sâmbătă, 22 februarie 2020

Asaltul nemernicilor

Siegfried Mureșan spune că minerii din Valea Jiului n-au de ce să-și facă probleme deoarece vor lucra pe salarii babane în domeniul energiilor regenerabile. Uite-așa au păcălit jigodiile ăstea o țară întreagă și la fel o păcălesc și-acum. Dacă n-ați fost în Valea Jiului, nu vă băgați în seamă pentru că n-aveți habar ce-i aia sărăcie.


Vă atenționez că, după ce s-a aflat în poziția de exportator net de energie, România a redevenit dependentă energetic. Deja vestul țării e practic decuplat, asigurându-și necesarul de energie electrică aproape exclusiv din importuri. Și e normal să fie așa. Ungurii au obținut finanțare de la ruși pentru construcția unei centrale atomoelectrice la Paks. N-au fost proteste că-i invadează rușii, că s-au vândut sau alte aberații. Mai mult, Ministerul Mediului de la noi a avizat investiția cu toate că reprezintă un risc de mediu semnificativ pentru țara noastră. În acest fel, ungurii au devenit cel mai important nod energetic din estul Europei. La noi, investiția de la Cernavodă stagnează după ce, rând pe rând, ba nu ne vindem chinezilor, ba nu ne vindem canadienilor, ba nu ne vindem nimănui. Mai nou, Orban joacă la fentă pentru uciderea Companiei Naționale a Uraniului și transformarea complexului de la Cernavodă într-o unitate captivă a unei firme canadiene. Curat murdar, monșer!

Gazul din Marea Neagră e deja un joc al ungurilor care au obținut dispecerizarea sa. Astfel, profitul se împarte între șobolanii care au obținut gratuit exploatarea imenselor rezerve de gaz din Marea Neagră și ungurii care au exclusivitatea asupra gazului nostru. Asta doar pentru că se află la un capăt al țevii și noi nu suntem capabili să batem cu pumnu-n masă. După ce austriecii ne-au jefuit de petrol și-o de-o parte din gaze, iată că apar și ungurii la orizont pentru a mai fructifica ce-a mai rămas de fructificat.

În timpul acesta, noi ne distrugem sistemul energetic național. O schemă de-a dreptul falimentară de plată a energiei așa-zise verzi era să ne bage-n rahat de tot. Au profitat însă nemții, cei care s-au aflat la capătul aprovizionării cu echipamente pentru producerea energiei verzi. Și uite-așa, fondurile europene s-au dus la ei pe banii noștri. Acum vine Siegfried Mureșan și promite marea cu sarea. Ăsta, dacă era în China și-ar fi făcut politica pe care-o face o sfârșea plătind glonțul în avans. La noi încă sunt proști care se uită-n gura lui!

Știu, se vor găsi destui deștepți care să-mi spună că sunt retrograd și n-am habar de ecologie și încălzirea globală. Vă spun franc: decât să participăm alături de Europa la lupta împotriva încălziri globale, mai bine renunțăm la Europa care e un păduche din ce în ce mai grăsan, pretențios și intruziv. Centralele pe cărbune trebuie repuse în funcțiune, producția clasică de energie la fel. Nu mai fiți idioți și nu-i mai credeți pe toți nemernicii care de 30 de ani ne vând folosind aceleași slogane. V-au spus că industria e un morman de fier vechi și i-ați crezut. Iar ei au profitat de vânzarea fierului vechi! În Polonia „fierul vechi” s-a transformat într-o salbă de multinaționale care fac jocurile la nivel mondial. Uitați-vă la ei ca să înțelegeți cât sunteți de proști!

Ați mers numai după fentă, ați îngropat industria și v-ați bucurat de junk-urile occidentale: mașini deja ajunse fier vechi, mobilă din PAL plătită la preț de lemn premium, mâncare din plastic pe care-o cumpărați la preț de delicatesă. Nu v-ați săturat???

14 comentarii:

  1. Nu prea ai tu dreptate des, dar in articolul asta le spui bine.
    Ungurii sunt departe deja. Prevad ca romanii vor merge in Ungaria la munca in maxim 5 ani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca te referi la "romanii" din Harghita, Covasna, Mures si de prin judetele ivecinate, afla ca multi merg la lucru sau la studii cam de multisor asa. Sa tot fie vreo 20 de ani, sau mai bine. Ba chiar au si dubla cetatenie.

      Ștergere
    2. Eu prevad ca romanii impreuna cu Ungurii si polonezii vor merge la munca in Rusia dupa ce se vor convinge ca in Germania angajatorii negrii nu mai au ce sa le ofere.

      Ștergere
    3. Stau in Cluj si toti cunoscutii mei unguri au cetatenie maghiara. Ba mai mult sa va explic un caz. Un amic maghiar a mers cu tatal sau la analize si a zis ca e perfect sanatos si nu stie de ce se simte rau. A mers apoi in Ungaria si au depistat cancerul. Acum e internat in ungaria, si face un tratament care in Romania nu ii dadea nimeni ca nu era. Fara sa plateasca nimic sau sa contribuie la sistemu de sanatate ungar.
      Majoritatea maghiarilor din zona pentru chestii grele merg in Ungaria sa se trateze.

      Ștergere
  2. nu uita de nivelul real al romanilor:
    https://www.edupedu.ro/banca-mondiala-romania-rurala-are-rezultate-similare-cu-senegalul-la-testarile-internationale-aplicate-elevilor-sistemul-actual-nu-permite-romaniei-sa-raspunda-schimbarilor-globale-de-pe-piata-munc/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://www.edupedu.ro/efectele-pisa-in-economie-dragos-iliescu-revolutia-industriala-3-0-trece-pe-langa-romania-fluierand-pentru-ca-tu-nu-ai-forta-de-munca-calificata-sa-fii-competitiv-iar-companiile-investesc-mai-deg/

      bonus1:
      https://vk.com/wall519029177_4550

      (varianta e-book costa 5 lire)
      https://www.ulsterinstitute.org/intellofnations.html

      bonus2:
      https://www.researchgate.net/profile/Richard_Lynn3/publication/289962908_IQ_and_the_Wealth_of_Nations/links/5c333185a6fdccd6b598bb39/IQ-and-the-Wealth-of-Nations.pdf

      Ștergere
    2. 《Dacă în zonele rurale din Harghita se întâlnesc cele mai slabe rezultate, cele mai bune revin zonelor urbane din Iași și Brăila.》

      E OK așa.

      Ștergere
    3. 《(varianta e-book costa 5 lire)》

      Regula nr. 1: Nu dați bani, mai ales străinilor, decât dacă arde ceva sau moare cineva.

      Ștergere
    4. Faptul ca-n vest este altceva, reprezinta o minciuna! Sistemul de indobitocire in masa, prin intermediul scolii, functioneaza in vest din 1898. De-a lungul timpului am postat material informativ, inclusiv carti, pe aceasta tema.
      Pt 68% din elevii Germaniei untul se face din margarina. In universitatile americane, cel mai raspindit pariu dintre profesori este "care are cel mai timpit student". Doar 12% din elevii Angliei gasesc aceasta tara pe harta.
      Renumita Merkel, o fiziciana, i s-a pus in fata o harta si vedeti singuri unde cauta Berlinul:
      https://www.youtube.com/watch?v=0MOooNrOZRc
      In trecut am postat si interviuri ca parlamentari nemti, care au fost intrebati ce-au votat si motivul. A rezultat un concurs de prostie fara granite!
      Prostiile astea cu "tarili civilizatie" nu mai tin, deoarece dovezile alea sint ale lor si le vine greu sa recunoasca ca sint zerouri barate!
      Revolutia culturala neo-maoista este un succes mondial, iar ea a plecat din vest.

      Ștergere
  3. Ungurii au făcut asta de 1000 de ani, bineînțeles cu ajutorul trădătorilor de serviciu din toate timpurile. Mai rău sunt curve care pozează ca fete mari, după ce s-au tăvălit în fin cu toți cei puternici. Vorbesc de politică.

    RăspundețiȘtergere
  4. Dragnea e la parnaie pentru ca a vrut ca statu roman sa aiba si el partea lui de profit din gazele din Marea Neagra.
    Daca ma intrebi pe mine dintre toti mafiotii Nastase a fost cel mai ok mafiot. Din cauza lui am ajuns in nato si ue.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lema1: Daca nu stii sa furi pentru tine sigur nu stii sa ii conduci nici pe alti.
      Lema: Daca stii sa furi pentru tine nu e garantat ca stii sa ii conduci si pe altii

      Ștergere
  5. https://sevedetot.ro/romanii-sunt-chemati-din-nou-sa-apere-limba-romana-spunem-nu-hotarat-pretentiilor-absurde-ale-udmr/?fbclid=IwAR3czhzrvBR6o_jdG8ll2mjLjWzyEgqNcW8gs8K_yeZtRUirahW-Fe6hAh4

    RăspundețiȘtergere

  6. Cand e vorba de maghiari hop si eu la injurat.
    Dar daca ne informam mai bine putem afla ca maghiarii au capatat o cota mai mare de gaz decat noi pe buna dreptate. In Ungaria circa 76% din gospodariile urbane si rurale sunt conectate la gaz metan. In romania nici 30% din gospodarii sunt racordate la gaz metan, iar din cele din mediul rural circa 3-4%.Guvernele noastre nu au costruit mai multe conducte si nici sosele, erau ocupate sa vanda tara pe 2 bani.
    Pe de alta parte maghiarii si-au dezvoltat industria chimica care le noi a disparut aproape cu totul. Ei au avut curaj sa construiasca si sa dezvolte o industrie pentru care nici nu au materie prima, iar noi nu am fost in stare sa pastram macar ca am avut, dar ne repezim la injurat.
    In ceea ce priveste mersul la munca in Ungaria nu este chiar asa. Multi ardeleni, in special cei din zona de granita si mai ales cei ce au rude prin alianta in Ungaria s-au mutat de mult in Ungaria, de cand au plecat si maghiarii la munca in occident si au ramas multe gospodarii disponibile si vandute la un pret convenabil, bine utilate si aveau si GAZ.
    E cazul sa ne apucam sa ne organizam la actiuni mai concrete decat injuratul pe internet caci altfel pierdem totul.
    Sunt bloguri bune, ca acesta, cu informatii oneste si folositare, astfel incat sa nu mai fie oameni manipulati si atrasi in tot felul de partide si organizatii antinationale. Este cazul sa aratam ca stim care este adevarata situatie, ca nu mai putem fi mintiti si manipulati si ca drepturile noastre trebuiesc respectate si de companiile multinationale sau alogeni.
    Uniti vom invinge!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)