miercuri, 15 aprilie 2020

Diavolul din spatele intențiilor frumoase

Așa cum era de așteptat, planul legat de coronavirus merge înainte. În timp ce media din toată lumea se dă peste cap să inventeze morți și cazuri exasperante, punctele din masterplan sunt bifate rând pe rând. Ați auzit că banii cash sunt infectați? Cică dacă-i folosiți riscați să luați coronavirus. Au repetat-o atâția oficiali încât prostimea a luat-o de bună.


Mai mult, pentru ca treaba să fie treabă, propaganda coboară până la nivelul cel mai de jos, anume până la sistemele de amplificare ale supermarketurilor. Poate-ați observat cum, în atmosfera marțială - similară celei din filmului Equilibrium - din timp în timp se strecoară mesaje care ne îndeamnă să plătim cu cardul sau telefonul. E ciudat un asemenea îndemn, ținând cont de faptul că, pentru asemenea plăți, comercianții plătesc un comision suplimentar(interchange fee la care se adaugă comisionul suplimentar al băncii acceptatoare și cheltuielile de mentenanță ale echipamentelor).

Să lăsăm însă de-o parte acest subiect - reținând ceea ce e de reținut - și să mergem mai departe pentru a vedea cum se mișcă treburile în lume. Spre exemplu, tot în presa engleză(de data aceasta în Daily Mail) citesc despre propunerea revoluționară a unui europarlamentar italian. Antonio Maria Rinaldi, provenind de la formațiunea italiană „Lega”, propune cu subiect și predicat un nou Bretton Woods ca măsură de rezolvare a crizei generate de COVID-19.

La prima vedere, dacă ținem cont că partidul din care provine este unul antisistem și că propunerea în sine e una pe care-am putea-o considera „detonantă”, am putea să ne bucurăm. Într-adevăr, sistemul financiar mondial este unul prost și ticălos, avantajându-l exclusiv pe deținătorul tiparniței. De-aceea, după Bretton Woods, cel puțin o dată la zece ani fiecare cetățean al planetei a plătit tributul risipei americane, sub forma unei „anonime” note de plată generate prin intermediul crizelor economice. Prin aceste crize SUA și-au exportat dezechilibrele și excesele interne. Este perfect adevărat că sistemul monetar internațional este unul depășit, iar dolarul o gloabă fără vlagă. De acord cu toate acestea, însă e bine să vedem ce se află în spatele unei propuneri atât de generoase.

În primul rând personajul care-o propune nu-i chiar atât de curat pe cât ne-am gândi. Omul provine dintr-o familie de bancheri. Tatăl său, Rodolfo Rinaldi a fost președinte al Banco di Santo Spirito, vicepreședinte al Banca Nazionale del Lavoro și reprezentant în Europa al Chase Manhattan Bank. Și cum așchia nu sare departe de trunchi, Antonio Maria Rinaldi a lucrat pe poziții înalte la Banca di Roma, American Service Bank și Fideuram. De asemenea, a fost implicat în managementul mai multor întreprinderi de stat italiene. Cu alte cuvinte, omul vine din sistem.

Ce-i totuși rău în propunerea europarlamentarului respectiv? După mine absolut totul. Ce înseamnă un nou Bretton Woods? Înseamnă o peticire a conceptului inițial creionat de Keynes. Însuși europarlamentarul nostru se declară post-Keynesian și, cum bine știm, toate conceptele „post” sau „neo” conduc la dezastre. Avem exemplele neoconservatorismului, neoliberalismului, neomarxismului, postcomunismului s.a.m.d. Dincolo însă de critica denumirii putem deduce limpede ce s-ar urmări printr-un asemenea sistem: reînhămarea întregii lumi la un nou far călăuzitor, de data aceasta aparent mai democrat.

În declarațiile celor care vorbesc despre schimbare devin transparente intențiile de a promova Drepturile Speciale de Tragere - acel coș monetar al FMI - ca principală monedă a lumii. Este însă o iluzie de corectitudine. În acel coș sunt incluse monede fără ajunse relevanță în ziua de azi(de exemplu lira sterlină), în timp ce ponderea celorlalte este discutabilă. Mai mult, pentru a putea fi fiabilă, noua monedă va fi exclusiv electronică, după modelul Bitcoin. Aparent și aceasta este o „cedare democratică”, însă, în realitate, este o legare a omului de dispozitive și de controlul exercitat prin intermediul acestora.

Absolut tot ceea ce se face la umbra actualei „pandemii” este fraudulent și manipulatoriu. Personal vă recomand să nu vă lăsați păcăliți și, mai mult, să căutați să lăsați cât mai puține urme prin sistemele electronice. Banul cash nu lasă urme și fără „urme” cei de la butoane nu pot afla informații suplimentare despre voi. Fără informații, manipularea își pierde din eficiență. De fapt, în ultimă instanță, despre asta e vorba: despre manipulare și control. De aceea vă îndeamnă în direcția canalelor electronice. Pentru că acolo totul se stochează, poate fi analizat și-apoi se pot alege cele mai bune metode de manipulae și control.

7 comentarii:

  1. Cosul monetar FMI e o idee veche, un cal mort de mult. Desigur si caii morti pot fi folositi, dar nu cum ar vrea FMI. Nici macar in lipsa dolarului nu cosul monetar FMI nu ar fi fezabil.

    Dolarul este inca foarte puternic si in plus, nu exista alternativa. Cei care l-ar vrea disparut, au cele mai mari rezerve de dolari. Paradoxal, nu e asa? Cea mai credibila alterntiva ar fie euro, dar in europa socialista situatia este prea volatila. In rest gbp, chf sunt prea mici. Poate chf si atunci elvetia devine un dubai al lumii. Dar nu prea cred.

    RăspundețiȘtergere
  2. Logica e logica dar faptele sunt fapte.
    In toate tarile mortalitatea cauzata de virusul coroana e doar o fractiune din mortalitatea generala iar situatia e similara cu cea din toamna lui 2001 dar despre lucruri rusinoase mai bine sa nu vorbim.
    Bancherii lumii au primit dreptul de a crea bani din nimic, furand din munca oamenilor, salariile reducandu-si astfel valoarea.Din acest motiv ei urasc folosirea alternativelor: metalele pretioase, trocul sau alte mijloace pe care nu le pot controla. Au controlul asupra banilor deci si asupra resurselor lumii insa oamenii sunt de asemenea o resursa,una mai greu de controlat. Pentru ei oamenii valorosi sunt cei care iau credite, platesc chirii etc si traiesc in mediul urban, total dependenti de hrana,apa,caldura etc. Aceasta resursa e asigurata,sub control ferm iar pentru toti ceilalti exista planuri, unii sunt recuperabili altii sunt perceputi ca o amenintare. Aici e utila pandemia.
    Totul a inceput cu banii creati din nimic,absolut gratuiti, cu care i-au corupt pe politicieni si au cumparat principalele mijloace de informare.
    E totusi posibil ca ceea ce se incearca acum sa fie o eficientizare a unui sistem necunoscut in legatura cu realitatea pe care o percepem.

    RăspundețiȘtergere
  3. Unde gasiti foarte bine explicat sistemul monetar actual https://www.activenews.ro/stiri-politic/Prima-ora-de-razboi-cu-Rusia-si-zilele-numarate-ale-dolarului-ca-moneda-cheie.-Partea-a-II-a-Cheia-de-bolta-a-lumii-globale-unipolare-dolarul-ex-nihilo-148746

    RăspundețiȘtergere
  4. https://www.activenews.ro/stiri-politic/Prima-ora-de-razboi-cu-Rusia-si-zilele-numarate-ale-dolarului-ca-moneda-cheie.-Partea-a-II-a-Cheia-de-bolta-a-lumii-globale-unipolare-dolarul-ex-nihilo-148746

    RăspundețiȘtergere
  5. Acum că lumea s-a obișnuit cu Rona la TV și nu mai prezintă noutate, iar ultima scenetă dramatica a fost de sfintele Paștilor, urmează următoarea vedetă globalis care va ataca poziția lui Rona. Sunt foarte curios de felul apariției și dispariției spre sfârșitul lui Aprilie sau în Mai.
    Între timp citesc ca DNA iese din izolare să aresteze niște neica nimenea și nu vede delapidarile cu combinezoane și măști făcute de buticul din colț, iar unele firme care vor sa doneze echipamente medicale se lovesc de refuzuri birocratice, până când aceleași echipamente sunt achiziționate pe bani foarte mulți în regim de urgență.
    Era momentul perfect ca DNA sa se spele de păcate dar au ratat startul.
    Zimmerman vrea pace până după Paști după care le arată cum se vede coloana lui Brâncuși din biroul său. Câteva scaune sfinte din servicii se vor simți îndreptățite să facă pe Lucifer si să facă loc pentru alte puteri noi dar vechi la masa tăcerii. Și presimt ca în toată povestea asta Plavanul va afla ultimul ce se întâmplă când îl vor pune sa citească de pe prompter.

    RăspundețiȘtergere
  6. Un Bretton Woods redivivus e greu de imaginat. A fost posibil dupa al doilea razboi, cand erau multi tulburati, iar victoriosii americani i-au putut pacali pe toti. Acum dupa 40 de ani de razboi rece, cu spionaj la greu si inca 30 ani de amagitoare relaxare, cand toate secretele sulfuroase ale marilor finante sunt deja rasuflate, cine mai bate drumul pana la Bretton Woods?
    O scapare a mediei cat si a specialistilor in economie mi se pare ca este nesemnalizarea ca daunatoare a celor 3 agentii criminale de rating, care de fapt ingroapa toate valutele care ar putea concura cu Dollarul si il ridica pe acesta la cote inadmisibile. La cati Dollari s-au tiparit fara acoperire in aur sau produse valoarea dolarului ar fi trebuit sa ajunga de circa 10-20 de ori mai scazuta. Nimeni nu pomeneste si nu se leaga de aceste 3 agentii la modul serios, doar in filmul "The Big Short" a fost o secventa edificatoare in care o salariata a agentiei S&P nu a vrut sa dea nici un fel de lamuriri privitor la cotele absurde de pe bursa. As dori ca cineva sa ma indrepte spre ceva literatura privind cele 3 agentii criminale, ele au fost cheia exploatarii tarilor socialiste de catre bakerii occidentali care sunt in spatele acesor agentii.
    In conditiile actuale deci, tarile cu economii puternice, care chiar daca nu au valutele lor in cosul de trageri al SDR, nu vor mai accepta Dolarul in toate tranzactiile internationale, intre timp datorita tehnologiei foarte avansate a comunicatiilor s-au perfectat instrumente de schimb care lucreaza in monedele nationale ale tarilor tranzactante. China desi are Yoanul in SDR nu insista sa se mearga doar pe valutele grele, ci accepta tranzactarea in monedele nationale.
    Deci un nou Bretton Woods ramane doar ca un vis umed/erotic al bankerului italian.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mi-ați luat întrebarea din gură! Banul cash nu lasă urme. Celălalt da. Și pot fi folosite... Și mie mi-a mai zis un nene pe care îl cunosc personal, dar mie îmi place/plăcea s-o ard modern. Oricum se știe totul... Eh! Referitor la articol di Santo Spirito cred că spune totul, doar numele! Bine că banca și nu Cosa... Ce să mai și zic doar de denumire! Nu știu altceva. Că magazinele plătesc pentru că au posss știe puțină lume. Măcar atât știam și eu. Mulțumesc pentru articol! Sfântul Spirit... I-auzi! A! Că ziceați ce înseamnă să fii mafiot acum câteva articole... Dus cu căpuțul! Corect! Vă recomand filmul Onoare și respect cu Gabriel Garko în rolul principal... Mie tot îmi place!

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)