vineri, 21 februarie 2020

Bomba dezamorsată

Până mai ieri coșmarul democraților americani era Trump. Care ar fi problema cu Trump? În principal că e împotriva progresismului, fără a fi însă radical. Dacă judecăm politica SUA de după alegerea lui Trump vom putea spune că nu-s mari schimbări. Și chiar cele care-au fost făcute nu s-au făcut într-o direcție corectă, ci tot într-una infectată de demonul progresismului tembelizant.


Iată că a sosit momentul ca marele dușman al Partidului Democrat să nu mai fie Trump, ci culmea, unul de-al lor, mai precis Bernie Sanders. De fapt nu al Partidului Democrat, ci al elitelor care coordonează destinele acestui partid. Pare ciudat, dar chiar asta se întâmplă.

Mulți nu prea știu dedesubturile politicii americane și de-aceea voi rezuma modul în care un partid își alege candidatul la președinție. Cum la ei totul e spectacol, campania electorală începe cu mult înainte printr-o serie de alegeri - numite primare - desfășurate în interiorul partidului. În urma acestor alegeri se desemnează delegații la convenția națională, for în care se votează candidatul care urmează să fie susținut de către partid. Orice pretendent la postul suprem își începe inițial lupta la nivel de partid în alegerile primare. Sunt evenimente animate, un fel de antrenament pentru cursa electorală, însă unul dur, în care candidații se luptă pe viață și pe moarte.

Încă de la alegerile trecute, în ciuda ascensiunii „la impuse” a lui Hillary Clinton, s-a remarcat un ticălos răsărit de niciunde: Bernie Sanders. A reușit atunci să rupă o halcă importantă din electoratul lui Hillary spre surprinderea tuturor. Cu toate c-a fost un outsider, figura pe care-a făcut-o a fost una impresionantă, iar discursul populist pe care-l practică cu dibăcie a atras numeroși adepți în siajul său. Încă de-atunci am înțeles că Bernie Sanders are, cu siguranță, o șansă mult mai mare decât i se arătase.

Iată-l acum cățărându-se fără efort spre postura de candidat la președinție al Partidului Democrat. Ca să înțelegeți puțin din terciul care se servește acolo, vă voi spune că, în patrtid, toate cărțile au fost făcute pentru celebra jigodie Joe Biden. El este preferatul elitelor, cumva în postura în care se afla Hillary Clinton. Într-un fel, Biden e Hillary fără fustă: profund corupt, prostovan până-n măduva oaselor, dar servind cu strășnicie elita din spatele partidului. Spre deosebire de el, Bernie Sanders e ridicat de la firul ierbii, din mlaștina ideologiei infecte promovate de-atâta amar de vreme de Partidul Democrat. E nu e parte(cel puțin vizibilă) a elitei conducătoare, ci e tipul de revoluționar pe care-l generează ideologia: șarmant, fără scheme complexe de gândire și gata să pună în practică întreaga căruță de idei toxice ridicate la nivel de politică oficială. Partea proastă e că pe tărâm ideologic Bernie Sanders nu poate fi contrat de către ceilalți dușmani ai săi. El nu face altceva decât să ridice la rang de politică oficială toate așa-zisele idealuri(în fapt o grămadă de idei puturose de respirație neomarxist-progresistă).

Poate vă întrebați unde-i problema. Doar omul nu face altceva decât să repete ideologia impusă de elite. Ei bine, tocmai aici e problema. Respectiva ideologie e impusă cu scopul de a-l face pe omul normal să se auto-învinovățească deoarece ideile promovate de politicile publice americane de azi sunt contrare normalității și bunului simț. Totul e gândit astfel încât omul normal să se simtă vinovat pentru propria normalitate și astfel să „meargă pe vârfuri”. Nimeni dintre arhitecții „noului val politic” nu cred că și-a imaginat că un asemenea mod de gândire ar putea deveni dominant. Asta în condițiile în care ciudățenii precum Alexandria Ocazio-Cortez s-au strecurat mult prea rapid la vârfurile politicii americane.

Cam așa a izbucnit acum, în curtea democraților, o bombă chiar mai mare decât Trump, anume bătrânul ticălos Bernie Sanders. Ceea ce vrea Bernie e să aducă democrația marxistă în SUA. E un fel de râsul curcilor. După ce marele dușman al SUA, URSS, a picat fix din cauza socialism-comunismului impus ca politică de stat, iată că virusul maxismului cuprinde cu o viteză înfricoșătoare fix țara care-l învinsese. Astfel, într-o ciudată ironie a istoriei, învingătorul tinde să devină învins.

De ce-s înfiorate elitele din spatele democraților? Păi cum v-ați simți dacă ați fi - să zicem - Jeff Bezos și de mâine o Alexandria Ocazio-Cortez ar reuși să impună un impozit de 70% pentru tot ceea ce depășește 10 milioane de dolari? Da, ați auzit bine! Nu ați simți o transpirație rece pe șira spinării?

Problema Bernie Sanders e una gravă pentru democrați. Joe Biden e îngropat de propria-i prostie. E incapabil să-i facă față lui Bernie care, fără doar și poate, e un maestru al discursului și un polemist excepțional. Din disperare elitele au scos din buzunar o altă arătare, anume miliardarul Michel Bloomberg care, pe lângă bani, are susținerea imensului său trust media. Însă Bernie a măturat pe jos și cu Bloomberg, astfel încât deranjul elitelor e maxim.

Mai țineți minte când Soros și ai lui făceau campanie împotriva lui Trump spunând că n-au nevoie de taxele pe care li le returnează acesta. Ei bine, iată că vine taica Bernie din tabăra lor pentru a face fix ce zic ei, nu ceea ce fac ei. Și asta le dă o imensă durere de cap.

Bernie Sanders este de fapt un Trump întors pe dos. E tot o carcasă fără fond, un guguman care va face ca toată confruntarea finală să fie un circ între doi idioți. Dacă însă Sanders va câștiga prezidențialele - lucru care nu-i deloc imposibil - va urma o nebunie la nivel mondial. Și astfel, profeția sumbră a lui Marx se va îndeplini fix acolo unde nimeni nu s-ar fi așteptat. Vin vremuri interesante!

23 de comentarii:

  1. Stimabile domn, dumneavoastra de la ce suma credeti ca omul o da in patologic?Eu am estimat ca undeva de la 100 de milioane de euro, oferta (de/din orice) nu mai este proportionala cu averea detinuta.Nu poti sa iti iei mai Rolls Royce, mai curva luxoasa decat ceea ce e pe piata, avion ai, yacht ai, case asisderea.S-atunci, de ce totusi elitele tin lumea in mocirla?De ce productia e in Asia pentru profit?Ca sunt extrem de multe animale care nu gandesc, de acord, totusi la bunicul cand eram copil vedeam ca bivolii daca erau ingrijiti bine, erau blanzi.Si bivolii-s niste animale tare nebune si imprevizibile.Cum sa nenorocesti actualul sistem decat prin altul mai nebunesc?

    RăspundețiȘtergere
  2. in ciuda mass mediei americane si europene, sau mai bine spus controlata de democratii americani, in care dusmanul poporului este Trump, exista un alt curent sustinut de forte secrete gen QANON si este extrem de popular. Foarte multi Americani isi doresc dupa ce Trump nu va mai fi presedinte sa infiinteze o tara a lui in care sa emigreze toti.

    RăspundețiȘtergere
  3. Cei care nu știu cum funcționează „democrația americană” (ce sistem de selecție a candidaților folosesc cele două partide mari, modul în care se votează -„un vot” acordat într-un stat nu este egal cu „un vot” acordat în alt stat!- diferențele între „ideologia” democrată și cea republicană din SUA, etc.) vor considera articolul ca lipsit de importanță. Și, având în vedere că este vorba de SUA, vor considera că pe noi nu privește! Însă, dacă acest Bernie Sanders va ajunge președinte SUA și își va pune în „operă” ideile, atunci va fi așa cum spune autorul articolului, „o nebunie la nivel mondial”!

    RăspundețiȘtergere
  4. https://www.zerohedge.com/news/2020-02-12/it-turns-out-bolsheviks-love-top-1

    RăspundețiȘtergere
  5. Hai ca e frumos. Abia astept sa-l vad pe Sanders cocotat presedinte.
    Oricum bogatii cereau singuri impozite mai mari :). Iar altii spuneau ca firmele, indeosebi corporatiile, ar trebui sa se orienteze mai mult pe produs si client si mai putin pe profit.
    La ce stres e la americani zi de zi, nu mi se pare o intamplare ca vine un marxist. La asta duce lacomia in definitiv. Ii intoarce pe cei multi si saraci impotriva bogatilor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pana la urma se intampla miscari impotriva actualului sistem, unele de origine marxista, altele extremiste, pana si in Europa, care e socialista comparativ cu ce in SUA. Iar daca Sanders si restul nu vor reusi sa schimbe ceva in favoarea celor multi, ma astept la forme si mai extreme in viitor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Pana la urma se intampla miscari impotriva actualului sistem, unele de origine marxista, altele extremiste, pana si in Europa, care e socialista comparativ cu ce in SUA"

      Pai sistemul actual FALIT nu este unul marxist care devine si mai marxist pe zi ce trece?
      Marxismul nu este extremism?
      Iar socialismul nu este marxism?
      Voi pe ce planete cu lumi paralele traiti bai nene?

      https://www.marxists.org/romana/m-e/1848/manifest/index.htm

      Ștergere
    2. Sistemul actual e marxist cu corporatiile, nicidecum cu prostimea.
      Pe ce planeta traiesti tu, sa nu vezi ce se intampla?
      Eu nu ma refer la consecintele bune sau rele ale unor miscari, eu caut sa ghicesc trendul. Vezi cum gandesc generatiile de sub 40 de ani. Si nu de la noi, ca sunt in minoritate.

      Ștergere
    3. Sanders sigur va implementa platforma propusa prin metode neinvazive si neagresive. Asistena medicala universala indiferent de pozitia sociala, educatie universitara gratis si asigurarea locurior de munca celor apti de munca. Bani pentru acest deziderat al unei planete verzi ARE!si nu numai dar vor ramine si in plus!

      Ștergere
  7. Sunt de acord cu un singur lucru: va fi circ. Adica vanzarile de popcorn vor creste. In rest Crazy Bernie nu va face mare lucru daca va ajunge presedinte, asa cum nici Trump nu a facut. Exista un senat, judecatori, servicii secrete, elite, etc. Scopul lui este sa ajunga presedinte, nu sa faca ceva. Mai scrie o carte, mai ia niste bani. Si iti rade in fata - tu de ce nu ai scris o carte sa faci si tu milioane. Crazy Bernie.

    Crazy Bernie nu are sanse prea mari, pana la urma Trump a livrat, cel putin partial. Dar cine stie. Initial nici Trump nu avea si a castigat.

    RăspundețiȘtergere
  8. Referitor la ultimul paragraf.. Este chiar de asteptat sa se intample in US.. L-am ascultat pe istoricul Mircea Dogaru care spunea ca Marx exact asta a zis ca ideologia comunista o sa apara in tara cea mai dezvoltata, cand capitalul/corporatiile o sa devina f puternice. Mai puternice decat statul, care va fi aruncat la gunoi.
    se pare ca exact asta era idea lui tatucu Marx.
    Vom vedea ce se intampla.
    Popcorn.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "L-am ascultat pe istoricul Mircea Dogaru care spunea ca Marx exact asta a zis ca ideologia comunista o sa apara in tara cea mai dezvoltata, cand capitalul/corporatiile o sa devina f puternice. Mai puternice decat statul, care va fi aruncat la gunoi."

      Nu mai bine te duci tu impreuna cu impostorul ala de Dogaru cu pensia lui speciala cu tot, un pic pe la biblioteca si mai puneti burta pe carte?

      https://www.amazon.com/Wall-Street-Bolshevik-Revolution-Capitalists/dp/190557035X

      https://www.youtube.com/watch?v=hG7lG0ggHck

      https://magazin.anacronic.ro/produs/wall-street-si-revolutia-bolsevica-precomanda/

      https://www.emag.ro/wall-street-si-revolutia-bolsevica-antony-c-sutton-editura-anacronic-ac-1937/pd/DZP6R8BBM/

      Si inainte sa-ti spuna unul sau altul ce spunea Marx, nu mai bine vezi tu singur singurel ce spunea Marx direct de la sursa?

      https://www.marxists.org/romana/m-e/1848/manifest/index.htm

      Ștergere
  9. Ete colea sa:
    https://invictuswebmedia.com/2019/05/17/chabad-lubavitch-in-spatele-celor-mai-mari-fonduri-de-investitii-din-romania/

    https://www.youtube.com/watch?v=ohtU7x6dKb8

    RăspundețiȘtergere
  10. Corporatiile promoveaza tot un comunism sub masca capitalismului. Nu se va pune problema impozitarii corporatiilor, ci a averii persoanelor fizice si aici vor avea de suferit cei ce au bunuri, case si masini. Oamenii cu adevarat puternici nu au mare lucru pe numele lor ca persoane fizice, ci au ceva mult mai important si anume controlul corporatiilor. Tot ceea ce folosesc acesti oamneni cu adevarat puternici nu e proprietatea lor, ci a unor persoane juridice pe care ei le controleaza. Aceasta fictiune numite persoana juridica a distrus capitalismul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Exact , statul va fi inlocuit oficial de corporatii ! Asta nu inteleg multi

      Ștergere
    2. - "Nu se va pune problema impozitarii corporatiilor, ci a averii persoanelor fizice si aici vor avea de suferit cei ce au bunuri, case si masini."

      Ba se pune problema atat a impozitarii companiilor pe profit si pe dividende cat si a persoanelor fizice pe venit si pe avere.
      De aia companiile de productie isi muta productia in Asia, cele de servicii isi muta operatiunile in offshoreuri si ambele isi muta sediile si capitalurile in offshoreuri, iar oamenii bogati parasesc statele marxiste in frunte cu Franta, Benelux, Scandinavia, Canada, Australia, SUA, etc.

      https://www.theguardian.com/business/2018/aug/09/britains-richest-man-to-leave-uk-for-tax-free-monaco

      https://www.theguardian.com/business/2019/feb/17/brexiter-jim-ratcliffe-uk-richest-man-plans-save-4bn-pounds-tax-monaco-move

      - "Oamenii cu adevarat puternici nu au mare lucru pe numele lor ca persoane fizice, ci au ceva mult mai important si anume controlul corporatiilor."

      Evident ca activele nu sunt detinute pe persoane fizice, ci o parte sunt detinute de companii, iar o alta parte, cea mai importanta este detinuta de funtatii nonprofit care la randul lor sunt detinute de trusturi sau fundatii anonime. Controlul corporatiilor nu se face "pe persoana fizica" ci prin intermediul fundatiilor nonprofit si al unui "board of trustees".
      In ziua de astazi numai gogomanii isi mai inregistreaza afaceri pe plan local si in nume propriu, prin care implicit devin iobagi la stat si sub papucul unor intitutii de debili mintali ca cei din ANAF. Sa vedem daca mai are ANAF tupeul sa mai ceara spagi, sa puna sechestre pe bunuri, active, conturi, etc la o companie internationala, atunci cand stie ca orice forma de abuz se va solutiona in tribunalele internationale, unde ei SUNT FIX NEICA NIMENI.

      https://www.wall-street.ro/special/fiscal-advice/180646/gabriel-biris-anaf-grup-infractional-organizat.html

      Oare ce anume crezi fac baietii astia de niste sute de ani?
      Asa e ca nu ai auzit de fundatiile si de trusturile italiene pana acum?
      Dar de cele austriece sau germane ai auzit ceva?

      https://qz.com/694340/the-richest-families-in-florence-in-1427-are-still-the-richest-families-in-florence/

      https://www.bloomberg.com/news/articles/2016-08-23/how-to-stay-rich-in-europe-inherit-money-for-700-years

      - "Aceasta fictiune numite persoana juridica a distrus capitalismul."

      Debitezi numai prostii pe banda rulanta!

      Inainte sa te apuci sa citesti cartile recomandate de mine mai sus, treci si dezmorteste neuronul din dotare cu articolele astea:

      https://www.armstrongeconomics.com/armstrongeconomics101/economics/economics-what-does-the-term-imply/

      https://www.armstrongeconomics.com/international-news/rule-of-law/why-justice-can-never-exist-for-long-under-centralized-governments/

      https://www.armstrongeconomics.com/writings/2012-2/anatomy-of-a-debt-crisis/

      https://www.armstrongeconomics.com/armstrongeconomics101/ecm-armstrongeconomics101/the-economic-confidence-model-the-shift-in-trend/

      Ștergere
    3. Om trai si om vedea cine a avut dreptate. Mai mult calmitate stimabile, detinatorii adevarului asa cum te pretinzi sunt foarte linistiti.

      Ștergere
  11. Ba inteleg toti Kinule, dar tot degeaba, ce poti sa faci, canci!

    RăspundețiȘtergere
  12. https://benjaminfulford.net
    Ei speră să folosească fie vicepreședintele Joe Biden, speranța Partidului Democrat Bernie Sanders, fie candidatul la președinția republicană a SUA, Donald Trump, ca oameni care vor reforma sistemul existent suficient încât să poată evita repornirea sistemului împreună, așa cum propune WDS. Ceea ce acești oameni trebuie să înțeleagă este faptul că, pe 2 mai 2016, STATELE UNITE ALE CORPORAȚIEI AMERICEI a intrat în faliment atunci când filiala sa din Puerto Rico a plătit o sumă de 422 de milioane de dolari. Din punct de vedere legal, guvernul corporativ al Statelor Unite este acum sub controlul Corporației Națiunilor Unite, condus de baronul Rothschild. Cu toate acestea, statutul corporației Națiunilor Unite în sine este îndoielnic, deoarece nu au nici aurul, nici moralul pentru a menține actualul sistem haotic și de distrugere a planetelor pe care îl supraveghează.

    Controlul mafiei Rothschild și Khazarian a fost redus, în esență, la falimentul grup al națiunilor G7. Aruncați o privire la această fotografie făcută la întâlnirea G7 săptămâna trecută în Japonia.

    http://www.zerohedge.com/news/2016-05-26/caption-contest-spot-odd-g-7-leader-out

    Observați că, în timp ce toți ceilalți lideri flutură în fotografia de grup, cancelarul german Angela Merkel face semnul horusului cu mâinile, folosind butonul de pe geacă drept ochi. Întrucât Merkel este singurul lider care este al liniei de sânge de la Saxe Gotha Rothschild care conduce G7 și ochiul lui Horus reprezintă o conducere supremă, ea transmite mesajul că ceilalți lideri din fotografie sunt doar slujitori.

    RăspundețiȘtergere
  13. Capitalismul va intra in opozitie , in timp ce socialismul se reinventeaza ! Dictatura corporatiilor va fi mult mai perversa decat cea de stat !

    RăspundețiȘtergere
  14. Bomba aruncata de CIA de fapt are efecte mult mai largi, CIA pretinde ca de fapt toti candidatii democrati, inclusiv Mini Michael Blumberg sunt ajutati de serviciile secrete rusesti, cu exceptia candidatului Pinichio Peter Buttigieg, care se stie ca este assetul/omul CIA-ului. Deci CIA vrea sa vada daca zvonurile mai pot influenta circul alegerilor, este doar o manevra ca sa creasca si tensiunea in cursa din preliminare.
    Nu va faceti probleme cu cine castiga, caci CIA are softwarul pentru controlul alegerilor din SUA si multe alte softwareuri electorale si bineinteles si pe ala de'l tine STS-ul in baza decretului dat de Veorica.
    Alegerile sunt cotrolate prin soft in marea majoritate a tarilor occidentale si nu numai, asa ajung la putere doar vandutii care au capatat sigurarea alegerilor si o sapca, contra pretului enorm pe care tara respectiva il plateste.
    Daca nu credeti intrebati'l pe Iohanis, poate va spune si pretul complet.

    RăspundețiȘtergere
  15. Romanul se incurca in tot felul de discutii despre capitalismul buriuitor si comunismul, deasemenea, buruitor, pt ca sint la fel de multilateral dezvoltate, din moment ce au aceleasi radacini si gradinari.
    În cazul comunismului, statul deține corporațiile, iar bancherii dețin statul. În cazul capitalismului, bancherii controlează corporațiile, iar corporațiile controlează statul. În fiecare caz, aveți capitalism monopolist, cu monopolul politic și cultural în Occidentul(neaparat) civilizat, asemănător cu cel al Rusiei sovietice.
    Un desen(schema) pe intelesul tuturor:
    http://pit-hinterdenkulissen.blogspot.com/2013/02/eu-und-sowjetunion-ein-absurder.html?m=1

    Cea mai amuzanta chestie e aia cu minunata Asie, unde, cica, te umpli de succesuri! :) A expirat modelul si este in cursa de stergere cu guma!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)