sâmbătă, 25 aprilie 2020

Cenzura în vremea holerei galbene

Mă sfătuiește un prieten virtual să-mi limitez cumva limbajul din cauza abuzurilor comise de ANCOM. După cum bine știți, noua cenzură închide site-urile cu ghiotura. Tot ce mișcă „refractar la sistem” trebuie șters, astfel încât singura voce care răzbate să fie cea a propagandei avându-și rădăcinile la așa-numitul „Grup de Comunicare Strategică”. Iată o formă prin care o denumire pompoasă ascunde sub fustele sale o grămadă de anonimi - chipurile onești - care complotează la planul aflat în desfășurare.


M-am întrebat de multe ori de ce oamenii respectivi nu-și arată fața? De ce nu avem la lumină un șef al Grupului cu pricina, de ce nu se văd oamenii, ci doar acea denumire pompoasă? Răspunsul e simplu: așa se clădește teroarea. Inchiziția avea oameni? Avea, da-i vedeai când deja era prea târziu. Ku Klux Klan-ul avea oameni? Nu, era un organism diabolic dezvoltat sub glugile țuguiate. Securitatea are oameni? Raționamentul e același. De fiecare dată istoria ne-a arătat că marea teroare a fost exercitată de oamenii acționând ascuns din spatele unor organisme anonime. Monstrul căruia nu-i cunoști componența e mai de temut decât un monstru de zece ori mai mare și mai puternic, dar pe care-l cunoști. Ăsta e mobilul prin care se răspândește teroarea. Iar forța acestor instituții e dată de imoralitatea omului acționând anonim. Anonimul din spatele instituției nu acționează singur, ci ca masă, de-aici decurgând întreaga iraționalitate a terorii răspândite de construcțiile de acest gen.

Revenind acum la teroarea care se exercită, trebuie să-i dau dreptate amicului meu. Într-adevăr, așa e. ANCOM închide site-uri la greu, dar tentaculele sale nu se pot limita decât la teritorialitatea României. Blogul meu e găzduit în SUA, astfel încât, indiferent dacă va fi blocat pe teritoriul țării, el va putea fi vizibil prin intermediul unui proxy. Asta însă nu mă încălzește întrucât știu bine că grosul audienței mele vine de-aici, din țară.

Ceea ce i-aș transmite amicului meu e că, și în cazul în care ar exista amenințarea închiderii definitive a blogului și-a contului meu de facebook, tot n-aș face disclaimer-ul pe care mi-l recomandă. E simplu de ce: n-aș putea renunța la principiile mele.

Am intrat în lumea blogurilor în 2007. Am făcut-o deoarece nu eram deloc mulțumit de calitatea mass mediei de business de la noi. Am spus-o în mai multe rânduri: e imposibil să vorbești despre business ca simplu pălmaș care-și așteaptă leafa la sfârșitul lunii. De-aceea opiniile mele, de fiecare dată, au fost contrarea trendului general. Și s-a dovedit că aveam dreptate. Pe vremea când spuneam că va fi un picaj imobiliar groaznic, „esperții” îmi dădeau peste nas spunându-mi că n-am habar. A durat cam un an și totul a fost prăjit. Mi-am menținut spiritul critic și-n momentul în care am observat că toate soluțiile crizei erau de fapt false soluții, care, la rândul lor, generau alte probleme. Le-am atras tuturor atenția transparent. Din nou am fost înjurat. Încă de anul trecut am anunțat că treburile sunt încurcate, că va veni o corecție. Atunci am ieșit de pe acțiuni(am făcut-o transparent). Într-adevăr, am pierdut o bucată de creștere, dar orice om știe că e aproape imposibil să intri la bază și să ieși la vârf. Acum avem criza pe care-o vedem și, din nou, atrag atenția că e doar una indusă, nu cea care va face curățenie.

Coronavirusul a fost un pretext minunat pentru a induce teroarea și pentru a se constitui într-un respiro pentru toți cei interesați ca întreaga paradigmă financiar-economică să rămână așa cum e. Așa avem o cădere care era necesară, dar care-a fost provocată și ținută artificial sub control. E de fapt o pseudo-cădere, un pas înapoi menit a se constitui într-o bază pentru viitorul salt. Exemplele le vedeți cu toții. Shutdown-ul din industria auto a permis - atât cât a fost posibil - concentrarea unei cereri astfel încât repornirea să fie „justificată economic”. Are însă relevanță o asemenea cerere? În mediul bancar de pretutindeni, stagnarea a fost un scurt respiro care a permis rostogolirea în masă a unor datorii pentru a face loc unor altora. Fără rostogolire nu era posibilă „lărgirea gurii” de absorbție a unei noi infuzii de capital în piață. Ce sunt acestea? În mod cât se poate de limpede totul se constituie într-o pseudo-cerere care, la rândul său, se va răzbuna. Pe moment „lupta pentru relevanță” s-a mutat din piețe spre mediul mult mai obscur al băncilor centrale. Dacă ne vom uita acolo vom observa o accelerare a potlogăriilor monetare. Ele sunt „justificate” de așa-zisul business care se remarcă în piață. Dar ce business e acesta? E unul fals, desigur, generat de „lăsarea la liber” a constrângerilor macroeconomice ale țărilor. Brusc, deficitul bugetar nu mai contează și nimeni nu mai dă atenție gradului de îndatorare. Cui îi mai pasă de aceste „mici amănunte”? Statul are mâna largă și cheltuie banii pe care nu-i are, dar pe care-i produc cu vivacitate ciocănarii din băncile centrale.

Ceea ce trebuie să înțeleagă toată lumea e că artificiile de acest gen n-au picioare lungi. În cazul nostru durata maximă e inclusă în „termenii și condițiile” crizei, anume nouă luni. După această perioadă - magică deoarece avem alegeri în SUA - urmează darea cărților pe față. Și, exact ca la poker, cei care-au avut ceva palpabil, câștigă, iar cei care-au blufat își vor lua sclavie pe viață în unul dintre viitoarele centre de concentrare ale puterii mondiale(vom mai vorbi despre asta).

Să mă întorc acum la cenzură. Nu mi-a fost niciodată frică de ea. Nici când a acționat „discret” - prin comentarii trimise pe blog, ba amenințătoare, ba prietenoase - și nici acum, când acționează brutal. N-o fac în primul rând pentru a nu-mi încălca principiile. Din momentul în care am decis să mă „exteriorizez” am făcut-o pentru a-mi scrie opiniile de la A la Z, chiar cu riscul de-a fi penibil. Și n-am abandonat nicio clipă acest principiu.

Un alt principiu a fost acela de a fi un sprijin în creșterea celorlalți. Mi-ar fi fost simplu în toți acești ani să mă cațăr pe vreo funcție înaltă. Mi s-au tot promis „favoruri”. Ba să intru în vreun partid, ba chiar să fac propriul partid. A te pune în fruntea oștii este, în ziua de azi, un semn de slăbiciune deoarece a te cățăra acolo e facil. Nu-ți trebuie decât o minimă stăpânire a artei manipulării. Însă asta nu poate fi calea mea.

Mi-am asumat rolul de a împinge de la spate, de a-i ajuta pe cât mai mulți să crească, să se dezvolte și să înțeleagă cât de bine e să gândești fără constrângeri. Acesta este primul pas către un trai pe propriile picioare, adică ceea ce lipsește în țara asta. Sunt ferm convins că, după ce se va reuși eliberarea de șabloane a unui segment important al populației, energia degajată va face imposibil mersul înapoi. O gândire liberă e ireversibilă. De-aceea am repetat de-atâtea ori că principala piatră de moară care atârnă de grumazul celor mulți este ideologizarea. A scăpa de ideologie e ca și cum ai scăpa de râie: simți că te-ai eliberat, că poți face orice, că nu te mai încurcă nimic.

Însă, pentru realizarea eliberării e nevoie ca din ce în ce mai mulți oameni să participe la munca de jos. Nu vă visați lideri decât în propriile voastre afaceri. La nivel de țară va fi imposibil să realizezi o mișcare de sus în jos. Masa nu se lasă trasă decât prin propagandă . Făcând propagandă devii sclavul ei, luptător pentru cucerirea unei mase de prostovani. Nu acesta e meciul! Adevărata provocare e să-i ajuți pe cât mai mulți să dea jos de pe ei pielea de măgar a ideologiei, a sclaviei văzută ca binefacere.

De ce nu pun un disclaimer? Pentru că vreau să fiu sincer cu mine însumi. Nu pot îndemna la respectarea unor legi pe care le consider strâmbe. De asemenea, nu sunt nici un anarhist îndemnând la viața fără nicio regulă. Singurul lucru pentru care lupt - și-o fac transparent - este cel de simplificare și transparentizare a legilor, cel de modificare a acestora în direcția corectă, nu într-una în care o minoritate beneficiază de arestul majorității.

Dacă se înțeleg lucrurile acestea, dacă cei care-mi citesc textul aderă la principiile expuse, pot spune liniștit că nu-mi pasă dacă îmi vor închide site-ul sau nu. Mi-e egal, nu-i un capăt de țară. O cale de a ne revedea există. În zilele viitoare o să public un ghid pentru toți cei care doresc să-și păstreze independența electronică. Atât pentru cei care-și publică opiniile, cât și pentru cei care doresc să rămână în contact.

În final nu-mi rămâne decât să vă spun că n-are sens să vă temeți: teroarea va muri mai repede decât credeți. Treaba voastră principală trebuie să fie aceea de a vă trezi, de a avea gândurile din ce în ce mai limpezi. Teroarea, mai devreme sau mai târziu, va dispărea fără urmă. Important e ca până atunci să vă eliberați singuri deoarece, cu fiecare individ eliberat, propaganda își pierde din forță. Și fără forța propagandei, sistemul de teroare e mort.

25 de comentarii:

  1. 1 la mâna, tu nu te încadrezi în criteriile ANCOM, care e doar o (prost) inst-(ituție) condusă de reptilienii cu sânge albastru.
    Dacă cumva te-ar interzice ar însemna un singur lucru: că tremură pe ei de frică. Și că urmează să fie împușcați ca Ceaușescu.
    Soarta oricăror dictatori în România e același. Un glonț onorabil, trend pe care tot ei l-au impus în decembrie 1989.
    Ei știu că sunt datori cu o moarte de ticăloși și ceasul lor vine. Dar fac exact același greșeală ca Ceaușescu. Se cred eterni.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mureau asasinați dictatorii proști. Mureau pentru că aveau nume românești, nu cunoșteau fizică. Nu intelegeau să urmeze agenda stăpânilor din tarile de proveniență a terorii, se credeau pe picioarele lor.
      Azi s-au rezolvat problemele.

      Ștergere
  2. :) Bine zis! Cu nadejdie in Dumnezeu si fara frica!

    RăspundețiȘtergere
  3. Hristos a inviat !

    Societatea nu are nevoie de politica si evident nici de politicieni, ei sunt crema a tot ce este mai rau in om, niste paraziti.
    Societatea are nevoie si trebuie condusa de gospodari, adica de ingineri, de creatori ai binelui pentru noi toti.
    Omul nu a invatat nimic in 2000 ani si nici nu va invata vreodata, este naiv, slab, fricos si interesat doar de binele sau.
    Din cauza acestor vicii, lumea va fi condusa mereu de tirani.
    Consider ca nivelul tehnologic este suficient de avansat incat orice om sa aiba un acoperis, hrana, imbracaminte, sanatate, gratis sau cu un minim de efort fizic/munca.
    Robotizarea este foarte avansata incat omul sa nu mai fie nevoit sa munceasca.
    Cunostiintele medicale sunt foarte avansate incat sa traim lejer 100 de ani dar multe studii sunt tinute ascunse si deci si vindecarea.
    Avem aparatura complexa dar nu sunt in stare sa rezolve cancerul, sau acest banal virus creat tot de ei in laborator si dispersat in lume.
    Comportamenul uman este bine reliefat de Bastus, ca el sunt 99% din semenii nostri romani si nu numai.

    RăspundețiȘtergere
  4. Un efect major al Crizei din 29-30 a fost "reasezarea" sistemului bancar. Aceasta a constat in falimentarea unei puzderii de banci mici si cresterea celor mari deja. O centralizare de altfel necesara pentru urmatoarea etapa economica ce presupunea dezvoltarea corporatiilor la nivel global si numai un sistem bancar solid si global putea oferi suportul de care aveau nevoie.

    La fel se va intampla si acum. In afara unor activitati de nisa, cei mici si interesanti vor fi inghititi de cei mari. Cei mici si neinteresanti nu se vor mai ridica niciodata.

    Lumea de maine va functiona intr-o noua paradigma, incompatibila cu cea de mai ieri. Vrem sau nu, se vor produce schimbari structurale de amploare ce vor schimba viata fiecaruia. Societatea de maine va fi tehno-globalista-SCLAVAGISTA. Nu poate fi altfel.

    Diagnosticul pus in articol este corect insa concluziile sunt departe de adevar prin optimismul lor. Trezirea oamenilor este un obiectiv corect insa directia in care merge lumea acum nu poate fi schimbata decat printr-o schimbare fundamentala de atitudine si comportament la nivelul maselor. Este curata utopie sa crezi asa ceva.

    Chiar si dintre cei care inteleg ce se petrece cu adevarat in lume nu gasesti 20-30 care sa-si doreasca cu adevarat sa vietuiasca firesc si sa faca un pas concret in aceasta directie.

    N-au de ce se agata. Pe orizontala nu exista nimic si in orice directie ar merge nu fac decat sa rataceasca. Solutia este numai pe verticala insa cati crezi ca-L mai pot gasi pe Adevaratul Dumnezeu in conditiile in care si cei care se presupune ca au stiinta de existenta Lui se leapada de El?

    Acum a inceput demolarea lumii vechi. Cea noua va cunoaste chinurile facerii ceea ce pentru majoritatea va insemna mizerie, moarte, sclavagism. Iar pentru cei care vor rezista pana la sfarsit nu va fi nici pe departe fericirea promisa de Imparatia Omului ci o trista constatare a pierderii locului in Imparatia lui Dumnezeu.

    Omul are trup despre care avem certitudinea (singura de altfel din aceasta viata) ca va muri. Are insa si suflet despre care avem certitudinea ca este vesnic. Asadar alegerea lucrarii pentru cele a ale trupului are o finalitate previzibila pe cand alegerea lucrarii pentru cele sufletesti este pentru eternitate. Teoretic este simplu sa decizi insa practic se dovedeste ca nu-i deloc asa. Toate cele legate de buric si de sub el primeaza.

    Salvarea nu poate veni decat printr-o autentica renastere spirituala. Iar cei din spate stiu foarte bine aceasta si au deja pregatita calea. Partea de globalizare religioasa se numeste ecumenism si propune inchinarea la falsi dumnezei care de fapt sunt duhuri cazute (draci in limbaj popular). Aceasta combinatie va fi fatala omenirii pentru ca aduce sfarsitul lumii. Creatorul nu va mai lasa sa existe o lume in care oamenii nu vor mai putea efectiv sa-L cunoasca si mai departe sa ajunga la El. Va scurta vremurile pentru ca cei foarte putini ce vor crede cu adevarat in El sa nu fie distrusi de catre majoritatea idolatra. Atunci va fi A Doua Venire a Mantuitorului Hristos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fara Dumnezeu, omul nu poate să facă NIMIC, absolut nimic! Până și Pilat a înțeles cine l-a pus în "foncție" să guverneze jaful și cotropirea altor neamuri...de aceea s-a și spălat pe mâini, fără spirt și alte biocide! Omul, ființă superioară! Da?!!!... vârful lanțului trofic?!!! DA! Dar numai când spune și împlinește adevărul. Adevăr care este unul singur, precum soarele, Isus Hristos! Soarele este unic, nu are plural! Este Dumnezeu!

      Ștergere
    2. Am înțeles, "să trăiți"! Aștept, ce să fac...am antrenament la asteptări și răbdări, dar nu prăjite! Exclus! Erodează duodenul, Doamne ferește și apără! Oare cine îmi va aproba comentariul, o avea vreun nume?! ... că la prenume, nu mă aștep!

      Ștergere
    3. Ahaaaaa, "car'vazică" a apărut o eroare la accesarea "severului"...da,da,da, înțeleg, oi fi greșit la partea de gramatică, sintaxă ori morfologie...păi..."d-aia" am rămas și repetent si uite - acuma sânt sclăvete! Aștep aprobări! Ce să fac și "io"?! ...dacă n-am învățat carte.... și am și sânge roșu cadmiu închis, nu albastru de Prusia! P.s. din categoria - puțul gândirii, căci simțesc adânc și miros repede.

      Ștergere
  5. Stim asadar ce se va intampla. Lucrurile sunt extrem de clare. Te rog frumos nu-ti face pacate inselandu-i pe oameni ca va fi bine in ceea ce priveste atingerea unor idealuri ale lumii cazute. Acelea sunt doar himere spre care vor alerga nauci. Vor accepta compromis dupa compromis crezand ca va fi "bine". Un bine care de fapt este pervertit. Saracii nici nu mai au intelegerea adevaratului bine: INTOARCEREA LA HRISTOS

    Am vazut ca ai talentul de a te aseza in cel mai bun colt in care esti protejat lasandu-ti doar o fanta ingusta prin care ataci si pe care o poti apara foarte bine (ex. spunand ca nici caldicel nu esti ai inchis gura tuturor celor care te-ar fi putut acuza de talibanism si ai sustinut un punct de vedere absolut corect demonstrand cu asupra de masura dublul standard al sistemului ticalosit) insa, indiferent de metodele folosite, este nevoie sa ai in vedere marturisirea Adevarului si aratarea caii celei inguste. Altfel, efortul ramane fara finalitate. Si ar fi pacat. Mare pacat de toata munca depusa pana acum.

    Spor asadar in lucrarea celor de folos.

    Hristos a inviat!

    RăspundețiȘtergere
  6. De stiut: https://saccsiv.wordpress.com/2018/11/29/dupa-ce-veti-citi-aceasta-analiza-a-vigilant-citizen-va-veti-uita-altfel-la-televizor-tehnici-de-control-al-mintii-si-detalii-despre-cei-putini-care-stapanesc-mass-media/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Totul ar fi trebuit sa fie f clar, chiar si pt naivi, cel putin din anii 90! Cei care au vazut abia in 2020 ca totul nu este decit o imensa propaganda si-au pus viata in pericol si plata abia urmeaza! Drumul care ne-a dus in acest punct a devenit vizibil, inclusiv pt naivi, din 1995. Ce faceau romanii in acel an? Behaiau tot felul de prostii cu vestul luminos, disparut in 1945, o ineptie pur romaneasca, erau f interesati de tot felul de slugi, numite politicieni, asteptau ploile cu salam din vestul iubit si clopoteau pt Iliescu, pe care, in mareata intelepciune romaneasca, l-au ales si-n anul 2000. Chiar si astazi, f multi romani, continua cu prostia "tarili civilizate". Neo-bolsevicii, care se cred de dreapta, s-au ars deja, deoarece, in prostia lor incredibila, nu stiu ce-si atrag asupra lor. Multi bolsevici n-au stiut ce sustin acum 100 de ani, fapt care nu i-a scutit de urmari, pt ca stapinii nu impart nimanui scutiri!

      Ștergere
  7. Un partid care să rupă cordonul "sanitar", tot trebuie să apară. Altfel cordonul ăla o să ne sugrume perpetuu.

    RăspundețiȘtergere
  8. Fiecare isi protejeaza/cenzureaza domeniul. Probabil ca si tu faci la fel cu comenariile care nu iti plac.

    Prin ceea ce spui, confirmi faptul ca "salvarea e persoana fizica". Desi in cazul tau probabil ca iti va fi greu sa rezisti intr-o "functie inalta". Chiar daca vei reusi sa o faci. Din fericire sunt si alte solutii - cele care le cunosc eu sunt toate pe "persona fizica"

    RăspundețiȘtergere
  9. Problema e cum trezești masele hipnotizate.
    De regula, omul începe sa-și pună probleme și să se întoarcă la Dumnezeu atunci cînd primește un șut zdravăn în dos. Asta urmează.
    Sînt curioasă ce se va întâmpla, deși sînt cam de acord cu ce spune anonim 9:43. Să vedem ce îngăduie Dumnezeu din toată tevatura asta diabolică pusă la cale.

    RăspundețiȘtergere
  10. Grindeanu, șeful ANCOM, în presa internațională și câteva din 'figurile' care populează această instituție (articolul datează din anul trecut și este redactat într-o engleză destul de stâlcită și confuză):

    https://newsbeezer.com/romaniaeng/grindeanu-an-employee-who-has-no-experience-in-consulting-former-wife-buzau-and-his-daughter-paul-stanescu-who-received-220000-from-the-wedding/

    RăspundețiȘtergere
  11. Acest articol este cel mai bun disclaimer pe care-l puteai scrie. Te iau papusarii de fraier visator cu o intelegere limitata a lucrurilor si te lasa-n pace :)

    Daca asta ai intentionat, te felicit. Daca ai gandit ce ai scris (nu in analiza actualitatii, corecta pe fond, ci in privinta celor viitoare), iti urez succes ca, la randul tau, sa deschizi ochii.

    RăspundețiȘtergere
  12. Fiecare are o parere buna despre el. Uneori mult prea buna... Ceea ce se intampla pe aceasta pagina nu depaseste flecareala catorva petrecareti de la o masa din bufetul satesc. De fapt ce ne spui concret? Ca lumea in care traim este imperfecta si unii o duc mai rau decat altii. Ca banii sunt din hartie,desi ar fi mai buni daca ar fi din aur...))) Stanga este buna, dreapta este rea si ca semn al loialitatii noastre catre tara si popor trebuie sa ne ciungim cu totii taindu-ne mana dreapta. Ca cei aflati in functii sunt mai multumiti decat cei fara functii ,iar cei fara functiiisi doresc functiile celor ce le detin...)))) Ca sunt crize pe alocuri si ele nu sunt fenomene meteorologice naturale ,ci sunt puneri la cale de natura umana...!!! Ca comunismul e rau,capitalismul e rau,nazismul e rau,numai dumneata esti bun si ca ti-a spus matale un "prieten" virtual anonim ca golanii de la ANCOM(tot anonimi si aia,dar neprieteni))), marii se-ntalnira si se sfatuira sa-ti inchida divinele prorociri...)))) Esti un om simpaticutz,cu mult naduf si m-as intrista sincer sa vad ca te iei in serios in asemenea masura,maiales ca toate aceste "dezvaluiri desteptatoare pentru tara si popor" au o matrice securistoida omule...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tu esti platit si sambata?

      Ștergere
    2. "flecareala catorva petrecareti de la o masa din bufetul satesc"
      Unde și cu cine trebuie să bei/petreci, ca discuțiile libere să nu se cheme flecăreală?

      Ștergere
    3. Așa cum ai început„ Fiecare are o părere bună despre el. uneori mult prea bună...”, ești prea „umflat în pene”, de ego-ul tău, pentru a-l putea înțelege pe acest om. Să fiu bine înțeles: nu îl cunosc și sunt convins că nu are nevoie de susținerea mea. De ce îți pierzi timpul „valoros” citind ceva ce știai deja? Și, mai ales, de ce ai simțit nevoia să îi dai peste „nas”, acuzându-l că se ia prea în serios și că, dezvăluirile lui au o matrice securistoidă? Și, apropo, de unde știi cum arată o matrice securistoidă!!!??? Spre deosebire de tine, acest om împărtășește propriile convingeri și, mai presus de orice, recunoaște că nu oferă soluții. Are CURAJ! Cine ești? Cine te crezi?

      Ștergere
  13. Nu trebuie sa publici umila mea parere daca ea te deranjeaza ,insa cu pasi marunti si pe nesimtine te indepartezi de substanta si te apropii de fabulosul personal... Ai multe analize bune si daca te superi voi intelege...

    RăspundețiȘtergere
  14. https://web.archive.org/web/*/justitiarul.ro

    RăspundețiȘtergere
  15. https://www.youtube.com/watch?v=8JPcYqC7R3s
    https://www.youtube.com/channel/UCwz_SwEaBNsbXEq29sCqfBQ

    https://www.youtube.com/watch?v=RVr-ok4CNEo
    https://www.youtube.com/watch?v=YNpYQ-CAp6I
    https://www.youtube.com/watch?v=zf1m_SSrk14
    https://www.youtube.com/watch?v=kXrjVAngODw

    https://www.petitieonline.com/calin_georgescu_prim-ministru

    RăspundețiȘtergere
  16. https://m.youtube.com/watch?feature=emb_title&v=VUd8A4AOxFc

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)