marți, 25 februarie 2020

Doctrina idioților utili

Am văzut și eu clipul în care Chirilă se declară dezamăgit de Plăvan și de guwernerul său. Pe scurt - ca să nu vă mai chinuiți cu urmărirea întregii poliloghii - treaba stă în felul următor: personajul nostru s-a îndrăgostit de școala finlandeză - deh, ca orice tefelist - s-a dus pe-acolo cu ajutorul Ambasadei Finlandei pentru o „documentare” - în fapt un fel de plimbărică pe la diverse instituții - după care s-a hotărât să organizeze un workshop la București pe această temă, urmând ca apoi să forțeze implementarea sistemului educațional finlandez la noi.


Treaba a mers frumos până la capitolul acțiune. Adică atunci când s-a organizat workshop-ul, dintre toți partenerii lui de ideal a venit ... Sulea. L-au lăsat pe Chirilă și pe invitații săi să se uite unul la celălat. Dintre oamenii politici, a venit doar o deputată ... PSD(nu știu, v-am mai spus că ăștia-s proști?). În rest nimeni! Nu tu pedelei, nu tu userei, nu tu alți oameni politici ai momentului.

Partea interesantă e că al nostru cântător a încercat să facă ceva concret din proaspătul său ideal. A vorbit cu Turcanca și cu alți oficiali. A primit la schimb un canci și o recomandare ca absolut tot ceea ce face să facă sub egida programului ... „România Educată” , un căcățel cu perje conceput de Plăvan și oamenii săi. În fapt i se cerea să mai facă ceva propagandă pe gratis și să lase naiba inițiativa pe care o avusese.

Evident că gornistul nostru a fost cuprins de dezamăgire pe care și-a exprimat-o în clipul video menționat. Mai mult, s-a trezit să critice inițiativa plăvănească de alegeri anticipate și să-i dojenească frățește pe cei pentru care a luptat. Pe scurt, pentru cine înțelege, cam ăsta e destinul fraierului idealist care iese în față s-o facă pe eroul pentru un ideal pe care nu-l înțelege. De fiecare dată după ce șmecherii câștigă puterea, plevușca folosită în lupta de până atunci e lăsată de-o parte. Și, dacă nu se potolește, e efectiv eradicată. De altfel, indivizi de acest tip formează marea masă dezamăgiților. În timp ce „dușmanii” se lamentează cu înfrângerea, aliații efectiv o iau razna când constată că au fost păcăliți de către fripturiști. Cam în situața asta se află Chirilă.

Desigur, nu-i plâng de milă. Abia acum realizez că el nu-i nici mai mult nici mai puțin decât un biet tefelist. Eu aveam impresia că are ceva creier și s-a alăturat tâlharilor pentru a avea parte din pradă. Aiurea, e la fel de fraier ca întreaga generație care-l urmează. În primul și-n primul rând, e de-a dreptul prostește să te trezești dezamăgit de unii pe fața cărora se citea foamea de bani și de putere. Dar o asemenea prostie e specifică masei pe care o reprezintă și care va sfârși prin a sări - scuzată să-mi fie exprimarea - din muie-n muie.

Oricum, înainte de a se apuca el să se facă erou în domeniul educației, ar fi trebuit să înțeleagă că, în afara plimbăricii și a workshop-ului la care-a participat, absolut nimic nu-l califică pentru a trasa directive acolo. El e doar un gurist și-atât. Ar trebui să caute performanța în domeniul său - în care, fie vorba între noi, e picat într-un manierism crâncen. N-are ce căuta în politică, în educație, în știință sau mai știu eu unde, pentru simplul motiv că n-are nicio calificare. Vrei să faci educație? Pune mâna și fă o facultate de specialitate, muncește pentru un doctorat și abia după aceea poți să-ți începi UCENICIA în domeniu. Ceea ce face el e fix stilul prostesc și heirupist cu care tot felul de neica nimeni ne îndrumă de treizeci de ani încoace să preluăm și implementăm tot felul de baliverne ale altora.

Ăstora, cu asemenea concepții tâmpite, le-aș spune că puterea unei națiuni nu se manifestă prin modul în care-i copiază pe alții, ci prin modalitatea în care reușește singură să-și găsească drumul spre succes. Dacă vrem performanță, ar trebui să avem în vedere exemplele remarcabile ale trecutului. Luați ca exemplu școala de gimnastică, cea care-a făcut atâta performanță clădindu-se pe nimic și care-a fost distrusă de indivizi precum Tolontan: buni de nimic.

Dacă vă veți întreba de ce suntem în rahat, iată că aveți și răspunsul: pentru că mult prea mulți sunt tributari concepției că te poți realiza copiindu-i pe alții. Nu, bă, boilor! Te realizezi doar atunci când ridici tu ceva de la bază la vârf, de la A la Z. Rețineți chestia asta simplă și încetați să mai fiți proști! Știu, e imposibil, dar trebuia să o spună cineva în față.

12 comentarii:

  1. Individul reprezinta a doua generatie care se duce la scoala din familia lui, provenita din mareata localitate Ismail. Poate si cunoaste exact atit cit si ceilalti de aceeasi provenienta cu el: Boc, Basescu, Coldea, Kovesi, Citu, Dancila, Velea, Ciuca, Danca si toata armata de parveniti, ca sint fara numar!
    Astia sint fruntea tarii de 75 de ani si totul arata dupa chipul si asemanarea lor. Nu avea cum sa fie altfel!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu IQ 94, in scadere, cu varsta medie 41, in crestere, nu prea te mai realizezi decat copiind. Nu mai ai cu cine. Educatia e un dezastru, sanatatea la fel. Las-o ca merge si asa! Asta e.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Romania avea un IQ mediu de 94 in anii '90.
      Romania avea un IQ mediu de 92 in anii '00.
      IQ-ul mediu actual se apropie de 90, daca nu cumva a scadut sub acest prag. Daca nu, o va face in curand. Numai de la intrarea in UE in 2007, pana in 2017 ti-au plecat 3.8 milioane de oameni. Au plecat milioane de oameni si inainte de 2007 si dupa 2017 si se pleaca in continuare. Sunt peste 7 milioane de oameni plecati pana acum si exodul nu se mai opreste. Pe viitor va fi mai rau.

      Ștergere
  3. 1.
    - "Pe scurt, pentru cine înțelege, cam ăsta e destinul fraierului idealist care iese în față s-o facă pe eroul pentru un ideal pe care nu-l înțelege."

    Denumirea corecta nu este fraier idealist ci IDIOT UTIL!

    - "De fiecare dată după ce șmecherii câștigă puterea, plevușca folosită în lupta de până atunci e lăsată de-o parte. Și, dacă nu se potolește, e efectiv eradicată. De altfel, indivizi de acest tip formează marea masă dezamăgiților. În timp ce „dușmanii” se lamentează cu înfrângerea, aliații efectiv o iau razna când constată că au fost păcăliți de către fripturiști."

    Strategia asta este veche si ar fi trebuit cunoscuta de catre toata lumea.

    https://www.youtube.com/watch?v=K4kHiUAjTvQ

    Apropo, v-ati intrebat de ce intotdeauna "activistii" care vor "sa schimbe lumea" pentru ca "stiu ei mai bine" sunt diversi artisti, pictori, scriitori, filozofi, catareti, etc, in general oameni specializati in "stiinte umane" si nu cei de la real specializati in STEM (science, technology, engineering and mathematics)?

    https://www.howitworksdaily.com/wp-content/uploads/2015/11/Left-or-Right-Brain-Image.jpg
    https://www.elitereaders.com/wp-content/uploads/2015/12/left-right-brain.jpg

    Pe langa faptul ca "umanistii" sunt incapabili sa gandeasca logic si rational, motiv pentru care o ard ipotetic, filozofic si ideologic, va spun eu care este motivul principal. Uitati-va pe la ei prin conturi, portofele si buzunare si veti observa un lucru foarte simplu: LE BATE VANTUL! Cat de bogat credeti ca este un actoras scapatat si un cataret penibil dintr-o trupa penibila ca individul Chirila sau Caramitru jr, sau Oana Pelea sau retardati sinistrii ca Malin Bot sau Florin Badita si altii ca ei?

    Ce ma uimeste pe mine este faptul ca acest tip de indivizi isi baga nasul si se pun singuri in fruntrea unor domenii in care nu au absolut nici o specializare sau competenta. Cum poate sa vina un individ ca acest Chirila intre doua scalambaieli si doua mugete pe scena sa organizeze si sa se puna singur in fruntea unui "workshop" pentru a dezbate si a impune schimbarea intr-un domeniu cu care el pur si simplu este paralel? Te-ai astepta ca unul de talia lui Florian Colceag sa incerce sa faca asa ceva pentru ca este expert in domeniul respectiv. Chirila si altii ca el nu reusesc decat sa se umple de penibil si sa ridice bolile mintale la un nou nivel!

    https://vimeo.com/162359572
    https://www.youtube.com/watch?v=xrheaWgIZu4

    https://www.piticigratis.com/2015/01/florin-badita-cel-mai-somer-om-din-lume/

    https://www.piticigratis.com/2017/02/florin-badita-cel-mai-prost-somer-din-tara-deturneaza-protestele-spre-cerseala-lui-de-atentie/

    - "Eu aveam impresia că are ceva creier și s-a alăturat tâlharilor pentru a avea parte din pradă. Aiurea, e la fel de fraier ca întreaga generație care-l urmează. În primul și-n primul rând, e de-a dreptul prostește să te trezești dezamăgit de unii pe fața cărora se citea foamea de bani și de putere."

    De unde creier daca el este "umanist" si implicit paralel cu logica, cu ratiunea si lipsit de orice forma de discernamant? Un om cu creier functional nu se arunca cu capul inainte fara sa analizeze toate posibilitatile si ar fi in stare sa formuleze un rationament extrem de simplu de genul:
    - daca A este valid, atunci B
    - daca A este invalid, atunci C
    - daca A este nul, atunci D.

    RăspundețiȘtergere
  4. 2.
    - "Dar o asemenea prostie e specifică masei pe care o reprezintă și care va sfârși prin a sări - scuzată să-mi fie exprimarea - din muie-n muie."

    Stai linistiti ca astia nu sunt doar cu muia pe care si-o iau in stil "slap-happy", dar si cu curul. Muie cu cacat si cu palme in cap. De aia au ajuns asa lipsiti de discernamant.
    Pana la urma acest comportament este foarte usor de inteles. Cand esti incapabil sa faci afaceri si cand esti neangajabil, pentru ca nu ai calificari utile de nici un fel, ce iti mai ramane de facut pentru a obtine un venit cat de cat mai mare si a nu ajunge la munca de jos unde sa fi platit cu salariul minim pe economie ca un necalificat sau slab calificat, adica exact asa cum meriti? Prostitutia. Inclusiv prostitutia intelectuala, adica activismul si oengismul.

    - "N-are ce căuta în politică, în educație, în știință sau mai știu eu unde, pentru simplul motiv că n-are nicio calificare."

    Exact asta am spus si eu mai sus.

    - "Ăstora, cu asemenea concepții tâmpite, le-aș spune că puterea unei națiuni nu se manifestă prin modul în care-i copiază pe alții, ci prin modalitatea în care reușește singură să-și găsească drumul spre succes."

    Exact acelasi lucru este valabil si la nivel de individ si de familie. Nu poti crea si avea o natiune puternica si prospera cu indivizi ratati si incapabili sa reuseasca singuri pe drumul lor.

    - "Dacă vă veți întreba de ce suntem în rahat, iată că aveți și răspunsul: pentru că mult prea mulți sunt tributari concepției că te poți realiza copiindu-i pe alții. Nu, bă, boilor! Te realizezi doar atunci când ridici tu ceva de la bază la vârf, de la A la Z. Rețineți chestia asta simplă și încetați să mai fiți proști! Știu, e imposibil, dar trebuia să o spună cineva în față."

    Si uite asa, iar ajungem la ceea ce sustin eu si deranjeaza pe altii si anume: salvarea este doar individuala, nu de grup!
    Poate inteleg acum si "bă, boilor!" care e treaba cu "salvarea": te "salvezi" doar atunci când ridici TU ceva de la bază la vârf, de la A la Z. Exact asta este ceea ce te face prosper, ce iti ofera independenta si ce te ridica peste ceilalti aruncand egalitarismul la gunoi.
    Si uite asa am pus cruce si marxismului care promoveaza utopii si imparteli egalitariste. Nu a existat, nu exista si nu va exista nici o data egalitate intre un individ care reuseste sa ridice ceva de la baza la varf, de la A la Z, si unul care nu reuseste sau care nici macar nu incearca sa realizeze ceva. De aia toti ratatii devin marxisti si viseaza numai "redistribuiri" si "justitie sociala" si exact de aia cei care reusesc FUG SI ISI MUTA productia in Asia si capitalul in offshore.
    Si Chirila si toti astia de teapa lui, tot ratati marxisti fara o chifla in burta sunt. Atarnatorii astia doar pozeaza in liberali si in capitalisti. Habar nu au ce sunt alea si cu ce se mananca. Habar nu au ce inseamna sa mananci (pe saturate).

    RăspundețiȘtergere
  5. Oare ce interes are Finlanda in a-si impune sistemul educational in Romania?
    Pana una alta, finlandezii sunt facuti praf de marxism chiar la ei acasa. Acelasi lucru este valabil pentru toti scandinavii si pentru o gramada de tari vestice. Ghetouri marxiste falite care pe zi ce trece devin ghetouri marxiste falite de lumea a treia.

    Acum o saptamana sau doua si imbecilul ala de Caramitru se vaieta dezamagit de guvernare prin presa si feisbuci.

    RăspundețiȘtergere
  6. Concluziile articolului de mai sus mi-au amintit de un cântecel destul de simpluț, auzit în copilărie, și din care am reținut peste ani următoarele versuri:

    "Nu mai imita, hai încearcă să fii TU
    Fii mai personal când spui DA și când spui NU.
    Nu mai imita pentru că-ntr-o zi
    Nici măcar cum te numești nu ai să mai ști .."

    Să 'copiem' sistemul educațional finlandez??? Să privim la performanțele elevilor români și la performanțele elevilor finlandezi la Olimpiadele Internaționale de Matematică (IMO). La cele 60 de participări ale României (la 60 de ediții!) și cele 46 de participări ale Finlandei (la 14 ediții nu s-a calificat!) avem următoarele (https://www.imo-official.org/country_info.aspx?code=FIN ):

    România: 77 medalii de aur, 144 de argint, 105 de bronz și 6 mențiuni
    Finlanda: o medalie de aur, 9 de argint, 52 de bronz și 58 mențiuni.

    România este astăzi pe locul 6 în lume (la egalitate cu Rusia), după numărul de medalii de AUR obținute la IMO (față de locul 3 în 1989).
    La Olimpiadele Internaționale de Fizică, țara noastră este pe locul 6, iar la cele de Chimie pe locul 11 în lume.
    Finlanda nu apare în primele 20 de țări (vezi https://www.activenews.ro/stiri-educatie/Romania-pe-locurile-6-7-in-lume-dupa-numarul-de-medalii-de-AUR-obtinute-la-Olimpiadele-Internationale-de-Matematica-in-istorie.-Din-Occident-doar-SUA-e-inaintea-tarii-noastre.-In-1989-Romania-era-pe-locul-3-la-nivel-mondial-160162)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Olimpicii pot fi o mandrie nationala, dar in nici un caz nu sunt reprezentativi la nivel de natiune unde se ia in considerare doar media nationala, nu exceptiile.

      Ștergere
  7. Individul e jenibil. Nu injura el PSD si in acelasi timp mergea la concerte sponsorizate de PSD, adica mananca de unde se c@c@.

    Probabil ca pe viitor daca vrei sa jignesti pe cineva mai rau de cretin, il faci "chirila" - "ba da chirila mai esti.

    RăspundețiȘtergere
  8. Am avut odata un coleg finlandez si asta incerca sa ne invete sa numaram in finlandeza. Numarul doi era ceva cu kak, nu-mi aduca aminte exact. La care unul din colegi ii zice - adica voi mergeti cate doi la WC.

    Desigur pe fomistul chirila atat il duce capul. Sistemul de invatamant te invata cam peste tot acelasi lucru, putine chestii sunt utile. Daca insa nu ai cap si nu inveti singur, poti sa calci in rahat, si de aia trebuie sa mergi cate doi la wc, ca finlandezii, asta e toata ideea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Sistemul de invatamant te invata cam peste tot acelasi lucru, putine chestii sunt utile. Daca insa nu ai cap si nu inveti singur"

      Exact asa este: scoala a devenit o mare pierdere de timp si de resurse. Si nu ma refer doar la "scoala" in general, aici includ inclusiv universitatile. In afara de chestiuni primitive si de baza, nu ai ce invata acolo. 90% din informatie este inutila sau perimata. Tine de fiecare in parte de felul cum reuseste sa se autoeduce si sa invete chestiuni cu adevarat utile pentru a putea avea succes in viata.

      Strategia "premiant cu coronita" este una pierzatoare. O strategie buna este una in care "tragi pentru un 5" la scoala, doar ca sa treci clasa, iar timpul tau sa nu ti-l petreci cu imbecilitati curiculare inutile, ci invatand lucruri cu adevarat importante care iti pot oferi in mod real un avantaj in viata. "Premiul" si diploma nu iti garanteaza neaparat succesul. De aia ai "premianti" si "universitari" care alearga cu cv-ul in mana sa fie angajati de unul ca Gigi Becali, sau care mai rau, impachteaza produse la hypermarket sau la chioscul de la coltul blocului.

      https://pics.me.me/via-9gag-com-9545535.png

      Nu in ultimul rand, Robert Anson Heinlein spunea:
      "A human being should be able to change a diaper, plan an invasion, butcher a hog, conn a ship, design a building, write a sonnet, balance accounts, build a wall, set a bone, comfort the dying, take orders, give orders, cooperate, act alone, solve equations, analyze a new problem, pitch manure, program a computer, cook a tasty meal, fight efficiently, die gallantly.
      SPECIALIZATION IS FOR INSECTS."

      Asa arata realitatea pentru cine inca nu o cunoaste:
      https://www.armstrongeconomics.com/world-news/education/why-are-some-of-the-greatest-entrepreneurs-presidents-school-dropouts/

      https://www.armstrongeconomics.com/world-news/climate/climate-change-the-inability-of-rational-thought/

      https://www.armstrongeconomics.com/armstrongeconomics101/ai-computers/why-do-nearly-40-of-billionaires-have-no-college-degrees/

      https://www.armstrongeconomics.com/international-news/japan/why-japan-lost-so-big-post-1989/

      https://www.armstrongeconomics.com/armstrongeconomics101/understanding-cycles/the-next-major-shift-in-society/

      https://www.armstrongeconomics.com/world-news/pension-crisis/getting-old-risk-of-job-loss-thanks-to-socialism/

      https://www.armstrongeconomics.com/armstrongeconomics101/opinion/a-career-for-the-future/

      Ștergere
  9. La cat de activist /influencer este de partea globalista a baricadei si la cine a fost tatal dansului , ar parea ca e conectat la structuri de informatii. Un bun exemplu de dubla vorbire si dublu standart.In colonie, servantii "inteligence"-ului sa fie "useful idiots"/parteneri de drum , pt vechii marxisti.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)