duminică, 5 aprilie 2020

Coronavirusul și antidotul statisttic

M-am tot chinuit să vă aduc în față cifre referitoare la pandemia isteriei din prezent, dar sunt efectiv bruiat de aburii propagandei. De-aceea, în sprijinul celor spuse până acum, voi aduce și mai multe cifre. Nu de alta, dar e nevoie de o clarificare a situației.

De fiecare dată când am arătat că treburile se-nvârt „tot pe-acolo”, mi s-au scos ochii cu Bergamo și Lombardia. Imaginile cu camioanele de morți, haosul generalizat și poveștile înflorite au făcut ca totul să se lipească în mentalul colectiv. De-aceea am căutat o explicație logică pentru situația din Italia.

Un indicator esențial al sistemului de sănătate este reprezentat de numărul de paturi la mia de locuitori. Întâmplător, același indicator explică cu vârf și îndesat de ce în Italia s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat.

Se știe bine că această gripă este una care - dată fiind rata mare de contagiozitate - este una care aduce în scurt timp mulți oameni la spital. De-aceea numărul de paturi este un indicator fundamental, la fel ca și trierea și managementul bolnavilor. În cazul în care există un management bun și proceduri stricte în ceea ce privește circulația în spital(pentru a se preveni răspândirea intraspitalicească a virusului), mare parte din probleme sunt rezolvate. N-o spun eu, ci experiența regiunii Veneto față de regiunea Lombardia. Să trecem însă la datele chioare.

Dacă vă veți uita pe graficul atașat, veți constata că Italia, cu 3.4 paturi la mia de locuitori, se află în coada clasamentului, urmată doar - în selecția prezentată - de SUA(2.9) și Anglia(2.8). Așadar, dincolo de poveștile legate de „minunăția sistemului italian de sănătate”, statistica ne indică un număr mult prea mic de paturi. De asemenea, prin prisma aceleiași statistici înțelegem de ce Boris a sucit-o ca la Ploiești și de ce Trump a făcut același lucru. Mai mult, putem înțelege încă de-acum de ce în SUA va fi carnagiu.

Am putea lua China ca bază pentru calculele noastre. Numărul de paturi de-acolo este și el foarte redus, de doar 3.4 la mie. Însă, ceea ce-a făcut China în Wuhan nu-i la îndemâna oricui. Să ridici un spital de 1000 de paturi în câteva zile, să deplasezi eficient echipamente și specialiști și totul să meargă ca uns, e greu de imaginat în „demo-caricaturile” noastre.

De asemenea, aveți răspunsul la întrebarea privind eficiența sporită din Coreea de Sud și Japonia. Sunt campionii absoluți ai lumii la numărul de paturi, astfel încât au putut interveni cu eficiență maximă.

Faptul că olandezii stau liniștiți ar putea reprezenta o speranță pentru noi în condițiile în care, cu 6.3 paturi la mie stăm destul de bine față de cele 4.7 ale lor. Un alt element dătător de speranțe pentru noi este faptul că nu ai nevoie de spitale super-tehnologizate, ci de paturi simple, mai bine spus de supraveghere medicală pentru cei care alunecă spre starea critică. Într-adevăr, e o provocare în zona terapie intensivă unde e nevoie de mai multe ventilatoare, dar chiar și așa se pot salva foarte multe vieți în condițiile în care ai paturi cu supraveghere chiar minimală.

Nu spun eu asta, ci cei din Veneto care au plasat inițial pacienții în hoteluri minim supravegheate medical și unde s-a făcut trierea pacienților. Astfel, spitalele n-au fost aglomerate, iar pacienților le-au fost eficient administrate tratamentele în funcție de evoluția bolii.

Devastatoare la noi sunt prostia și ticăloșia celor de la putere. În loc să se pregătească au preferat să facă campanie electorală, au cheltuit aiurea banii pe furtișaguri, urmărindu-și doar propriul buzunar și beneficiu electoral. Astfel s-a ajuns ca în Suceava spitalul să se transforme el însuși în focar de infecție, salvându-se doar cei care au avut noroc. Nu poți trimite medicii în linia întâi fără pic de protecție deoarece te numești criminal. Sper ca după ce-o trece toată nebunia să se facă un tribunal al COVID-ului care să-i condamne drastic pe-acești nemernici criminali.

În final, o să vă mai atrag atenția asupra unui aspect care ține de evoluția sistemului medical. Marea majoritate a țărilor occidentale au ajuns la un număr infim de paturi scăzând permanent din anii 60 încoace. Imaginați-vă că Suedia a ajuns de la peste 14 paturi la doar 2.6! Italia, Franța și Germania aveau în anii 60 aproape 11 paturi. Cam cum e să constați că Italia și-a scăzut aproape de patru ori numărul de paturi, însă cheltuielile pentru sănătate au sărit în cer? Și noi am scăzut de la aproape 9 paturi la valoarea din prezent. Singura țară care a crescut e China. De la sub 2 paturi la aproape 5. E o performanță!

Poate că, în urma lecturării acestei postări, vă veți întreba ce se întâmplă cu banii din sănătate și de ce, la un număr mai mic de paturi de spital, costurile au explodat. Să vă spună asta responsabilii din Sănătate care nu-s altceva decât reprezentanții de vânzări ai șmecherilor planetei.

21 de comentarii:

  1. Fratilor, multa lume asteapta sa revenim la ce viata a fost in 2019, si toti o sa intelegem ca asa ceva nu se va intampla. Chiar daca maine se gaseste leacul minune, deja efectele economice se vor resimti o perioada de 3 ani. Economia e o masinarie cu reglaje foarte fine si cand ceva merge prost efectele vin in cascada. Nu e vorba doar de guvern aici, si oamenii nu mai pot face greseli stupide. E un moment in care toti trebuie sa devenim conservatori, nu e momentul sa ne relaxam si sa ne veselim. Ma repet, daca azi se termina coronaviru cererea de marfa va scadea si asta inseamna ca tot avem probleme. Cumpararea asta din panica e doar un efect in economie. Si nu mai vorbim de recesiune, vorbim deja de dincolo de prabusirea economica.
    Una e la nivel macroeconomic intre tari, si partea cealalta e la nivelul micro, acolo unde eu fac afaceri cu cativa clienti ai mei si acolo unde eu merg sa cumpar de la magazin. Un prim efect a ceea ce urmeaza este cresterea pretului la toate alimentele de baza, crestere datorata faptului ca furnizorii de alimente sunt obligati sa munceasca in timp ce restul #statiacasa.
    Al doilea efect este ca oamenii vor avea mai putini bani sa plateasca pe servicii, orice fel de servicii, si intre alegerea de a da bani la masaj etc.. (exemplu de serviciu) si a manca, va alege sa manance. Deci oamenii vor incepe sa investeasca in stocuri de alimente. Si companiile vor reactiona la asta, vor veni in intampinarea cererii. Vor fi tot mai putini bani pentru alte lucruri si ne vom bloca in a ne plati unii pe altii.
    In acelasi timp exista un razboi al petrolului intre Arabia saudita si Rusia pentru a pune toate celelate companii pe butuci, in timp ce in fiecare tara aproape se da un razboi microeconomic cu guvernele care inchid majoritatea afacerilor. Deja multe afaceri mici si mijlocii au declarat ca nu pot rezista mai mult de o luna, deoarece nu au bani.
    La inceputul lui Martie o gramada de firme din China au declarat ca au bani doar pentru 30 zile, si aceste firme chinezesti erau companii de suport de nivelul 1 si nivelul 2 pentru toate cele 1000 de firme de top din Forbes. Deja ele sunt scoase din afaceri de mai bine de o luna.
    Majoritatea firmelor, inclusiv Lidl, Kaufland, Carrefour s.a.m.d opereaza dupa principiul just-in-time. Asta inseamna ca nu vreau sa tin un stoc prea mare pe umerii mei, deci o sa comand chestii in functie de cum vad ca oamenii cumpara de la mine. Deci toti vor incepe sa piarda. TOTI!!! Lantul de aprovizionare nu tine pasul cu cererea, si ce s-a intamplat cu hartia igienica in unele tari, va devenii o normalitate. Si nu m-am referit la produsele cele mai cautate masti si combinezoane. Deja am vazut ca unii fac trafic cu drojdie. In economie ai nevoie de echilibru.
    Bancile mari au planuri de salvare punand bani in economie care inca nu au fost printati. Eu numesc asta bani magici, un fel de iluzie a banilor facuti din incantatii si vraji spuse de bancheri si ministrii, exact cam cum face Samantha cu bageta, un desen animat menit sa prosteasca.
    Cand pui bani in economie tu iti asumi faptul ca valorezi mai mult decat valorezi de fapt. In realitate piata deja a fost vanduta cam cu 400% peste pretul ei. Sia tunci te bazezi pe celelalte tari care sa iti spuna ca chiar valorezi atata. Banca Mondiala si FMI nu salveaza pe nimeni, din ce moment ei imprumuta bani si au credite la DeutscheBank. Nu exista mantuire aici, e un shmen ciclic, iar DeutscheBank nu poate da faliment pentru urmatorii 100 de ani, deoarece mult prea multi au banii la ei.
    Deci ce se intampla cand se prabuseste economia: împrumuturi îndatorate de la cei îndatorați. Adica iau zece lei de la tine, care i-ai imprumutat de la altcineva, care i-a imprumutat de la altcineva si tot asa. Traim intr-o societate bazata exclusiv pe datorii, la nivel mondial. Si trebuie sa facem fata acestui lucru, mai ales ca inflatia e legata de datorii.
    Cea mai mare crima moderna este sa alegi economia fata de viata oamenilor.
    Asta pentru ca viziunea bancilor asupra vietii e mai importanta decat viziunea tuturor oamenilor educati din lume.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Glumești cu DB, ăștia se rugau de BNP să-i cumpere ca ei sunt out of market! În alta ordine DB este în groapa, tocmai ce Sauditii și alte fonduri din golf au pierdut sute de mld ca au pus bot la vrăjeală germana. Curând sandramaua pica, acesta fiind și motivul pentru care Bundeatagul nu vrea eurobonduri la comun. Ce nu înțeleg eu este direcția ori moneda digitala și guvern mondial, ori război clasic.

      Ștergere
    2. Esti naiv! Nu exista o reintoarece la ceea ce-a fost! Sistemul asta de viata, in care te-ai obisnuit, a disparut, asa cum s-a intimplat si cu cel cunoscut inanite de 1990.
      Ce urmeaza n-o sa va convina, deloc, dar pt toate prostiile alea cu vestul, civilizatii, o tara ca afara si alte timpenii pe tema asta, exista o plata si tocmai a sosit!
      Jigodismul stingist, venit din vest si nu din Rusia, care ocupa mintea multora, datorita spatiului disponibil, tocmai se impune.

      https://katholisches.info/2018/07/03/frankreich-unter-macron-und-attali/

      Stimate roman evoluat, care “VREI SPITALE, NU CATEDRALE”, informeaza-te
      https://www.youtube.com/watch?v=GSBcideio3Q

      Asta este pt multimea de prosti care o tineau cu vestul si e.u., care nu stiu ce civilizatie le aducea lor! Probabil, o zi in chiloti prin Bucuresti reprezinta cultuta specifica infantilismului actual, pe care romanii noi il cred un maximum de desteptaciune. O stire trista pt “evoluati”: anii 70 au trecut! Legendele alea, din care extrem de multi traiesc si astazi, nu aveau legatura cu realitatea, deoarece vestul disparuse in 1945.
      Ca sa fie bine sa nu fie rau:
      https://m.digi24.ro/stiri/economie/spania-va-deveni-prima-tara-din-europa-care-introduce-venitul-de-baza-universal-1287541

      Ștergere
  2. Eu cred ca avem de-a face cu cea mai mare PANDEMUIE din istorie .O talharie de cea mai joasa speta.Ce ar fi daca am pune botul la vrajeala si am ramane cu totii inchisi in casa 2-4 saptamani?Nu mai muncim , nu mai cumparam .Sant 100% sigur ca in maximum 24-48 de ore nu mai stie nimeni de Virus. Toata mascarada asta este pentru ingradirea drepturilor , control la sange ,5G, vaccinare obligatorie si alte magarii . Cand aud faza cu sanatatea populatiei pe primul loc imi vine sa vomit .Pai atunci de ce mancam de zeci de ani numai kkturi ,apa e otravita, sistemul de sanatate a fost distrus s.a.m.d. , de grija sanatatii??? Se vede de la o posta ca e o facatura ordinara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Corect! Cel mai mare jaf din istoria planetei! Inspirat din filmul CASA DEL PAPEL. Extrem de bine pus la punct. Ce nu înțeleg cum de au ajuns azi la 8 tulpini confirmate de C19? Cum se pot crea noi tulpini

      Ștergere
    2. Hollywood . La TV totul e posibil. L-am vazut azi pe prostul ala de la nemti, `` seful `` Robert Koch Institut raspunzand la intrebarile ``jurnalistilor``.Dupa ce si-a citit rahatul de pe foi si a primit niste intrebari ceva mai concrete despre situatie, a pasat raspunsurile unui alt prost de langa el , ca nu stie, ca se intereseaza. Vrajala acra. In felul asta putem inventa tulpini fara numar . De ce mama dracu nu intreaba nimeni de situatiile anilor precedenti cand de gripa sezoniera au mierlit-o o juma de milion de oameni(pe an) si n-a mai trebuit sa stam p-acasa sau, despre pandemiile de cancer , boli cardio-vasculare ,alcool ,tutun, droguri,poluare ,accidente rutiere , otrava din alimente ,medicamente ,apa ,creditele la banci pe care nu le mai platesti in 3 vieti, dupa care zeci-sute de milioane de oameni mor ??????

      Ștergere
  3. Rugaminte: postati sursa pentru tabelul cu nr.de paturi.

    RăspundețiȘtergere
  4. Trebuie să-i mulțumim Uniunii Europene care a răspuns la criza economică din 2008 instituind măsuri dure de austeritate care vizau și îngrijirea sănătății în toate țările membre.

    În Italia, reducerea paturilor ar fi trebuit asociată cu investiții adecvate în infrastructură pentru sănătatea publică, promovarea sănătății și servicii de îngrijire primară. Dar ea a venit într-un moment în care Italia se confrunta, de asemenea, cu riscul unei reduceri majore a investițiilor pentru medicina preventivă, infrastructuri și sisteme de informații pentru sănătate.
    (https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0168851013002303)

    RăspundețiȘtergere
  5. "În final, o să vă mai atrag atenția asupra unui aspect care ține de evoluția sistemului medical. Marea majoritate a țărilor occidentale au ajuns la un număr infim de paturi scăzând permanent din anii 60 încoace. Imaginați-vă că Suedia a ajuns de la peste 14 paturi la doar 2.6! Italia, Franța și Germania aveau în anii 60 aproape 11 paturi. Cam cum e să constați că Italia și-a scăzut aproape de patru ori numărul de paturi, însă cheltuielile pentru sănătate au sărit în cer?"

    Asta este rezultatul marxismului!
    Le ce altceva te poti astepta?

    Utopiile egalitariste, atat "multiculturalismul", "diversitatea", "affirmative/positive action", politicile "corecte" cat si toate schemele Ponzi FALITE numite generic "asigurari sociale" in frunte cu sistemul de pensii, cu "ajutorul/alocatia/subventia/welfare-ul" pe viata, cu venitul (minim) garantat sau "de cetatenie", etc. trebuie sustinute din ceva si cineva trebuie sa plateasca pentru ele.
    Vreti sa discutam si despre "evolutia" sitemelor de invatamant, politienesc, judiciar, armata, etc?

    https://www.washingtontimes.com/news/2020/apr/3/alexandria-ocasio-cortez-wants-covid-19-reparation/

    _____
    "în urma lecturării acestei postări, vă veți întreba ce se întâmplă cu banii din sănătate și de ce, la un număr mai mic de paturi de spital, costurile au explodat."

    Pai tocmai am raspuns mai sus.
    Pentru cine inca nu intelege cum stau lucrurile si mai ales ceea ce se va intampla dupa "criza coronavirusului" va lamuesc acum pe scurt:
    1. Lumea vestica/occidentala asa cum o cunoasteti acum, dupa ce trece aceasta criza nu va mai fi si nu va mai functiona le fel

    2. Acum asistati live la un "reset" economic si social pentru ca marxismul cu toate formele lui (comunism, socialism, democratie, social(ist)-democratie, progresism, liberalism, neo/crony-capitalism, feminism, lgbtism, multiculturalism, diversitate, affirmative/positive action, politica corecta, fostul internationalism leninist-trotkist-stalinist alias actualul globalism-multicultural-liberal-democratic, ecologismul/climate change/green deal, etc.) cat si keynesianismul si doctrinele lui referitoare la manipularea masei monetare (quantitative easing, helicopter money, rezerva fractionara, dobanzile negative, etc) nu functioneaza, nu au functionat nici o data si au reusit sa bage indivizii, comunitatile, bancile private, bancile centrale si statele IN FALIMENT!

    https://commodity.com/debt-clock/
    https://www.marxists.org/romana/m-e/1848/manifest/index.htm
    https://www.keynesatharvard.org/

    https://pbs.twimg.com/media/DnSfgJbVAAACEg5.jpg
    https://s3media.247sports.com/Uploads/Assets/445/212/8212445.jpg

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce parere ai fata de ipoteza ca C19 a aparut nu din afara ca "virus contagios" ci din interior ca "virus" rezultant, aparut din rezidurile otravitoare ale celulelor corpului uman in lupta acestora cu efecte distructive ale radiatieielectromagnetice 5G de la turnurile/celulele/satelitii ce le propaga pornite in lume de curand, asa cum zice nenea asta aici: https://www.brighteon.com/8303124b-f94c-451e-828e-59759f56b15f

    RăspundețiȘtergere
  7. Coronavirușii provoacă răceală, common cold, nu gripă, flu.


    RăspundețiȘtergere
  8. constat mereu ca aveti un "inutil" aproape la toate articolele. poate persoana care da acest calificativ ar comenta sa ne spuna si de ce...

    RăspundețiȘtergere
  9. @Dan ei au mers pe calitate, putine paturi dar majoritatea sunt ireprosabile. Nu putem spune acelas lucru si despre paturile noastre, care in majoritatea lor sunt multe si proaste.
    Rezultat final numar similar de morti, cauzele fiind multiple.
    Oricum lumea a luat-o razna, nu mai exista cancer, leucemie, infarct,etc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1- Cele mai amuzante pareri din lume le gasesc la romani! Nimic nu are legatura cu realitatea! Cum reusiti?! Cum puteti sa traiti din pareri venite din nimic?!
      Va dau stirile pe romaneste si tot degeaba!
      https://www.cancan.ro/un-reputat-chimist-arunca-bomba-medicamentele-nu-vindeca-ucid-15040004
      Confirmari din lumea banilor:
      https://www.truthdig.com/articles/wall-street-admits-curing-diseases-is-bad-for-business/

      https://www.medpagetoday.com/blogs/revolutionandrevelation/72407

      https://www.iflscience.com/health-and-medicine/goldman-sachs-says-curing-diseases-may-not-be-economically-valid/

      https://orf.at/stories/3100818/
      8,9 Millionen Infektionen pro Jahr im Spital
      Deci in “calitativele” institutii medicale europene sint inregistrate 8,9 milioane de infectii spitalicesti anual! Cele mai multe sint in ceea ce numiti vest, pentru ca n-ati remarcat ca acesta a disparut in 45, definitiv.
      https://www.welt.de/newsticker/news1/article125256665/Jaehrlich-40-000-Tote-durch-Krankenhaus-Infektionen.html
      In Germania mult iubita, la romani, nu la nemti, mor pe an 40000 de oameni datorita infectiilor spitalicesti, dupa cum le numesc ei.
      https://www.welt.de/gesundheit/article134934655/Kliniken-sanieren-sich-mit-sinnlosen-Operationen.html
      Aici gasesti o suma a nenorocirilor care la voi inseamna “calitate”. :)
      Mentionez esenta sistemului medical de tip vest, in cazul de fata german, extrasa din articolul de mai sus:
      „Doch noch gesund – aber nur durch Zufall”
      Încă sănătos - dar numai întâmplător
      Apoi mai ai de numarat mortii datorita efectelor secundare ale medicamentelor, care nu trebuie sa te vindece, dupa cum ai citit mai sus si care sint, tot la germanika mult iubita, 58000 pe an.
      https://www.tierversuche-verstehen.de/faktencheck-teil-4
      “Jährlich sterben 58.000 Menschen in Deutschland an Nebenwirkungen zugelassener Medikamente. “
      Se mentioneaza ca mortii sint datorita medicamentelor aprobate, deoarece exista morti si din cauza consumarii medicamentelor care nu sint aprobate pt piata germana si care sint impartite de medici, care se vind concernelor.
      Da, coruptia din sistemul german (vestic), depaseste cu mult ceea ce va puteti inchipui! Majoritatea romanilor nu pot depasi variantele de “coruptie” din Romania, bazate pe inventii infantile, ca-n cazul Dragnea, sau cele bazate pe oua, cirnati, struti si alte asemenea timpenii.
      Pe linga acesti morti mai trebuie sa-i adaugi pe cei cu tratamente si operatii gresite, cei care nu obtin, din motive de economie, tratamentul de care ar avea nevoie si pe cei care efectiv nu ajung la un doctor, pt ca exista si acestia. Numarul mortilor produs de “calitatea” :) sistemului medical al germanicii plina de “civilizatie”, trece de 200000 anual!

      Ștergere
    2. 2- Normal ca statisticile lor sint “imbunatatite”, ca numarul nenorocirilor sa fie mai mic. Cum se procedeaza: daca un pacient prinde o infectie intr-un spital, scapa cumva de ea, dar ca urmare a acesteia s-a ales cu o alta boala, sa spunem de inima, din cauza careia va deceda, nu se va mentiona ca moartea a survenit ca urmare a infectiei spitalicesti, ci datorita afectiunii cardiace.
      Ofer si ceva groaznic pt romani, carti:
      Deadly Medicines and Organised Crime (Englisch) Taschenbuch – 28. August 2013, von Peter Gotzsche (Autor)
      Die Medizinmafia: Wie man ihr lebendig entrinnt und sich Gesundheit und Wohlstand zurückerwirbt (Deutsch) Gebundenes Buch – 20. Juni 2017, von Ghislaine Saint-Pierre Lanctôt (Autor)
      Mafia medicamentelor: cum să scapi de ea cu viata și cum să-ti recâștigi sănătatea și prosperitatea
      Die weiße Mafia: Wie Ärzte und die Pharmaindustrie unsere Gesundheit aufs Spiel setzen Kindle Ausgabe, von Frank Wittig (Autor)
      Mafia albă: modul în care medicii și industria farmaceutică pun în pericol sănătatea noastră
      Tödliche Medizin und organisierte Kriminalität: Wie die Pharmaindustrie das Gesundheitswesen korrumpiert (Deutsch) Taschenbuch – 11. September 2019, von Peter C. Gøtzsche (Autor)
      Medicina mortala și criminalitatea organizată: modul în care industria farmaceutică corupe serviciile de sanatate
      Die Pharmaindustrie – schlimmer als die Mafia?
      Industria farmaceutica mai rea decit mafia?
      https://naturheilt.com/blog/pharmaindustrie-mafia-2015/
      https://renegraeber.de/blog/zulassungsverfahren-fuer-medikamente/
      https://renegraeber.de/blog/wie-radiologen-abkassieren/
      https://renegraeber.de/blog/bundesweite-protestaktion-gegen-5g-in-berlin-2019/
      https://renegraeber.de/blog/gruene-jugend-gegen-homoeopathie/
      https://naturheilt.com/blog/fuehrender-medizin-wissenschaftler-wird-mundtot-gemacht/
      https://www.yamedo.de/forum/board/71-uhrzeit-sommerzeit-umstellung/

      Ștergere
    3. 3 - Sommerzeit” macht krank und dumm
      Ora de vara te face bolnav si prost
      Ärzte warnen vor permanenter Sommerzeit
      Doctorii avertizeaza de permanetizarea orei de vara
      1. Die klassische Medizin ist in ihrem System festgefahren. Viele Ärzte und Mediziner wissen das. Die meisten Akteure kennen auch die wirklichen Zahlen.
      Ein Beispiel, das ziemlich eingängig ist:
      1991: 341 Millionen Tagesdosen an Schmerzmitteln
      1991: 341 milioane doze zilnice de analgezice
      2017: 645 Millionen Tagesdosen an Schmerzmitteln
      2017: 645 milioane doze zilnice de analgezice
      Oamenii sunt din ce în ce mai bolnavi, precis pt ca totul este “avansat”!!!
      Im gleichen Zeitraum haben wir aber ein Drittel mehr Mediziner, bei ziemlich gleicher Bevölkerungszahl.
      Mit ähnlichen Zahlen könnte ich fast beliebig weitermachen.
      Wenn ich solche Zahlen präsentiere, kommen selbstverständlich (fast immer) Kommentare wie: “unbelegt!”, “stimmt nicht!”, “typisch Naturheilkundler!”, usw.
      Tja – dabei präsentiere ich die Zahlen ja gar nicht, denn diese haben bereits Menschen zusammengetragen, die dies zum Teil in “offiziellem Auftrag” tun. In obigem Beispiel findet man diese Zahlen in den entsprechenden Arzneiverordnungsreporten von 1992 und 2017. Ich lese solche Zahlen ja nur. Und diese Zahlen spiegeln genau das wieder, was ich seit über 20 Jahren in der Praxis erlebe: Leid. Unendliches Leid der Patienten. Und dieses Leid ist oft mit Schmerzen verbunden.
      2. Jenseits der Pharma-Jubelstudien (die meines Erachtens zu 90% wertlos sind) gibt es unabhängige Forschung die in den letzten Jahrzehnten mehr und mehr “wissenschaftlich” belegt, was ich von meinen alten Kollegen und Kolleginnen bereits lernen durfte.
      Eine Sache die heute selbst von Hardcore-Medizinern nicht mehr angezweifelt wird, ist u.a. die Sache mit der Darmflora und deren Bedeutung für die Gesundheit der Patienten.
      3. Im Jahr 2019 beobachte ich meine massive Gegenbewegung, die versucht der gesamten Naturheilkunde das Wasser abzugraben.
      3a) Es werden “Zulassungen” von Nahrungsergänzungsmitteln gefordert – wohl wissend, dass diese Zulassung Millionen kosten, die mit den Nahrungsergänzungsmitteln gar nicht erwirtschaftet werden können. Alles wird selbstverständlich mit der “Verbrauchersicherheit” begründet. Dabei gibt es nicht einen Todesfall durch Nahrungsergänzungsmittel, wohl aber 58.000 Tote durch verschreibungspflichtige Medikamente – jedes Jahr!
      Nu există nici măcar un singur deces datorat suplimentelor alimentare, ci 58.000 de decese cauzate de medicamente pe bază de rețetă – în fiecare an!
      Asta este o tema pe marginea careai pot scrie multe sute de pagini, deoarece “minunatiile” vestului sint fara numar si va doresc sa aveti parte de ele, ca prea vi le doriti cu ardoare si observ ca nu va mai saturati de ceea ce primiti din partea vestului, care n-ati remarcat ca este condus de-o elita educata in sistem de pradatori, fapt consemnat si in istorie, dar este clar ca voi cunoasteti totul mult mai bine. Succesuri!

      Ștergere
    4. Die Krankheitserfinder: Wie wir zu Patienten gemacht werden (Deutsch) Taschenbuch – 1. Januar 2005
      von Jörg Blech
      Inventatorii de boli: modul în care suntem transformati in pacienti


      Adaug si cartea asta, de care uitasem, pt ca este importanta!

      De aici vine sistemul pe care precis l-ai auzit, de la un doctor renumit, la noi, care venea si anunta tot felul de timpenii, cum le sta bine astora, ca pt bani sint in stare de orice!

      Ștergere
  10. Medicina vestului a fost facuta praf inca din anii 90. Se spunea ca cu cit sint mai putine paturi de spital, cu atit mai sanatos va fi poporul! Doctorii, cei mai multi dintre ei, nu au nici o treaba cu medicina! De multi ani sint educati sa fie reprezentanti ai concernelor farma si de asigurari, ale caror interese le reprezinta. Ce povestesc romanii despre medicina vestului sint timpenii fara suport. Italia era minunata, doar ca n-au stiut ca economiile de 37 de miliarde si de 20000 de angajati din sistem, in ultimii 10 ani, vor avea consecinte. Era pe aici unul care povestea cit de minunata este Italia, o tara care din anul 2000 a avut crestere economica de 1%, cea mai mica din lume si unde 87% dintre locuitori se declarau nemultumiti de calitatea vietii. Singurii multumiti erau cei 60% de romani angajati la negru sau "descurcareti", care n-au stiut ce sa mai faca si cum sa dispara cit mai repede din raiul lor imaginar. Acesta a fost primul val. Mai urmeaza, deoarece ceea ce-a inceput acum nu s-a terminat. Sa vedem citi ramin sa-si apere realizarili.

    RăspundețiȘtergere
  11. De acord cu tribunalul. Poate in sfarsit impuscam si spagarii astora si alora dinainte.

    RăspundețiȘtergere
  12. numarul paturilor nu cred ca e atat de relevant
    esential e cati batrani ai in azile si cati cronici ai care sunt nevoiti sa faca vizite obligatorii la spital.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)