prieteni; au doar sclavi sau dusmani; si ce nu pot stapani, parjolesc.
    Si apropo de contextul declaratiilor. Fascistii astia cu sanctiunile lor in genul mafiotilor cassa nostra pot fi si ei sanctionati la nivel individual chiar daca tradatorii din conducere Tarii le canta in struna.
    Trebuie sa fi prost gramada sa cumperi o masina americana, sunt doar niste cazane pe roti (superaccesorizate e drept, te scarpina si-n fund electric) dar care nu-si indeplinesc functia de baza: sa te duca din punctul A in punctul B :D fiabilitate ZERO. Ford tocmai a publicat ieri pierderi de 1.7 miliarde in 2019 :)) Dezastrul boeing nu este un accident. Imbecili care n-au nici o tangenta cu afacerea dar numiti politic ceo si a caror singura grija este cum sa taie colturile cu orice pret ca sa-si marce ei bonusul.
    N-am cumparat si nu voi cumpara vre-o data masini americane. De 10 ani nu mai folosesc produse microshit, telefoanele numai Huawei si nu beau burbon :D

    RăspundețiȘtergere
  6. E mai complicat.

    Gunoaiele care îndemnau, "liberal", la închiderea minelor noastre doreau încă din anii '90 să importăm cărbune din Polonia.

    Lucrătura din România e una multistrat.

    Se poate înțelege mai bine dacă ne cunoaștem istoria. Măcar de la Vlad Țepeș încoace.

    Americanii, Germania, Rusia, desigur. Dar și vișegrădeala, împletită ca o iederă nebună și cu soroșismul și cu naționalismul lui VOrban. Bașca influențe tradiționale grecești și turcești, convenabil folositoare. Stăm într-un punct de grozave confluențe.

    Zahărman ăsta pare să fie din srl-ul care a pus laba pe "diplomația" "americană" din România încă de la începutul anilor '80. Vom vedea cu certitudine ce și cum după ce se realege Trump. Fără mari așteptări.

    Amenințarea cea mare nu vine de la SUA. Dacă fără acceptul american nu mișcă mai nimic, planurile cele mai activ odioase nu sunt neapărat de inspirație americană, dar cele cu originea în Europa chiar pot fi asociate fără greș unor țări, cu tot cu conducerile lor politice oficiale cu tot.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mai bine ne unim cu Ungaria. Alta sansa nu avem.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te-au pacalit ungurii cu reclamele lor mincinoase de atragere a investitiilor. Singurul lucru bun este ca fetele lor bagate la inaintare au picioare mai lungi.

      Ștergere
    2. Ungaria joaca in alta liga deja. Noi...

      Ștergere
    3. Ungaria joaca intr o alta liga mai avansata a coruptiei si a imprumuturilor succesive pentru pensii, salarii si credite pentru cei alesi. Poporul continua sa se balaceasca intr o saracie lucie...iar mass media minte de rupe.
      Asa ca lasati o moarta ca macane. Daca vorbiti limba data viitoare cind mai mergeti pe acolo la cumparaturi deschideti ochii si intrebati...este chiar mult mai rau ca n Ro.

      Ștergere
  8. Desi la prima vedere pare offtopis, nu este, toate evenimentele sunt legate intre ele.

    Vladislav Zhukovsky
    31 ian la 14:53
    acţiuni
    Noul vechi ministru Mishustin a declarat deja public că nu este diferit de Medvedev și de ceilalți oficiali din verticala puterii. Același executant ascultător al voinței Kremlinului, ca toți Edrosul anterior. El nu intenționează să aboleze reformele de pensii și gunoi, să reducă TVA și accizele, să desființeze impozitul pe lucrătorii independenți, impozitele comerciale și turistice, Platon, evaluarea cadastrală a impozitelor pe imobiliare și reparații capitale, să introducă o rată progresivă de impozit pe venit și să crească impozitele celor super-bogați. Mai mult, el nu vede niciun motiv pentru a lupta offshore și exportul de capital din Rusia.



    În schimb, promite să introducă, cât mai curând posibil, o bază de date electronică a tuturor rușilor cu control total asupra tuturor veniturilor, cheltuielilor și proprietăților, astfel încât să fie mai ușor să perceapă impozite și amenzi doar muritorilor. De ce să atingeți prietenii oligarhilor, miliardarii și oficialii corupți la putere atunci când puteți lăsa un popor blând și înspăimântat?

    Între timp, anual, resursele financiare enorme sunt exportate masiv din Rusia.

    Conform datelor oficiale ale Băncii Rusiei, numai în 2019, exportul net de capital din Rusia a depășit 26,7 miliarde de dolari (1,7 trilioane de ruble sau 1,6% din PIB).
    În ultimii 12 ani (2008-2019), oligarhii, corporațiile, băncile de stat și oficialii au exportat peste 760 de miliarde de dolari (mai mult de 50% din PIB-ul Rusiei) în „Vestul putregai”.
    Un alt aproximativ 300-350 miliarde de dolari a fost exportul de capital sub formă de umbră în cadrul altor articole din balanța de plăți a Federației Ruse.
    Și nu uitați de rezervele valutare internaționale ale Rusiei, care au depășit 554 miliarde de dolari și care depozitează marfă moartă în valută.

    Cu acești bani, dacă ați dori, puteți construi o nouă Rusie: rezolvați toate problemele sociale cele mai presante, ridicați pensiile și salariile, reparați drumurile și utilitățile, creați locuri de muncă în regiuni, aruncați întreprinderile mici, faceți educația și medicina accesibile pentru populație.

    Dar hotărârea „oligarhie în larg” și Cooperativa Lacului nu au avut obiective atât de constructive. Ele trăiesc după principiul „privatizării profiturilor și naționalizării pierderilor”. Prin urmare, pentru lemn de foc pentru bătrâni, operațiuni pentru copii grav bolnavi și tablete pentru persoanele cu dizabilități, renunțăm la SMSkami pe canalul One.

    Putin # # Mishustin # Economie # Zhukovsky # Politica

    https://vk.com/vladislav_zhukovsky

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adica vrei sa zici cu datele astea ca Rusia sustine financiar UE? Si ca cineva poate inchide robinetul

      Ștergere
    2. Da, la rusi doar recapatarea suveranitatii si integritatii teritoriale poate imediat opri robinetul scurgerii tributului zilnic.

      Ștergere
  9. Cred ca se reflecta bine acest articol in tema pesniilor speciale.
    E nedrept sa tragi presul de sub picioarele unor oameni a caror singura vina este ca au avut incredere in Statul Roman. Daca aveau previziune, nu s-ar fi pensionat, asa s-au trezit cu pensii taiate in cuantum de pana la 90%, fara sansa de a se reangaja.
    Costurile pentru bugetul de stat nu au scazut.
    Prin 2010 Guvernu Boc a decis sistemul unitar de pensii cu motivarea ca va scadea fondul de pensii. Efectul e fost invers, pensia media a crescut cu 30%, adica un miliard de lei.
    Deci Statul Roman nu a invatat nimic din istorie. Se repeta multe greseli din trecut.
    Nu exista studiu de impact al acestei legi, cu exceptia articolelor de ziar, care sunt doar semnale de alarma.
    Magistratura ve deveni inerta, blocata pe multi ani, fara dorinta tinerilor de a mai intra in randurile ei fara beneficii.
    Omori un domeniu nemainvestind si alungi tineretul de la a imbratisa astfel de profesii.

    RăspundețiȘtergere
  10. Sunt vreo cativa resemnati pe aici ce vad ca doar cu inutil catalogheaza tot ce postezi. Resemnarea este unul din virusurile ce ne-a fost inoculat si se raspandeste mai abitir decat coronavirusul ! Adica nu e chinezarie ieftina ! Altii asa cum spuneai sunt bolnavi de o scapare individuala de un protectionism slab si prost inteles ! De aia imi e teama ca nu mai are cine sa arunce mamaliga in aer . Abolirea partidocratiei si instaurarea meritocratiei ! Trebuie promovat acest concept pana cand devine axioma pentru noi toti !

    RăspundețiȘtergere
  11. Europa de Est, inclusiv Rusia, tinde spre atomizare. In 2060, populatia va fi jumatate fata de caderea comunismului. Decaderea aici nu s-a oprit o data cu iesirea din comunism.
    In zona asta cel mult azil de batrani poti face, mai ales daca va continua migratia fortei de munca active.
    Iar Romania are datele demografice cele mai rele. Mergeti mai departe. Uitati de ea.

    RăspundețiȘtergere
  12. Nu prea mai ai cu cine sa schimbi lucrurile
    https://www.mediafax.ro/social/jumatate-din-tinerii-romani-vor-sa-plece-din-tara-masurile-propuse-de-specialisti-pentru-a-opri-exodul-video-18816147

    Batranii nu se schimba.

    RăspundețiȘtergere
  13. Referitor la noul ambasador de cand l-am vazut am avut impresia clara ca omul vine la rupere. Americanii nu vor si nu ii intereseaza reforme politice radicale. Nu e in interesul lor, induce instabilitate si e greu de estimat care va fi partea lor cu noul stat asa ca prefera ca canalale de colectare sa curga in continuare. E doar un business care prospera si se dezvolta si nu e nici o nevoie de restructurare cand treaba merge bine.

    Statul de drept la noi pornit de basescu si terminat de johanis e de fapt o administratie care cotizeaza gros extern in timp ce la intern se arunca frimituri iar de restul se da mult can can si propaganda cu coruptia.

    Principala problema e ca noi nu ne cunoastem nici istoria ultimilor 30 de ani. Nu avem o analiza clara cine a facut ce si cu ce impact. La noi informarea e facuta de certurile dintre politicieni moderate de mass media din care nu intelegi niciodata nimic despre lucrurile importante. Noi nu macanim acum cand in teorie s-ar mai putea face ceva, dupa ce depasim 150-200 de miliarde datorie suntem kaput. Partea mistoaca e ca si atunci tot cu coruptia vom fi in gura.

    Desi sunt de acord ca vorbim de un stat esuat solutia cu daramarea care o propui e aberanta. Nu sti cum o sa iti iasa noul stat si daca ai avea puterea lu Ceausescu sa il faci. In plus daca sare mass media pe tine ca noul stat ne scoate din Europa si ne condamna la saracie populatia o sa iti ia capul in piata publica.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai nuuu TG, mass media lucreaza pentru cel victorios, nu? Cum sa sara pe el?
      Ca doar tii minte de ode de lauda ii cinta mass media lui Nea Nicu.
      Asta este dca vom fi datori 200 de miliarde vom stringe curelele ca am facut "cursul" respectiv si am primit si tricou la absolvire si in vre-o 500 de ani il vom plati inapoi

      Ștergere
    2. Da ai dreptate cand spui ca nu cunoastem istoria ultimilor 30 ani, decat aceea de suprafata.

      Ștergere
  14. Acest stat, Romania, care nu apartine si nu a apartinut niciodata romanilor, fiind stapanit numai de straini inca de la infiintare (o scurta exceptie fiind perioada lui Ceausescu, ca de aceea l-au si omorat), nu va putea fi niciodata al Oamenilor Liberi atat timp cat Ardealul va fi parte componenta. Ardealul este "latul" care tine in captivitate si sub stapanire straina acesta pamanturi si oamenii care le locuiesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Așa îți apare după ce sugi la "ceaiul" cu viziuni ?
      Lasă Ardealul în pace, la locul lui în România, nu ține cu prosteli boiangiste !

      Ștergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)