marți, 28 aprilie 2020

O altfel de revoluție

Mesajul crizei actuale pe care ar trebui să-l înțeleagă toată lumea este unul simplu: așa nu se mai poate! În ciuda sforțărilor multor agenți de influență, trebuie să conștientizăm că actuala așezare globală nu doar că nu funcționează, ci a devenit de-a dreptul toxică. Și nu-i numai toxică, ci și hilară.

Nu vi se pare de râs că globaliștii sunt, în același timp, și ecologiști? Păi cum poți fi ecologist tu, cel căruia i se pare normal ca roșiile produse în SUA să fie trimise în China pentru ambalare, iar după aceea să fie vândute în supermarketurile americane? Cum poți fi ecologist în condițiile în care toate strategiile tale nu iau în calcul interzicerea plasticului? Mă rog, nu e singurul semn de nebunie arătat de cei care înghit slogane pe nemestecate.


Revenind la mesajul dat de actuala stare de fapt, mi se pare mai mult decât transparentă necesitatea unei reașezări a economiilor într-un context nu doar național, ci și local. Ce poveste ne spun pepenii care străbat jumătate de glob pentru a ajunge într-un supermarket? Sunt multe, ochi n-avem să le vedem și urechi să le ascultăm. Avem povestea sărmanilor plătiți cu sume derizorii, care pentru a avea ce pune pe masă își pun și copiii să lucreze. Avem povestea chimicalelor împrăștiate irațional pentru ca fructul să fie perfect. Sau povestea risipei spusă de fructele „nestandard” care sunt lăsate să putrezească în câmp. Povestea subvențiilor acordate pentru ca acea producție să fie „rentabilă”. Și, de ce nu, meta povestea care ne adoarme iluzionându-ne că toate acestea sunt lucruri normale și că abordarea globală e singura posibilă.

Fiecare produs pe care-l vedeți în supermarket are o poveste similară adunată în miile de kilometri parcurși până să ajungă în coșurile consumatorilor finali. Aud foarte mulți plângându-se - încurajați de globaliști, desigur - de defrișările din jungla amazoniană. Nimeni nu spune însă că defrișările se fac deoarece sunt rentabile. Masa lemnoasă are căutare, iar terenul eliberat e numai bun pentru agricultură. Atâtea milioane de guri înfometate au altă viziune despre pământul Amazoniei. Și culmea, globaliștii nu doar că sunt de acord cu satisfacerea foamei din terenurile acelea, dar îi și încurajează. Nu vă miroase a disonanță cognitivă?

Toate acestea se întâmplă în timp ce câmpurile din jurul așezărilor noastre sunt invadate de buruieni. Și dacă nu sunt părăsite, investițiile care se fac sunt direcționate tot către cereri de la miii de kilometri distanță. Oare de ce? E simplu, e povestea care ne spune că „așa trebuie să meargă lucrurile”. Nimeni însă nu spune că există o „cale regală” pe care calcă statele susținătoare ale globalismului. Aceasta presupune ca o groază de muncă din fluxul de producție să fie externalizată statelor sărace, fără pretenții deosebite, în timp ce etapele ultrarentabile ale procesului să rămână statelor bogate. Apple face doar proiectare, fabricația fiind externalzată în China, unde orașe întregi înghit aburii toxici ai substanțelor cu care trebuie tratată fiecare suprafață exterioară a telefonului pentru a luci cum trebuie. Nemții fac mașini cu piesele produse prin ateliere infecte unde nu s-a auzit de protecția muncii și unde o viață costă mai puțin decât produsul pe care fabrica îl scoate la capătul benzii.

Și, culmea, treptat, în contextul global, nici măcar nu mai e vorba de state, ci de entități economice interesate, entități în spatele cărora stau păpușarii. Ei nu mai au o națiune, ci întreg globul pe care-l seacă în goana după putere și profit.

Criza actuală ne arată limpede că timpul poveștilor globale a trecut. Nu mai e mult până veți constata cum suferințele vor veni de la ferma braziliană care are probleme majore, de la mega-fermele de porci în care a dat boala s.a.m.d. De ce? Pentru că globalizarea e o himeră.

Înainte societatea era obligată să se așeze pe principii sănătoase. Oamenii erau grupați în jurul unor spații agricole de care depindea supraviețuirea lor. Dacă nu mergea treaba, trebuiau luate măsuri din timp.Aici totul era optimizat natural. Era nevoie de planificare, iar surplusul se vindea zonelor aflate în deficit. N-aveai mâncare, mureai de foame. De asemenea, costul mare al mâncării reducea natural fertilitatea, în timp ce costul mic o sporea.

Ce ne spune globalismul? Că acele societăți erau barbare întrucât, e adevărat, uneori oamenii mureau de foame. Și că aceste probleme, iată, au fost rezolvate. Doar că e o mică problemă: a crescut rata fertilității și ne-am trezit mulți pe planetă. Așa că, în viziunea globală, vine și soluția: să mai omorâm din ei. Ba cu un virus, ba cu un vaccin, ba cu tactici absolut neortodoxe. Iar pentru cei aleși să supraviețuiască, viitorul nu e deloc roz: sunt urmăriți permanent și îmbolnăviți programatic astfel încât, pe timpul vieții, să plătească biruri cocoșătoare. Așa-i că asta nu e barbarie? Te-ar apuca râsul dacă n-ar fi de plâns.

Numai că, logic, ultra-optimizatul globalism dă rateuri fix când e cea mai mare nevoie de el. Pandemia a lăsat lumea fără echipamente și consumabile medicale. Era logic să se întâmple așa, doar acele facilități de producție erau proiectate pentru o anume cadență, ruperea acesteia generând probleme. S-ar fi întâmplat așa dacă toate acele produse se făceau la nivel local sau regional? Desigur că nu. În afară de faptul că necesarul ar fi fost mult mai mic, la nivel local altfel se pot face mobilizările. Omul știe ce e necesar și se reorientează singur.

Nu cred că trebuie să mai insist. Ați înțeles destul de bine despre ce e vorba. Criza în care suntem, la fel ca și cele anterioare, ne arată limpede că globalismul nu-i decât o himeră. Însă, în ciuda statutului să, oamenii politici vor fi mereu dispuși să meargă pe această cale irațională deoarece de-acolo le vine puterea. De-aceea am spus de-atâtea ori că următoarea mișcare nu va putea veni decât de jos în sus, de la omul de bază căruia globalismul îi ia puterea.

Acum, mai mult ca niciodată, fiecare trebuie să înțeleagă că e un factor important al revoluției viitoare. Fiecare trebuie să învețe să-și câștige independența. Asta nu doar pentru a-și îndeplini un ideal, ci pentru a supraviețui. Cu cât reușești să-ți produci mai mult din ceea ce consumi, cu atât rupi mai multe lanțuri care te țin în jug. Și, cu cât mai multe lanțuri rupte, cu atât vei putea fi mai puțin dependent de cei care te înrobesc. Dacă ai fi avut cămara plină din recolta anului trecut, n-ai mai fi alergat aiurea prin magazine pentru a-ți cumpăra conserve în care plutește aluminiul. N-ai mai fi alergat după făină dacă aveai sacii de grâu. Și nu ai mai da fuga după ouă dacă ai avea o mână de găini. Sunt lucruri simple care, nu dar că-ți asigură o oarecare independență, dar te și mențin sănătos.

E cât se poate de logic că modelul funcțional e unul descentralizat, în care ceea ce-ți este necesar, e produs undeva în proximitatea ta. Există, desigur, anumite produse complexe care nu se încadrează în paradigma descentralizării. Însă ele sunt puține și, cu ceva efort, pot fi dezvoltate la nivel național.

Rețineți, vă rog, lecția cea mai simplă pe care o tot uitați. Centralizarea înseamnă sclavie, în timp ce descentralizarea înseamnă libertate. Globalismul e centralizarea cea mai aberantă în timp ce naționalismul și suveranismul înseamană libertatea. Gândiți-vă bine la asta!

14 comentarii:

  1. Însă, de-asemenea, în aceste vaccinuri se va afla și nanotehnologie, adică microcipuri. Am menționat acum câteva minute că Elon Musk a primit permisiunea pt a amplasa 1 milion de antene pe teritoriul SUA pt ca aceste antene să interfereze cu sateliții pe care îi urcă pe orbită deja. Acest nano-microcipuri, care sunt plantate în noi în multe feluri (aer, mancare, etc), însă acum să ne referim doar la vaccinare, aceste nacocipuri sunt mult sub abilitatea oaenilor de a le percepe cu vederea, pt ca sunt nanometrice,și mai sunt cunoscute și ca “smart-dust”, pt că totul în logistica lor trebuie să fie “smart”. Se mai numesc și nanoboți, neuroboți, naniți, etc; au multe denumiri, însă în principu reprezintă “praf inteligent”. Iar scopul lor e să ni-l planteze în corpul nostru, iar acestea să acționeze în corpul omului în același fel precum acționează antenele cu sateliții lui Musk. Astfel, Oculta conectează oamenii cu această rețea smart! Adica cu sub-realitatea tehnologică (realitatea virtuală) dirijată de Inteligența Artificială! Astfel că, noi ca oameni, vom deveni simple terminale computerizate (antene, dispozitive de emisie-recepție). Asta e ideea de bază a celor răi!
    Până la urmă, statisticile vor începe să scadă, și vor relaxa și izolarea oamenilor la un moment dat!
    Însă ceea ce ei (oculții) plănuiesc este să urmeze și alte valuri de izolare, șamd! Astfel că, din cauza că precedentul cu izolarea deja a fost stabilit, vor exista izolări imediate (nu implementate pe etape); despre asta e vorba, și prin manipulare îi fac pe oameni să fie obedienți la asemenea proceduri!
    Apoi ei vor spune că dacă te-ai vaccinat – iar în prezent există 7 tipuri de vaccinuri “în lucru” ca și “antidot” pt Covid19: “Dacă vrei să mai ieși din izolare, și să nu mai intri niciodată în izolare, atunci va trebui să te vaccinezi cu vaccinul pe care noi ți l-am pregătit, astfel încât să nu mai fii o “amenințare” pentru restul comunității!”.Iar acest vaccin îți va da ție anumite drepturi! Ăsta e “pașaportul” pe care îl oferă? – să dezvolte acest tautaj cuantic (electronic, citibil de la distanță), astfel încât ei să poată spune cine s-a vaccinat (cipat) și cine nu! Și vor exista tehnologii (emițătoare) pe lângă care vei trece și care te vor citi ca să vadă dacă ești vaccinat (cipat), și dacă nu vei fi vaccinat (cipat) și vrei să călătorești, ți se va spune: “Nu, nu ți se permite să zbori pt că nu ești vaccinat!”.
    E ca un cip în tine acel vaccin?-Da, asta va fi! Nu știu neapărat ce tehnologie exactă vor folosi, dar va fi un cip! Principul e exact acesta – să îi cipeze pe oameni!
    Și apoi când vei trece pe lângă tehnologia lor, în anumite puncte specifice, și temperatura îți va fi luată! Ceea ce trebuie să înțelegem e că oamenii care lucrează în Sillicon Valley – în IT – sunt oameni normali, iubitori, și cărora le pasă de umanitate, însă ceea ce tocmai a fost eliberat de către firme precum Google – adică telefoane ce aunță guvernul dacă există adunări de oameni (celule de rezistență) în timpul izolării!– Am auzit de așa ceva! În America au monitorizat și urmărit vreo 70 de copii care sărbătoreau și plecaseră în excursie la plajă, și au fost urmăriți prin 4 județe în America! Eu credeam că e ilegal ca companiile de telefonie să dea datele clienților către guvern, către instituțiile de forță!
    – De îndată ce ai impus izolarea și ai suspendat democrația – adică exact ceea ce se întâmplă acum – și intri într-o tiranie care poate fi descrisă a fi Fascism, nu se mai consideră deloc că oamenii au drepturi.
    Iar asta se întâmplă din cauză că guvernul face orice, iar politicienii habar nu au de ce se întâmplă cu adevărat! Sunt “costumele negre” (ofițerii Ocultei) cele care iau deciziile în spatele Guvernului!
    Acesta e un pas – cu microciparea – unde anume vor să ducă întreaga lume! Iar după aceea – pt că îi vor monitoriza pe toți în timp real – vor spune că “doar un anumit nr. de oameni se poate strânge laolaltă” la proteste, șamd! iar ei vor știi dacă te-ai strâns laolaltă cu mai mulți, pt că te vor urmări!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Anonim 09:44, Musk nu a lansat satelitii "deasupra SUA" ... ci deasupra tuturor, asa cum s-au si vazut zilele trecute! ei bruiaza si scaneaza tot globul! sunt si eu curios si ma intreb ca un pifan, cine "l-a autorizat" sa poata lansa o trena de sateliti PESTE TOT GLOBUL??? nu doar peste sua? si chiar si peste sua, oare locuitorii sua stiau? si-au dat acordul? de cand cerul a devenit proprietatea lor? sau cum ?... intreb si eu

      Ștergere
  2. Am spus asta în cărți sau la interviuri, de zeci de ani de zile: “Dacă vrei să vezi cum va arăta Occidentul în viitor, uită-te la cum arată China în prezent!”, astfel că în China e următoarea situație – aceasta despre care tot am vorbit – în care există milioane de camere de luat vederi încorporate cu Inteligența Artificială, și iată că în China există deja o tiranie fățișă!
    În Vest (îi auzi pe unii cretini că spun): “La noi nu e tiranie, noi implementăm astea pt că așa e bine!”, ei (Oculta) implementand toate acestea pe etape ca să nu se prindă masele! Însă acum în Vest democrația a fost suspendată, astfel încât totul să se implementeze pe repede înainte! Cum ar fi de exemplu instalarea 5G!
    Astfel că în China există milioane de camere cu soft de Recunoaștere Facială, camere ce monitorizează cetățenii în timp real; tu devii astfel un număr (exact cum se spune la Cartea Apocalipsei), exact cum s-a descris acest proces în operele lui Orwell sau ale lui Aldous Huxley!
    Și am văzut documentare, în care au trimis (ca probă) pe cineva pe stradă în China, ca să vadă cât de mult timp le va lua autorităților ca să îl găsească! În câteva minute l-au găsit! Ceea ce se întâmplă este că aceste camere de luat vederi, prin intermediul Inteligenței Artificiale, îți măsoară comportamentul!
    Iar ceea ce pățești este că primești credite sociale (punctaj) “dacă ești un băiat sau fată bun/ă (obedient în fața sistemului”, și dacă nu te comporți cum vrea sistemul aceste credite îti sunt retrase! La un anumit nivel de credite ce ți-au fost luate, vei începe să suferi consecințele – exact cum în prezent suferă milioane și milioane de oameni în China, care pt că nu s-au comportat “așa cum vrea sistemul” – li se interzice să meargă cu avionul li se interzice să meargă cu trenul, șamd!
    Și asta e ceea ce se pregătește – e vorba de control total de la distanță! Iar înșelătoria, mascarada cu Covid19 a fost special concepută ca să creeze într-un timp foarte scurt – centralizarea puterii globale! Putere despre care eu am de 30 de ani am tot avertizat că va veni peste noi! Și cum de eu știu asta!?
    Dacă tu îți vei dori să îți consumi timpul și să te trudești ca să afli ce se întâmplă, nu să te auto-sugestionezi (ca alții) cu prostia că “asa ceva nu poate fi adevărat!”, atunci – tu vei putea să demaști această conspirație!
    Și o poți demasca și care e planul lor final! Pt că ce se întâmplă nu a fost plănuit în câteva zile sau în câteva decenii! Întrebare: Cum de a știut Aldous Huxley în cartea sa din 1932 – “Minunata lume nouă” cum de a știut cu atâta precizie încotro o va lua lumea, și iată că deja se întâmplă?
    De ce George Orwell a avut atâta dreptate (și precizie) cu cartea sa “1984”, carte publicată în 1948, când el, la fel și Huxley la vremea sa, descria tehnologia “telly-screen” (tr. “ecranul care îți spune ce să faci!”) și pe care noi o numim Televizoare smart, și la care oamenii se uita în mod constant!
    Cum de oameni precum Orwell, Eric Blair pe numele său real, cum de a știut că aceasăa tehnologie va apărea, dacă în vremea sa nici măcar nu exista așa ceva?
    Cum de un om, pe numele său Dr. Richard Day – care era director al unei organizații de Planificare Parentală a clanului Rockefeller – organizație de planificare care provine din mișcarea eugenistă – cum de a știut acesta în anul 1969 că va apărea Internetul?
    Uită-te la ce a zis acest Dr. Rchard Day într-o prezentare facută în fața pediatrilor din Pittsburgh, Pensylvania, în anul 1969, cu privire la ce urma să se întâmple în lume, și nu doar ca temă, ci în cel mai fin detaliu! Ceea ce a mai spus el atunci a fost: “VOM FACE BĂIEȚII ȘI FETELE LA FEL!” (să arate la fel, să nu se mai deosebească după înfățișare și comportament).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. https://m.mediafax.ro/externe/cnn-china-instaleaza-camere-de-supraveghere-in-apartamentele-oamenilor-fenomenul-big-brother-in-timpul-si-dupa-pandemie-19104099

      Ștergere
    2. "în China, care pt că nu s-au comportat “așa cum vrea sistemul” – li se interzice să meargă cu avionul li se interzice să meargă cu trenul, șamd!"

      Hai sa ne gindim un pic logic:

      La o adica, Trenul Avionul, Autobuzul NU ESTE AL TAU! Nu este propietatea ta, ca urmare dreptul de a-l folosi ti se poate suspenda oricind
      Extrapolind un pic...putem spune la fel despre suprmarkete - NU SUNT ALE TALE, mincarea ti-o vor vinde NUMAI daca vrea muschiul lor, samd...

      Ca urmare NU-TI ESTE NIMENI DATOR CU NIMIC:
      Trebuie sa-ti asumi responsabilitatea existentei tale in acest mediu social variabil!

      Ștergere
  3. După cum spuneam, această societate tiranică pe care și-o doresc oculții reprezintă un tip de Fascism, de Comunism, iar toate acestea reprezintă denumiri diferite ale aceluiași tip de tiranie – adică centralizarea puterii în mâinile câtorva oameni! Numele real al acestei tiranii e Tehnocrație globala, iar aceasta e definită ca o societate condusă de birocrație, nu de către politicienii aleși, pt că planul e ca politicienii să dispară.
    Cu cât sunt mai discreditați politicienii în public, cu atât mai mult va spunea lumea despre ei că “sunt de niciun folos, oricum” (adică sunt școși țapi ispășitori pt răul din jur), iar oamenii după aceea vor cere singuri un sistem tehnocrat.
    Așadar, sistemul tehnocrat e condus de birocrați, de oameni de știință, de ingineri, șamd. Toți indivizii din Sillicon Valley sunt tehnocrați. Și deja acești tipi din Sillicon Valley – și să nu uităm nici de Israel, care actualmente e nr 2 mondial după savanții din Sillicon Valley, indiferent cât de șocant ar părea, cercetați asta și veți afla – deja tehnocrații dirijează lumea. Cei mai mulți dintre politicieni nu au niciun habar despre ce se întâmplă cu adevărat acolo!
    Politicienii nu înțeleg nimic, ci doar legalizează tot ce vine de acolo! Tehnocrații conduc totul. Bill Gates conduce întreaga operațiune vaccinistă! Ei conduc OMS. Și cu cât verifici mai atent această societate tehnocratică și tehnologică pe care vor să o pună în aplicare cu ajutorul Inteligenței Artificiale, cu atât îți dai seama că tehnocrații au preluat controlul, căci politicienii sunt irelevanți.
    Nu se poate ca ceea ce face în prezent Elon Musk să facă din întâmplare, ci totul e premeditat de generații întregi), iar acest tip știe exact ceea ce face! Iar acești oameni (care construiesc societatea tiranică) ar trebui să nu celebreze victoria (doar pt că ne-au băgat în izolare), și aici mă refer la clanul: Gates, Musk, Bezos (de la Amazon), clanul Brinn și Page (Google), Wochaski de la YouTube – ei nu trebuie să celebreze, ci trebuie dați afară (vacantați permanent). Ei trebuie demascați pentru tot ceea ce fac – adică faptul că contruiesc această societate de coșmar, distopiană, tiranică,tiranie ce se bazează pe Inteligență Artificială și pe cenzurarea oricărei alte forme de perspectivă (viziune) și liberă exprimare care nu e de acord cu versiunea lor oficială, motiv pt care OfCom (din Marea Britanie) și scârba de Melanie Doors INTERZIC la TV sau la Radio ORICE FEL DE DISCUȚIE CE ARATĂ LEGĂTURA DINTRE 5G ȘI COVID19.
    (presupunând că peste ani, când tirania a fost deja instalată, copilul tău te va întreba):
    -“Tati, ce ai făcut tu împotriva Fascismului tehnologic, sau când sistemul economic era distrus, de trebuie acum să facem tot ce ne cere statul, că dacă nu facem nu ne dă rația de mâncare lunară? Ce măsuri ai luat atunci când se puteau lua măsuri?”,
    Iar acum răspunde populația hipnotizată, lașă, trădătoare, și care nu se implică în nimic:
    “Eu doar am stat liniștit, draga mea, (sclav și obedient, fără spirit combativ, fără să gândesc, exact ca o nevertebrată, m-am auto-sugestionat că așa ceva nu se întâmplă deși realitatea era crudă).
    ce răspund Jurnaliștii la întrebarea de mai sus: “Eu chiar am ajutat sistemul să creeze această tiranie, prin faptul că am mințit populația, draga mea!”.
    Ce răspund Forțele de Ordine: “Eu am impus cu forța acest sistem tiranic, draga mea!”.
    Cu toții veți avea această conversație cu copiii și nepoții voștri, atunci când vei înfrunta faptele și realitatea a ceea ce se întâmplă!"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "(presupunând că peste ani, când tirania a fost deja instalată, copilul tău te va întreba):
      -“Tati, ce ai făcut tu împotriva Fascismului tehnologic, ... Ce măsuri ai luat atunci când se puteau lua măsuri?”,

      Copilul si acum in conditii perfecte este DEJA SUPER INDOBITOCIT de SISTEM si una doua pune mina pe telefon si suna la 911 daca te-ai ratoit la el, daramite peste citiva ani cind probabil in mintea lui de "erou"el va fi cel care te va turna si te va lega de miini si de picioare. Gindeste-te ce fel de generatie de #-gisti ii va creste pe acei copii de miine...

      Ștergere
  4. "globalizarea e o himeră" - nici pe departe. Este o realitate care nu poate fi ignorata. De aceea ar fi bine sa intelegem fenomenle care stau la baza ei. Ce o determina? De ce s-a ajuns aici? Or fi nu stiu ce papusari in spate, treaba lor, insa nu putem nega ca ea se bazeaza pe mecanismele pietei libere.

    Este normal sa duci legume dintr-o tara in care clima iti permite sa le obtii la un cost foarte mic, chiar si adaugand cheltuielile logistice, in comparatie cu o tara cu o clima mult mai rece. La fel si cu produsele industriale. Pana la urma a pretinde tuturor sa indeplineasca aceleasi masuri de protectia muncii nu este oare cel mai bun semn al globalizarii? Da, este si cred ca lumea a inceput deja sa recunoasca necesitatea unor standarde la nivel global tocmai pentru a combate exploatarea oamenilor, poluarea si, nu in ultimul rand, desigur, concurenta neloiala.

    Din moment ce ajungi mai repede de la Bucuresti la New York cu avionul decat la Oradea cu masina sau este mai economic sa-ti petreci week-end-ul la Paris decat la Mamaia sau Poiana Brasov ori poti sa vorbesti cu cineva in timp real printr-un apel video chiar si la celalalt capat al pamantului, globalizarea este un fapt de netagaduit si de neoprit in optiunile maselor.

    Nimeni nu poate nega eficienta firmelor mari care, sa recunoastem, sunt condamnate la crestere. Fuziunile si achizitiile se fac tocmai pentru ca renteaza din punct de vedere economic. Iar tehnica din ce in ce mai avansata le potenteaza functionarea si dezvoltarea ajungand astfel sa fie mult mai competitive fata de firmele mici. Asta-i realitatea.

    Asadar globalizarea este un fenomen in continua expansiune. Este de asemenea strans legata de noile tehnologii pe care se sprijina asa ca evolutia ei poate fi considerata un simplu determinism tehnologic.

    Daca este buna sau nu, e deja alta discutie. Aici cred ca avem preferinte comune: viata fireasca in simplitate si adaptata specificului local este oricand de preferat celei in care transumanismul devine realitate pe zi ce trece.

    Dar, realist vorbind, este utopie sa crezi ca lumea va constientiza la nivel de mase importanta si valoarea vietuirii firesti si va renunta de bunavoie la minunatiile lumii noi (stiu, sunt margele colorate dar extrem de putini spre deloc inteleg asta si, daca inteleg, sunt si dispusi sa renunte la ele).

    Da, lumea se va revolta insa nu pentru a schimba randuielile in sensul atomizarii economiei si crearii unor microsisteme auto-sustenabile la nivel local si, cel mult, regional atat pe partea de alimente cat si industrial ci pentru a avea anumite avantaje materiale. Or avantajele materiale vor fi satisfacute mai repede si mai usor de economia globalizata decat prin celalalt model economic care, apropo, ar trebui sa sufere chinurile nasterii (deci multe suferinte si privatiuni) iar in final rezultatele ar fi modeste in termeni de oferta comparativ cu cel globalizat.

    Gandeste-te ce i-ar putea determina pe oameni sa aiba o schimbare de atitudine si comportament atat de drastica. Clar ca numai o credinta puternica in ceva sau o ... ideologie. Insa daca vorbim de ideologie atunci este clar ca va castiga cea care va avea in spate puterea economica. Asa ca ne-am intors de unde am plecat :)

    In concluzie putem afirma fara greseala ca ori va avea loc o renastere spirituala adevarata (asta inseamna ca nu va contine nimic din curentul new-age care este componenta spirituala a globalizarii - fapt iarasi utopic deoarece sunt doar exceptii cei neinfectati cu acest virus ce duce la globalizarea constiintei si moarte sufleteasca sigura) ori omenirea va merge pe drumul larg al pierzaniei prin dezumanizarea globalista. Cale de mijloc nu exista.

    Hristos a inviat!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ecologie înseamnă reducerea populației în viziunea lor. Și cred că au dreptate. Pentru ce să te întorci la sapă ? Ai mai trăit ca un țăran ? Eu da și nu ma excitat foarte mult. Sunt și avantaje dar foarte multe neplăceri. Înapoi la curul vacii nu este o soluție. Sau poate fi temporar. De la curul vacii am ajuns toți curve, hoți, proști de murim etc. Educația înainte de toate. Dacă nu vei ajunge sclav oricum. Așa că te invit să te scalzi în bălegar cică este sănătos :) Glumesc numai bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Pentru ce să te întorci la sapă ?"

      Pentru ca nu vei avea de ales...

      Iar cel mai fenomenal aspect pe care l-au pus la punct este faptul ca NU VEI FI FORTAT!

      La orizont se intrevede un sistem neagresiv unde vei putea alege intre a lua de dimineata trenul/tramvaiul/trolebuzul si merge unde VA FI DE LUCRU, DE EXEMPLU: la sortat cartofi/ceapa/saci pe platformele de descarcare, sau a sta/protesta/refuza si a muri de foame...pur si simplu!
      Viata se va simplifica foarte mult...

      THE CHOICE IS YOURS!...pura democratie!

      Ștergere
  6. Domnule Diaconu dumneavoastră sunteți pro chinez? Eu așa cred. Chinezii sunt globaliști, n-au cum să mențină puterea comuniștii altfel. Acum din ceea ce scrieți parcă sunteți patriot, că naționalist nu sunteți. La noi există o diferență între acești termeni. Uite ce m-ar interesa pe mine în calitate de naționalist-globalist sau globalist-nationalist, sau național-comunist sistem Ceaușescu?,eu de exemplu nu știu ce mă caracterizează exact, de ce mi-ar fi spus mie un amic că se alătură unei cauze ca să nu câștige naționaliștii... Și apelase la mine, iar eu m-am uitat așa la el... Păi, eu sunt aproape naționalist și să-l ajut p-ăsta să nu câștige naționaliștii... Eu știu că sunt mai naiv, dar nu știu ce sunt și îmi place să cred că sunt de partea bună... De ajutat l-am ajutat p-ăla... Să se alăture unei cauze... Și care ar fi confruntarea? Putem spune despre Războiul de secesiune că nordul era globalist și sudul naționalist? Statul Georgia este unul dintre primele care ridică restricțiile și era în sud...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stai linistit ca nu se vor ridica restrictiile asa usor. Jocul asta de: "hai sa le facem pe plac celor care demonstreaza" se va sfirsi exact peste doua saptamini cind cazurile de decese virale vor trece prin acoperis cum zic ei" dupa care INSTANTANEU toti SPASITI SI VINOVATI vor baga capul intre picioare si o vor lua cu demnitate!

      Din "jocul" asta nu se iese asa de usor ca vor unii sau altii, iar la amerloci se va lasa cu cintec!...

      Ștergere
  7. Domnule Diaconu, va rog sa ma ajutati: ati scris acu ceva vreme *cred ca maxim 8 luni in urma ca, romania (din pacate cu r mic) se va "imparti strategic".. vorbeati de ideea de a deschide ochii pentru ca nu degeaba nu exista autostrazi care sa lege Moldova de restul tarii dar in schimb se munceste la greu de maghiari si totul e pe Transilvania.
    Ideea e ca nu mai gasesc articolul dar stiu sigur ca ati scris asta, pentru ca uitati: https://www.biziday.ro/deputatii-au-adoptat-tacit-un-proiect-de-lege-care-prevede-acordarea-de-autonomie-tinutului-secuiesc-in-ciuda-avizelor-negative-de-la-comisii-pe-langa-administrare-independenta-limba-maghiara-va-de/ sau si mai rau prezentat: http://www.ziare.com/social/administratia/un-proiect-de-lege-pentru-autonomia-tinutului-secuiesc-adoptat-tacit-de-deputati-va-avea-presedinte-si-limba-oficiala-maghiara-1608900

    Domnule Diaconu: oare visez?

    RăspundețiȘtergere

  8. :)
    I-ați ofticat. Se vede din comentarii. Cu alte cuvinte, ați atins un nerv.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)