luni, 20 aprilie 2020

Întâmplări din Imaginaria(1)

Iată-ne din nou împreună după o sărbătoare desfășurată sub teroarea ideologică, mascată de o pseudo-pandemie.

Și pentru că încă n-a trecut sărbătoarea, iar noi suntem oameni în toată firea, o să vă spun o poveste petrecută într-o lume absolut imaginară în care se petrec lucruri nemaivăzute precum întâmplările pe care vi le voi povesti în continuare. Lumea se numește Imaginaria și povestea noastră începe în momentul în care într-un regat îndepărtat de-al acestei lumi a apărut o boală ciudată. Nimeni nu știa de unde venise, cu toate că la urechile împăratului acelui regat ajunseseră niște informații. Spuneau slujbașii săi cei mai apropiați că dușmanul de moarte al Regatului Îndepărtat, împăratul Tărâmului Întunericului, cuprins de invidie, le-ar fi trimis ciudata boală. Regele - care avea mult mai multe informații - știa că în împărăția dușmanului său treburile erau mult mai complicate. Știa că boala venise de-acolo, însă nu împăratul lor fusese cel care-o trimisese, ci ceva ticăloși aflați în slujba împăratului Tărâmului Întunericului, dar care căutau să-l omoare.


Acum nici chiar noi, povestitorii acestei întâmplări, nu vom ști niciodată dacă ticăloșii erau aliați de-ai stăpânului Regatului Îndepărtat sau erau doar ticăloși și-atât. Cert este că Regele a luat măsuri drastice de limitare a bolii. Și-a închis supușii în case, le-a interzis să mai vorbească unii cu alții și, ca într-un veritabil arest. Însă boala era ciudată deoarece, în timp ce unora nu le provoca absolut nicio problemă, pe alții îi decima.

Și uite-așa, în timp ce regele Regatului Îndepărtat se lupta cu boala, aceasta a început să apară și-n alte zone. Într-o țară dezvoltată de-a Imaginariei, boala aceea părea a lovi cel mai crâncen. În timp scurt n-au mai fost locuri în spitale, oamenii nu se puteau trata și peste tot circulau povești despre cât de rea e boala. Regele Regatului Îndepărtat știa multe, între altele și tratamentul bolii. Tratament pe care l-a trimis prin soli personali spre țara cea lovită. Doar că, supușii săi care-au ajuns acolo i-au transmis povești ciudate. Spuneau ei că au impresia că pe-acolo oamenii erau atât de răi încât trimiteau benevol bătrânii în fața bolii. Știau că boala e letală pentru bătrâni și, de-aceea, cu bună știință, trimiteau oameni infectați să-i îngrijească. Bătrânii se îmbolnăveau și mureau mai repede. Supușii Regelui Regatului Îndepărtat i-au spus acestuia povești bizare cu voluntari care, fără să știe, le duceau bătrânilor rămași izolați prin case mâncare infestată. Bătrânii mâncau, li se făcea rău și, dacă nu apucau să anunțe Salvarea, mureau fără să știe nimeni.

Regele Regatului Îndepărtat s-a scărpinat în barbă gândindu-se la misterioasa boală. „Hmm, își spuse el, ce ciudată e boala asta. Ea aparent e înfricoșătoare, dar de fapt, îl ajută pe fiecare stăpân de țară să-și rezolve problemele. Uite, pe mine au vrut să mă doboare pentru a mă opri, dar de fapt mi-au dat arma pentru a-mi rezolva niște probleme interne. În regatul Cizmei de Piele, bătrânii care trăiau mult erau o problemă întrucât regele de-acolo nu prea mai avea bani în visterie. Și la fel se întâmplă și-n Regatul Taurului. În Regatul Cocoșului boala era folosită pentru ca tânărul și contestatul rege să se înfigă mai bine pe tron. Și uite-așa, peste tot în lume, boala cea înfricoșătoare îl ajuta pe fiecare stăpân al locului să-și calmeze supușii.

În timpul acesta, o mulțime mare de oameni care trăiau prin Regatul Cizmei de Piele și în cel al Taurului, speriați de boală, dar și îndrumați de niște slugi credincioase de-ale regelui lor, au luat drumul către țara lor de baștină, Regatul Nefericirii. Fuseseră chemați acolo pentru ca boala să lovească și Țara Nefericirii. De ce oare? - s-au întrebat la unison atât regele Regatului Îndepărtat, cât și noi, povestitorii. De ce-ar face cineva un asemenea gest nebunesc? Ei bine, la urechile regelui Regatului Îndepărtat ajunse o poveste înfiorătoare.

Se făcea că Sultanul Țării dintre Lumi devenise atât de suspicios încât îl bănuia pe regele Tărâmului Întunericului c-ar vrea să-i ia beregata. De altfel mai încercaseră odată asta, o știau bine atât regele Regatului Îndepărtat cât și Țarul Imperiului de Răsărit. Doar ei îl salvaseră pe Sultan de la moarte. Acum treburile se înrăutățiseră și regele Tărâmului Întunericului căuta să mute un corp de armată pe care-l avea pe teritoriul Sultanului. Unii spuneau că pentru a se răzbuna pe el. Alții spuneau că lovitura va fi mult mai aprigă însă nu la adresa Sultanului ci, culmea, la adresa Tărâmului Întunericului. Dar despre acest tâlc vom avea posibilitatea să mai vorbim.

Ne vom întoarce acum la convoaiele de amărâți care se întorceau spre Țara Nefericirii. Ajunși acolo, oamenii regelui - căruia i se mai spunea și Molusca Ticăloasă - i-au lăsat pe amărâți să se răspândească prin țară pentru a duce cu ei boala. Doar că oamenii din Regatul Nefericirii erau destul de rezistenți. Cei mai mulți, cu toate că luau ușor boala, nu prezentau niciun semn și se vindecau înainte de-a ști că-s bolnavi. De lovit îi lovea pe cei mai amărâți: bătrâni sau oameni foarte bolnavi. Însă Molusca Ticăloasă a dat arginți celor care răspândeau vești false care să-i sperie pe oameni și astfel i-a băgat în case. Avea nevoie ca ei să fie în case întrucât împăratul Tărâmului Întunericului i-a ordonat să-i primească în țara sa toată armata de pe tărâmul Sultanului. Iar lumea nu trebuia să afle.

Așa se face că, Molusca Ticăloasă a reușit să-i țină pe oameni în casă chiar și-atunci când aceștia aveau o sărbătoare sfântă, în care de obicei, toată noaptea era un du-te-vino pe străzi. Împăratului de la Răsărit iscoadele i-au transmis că tocmai în acea noapte , într-un secret deplin, au început să sosească arme din Sultanatul dintre Lumi. Era ceva atât de secret încât nimeni nu trebuia să afle înainte de a se finaliza operațiunea. De-aia în locul oamenilor, străzile au fost ocupate de poliție, iar orice tentativă de ieșire din casă era aspru pedepsită. Dar, după cum bine se știe, Imaginaria era prea mică pentru a nu se auzi pretutindeni zgomotul ticăloșiei.

Acestea s-au auzit până, hăt, în Regatul Îndepărtat. Și, scărpinându-se în barbă, regele acelui ținut se întreba cum de-au ajuns la el toate acestea în timp ce oamenii din Țara Nefericirii n-au habar? Ei bine, asta chiar e un mister. La fel cum un mister o să fie și rezultatul bolii ajunse pe Tărâmul Întunericului. Dar despre acestea și multe altele, noi povestitorii vă vom spune mai multe după ce ne-om mai odihni.

Iar în final, nu uitați că tot ce scrie aici e rodul imaginației și că orice asemănare cu întâmplările reale e strict întâmplătoare. Dar voi știați deja asta, sunt convins!

15 comentarii:

  1. Vai de Imaginaria . Chiar ca e groasa ...Cat despre supusii moluscosului ... e de mirare ca mai exista si daca nu vor mai exista chiar o merita . Nu degeaba au molusca sef - probabil ca in adn-ul lor e ceva ce le lasa impresia ca nu au coloana vertebrala.

    RăspundețiȘtergere
  2. hheeheehe... militry inteligens, o contradictie in termeni.

    RăspundețiȘtergere
  3. Bănuiam. Și mai bănuim. Ceea ce este cert este că un fost domnitor al Moldovei se uită la blogul dumneavoastră. Bine urmașii lui că el sărmanul s-a dus la Domnul la vreo 90 de ani. Iar fiul acestui domnitor se numea beizadea vitzel. Ei, acest nene face o emisiune la un canal TV care se opune din răsputeri Regatului Îndepărtat. Am zis că poate ar fi bine să știți.

    RăspundețiȘtergere
  4. Off topic
    Dane,te rog sa ne spui ce intelegi tu din ce se intampla astazi pe piata titeiului in Sua?!
    Cum poate ajunge titeiul la "pret negativ",dar sa nu fie disponibil la vanzare?!
    Cum morrons din Cocina Victoriei si de la Cotetoceni continuua sa cumpere de pe piata europeana,date fiind noile preturi americane?!Scuza-mi ignoranta in materie...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Virgin Poop, grof pe comerț :"Putem să spunem că avem, ca să zicem așa, un oarecare noroc în momentul de față că rafinăria de la Petromidia este într-o revizie tehnică de o lună și jumătate și se consumă din producția internă foarte mult petrol”

      Ștergere
  5. https://m.youtube.com/watch?feature=emb_title&v=WGbYHJcMbz8

    RăspundețiȘtergere
  6. Esti sigur ca armele provin din Sultanatul dintre Lumi....?

    RăspundețiȘtergere
  7. cred ca marea problema la Cotroceni e cati morti sa le iasa...
    prea putini inseamna ca au inchis degeaba economia
    prea multi inseamna ca nu si-au facut treaba

    Urmeaza sa se plece inapoi in Vest... sa vezi inghesuiala prin aeroporturi cu miile

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. parerea mea este sa nu se inghesuie nimeni inca nicaieri, ci mai intii sa se intereseze ce va ramine IN PICIOARE, dupa retragerea valului de Tzunami,...si asta DACA se va retrage CU UNA CU DOUA!

      Ștergere
  8. Întreb și eu pentru un prieten. Scăderea prețului petrolului e ceva de genu efect de domino, efect în cascada? Cam care ar fi urmările? Creste prețul la bere ca nu se mai produce dioxid de carbon? Scade prețul la livrări ca nu mai cheltuim atâta pe motorina? Multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce se intimpla momentan este FARA PRECEDENT in istoria lumii de pina acum. Ca urmare raspunsul dumitale la aceasta intrebare este la fel de bun ca si al celui mai "savant" cercetator in probleme economice.

      Ștergere
  9. O sa creasca iara. Cerere oferta.
    Momentan cererea de oil e ff scazuta. Din cauza ca economia stagneaza.
    Cand isi va da drumu, nu daca ci cand, cererea va creste iara..si pretul la fel.
    Artificial sau nu, asta e alta treaba.
    Ca intre timp o gramada de mici afaceri se duc kaput, asta e si ce e planificat.
    Asa, ca step 1.
    Pasu 2 3..10 nu-l vad.
    Probabil mai mult control, centralizare, vaccinare obligatorie etc..
    Cam ce zi "ei" ca vor sa faca de ani de zile. De fapt, de zeci de ani.

    RăspundețiȘtergere
  10. Mai nou, Batranul Vindecator din Sfatul Inteleptilor din Imaginaria a fost mazilit,de catre vizirul hun, din functia de vornic al Bolii cele noi. Dar nu stim de ce poate ne spune povestitorul.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)