vineri, 28 februarie 2020

Toboganul vampirului

O imagine face cât o mie de cuvinte. Aveți imaginea evoluției indicelui DOW, mai precis poza celei mai abrupte căderi de la Marea Criză din 1928 până în prezent. Și ăsta poate fi doar începutul.

Ceea ce e hilar e faptul că întreaga nebunie pornește de la o chestiune insignifiantă din punctul mei de vedere, anume coronavirusul. Și este de râs întrucât, atunci când ai o economie pe perfuzii încă din 2008, este de necrezut ca dezastrul să înceapă de la o nebunie pornită din vuvuzelarea unei întâmplări de faptul divers.

Însă nu trebuie să privim așa lucrurile. Există și un alt tâlc, anume că totul pornește din China. Poate mai țineți minte vremurile în care spuneam că dominația economică a Chinei e atât de mare încât viitoarea criză va fi o externalizare a problemelor Chinei. Asta începe să se vadă: când China strănută, lumea se îmbolnăvește, iar cei mai slabi de înger dau colțu'. Este imaginea cu care trebuie să vă obișnuiți.

Toată tărășenia riscă să ia o cotitură și mai hazliu-tragică decât cea de-acum. Trump, precum un cavaler falit, promite să lupte cu virusul. Și pentru asta îl face responsabil pe Pence. În termeni politici, acțiunea lui Trump se numește spectacol pentru distragerea atenției, în termeni de business delegarea responsabilităților, iar în termeni corporatiști „aruncatul mortului din mână pe linie ierarhic-descendentă”. Corporatismul ne învață că atunci când ai o problemă gravă o pasezi celui de sub tine pentru ca el s-o paseze și mai departe unui comitet format din alți subordonați astfel încât, în momentul exploziei, vina să revină vreunui middle manager mai ageamiu sau unui grup de nevolnici cărora întreaga organizație le dă „șutu-n cur cu pasiune”. Evident, asta nu înseamnă c-ai rezolvat treaba, ci că ți-ai salvat propriul fund.

În mare, Trump încearcă să-și salveze fundul de la un dezastru electoral. De partea cealaltă, democrații simt că le suflă vântu-n pânze, dar au o problemă cât casa cu anti-Trump-ul perfect, anume Bernie Sanders. Pe ăsta nu-l vor, altul n-are șanse să câștige în fața lui Trump. Mă rog, acestea sunt problemele politicii americane. Trump poate fi salvat de o minune medicală, anume de un vaccin scos pe blat sau de vreun tratament minune pe care industria farma l-ar scăpa de frica comunismului afișat de Bernie.

Însă, indiferent de tratamente minune și victorii electorale, de posibile succese sau eșecuri, există o problemă majoră pe care nimeni nu vrea s-o observe: economia. Ea e doborâtă de un cancer cu multiple metastaze. De fapt, cancerul care-i invadase organismul a înlocuit treptat fiecare celulă devenind el însuși organismul, astfel încât, a omorî cancerul înseamnă a omorî totul pentru simplul motiv că organismul nu mai există. Aici e realitatea pe care n-o vede nimeni, dar care îi va vedea pe mulți și-i va prinde în horă. Coronavirusul e doar un pisoi. Vampirul care pândește e atât de mare, iar lumea atât de aproape de el încât efectiv cei mai mulți n-au capacitatea de a-l mai vedea. Trebuie să fii la distanță mai mare pentru a-l cuprinde. Însă el vede tot și privește pofticios când constată că o halcă din ce în ce mai mare se îndreaptă spre hambarele sale care-i vor asigura hrana mult timp de-acum înainte.

6 comentarii:

  1. Gata, Bernie e pe cai mari. Simt sange de bogat si de politicieni ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Virusul asta a picat exact la timp pentru alegerile din america. Economia incepe sa o ia la vale cam la 6 luni dupa caderea bursei. Asta inseamna in toamna, fix inainte de la alegeri. La mustata. Crazy Bernie nu are nimic de facut decat sa promita abolirea capitalismului si introducerea socialismului de cumetrie.

    Desigur Trump nu va sta cu mainile in san. Pacat ca baiatul cu "bomb iran" nu mai traieste. Il punea seful pentagonului si rezolva problem.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sange. Trecem la confiscat averi. Vineee!

    RăspundețiȘtergere
  4. SCHIMBĂRI DE JOC care sparg Modelul Predictiv și de asta sunt nevoiți să genereze modele predictive complet noi care nu mai sunt nici pe departe la fel de precise ca cele de dinainte. Ceea ce înseamnă o rupere exponențială în modelul predictiv...cum se întâmplă cu Covid-19.
    Pentru că tehnologia nu poate ține pasul cu evoluția conștiinței. Și pentru că nu au suficienți oameni spirituali care să mânuiască tehnologia... pentru că prea mulți dintre ei sunt sclavi. E nevoie de Simțire Totală ca să înțelegi toate datele. Și pentru că sunt în competiție fiecare cu fiecare și competiție internă și externă, adică, rețetă pentru DEZASTRU. Deci se pare că cineva ar fi încercat să prezică ce vine și, desigur, nu se poate, dar cineva a încercat, și așa vor fi scrise multe evenimente comice care vor fi expuse prin media... deci...Media va fi o glumă totală.
    Când dezastrul apare vine o vreme când suficient de mulți oameni care vor să demonstreze în stradă, dar membrii aleși "nu se află în țară". În acel moment, corporațiile vor avea oameni care și-au montat corturile în fața sediilor lor, dar acei afaceriști vor părăsi țara... și știrile din media la nivel local vor informa, iar cele naționale nu. Și vor fi agenții independente de știri care pornesc propriile lor canale de știri gratis, pentru a scoate adevărul la lumină.
    La nivel militar, vor fi facțiuni în interiorul facțiunilor care vor începe să "preia controlul" armatei, ambele și "bune" și "rele", pentru că frica din interiorul armatei sunt armele. Într-un scenariu al forțelor de ordine, vom avea ofițeri care refuză să înceapă să aresteze oamenii, pentru că au aflat despre cetățeanul cu adevărat Suveran și ce e real în sistemul de justiție, pentru că va veni și asta. Judecătorii vor demisiona, pentru că vor fi crime mari, mari împotriva lor. Și atunci, oamenii de la bursa de valori: vor avea cel mai dificile zile cu capete de acuzare mari care vor fi afișate în știri. Mulți dintre ei vor "exploda în emisie", brusc vor fi scoși din emisie. Alții vor spune simplu: "Nu mai intru în emisie" și vor fi obligați să îl înlocuiască cu cineva care nu are aceeași putere de proiecție asupra propagandei.
    De aceea, sistemul se degradează doar și se degradează și se degradează și asta implică și închiderea corporațiilor. Multe din ele vor... fura de la ele însele, simplu, și pe măsură ce fură de la ele însele, vor crea efectul Bernie Madoff în propriul lor interior și inevitabil, piața care e controlată, va deveni ne-controlată pentru că toate sistemele s-au finanțat pe sine prin hoție și furt.
    Odată ce toată lumea fură, știi, toți vor începe să bage mâna și să fugă unde pot în secret.
    Și asta se va duplica în Europa și în Asia și în Japonia și toate țările majore. Oricum Umanitatea nu poate suporta schimbarea asta și se va produce în doze. Mulți alcoolici se vor întoarce la sticlă! Dar vor fi oameni care se vor trezi "O Doamne!" și vor arunca sticla "Gata! Am terminat-o cu băutura!".

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De obicei, citesc teoriile conspirationiste.Insa cand dau de din astia ca si tine...Nici tu nu stii ce-ai vrut sa spui, plus ca firul narativ al comentariului e dezlanat cca un ciorap vechi.

      Ștergere
  5. Trump va castiga din nou. Are prea multi alegatori. Plus ca americanului obisnuit nu ii pasa asa tare de politica federala. Acolo corporatiile au interese majore.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)