marți, 21 aprilie 2020

Sparangheliada penală

Încep să iasă din ce în ce mai mult la iveală ițele necurate ale „Afacerii Sparanghelul”. Totul, de la A la Z, pute a corupție gravă și ar trebui să se lase cu arestarea tuturor factorilor implicați în odiosul trafic de persoane care s-a desfășurat sub supravegherea obedientă a autorităților. Avem de-a face cu o operațiune cvasi-ilegală ale cărei consecințe încep să se vadă și să pută înfiorător.


În primul rând e vorba de modul în care a fost emisă acea ordonanță militară. E suspect ca la doar doar două ore după ce Germania a solicitat, România să creeze cadrul legal - printr-o procedură excepțională. În orice țară normală aspectul menționat ar fi investigat cu celeritate. Acel articol din ordonanța militară a permis recrutarea și trimiterea la muncă în focare de infecție a mii de români. Asta e tentativă de genocid. Nu poți trimite muncitori într-o zonă calificată de tine ca fiind roșie pentru simplul motiv că echivalează cu trimiterea lor la moarte.

Însă, dincolo de aspectele acestea - cunoscute deja - ies la lumină chestiunile mizerabile ale afacerii. În primul rând, marea majoritate a celor recrutați au plătit sume destul de mari pentru cinstea de a se încadra ca sclavi. Se vorbește de tarife de până la 300 de EUR plătite de zilieri. În mod normal absolut totul ar fi trebuit plătit de către firmele de recrutare. În cazul nostru s-a făcut o recrutare „low cost”, în care firmele respective - în afara comisionului de la angajatorii nemți - au încasat bani frumoși de la amărâți.

Mulți dintre cei angajați au povestit despre făcătura cu așa-zisul contract de muncă: o foaie multiplicată la copiator, conținând doar semnătura angajatorului. Adică sclavului nu i s-a mai cerut permisiunea. Un asemenea abuz nu există în nicio legislație, dar, desigur, la preacinstiții nemți se practică. Când un prieten și-a deschis firma în Germania l-au hăituit ăia ca pe urs. Ba fiscul, ba forțele de muncă, ba agentul de la colț s.a.m.d. Ce să mai zic, în țara cinstei întruchipate, tot ce au ăia pe funcția de organ ți se perindă mai ceva ca musulmanii la Mecca. Se pare însă că dacă ești preacuvios neamț n-are treabă nimeni cu tine. Afacerea contractelor nesemnate de către angajat e strigătoare la cer!

Mai vreți? Mai avem! Ne-au sosit informații și despre condițiile de muncă. De muncit se muncește non stop, în schimburi de minim 10 ore. Dar cele zece ore nu reprezintă regula, ci excepția întrucât mulți vorbesc de 14 ore și chiar mai mult. Ăsta nu e un regim de muncă, ci unul de lagăr de concentrare. Oamenii au fost obligați să muncească în același ritm și de Paști. Practic, cei mai mulți dintre ei, au ajuns să „sărbătorească” abia duminică seara, cocoșați de muncă. Nu înțeleg, pentru stăpânii de sclavi de-acolo nu există inspecția muncii, nu le verifică ăia pontajele? Dacă-i spui asta unuia care are câțiva angajați în Germania îți va spune că aberezi, că nu e posibil așa ceva. Hait, uite că e!

Condițiile de cazare oferite cu generozitate de către nemți sunt, de asemenea oribile. Barăci arătând ca niște cocini în care intră minim patru persoane. Condițiile sanitare sunt mai mult decât precare. Poate că într-o perioadă normală s-ar putea trece peste asta, dar acum vorbim de o situați excepțională în care se impun condiții sanitare speciale. Aiurea, oamenii sunt obligați să locuiască în haznale în care nu există standarde minimale. Nu mai vorbesc despre asigurarea protecției minimale la infecție - măști, măniși etc. - care-i obligatorie. Evident că lipsește cu desăvârșire. Și e normal să fie așa, doar masă de recrutare există în continuare din Africa Europei!

Partea frumoasă vine abia acum. Conform legii germane, persoanele intrate în țară sunt într-o carantină obligatorie de 15 zile. În ciuda acestui fapt, zeci de muncitori cărora li s-a desființat contractul de muncă au fost abandonați pe aeroportul din Ingolstadt(la doar 11 zile de la acel prim transport cu cântec de la Cluj!!!). Partea urâtă e că n-au cu ce ajunge în țară. Cursele aeriene sunt suspendate, iar circulația rutieră e interzisă. Oamenii au fost pur și simplu lăsați să moară de foame acolo. Chestiunea repatrierii lor e una spinoasă: cine-o va face? În mod normal, partea germană ar trebui să se ocupe de asta, dar, desigur, nimeni nu-și asumă cheltuielile. În aceste condiții, repatrierea lor va fi plătită tot de noi întrucât parcă văd cum Guwernerul, în loc să se răstească la Merkel, va decarta slugarnic banii necesari repatrierii. Curat-murdar, monșer. Nu m-ar mira ca oamenii ăia să fie și amendați de scrufuloasele autorități germane pentru încălcarea regimului de carantină. Ar fi o încununarea a succesurilor(sic!) noastre în materie de plasare a sclavilor.

Și-un ultim amănunt pe care mi l-a suflat cineva(nu-i verificat, dar dacă e adevărat vom afla mai repede decât vă imaginați). Cică în cazul muncitorilor care se îmbolnăvesc, internarea se face prin intermediul serviciului de urgență, unde bolnavului i se cere cardul românesc de sănătate. Astfel, pentru întregul deranj nemții emit factură României, în ciuda faptului că pentru orice angajat cheltuielile ar trebui plătite de către asigurările germane de sănătate. Să fie oare vorba de acele contracte de muncă semi-legale despre care v-am vorbit la începutul articolului? Nu cumva autoritățile germane închid prea mult și prea vizibil ochii la „Afacerea Sparanghelul”?

Indiferent de cum am da-o, totul pute înfiorător a corupție. În urma unei asemenea nemernicii ar trebui să cadă capete. La noi însă se petrece un fenomen contrat: vin voturi. De-aia-mi vine să zic precum interlopul ăla răposat(Fane Spoitoru') care spunea că „România e cea mai țară proastă din lume”. Păi n-avea dreptate?

26 de comentarii:

  1. Se discuta multe în interiorul UE, mai ales noul rol sau vechiul rol al tarilor din Estul Europei care e doar acela de resurse umane. Din păcate pentru noi si din fericire pentru VVest, resursa umana e singura care da bogăție în economie. După ce ca ne au luat toate creierele, acum se vede ca ne luau de fapt și amărâții care erau foarte importanți. Fără amărâți nu ai economie că nu are cine muncii la prețul ăla de profit.
    Rușine Merkel, rușine Iohanis și rușine Orban!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Deocamdata , ceea ce afirmi tu, este ceea ce PUTEM PERCEPE pe aceasta tabla de sah. Din ce semnale economice primim de la vest se pare ca nu mai vor sa se intoarca la "normalitatea" dinainte, ceea ce inseamna ca statul DADACA va fi LICHIDAT. Odata cu acest moment vor pica toti suportii ZIMBETELOR FALSE si a RELAXARII cetatenilor occidentali IN RAPORT CU "resursa umana" estica, si ca urmare ei insis( cei care nu se vor sinucide) vor trebuie sa-si spele la cur pe proprii parinti si bunici, pe linga faptul ca se vor buluci( din nou supravietuitorii) la strins "asparagusul" pentru o bucata de piine si un acoperis PRECAR!...din nou parerea mea.

      Ștergere
    2. "statul DADACA va fi LICHIDAT."

      In realitate, un astfel de stat nici macar nu ar fi trebuit sa existe.
      Chiar daca il "lichideaza", ACUM ESTE PREA TARZIU: capitalurile sunt in offshore iar cercetarea, patentele si productia este in Asia. Uita-te doar la cate produse integrale sau cu parti/piese "made in asia" ai la tine pe piata, uita-te la dezvoltarea fulminanta doar in 2-3 decenii a unor natiuni bananiere ca China sau Coreea de Sud si mai uita-te la decaderea irecuperabila a Europeisi a Vestului/Occidentului care in loc se se ocupe de capitalism si de creerea de plus-valoare, s-a inecat in toate formele posibile si imposibile de marxism: welfare/servicii sociale si asistenta sociala pe viata pentru oricine, politica corecta, multiculturalism, diversitate, affirmative/positive action, progresism, lgbtq+, vegetraianism/veganism, enviromentalism, climate change/green deal, drepturile minoritatilor, etc.
      Nu va fi lichidat nimic!
      Sunt sute de milioane de paraziti care au votat, sustinut si implementat "statul dadaca" si care nu vor renunta la el de bunavoie.
      Si DA!, "resursa umana" este ceea mai importanta resursa la nivelul unei natiuni, numai ca... marxistii exact pe asta s-au pisat cu bolta si au vrut sa o transforme in vaca lor buna de muls. Acum au ramas fara aceasta resursa si fara ceea ce crea ea, adica au ramas atat fara inteligenta cat si fara productie si capital.

      https://www.youtube.com/watch?v=HJtHw2U_esA

      Ștergere
  2. România nu este cea mai proastă. Este foarte săracă deși este foarte bogată. Paradoxal nu-i așa ? Mersi PSD PNL etc. și sinecurile lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lasa-ma sa ghicesc: nu ai aflat pana acum ca saracia creaza prostie si la randul ei prostia creaza saracie? Cu alte cuvinte, nu poti fi sarac fara sa fi si prost si nu poti fi prost fara sa fi sarac.
      Stii de ce prostul devine din sarac mai sarac? Pentru ca in loc sa construiasca distruge.
      Prostul in loc sa se duca la scoala sa invete lucruri noi care sa il scoata din saracie, se duce la furat si devine mai sarac.
      Romania fiind o tara plina de oameni prosti si implicit saraci, in mod "paradoxal" coruptia endemica este omniprezenta la orice nivel al societatii.

      Ștergere
    2. Anonim24 aprilie 2020, 01:37

      "Cu alte cuvinte, nu poti fi sarac fara sa fi si prost si nu poti fi prost fara sa fi sarac" E valabil si pentru cei care nu stiu gramatica?

      Ștergere
  3. Un film de văzut urgent :)

    https://youtu.be/MY8Nfzcn1qQ

    RăspundețiȘtergere
  4. Credeți că o să se prelungească starea de urgență după 15 mai ? După declarația de astăzi nu prea îl vad pe iohanis dornic sa " #stamafara "...

    RăspundețiȘtergere
  5. https://gandeste.org/adevaruri/firma-familiei-flutur-a-trimis-sucevenii-la-cules-de-sparanghel-in-germania/99068

    RăspundețiȘtergere
  6. Spoitoru stia mersul. Ca multi politicieni si securisti deopotriva.
    Pe romani trebuie sa te pisi cu bolta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta-n tinerete... Dupa un timp jetul nu mai este ce a fost, si risti sa pe pisi pe tine!

      Ștergere
  7. Daca retardatul nu ridica starea de urgenta vor fi mari tulburari. Nu-l vad deloc bine pe retardat si nici pe cei care il sustin. In decembrie 89 nu presedintele trebuia impuscat ci toti cei care l-au tradat. la acest moment ar trebui impuscati pentru inalta tradare toti care au functii ce conteaza in Romania incepand cu retardatul.Acum era o oportunitate extraordinanara sa scapam de ocupanti si de slugile lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gresit.
      Nu e retardat, omu executa un plan, ce nu intelegi? Ca nu e planu nostru, trist. Sau ghinion, cum ar zice cineva.

      Second: ce oportunitate vorbesti? Papusarii ocupantilor gestioneaza perfect criza.. Crezi ca virusu a aparut asa aiurea?

      De acord cu impuscarea.. Cine s-o faca? Si, daca o facem, primim rapid "democratia" cu portavionu si cu migu. Impreuna ca-si dau mana la prada, ca in 89.. Vezi Siria, Libia, etc... vezi Sud America..

      Ștergere
    2. Va fugi vulpea precum ceasca spre targoviste, dar nu va apuca sa mai calce in sibiul mult laudat..Ogarii vor prinde vulpea si o vor sfasia.

      Ștergere
    3. pt anonim 23 45
      Si ce daca se va intampla asa cum ziceti? Nu suntem toti datori cu o moarte? E posibil sa se intample si altfel, iar daca nu incerci nu ai cum sa afli.

      Ștergere
    4. Suntem toti datori cu o moarte, sigur.
      Si sunt de acord ca trebuie facut ceva. Dar ceva inteligent.
      Adica nu cred ca e bine sa mergi sa te lupti cu sabia impotriva unuia cu mitraliera. Ca e moarte sigura.
      Acu, ce trebuie facut? Sincer nu stiu...
      Nu-s profesionist in domeniu, si asta e un joc al profesionistilor...

      Ștergere
    5. De ici, de colo, nu se stie de unde sare iepurele. Acesti ocupanti cred ca au aflat tot despre noi (larry watts sa traiasca) si in plus ne considera prosti pe noi romanii. Primul lucru e sa constientizam o masa critica de romani ca suntem ocupati, sa avem o masa critica de romani nemultumiti de aceasta starea de fapt. Crizele sunt oportunitati, inclusiv pentru romani.

      Ștergere
  8. Ma repet și eu din alte comentarii mai vechi:: Asistam la o opera în 3 acte, TREI ACTE.
    Anonim 20:10 are dreptate la ce putem percepe pe tabla de șah ca și cum pământul e plat și mințile controlare care joaca pe scena deja își cunosc mutările. E un șah multidimensional, nici ei nu știu dacă mutarea le iasă sau ce efecte produce în detaliu. Și se vede ca în unele detalii se ascunde diavolul lor.
    Actul 1 e ca murim pe capete, trecem la lock down și distrugem economia. În acest act se discuta ce număr de morți e acceptabil pentru sistemul de dominate și control.
    Actul 2 deja se preconizează cu resetarea economica gradata, cu o întoarcere la o alta normalitate de munca acasă 2-3zile și muncă la birou 2-3zile prin rotație. Aici iar e discutabil cum se face resetarea. Actul 2 trebuie sa fie cumva împotriva actului 1. Discursul este împotriva stării de închiși în casă. Tarile vor trece la actul 2 dar nu toți odată, unii is mai retardați și vor tine lumea în lesă până la revolte care mai nou se fac cu mașinile ca în Budapesta și Michigan.
    Oricum dacă ați văzut filmul Now You See Me: Jaful perfect, ACTUL 3 ne oferă deznodământ și noua ordine a lucrurilor. Și cum zicea Anonim 20:02 de la articolul precedent <>
    E posibil ca actul 3 sa fi pornit odată cu actul 1 pe un plan paralel și ma refer la căderea prețului petrolului care va reveni în actul 3.
    Deci ca să închid comentariul și luați a speculație ce spun, sunt 3 acte și abia ajungem cu actul 1 la sfârșit.
    Sănătate și griji de voi!

    RăspundețiȘtergere
  9. Repet: din pacate Romania e colonie.
    Intelegeti asta.
    Resursele sunt privatizate. aproape toate.
    Mai avem portu Constanta, ceva centrale si cam atat.
    Si mai avem oamenii.
    Majoritatea ignoranti si indobitociti.si/sau disperati,din pacate, in propia "fosta" patrie.
    Cativa mai descurcareti..cat vor mai fi lasati sa-si faca afacerile in colonie.

    E stana fara paznic.. Paznicii, adica serviciile, sunt pervertite, corupte sau, daca nu, santajate. Asta sus. Mai jos sunt patrioti probabil, dar atata timp cat au familii sunt atacabili.

    Asta e. E un scenariu aplicat in multe tari, nu suntem noi specialii..

    RăspundețiȘtergere
  10. Am studiat de multe ori sfaturile de îmbogățire si nici unul dintre ele nu am putut sa li urmez. Când eram mai tânăr chiar mă simțeam talentat si inteligent, acum încet încet ceva in codul meu genetic s-a schimbat si am sindromul creierului săracului. Am rude de sânge cu mine care cred că valorez mai puțin doar pentru că am mai puține lucruri. Tot ce am învățat din sărăcie este ca am o nevoia de supraviețuire mai mare decât toți bogații si clasa de mijloc la un loc. Râd în hohote, în nasul oricui îndrăznește să mă critice ca sunt sărac. In sfârșit pandemia i-a adus pe toți la același numitor comun, si toți cunosc ce înseamnă sa fii sărac, ce înseamnă sa nu ieși din casa ca nu ai bani, sa nu iți permiți sa mergi in magazine ca nu ai bani, sa mergi doar la alimentara sa cumperi alimente de baza, sa nu socializezi cu nimeni pentru ca ești sărac. E prima data in istorie când roata se întoarce pentru toți cei săraci, si nu mă refer la săracii care au bani, ci la săracii cu nevoie de supraviețuire. Pentru un sărac cu nevoie de supraviețuire cei care mor sunt cei care sunt mântuiți si salvați din oroarea si tirania celor care dictează viețile tuturor

    RăspundețiȘtergere
  11. Te inseli amarnic, nu exista numitor comun. Cei cu bani isi permit si acum sa traiasca altfel. Astia iti spun tie sa porti botnita dupa care se minuneaza ca ii asculti.

    Sa nu mai vorbim, ca in mod normal saracia este o stare mentala insotita de prostie.

    RăspundețiȘtergere
  12. https://business-review.eu/news/how-rich-is-romania-really-world-bank-says-each-romanian-has-a-total-wealth-of-usd-107000-and-human-capital-makes-half-of-it-168485
    În Europa, o țară cu jumătate din capitalul natural al României, Elveția (8.531 USD / locuitor), este printre cele mai bogate din lume - bogăția totală de 1.466 milioane USD / locuitor - datorită capitalului uman foarte ridicat (1.022 milioane USD / locuitor).

    România este considerată la nivel mondial o țară cu venituri medii superioare, având un nivel similar de bogăție totală față de China (108.172 USD / locuitor), Mexic (110.471 USD), Ecuador (102.451 USD) și Irak (101.705 USD).

    Estimările au fost efectuate folosind un număr mare de sondaje din baza de date internațională a distribuției veniturilor Băncii Mondiale. Au estimat autorii, în 2014, dolari americani pe cap de locuitor la cursurile de schimb ale pieței.

    RăspundețiȘtergere
  13. Prietene mi-ai distrus toată filozofia în care credeam. Mereu am crezut ca exista un numitor comun. Acum îmi dau seama cât de amarnic e gustul lipsei numitorului comun. Totuși banii de mâncare nu înseamnă bogăție. Bogăția e dată de amărâții care merg și cultiva sparanghel. Și numai faza asta cu Sparanghelul ar trebui sa ne ajute sa găsim adevăratul numitor comun. Dacă Statul Dădaca amintit de alți comentatori dispare, acești amărâți vor reveni sa producă plus valoare în orașele lor de baștină.
    Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  14. https://m.dw.com/ro/germania-recolta-este-%C3%AEn-siguran%C5%A3%C4%83-culeg%C4%83torii-rom%C3%A2ni-nu/a-53232738
    Situația dificilă a muncitorilor români care ajută la strângerea recoltei în Germania este analizată pe larg în emisiunea "Panorama", transmisă de postul public german ARD.

    RăspundețiȘtergere

Atenție! Comentariile sunt supuse moderării și vor fi vizibile după o perioadă cuprinsă între 1 și 4 ore. Sunt permise doar comentariile care au legătură cu subiectul.
Pentru discuţii mai flexibile folosiţi canalul de Telegram Dan Diaconu(t.me/DanDiaconu)